Κυριακή, 7 Ιουνίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Κορκίδης (ΕΒΕΠ): «Εμπορική άμυνα» οι μαζικοί τελωνειακοί έλεγχοι, πρόβλημα υποστελέχωσης
Newsroom Newsroom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
18/09/2025 · 13:31

Κορκίδης (ΕΒΕΠ): «Εμπορική άμυνα» οι μαζικοί τελωνειακοί έλεγχοι, πρόβλημα υποστελέχωσης

Ζητούμενο του Ε.Β.Ε.Π., είναι η επίσπευση των ελέγχων στα 2.435 κοντέινερ που έχουν κατασχεθεί στο λιμάνι του Πειραιά, με κινεζικά προϊόντα
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς τάσσεται υπέρ της πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης που ξεσκέπασε η συντονισμένη έφοδος της ευρωπαϊκής εισαγγελίας και ζημιώνει την εικόνα του λιμανιού του Πειραιά, καθώς και του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου της χώρας μας.

Ζητούμενο του Ε.Β.Ε.Π., από τις Τελωνειακές Αρχές και την Α.Α.Δ.Ε., είναι η επίσπευση των ελέγχων στα 2.435 κοντέινερ που έχουν κατασχεθεί στο λιμάνι του Πειραιά, με κινεζικά προϊόντα τα οποία εισήγαγαν επιτήδειοι με ελάχιστους ή καθόλου δασμούς και ΦΠΑ.

Το προεδρείο του Επιμελητηρίου, στην πρόσφατη συνάντηση με τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε., κ. Γιώργο Πιτσιλή, συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις-μέλη του, καθώς, εξαιτίας των ελέγχων, έχουν καταγραφεί σημαντικές καθυστερήσεις στις διαδικασίες εισαγωγής και εξαγωγής με εμπορευματοκιβώτια δεδομένου ότι δεν επαρκεί το υφιστάμενο προσωπικό των τελωνειακών υπηρεσιών και, μάλιστα, σε χρονική συγκυρία όπου ενοποιήθηκαν οι Τελωνειακές υπηρεσίες στο λιμάνι του Πειραιά. Πέραν τούτων, δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα στους παραλήπτες που, λόγω των καθυστερήσεων, επιβαρύνονται με επιπρόσθετα κόστη από τις «σταλίες» παραμονής των εμπορευματοκιβωτίων στη λιμενική ζώνη.

Oι αυστηροί τελωνειακοί έλεγχοι, οι δασμοί και το «αντιντάμπινγκ» είναι, ίσως, τα τρία πρώτα μέτρα «εμπορικής άμυνας», που εφαρμόζονται μεμονωμένα από κάθε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία της εγχώριας παραγωγής από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές τρίτων χωρών.

Το «dumping» συμβαίνει όταν μια εταιρεία εξάγει προϊόντα σε τιμές χαμηλότερες από την κανονική αξία τους στην εγχώρια αγορά, συχνά μάλιστα κάτω από το κόστος παραγωγής, προκειμένου να αποκτήσει μερίδιο αγοράς σε άλλη χώρα ή μια ενιαία αγορά και να πλήξει τους τοπικούς παραγωγούς. Έτσι, έρχεται το «anti-dumping» ως ένας επιπλέον δασμός που επιβάλλεται στις εισαγωγές του εν λόγω προϊόντος, ώστε να εξουδετερωθεί η ζημία που προκαλείται στην τοπική και, γενικότερα, την ευρωπαϊκή βιομηχανία. Το σύνηθες είναι οι κινεζικές εταιρείες να πουλάνε διάφορα εμπορεύματα στην ΕΕ ή να τα τιμολογούν κάτω του κόστους, με κινέζο «εξαγωγέα-πωλητή» από την χώρα αποστολής, αλλά και κινέζο «εισαγωγέα-αγοραστή» στην χώρα παραλαβής. Δηλαδή, «Κινέζος κερνάει, Κινέζος πίνει». Επίσης, οι «εξαγωγές», πλέον, γίνονται από κινεζικές πλατφόρμες απευθείας στον Ευρωπαίο καταναλωτή C2c, «China to consumer» χωρίς δασμούς, αλλά μόνο με 2€ για κάθε δέμα αξίας μέχρι 150 ευρώ.

Η ΕΕ, για να αντιμετωπίσει τον αθέμιτο ανταγωνισμό, εκτός από αυστηρούς τελωνειακούς ελέγχους, μπορεί να επιβάλει αντισταθμιστικούς δασμούς και να αποκαταστήσει τον υγιή ανταγωνισμό, όταν διαπιστώνεται ότι τα εισαγόμενα προϊόντα έχουν επωφεληθεί από κρατικές επιδοτήσεις στην χώρα προέλευσης, με αποτέλεσμα να πωλούνται σε τεχνητά χαμηλές τιμές. Ο στόχος είναι να αντισταθμιστεί το πλεονέκτημα που αποκτά η ξένη εταιρεία μέσω της επιδότησης και να προστατευθεί από «υλικές ζημιές» η εγχώρια παραγωγή και ευρωπαϊκή βιοτεχνία και βιομηχανία. Για παράδειγμα, εάν μια κυβέρνηση χρηματοδοτεί την παραγωγή ηλεκτρικών ποδηλάτων, και αυτά εισάγονται στην ΕΕ σε χαμηλές τιμές, τότε μπορεί να επιβάλει αντισταθμιστικούς δασμούς για να εξισορροπήσει την επίδραση της επιδότησης. Οι συμβατικοί δασμοί ποικίλουν ανάλογα την περιγραφή του ποδηλάτου στη φορτωτική και την δασμολογική κλάση, που ξεκινά από το 6% της αξίας για τα απλά ποδήλατα και φτάνει σχεδόν το 80% για τα ηλεκτρικά, ενώ οι δασμοί αντιντάμπιγκ από την Κίνα και άλλες χώρες φθάνουν έως και το +48,5%.

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), από το 2024, είχε κοινοποιήσει, με πληροφοριακό δελτίο, και στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, για πιθανή πανευρωπαϊκή απάτη, που αφορούσε σε εισαγωγή ηλεκτρικών ποδηλάτων, ειδών ένδυσης και υπόδησης, χωρίς την καταβολή συμβατικών δασμών και ΦΠΑ, λόγω υποτιμολόγησης. Ακολούθως, η OLAF, σε συνεννόηση με την Γενική Διεύθυνση Τελωνείων της ΑΑΔΕ, παρακολουθούσε τις εισαγωγές-πωλήσεις που είναι ύποπτες για απάτη, ενώ άρχισαν να εντοπίζουν τις αποθήκες που αποθηκεύονται χωρίς να έχουν καταβάλει τους σωστούς εισαγωγικούς δασμούς στις πύλες εισόδου.

Σημαντικό είναι πως, επίσης, άρχισαν να ελέγχονται οι ηλεκτρονικές πωλήσεις και αγορές που αποστέλλονται διάφορα αγαθά, είτε ως «used», είτε ως «gift» στους τελικούς καταναλωτές. Σύμφωνα με το Ελληνικό Γραφείο Ευρωπαίων Εντεταλμένων Εισαγγελέων (EPPO), τα 2.435 κοντέινερ σχετίζονται με εταιρείες-βιτρίνες στην Αθήνα, Μαδρίτη, Παρίσι και Σόφια, που εισήγαγαν εμπορεύματα στην ΕΕ από την Κίνα, με αποτέλεσμα την απώλεια δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων, λόγω υποτιμολόγησης των εμπορευμάτων. Η έρευνα που έφερε την κωδική ονομασία «Καλυψώ» ανακάλυψε την απάτη με τη συνολική ζημιά για τα ευρωπαϊκά ταμεία να εκτιμάται πως ξεπερνά τα 700 εκατ. ευρώ.

Οι έλεγχοι πρέπει να ακολουθούν τη γενικότερη κατεύθυνση που επιβάλει η ΕΕ για όλη τη σειρά των «φθηνών» κινεζικών προϊόντων που εισάγονται στις ευρωπαϊκές χώρες, με την προϋπόθεση, όμως, ότι δηλώνονται σωστά τα προϊόντα που περιγράφονται ως περιεχόμενο των κοντέινερ. Τα μέτρα πρέπει να εφαρμόζονται για τη προστασία της εγχώριας βιομηχανίας από αθέμιτο ανταγωνισμό, τη διατήρηση θέσεων εργασίας και παραγωγικής δραστηριότητας, αλλά και τη διασφάλιση θεμιτών εμπορικών πρακτικών, σύμφωνα με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Τα μέτρα τα επιβάλλει και τα εφαρμόζει η ΕΕ, την έρευνα και την επιβολή των μέτρων διενεργεί η OLAF, σε συνεργασία με τους εθνικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς και φορείς. Σε διεθνές επίπεδο, η διαδικασία βασίζεται σε κανόνες του ΠΟΕ, που πολλοί επικαλούνται, αλλά, όπως και όποτε τους συμφέρει. Είναι προφανές ότι το «κενό» που δημιουργείται στα δηλωτικά που συνοδεύουν τα εμπορευματοκιβώτια, ως προς το τί δηλώνεται και τί πραγματικά μεταφέρεται, απασχολεί τις ναυτιλιακές εταιρίες τακτικών γραμμών και τις κατά τόπους Τελωνειακές Αρχές, καθώς χρησιμοποιείται για κάθε είδους έκνομη δραστηριότητα.

Ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. Βασίλης Κορκίδης, δήλωσε: «Το ενοποιημένο Τελωνείο του Πειραιά δε διαθέτει αριθμητικά το ανθρώπινο δυναμικό για να τρέξει τους απαιτούμενους ελέγχους σε ένα μεγάλο λιμάνι. Επίσης, τα κατασχεθέντα εμπορευματοκιβώτια δημιουργούν πρόβλημα στον εμπορευματικό σταθμό, καθώς καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο εναπόθεσης, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα ομαλής διακίνησης. Οι Ελληνικές Αρχές στο λιμάνι του Πειραιά, μια από τις βασικές πύλες εισόδου των Ασιατικών προϊόντων στην Ευρώπη, θα πρέπει να εντείνουν τα μέτρα ελέγχου, ώστε να προστατεύσουν την υγιή επιχειρηματικότητα, τη νομιμότητα εισαγωγών και εξαγωγών, τη συνέπεια των θαλάσσιων μεταφορών, αλλά και κάθε ιδιώτη υπεύθυνο μιας εταιρείας, καθώς και κάθε δημόσιο λειτουργό από τις τελωνειακές απάτες, που τελικά στοιχίζουν πολύ ακριβά. Το Ε.Β.Ε.Π. δηλώνει πως θα στηρίξει την προσπάθεια της Α.Α.Δ.Ε. για πλήρη ψηφιοποίηση, απόλυτη διαφάνεια και μεγαλύτερη ταχύτητα στις τελωνειακές διαδικασίες.»

  • ΕΒΕΠ
  • ·
  • ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ
  • ·
  • ΕΜΠΟΡΙΟ
  • ·
  • ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Τρία μπρέικ και στο Μούρθια-Μπαρτσελόνα (76-100), στους «4» η ομάδα του Πασκουάλ

All Content

Η απίθανη Τενερίφη των Μιλς-Χουέρτας νίκησε ξανά στη Μαδρίτη (95-107) και έστειλε για διακοπές τη Ρεάλ! (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Σε αναζήτηση εξωστρέφειας η ελληνική βιομηχανία τροφίμων και ποτών

All Content - BusinessNews.gr

Άνοδος του ΑΕΠ 2% το πρώτο τρίμηνο του 2026 στην Ελλάδα

All Content - BusinessNews.gr

Μέτρα - "ανάσα" για 2 εκατομμύρια οφειλέτες - Επιπλέον ρυθμίσεις για το ιδιωτικό χρέος

All Content

ΕΔΙΠΤ: Η αξία της αξιόπιστης ενημέρωσης στο επίκεντρο της Ημερίδας του «Media & Magazine Days»

All Content

Google Marketing Live EMEA 2026: Search, creators και commerce στην εποχή της Τεχνητής Νοηµοσύνης

FleetNews

Η Fiat ξανά στη μικρομεσαία κατηγορία με τα Grizzly και Grizzly Fastback

FleetNews

Πιο σύγχρονο από ποτέ το νέο Volkswagen T-Roc

FleetNews

Η δυναμική συνεργασία GAC AION και Inchcape Hellas

All Content

Lega Basket: Στους τελικούς με σπουδαία ανατροπή η Βενέτσια, 90-83 τη Βίρτους!

All Content

Ένα βήμα πριν από τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της η Ντουμπάι, 86-81 την Παρτιζάν (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Reuters: Η Ελλάδα σχεδιάζει να φορολογήσει με 15% τα κέρδη από τα κρυπτονομίσματα

All Content - BusinessNews.gr

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε στο 10,6% η ανεργία κατά το α' τρίμηνο του 2026

All Content - BusinessNews.gr

Morgan Stanley: Το project της Μetlen για γάλλιο θα μπορούσε να συνεισφέρει περίπου €100-150 εκατ. σε EBITDA από το 2028

FleetNews

Νέες λύσεις της LG με την Google για IVI και SDV τεχνολογίες

FleetNews

Geely: Εδραίωση στην Ευρώπη με παρουσία σε πάνω από 20 χώρες

CSRΝews.gr

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος μαστού και γυναικολογικός έλεγχος από τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες, στο πλαίσιο του SNF Nostos

CSRΝews.gr

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2026: Όταν οι προειδοποιήσεις γίνονται πραγματικότητα

CSRΝews.gr

Η Hisense τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με δέσμευση στην ενεργειακή αποδοτικότητα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Η ELVIAL στην Έκθεση «Ελληνικό Αλουμίνιο 2025»
Η ELVIAL στην Έκθεση «Ελληνικό Αλουμίνιο 2025» 18/09/2025 - 12:59
ΕΕΕΠ: Μεγάλη επισκεψιμότητα στο περίπτερό της, στην 89η ΔΕΘ 18/09/2025 - 13:31
ΕΕΕΠ: Μεγάλη επισκεψιμότητα στο περίπτερό της, στην 89η ΔΕΘ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Οι επιχειρηματικές ειδήσεις της εβδομάδος
    06/06/2026 - 19:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Rosneft: Οι αγορές πετρελαίου θα μπορούσαν να επιστρέψουν στις βασικές αρχές λειτουργίας τους στο δεύτερο εξάμηνο του 2027
    06/06/2026 - 15:00 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στα Χανιά
    06/06/2026 - 14:33 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Στ. Παπασταύρου: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά όσο διαρκεί η κρίση στη Μέση Ανατολή
    06/06/2026 - 14:05 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΗΠΑ: Εγκρίθηκε πιθανή πώληση συστημάτων άμυνας κατά drones στο Κουβέιτ
    06/06/2026 - 13:34 ΚΟΣΜΟΣ
  • Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Στον ανακριτή ο 41χρονος δράστης – Παραμένουν στο νοσοκομείο τα παιδιά
    06/06/2026 - 13:00 ΕΛΛΑΔΑ
  • Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Οι διατάξεις που πυροδότησαν τα περισσότερα σχόλια, στη δημόσια διαβούλευση
    06/06/2026 - 12:33 ΕΛΛΑΔΑ
  • Η Air Canada αναστέλλει τις πτήσεις της προς την Κούβα
    06/06/2026 - 12:15 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Μέτρα - "ανάσα" για 2 εκατομμύρια οφειλέτες - Επιπλέον ρυθμίσεις για το ιδιωτικό χρέος
    06/06/2026 - 11:29 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Αγορά ακινήτων- Το παζλ της ελληνικής κτηματαγοράς
    06/06/2026 - 11:50 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Σε αναζήτηση εξωστρέφειας η ελληνική βιομηχανία τροφίμων και ποτών
    06/06/2026 - 10:09 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Στον ανακριτή ο 41χρονος δράστης – Παραμένουν στο νοσοκομείο τα παιδιά
    06/06/2026 - 13:00 ΕΛΛΑΔΑ
  • Στ. Παπασταύρου: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά όσο διαρκεί η κρίση στη Μέση Ανατολή
    06/06/2026 - 14:05 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Μέτρα - "ανάσα" για 2 εκατομμύρια οφειλέτες - Επιπλέον ρυθμίσεις για το ιδιωτικό χρέος
    06/06/2026 - 11:29 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΗΠΑ: Εγκρίθηκε πιθανή πώληση συστημάτων άμυνας κατά drones στο Κουβέιτ
    06/06/2026 - 13:34 ΚΟΣΜΟΣ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Τρία μπρέικ και στο Μούρθια-Μπαρτσελόνα (76-100), στους «4» η ομάδα του Πασκουάλ

06/06/2026 - 20:53
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Lega Basket: Στους τελικούς με σπουδαία ανατροπή η Βενέτσια, 90-83 τη Βίρτους!

06/06/2026 - 19:57
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Παύλος Μαρινάκης: Ιστορικής σημασίας το νομοσχέδιο που «βάζει τάξη» στα περιφερειακά κανάλια

05/06/2026 - 14:21
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Ο Ιντιάνα Τζόουνς και ο δίσκος του πεπρωμένου σε Α’ Τηλεοπτική προβολή από το Star

05/06/2026 - 13:40
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος μαστού και γυναικολογικός έλεγχος από τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες, στο πλαίσιο του SNF Nostos

05/06/2026 - 12:39
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2026: Όταν οι προειδοποιήσεις γίνονται πραγματικότητα

05/06/2026 - 11:02
FleetNews
fleetnews.gr

Η Fiat ξανά στη μικρομεσαία κατηγορία με τα Grizzly και Grizzly Fastback

05/06/2026 - 05:08
FleetNews
fleetnews.gr

Πιο σύγχρονο από ποτέ το νέο Volkswagen T-Roc

04/06/2026 - 05:00
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Η FARCOM ενισχύει το παγκόσμιο αποτύπωμά της στην PLMA 2026, «World of Private Label»

28/05/2026 - 15:57
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Charity Gala Dinner «Είμαστε Ένα»

28/05/2026 - 15:48
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo