Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Μικροδάνεια με επιτόκιο 1% στον Έβρο - Τι να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι
Newsroom Newsroom
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
29/05/2025 · 07:49

Μικροδάνεια με επιτόκιο 1% στον Έβρο - Τι να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι

Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται κυρίως σε κοινωνικά και επιχειρηματικά κριτήρια, όπως η δυνατότητα υλοποίησης, η βιωσιμότητα του σχεδίου και ο θετικός κοινωνικός αντίκτυπος
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Μια νέα οικονομική και κοινωνική παρέμβαση γεννιέται στον Έβρο, με στόχο να ανακόψει τη δημογραφική καθίζηση και να στηρίξει την επιχειρηματικότητα στην ακριτική αυτή περιοχή. Η Eurobank, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της για το Δημογραφικό «Μπροστά για την Οικογένεια» στηρίζει την AFI Microfinance S.A τον πρώτο οργανισμό μικροπιστώσεων στην Ελλάδα, για να προσφέρει δάνεια έως 25.000 ευρώ με σταθερό επιτόκιο μόλις 1% σε κατοίκους του Έβρου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα με περιορισμένη πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό: ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, εργαζόμενους και νέους επιχειρηματίες, με στόχο τη δημιουργία ενός ενάρετου κύκλου τοπικής ανάπτυξης, που θα ενισχύσει όχι μόνο την οικονομική ζωή, αλλά και την κοινωνική συνοχή στην περιοχή.

Όπως επισημαίνει ο Σταμάτης Βελεγράκης, CEO της AFI, οι πρώτοι ενδιαφερόμενοι είναι νέοι από τον τομέα παροχής υπηρεσιών που θέλουν να μείνουν και να επιχειρήσουν στον τόπο τους. «Η εμπειρία μας δείχνει πως αυτοί που κάνουν πρώτοι το βήμα είναι άτομα με δεξιότητες που ψάχνουν την ευκαιρία να τις αξιοποιήσουν, νέοι που δεν θέλουν να μεταναστεύσουν για να βρουν επαγγελματική αποκατάσταση και επαγγελματίες που θέλουν να επιστρέψουν στον τόπο τους. Ενδιαφέρον αναμένεται και από ανέργους που αναζητούν μια ευκαιρία, γυναίκες που προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα σε εργασία και οικογένεια, και ανθρώπους που επιθυμούν να μετασχηματίσουν οικογενειακές επιχειρήσεις», προσθέτει.

Από πλευράς της AFI Microfinance, αναφέρει επίσης o κ. Βελεγράκης, δεν υπάρχει ηλικιακή ή κλαδική προτίμηση, καθώς το πρόγραμμα απευθύνεται σε κατοίκους του Έβρου που θέλουν να ιδρύσουν μια επιχείρηση ή την έχουν ήδη ξεκινήσει και λειτουργεί έως και ένα έτος. Αφορά όλους τους κλάδους δραστηριότητας, όπως για παράδειγμα γεωργία, άθληση, εκπαίδευση, βιοτεχνία, λιανεμπόριο και τουρισμός. Ενθαρρύνονται επίσης ιδέες κοινωνικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, όπως ανακύκλωση, βιωματικός τουρισμός, βιώσιμη γεωργία και κοινωνικές υπηρεσίες.

Τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων των δανείων

Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται κυρίως σε κοινωνικά και επιχειρηματικά κριτήρια, όπως η δυνατότητα υλοποίησης, η βιωσιμότητα του σχεδίου και ο θετικός κοινωνικός αντίκτυπος. Ωστόσο, η οικονομική απόδοση δεν είναι αποκλειστικό κριτήριο. Εστιάζουμε στη δυνατότητα του ενδιαφερόμενου να δημιουργήσει εισόδημα και απασχόληση μέσα από την επιχειρηματική του δραστηριότητα. Το πιο σημαντικό στην AFI, αναφέρει ο κ. Βελεγράκης, είναι να κατανοήσουμε την ιδέα και το όραμα του/της επιχειρηματία και πώς μπορούμε να τα υποστηρίξουμε τόσο γνωστικά όσο και χρηματοδοτικά. Στο πλαίσιο αυτό, και για όλα τα προγράμματα μικροπιστώσεων, δεν ζητούνται εμπράγματες εξασφαλίσεις, ενώ για το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν ζητείται εγγυητής, αναφέρει ο κ. Βελεγράκης. Στόχος είναι να προσφέρουμε στους ανθρώπους στον Έβρο ένα επιπλέον κίνητρο και τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να παραμείνουν και να επιτύχουν στον τόπο τους, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο και στην ανατροπή της δημογραφικής δυναμικής στην περιοχή και στη χώρα.

Αναφορικά με τη διασφάλιση ότι οι νέες επιχειρήσεις που θα χρηματοδοτηθούν θα είναι βιώσιμες, επισημαίνει ότι η χρηματοδότηση με 1% επιτόκιο, χωρίς λοιπά έξοδα, σίγουρα βοηθάει τη βιωσιμότητα των εγχειρημάτων. Ωστόσο, αυτή μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν συνδυαστεί με εκπαίδευση και σωστή καθοδήγηση. Στο πλαίσιο αυτό προσφέρεται ολοκληρωμένη υποστήριξη, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: προσωποποιημένη καθοδήγηση, δημιουργία επιχειρηματικού σχεδίου για κάθε ωφελούμενο, σεμινάρια, καθώς και ευκαιρίες δικτύωσης με άλλα μέλη του επιχειρηματικού οικοσυστήματος. Πέραν των προαναφερόμενων δράσεων, η AFI θα παρακολουθεί την πορεία των ωφελούμενων επιχειρήσεων του Έβρου και στους 6, 12 και 18 μήνες από τη χρηματοδότησή τους, προσφέροντάς τους στήριξη και μέσω ενός υβριδικού εκπαιδευτικού προγράμματος ενίσχυσης και κατάρτισής τους ως προς: τις βασικές οικονομικές έννοιες και τα χρηματοδοτικά εργαλεία, την έναρξη μιας νέας ή την ανάπτυξη υφιστάμενης επιχείρησης, το νομικό και φορολογικό πλαίσιο, και τις πωλήσεις και την ψηφιακή προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών (digital marketing).

Ο ρόλος της Eurobank στη διαδικασία πέραν της χρηματοδότησης

Η διαχείριση και η αξιολόγηση αιτήματος χρηματοδότησης αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της AFI, χωρίς την εμπλοκή της Eurobank. Οι συνεργαζόμενοι με την AFI πελάτες μπορούν να εξυπηρετηθούν για τις καθημερινές συναλλαγές και ανάγκες της επιχείρησής τους από τη Eurobank, που στηρίζει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, και να λάβουν μια ολοκληρωμένη τραπεζική εμπειρία. Προσφέρεται πρόσβαση σε μια σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες, όπως: απόκτηση χρεωστικής κάρτας Eurobank Business Debit MasterCard για απευθείας πρόσβαση στον επαγγελματικό τους λογαριασμό. Επιπλέον, κωδικούς e-, Mobile & Phone Banking, ώστε να ενημερώνονται και να πραγματοποιούν συναλλαγές όλο το 24ωρο, έχοντας έτσι τον απόλυτο έλεγχο των κινήσεων του λογαριασμού τους μέσα σε ασφαλές περιβάλλον, καθώς και εργαλεία εισπράξεων - πληρωμών για τη διευκόλυνση των καθημερινών συναλλαγών. Τα ποσά των μικροπιστώσεων της AFI, στο πλαίσιο του προγράμματος, θα πιστώνονται σε λογαριασμό Eurobank. Όσον αφορά τη χρηματοδότηση, αυτή γίνεται αποκλειστικά από την AFI, η οποία, για τον σκοπό αυτό, είναι κοντά στον νέο επιχειρηματία από την κατάθεση του αιτήματος χρηματοδότησης μέχρι την αποπληρωμή του δανείου.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, η AFI Microfinance, από την ίδρυσή της το 2014 έχει ως στόχο την άρση του περιορισμού στην πρόσβαση επιχειρηματικών κεφαλαίων και του κοινωνικού αποκλεισμού που αυτή συνεπάγεται, παρέχοντας χρηματοδότηση και εκπαίδευση σε αυτοαπασχολούμενους, ανέργους και κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, προκειμένου να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν βιώσιμες επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τον κ. Βελεγράκη, «στο πλαίσιο αυτό έχει συμβάλει στη δημιουργία περισσότερων από 1.200 νέων θέσεων εργασίας και 550 νέων επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα. Περισσότερο από το 30% των χρηματοδοτήσεων της AFI έχουν δοθεί σε περιοχές εκτός μητροπολιτικών κέντρων. Σήμερα, με τη στήριξη της Eurobank, φέρνουμε στον Έβρο ένα νέο πρόγραμμα με ολοκληρωμένο προνομιακό πλαίσιο και όρους χρηματοδότησης, στοχεύοντας να δώσουμε στους κατοίκους ένα επιπλέον κίνητρο για να μείνουν και να χτίσουν το μέλλον τους στον τόπο τους»

  • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • ·
  • EUROBANK
  • ·
  • ΜΙΚΡΟΔΑΝΕΙΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

MVP εβδομάδας στην GBL ο Χάρμον της Δόξας Λευκάδας (video)

All Content

Καρακώστας: "Διπλή η αξία της νίκης του Βίκου επί της ΑΕΚ"

All Content - BusinessNews.gr

Γαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ: Αύξηση κύκλου εργασιών 9,76% το 2025 – Επενδύσεις άνω των 25 εκατ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Η CrediaBank ολοκλήρωσε τη συγχώνευση με την Ευρώπη Holdings

All Content - BusinessNews.gr

ΑΒ Βασιλόπουλος: 500 καταστήματα franchise σε όλη την Ελλάδα

All Content

Ogilvy - ΑΒ Βασιλόπουλος: Όταν το καλό φαγητό… σηκώνει κουβέντα

All Content

Στην UM τα media της Lidl στην Ελλάδα

FleetNews

Οι τρεις κορυφαίες υποψηφιότητες για το Fleet Europe Hall of Fame 2026

FleetNews

Άνοιξε τις πύλες της η Auto Athina 2026

FleetNews

B03X – B05: Διπλή, ηλεκτρική επίθεση από τη Leapmotor

All Content

Γιαννάκης: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές

All Content

ΑΕΚ: Προχώρησε στη δήλωση υποστήριξης κατηγορίας στον Ανακριτή

All Content - BusinessNews.gr

Με πτώση 3% ξεκίνησε η εβδομάδα για το πετρέλαιο - Στα 110 δολάρια το Brent

All Content - BusinessNews.gr

Η Praktiker γίνεται Dedeman: Από ποια βάση ξεκινά η νέα εποχή

All Content - BusinessNews.gr

Βιολάντα: Βουτιά 43,7% στις πωλήσεις μετά την τραγωδία- Ζημιές 10 εκατ. ευρώ

FleetNews

Η Ολυμπία Οδός περνά στην εποχή του υδρογόνου

FleetNews

Νέα BMW Σειρά 3 με «αέρα» Neue Klasse

CSRΝews.gr

ΤΕΕ-«Green Deal Greece 2026»- Στ. Καλαφάτης: Πέντε άμεσες πρωτοβουλίες για συμμαχία με τον τεχνικό κόσμο

CSRΝews.gr

Σε διαβούλευση οι Ζώνες Υποδοχής Συντελεστή Δόμησης και η νέα χρηματοδότηση για τον πολεοδομικό σχεδιασμό

CSRΝews.gr

Green Deal Greece 2026: Στο επίκεντρο οι επενδύσεις για την ανθεκτικότητα και η πρόληψη φυσικών καταστροφών

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Η Atticabank Properties αλλάζει και γίνεται ΤΜΕΔΕ PROPERTIES
Η Atticabank Properties αλλάζει και γίνεται ΤΜΕΔΕ PROPERTIES 27/05/2025 - 14:02
Ψάλτης: Η επένδυση της UniCredit είναι μια ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στην Alpha Bank 29/05/2025 - 08:35
Ψάλτης: Η επένδυση της UniCredit είναι μια ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στην Alpha Bank

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Νίκη Κεραμέως: Θέτουμε κανόνες στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην αγορά εργασίας
    02/11/2026 - 17:04 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Κεραμέως: Θέτουμε κανόνες στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην αγορά εργασίας
    02/11/2026 - 17:01 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΖΑ: Βελτίωση βασικών οικονομικών δεικτών και ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής το 2025
    02/11/2026 - 17:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Huawei: Διπλή πρωτιά στα δίκτυα Mobile Core ως πρώτη σε ανταγωνιστικότητα και μερίδιο αγοράς
    02/11/2026 - 16:54 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της EPSILON DIGITAL
    02/11/2026 - 16:50 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΤΕΕ-«Green Deal Greece 2026»- Στ. Καλαφάτης: Πέντε άμεσες πρωτοβουλίες για συμμαχία με τον τεχνικό κόσμο
    02/11/2026 - 16:50 ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΕ-Κριστόφ Χάνσεν: Οι κυβερνοεπιθέσεις ήταν "σκόπιμη προσπάθεια να διαταραχθεί ο εφοδιασμός τροφίμων της ΕΕ"
    02/11/2026 - 16:41 ΚΟΣΜΟΣ
  • Υπουργικό Συμβούλιο: Ο κυβερνητικός οδικός χάρτης έως τις εκλογές – 90 δεσμεύσεις σε 20 υπουργεία
    02/11/2026 - 16:38 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • TOTTIS-BINGO: Νέες εξαγωγικές προοπτικές συνεργασίας με τη LuLu Group International
    02/11/2026 - 16:35 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • EBEΠ: Προσοχή σε παραπλανητικά μηνύματα SMS με αναφορά στο ΓΕΜΗ
    02/11/2026 - 16:28 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Η Praktiker γίνεται Dedeman: Από ποια βάση ξεκινά η νέα εποχή
    02/11/2026 - 07:44 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Οι οικονομικές ειδήσεις της εβδομάδος
    01/11/2026 - 19:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Βιολάντα: Βουτιά 43,7% στις πωλήσεις μετά την τραγωδία- Ζημιές 10 εκατ. ευρώ
    02/11/2026 - 07:35 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Επίδομα θέρμανσης 2026-2027: Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις - Δικαιούχοι, εξαιρέσεις, προθεσμία
    02/11/2026 - 08:25 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Snappi: Ποντάρει σε 500 εκατ. ευρώ καταθέσεις και 400.000 πελάτες η Πειραιώς - Οι στόχοι για το 2027
    02/11/2026 - 08:58 ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Direction Business Network

CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΤΕΕ-«Green Deal Greece 2026»- Στ. Καλαφάτης: Πέντε άμεσες πρωτοβουλίες για συμμαχία με τον τεχνικό κόσμο

02/11/2026 - 14:58
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Σε διαβούλευση οι Ζώνες Υποδοχής Συντελεστή Δόμησης και η νέα χρηματοδότηση για τον πολεοδομικό σχεδιασμό

02/11/2026 - 14:49
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

National League 1 2026/27: Αποτελέσματα-πρόγραμμα-βαθμολογίες

02/11/2026 - 14:40
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Καρακώστας: "Διπλή η αξία της νίκης του Βίκου επί της ΑΕΚ"

02/11/2026 - 14:24
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Εκλογές ΗΠΑ: Το ΕΡΤnews στην καρδιά των αμερικανικών εκλογών

02/11/2026 - 14:16
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

«MEGA Σαββατοκύριακο»: Ρεκόρ εξαετίας και πρώτη θέση στην τηλεθέαση

02/11/2026 - 14:11
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Artego Hellas by “KEAN Hair Professional”

30/10/2026 - 07:04
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’AI Film Festival Athens”

30/10/2026 - 06:51
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo