Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2026

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

  • Πανελλαδικές 2026: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής – Πώς μπορείτε δείτε τα αποτελέσματα
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Eurobank: Στα 113 εκατ. τα κέρδη στο α΄ εξάμηνο
Newsroom Newsroom
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
30/08/2018 · 03:00

Eurobank: Στα 113 εκατ. τα κέρδη στο α΄ εξάμηνο

Στα 113 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Eurobank το α΄ εξάμηνο, ενώ στο β΄ τρίμηνο τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 55 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Στα 113 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Eurobank το α΄ εξάμηνο, ενώ στο β΄ τρίμηνο τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 55 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας.

Τα οργανικά κέρδη προ προβλέψεων ήταν αυξημένα κατά 6,3% το Β΄ τρίμηνο και 1,3% το Α΄ εξάμηνο 2018, ενώ οι λειτουργικές δαπάνες ήταν μειωμένες κατά 3,4% στην Ελλάδα και 2,0% στον Όμιλο έναντι του Α΄ εξαμήνου 2017.

Τα καθαρά κέρδη από τις δραστηριότητες στο εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 19,4% το Β΄ τρίμηνο (€40εκ.) και κατά 13,3% το Α΄ εξάμηνο 2018 (€73εκ.). Σε ό,τι αφορά τα NPEs μειώθηκαν κατά €0,6δισ. το Β΄ τρίμηνο και €1,1δισ. το Α΄ εξάμηνο 2018.

Οι καταθέσεις στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά €0,9δισ. το Β΄ τρίμηνο και €2,2δισ. το Α΄ εξάμηνο 2018, ενώ καταγράφηκε μείωση της τρέχουσας χρηματοδότησης ELA κατά €6,1δισ. από το τέλος 2017 σε €1,8δισ.

O Δείκτης κεφαλαίων κοινών μετοχών CET1 ανήλθε στο 14,8% και συνολικής επάρκειας 17,4% το α΄ εξάμηνο.

Δήλωση του Φ. Καραβία

«Η Eurobank συνέχισε τις θετικές επιδόσεις και στο δεύτερο τρίμηνο του 2018, με κεντρικά χαρακτηριστικά τη συνεχιζόμενη κερδοφορία, την αύξηση των προ προβλέψεων κερδών και των θετικών αποτελεσμάτων στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE) σύμφωνα με τον ετήσιο στόχο της.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε €113εκ. στο πρώτο εξάμηνο του 2018. Τα οργανικά, προ προβλέψεων κέρδη αυξήθηκαν κατά 6,3% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2018, κυρίως χάρη στην αύξηση των εσόδων από αμοιβές και προμήθειες και κατά 1,3% σε ετήσια βάση. Οι διεθνείς δραστηριότητες συνέχισαν να συμβάλλουν σημαντικά στα συνολικά αποτελέσματα του Ομίλου, με την κερδοφορία τους να αυξάνεται σχεδόν κατά 20% σε ετήσια βάση. Την ίδια στιγμή το σχέδιο περιορισμού του λειτουργικού κόστους οδήγησε σε χαμηλότερες δαπάνες κατά 2% στο εξάμηνο (3,4% για την Ελλάδα). Ο σχηματισμός νέων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE) παρέμεινε αρνητικός και ο δείκτης των NPEs μετά την πτώση κατά 70 μονάδες βάσης που είχε καταγράψει στο πρώτο τρίμηνο του 2018, υποχώρησε περαιτέρω κατά 110 μονάδες βάσης στο δεύτερο τρίμηνο του 2018 σε 40,7%. Οι συνθήκες ρευστότητας βελτιώθηκαν περαιτέρω καθώς καταγράφεται επιστροφή καταθέσεων στην Ελλάδα, ενώ η χρηματοδότηση μέσω του ELA έχει μειωθεί δραστικά από €6,1δισ. στο τέλος του 2017, στα €1,8δισ. ευρώ σήμερα.

Οι επιχειρηματικές μας προτεραιότητες παραμένουν αμετάβλητες: Πρώτον, η σταδιακή μείωση των NPEs, που θα οδηγήσει σε δείκτη των NPEs περίπου στο 15% μέχρι το τέλος του 2021. Επιπλέον στοχεύουμε, στη σταδιακή αύξηση των χορηγήσεων κυρίως των επιχειρηματικών δανείων και των δανείων προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς οι προσδοκόμενοι ρυθμοί ανάπτυξης θα πρέπει να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη, υγιή, ζήτηση και στην παροχή των καλύτερων υπηρεσιών στους πελάτες μας, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, μέσω της συνεχιζόμενης επένδυσης στην τεχνολογία.

Η ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος στήριξης είναι ορόσημο αλλά και πρόκληση για την ελληνική οικονομία. Έχοντας επωμιστεί την επώδυνη δημοσιονομική προσαρμογή, η Ελλάδα οδεύει τώρα προς το να ανακτήσει την αξιοπιστία της αλλά και την πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές σε ένα ομιχλώδες διεθνές περιβάλλον. Για να επιτευχθούν οι απαραίτητοι ρυθμοί ανάπτυξης, απαιτούνται μαζικές επενδύσεις για πολλά χρόνια. Ένα καθαρό σήμα ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη δεσμεύονται, να υλοποιήσουν εντός χρονοδιαγράμματος τον οδικό χάρτη που έχει συμφωνηθεί, χωρίς οπισθοχωρήσεις, και να δεχθούν την ιδιοκτησία της μεταρρυθμιστικής ατζέντας, μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για να μετατραπεί το υφιστάμενο ενδιαφέρον για ελληνικά περιουσιακά στοιχεία σε συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια, στα οποία η Eurobank μπορεί και είναι πρόθυμη να συμβάλλει.»

Ανάλυση αποτελεσμάτων

Θετικά αποτελέσματα κατέγραψε η Eurobank το Β΄ τρίμηνο 2018, καθώς τα καθαρά κέρδη2 διαμορφώθηκαν σε €55εκ., έναντι €57εκ. το Α΄ τρίμηνο 2018. Σε επίπεδο εξαμήνου, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν σε €113εκ., από €71εκ. το Α΄ εξάμηνο 2017.

Πιο αναλυτικά:
- Tα καθαρά έσοδα από τόκους παρέμειναν σταθερά σε τριμηνιαία βάση σε €356εκ., ενώ υποχώρησαν κατά 1,5% σε επίπεδο εξαμήνου σε €711εκ.
- Το καθαρό περιθώριο επιτοκίου διατηρήθηκε στο 2,51% σε τριμηνιαία βάση, ενώ αυξήθηκε σε 2,50% το Α΄ εξάμηνο 2018, από 2,32% την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

- Τα καθαρά έσοδα από αμοιβές και προμήθειες ενισχύθηκαν κατά 15,3% το Β΄ τρίμηνο (€74εκ.) και 5,5% το Α΄ εξάμηνο 2018 (€138εκ.) λόγω υψηλότερων εσόδων από τις δραστηριότητες του Δικτύου και τη Διαχείριση Περιουσίας. Τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες αντιστοιχούν σε 52 μονάδες βάσης επί του συνολικού ενεργητικού το Β΄ τρίμηνο 2018.

- Τα οργανικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 2,6% το Β΄ τρίμηνο σε €430εκ., ενώ διατηρήθηκαν σταθερά σε €849εκ. το Α΄ εξάμηνο 2018.

- Τα συνολικά έσοδα ενισχύθηκαν κατά 2,1% σε τριμηνιαία βάση σε €461εκ., ενώ υποχώρησαν κατά 1,3% σε €913εκ. σε επίπεδο εξαμήνου, λόγω χαμηλότερων μη οργανικών εσόδων.

- Οι Λειτουργικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 2,0% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκαν σε €436εκ., ενώ στην Ελλάδα υποχώρησαν κατά 3,4% την ίδια περίοδο. Ο δείκτης κόστους προς έσοδα σε επίπεδο Ομίλου παρέμεινε κάτω του 50% και διαμορφώθηκε σε 47,1% το Β΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

- Τα οργανικά κέρδη προ προβλέψεων αυξήθηκαν κατά 6,3% το Β΄ τρίμηνο (€213εκ.) και 1,3% το Α΄ εξάμηνο 2018 (€413εκ). Τα συνολικά κέρδη προ προβλέψεων ενισχύθηκαν κατά 4,9% σε τριμηνιαία βάση (€244εκ.), ενώ υποχώρησαν ελαφρώς κατά 0,6% σε ετήσια βάση (€477εκ.).

- Ο σχηματισμός των νέων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE formation) παρέμεινε σε αρνητικό έδαφος (€199εκ.) το Β΄ τρίμηνο 2018, με το δείκτη των NPEs να μειώνεται κατά 110 μονάδες.

-Οι προβλέψεις επισφαλών απαιτήσεων διαμορφώθηκαν σε €169εκ. το Β΄ τρίμηνο 2018 και αντιστοιχούσαν σε 188 μονάδες βάσης επί των μέσων χορηγήσεων.

- Οι δραστηριότητες στο εξωτερικό παρέμειναν σταθερά κερδοφόρες, με τα καθαρά κέρδη3 να αυξάνονται κατά 19,4% το Β΄ τρίμηνο (€40εκ.) και 13,3% το Α΄ εξάμηνο 2018 (€73εκ.).

-O δείκτης κεφαλαίων κοινών μετοχών της κατηγορίας Ι (CET1) διαμορφώθηκε σε 14,8% επί του σταθμισμένου ενεργητικού και ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας (CAD) σε 17,4%. Με την πλήρη εφαρμογή του πλαισίου της Βασιλείας ΙΙΙ, ο δείκτης CET1 διαμορφώνεται σε 11,9%.

- Η τρέχουσα χρηματοδότηση από τον έκτακτο μηχανισμό ELA ανέρχεται σε €1,8δισ. και είναι χαμηλότερη κατά €6,1δισ. έναντι του Δεκεμβρίου 2017.

- Οι καταθέσεις πελατών στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά €0,9δισ. το Β΄ τρίμηνο και €2,2δισ. το Α΄ εξάμηνο 2018. Σε επίπεδο Ομίλου, οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά €1,1δισ. και €2,6δισ. αντίστοιχα. Οι χορηγήσεις (προ προβλέψεων, διαγραφών, συναλλαγματικών διαφορών και πωλήσεων) του Ομίλου αυξήθηκαν κατά €33εκ. την ίδια περίοδο. Ο δείκτης χορηγήσεων προς καταθέσεις βελτιώθηκε σε 99,3%, από 102,2% το Α΄ τρίμηνο 2018.

  • EUROBANK
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Εθνική Νεανίδων: Στην Ιταλία για δύο φιλικά προετοιμασίας (live streams)

All Content

ΠΣΑΚΚ: «Συγχαίρουμε την ΕΟΚ για τη στάση της στο θέμα των ξένων»

All Content - BusinessNews.gr

Μασούτης: «Aνοίγεται» σε ακίνητα, τουρισμό, logistics και retail media

All Content - BusinessNews.gr

Lili Drogerie: Άλμα 68% στον τζίρο - Στα 40 καταστήματα το δίκτυο

All Content - BusinessNews.gr

Aktor: Άντλησε 650 εκατ. ευρώ από την ΑΜΚ, στα 11,25 ευρώ η τιμή διάθεσης - Δήλωση Εξάρχου

All Content

Νέα συνεργασία της SOUL Creative Agency με τη Freedom

All Content

ΕΡΤ: Διαφημιστικά έσοδα ύψους 13 εκατ. ευρώ από το Μουντιάλ

FleetNews

Geely: Ηλεκτροκίνηση 800V με απόδοση 93,8%

FleetNews

Auteco KTEO: Νέα υπηρεσία τεχνικής αξιολόγησης μεταχειρισμένων

FleetNews

Ηλεκτρικό grand tourer ετοιμάζει η Range Rover

All Content

Περιστέρι: Στον πάγκο ο Ξανθόπουλος μέχρι το 2029

All Content

Άρης: Έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο Βασίλης Τολιόπουλος (pics)

All Content - BusinessNews.gr

Westnet: Ισχυρές οικονομικές επιδόσεις το 2025 με πωλήσεις 140,9 εκατ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Canal Experience Project: Νέα φάση ανάπτυξης για την Διώρυγα της Κορίνθου

All Content - BusinessNews.gr

Microsoft και Mistral AI: Συμφωνία δισεκατομμυρίων για επέκταση της AI στην Ευρώπη

FleetNews

Ολοκληρώθηκε το συνέδριο της Grand Automotive Hellas

FleetNews

Έρχονται 388 κάμερες κυκλοφορίας και σύστημα επιτήρησης κυκλοφορίας

CSRΝews.gr

Η Mercedes-Benz υποστήριξε το WTA 250 Athens

CSRΝews.gr

Kaizen Foundation: Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της μεγάλης δωρεάς στο Πυροσβεστικό Σώμα

CSRΝews.gr

Περισσότεροι από 18.000 επισκέπτες στο AXASTOI LIVE FEST 2026 by Novibet

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Τράπεζα Κύπρου: Πώληση κόκκινων δανείων 2,7 δισ.
Τράπεζα Κύπρου: Πώληση κόκκινων δανείων 2,7 δισ. 28/08/2018 - 03:00
Alpha Bank: Κέρδη μετά από φόρους 12,3 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο 30/08/2018 - 03:00
Alpha Bank: Κέρδη μετά από φόρους 12,3 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Saudi Aramco: Επιπλέον φορτία πετρελαίου στη Μεσόγειο ελέω των απειλών στην Ερυθρά Θάλασσα
    23/07/2026 - 21:00 ΚΟΣΜΟΣ
  • Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο πάνω από 10.000 ευρώ σε Οργανισμό Κοινής Ωφέλειας για παραβάσεις κατά την εκτέλεση εργασιών
    23/07/2026 - 20:30 ΕΛΛΑΔΑ
  • Εγκαίνια της νέας γέφυρας του Αλμυρού και αυτοψίες έργων σε Φάρσαλα και Δομοκό
    23/07/2026 - 20:10 ΕΛΛΑΔΑ
  • Η Pragma IoT απέκτησε πιστοποίηση ISO 42001 για την Τεχνητή Νοημοσύνη
    23/07/2026 - 19:45 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΗΠΑ: Στο χαμηλότερο επίπεδο οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας από το 1969
    23/07/2026 - 19:13 ΚΟΣΜΟΣ
  • Πάνω απο τα 100 δολάρια το Brent για πρώτη φορά από τον Μάιο
    23/07/2026 - 18:39 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Εγκαινιάστηκε το νέο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης
    23/07/2026 - 18:15 ΕΛΛΑΔΑ
  • Χρηματιστήριο: Ισχυρή πτώση 2,02%, στα 414,57 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    23/07/2026 - 18:09 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • «Κάβα Κηρέας»: Το νέο concept store της Γλυφάδας με πάνω από 1.000 ετικέτες κρασιού
    23/07/2026 - 18:02 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • WTA Vanda Pharmaceuticals Athens Open: Το παγκόσμιο τένις επέστρεψε στην Αθήνα με επίκεντρο το Stadion Sports Center
    23/07/2026 - 17:53 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Μασούτης: «Aνοίγεται» σε ακίνητα, τουρισμό, logistics και retail media
    23/07/2026 - 07:07 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Lili Drogerie: Άλμα 68% στον τζίρο - Στα 40 καταστήματα το δίκτυο
    23/07/2026 - 07:09 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Aktor: Άντλησε 650 εκατ. ευρώ από την ΑΜΚ, στα 11,25 ευρώ η τιμή διάθεσης - Δήλωση Εξάρχου
    23/07/2026 - 09:08 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Αυξήθηκαν κατά 5,7% οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων το πρώτο εξάμηνο του 2026
    23/07/2026 - 08:27 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Westnet: Ισχυρές οικονομικές επιδόσεις το 2025 με πωλήσεις 140,9 εκατ. ευρώ
    23/07/2026 - 10:43 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Συνελήφθη για κλοπή και επίθεση σε αστυνομικό ο Τάι Λόσον

23/07/2026 - 20:25
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

«Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να δώσει δανεικό τον Πρότσιντα»

23/07/2026 - 19:31
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η Mercedes-Benz υποστήριξε το WTA 250 Athens

23/07/2026 - 14:01
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» ξεπέρασε τα 127.000 εισιτήρια στα Village Cinemas

23/07/2026 - 13:59
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η Mercedes-Benz υποστήριξε το WTA 250 Athens

23/07/2026 - 13:32
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Kaizen Foundation: Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της μεγάλης δωρεάς στο Πυροσβεστικό Σώμα

23/07/2026 - 13:06
FleetNews
fleetnews.gr

Geely: Ηλεκτροκίνηση 800V με απόδοση 93,8%

23/07/2026 - 06:58
FleetNews
fleetnews.gr

Auteco KTEO: Νέα υπηρεσία τεχνικής αξιολόγησης μεταχειρισμένων

23/07/2026 - 06:55
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Aveda I One for All Leave in Elixir

22/07/2026 - 13:20
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

MAGIO Hair Experience – Μαρία Καμαριανάκη

22/07/2026 - 13:00
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo