Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2023
BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Αυστρία: Παρουσιάζει το απόγευμα τις διατάξεις για τα ανοίγματα σε διάφορους τομείς από τις 19 Μαίου
newsroom newsroom
ΚΟΣΜΟΣ
10/05/2021 · 14:34

Αυστρία: Παρουσιάζει το απόγευμα τις διατάξεις για τα ανοίγματα σε διάφορους τομείς από τις 19 Μαίου

Μετά από διαβουλεύσεις που έχει από το πρωί, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τους κυβερνήτες των εννέα ομόσπονδων κρατιδίων, η αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος και των Πράσινων θα παρουσιάσει το απόγευμα τις διατάξεις με τις λεπτομέρειες για το προγραμματισμένο για τις 19 Μαίου άνοιγμα στους τομείς της εστίασης, του τουρισμού, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Σε δηλώσεις του πριν το μεσημέρι, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς τόνισε πως το γεγονός ότι οι νέες μολύνσεις το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι κάτω από 1.000 και ότι η επίπτωση επτά ημερών (σ.σ. μολύνσεις εντός επτά ημερών ανά 100.000 κατοίκους) είναι ήδη κάτω του 100, δείχνει "ότι τα πρώτα βήματα θα έρθουν την κατάλληλη στιγμή σε εννέα ημέρες".

"Αναμένουμε ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες και ότι έχουμε καλές προϋποθέσεις για την επανέναρξη την επόμενη εβδομάδα, όταν περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν ήδη εμβολιαστεί ταυτόχρονα με το άνοιγμα", ανέφερε ο ίδιος.

Τις διατάξεις για το άνοιγμα από την 19η Μαΐου, θα παρουσιάσουν στην Ομοσπονδιακή Καγκελαρία στη Βιέννη ο Σεμπάστιαν Κουρτς μαζί με τον αντικαγκελάριο και αρχηγό των Πράσινων Βέρνερ Κόγκλερ, τον υπουργό Υγείας Βόλφγκανγκ Μιούκσταϊν και την υπουργό Τουρισμού Ελίζαμπετ Κέστινγκερ.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διατάξεις προβλέπουν το πλήρες άνοιγμα της εστίασης τόσο σε εξωτερικούς όσο και εσωτερικούς χώρους, όπως είχε εφαρμοστεί εδώ και εβδομάδες στο ομόσπονδο κρατίδιο Φόραλμπεργκ ως "περιοχή μοντέλο", δηλαδή την εγγραφή επισκεπτών ή πελατών κατά την επίσκεψη σε εστιατόριο, σε καταλύματα ή κατά την είσοδο σε μη δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις ή εγκαταστάσεις αναψυχής.

Θα καταγράφεται το όνομα και ο αριθμός τηλεφώνου (και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εάν υπάρχει) και επιπλέον για τέτοιες επισκέψεις θα απαιτείται αρνητικό τεστ ή εμβολιασμός ή αποδεδειγμένη ανάρρωση από την Covid-19.

Κανονισμοί θα ισχύουν επίσης για το προσωπικό, για το οποίο το τεστ CoV θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και θα πρέπει επίσης να υπάρχει υποχρεωτική χρήση μάσκας. Οι ώρες λειτουργίας θα είναι μεταξύ 05:00 και 22:00.

Παρουσιάζοντας πρόσφατα το σχέδιο χαλάρωσης των μέτρων στους τομείς της εστίασης, του τουρισμού, του πολιτισμού και του αθλητισμού, ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς είχε επισημάνει ότι πρόκειται για "προσεκτικά βήματα ανοίγματος με σαφή σχέδια ασφάλειας και, χάρη στον εμβολιασμό-τούρμπο, θα υπάρξει σιγά-σιγά επιστροφή στην κανονικότητα".

Ήδη από τότε, είχε ανακοινώσει ότι την Τετάρτη 19 Μαίου ξεκινά η λειτουργία της εστίασης, όπου θα ισχύει η χρήση μάσκας και η καταχώρηση προσωπικών στοιχείων, επιπλέον θα είναι απαραίτητο ένα διαγνωστικό τεστ για την είσοδο, ενώ μόνο τέσσερα άτομα (συν παιδιά) να επιτρέπονται σε ένα τραπέζι και θα υπάρχουν μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών, ενώ στους εξωτερικούς χώρους θα επιτρέπονται το πολύ δέκα άτομα.

Εάν κάποιος δεν κάθεται σε τραπέζι, πρέπει να φέρει μάσκα FFP2, η κατανάλωση επιτρέπεται μόνο όταν κάποιος κάθεται, οι εργαζόμενοι πρέπει επίσης να φορούν μάσκα FFP2, ενώ, εάν έχουν κάνει τεστ, αρκεί η απλή μάσκα προστασίας.

Παρόμοιοι κανονισμοί προβλέπονται και στον τουρισμό, ενώ σε εκδηλώσεις, ειδικά στον πολιτιστικό και αθλητικό τομέα - όπου δεν θα επιτρέπεται η διάθεση φαγητών και ποτών -- οι δυνατότητες υποδοχής επισκεπτών, τουλάχιστον σε εσωτερικούς χώρους, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο κατά το ήμισυ και επιπλέον θα πρέπει κατά την είσοδο να υπάρχει μία πιστοποίηση αρνητικού τεστ, εμβολιασμού ή ότι κάποιος έχει αναρρώσει από κορονοϊό.

Στο πλαίσιο αυτών των κανονισμών που ανακοινώθηκαν πριν από δύο εβδομάδες, θα μπορούν να διατεθούν έως 3.000 θέσεις επισκεπτών για εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους και έως 1.500 σε εσωτερικούς χώρους, ενώ το πολύ 50 επισκέπτες θα επιτρέπεται να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις χωρίς καθορισμένες θέσεις.

Οι εκδηλώσεις με περισσότερους από ένδεκα συμμετέχοντες θα πρέπει να κοινοποιούνται ενώ με περισσότερους από 51 επισκέπτες απαιτείται άδεια από την υγειονομική αρχή. Και εδώ, όπως και στην εστίαση, η ώρα κλεισίματος είναι στις 22:00 ενώ όλα αυτά ισχύουν επίσης για συνέδρια και εμπορικές εκθέσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • ΑΥΣΤΡΙΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Ιρλανδία: Η χώρα χαλαρώνει κάποιους από τους περιορισμούς, έπειτα από ένα μακρύ lockdown
Ιρλανδία: Η χώρα χαλαρώνει κάποιους από τους περιορισμούς, έπειτα από ένα μακρύ lockdown 10/05/2021 - 14:21
Ιαπωνία: Σχεδόν το 60% των Ιαπώνων τάσσεται υπέρ της ματαίωσης της διεξαγωγής των Ολυμπιακών του Τόκιο 10/05/2021 - 14:44
Ιαπωνία: Σχεδόν το 60% των Ιαπώνων τάσσεται υπέρ της ματαίωσης της διεξαγωγής των Ολυμπιακών του Τόκιο
 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Σχολεία: Σε ποιες περιοχές της Αττικής θα παραμείνουν κλειστά
    06/02/2023 - 18:02 ΕΛΛΑΔΑ
  • Μητσοτάκης: Τηλεφωνική επικοινωνία με Ερντογάν - Η Ελλάδα έτοιμη να συνδράμει την Τουρκία
    06/02/2023 - 17:51 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Νέο κύμα έντονων χιονοπτώσεων σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια,από το βράδυ της Δευτέρας
    06/02/2023 - 17:48 ΕΛΛΑΔΑ
  • Χρηματιστήριο: Οριακή πτώση 0,04%, στις 1.033,02 μονάδες και τζίρο 93,54 εκατ. ευρώ
    06/02/2023 - 17:43 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • FedHATTA/ HATTA: Μνημόνιο Συνεργασίας με το αμερικανικό ASTA
    06/02/2023 - 17:32 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Wall Street: Πτωτικό ξεκίνημα
    06/02/2023 - 17:16 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Φάρμακα: Eπιστολή SOS σε Μητσοτάκη από τη βιομηχανία
    06/02/2023 - 17:13 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Φονικός σεισμός σε Τουρκία - Συρία: Τι ακριβώς έγινε μέχρι τώρα - Πάνω από 2.300 οι νεκροί
    06/02/2023 - 17:10 ΚΟΣΜΟΣ
  • Στην Τουρκία η ελληνική αποστολή βοήθειας
    06/02/2023 - 17:05 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΒΕΑ: Επαφές με εκπροσώπους επιχειρήσεων στην Ιαπωνία
    06/02/2023 - 16:59 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Άνοιξε η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας στο τμήμα Καλυφτάκη - Οινόφυτα
    06/02/2023 - 10:11 ΕΛΛΑΔΑ
  • Όμιλος Καστελόριζο: Έκανε 15 τα καταστήματα, μπαίνει στην ξενοδοχειακή εστίαση και δεν αποκλείει «Ελληνικό»
    06/02/2023 - 08:01 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Σεισμός 7,7 Ρίχτερ: Πάνω από 500 οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία
    06/02/2023 - 09:25 ΚΟΣΜΟΣ
  • Επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων σε όλο το μήκος Αθηνών - Θεσσαλονίκης
    06/02/2023 - 11:19 ΕΛΛΑΔΑ
  • MIG: Αναβλήθηκε για την άλλη εβδομάδα η απόφαση για πώληση της Attica Group
    06/02/2023 - 12:44 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

Advertising.gr
Advertising.gr

Παγκόσμιο Κύπελλο 2023: Πρεσβευτής ο Πάου Γκασόλ

06/02/2023 - 18:20
Advertising.gr
Advertising.gr

POCO: Παρουσιάζει τα νέα POCO X5 Pro 5G και POCO X5 5G

06/02/2023 - 17:55
CSRΝews.gr
CSRΝews.gr

Οι Γιατροί του Κόσμου δίπλα στους πληγέντες του φονικού σεισμού σε Τουρκία – Συρία

06/02/2023 - 17:52
AllStar Basket
AllStar Basket

ΕΣΑΚΕ: Πολυτιμότερος παίκτης ο Μπίλαν με double-double

06/02/2023 - 17:33
CSRΝews.gr
CSRΝews.gr

ΕΕ: Υποδέχεται τους διοργανωτές της πρωτοβουλίας «Stop Finning – Stop the Trade»

06/02/2023 - 15:26
FleetNews
FleetNews

ΣΤΟΧΑΣΙΣ: Η ελληνική αγορά νέων αυτοκινήτων

06/02/2023 - 07:49
FleetNews
FleetNews

Πρεμιέρα για το νέο Mazda CX-90

06/02/2023 - 07:48
NEWS
Estetica Magazine

WELLA COMPANY X MUSÉE DES ARTS DÉCORATIFS « DES CHEVEUX ET DES POILS »

30/01/2023 - 16:13
NEWS
Estetica Magazine

ΑRTEGO SEMINAR

27/01/2023 - 13:55
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2023 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo