Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
ΣΒΠΕ: Η βιομηχανία πλαστικών εκπέμπει SOS
bnuser bnuser
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
08/07/2026 · 13:35

ΣΒΠΕ: Η βιομηχανία πλαστικών εκπέμπει SOS

Η Ευρώπη χάνει τη μάχη της ανταγωνιστικότητας, προειδοποιεί ο ΣΒΠΕ και αναφέρει πως ενεργειακό κόστος και κανονισμοί απειλούν τις επενδύσεις
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Γράφει η Εύα Πέτροβα

Παρά τις συνεχείς αναταράξεις των τελευταίων ετών, η ελληνική βιομηχανία πλαστικών εξακολουθεί να αποδεικνύει την ανθεκτικότητα και την προσαρμοστικότητά της, διατηρώντας την παραγωγική της δυναμική και τη συμβολή της στην οικονομία, ανέφεραν οι εκπρόσωποι του κλάδου στο καθιερωμένο press dinner που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος (ΣΒΠΕ) στο Zappa Athens, στην Αίγλη Ζαππείου, την Τρίτη 7 Ιουλίου. Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε στην εκδήλωση, η διαρκής προσαρμογή δεν μπορεί να αποτελεί μόνιμη στρατηγική ανάπτυξης. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος (ΣΒΠΕ), Παναγιώτης Γεροντόπουλος, τόνισε χαρακτηριστικά ότι οι επιχειρήσεις άντεξαν την πανδημία, την ενεργειακή κρίση, τις δυσλειτουργίες στις εφοδιαστικές αλυσίδες και τις πρόσφατες γεωπολιτικές εξελίξεις, όμως απαιτούν πλέον σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον, χαμηλότερο ενεργειακό κόστος και ουσιαστική στήριξη της μεταποίησης και της ανακύκλωσης. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο αντιπρόεδρος του ΣΒΠΕ, Στέλιος Κακουλίδης, μεταφέροντας τα συμπεράσματα της Γενικής Συνέλευσης της EuPC, προειδοποιεί ότι η ευρωπαϊκή βιομηχανία χάνει έδαφος σε ανταγωνιστικότητα και ζητά σταθερούς κανόνες, ισότιμους όρους ανταγωνισμού και πολιτικές που θα διατηρήσουν τις επενδύσεις και την παραγωγή στην Ευρώπη.

Aegli 11 06e38

Σήμα κινδύνου από τη βιομηχανία πλαστικών

Η διαρκής προσαρμογή στις μεταβαλλόμενες συνθήκες εξαντλεί τα περιθώριά της. Απαιτείται σταθερό πλαίσιο, ισότιμοι όροι ανταγωνισμού και πολιτικές για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας για να μείνουν οι επενδύσεις και η παραγωγή στην Ευρώπη.

Με αγωνία και πολλές προσδοκίες παρακολουθεί η επιχειρηματική κοινότητα (και όχι μόνο) τις προσπάθειες να μειωθεί η ένταση στη Μέση Ανατολή. Ωστόσο, είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε ότι η αποκλιμάκωση μιας γεωπολιτικής κρίσης δεν συνεπάγεται κατ’ ανάγκη και επιστροφή στην κανονικότητα.

Infographic 2 f80fe

Τους τελευταίους μήνες καταδείχθηκε για ακόμη μία φορά πόσο ευάλωτες παραμένουν οι διεθνείς εφοδιαστικές αλυσίδες και πόσο γρήγορα οι γεωπολιτικές εξελίξεις μπορούν να μεταφραστούν σε αυξήσεις του ενεργειακού κόστους, αναταράξεις στις αγορές πρώτων υλών και αβεβαιότητα για τη μεταποίηση.

Για τη βιομηχανία πλαστικών, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή δεν αποτέλεσαν ένα μεμονωμένο επεισόδιο, αλλά ακόμη έναν κρίκο σε μια αλυσίδα διαδοχικών κρίσεων, μία ακόμη υπενθύμιση ότι η προσαρμογή στις συνεχείς διαταραχές έχει πλέον μετατραπεί σε μέρος της καθημερινής επιχειρηματικής πραγματικότητας. Η αυξημένη μεταβλητότητα στις τιμές της ενέργειας και των πρώτων υλών, οι δυσκολίες στον προγραμματισμό της παραγωγής και η αβεβαιότητα στις εφοδιαστικές αλυσίδες συνθέτουν ένα περιβάλλον που περιορίζει τις επενδύσεις και εντείνει την πίεση στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας.

Η διαρκής προσαρμογή δεν είναι στρατηγική

Panagiotis Gerontopoulos 2 dd110

Όπως επισημαίνει ο Παναγιώτης Γεροντόπουλος, οι ελληνικές επιχειρήσεις εξακολουθούν να αντέχουν, όμως η διαρκής προσαρμογή δεν μπορεί να αποτελεί μόνιμη στρατηγική. «Η ελληνική βιομηχανία πλαστικών δραστηριοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια σε ένα περιβάλλον διαρκών αναταράξεων. Την πανδημία διαδέχθηκαν η ενεργειακή κρίση, οι δυσλειτουργίες στις εφοδιαστικές αλυσίδες, οι πληθωριστικές πιέσεις και, πιο πρόσφατα, η κρίση στη Μέση Ανατολή, η οποία υπενθύμισε πόσο ευάλωτη παραμένει η διεθνής αγορά πρώτων υλών απέναντι στις γεωπολιτικές εξελίξεις».

Παρ’ όλα αυτά, οι επιχειρήσεις του κλάδου συνεχίζουν να προσαρμόζονται. Η προσαρμοστικότητα είναι σχεδόν στοιχείο ταυτότητας για τη βιομηχανία πλαστικών, εξηγεί ο κ. Γεροντόπουλος, κάνοντας έναν πρωτότυπο παραλληλισμό: «Όπως τα ίδια τα υλικά που παράγουμε χαρακτηρίζονται από ευελιξία και ανθεκτικότητα, έτσι και οι ελληνικές βιομηχανίες έχουν μάθει να λειτουργούν σε συνθήκες συνεχών μεταβολών, διατηρώντας την παραγωγή, τις εξαγωγές και την τροφοδοσία κρίσιμων κλάδων της οικονομίας.Η δυνατότητα αυτή, όμως, δεν είναι ανεξάντλητη. Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής μεταποίησης δεν μπορεί να στηρίζεται αποκλειστικά στην ικανότητα των επιχειρήσεων να προσαρμόζονται σε κάθε νέα κρίση. Απαιτείται ένα σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον, ουσιαστικές παρεμβάσεις για τη μείωση του ενεργειακού κόστους και έμπρακτη στήριξη των επιχειρήσεων μεταποίησης και ανακύκλωσης (ΚΑΔ 22 και ΚΑΔ 38), που αποτελούν βασικούς πυλώνες της ελληνικής βιομηχανίας και της κυκλικής οικονομίας. Μόνον έτσι η ελληνική βιομηχανία θα μπορέσει να συνεχίσει να επενδύει, να καινοτομεί και να παραμένει ανταγωνιστική σε ένα διεθνές περιβάλλον που τα επόμενα χρόνια πιθανότατα θα γίνει περισσότερο απαιτητικό».

Ευρωπαϊκές απώλειες στη μάχη της ανταγωνιστικότητας

kakoulidis Stelios 1 9c840

Την ίδια εικόνα μεταφέρει και η ευρωπαϊκή βιομηχανία. Σύμφωνα με τον Στέλιο Κακουλίδη, ο οποίος συμμετείχε πρόσφατα στη Γενική Συνέλευση της EuPC (Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Μεταποιητών Πλαστικών), το κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν η σταδιακή υποχώρηση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής μεταποίησης.

«Το μήνυμα από τη φετινή Γενική Συνέλευση της EuPC είναι σαφές. Η ευρωπαϊκή βιομηχανία χάνει ανταγωνιστικότητα με ανησυχητικό ρυθμό. Το υψηλό ενεργειακό κόστος και η πίεση από το κανονιστικό περιβάλλον συνεχίζουν να επιβαρύνουν έντονα τους μεταποιητές, σε μια περίοδο που η ανάγκη για επενδύσεις είναι κρίσιμη.Ταυτόχρονα, η επιτάχυνση σημαντικών ρυθμιστικών πρωτοβουλιών –από τον PPWR έως τα μέτρα για τα μικροπλαστικά και τις αυξημένες απαιτήσεις ιχνηλασιμότητας και ανταλλαγής δεδομένων σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα– αυξάνει την πολυπλοκότητα και το κόστος συμμόρφωσης. Το πρόβλημα είναι ότι η αγορά δεν είναι ακόμη έτοιμη να απορροφήσει αυτό το κόστος, όταν δεν υπάρχει αντίστοιχη υποχρέωση για όλους», σημειώνει ο κ. Κακουλίδης τονίζοντας : «Σε αυτό το πλαίσιο, το ζήτημα των ισότιμων όρων ανταγωνισμού είναι καθοριστικό. Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις λειτουργούν με αυστηρούς κανόνες που συχνά δεν εφαρμόζονται στα εισαγόμενα προϊόντα, δημιουργώντας μια δομική ανισορροπία εις βάρος της ευρωπαϊκής παραγωγής.Η Ευρώπη έχει τη δυνατότητα να ηγηθεί της βιώσιμης μετάβασης, αλλά αυτό προϋποθέτει πιο ρεαλιστική προσέγγιση, σταθερότητα στους κανόνες και ουσιαστικά ανταγωνιστικό ενεργειακό πλαίσιο. Διαφορετικά, η πράσινη μετάβαση κινδυνεύει να συνοδευτεί από περαιτέρω απώλεια βιομηχανικής δραστηριότητας που θα κατευθυνθεί εκτός Ευρώπης».

Οι εξελίξεις των τελευταίων ετών δείχνουν ότι η διαρκής προσαρμοστικότητα των επιχειρήσεων, όσο σημαντική κι αν είναι, δεν αρκεί πλέον. Η εμπειρία των διαδοχικών κρίσεων ανέδειξε την ανάγκη της ενεργειακής θωράκισης της χώρας, με επενδύσεις στις υποδομές, αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και μεγαλύτερη ανάπτυξη της ανακύκλωσης, ώστε να περιοριστεί η εξάρτηση από εισαγόμενους πρώτες ύλες. Η ελληνική και η ευρωπαϊκή βιομηχανία ζητούν πολιτικές που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα, θα περιορίσουν το ενεργειακό κόστος και θα διασφαλίσουν ίσους όρους ανταγωνισμού, ώστε η παραγωγή και οι επενδύσεις να παραμείνουν στην Ευρώπη.

ΣΒΠΕ: Έντονη κινητικότητα για την ενίσχυση της ελληνικής βιομηχανίας πλαστικών

Lena Belsi 3 6029b

Αξίζει να σημειωθεί πως η παρούσα Διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος (ΣΒΠΕ) έχει επιδείξει έντονη κινητικότητα στη διάρκεια της θητείας της προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ελληνικής βιομηχανίας πλαστικών. Το νέο Δ.Σ. που ανέλαβε από την άνοιξη του 2025 πήρε πρωτοβουλίες στο πλαίσιο των στρατηγικών προτεραιοτήτων 2025-2028, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, την ανάδειξη του ρόλου των πλαστικών στην κυκλική οικονομία και την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου.

Κορυφαία δημόσια παρέμβαση η διοργάνωση του ετήσιου Συνεδρίου του ΣΒΠΕ, Plastainability 2025 powered by Protergia, με τίτλο “The Plastics Industry between Circularity and Uncertainty”, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 3 Νοεμβρίου 2025.

Επιπλέον ο ΣΒΠΕ:

1.Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, άσκησε συστηματική θεσμική παρέμβαση προς την Πολιτεία και τους ευρωπαϊκούς φορείς για κρίσιμα ζητήματα που επηρεάζουν τη λειτουργία και την προοπτική της ελληνικής βιομηχανίας πλαστικών.

  • Εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των μονάδων βιομηχανίας πλαστικών και ανακύκλωσης.
  • Συμπερίληψη των ΚΑΔ 22 και 38 στα μέτρα στήριξης για το υψηλό ενεργειακό κόστος
  • Αποφυγή πρόσθετων δασμών στις πλαστικές πρώτες ύλες προέλευσης ΗΠΑ
  • Επίλυση θεμάτων που αφορούν τα δύο καθεστώτα ΦΠΑ στα αγροτικά πλαστικά προϊόντα

2.Έχει κατοχυρωθεί ως θεσμικός συνομιλητής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

  • Άσκησε πίεση και στοχευμένες παρεμβάσεις ώστε για πρώτη φορά ο κλάδος των πλαστικών να συμπεριληφθεί σε άτυπη συζήτηση Υπουργών στις Βρυξέλλες.
  • Έθεσε με εποικοδομητικό τρόπο τις μεγάλες προκλήσεις της ελληνικής βιομηχανίας σε συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

3.Ενίσχυσε την παρουσία και τις παρεμβάσεις του με συμμετοχή σε εθνικά και ευρωπαϊκά συνέδρια και στενή συνεργασία με παραγωγικούς και επιχειρηματικούς φορείς.

  • Στο Ετήσιο Συνέδριο EuPC: Ανέδειξε τις κοινές ευρωπαϊκές ανησυχίες για το ενεργειακό κόστος, τις εισαγωγές από τρίτες χώρες και τις αδυναμίες της ευρωπαϊκής ανακύκλωσης
  • Στο συνέδριο ECP4 2025 στη Λυών εκπροσώπησε την ελληνική βιομηχανία.
  • Στις συναντήσεις με εγχώριους επιχειρηματικούς συλλογικούς φορείς έθεσε τα κρίσιμα ζητήματα: Οι πιέσεις από το υψηλό ενεργειακό κόστος. Οι αυξημένες υποχρεώσεις από τις νέες νομοθεσίες. Τα κενά στην επιτήρηση της αγοράς. Η ανάγκη στήριξης της κυκλικής οικονομίας. Τα οξυμένα προβλήματα ανθρώπινου δυναμικού.
  • Στην επιτυχημένη εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΒΠΕ στην έκθεση Plastica 2025, παρουσιάστηκαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για το μέλλον της ευρωπαϊκής βιομηχανίας πλαστικών, τις νέες νομοθετικές εξελίξεις και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.

4.Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην προώθηση τεκμηριωμένου δημόσιου διαλόγου για το πλαστικό και τις εφαρμογές του.

Ο ΣΒΠΕ παρενέβη όπου κρίθηκε αναγκαίο για την αποκατάσταση ανακριβών ή μονοδιάστατων προσεγγίσεων σχετικά με τα πλαστικά προϊόντα, ενώ ανέπτυξε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση και την ορθολογική διαχείριση των υλικών.

5.Έδωσε έμφαση στην ανακύκλωση και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση επιβεβαιώνοντας τον στόχο του Συνδέσμου να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη μετάβαση προς μια πραγματικά κυκλική οικονομία.

  • Διερευνά ενεργητικά τη συστηματική εισαγωγή των θεμάτων ανακύκλωσης και περιβαλλοντικής διαχείρισης στην εκπαίδευση των μαθητών.
  • Κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) για τη διαμόρφωση αξιόπιστου πλαισίου πιστοποίησης του ανακυκλωμένου περιεχομένου στις φιάλες PET, καθώς και για τη διασφάλιση διαφάνειας και ισότιμων όρων λειτουργίας σε όλη την αλυσίδα της ανακύκλωσης.
  • Προχωρά σε δράσεις συνεργασίας και εθελοντισμού (καθαρισμός ακτών με την HELMEPA).

6.Συνεχίζει να επενδύει στην ενημέρωση σχετικά με τις κανονιστικές απαιτήσεις.

Διοργανώνει σειρά σεμιναρίων και workshops για στελέχη των επιχειρήσεων πλαστικών.

Image by Sadegh Shafiee from pixabay 44 6b3cd

Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Οι τηλεοπτικές και διαδικτυακές μεταδόσεις του Σαββάτου (10/10)

All Content

Πού θα δείτε σήμερα τους έξι αγώνες της GBL - Ξεχωρίζουν τα Άρης-ΑΕΚ και Προμηθέας-Παναθηναϊκός

All Content - BusinessNews.gr

Σούπερ μάρκετ: Η εικόνα της κερδοφορίας και ο τζίρος στους «Big 5»

All Content - BusinessNews.gr

Από τον Νοέμβριο οι 120 δόσεις για χρέη στο δημόσιο: Πώς θα γίνει η μετάβαση από τις 72

All Content - BusinessNews.gr

Τερματικός Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (PCT) - Ισχυρότερη κερδοφορία το 2025

All Content

McCann Greece: Στη 2η θέση παγκοσμίως στην κατάταξη Experience Agency των Cannes Lions 2026

All Content

Retail Business Awards 2026: Το Retail είναι παντού

FleetNews

Οι τρεις κορυφαίες υποψηφιότητες για το Fleet Europe Hall of Fame 2026

FleetNews

Άνοιξε τις πύλες της η Auto Athina 2026

FleetNews

B03X – B05: Διπλή, ηλεκτρική επίθεση από τη Leapmotor

All Content

Elite League: Συνέχεια στη δεύτερη αγωνιστική με έξι παιχνίδια (live streams)

All Content

National League 1: Συνέχεια στη δράση το Σάββατο με 17 αναμετρήσεις (live streams)

All Content - BusinessNews.gr

«Ως εδώ - Η Ευρώπη χάνει στρατηγικές πρώτες ύλες»: Μυτιληναίος κατά Κομισιόν για το αλουμίνιο

All Content - BusinessNews.gr

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εβδομαδιαία πτώση 2,93% και νέος γύρος θετικών εκθέσεων για τις ελληνικές τράπεζες

All Content - BusinessNews.gr

ΕΕ: Στο τραπέζι έκτακτος φόρος στα υπερκέρδη των ενεργειακών εταιρειών – Οι έξι χώρες που πιέζουν

FleetNews

Η Ολυμπία Οδός περνά στην εποχή του υδρογόνου

FleetNews

Νέα BMW Σειρά 3 με «αέρα» Neue Klasse

CSRΝews.gr

Μήνυμα του ΕΟΠΑΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: Πρόληψη και φροντίδα για όλους

CSRΝews.gr

Μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Σαρωνικού με το ΕΛΚΕΘΕ

CSRΝews.gr

Αίθουσα «Στέφανος Μάνος» η κεντρική αίθουσα του ΥΠΕΝ- Δηλώσεις Κυρ. Μητσοτάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Αλ. Εξάρχου (Όμιλος AKTOR): H Ελλάδα έχει ολοκληρώσει μία επιτυχημένη φάση ανάκαμψης της οικονομίας
Αλ. Εξάρχου (Όμιλος AKTOR): H Ελλάδα έχει ολοκληρώσει μία επιτυχημένη φάση ανάκαμψης της οικονομίας 08/07/2026 - 13:02
ΕΚΟ: Ασφαλής και αξιόπιστος ανεφοδιασμός των αερομεταφορών σε όλη την Ελλάδα 08/07/2026 - 14:21
ΕΚΟ: Ασφαλής και αξιόπιστος ανεφοδιασμός των αερομεταφορών σε όλη την Ελλάδα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Εξάρχεια: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως το 2031 λόγω εργασιών για το Μετρό
    10/10/2026 - 13:31 ΕΛΛΑΔΑ
  • Τερματικός Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (PCT) - Ισχυρότερη κερδοφορία το 2025
    10/10/2026 - 13:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Alpha Bank: Γιατί τα ομόλογα μπαίνουν σε νέα εποχή υψηλών αποδόσεων - Οι νέες ισορροπίες
    10/10/2026 - 12:31 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ρήγμα ΗΠΑ – Ουκρανίας για τα ρωσικά διυλιστήρια: Το παρασκήνιο πίσω από τη συμφωνία Τραμπ – Πούτιν
    10/10/2026 - 12:00 ΚΟΣΜΟΣ
  • Allwyn: Αγορές μετοχών 11,6 εκατ. ευρώ από το VALEA FOUNDATION, βασικό μέτοχο της εισηγμένης
    10/10/2026 - 11:28 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Βουλή: Κατατέθηκε το ν/σ για την απαγόρευση χρήσης των social media στους κάτω των 15
    10/10/2026 - 11:02 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Σούπερ μάρκετ: Η εικόνα της κερδοφορίας και ο τζίρος στους «Big 5»
    10/10/2026 - 10:00 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Από τον Νοέμβριο οι 120 δόσεις για χρέη στο δημόσιο: Πώς θα γίνει η μετάβαση από τις 72
    10/10/2026 - 10:31 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    10/10/2026 - 09:00 MEDIA
  • Ενεργειακή στροφή Τραμπ προς τη Μόσχα: Η Ρωσία θα ρίξει στην αγορά 3 εκατ. τόνους ντίζελ τις επόμενες εβδομάδες
    09/10/2026 - 22:28 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Συμφωνία ΕΕ – Κίνας για μείωση κατά 50% των εξαγωγών υβριδικών αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή αγορά
    09/10/2026 - 18:15 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • «Ως εδώ - Η Ευρώπη χάνει στρατηγικές πρώτες ύλες»: Μυτιληναίος κατά Κομισιόν για το αλουμίνιο
    09/10/2026 - 20:12 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Όμιλος ΑΚΤΩΡ: Ξεκινά κάλυψη η Ambrosia Capital, η τιμή-στόχος
    09/10/2026 - 15:36 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Lidl Ελλάς & Lidl Κύπρου: Ο Γεώργιος Τοκατλής αναλαμβάνει CEO
    09/10/2026 - 14:57 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • Έκρηξη στην Motor Oil: Νεκρός ο ένας από τους δύο τραυματίες
    09/10/2026 - 17:48 ΕΛΛΑΔΑ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Σαλούστρος: «Πίσω από κάθε αθλητή υπάρχει ο άνθρωπος»! (vid)

10/10/2026 - 10:47
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

GBL: Οι διαιτητές της 2ης αγωνιστικής

10/10/2026 - 10:10
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η 6η Ετήσια Συνάντηση Lean In Network Greece-Athens στις 11 Οκτωβρίου

09/10/2026 - 14:47
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η ELABET Ονομαστικός Χορηγός της ΚΑΕ ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ για τη φετινή αγωνιστική σεζόν

09/10/2026 - 14:10
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Μήνυμα του ΕΟΠΑΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: Πρόληψη και φροντίδα για όλους

09/10/2026 - 13:48
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Σαρωνικού με το ΕΛΚΕΘΕ

09/10/2026 - 13:16
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“MYA Collection – “Milan Fashion Week”

07/10/2026 - 06:15
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’Lux Stage Athens – Γιώργος Κακοσαίος”

25/09/2026 - 17:08
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo