Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Agrifood Leadership 2025–2026: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 3ος κύκλος του προγράμματος
Newsroom Newsroom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
02/07/2026 · 14:30

Agrifood Leadership 2025–2026: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 3ος κύκλος του προγράμματος

Η εκδήλωση αποτέλεσε μια ουσιαστική ευκαιρία ανασκόπησης της πορείας, της εξέλιξης και του αντίκτυπου του Agrifood Leadership, αναδεικνύοντας τη σημασία της ηγεσίας, της συνεργασίας, της διαρκούς εκπαίδευσης και της ανάπτυξης ισχυρών επαγγελματικών κοινοτήτων για το μέλλον του αγροδιατροφικού οικοσυστήματος.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Agrifood Leadership 2025–2026, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026, στο Lidl House Athens, στη Στοά Αρσακείου. Η εκδήλωση είχε επετειακό χαρακτήρα, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από την έναρξη του προγράμματος, και συγκέντρωσε εκπροσώπους του αγροδιατροφικού τομέα, εκπαιδευτές, υποστηρικτές, αποφοίτους, συνεργάτες και μέλη της ευρύτερης κοινότητας του Agrifood Leadership.

Το πρόγραμμα Agrifood Leadership 2025–2026 υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Τεχνικός και Στρατηγικός Σύμβουλος του προγράμματος είναι το Rutgers University των ΗΠΑ.

Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η εκδήλωση αποτέλεσε μια ουσιαστική ευκαιρία ανασκόπησης της πορείας, της εξέλιξης και του αντίκτυπου του Agrifood Leadership, αναδεικνύοντας τη σημασία της ηγεσίας, της συνεργασίας, της διαρκούς εκπαίδευσης και της ανάπτυξης ισχυρών επαγγελματικών κοινοτήτων για το μέλλον του αγροδιατροφικού οικοσυστήματος στην Ελλάδα.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Μιχάλης Καραγιάννης, Project Manager του προγράμματος, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους και θέτοντας το πλαίσιο της επετειακής συνάντησης, η οποία ήταν αφιερωμένη τόσο στον απολογισμό του τρίτου κύκλου όσο και στη δυναμική συνέχεια του προγράμματος.

Στη συνέχεια, η Έφη Λαζαρίδου, CEO του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, αναφέρθηκε στη συμβολή του Agrifood Leadership στην ενδυνάμωση των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα και της αγροδιατροφής, επισημαίνοντας τον ρόλο της εκπαίδευσης, της καθοδήγησης και της δικτύωσης στη διαμόρφωση μιας νέας γενιάς επαγγελματιών με όραμα, γνώσεις και ηγετικές δεξιότητες.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Αργυρώ Ζέρβα, Γενική Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία εστίασε στη σημασία της εκπαίδευσης και της συνεργασίας των νέων ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα, καθώς και στην αξία προγραμμάτων που προσφέρουν σύγχρονη γνώση, εξειδίκευση και πρακτικά εφόδια για την επαγγελματική τους εξέλιξη.

Ακολούθως, ο Νίκος Λυσιγάκης, Senior Consultant Corporate Affairs της Lidl Ελλάς, αναφέρθηκε στη σημασία της στήριξης πρωτοβουλιών που ενισχύουν τη γνώση, την καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη στον αγροδιατροφικό τομέα, υπογραμμίζοντας την αξία των συνεργειών ανάμεσα σε οργανισμούς, επιχειρήσεις και ανθρώπους που μοιράζονται κοινό όραμα για το μέλλον της ελληνικής αγροδιατροφής.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Ελένη Κεχρή, οινοποιός, οινολόγος και χημικός μηχανικός, η οποία μοιράστηκε με το κοινό την προσωπική και επαγγελματική της διαδρομή, αναδεικνύοντας πτυχές της ηγεσίας, της επιχειρηματικότητας, της ανθεκτικότητας και της διαρκούς εξέλιξης στον χώρο της αγροδιατροφής.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο από τον Robert Goodman, University Professor και Executive Dean Emeritus του Rutgers University, καθώς και επετειακό βίντεο με τίτλο «Τρία χρόνια Agrifood Leadership», το οποίο αποτύπωσε σημαντικές στιγμές, εμπειρίες, ανθρώπους και ορόσημα της μέχρι σήμερα πορείας του προγράμματος.

Στη συνέχεια ο Μιχάλης Καραγιάννης, παρουσίασε τη σημασία της κοινότητας Alumni και ανακοίνωσε νέες δράσεις που στοχεύουν στη διατήρηση, ενίσχυση και περαιτέρω ενεργοποίηση των δεσμών μεταξύ των αποφοίτων. Η κοινότητα αποφοίτων αποτελεί έναν ζωντανό πυρήνα ανταλλαγής γνώσης, εμπειριών και συνεργασιών, με στόχο τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τον αγροδιατροφικό τομέα.

Ακολούθησε fireside chat με τον Erick Doyle, farmer και business owner του Readington River Farm και απόφοιτο του New Jersey Leadership Development Program Class 7, και τον Δημήτρη Βολουδάκη, General Programs Director, του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και Επιστημονικό Υπεύθυνο του προγράμματος, με θέμα “A paradigm of leadership”. Η συζήτηση ανέδειξε διεθνείς καλές πρακτικές, προσωπικές εμπειρίες και τη σημασία της ηγεσίας ως κινητήριας δύναμης για την ανάπτυξη δυναμικών κοινοτήτων και βιώσιμων συνεργασιών στον αγροδιατροφικό τομέα.

Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης αποτέλεσαν οι χαιρετισμοί από παρευρισκόμενους εκπαιδευτές και υποστηρικτές του Agrifood Leadership, οι οποίοι ανέδειξαν τη σημασία της συνέχειας, της συνεργασίας και της ενεργής συμμετοχής όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην επιτυχία και την περαιτέρω ανάπτυξη του προγράμματος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον απολογισμό του τρίτου κύκλου του Agrifood Leadership καθώς και με την απονομή των βεβαιώσεων συμμετοχής στους συμμετέχοντες του προγράμματος.

Μετά το πέρας του επίσημου προγράμματος ακολούθησε δράση δικτύωσης, δίνοντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, εμπειρίες και ιδέες για το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα, καθώς και να ενισχύσουν τους δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί μέσα από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Το Agrifood Leadership συνεχίζει να επενδύει στους ανθρώπους της αγροδιατροφής, δημιουργώντας μια ισχυρή κοινότητα επαγγελματιών που μοιράζονται κοινό όραμα για έναν πιο σύγχρονο, βιώσιμο, εξωστρεφή και ανταγωνιστικό αγροδιατροφικό τομέα.

Ο τέταρτος κύκλος σπουδών του προγράμματος θα υλοποιηθεί από τον Νοέμβριο του 2026 έως τον Ιούνιο του 2027. Και για πρώτη φορά το πρόγραμμα θα τελεί και υπό την αιγίδα του EIT Food.

Οι αιτήσεις για τον νέο κύκλο μπορούν να γίνουν μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος εδώ.

Ο Οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά ευχαριστεί θερμά την LIDL HELLAS για την πολύτιμη υποστήριξη και τη φιλοξενία στον νέο χώρο του LIDL HOUSE ATHENS.

Υποστηρικτές των υπόλοιπων εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος είναι οι: Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ν. Ημαθίας, Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων ΠΙΝΔΟΣ, η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, η COMPO EXPERT, Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων και Lidl Hellas.

Το πρόγραμμα υποστηρίζει επίσης η NBIS.

  • AGRIFOOD LEADERSHIP
  • ·
  • LIDL HOUSE ATHENS
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Μπαρτζώκας: Καθοριστικά τα χαμένα ριμπάουντ και το λάθος

All Content

Βίρτους-Ολυμπιακός: Το φινάλε-θρίλερ στην Μπολόνια (video)

All Content

CAPA: Θέσπιση Κώδικα Δεοντολογίας για τις Εταιρικές Υποθέσεις

All Content

ΕΡΤ: Spec 300.000 ευρώ για Google Analytics & SEO

All Content

Με buzzer-beater Καρ η πρώτη ήττα του Ολυμπιακού 96-94 από τη Βίρτους Μπολόνια

All Content

«Παγωμάρα» με Μάικ Τζέιμς – Αποχώρησε με φορείο

CSRΝews.gr

7ο OPEN DOOR RUN 2026: Κάτι περισσότερο από μια αθλητική διοργάνωση

CSRΝews.gr

Λαχανικά από το… parking: Η κοινωνική πλευρά του αστικού πρασίνου

CSRΝews.gr

Ελληνισμός εν Δράσει: Με το BrainExplore δίνει τον λόγο στη νέα γενιά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Υπ. Ανάπτυξης: Εγκρίθηκε η απόσχιση κλάδου της Prodea και η απορρόφησή του από τη θυγατρική Θριασεύς
Υπ. Ανάπτυξης: Εγκρίθηκε η απόσχιση κλάδου της Prodea και η απορρόφησή του από τη θυγατρική Θριασεύς 02/07/2026 - 14:39
Η γερμανική Quantum Systems αντλεί 1,2 δισ. δολάρια – Στα 8 δισ. η αποτίμηση της εταιρείας drones 02/07/2026 - 15:00
Η γερμανική Quantum Systems αντλεί 1,2 δισ. δολάρια – Στα 8 δισ. η αποτίμηση της εταιρείας drones

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Γερμανία: Ο Μερτς προειδοποιεί για περισσότερες υβριδικές επιθέσεις από τη Ρωσία
    01/10/2026 - 22:12 ΚΟΣΜΟΣ
  • Στην Αθήνα ο Μάρκο Ρούμπιο στις 6 Οκτωβρίου - Αμυντική συνεργασία και ενέργεια στο επίκεντρο
    01/10/2026 - 21:50 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ήρων: Κρατά σταθερό το «πράσινο» τιμολόγιο τον Οκτώβριο
    01/10/2026 - 21:29 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Κυριάκος Πιερρακάκης: Να οικοδομηθεί ένα πλαίσιο παγκόσμιας διακυβέρνησης για την AI
    01/10/2026 - 21:01 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΥΣΕΑ: Αποφάσισε την παραμονή της συστοιχίας Patriot στη Σαουδική Αραβία για έναν μήνα ακόμα
    01/10/2026 - 20:39 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Πούτιν: Η Ρωσία δεν σχεδιάζει να επιτεθεί σε κανέναν - Τα καταστροφικά σενάρια πρέπει να αποφευχθούν
    01/10/2026 - 20:15 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ευρωαγορές: Με απώλειες υποδέχθηκαν τον Οκτώβριο
    01/10/2026 - 20:02 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • «ΑΒ Κάθε Μέρα Επιλογή»: Στην ΑΒ Βασιλόπουλος ποιότητα και προσιτή τιμή στο καθημερινό τραπέζι
    01/10/2026 - 19:27 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • ΗΠΑ: Εκτοξεύτηκε πύραυλος της SpaceX- Μεταφέρει τέσσερις αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
    01/10/2026 - 19:03 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ευσημα για την πορεία μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας από τη CEO της CITI
    01/10/2026 - 18:44 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Mondelez Ελλάς: Ο τζίρος των 257,2 εκατ. ευρώ και το αποτύπωμα της Chipita
    01/10/2026 - 07:32 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Μίλτος Φοροζίδης Lidl Ελλάς: Επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ ετησίως – Σταθερά δεύτερη δύναμη στην αγορά
    01/10/2026 - 07:38 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Πάνω από 2 ευρώ το λίτρο πετρέλαιο και βενζίνη – Πώς διαμορφώνονται οι τιμές μετά την κυβερνητική παρέμβαση
    01/10/2026 - 09:09 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Coffee Island: Διεθνής επέκταση, σε Βαλκάνια, Ιορδανία και Ισπανία, νέα concepts και τζίρος άνω των 45 εκατ.
    01/10/2026 - 07:08 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Mobile Technology: Συνεργασία με τη Διαμαντής Μασούτης για την εφαρμογή ηλεκτρονικών ετικετών ραφιού
    01/10/2026 - 11:16 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Tα highlights του Βίρτους Μπολόνια-Ολυμπιακός (video)

01/10/2026 - 21:14
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Μπαρτζώκας: Καθοριστικά τα χαμένα ριμπάουντ και το λάθος

01/10/2026 - 21:09
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Mega News 104,6: Ένας μήνας στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης

01/10/2026 - 14:14
CSRΝews.gr
csrnews.gr

7ο OPEN DOOR RUN 2026: Κάτι περισσότερο από μια αθλητική διοργάνωση

01/10/2026 - 13:55
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Λαχανικά από το… parking: Η κοινωνική πλευρά του αστικού πρασίνου

01/10/2026 - 13:40
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

MagentaTV: Συμφωνία με την Amazon MGM Studios για την προβολή κορυφαίων κινηματογραφικών παραγωγών

01/10/2026 - 11:53
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’Lux Stage Athens – Γιώργος Κακοσαίος”

25/09/2026 - 17:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

It’s time to switch everything: Wahl Professional Announces the Vapor Switch

25/09/2026 - 09:56
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo