Τετάρτη, 6 Μαΐου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Πανεπιστήμιο Frederick:Με διαδικτυακή αποφοίτηση ολοκληρώθηκε το ακαδημαϊκό έτος στη Κύπρο
Newsroom Newsroom
ΚΟΣΜΟΣ
14/07/2020 · 15:19

Πανεπιστήμιο Frederick:Με διαδικτυακή αποφοίτηση ολοκληρώθηκε το ακαδημαϊκό έτος στη Κύπρο

Με απόλυτη αξιοπιστία και υπευθυνότητα το Πανεπιστήμιο διασφάλισε την επιτυχή ολοκλήρωση του Ακαδημαϊκού Έτους 2019-2020.

Με την πραγματοποίηση Διαδικτυακής Τελετής Αποφοίτησης σηματοδότησε την επιτυχή και χωρίς καθυστέρηση ολοκλήρωση του ακαδημαϊκού έτους και των τελικών εξετάσεών του το Πανεπιστήμιο Frederick, ένα από τα αναγνωρισμένα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου που κατάφεραν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις προκλήσεις που έθεσε η πανδημία του κορωνοϊού στον τομέα της εκπαίδευσης.

Η τελετή, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά λόγω των περιοριστικών μέτρων, μεταδόθηκε στις 9 Ιουλίου από το κανάλι του Πανεπιστημίου στο YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=XpgF76fD-3k και την παρακολούθησαν δεκάδες χιλιάδες άτομα: απόφοιτοι του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 από Κύπρο, Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, οι οικογένειές τους, το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό αλλά και το ευρύ κοινό. Το πρόγραμμα περιλάμβανε χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη, τον Πρύτανη, Καθηγητή Γιώργο Δημοσθένους, και την Πρόεδρο του Συμβουλίου, κα Νατάσσα Φρειδερίκου. Μηνύματα στους φοιτητές απηύθυναν επίσης ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, κ. Πρόδρομος Προδρόμου, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος, κα Σοφία Ζαχαράκη, ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος των Αρσακείων Σχολών και Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης, η Πρόεδρος του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ) κα Μαίρη Κουτσελίνη, και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής ζωής, των επιστημών, των γραμμάτων και των τεχνών από την Κύπρο και την Ελλάδα. Πέρα από τη διαδικτυακή αποφοίτηση, το Πανεπιστήμιο ετοίμασε και διάφορες άλλες εκπλήξεις για να τιμήσει τους φετινούς απόφοιτους που επέδειξαν επιμονή, υπομονή και σθένος κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, όπως αναμνηστικά πακέτα και προσωπικά μηνύματα από τους καθηγητές που στάληκαν ξεχωριστά στον κάθε απόφοιτο.

«Είμαστε περήφανοι που είμαστε ανάμεσα στα πρώτα πανεπιστήμια που αντιμετώπισαν με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και επάρκεια αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση. Η συσσωρευμένη τεχνογνωσία, η εμπειρία και η ετοιμότητα τόσο του ακαδημαϊκού όσο και του διοικητικού προσωπικού μάς έδωσαν τη δυνατότητα να ελαχιστοποιήσουμε τα οποιαδήποτε προβλήματα. Πρώτιστος στόχος μας ήταν να διασφαλιστεί η υγεία όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, γι’ αυτό και προσαρμόσαμε τον τρόπο διδασκαλίας του Εαρινού Εξάμηνου 2020, ώστε να διασφαλίσουμε την ολοκλήρωσή του με απόλυτη επιτυχία μέσω διαδικτυακής εκπαίδευσης, ενώ προσφέραμε πολύπλευρη στήριξη στους φοιτητές μας. Η πανδημία μπορεί να άλλαξε τα αρχικά μας σχέδια για μια δια ζώσης τελετή αποφοίτησης, όμως καταφέραμε να προσφέρουμε σε όλους του τους αποφοίτους μας μια ιδιαίτερη και αξέχαστη εμπειρία, αντάξια των κόπων και των προσδοκιών τους, με μια διαδικτυακή τελετή. Συγχαίρουμε όλους τους φετινούς απόφοιτους για τα επιτεύγματα, τις επιτυχίες και πάνω απ’ όλα την ψυχική τους ανθεκτικότητα και υποσχόμαστε ότι θα διοργανώσουμε τελετή αποφοίτηση με τη φυσική παρουσία όλων των εμπλεκομένων όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.», δήλωσε η Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick, κα Νατάσσα Φρειδερίκου.

Σε ότι αφορά το Χειμερινό Εξάμηνο 2020, με βάση οδηγίες του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Frederick θα είναι σε θέση να χρησιμοποιεί εναλλακτικές μεθόδους διδασκαλίας για τα συμβατικά προγράμματα, καθώς επίσης και συνδυασμό των μεθόδων αυτών. Ως εκ τούτου όσοι φοιτητές επιθυμούν να εγγραφούν το χειμερινό εξάμηνο 2020 στα Συμβατικά (δια ζώσης) Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου Frederick μπορούν να τα παρακολουθήσουν είτε με φυσική παρουσία, είτε διαδικτυακά, είτε με μεικτή μάθηση.

Αναφερόμενη στο νέο ακαδημαϊκό έτος, η κα Φρειδερίκου δήλωσε: «Ακολουθώντας τη φοιτητοκεντρική προσέγγιση, που αποτελεί διαχρονικά κεντρικό πυλώνα της φιλοσοφίας μας, προετοιμαζόμαστε εντατικά για το νέο ακαδημαϊκό έτος και εγγυόμαστε ότι κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες οι νεοεισερχόμενοι φοιτητές θα αρχίσουν, θα συνεχίσουν και θα ολοκληρώσουν τις σπουδές τους με βάση τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας. Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλίσουμε την ομαλή τους ένταξη στην κοινότητά μας και την αδιάλειπτη συνέχιση της ακαδημαϊκής τους πορείας.»

Το Πανεπιστήμιο Frederick, που είναι αναγνωρισμένο από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π) της Ελλάδας ως ομοταγές ίδρυμα προς τα Ελληνικά Α.Ε.Ι., αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου, με ιστορία πέραν των 50 χρόνων, κατά τη διάρκεια της οποίας πρωτοστατεί στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση του τόπου. Έχει στο ενεργητικό του σημαντικές τοπικές και διεθνείς αναγνωρίσεις, όπως την πρώτη θέση ανάμεσα στα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου και τη 201η θέση ανάμεσα σε 1070 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια στη γενική κατάταξη του παγκόσμιου συστήματος αξιολόγησης πανεπιστημίων U-Multirank. Αποτελεί έναν από τους βασικούς ερευνητικούς φορείς, ενώ είναι το μοναδικό Πανεπιστήμιο στην Κύπρο που λειτουργεί σε δύο πόλεις, Λευκωσία και Λεμεσό.

Στο Πανεπιστήμιο Frederick δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη προγραμμάτων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας και μπορούν να στηρίξουν τον απόφοιτο στη μετέπειτα επαγγελματική του σταδιοδρομία. Σήμερα, λειτουργούν πέντε Σχολές και προσφέρονται πέραν των 80 πλήρως αναγνωρισμένων προγραμμάτων σπουδών, σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο, στους τομείς των Τεχνών, της Επικοινωνίας και ΜΜΕ, της Μηχανικής, της Πληροφορικής, της Αρχιτεκτονικής, της Διοίκησης, της Ναυτιλίας, της Υγείας, των Επιστημών της Αγωγής, των Κοινωνικών Επιστημών.

Το Πανεπιστήμιο Frederick έχει επίσης αναπτύξει ένα σύγχρονο, καινοτόμο εκπαιδευτικό πλαίσιο για την προσφορά ποιοτικών εξ αποστάσεως προγραμμάτων σπουδών με βάση διεθνή πρότυπα. Βρίσκεται ανάμεσα στα λίγα Πανεπιστήμια στην Ευρώπη στα οποία έχει απονεμηθεί το E-xcellence Label for Associates in Quality από το European Association of Distance Teaching Universities – EADTU, μια διάκριση που αναδεικνύει την υψηλή ποιότητα της προσφερόμενης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Το Πανεπιστήμιο Frederick παρέχει σειρά σχεδίων υποτροφιών και οικονομικής βοήθειας στους φοιτητές του, ενώ παράλληλα προσφέρει ειδικές εκπτώσεις για τους εξ Ελλάδος φοιτητές. Διατηρεί μακρόχρονη παρουσία στην Ελλάδα με γραφείο διασύνδεσης στο κέντρο της Αθήνας, στελεχωμένο από εξειδικευμένους λειτουργούς του Πανεπιστημίου για παροχή ενημέρωσης και εξυπηρέτηση των εξ Ελλάδος φοιτητών. Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα σπουδών και τις προσφερόμενες υποτροφίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 210 3311288.

  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ·
  • ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Απτόητοι Θάντερ 108-90 τους Λέικερς για το 5/5 (vids)

All Content

NBA 2026: Το πανόραμα των playoffs

All Content - BusinessNews.gr

Σούπερ μάρκετ: Με +6,9% έτρεξε το πρώτο τρίμηνο - Στα 3,49 δισ. ευρώ ο τζίρος

All Content - BusinessNews.gr

BSH Oικιακές Συσκευές: Παραμένει leader στην ελληνική αγορά – Στο 32% το μερίδιο της

All Content - BusinessNews.gr

L’Innominatο Hellas: Αύξηση τζίρου αλλά υποχώρηση κερδών για τον master franchisee της Nike – Που «έφαγε αιφνιδιασμό»

All Content

Marie Stafford, Global Director, VML Intelligence: Βrands και agencies στην εποχή του δυσοπτιμισμού

All Content

Στην Cherry Creative Agency η Salomon Sportstyle

FleetNews

Σε άνοδο οι ταξινομήσεις νέων επαγγελματικών στην ΕΕ

FleetNews

Η Hydrovia Energy σχεδιάζει 500 σταθμούς υδρογόνου στις ΗΠΑ

FleetNews

Τι ισχύει (εν τέλει) για ΚΤΕΟ & Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων

All Content

"Πάμε να πάρουμε αυτό που αξίζουμε" είπε ο Μπαρτζώκας στους παίκτες (vid)

All Content

Αγγελόπουλος: Ένα Final-4 και στο νέο ΣΕΦ (pics)

All Content - BusinessNews.gr

Αλ. Εξάρχου: Ο Όμιλος AKTOR θα επιχειρήσει να εξασφαλίσει νέες συμβάσεις LNG - Ο ανταγωνισμός από την Ασία ανεβάζει τις τιμές

All Content - BusinessNews.gr

Παπουτσάνης: Στο €1,1 εκατ. τα καθαρά κέρδη το α' τρίμηνο - Οι προβλέψεις για το 2026

All Content - BusinessNews.gr

ΤτΕ: Σημαντική μείωση στα περιστατικά απάτης με κάρτες, POS και ATM το 2025

FleetNews

Volvo Trucks: Πέντε αστέρια στην αξιολόγηση ασφάλειας της Euro NCAP

FleetNews

To εμβληματικό Citroën Saxo VTS «έκλεισε» τα 30!

CSRΝews.gr

Όμιλος Φάις: Μέσω της Harley-Davidson στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας των Παξών για την οδική ασφάλεια

CSRΝews.gr

Μείωση σπατάλης τροφίμων: Η ADUS ενισχύει κοινωνικούς φορείς μέσω δράσεων προσφοράς

CSRΝews.gr

Κορυφαία διάκριση για την AbbVie: Κατέκτησε τη  δεύτερη θέση στη λίστα Best Workplaces 2026

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Κομισιόν: Ικανοποίηση για τις βέλτιστες πρακτικές για ελάφρυνση καταναλωτών-επιχειρήσεων
Κομισιόν: Ικανοποίηση για τις βέλτιστες πρακτικές για ελάφρυνση καταναλωτών-επιχειρήσεων 14/07/2020 - 14:41
Ευρωκοινοβούλιο: Τι ζητούν οι Ευρωπαίοι από τον προϋπολογισμό της ΕΕ; 14/07/2020 - 15:51
Ευρωκοινοβούλιο: Τι ζητούν οι Ευρωπαίοι από τον προϋπολογισμό της ΕΕ;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ο Τραμπ αναστέλλει τη στρατιωτική επιχείρηση συνοδείας πλοίων στα στενά του Ορμούζ
    06/05/2026 - 08:15 ΚΟΣΜΟΣ
  • Μισός φόρος για όσους έρθουν στην Ελλάδα και δουλέψουν και στο Δημόσιο - Ποιοι κερδίζουν και πώς
    06/05/2026 - 07:59 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΤτΕ: Σημαντική μείωση στα περιστατικά απάτης με κάρτες, POS και ATM το 2025
    06/05/2026 - 07:43 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • L’Innominatο Hellas: Αύξηση τζίρου αλλά υποχώρηση κερδών για τον master franchisee της Nike – Που «έφαγε αιφνιδιασμό»
    06/05/2026 - 07:07 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Σούπερ μάρκετ: Με +6,9% έτρεξε το πρώτο τρίμηνο - Στα 3,49 δισ. ευρώ ο τζίρος
    06/05/2026 - 07:03 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • BSH Oικιακές Συσκευές: Παραμένει leader στην ελληνική αγορά – Στο 32% το μερίδιο της
    06/05/2026 - 06:55 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • EUROCERT: Συμβολη στην ασφάλεια στην εργασία μέσω εφαρμογής Διεθνών Προτύπων
    05/05/2026 - 23:00 ESG
  • Η ΕΕ καλεί τις ΗΠΑ να τηρήσουν την εμπορική συμφωνία για τους δασμούς
    05/05/2026 - 21:57 ΚΟΣΜΟΣ
  • Παπουτσάνης: Στο €1,1 εκατ. τα καθαρά κέρδη το α' τρίμηνο - Οι προβλέψεις για το 2026
    05/05/2026 - 20:54 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ευρωαγορές: Με άνοδο έκλεισαν οι συναλλαγές της Τρίτης
    05/05/2026 - 20:42 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Nίκος Παπαθανάσης: Δεν θα δοθεί παράταση στο πρόγραμμα «Σπίτι Μου 2»
    05/05/2026 - 12:24 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Στρατηγική συνεργασία ΕΛΒΟ - Ομίλου Κοπελούζου για την ενίσχυση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
    05/05/2026 - 09:25 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Η γενιά των boomers οδηγεί το κύμα συνταξιοδοτήσεων – Ρεκόρ αιτήσεων αναμένεται το 2026
    05/05/2026 - 08:52 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Μπορεί η ευτυχία να γίνει οικονομικό μέγεθος; - Άρθρο του Α. Χ. Παπανδρόπουλου
    05/05/2026 - 09:01 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • Optima bank: Αύξηση μερίσματος κατά 21% και επιβεβαίωση της ισχυρής αναπτυξιακής πορείας
    05/05/2026 - 14:02 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Απτόητοι Θάντερ 108-90 τους Λέικερς για το 5/5 (vids)

06/05/2026 - 04:44
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

NBA 2026: Το πανόραμα των playoffs

06/05/2026 - 04:29
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

05/05/2026 - 18:33
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Όμιλος Φάις: Μέσω της Harley-Davidson στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας των Παξών για την οδική ασφάλεια

05/05/2026 - 14:52
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Μείωση σπατάλης τροφίμων: Η ADUS ενισχύει κοινωνικούς φορείς μέσω δράσεων προσφοράς

05/05/2026 - 14:02
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Trendyol: Λανσάρει την καμπάνια “Mega May Deals” στην Ελλάδα με την Έλενα Παπαρίζου

05/05/2026 - 12:50
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Randstad Ελλάδος: Αλλαγές στη διοικητική της ομάδα

05/05/2026 - 12:09
FleetNews
fleetnews.gr

Σε άνοδο οι ταξινομήσεις νέων επαγγελματικών στην ΕΕ

05/05/2026 - 06:53
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Αmoa Skin x Beauty in Greece”

04/05/2026 - 13:10
FleetNews
fleetnews.gr

Η Hydrovia Energy σχεδιάζει 500 σταθμούς υδρογόνου στις ΗΠΑ

04/05/2026 - 08:53
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo