Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Κρήτη: Συνεχίζονται οι κρατήσεις μέχρι Νοέβριο, ξεπερνώντας και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις
Newsroom Newsroom
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
26/09/2021 · 10:50

Κρήτη: Συνεχίζονται οι κρατήσεις μέχρι Νοέβριο, ξεπερνώντας και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις

Η εξέλιξη των κρατήσεων ξεπερνά και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις όπως αναφέρουν φορείς της τουριστικής βιομηχανίας του νησιού, οι οποίοι επισημαίνουν ότι στην αρχή της χρονιάς δεν υπήρχε καμία ένδειξη για αυτή την εξέλιξη.

Στην κορυφή των τουριστικών αφίξεων στην Ελλάδα θα βρεθεί για μια ακόμη χρονιά η Κρήτη, ξεπερνώντας εφέτος και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις για την εξέλιξη των κρατήσεων στο νησί. Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ οι φορείς της τουριστικής βιομηχανίας του νησιού κάνουν λόγο για μια χρονιά, που η έναρξη της δεν προμήνυε την παρούσα εξέλιξη και φυσικά χαρίζει χαμόγελα αισιοδοξίας στους ξενοδόχους και όχι μόνο, που κάνουν λόγο για σημαντική κερδοφορία.

Ηδη οι αεροπορικές αφίξεις ξένων επισκεπτών στην Κρήτη ανέρχονται σε 2,08 εκατομμύρια επισκέπτες, με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία από τα αεροδρόμια του Ηρακλείου και των Χανίων. Τούτο σημαίνει ότι όχι μόνο η Κρήτη έχει ξεπεράσει το 50% του 2019, αλλά ελπίζει βάσιμα για σημαντική διόρθωση των τουριστικών μεγεθών της σε σχέση με το 2019, αφού μένουν ακόμα 60 και πλέον ημέρες για να πέσει η αυλαία της φετινής τουριστικής σεζόν για το νησί.

Η Κρήτη εκτό του γεγονότος ότι πρωταγωνιστεί στην προσέλευση τουριστών, θα προχωρήσει και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με πληρότητα καλοκαιριού. Ο Σεπτέμβριος κλείνει με την πληρότητα να αγγίζει "ταβάνι", ο δε Οκτώβριος προμηνύεται σε ένα πολύ καλό μήνα για το νησί και ο Νοέμβριος μένει να αποδειχθεί αν θα αποτελέσει έναν μήνα που οι Γερμανοί θα τον σφραγίσουν με την παρουσία τους.

"Κανείς δεν υπολόγιζε τον Μάιο και τον Ιούνιο αυτό που θα ακολουθήσει"

Κανείς δεν υπολόγιζε τον Μάιο και τον Ιούνιο αυτό που θα ακολουθήσει τον Ιούλιο στις αφίξεις επισκεπτών, σημειώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ το μέλος του ΞΕΕ και πρόεδρος των ξενοδόχων Ρεθύμνου, Μανόλης Τσακαλάκης. Είχαμε μια έκρηξη των κρατήσεων από τις 15 Ιουλίου και υπήρξαν στιγμές που δεν μπορούσαμε να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες, όπως θα έπρεπε, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλάκης. Στο σημείο αυτό εξηγεί πως το μέγα ζήτημα της εφετινής τουριστικής περιόδου για το νησί ήταν η αναζήτηση προσωπικού. Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο που γινόντουσαν οι προσλήψεις στα ξενοδοχεία κανείς δεν εγγυόταν για την ομαλή εξέλιξη της χρονιάς στον κλάδο των ξενοδοχείων, απόρροια της πανδημίας και έτσι έστρεψε μεγάλη μερίδα του εργατικού δυναμικού σε άλλες μορφές απασχόλησης. Αυτό είχε σαν συνέπεια να υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού στα ξενοδοχεία της Κρήτης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Υπολογίζεται ότι πανελλαδικα έλλειψαν 130.000 εργαζόμενοι από τα ξενοδοχεία.

"Ο Αύγουστος θύμισε παλιές καλές εποχές "

Σε κάθε περίπτωση η πληρότητα των ξενοδοχείων κινήθηκε τον Αύγουστο στα επίπεδα του 90% - 95%, ενώ αντίστοιχη ήταν η εικόνα στις ενοικιαζόμενες βίλες και στα αγροτουριστικά καταλύματα. "Ο Αύγουστος θύμισε παλιές καλές εποχές " τονίζει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας Ρεθύμνου, Πέπη Μπιρλιράκη και μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου οι εταιρίες αυτοκινήτων εξάντλησαν κάθε μέσο που είχαν για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο που ήλθε στην Κρήτη εφέτος. Στο σημείο αυτό η κυρία Μπιρλιράκη παρατηρεί ότι αυξάνεται ο μεμονωμένος τουρισμός, που δεν επιλέγει να επισκεφτεί την Κρήτη με τουριστικό πακέτο που θα το αγοράσει από έναν διεθνή οργανωτή ταξιδίων.

Ο δήμος Ρεθύμνου διαθέτει 40.000 ξενοδοχειακές κλίνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια στο βόρειο κομμάτι, όμως και το νότιο μέρος διαθέτει καλά συγκροτήματα, που φέτος παρουσίασαν υψηλή πληρότητα. "Ο κόσμος ήταν πολύς και απλώθηκε στο νησί και την ίδια στιγμή αυξήθηκαν και οι μέρες διαμονής από 7 στις 10 κατά μέσο όρο, σημειώνει η Αντιδήμαρχος.

"Οι κλειστές αγορές της Μεσογείου βοήθησαν την Κρήτη"

Εξηγώντας τους λόγους που «απογειώθηκε» εφέτος ο τουρισμός στην Κρήτη, ο Μιχάλης Βαμιεδάκης της επιχείρησης «Vita Hotels» και του ταξιδιωτικού πρακτορείου «Deltanet Travel» και πρώην εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Τουρισμού της περιφέρειας Κρήτης, αναφέρει ότι φέτος οι ανταγωνιστικοί προορισμοί της Μεσογείου (Τυνησία, Μαρόκο, Αίγυπτο) ήταν κλειστοί και για το λόγο αυτό οι μεγάλοι οργανωτές ταξιδίων προώθησαν και στην Κρήτη πολύ κόσμο.

«Σε κάθε περίπτωση αυτό που συνέβη εφέτος στην Κρήτη ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις - εκτίμησε ο κ. Βαμιεδάκης - γεγονός που θα έχει θετικό αντίχτυπο στο κλείσιμο της φετινής χρονιάς, αλλά και της επόμενης. Αν όλα πάνε καλά το χειμώνα στο μέτωπο της πανδημίας, αυτό θα αποτυπωθεί και στις κρατήσεις του 2022».

"Οι 9 εθνικότητες που κινήθηκαν πιο ανοδικά και από το 2019"

Δίνοντας το στίγμα της εφετεινής τουριστικής χρονιάς, αναφορικά με τις εθνικότητες που επισκέφτηκαν το νησί, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης, τόνισε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι οι Γερμανοί κατέχουν την πρώτη θέση τον Αύγουστο, ήλθαν περισσότεροι κι από το 2019. Μετά τους Γερμανούς, η προσέλευση των Πολωνών αυξήθηκε κατά 39%, των Αυστριακών κατά 19%, των Ολλανδών κατά 8,44% και των Ουκρανών κατά 136%. Φέτος η άλλοτε δεύτερη αγορά για την Κρήτη, που ήταν η Μεγάλη Βρετανία, είχε πτώση 46% σε σχέση με το 2019 και η Ρωσία 73%. Στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου ήλθαν 1.722.949 ξένοι επισκέπτες, ενώ από το αεροδρόμιο των Χανίων πέρασαν 365.124 ξένοι επισκέπτες.

"Η Κρήτη επιμηκύνει το τουριστικό προϊόν εως τον Νοέμβριο"

Τα βλέμματα των εμπειρογνομώνων του κλάδου είναι πλέον στραμμένα στο επόμενο δίμηνο. Ο κ. Βαμιεδάκης κάνει λόγο για έναν γεμάτο Σεπτέμβριο, αλλά και Οκτώβριο και για έναν δυνατό Νοέμβριο, καθώς μεγάλες αεροπορικές εταιρίες από Γερμανία, όπως η Condor έχει προγραμματίσει πτήσεις για Νοέμβριο στην Κρήτη.

Στην Κρήτη το καλοκαίρι δεν τελειώνει ... με τους φορείς του νησιού να δημιουργούν δρώμενα που ενισχύουν την παραπάνω διαπίστωση. Με στόχο τη συμβολή στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής αυτής και την παρακίνηση όλο και περισσότερων ανθρώπων να βιώσουν ξεχωριστές εμπειρίες με την οικογένειά τους, την παρέα και τους φίλους τους επισκεπτόμενοι εξαιρετικούς Ελληνικούς προορισμούς. Για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου (24 - 26 Σεπτεμβρίου) σχεδιάστηκε ένα τριήμερο αθλητικό και ψυχαγωγικό event με ιδιαίτερο χρώμα, κοσμοπολίτικο αέρα και αθλητικό πνεύμα.

Παράλληλα κορυφώνονται οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του 7ου Golden Age Gym Festival στο Ρέθυμνο, μία διοργάνωση που έχει αναλάβει να υλοποιήσει η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία με την υποστήριξη της European Gymnastics. Λίγο πριν την τελική ευθεία για τη διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί από 2 - 9 Οκτωβρίου, οι συμμετοχές πλησιάζουν τις 500 από 17 χώρες: Τσεχία, Εσθονία, Ιταλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Λετονία, Ελβετία, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Ρωσία, Λιθουανία, Γερμανία, Δανία, Φινλανδία, ΗΠΑ, Αζερμπαϊτζάν, αλλά και την Ελλάδα.

  • ΚΡΗΤΗ
  • ·
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Σάκοτα: «Είχαμε πίστη ότι θα προκριθούμε στην επόμενη φάση»

All Content

Μπεσίκτας: «Άθλιο και προκλητικό πανό, δεν αποδεχόμαστε αυτή τη συμπεριφορά»

All Content - BusinessNews.gr

Ευρώπη Ασφαλιστική: Αύξηση κερδών 30% το 2025, στα 8,04 εκ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Αγγελάκης ΑΕ: «Στα σκαριά» επενδυτικό πρόγραμμα 30 εκατ.ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Market IN: Δεν αποδεχόμαστε το πρόστιμο που επέβαλε η ΔΙΜΕΑ

All Content

Στην Concept PR η Στρατηγική Επικοινωνίας του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας

All Content

ΕΑΕΕ: Digital καμπάνια για την προσέλκυση στελεχών στον ασφαλιστικό κλάδο

FleetNews

Toyota – Sumitomo: Συνεργασία για μπαταρίες

FleetNews

Stellantis: Παγκόσμιος Επικεφαλής Παραγωγής

FleetNews

Mercedes-Benz eIntouro: Στην Busworld Europe

All Content

Παναθηναϊκός: Προπονήθηκε ο Ναν ενόψει Φενέρμπαχτσε

All Content

Άρης: Πλήρης στη Ρουμανία για τον τελικό πρόκρισης με την Κλουζ

All Content - BusinessNews.gr

Η καναδική Cooke εξαγόρασε το 100% της μητρικής Avramar Seafood

All Content - BusinessNews.gr

Coca-Cola HBC: Κέρδη 1,36 δισ. ευρώ το 2025 και μέρισμα 1,20 ευρώ - Ισχυρή ανάπτυξη σε όλες τις αγορές

All Content - BusinessNews.gr

ΠΑΕ ΑΕΚ: Μείωση εσόδων 24,40% και υψηλές ζημίες το 2024/2025

FleetNews

Nissan: Αυτόνομη υπηρεσία μετακίνησης – Πιλοτικό πρόγραμμα στη Γιοκοχάμα

FleetNews

Στα σκαριά Κινεζική παραγωγή στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

ΕΑΤ: Δωρεάν ψηφιακό εργαλείο για τις ελληνικές ΜμΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων από το Youth Empowered

CSRΝews.gr

Stoiximan: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” με νέες δράσεις και συνεργασίες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Ρόδος: Τουρισμός μέχρι αρχές Νοεμβρίου
Ρόδος: Τουρισμός μέχρι αρχές Νοεμβρίου 25/09/2021 - 10:31
Β. Κικίλιας: Στα 10 δισ. ευρώ τα έσοδα από τον τουρισμό εφέτος 26/09/2021 - 12:05
Β. Κικίλιας: Στα 10 δισ. ευρώ τα έσοδα από τον τουρισμό εφέτος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Η Alphabet θα εκδώσει 100ετές ομόλογο για να χρηματοδοτήσει την έρευνα στην Τεχνητή Νοημοσύνη
    10/02/2026 - 21:10 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Ζαχαράκη για Εθνικό Απολυτήριο: Μείωση ύλης και εξεταζόμενων μαθημάτων
    10/02/2026 - 20:45 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Με μικτά πρόσημα το κλείσιμο των συναλλαγών της Τρίτης
    10/02/2026 - 20:16 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Προφυλακίστηκε ο σμήναρχος-κατάσκοπος μετά την απολογία του - Θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορίνθου
    10/02/2026 - 19:51 ΕΛΛΑΔΑ
  • Κεραμέως - Παπαθανάσης για τα προγράμματα κατάρτισης: «Ολα έγιναν με απόλυτη διαφάνεια»
    10/02/2026 - 19:25 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Real Consulting: Τα ποσοστά συμμετοχής των μετόχων
    10/02/2026 - 19:11 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Τσιάρας: Στόχος μας η εκρίζωση της ευλογιάς - Xρηματοδοτικά εργαλεία και παρεμβάσεις για την κτηνοτροφία
    10/02/2026 - 18:43 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Διεθνής Διαφάνεια: Βελτίωση της Ελλάδας στην αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς
    10/02/2026 - 18:24 ΕΛΛΑΔΑ
  • Περιορισμένη άσκηση δικαιώματος εξόδου – Ικανοποίηση στη διοίκηση ΟΠΑΠ και Allwyn
    10/02/2026 - 18:09 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Πανελλήνιο Σύλλογο Εφοδιαστών Πλοίων και Εξαγωγέων
    10/02/2026 - 17:55 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Συμφωνία Real Consulting – OTS: Οι ισχυροί μέτοχοι πίσω από το νέο σχήμα στην Πληροφορική
    10/02/2026 - 08:08 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΒ Βασιλόπουλος: Νέα brand καμπάνια «Όλα & κάτι παραπάνω»
    10/02/2026 - 10:19 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Coca-Cola HBC: Κέρδη 1,36 δισ. ευρώ το 2025 και μέρισμα 1,20 ευρώ - Ισχυρή ανάπτυξη σε όλες τις αγορές
    10/02/2026 - 09:15 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Eurobank Campus: Ένα από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά και επιχειρησιακά hubs της χώρας
    10/02/2026 - 07:48 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΠΑΕ ΑΕΚ: Μείωση εσόδων 24,40% και υψηλές ζημίες το 2024/2025
    10/02/2026 - 15:10 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ανακοίνωση της EuroLeague για το τεχνικό πρόβλημα στην προπώληση των εισιτηρίων του Final-4

10/02/2026 - 21:25
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Σάκοτα: «Είχαμε πίστη ότι θα προκριθούμε στην επόμενη φάση»

10/02/2026 - 21:18
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

BAD BUNNY HAIR

10/02/2026 - 16:44
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Κομισιόν: Σχέδιο δράσης κατά του κυβερνοεκφοβισμού για την προστασία των νέων στο διαδίκτυο

10/02/2026 - 15:44
CSRΝews.gr
csrnews.gr

EE: Νομοθεσία για το κλίμα με στόχο τη μείωση των εκπομπών κατά 90% έως το 2040

10/02/2026 - 15:33
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

COSMOTE HISTORY: 10 χρόνια λειτουργίας για το μοναδικό κανάλι ντοκιμαντέρ για την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό

10/02/2026 - 15:19
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Paramount: Βελτιωμένη προσφορά στην Warner Bros - 2,8 δισ. δολάρια για να σπάσει τη συμφωνία με Netflix

10/02/2026 - 15:16
FleetNews
fleetnews.gr

ΕΤΕπ: Νέα ενίσχυση ύψους 3 δισ. ευρώ για την “πράσινη” μετάβαση

10/02/2026 - 08:12
FleetNews
fleetnews.gr

Citroën ë-C3 VAN και Berlingo VAN στη HORECA 2026

10/02/2026 - 08:07
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Ο Άγιος Βαλεντίνος μέσα από τη συλλογή Rosie της M&S

05/02/2026 - 11:59
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo