Κυριακή, 14 Ιουνίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
ΕΣΕΕ: Σχετικά με τη διαβούλευση γιατ την είσοδο του νέου όρου χρηματοδότησης των "FinTech"
Newsroom Newsroom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
22/08/2017 · 03:00

ΕΣΕΕ: Σχετικά με τη διαβούλευση γιατ την είσοδο του νέου όρου χρηματοδότησης των "FinTech"

Η ΕΣΕΕ ενημερώνει για το πρόσφατο έγγραφο διαβούλευσης της ΕΕ για έναν πιο ανταγωνιστικό και καινοτόμο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό τομέα και τι πραγματικά είναι ο νέος όρος "FinTech".
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Η ΕΣΕΕ ενημερώνει για το πρόσφατο έγγραφο διαβούλευσης της ΕΕ για έναν πιο ανταγωνιστικό και καινοτόμο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό τομέα και τι πραγματικά είναι ο νέος όρος "FinTech". Επίσης, αναλύει γιατί είναι σημαντικό για όλους τους επιχειρηματίες ακόμα και στην Ελλάδα των capital controls, να γνωρίζουν και να κατανοούν τη χρήση της συγκεκριμένης νέας τεχνολογίας. Η FinTech αντιπροσωπεύει τις χρηματοπιστωτικές τεχνολογίες και με τον ευρύτερο ορισμό της είναι ακριβώς οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται και εφαρμόζονται στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, οι οποίες χρησιμοποιούνται κυρίως από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στο πίσω μέρος των δραστηριοτήτων τους. Όμως, όλο και περισσότερο, η FinTech έρχεται να αντιπροσωπεύει τεχνολογίες που διακόπτουν τις παραδοσιακές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των κινητών πληρωμών, της μεταφοράς χρημάτων, των δανείων, της συγκέντρωσης κεφαλαίων και της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων. Επιπλέον, για να μην θεωρήσει κάποιος ότι η FinTech είναι απλά μία ακόμα ιδέα, πρόσφατα δημοσιεύτηκε έγκυρη έκθεση σύμφωνα με την οποία οι επενδύσεις μέσω FinTech σε όλο τον κόσμο έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά από 930 εκ. δολάρια το 2008 σε πάνω από 12 δισεκατομμύρια δολάρια στις αρχές του 2015. Και αυτή η αύξηση πιθανότατα να συνεχιστεί, καθώς η FinTech δεν αγγίζει μόνο τον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, αλλά κάθε επιχείρηση που ασχολείται με τον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, δηλαδή, όλες. Οι νεοσύστατες εταιρείες της FinTech είναι μικρές και ευέλικτες, ικανές να λειτουργούν ως παραδοσιακοί χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί και να καινοτομούν γρήγορα, ώστε η κάθε επιχείρηση να μπορεί να τη χρησιμοποιήσει προς όφελός της.

  • Πώς η FinTech αλλάζει την επιχείρηση

Όταν θελήσει κάποιος να ξεκινήσει μια επιχείρηση, υπό κανονικές συνθήκες, συνήθως πάει στην τοπική τράπεζα για να ζητήσει ένα δάνειο ή να αναζητήσει έναν παραδοσιακό επενδυτή. Εάν μια εταιρεία ήθελε να δεχτεί πιστωτικές κάρτες, θα χρειαζόταν έναν λογαριασμό με έναν μεγάλο πάροχο πιστώσεων - για να μην αναφέρουμε μια χερσαία γραμμή και ογκώδη εξοπλισμό. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει πλέον, αφού με τη FinTech, όπως στο crowdfunding, οι πληρωμές μέσω κινητών τηλεφώνων και οι υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων, επαναφέρουν τον τρόπο με τον οποίο οι μικρές επιχειρήσεις ξεκινούν, δέχονται πληρωμές και πηγαίνουν παγκοσμίως και καθιστούν ευκολότερη και πιο εύκολη την εκκίνηση και τη λειτουργία μιας επιχείρησης. Πλέον σε πολλές χώρες εάν κάποιος δεν μπορεί να βρει έναν επενδυτή για την επιχειρηματική του ιδέα, δεν έχει την εγγύηση ή την πίστωση για να λάβει έγκριση για ένα παραδοσιακό δάνειο, τότε στρέφεται στο crowdfunding. Το Crowdfunding σημαίνει τώρα ότι μπορεί κάποιος να κερδίζει χρήματα γρήγορα και φθηνά από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που δεν έχει γνωρίσει ποτέ. Έχει εκδημοκρατίσει τη διαδικασία εύρεσης κεφαλαίων εκκίνησης και έχει συντομεύσει το χρονοδιάγραμμα από ίσως μήνες συνεδριάσεων σε μόλις λίγες εβδομάδες. Επίσης, είναι πλέον πιο εύκολο από ποτέ οι μικρές επιχειρήσεις να δέχονται πληρωμές. Ακόμα και τα αγροκτήματα που στέκονται στη μέση του πουθενά μπορούν να δεχτούν πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες με εργαλεία όπως το Square και το PayPal. Και ενώ υπάρχουν χρεώσεις, ο επιχειρηματίας δεν χρειάζεται να κάνει έναν συγκεκριμένο όγκο πωλήσεων για να δικαιούται λογαριασμό. Οποιοσδήποτε, οπουδήποτε μπορεί με ασφάλεια και ευκολία να δέχεται πληρωμές με πιστωτικές κάρτες, καθιστώντας ευκολότερη την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Αλλά τι γίνεται παγκοσμίως; Οι διεθνείς μεταφορές χρημάτων, οι οποίες εδώ και πολύ καιρό είναι ένα ακανθώδες ζήτημα για τους επιχειρηματίες γίνονται, επίσης, ευκολότερες, με εξαίρεση, όμως, την Ελλάδα. Για μικρότερες συναλλαγές, υπηρεσίες όπως το PayPal μετατρέπουν αυτόματα τα νομίσματα, οπότε είναι εύκολο για έναν πελάτη στην Αμερική να αγοράζει αγαθά από έναν κατασκευαστή στο Ηνωμένο Βασίλειο ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Επιπλέον, μια υπηρεσία που ονομάζεται TransferWise απλοποιεί τις διεθνείς μεταφορές χρημάτων, διακόπτοντας τον τομέα αυτόν και προσφέροντας έκπτωση 90% στις παραδοσιακές τραπεζικές μεταφορές.

  • Πώς η FinTech αλλάζει τον πελάτη

Η FinTech μεταβάλλει, επίσης, τη συμπεριφορά και τις προσδοκίες των πελατών με γρήγορο ρυθμό. Οι καταναλωτές είναι πλέον τόσο εξοικειωμένοι με την πρόσβαση σε δεδομένα και πληροφορίες οπουδήποτε, που φαίνεται φυσικό να θέλουν να είναι σε θέση να προσαρμόσουν το χαρτοφυλάκιο επενδύσεών τους ή να καταθέσουν μια επιταγή ενώ περιμένουν το λεωφορείο. Οι πελάτες από την μεριά τους, όσο δίκαιο ή άδικο είναι αυτό, αναμένουν το ίδιο επίπεδο εξυπηρέτησης και πρόσβασης από μια μικρή επιχείρηση έως μια μεγάλη επιχείρηση. Αναμένουν μια απρόσκοπτη εμπειρία κινητής τηλεφωνίας είτε πραγματοποιούν τραπεζικές συναλλαγές σε παγκόσμιο είτε σε τοπικό επίπεδο. Αναμένουν επίσης να πληρώσουν με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα είτε βρίσκονται σε ένα πολυκατάστημα είτε στο συνοικιακό κατάστημα. Σύντομα, οι άνθρωποι θα περιμένουν να είναι σε θέση να πληρώσουν με τα τηλέφωνά τους οπουδήποτε κι αν πάνε. Μπορεί να είναι ένας μεγάλος εκδημοκρατισμός των υπηρεσιών, αλλά και μια προειδοποίηση προς όλες τις επιχειρήσεις, ότι δεν υπάρχει δικαιολογία στις μέρες μας να μην αγκαλιάζουν και να χρησιμοποιούν τις τελευταίες τεχνολογίες, αφού όσοι αρνούνται κινδυνεύουν να χάσουν τις δραστηριότητές τους.

Αναλυτική παρουσίαση της νέας αυτής ιδέας χρηματοδότησης (FinTeck) πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου της ΕΣΕΕ, η οποία φέτος προγραμματίζεται για τις 4 Δεκεμβρίου 2017.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης επισημαίνει: «Για την ακρίβεια, η FinTech βρίσκεται στα αρχικά στάδιά της στην Ευρώπη. Η επιχειρηματικότητα, όμως, αλλάζει με ταχείς ρυθμούς και όλοι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες πρέπει να είμαστε συνεχώς ενημερωμένοι για τις εξελίξεις ως ζωτικό μέρος του επιχειρηματικού μας σχεδίου. Με αυτόν τον τρόπο οι επιχειρήσεις θα είναι σε θέση να προσφέρουν περισσότερες υπηρεσίες και προϊόντα με χαμηλότερο κόστος από ποτέ. Προϋπόθεση, βεβαίως, είναι να έχουμε εγκαίρως τη γνώση τού τι είναι διαθέσιμο και δυνατό. Οι μικρομεσαίοι που θα το πράξουν θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή τού κλάδου τους και δεν θα χάσουν ευκαιρίες, πελάτες και μερίδιο αγοράς».

  • ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΡΚΙΔΗΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Αγγελόπουλοι: «Πώς θα γίνει ένα πρωτάθλημα αν κάποιος δε θέλει έναν διαιτητή και στέλνει 40 καλά παιδιά σπίτι του;» (vids)

All Content

Αταμάν στους παίκτες: «Ευχαριστώ για τη στήριξη που μου δώσατε» (vid)

All Content - BusinessNews.gr

ΔΝΤ: Ζοφερή πρόβλεψη για εκτίναξη του δημόσιου χρέους της ΕΕ στο 130% του ΑΕΠ το 2040

All Content - BusinessNews.gr

Ψηφιακό άλμα e-ΕΦΚΑ για ταχύτερη απονομή συντάξεων και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών

All Content - BusinessNews.gr

Η ΕΚΤ «πάτησε τη σκανδάλη» αύξησης των επιτοκίων - Tι θα κρίνει τις επόμενες κινήσεις

All Content

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των περιφερειακών καναλιών

All Content

Παπαστράτος: Ο «Πιο Ελκυστικός Εργοδότης» στην Ελλάδα για 6η συνεχή χρονιά

All Content

Μπαρτζώκας: «Αυτοί οι σύγχρονοι "Γκέμπελς" είναι συνεργάτες μου, αυξάνουν ακόμα περισσότερο το κίνητρό μου» (vids)

All Content

Παναθηναϊκός: Κάταγμα στα πλευρά ο Ναν

All Content - BusinessNews.gr

Ζωγράφος: Επενδύσεις στην ανάπτυξη νέων προϊόντων - Κύκλος εργασιών 5,09 εκατ. ευρώ το 2025

All Content - BusinessNews.gr

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εβδομαδιαία άνοδος 2,80% και επιστροφή στο… 2009 - Kέρδη 14,19% από τις αρχές του έτους

All Content - BusinessNews.gr

Fraport Greece: Αυξημένη 6% η κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια - Η επίπτωση από τον πόλεμο στον Περσικό

CSRΝews.gr

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Πρεμιέρα για το «The ROOM» με επίκεντρο τις προκλήσεις των γυναικών

CSRΝews.gr

HELLENiQ ENERGY: Παράταση έως 23 Ιουνίου oι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Empowering Future Leaders»

CSRΝews.gr

Κάθε σταγόνα μετράει: Το φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ τιμά τους εθελοντές αιμοδότες και ενισχύει το μήνυμα της προσφοράς ζωής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Καραμολέγκος: Κάλυψη του ομολογιακού ύψους 45 εκατ. ευρώ
Καραμολέγκος: Κάλυψη του ομολογιακού ύψους 45 εκατ. ευρώ 22/08/2017 - 03:00
INTERAMERICAN: Πρόσθετες παροχές σε προγράμματα ασφάλισης Υγείας Medisystem και Medihospital 22/08/2017 - 03:00
INTERAMERICAN: Πρόσθετες παροχές σε προγράμματα ασφάλισης Υγείας Medisystem και Medihospital

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Οι επιχειρηματικές ειδήσεις της εβδομάδος
    13/06/2026 - 19:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Το πορθμείο του Ρίου – Αντιρρίου παραμένει ζωντανό με έξι φέριμποτ και 70 εργαζόμενους
    13/06/2026 - 18:02 ΕΛΛΑΔΑ
  • Η Ελλάδα υπέγραψε τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα SAFE
    13/06/2026 - 16:59 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Μητσοτάκης από τη Ρόδο: Ανθεκτικός ο τουρισμός - Στόχος η ενίσχυση της κρουαζιέρας
    13/06/2026 - 15:56 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Βενεζουέλα: Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Tren de Aragua σκοτώθηκε σε αμερικανικό πλήγμα
    13/06/2026 - 14:21 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ανθεκτική η τουριστική ζήτηση στα Δωδεκάνησα – Θετικά μηνύματα από Κάρπαθο, Λειψούς και Αστυπάλαια
    13/06/2026 - 13:42 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Data centers: Οι επιπτώσεις τους στο μικροκλίμα και οι προκλήσεις για τον αστικό σχεδιασμό
    13/06/2026 - 12:54 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΗΠΑ: Στο μικροσκόπιο έρευνας από γενικούς εισαγγελείς η OpenAI και η χρήση του ChatGPT
    13/06/2026 - 12:15 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Η ΕΚΤ «πάτησε τη σκανδάλη» αύξησης των επιτοκίων - Tι θα κρίνει τις επόμενες κινήσεις
    13/06/2026 - 11:37 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΔΝΤ: Ζοφερή πρόβλεψη για εκτίναξη του δημόσιου χρέους της ΕΕ στο 130% του ΑΕΠ το 2040
    13/06/2026 - 10:55 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Ψηφιακό άλμα e-ΕΦΚΑ για ταχύτερη απονομή συντάξεων και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών
    13/06/2026 - 10:15 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΗΠΑ: Στο μικροσκόπιο έρευνας από γενικούς εισαγγελείς η OpenAI και η χρήση του ChatGPT
    13/06/2026 - 12:15 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Data centers: Οι επιπτώσεις τους στο μικροκλίμα και οι προκλήσεις για τον αστικό σχεδιασμό
    13/06/2026 - 12:54 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΔΝΤ: Ζοφερή πρόβλεψη για εκτίναξη του δημόσιου χρέους της ΕΕ στο 130% του ΑΕΠ το 2040
    13/06/2026 - 10:55 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Η ΕΚΤ «πάτησε τη σκανδάλη» αύξησης των επιτοκίων - Tι θα κρίνει τις επόμενες κινήσεις
    13/06/2026 - 11:37 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Αταμάν στους παίκτες: «Ευχαριστώ για τη στήριξη που μου δώσατε» (vid)

13/06/2026 - 20:45
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Παναθηναϊκός: Κάταγμα στα πλευρά ο Ναν

13/06/2026 - 20:07
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

«Έπεσαν» Facebook, Messenger και Instagram

12/06/2026 - 14:21
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Πρεμιέρα για το «The ROOM» με επίκεντρο τις προκλήσεις των γυναικών

12/06/2026 - 14:19
CSRΝews.gr
csrnews.gr

HELLENiQ ENERGY: Παράταση έως 23 Ιουνίου oι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Empowering Future Leaders»

12/06/2026 - 13:15
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

easy 97.2: Το easy Movie Experience powered by ΔΕΗ στο θερινό σινεμά

12/06/2026 - 12:11
FleetNews
fleetnews.gr

Η Toyota «υπέρ» Ιαπωνίας, Ην. Βασιλείου και Τουρκίας

12/06/2026 - 06:50
FleetNews
fleetnews.gr

O CEO της Citroën στον Όμιλο Συγγελίδη

12/06/2026 - 06:43
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Amoa Skin”

10/06/2026 - 15:32
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

SUMMER LOOK 2026: Η “Artego Hellas” εντυπωσίασε beauty influencers & επώνυμους καλεσμένους στο “Summer Hair Color Trends” σεμινάριο της

10/06/2026 - 15:25
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo