Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
LG: Πάνω από 20% η αύξηση κερδών στο πρώτο τρίμηνο
Newsroom Newsroom
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
27/04/2018 · 03:00

LG: Πάνω από 20% η αύξηση κερδών στο πρώτο τρίμηνο

Η LG Electronics Inc ανακοίνωσε ενοποιημένα έσοδα ύψους 15,12 τρισ. KRW (14,10 δισ. USD) και λειτουργικά κέρδη 1,11 τρισ. KRW (1,03 δισ. USD) για το πρώτο τρίμηνο του 2018.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Η LG Electronics Inc ανακοίνωσε ενοποιημένα έσοδα ύψους 15,12 τρισ. KRW (14,10 δισ. USD) και λειτουργικά κέρδη 1,11 τρισ. KRW (1,03 δισ. USD) για το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3,2% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι και τα λειτουργικά κέρδη σημείωσαν εκπληκτική αύξηση πάνω από 20%, την υψηλότερη αύξηση κερδών και εσόδων πρώτου τριμήνου στην ιστορία της εταιρείας και την υψηλότερη κερδοφορία τριμήνου από το δεύτερο τρίμηνο του 2009.

Η LG Home Appliance & Air Solution Company και η LG Home Entertainment Company κατέγραψαν το μεγαλύτερο λειτουργικό τους κέρδος τριμήνου, με την κάθε μία να σημειώνει διψήφιο περιθώριο κέρδους. Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη φορά στην ιστορία όπου τα από κοινού κέρδη των δύο μεγαλύτερων επιχειρηματικών μονάδων της εταιρείας ξεπέρασαν το 1 τρισεκατομμύριο KRW. Παράλληλα, οι B2B δραστηριότητες της LG σημείωσαν επίσης υψηλή κερδοφορία τριμήνου, ενώ οι απώλειες από την κινητή τηλεφωνία και τα εξαρτήματα οχημάτων μειώθηκαν στο τρίμηνο.

Η LG Home Appliance & Air Solution Company ανακοίνωσε έσοδα 4,92 τρισ. KRW (4,59 δισ. USD) και λειτουργικά κέρδη 553,1 δισ. KRW (515,51 εκατ. USD). Οι πωλήσεις προϊόντων όπως κλιματιστικά και premium πλυντήρια καθώς και νέα μοντέλα στεγνωτηρίων, ιονιστών αέρα και μονάδων LG Styler, αυξήθηκαν στην εγχώρια Κορεάτικη αγορά, ενώ οι πωλήσεις στην Ευρώπη, την Ασία και τη Λατινική Αμερική αυξήθηκαν κατά 9,3% από την ίδια περίοδο το 2017. Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 8,2% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2017, χάρη στις υψηλότερες πωλήσεις premium προϊόντων και στη μείωση του κόστους λόγω της αποτελεσματικής λειτουργίας. Η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί κατά το δεύτερο τρίμηνο, καθώς πλησιάζει η σεζόν για τα κλιματιστικά και τα ψυγεία στο βόρειο ημισφαίριο.

Η LG Home Entertainment Company κατέγραψε πωλήσεις ύψους 4,12 τρισ. KRW (3,84 δισ. USD) και λειτουργικά κέρδη 577,3 δισ. KRW (538,07 δισ. USD). Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 7,4% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, ενώ οι πωλήσεις premium προϊόντων όπως οι τηλεοράσεις LG OLED και οι τηλεοράσεις SUPER UHD παρέμειναν υψηλές. Τα λειτουργικά κέρδη του πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 76,5% το 2018 έναντι του 2017 λόγω της δημοτικότητας των τηλεοράσεων υψηλής τεχνολογίας και της βελτιωμένης διάρθρωσης του κόστους, με αποτέλεσμα να σημειωθεί για πρώτη φορά διψήφιο λειτουργικό περιθώριο τριμήνου 14%. Το δεύτερο τρίμηνο, η LG αναμένει ότι η παγκόσμια αγορά τηλεόρασης θα επωφεληθεί από τις επερχόμενες παγκόσμιες αθλητικές εκδηλώσεις.

Η LG Mobile Communications Company ανακοίνωσε πωλήσεις ύψους 2,16 τρισ. KRW (2,01 δισ. USD) και λειτουργική ζημία 136,1 δισ. KRW (126,85 εκατ. USD). Οι πωλήσεις μειώθηκαν από το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους λόγω της ανανεωμένης στρατηγικής παρουσίασης των smartphone. Παρά τις αυξήσεις στην τιμή των εξαρτημάτων, η εταιρεία είχε συρρικνώσει το λειτουργικό της έλλειμμα συνεχίζοντας να βελτιώνει τη δομή των δραστηριοτήτων της. Καθώς η παγκόσμια αγορά smartphone προβλέπεται να παρουσιάσει στάσιμη ανάπτυξη και πιο έντονο ανταγωνισμό το δεύτερο τρίμηνο, η LG αναμένει θετικά αποτελέσματα με την παρουσίαση του κινητού τηλεφώνου LG G7 ThinQ και το άνοιγμα του Κέντρου Αναβάθμισης Λογισμικού (Software Upgrade Center) για την παροχή υψηλότερης ποιότητας υποστήριξης στον πελάτη.

Η LG Vehicle Components Company παρουσίασε έσοδα ύψους 840 δισ. KRW (782,9 εκατ. USD) και λειτουργική ζημία ύψους 17 δισ. KRW (15,84 εκατ. USD). Οι πωλήσεις των προϊόντων infotainment αυτοκινήτων μειώθηκαν ελαφρώς κατά 1% από το πρώτο τρίμηνο του 2017 λόγω των βραδύτερων πωλήσεων των οχημάτων. Ωστόσο, με την αυξανόμενη στόχευση της αυτοκινητοβιομηχανίας σε ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, οι μελλοντικές προβλέψεις για την LG παραμένουν αισιόδοξες. Η εταιρεία θα συνεχίσει να ενισχύει τις δραστηριότητές της στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας μέσω στρατηγικών συνεργασιών με βασικούς πελάτες καθώς και με ευρύτερες συνεργασίες με άλλες εταιρείες της LG.

Η LG Business-to-Business Company πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους 642,7 δισ. KRW (599 εκατ. δολαρίων) και λειτουργικό κέρδος 78,8 δισ. KRW (73,45 εκατ. USD) στο πρώτο τρίμηνο. Τα έσοδα του πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 24% σε σχέση με πέρυσι, κυρίως λόγω των υψηλότερων πωλήσεων των οθονών digital signage και των ηλιακών μονάδων υψηλής απόδοσης. Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 192% από την ίδια περίοδο του 2017 λόγω της αυξανόμενης δημοτικότητας των επαγγελματικών προϊόντων υψηλής ποιότητας, όπως οι οθόνες LG OLED digital signage και του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος σε επίπεδο κόστους, τάσεις που συνεχίζονται στο δεύτερο τρίμηνο.

  • LG
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Από την Τετάρτη 7/10 το τεύχος Οκτωβρίου του AllStar Basket

All Content

Οι μέτοχοι της EuroLeague απέρριψαν την πρόταση του NBA

All Content

Silver LIA για την Ogilvy Greece με το Toyota «Escape Vehicle»

All Content

Νίκος Χατζηνικολάου: Ίδρυσε την NCH Holding

All Content

Πού θα δείτε τους ευρωπαϊκούς αγώνες ΠΑΟΚ, Περιστερίου, Μυκόνου και Ηρακλή

All Content

ΠΑΟΚ: Με Μπόσνα στο Σαράγεβο για το 2/2 στο EuroCup

CSRΝews.gr

Polyplast LTD: Νέα επένδυση σε σύγχρονο εξοπλισμό ανακύκλωσης στον Αυλώνα

CSRΝews.gr

Στήριξη του Red Dress Greece από την Orloff Spa Experts

CSRΝews.gr

Η Τράπεζα Πειραιώς χορηγός των παραγωγών της Κεντρικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Ένταξη νέων πανεπιστημίων στο Invent ICT
Ένταξη νέων πανεπιστημίων στο Invent ICT 27/04/2018 - 03:00
Amazon: Σημαντική πορεία ανόδου στο α' τρίμηνο 27/04/2018 - 03:00
Amazon: Σημαντική πορεία ανόδου στο α' τρίμηνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ειδική βράβευση της ΟΛΠ για τη συμπλήρωση 10 ετών από την είσοδο της COSCO SHIPPING στη μετοχική της σύνθεση
    06/10/2026 - 15:07 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Παπασταύρου: «Ενισχύουμε την ενεργειακή συνεργασία στα Βαλκάνια για ασφαλή και οικονομικά προσιτή ενέργεια»
    06/10/2026 - 14:54 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Intracom Defense: Προσωρινός CEO ο Ευστάθιος Καραγιάννης
    06/10/2026 - 14:39 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • Ευρωκοινοβούλιο: Εγκρίθηκε το πρόγραμμα AGILE ύψους €115 εκατ. για startups στην άμυνα
    06/10/2026 - 14:31 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Mega Brokers: Αύξηση 19% στην παραγωγή ασφαλίστρων και επενδύσεις άνω των 300.000 ευρώ
    06/10/2026 - 14:31 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Trastor: Παραιτήθηκε από το ΔΣ ο Ιωάννης Βογιατζής – Η νέα σύνθεση του ΔΣ
    06/10/2026 - 14:29 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Κ. Μητσοτάκης: Το στεγαστικό είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα - Να υπάρξει πολιτική συμφωνία για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν
    06/10/2026 - 14:29 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Δόμνα Μιχαηλίδου: Στις 14 Οκτωβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τη Μετεγκατάσταση με ενίσχυση 10.000 ευρώ
    06/10/2026 - 14:13 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Μ. Χρυσοχοΐδης: Ιδιώνυμο η απάτη εις βάρος ηλικιωμένων
    06/10/2026 - 14:05 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Max Stores: Πλάνα επέκτασης δικτύου και ενίσχυσης του e-shop- Αύξηση κερδών +28%
    06/10/2026 - 13:59 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Cosmos Sport: Aποκτά το 100% της Sport Vision - Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού το deal
    06/10/2026 - 02:43 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Χρηματιστήριο: Στις 2.655,94 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με άνοδο 0,74%
    05/10/2026 - 15:46 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Παραιτείται από την ΕΡΤ ο Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου - Σε νέο τηλεοπτικό οργανισμό το επόμενο βήμα
    05/10/2026 - 16:16 MEDIA
  • Jumbo: Άνοδος 8% στις πωλήσεις τον Σεπτέμβριο - Η πορεία των πωλήσεων ανά χώρα
    05/10/2026 - 17:48 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Μακρόν και Μερτς θέλουν «νέο εμπορικό όπλο» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αντιμετώπιση της Κίνας
    05/10/2026 - 20:00 ΚΟΣΜΟΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Κάτι «ψήνεται» με το MEGA;

06/10/2026 - 11:39
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Από την Τετάρτη 7/10 το τεύχος Οκτωβρίου του AllStar Basket

06/10/2026 - 11:15
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

«All IN»: Πρεμιέρα τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου για το νέο αθλητικό και ψυχαγωγικό show του ΣΚΑΪ

06/10/2026 - 11:11
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Οι μέτοχοι της EuroLeague απέρριψαν την πρόταση του NBA

06/10/2026 - 11:07
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Polyplast LTD: Νέα επένδυση σε σύγχρονο εξοπλισμό ανακύκλωσης στον Αυλώνα

06/10/2026 - 11:05
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Στήριξη του Red Dress Greece από την Orloff Spa Experts

06/10/2026 - 09:56
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’Lux Stage Athens – Γιώργος Κακοσαίος”

25/09/2026 - 17:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

It’s time to switch everything: Wahl Professional Announces the Vapor Switch

25/09/2026 - 09:56
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo