Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2023
BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Αντίποινα της Κίνας στον Τραμπ μέσω Apple
Newsroom Newsroom
ΚΟΣΜΟΣ
23/05/2019 · 03:00

Αντίποινα της Κίνας στον Τραμπ μέσω Apple

Το "βέτο" της Google στην κινεζική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Huawei, στάση την οποία υιοθέτησαν και άλλες εταιρείες, όπως η Intel και η Qualcomm, τέντωσε ακόμη περισσότερο το σκοινί στον εμπορικό πόλεμο που έχει κηρύξει στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Το "βέτο" της Google στην κινεζική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Huawei, στάση την οποία υιοθέτησαν και άλλες εταιρείες, όπως η Intel και η Qualcomm, τέντωσε ακόμη περισσότερο το σκοινί στον εμπορικό πόλεμο που έχει κηρύξει στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης αυτής προϋποθέτει ότι και το Πεκίνο είναι πιθανόν ότι θα λάβει αντίμετρα απέναντι στις αμερικανικές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται τεχνολογικά στο έδαφός της. Μήπως το επόμενο βήμα της θα είναι το iPhone; Στην Κίνα, η Huawei συμβάλλει σημαντικά στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Το ίδιο ισχύει και για την Apple στις ΗΠΑ, οπότε είναι λογικό να συμπεράνει κανείς πως το Πεκίνο θα θελήσει πρωτίστως να πλήξει το δημοφιλές smartphone της εταιρείας.

Σε περίπτωση που η Κίνα απαγορεύσει σε εγχώριες εταιρείες να συνεργάζονται με την Apple, η απόφαση τούτη θα διαταράξει σοβαρά την παραγωγή της συσκευής. Η αμερικάνικη πολυεθνική δημοσιεύει έναν κατάλογο με τους προμηθευτές της, που ξεπερνούν τους 200 σε 43 χώρες. Μεταξύ τους, υπάρχουν πάμπολλες κινεζικές εταιρείες, όπως και από την Ταϊβάν. Στην Κίνα, από την εποχή του Ντένγκ Σιαοπίνγκ, έχουν δημιουργηθεί ειδικές οικονομικές ζώνες, μολονότι η Apple δεν δημοσιεύει αναλυτικά ποιες είναι οι εταιρείες και ποια τμήματα της συσκευής της προμηθεύουν.

Μία από τις εταιρείες που προμηθεύει στην Apple μπαταρίες για το iPhone είναι η Sunwoda Electronics, με έδρα την πόλη Σενζέν. Από την ίδια εταιρεία, προμηθεύεται μπαταρίες και η Samsung. Αλλά και η εταιρεία BYD, θυγατρική της ομώνυμης κινεζικής αυτοβιομηχανίας, προμηθεύει άλλα τμήματα κινητών και βρίσκεται μεταξύ των προμηθευτών της Apple.

Ονόματα λιγότερο γνωστά, όπως η ACC Tecnologies (κατασκευαστής μικροσκοπικών μικροφώνων και δεκτών), η Cathay Tat Ming Precision Metal Products (μέταλλα), η Chengdu Homin Technology (επαφές μπαταρίας, προσταστευτικά), η China Circuit Technology (κυκλώματα), είναι κάποιες μόνον από εκείνες που χρησιμοποιεί η Apple.

Αλλά, επίσης, και εταιρείες από την Ταϊβάν συνεργάζονται για την κατασκευή του iPhone και θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο των κινεζικών κυρώσεων. Τα τσιπάκια σειράς Α, τα σχεδιάζει μεν η Apple, αλλά τα κατασκευάζει η TSMC, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ημιαγωγών στον κόσμο. Τα εργοστάσιά του βρίσκονται και στην Κίνα και στην Ταϊβάν. Το iPhone το συναρμολογεί η Foxconn, με μεγάλες εγκαταστάσεις στον ασιατικό γίγαντα. Η Apple συνεργάζεται και με άλλη ταϊβανέζικη εταιρεία, την Pegatron, η οποία ένεκα του εμπορικού πολέμου μετέφερε ορισμένα από τα εργοστάσιά της στην Ινδονησία.

Αλλά, η Κίνα θα μπορούσε να προκαλέσει και άλλα προβλήματα στην Apple. Εάν ο Τραμπ απαγόρευσε την πώληση τηλεφώνων Huawei στις ΗΠΑ, ο Σι Τζινπίνγκ θα μπορούσε να κάνει το ίδιο με τα iPhones. Μόνο που η Huawei δεν είναι παρούσα στην αμερικανική αγορά, ενώ απεναντίας η κινεζική αγορά αντιπροσώπευε μόνον για το 2018 το 15% των πωλήσεων της Apple. Ας μη λησμονούμε πως η Google, Amazon, Facebook δεν είναι παρούσες στην Κίνα, όμως η Apple είναι και αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα.

Κίνα: Το υπουργείο Εμπορίου διαμαρτυρήθηκε επίσημα στις ΗΠΑ για τη μεταχείριση της Huawei

Η Κίνα προέβη σε «επίσημη διαμαρτυρία» προς την Ουάσινγκτον σε σχέση με τη μεταχείριση της Huawei, της δεύτερης στον κόσμο στην παραγωγή έξυπνων τηλεφώνων (smartphones), η οποία έχει τεθεί στη μαύρη λίστα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.

Η κινεζική εταιρία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, για την οποία υπάρχουν υποψίες κατασκοπείας για λογαριασμό του Πεκίνου, τέθηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση Τραμπ σε μια λίστα υπόπτων εταιριών στις οποίες απαγορεύεται η πώληση τεχνολογικού εξοπλισμού.

Ανακοινώνοντας πως το Πεκίνο διαμαρτυρήθηκε εναντίον αυτού του μέτρου, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου Γκάο Φενγκ δήλωσε πως το Πεκίνο έχει τα μέσα «να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα νόμιμα συμφέροντα των κινεζικών επιχειρήσεων».

«Σε ό,τι αφορά την ενόχληση των Ηνωμένων Πολιτειών, η καλύτερη απάντηση των κινεζικών επιχειρήσεων είναι να συνεχίσουν να μεγεθύνονται» δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Μετά την ανακοίνωση των αμερικανικών μέτρων, η Google ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί πλέον να πωλεί στη Huawei το σύστημά της επεξεργασίας Android, που εφοδιάζει κυρίως τα έξυπνα τηλέφωνα της Huawei, επιφέροντας ένα δυνητικά πολύ ισχυρό πλήγμα στον κινεζικό όμιλο.

Πηγή: newspost.gr

  • ΚΙΝΑ
  • ·
  • HUAWEI
  • ·
  • APPLE
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Ευρωεκλογές: Άνοιξαν οι κάλπες σε Βρετανία και Ολλανδία
Ευρωεκλογές: Άνοιξαν οι κάλπες σε Βρετανία και Ολλανδία 23/05/2019 - 03:00
Λονδίνο: Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο 23/05/2019 - 03:00
Λονδίνο: Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο
 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • FedHATTA/ HATTA: Μνημόνιο Συνεργασίας με το αμερικανικό ASTA
    06/02/2023 - 17:32 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Wall Street: Πτωτικό ξεκίνημα
    06/02/2023 - 17:16 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Φάρμακα: Eπιστολή SOS σε Μητσοτάκη από τη βιομηχανία
    06/02/2023 - 17:13 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Φονικός σεισμός σε Τουρκία - Συρία: Τι ακριβώς έγινε μέχρι τώρα
    06/02/2023 - 17:10 ΚΟΣΜΟΣ
  • Στην Τουρκία η ελληνική αποστολή βοήθειας
    06/02/2023 - 17:05 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΒΕΑ: Επαφές με εκπροσώπους επιχειρήσεων στην Ιαπωνία
    06/02/2023 - 16:59 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Οι ΗΠΑ θυμήθηκαν να βάλουν δασμούς (200%) στο ρωσικό αλουμίνιο
    06/02/2023 - 16:57 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΕ: Σε διαβούλευση ο κανονισμός για τις ξένες επιδοτήσεις
    06/02/2023 - 16:22 ΚΟΣΜΟΣ
  • Η Μαρία Σπυράκη εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για Ταξινόμηση/Επισήμανση/Συσκευασία προϊόντων
    06/02/2023 - 16:16 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Πράκτορας της KGB ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος την δεκαετία του 1970
    06/02/2023 - 16:13 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Κλειστά σχολεία τη Δευτέρα, πώς θα λειτουργήσουν δημόσιο, επιχειρήσεις, καταστήματα
    05/02/2023 - 17:40 ΕΛΛΑΔΑ
  • Goldman Sachs: "Βλέπει" και πάλι πάνω από τα 100 δολάρια το πετρέλαιο το 2023
    05/02/2023 - 18:22 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Άνοιξε η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας στο τμήμα Καλυφτάκη - Οινόφυτα
    06/02/2023 - 10:11 ΕΛΛΑΔΑ
  • Όμιλος Καστελόριζο: Έκανε 15 τα καταστήματα, μπαίνει στην ξενοδοχειακή εστίαση και δεν αποκλείει «Ελληνικό»
    06/02/2023 - 08:01 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Αποκατάσταση κυκλοφορίας στην Αθηνών-Λαμίας από Καλυφτάκη έως κόμβο Οινοφύτων
    05/02/2023 - 18:09 ΕΛΛΑΔΑ

Direction Business Network

Advertising.gr
Advertising.gr

Παγκόσμιο Κύπελλο 2023: Πρεσβευτής ο Πάου Γκασόλ

06/02/2023 - 18:20
Advertising.gr
Advertising.gr

POCO: Παρουσιάζει τα νέα POCO X5 Pro 5G και POCO X5 5G

06/02/2023 - 17:55
AllStar Basket
AllStar Basket

Euroleague: Πάνε για αναβολή τα παιχνίδια Φενέρμπαχτσε και Αναντολού Εφές!

06/02/2023 - 16:48
AllStar Basket
AllStar Basket

“Βάλτο αγόρι μου… στην Εύβοια”

06/02/2023 - 16:17
CSRΝews.gr
CSRΝews.gr

ΕΕ: Υποδέχεται τους διοργανωτές της πρωτοβουλίας «Stop Finning – Stop the Trade»

06/02/2023 - 15:26
CSRΝews.gr
CSRΝews.gr

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ: Δενδροφύτευση στη Χίο στις 12 Φεβρουαρίου

06/02/2023 - 14:51
FleetNews
FleetNews

ΣΤΟΧΑΣΙΣ: Η ελληνική αγορά νέων αυτοκινήτων

06/02/2023 - 07:49
FleetNews
FleetNews

Πρεμιέρα για το νέο Mazda CX-90

06/02/2023 - 07:48
NEWS
Estetica Magazine

WELLA COMPANY X MUSÉE DES ARTS DÉCORATIFS « DES CHEVEUX ET DES POILS »

30/01/2023 - 16:13
NEWS
Estetica Magazine

ΑRTEGO SEMINAR

27/01/2023 - 13:55
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2023 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo