Πόσο επενδύουν πραγματικά οι επιχειρήσεις στους ανθρώπους των πωλήσεων; Τα πρώτα ευρήματα της πανελλαδικής έρευνας «Το μέλλον των πωλήσεων στην Ελλάδα», που πραγματοποιεί το Voice for Sales, αποτυπώνουν ένα σημαντικό κενό: το 42% των συμμετεχόντων δηλώνει ότι τους τελευταίους 12 μήνες έλαβε από καθόλου έως μόλις μία έως τρεις ημέρες εκπαίδευσης.
Η έρευνα έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερες από 210 απαντήσεις επαγγελματιών και στελεχών πρώτης γραμμής και, πέρα από τον περιορισμένο χρόνο που αφιερώνεται στην εκπαίδευση, αναδεικνύει και την απόσταση που συχνά χωρίζει την κατάρτιση που παρέχεται από τις επιχειρήσεις από τις πραγματικές ανάγκες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι άνθρωποι των πωλήσεων στην αγορά.
Το Voice for Sales (Εργαστήρι Πωλήσεων), ανεξάρτητη και μη κερδοσκοπική κοινότητα, επιχειρεί να καλύψει αυτό το κενό, έχοντας ως βασικό στόχο την αναβάθμιση του επαγγέλματος των πωλήσεων στην Ελλάδα μέσα από τη γνώση, την έρευνα, το mentoring, τη δικτύωση και την κοινωνική προσφορά. Η κοινότητα αριθμεί περισσότερα από 2.250 μέλη στο LinkedIn και 650 ενεργά μέλη στο Viber, αποτελώντας τη μεγαλύτερη κοινότητα πωλήσεων στην Ελλάδα στην πλατφόρμα.
Επιστρέφουν οι «Συναντήσεις της Πέμπτης»
Στο πλαίσιο των δράσεών του, το Voice for Sales επαναφέρει τον Σεπτέμβριο τις διαδικτυακές «Συναντήσεις της Πέμπτης», δημιουργώντας έναν χώρο όπου στελέχη της αγοράς, ακαδημαϊκοί και εξειδικευμένοι επαγγελματίες ανταλλάσσουν γνώση και εμπειρίες από την πραγματική αγορά.
Η νέα περίοδος ξεκινά στις 3 Σεπτεμβρίου, στις 18:00, με τον ιδρυτή του Voice for Sales και Commercial Director της InterElka, Παναγιώτη Αδαμαντιάδη. Η πρώτη συνάντηση θα επικεντρωθεί στο θέμα «Πώς λειτουργεί η αγορά στο κομμάτι του Super Market».
Το πρόγραμμα Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη συμμετοχή του Θοδωρή Γεροστεργιούδη, CEO της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. και προέδρου του ECR Hellas, σε συζήτηση για το μέλλον του λιανεμπορίου.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν συζητήσεις με στελέχη και επαγγελματίες της αγοράς για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από τα Logistics, το φάρμακο και το μάρμαρο έως την τεχνολογία και τις εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης στις πωλήσεις.
Κοινός παρονομαστής των συναντήσεων είναι η παροχή γνώσης που μπορεί να μεταφερθεί άμεσα στην καθημερινή επαγγελματική πρακτική και να εφαρμοστεί στο πεδίο.
Mentoring και επαγγελματική εξέλιξη
Τον Οκτώβριο ξεκινά παράλληλα ο δεύτερος κύκλος του εθελοντικού Mentoring του Voice for Sales. Έμπειρα στελέχη της αγοράς θα προσφέρουν αφιλοκερδώς καθοδήγηση και πρακτική γνώση σε νεότερους επαγγελματίες, με στόχο να τους βοηθήσουν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να εξελίξουν την επαγγελματική τους πορεία.
Η δυναμική της κοινότητας αποτυπώνεται ήδη και στην επαγγελματική εξέλιξη των μελών της. Μέσα από αγγελίες εργασίας, συστάσεις και networking, περισσότεροι από 20 επαγγελματίες έχουν ήδη κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα τους.
Κοινωνικές δράσεις με επίκεντρο την προσφορά
Παράλληλα με την εκπαίδευση, την έρευνα και τη δικτύωση, το Voice for Sales διευρύνει και το κοινωνικό του αποτύπωμα.
Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιεί την πρωτοβουλία «Σταματάμε στις Διαβάσεις Πεζών», με επίκεντρο την οδική ασφάλεια, ενώ στηρίζει και την εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Σεπτεμβρίου από τον Όμιλο Αναστασιάδη και το Κοινωφελές Ίδρυμα «Ευγενία Αναστασιάδου Σμυρναίου», σε συνεργασία με το Γ.Ν.Α. «Η Ελπίς».
Παράλληλα, το Voice for Sales θα συμμετάσχει με επίσημη ομάδα στο Race for the Cure, στις 4 Οκτωβρίου.
Το φθινοπωρινό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο με τη δεύτερη δια ζώσης συνάντηση της κοινότητας, η οποία θα επικεντρωθεί στη δικτύωση, την ανταλλαγή εμπειριών και τη δημιουργία νέων επαγγελματικών συνδέσεων.
Με όχημα την έρευνα, την εκπαίδευση, το mentoring, το networking και τις κοινωνικές δράσεις, το Voice for Sales επιχειρεί να διευρύνει περαιτέρω το αποτύπωμά του στην αγορά, με στόχο να δώσει ισχυρότερη φωνή στους ανθρώπους των πωλήσεων και να συμβάλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση και την εξέλιξη του επαγγέλματος στην Ελλάδα.