Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Coca-Cola HBC: Τα σχέδια και οι προτεραιότητες για το 2025 - Ο όγκος πωλήσεων το 2024 αυξήθηκε 6,1%
Newsroom Newsroom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
14/02/2025 · 09:20

Coca-Cola HBC: Τα σχέδια και οι προτεραιότητες για το 2025 - Ο όγκος πωλήσεων το 2024 αυξήθηκε 6,1%

H διοίκηση της εταιρείας έκανε λόγο για αύξηση φέτος των καθαρών εσόδων από πωλήσεις σε οργανική βάση 6-8%, καθώς και την αύξηση των λειτουργικών κερδών σε οργανική βάση μεταξύ 7% και 11%.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

«Οι συγχωνεύσεις και εξαγορές είναι πάντα μια επιλογή, μια ευκαιρία και παραμένουμε ανοιχτοί για κάθε ευκαιρία που μπορεί να παρουσιαστεί στο μέλλον, εφόσον πληροί τα κριτήρια της στρατηγικής μας, της αναπτυξιακής μας πορεία, και της δημιουργίας αξίας για την επιχείρησή και τους μετόχους μας», δήλωσε η διοίκηση της Coca Cοla HBC, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της χρήσης 2024.

H διοίκηση της εταιρείας έκανε λόγο για αύξηση φέτος των καθαρών εσόδων από πωλήσεις σε οργανική βάση 6-8% καθώς και την αύξηση των λειτουργικών κερδών σε οργανική βάση μεταξύ 7% και 11%. «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τις επιδόσεις μας πέρυσι και νοιώθουμε ότι είμαστε πολύ καλά τοποθετημένοι να συνεχίσουμε την αναπτυξιακή μας πορεία το 2025 και πέρα απ’ αυτό» ο διευθύνων σύμβουλος της Coca Cola HBC, Ζόραν Μπογκντάνοβιτς.

Παρόλο που αναμένουμε ότι το μακροοικονομικό και το γεωπολιτικό περιβάλλον θα εξακολουθήσει να παρουσιάζει προκλήσεις και την επόμενη χρονιά, παραμένουμε πεπεισμένοι ότι χάρη στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, τις δυνατότητες και τους ανθρώπους μας, θα σημειώσουμε πρόοδο όσον αφορά τους μεσοπρόθεσμους στόχους ανάπτυξης που έχουμε θέσει, τόνισε ο ίδιος.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις πληθωριστικές πιέσεις στα κόστη του Ομίλου ο οικονομικός διευθυντής Αναστάσης Σταμούλης τόνισε ότι η πρόβλεψη είναι ότι θα συνεχίσει να υπάρχει πίεση σε ο,τι αφορά το κόστος, αλλά πιθανότατα όχι τόσο όσο στο παρελθόν. «Υπάρχει κάποια βελτίωση σε ο,τι αφορά τη ζάχαρη και το κόστος ενέργειας, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει πίεση όσον αφορά το αλουμίνιο, την εμπορική πορεία και ορισμένα δευτερεύοντα υλικά συσκευασίας. Βέβαια πρέπει να τονίσω ότι έχουμε πολύ καλή κάλυψη αντιστάθμισης κινδύνου, όσον αφορά τα βασικά μας εμπορεύματα. Κατά μέσο όρο, είμαστε περίπου 60% καλυμμένοι, που είναι καλύτερη θέση σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι»

Πάντως, ο όμιλος, όπως έσπευσαν να προσθέσουν τα στελέχη της, έχει πολύ καλή κάλυψη αντιστάθμισης κινδύνου όσον αφορά τα βασικά εμπορεύματα. «Κατά μέσο όρο, είμαστε καλυμμένοι σε ποσοστό περίπου 60%, το οποίο είναι μια καλύτερη θέση σε σχέση με αυτό που είχαμε την ίδια περίοδο πέρυσι. Έτσι, έχοντας αυτό κατά νου, πιστεύουμε ότι οι προβλέψεις μας αποτυπώνουν τις συγκεκριμένες εξελίξεις της πορείας που έχουμε μπροστά μας», είπαν. Στη ζάχαρη ο όμιλος είναι καλυμμένος κατά περίπου 70%, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο σε σχέση με ένα χρόνο.

Σε σχέση με τους καταναλωτές και τις τιμές η διοίκηση του ομίλου παραδέχθηκε ότι «υπάρχει κάποια ευαισθησία στις τιμές», ενώ τόνισε ότι χρησιμοποιεί τις προωθητικές ενέργειες αλλά και το AI για το πώς θα μπορούσε να αυξήσει τις αποδόσεις από κάθε ευρώ που επενδύει σε προωθητικές ενέργειες. Παράλληλα με τις προωθητικές ενέργειες ο όμιλος συνεχίζει να επενδύει σε ψηφιακές λύσεις και λύσεις δεδομένων και σε ενεργειακά αποδοτικά ψυγεία.

«Σε σχέση με τους καταναλωτές, βλέπουμε, όπως τονίσαμε και πέρυσι, ότι υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ευαισθησία στις τιμές καταναλωτή που στην πραγματικότητα παραμένει σταθερή σε όλες τις χώρες, αν και βρίσκεται κάτω απ’ τα επίπεδα του 2021. Άρα, συνολικά, αυτό απλώς ενισχύει τη θέση ότι η οικονομική προσιτότητα παραμένει βασικό θέμα. Κι αυτό αντικατοπτρίζεται πολύ καλά σε όλα τα σχέδια διαχείρισης της αύξησης των εσόδων μας σε όλες τις χώρες, φυσικά, μαζί με τις πρωτοβουλίες premiumization που έχουμε επίσης. Ωστόσο, τονίζω και αναγνωρίζω ότι υπάρχει μια πληθώρα πρωτοβουλιών προσιτής τιμής που έχουμε στις αγορές μας και στα τρία τμήματα της δραστηριότητας μας μέσω προωθήσεων», σημείωσε ειδικότερα ο κ. Μπογκντάνοβιτς.

Αναφορά έγινε στην ισχυρή ανάπτυξη σε Ιταλία, αλλά και στην Ελλάδα. Ειδικότερα, στην Ελλάδα, ο όγκος πωλήσεων το 2024 αυξήθηκε κατά 6,1%, παρά την υψηλή συγκριτική βάση, χάρη στην υλοποίηση της στρατηγικής στην αγορά κατά τη διάρκεια των κρίσιμων εμπορικών περιόδων αξιοποιώντας την ανοδική τουριστική τάση. Σημειώθηκε μεσαία μονοψήφια αύξηση στα ανθρακούχα αναψυκτικά, χάρη κυρίως στην Coke Zero, την Sprite και τα ανθρακούχα αναψυκτικά για ενήλικες. Η κατηγορία του καφέ κατέγραψε διψήφιο ποσοστό αύξησης στο μεσαίο επίπεδο του εύρους 10-20%, ενώ τα μη ανθρακούχα αναψυκτικά σημείωσαν υψηλή μονοψήφια αύξηση, κυρίως χάρη στο εμφιαλωμένο νερό.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, ειδικά για το πώς είδαμε να αυξάνονται τα οργανικά έσοδα 3,3%. Και πρέπει να πω ότι σε συνδυασμό με τον χαμηλότερο πληθωρισμό του κόστους εισροών, έχουμε δει καλή διεύρυνση του μικτού περιθωρίου κέρδους. Τώρα, υπήρχε πίεση στο περιθώριο EBIT, αλλά όπως είπαμε, επενδύαμε πίσω από την ανάπτυξη της επιχείρησης. Αυτές οι επενδύσεις βρίσκονται, για παράδειγμα, πίσω από τους ανθρώπους μας που ενισχύουν το δυναμικό πωλήσεων στα κανάλια εκτός σπιτιού στην Ιταλία και την Ελλάδα, καθώς και συνολικές επενδύσεις πίσω από ισχυρά σχέδια μάρκετινγκ. Υπήρχε επίσης ένα μικρό στοιχείο στο περιθώριο ως αποτέλεσμα του μείγματος χωρών με ισχυρότερη ανάπτυξη που προέρχεται από την Ελλάδα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες. Και θα ήθελα επίσης να υπενθυμίσω ότι είχαμε την εφαρμογή DRS στην Ιρλανδία, η οποία, όπως ίσως θυμάστε, απαιτεί ένα ορισμένο επίπεδο τιμολόγησης για να αντισταθμίσει το κόστος που προκύπτει, αλλά μαθηματικά αυτό οδηγεί τη μείωση του περιθωρίου», τονίστηκε από τη διοίκηση.

Οι αναλυτές ρώτησαν τη διοίκηση για το ειρηνευτικό σενάριο στο ρωσο-ουκρανικό μέτωπο, ωστόσο δεν υπήρξε κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο παρά μόνο ότι ευχή όλων είναι να επικρατήσει ειρήνη και πως οι διοικούντες παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος εξακολουθεί να πουλάει προϊόντα στην Ουκρανία, ενώ με τοπικές μάρκες δραστηριοποιείται και στη Ρωσία, μια χώρα από την οποία πριν τον πόλεμο αντλούσε το 19% των κερδών του. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τους αναλυτές, το τέλος του ρωσο-ουκρανικού πολέμου μπορεί να τονώσει την καταναλωτική εμπιστοσύνη και σε γειτονικές χώρες, όπως η Πολωνία και η Ρουμανία.

  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ·
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
  • ·
  • COCA COLA HBC
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

ΠΑΟΚ: Η παρακάμερα της νίκης επί του Παναθηναϊκού (video)

All Content

Super Cup: Για το 5ο σερί ο Ολυμπιακός, για το πρώτο ο ΠΑΟΚ απόψε στον τελικό

All Content - BusinessNews.gr

Οίκοι αξιολόγησης: Το νέο παραγωγικό μοντέλο αυξάνει τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας

All Content - BusinessNews.gr

Το διπλό μήνυμα Μητσοτάκη: Ισχυρή Ελλάδα έξω, στήριξη μέσα - Η χώρα παρούσα στις μεγάλες αλλαγές

All Content - BusinessNews.gr

Τράπεζες και Τεχνητή Nοημοσύνη- Τι αλλάζει σε δάνεια, συναλλαγές και εξυπηρέτηση πελατών

All Content

McDonald’s: Στόχος διαφημιστικά έσοδα 1 δισ. δολαρίων

All Content

Στη Cineview η ΟΛΟΝ

All Content

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα του ημιτελικού με την ΑΕΚ (video)

All Content

Παναθηναϊκός: Μυικό σπασμό ο Ερνανγκόμεθ πριν από τη διπλή αγωνιστική της EuroLeague

All Content - BusinessNews.gr

Ελληνικός τουρισμός: Οι 20 εκατ. αφίξεις ανοίγουν τη συζήτηση για την επόμενη ημέρα

All Content - BusinessNews.gr

Ε.Ι. Παπαδόπουλος: «Γλυκός» τζίρος 252,5 εκατ. ευρώ και επένδυση 59,6 εκατ. ευρώ για τα Caprice

All Content - BusinessNews.gr

Ακίνητα: Ο «Romantic Affluent» και πώς αλλάζει την αγορά πολυτελούς κατοικίας στην Ελλάδα

CSRΝews.gr

ΒΙΚΟΣ COLA: Επίσημος χορηγός του Stoiximan SUPER CUP για 2η συνεχόμενη χρονιά

CSRΝews.gr

Μουσείο Μπενάκη: Το πρώτο μουσείο στην Ελλάδα με διεθνή πιστοποίηση Green Key

CSRΝews.gr

GEP και ΜΕΪΔΑΝΗΣ: Πρωτοποριακή συνεργασία για την εκπαίδευση ηλεκτρολόγων στις Πρώτες Βοήθειες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Vodafone Ελλάδας: Στο Τυμπάκι το υποβρύχιο καλώδιο οπτικών ινών 2Africa
Vodafone Ελλάδας: Στο Τυμπάκι το υποβρύχιο καλώδιο οπτικών ινών 2Africa 13/02/2025 - 21:47
Quality & Reliability: Επεκτείνεται στις ψηφιακές λύσεις για τον τραπεζικό τομέα 14/02/2025 - 10:56
Quality & Reliability: Επεκτείνεται στις ψηφιακές λύσεις για τον τραπεζικό τομέα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Άκης Σκέρτσος: Σταθερότητα δεν σημαίνει στασιμότητα
    27/09/2026 - 15:30 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Απογειώνει ναύλους και αξίες δεξαμενοπλοίων η γεωπολιτική αναταραχή
    27/09/2026 - 14:27 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ελληνικός τουρισμός: Οι 20 εκατ. αφίξεις ανοίγουν τη συζήτηση για την επόμενη ημέρα
    27/09/2026 - 13:10 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Ακίνητα: Ο «Romantic Affluent» και πώς αλλάζει την αγορά πολυτελούς κατοικίας στην Ελλάδα
    27/09/2026 - 13:45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Nvidia, Tesla, Sequoia: Τρεις διαφορετικοί κόσμοι που συναντώνται στη νέα εποχή της τεχνολογίας
    27/09/2026 - 12:31 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Το Ιράν επιμένει στους όρους του για να ξανανοίξει το Ορμούζ, παρά την απόρριψή τους από τις ΗΠΑ
    27/09/2026 - 12:00 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας - «Πορτοκαλί» προειδοποίηση από την ΕΜΥ
    27/09/2026 - 11:30 ΕΛΛΑΔΑ
  • Το διπλό μήνυμα Μητσοτάκη: Ισχυρή Ελλάδα έξω, στήριξη μέσα - Η χώρα παρούσα στις μεγάλες αλλαγές
    27/09/2026 - 11:00 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Οίκοι αξιολόγησης: Το νέο παραγωγικό μοντέλο αυξάνει τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας
    27/09/2026 - 10:31 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Τράπεζες και Τεχνητή Nοημοσύνη- Τι αλλάζει σε δάνεια, συναλλαγές και εξυπηρέτηση πελατών
    26/09/2026 - 20:00 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Τραγικός επίλογος στο κτίριο που κατέρρευσε στην Πλάκα: Νεκροί ανασύρθηκαν και οι έξι αγνοούμενοι
    26/09/2026 - 16:34 ΕΛΛΑΔΑ
  • Φόροι: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην ενέργεια, «βαρύ» το αποτύπωμα στα ακίνητα – Μειώνεται το κενό ΦΠΑ
    26/09/2026 - 16:14 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Οι επιχειρηματικές ειδήσεις της εβδομάδος
    26/09/2026 - 19:05 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Τράπεζες και Τεχνητή Nοημοσύνη- Τι αλλάζει σε δάνεια, συναλλαγές και εξυπηρέτηση πελατών
    26/09/2026 - 20:00 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Μετρό: Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα από την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, λόγω έργων
    26/09/2026 - 17:39 ΕΛΛΑΔΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Women’s Leagues Cup: Το πανόραμα και οι διασταυρώσεις μέχρι τον τελικό

27/09/2026 - 12:31
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Κύπελλο Α1 Γυναικών: Το πρόγραμμα έως το Final-4

27/09/2026 - 12:09
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’Lux Stage Athens – Γιώργος Κακοσαίος”

25/09/2026 - 17:08
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Superbet – ΑΕΚ BC: Μαζί στη νέα εποχή της «Βασίλισσας»

25/09/2026 - 14:57
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

STOIXIMAN SUPER CUP 2026: Ένα διήμερο έντονης μπασκετικής δράσης αυτό το Σαββατοκύριακο στον ΣΚΑΪ

25/09/2026 - 14:30
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΒΙΚΟΣ COLA: Επίσημος χορηγός του Stoiximan SUPER CUP για 2η συνεχόμενη χρονιά

25/09/2026 - 14:25
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Μουσείο Μπενάκη: Το πρώτο μουσείο στην Ελλάδα με διεθνή πιστοποίηση Green Key

25/09/2026 - 12:45
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

It’s time to switch everything: Wahl Professional Announces the Vapor Switch

25/09/2026 - 09:56
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo