Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
"Πίνδος": Επένδυση μονάδας βιοαερίου, άνω των 12 εκατ. ευρώ-Πώς μειώνει τα ενεργειακά κόστη κατά 45%
bnuser bnuser
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
08/02/2024 · 10:49

"Πίνδος": Επένδυση μονάδας βιοαερίου, άνω των 12 εκατ. ευρώ-Πώς μειώνει τα ενεργειακά κόστη κατά 45%

«Η Πίνδος» λειτουργώντας σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον της Ηπείρου, εφαρμόζει μεθόδους κυκλικής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο ενός πρότυπου μοντέλου.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Μια πρωτοποριακή μονάδα βιοαερίου, αντίστοιχες της οποίας υπάρχουν εγκατεστημένες μόνο στις ΗΠΑ πρόκειται να κατασκευάσει ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Η Πίνδος», με το κόστος της επένδυσης να έχει υπολογιστεί σε πάνω από 12 εκατ. ευρώ. Η μονάδα θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια ή βιομεθάνιο με χρήση αποβλήτων πτηνοτροφικών μονάδων (κουτσουλιά) σε ποσοστό 100%. Αυτά τονίζει μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής Έρευνας - Ανάπτυξης και Λειτουργίας Εργοστασίων του αγροτοπτηνοτροφικού συνεταιρισμού «Η Πίνδος», Ιωάννης Πατούνας, με αφορμή την 30η φετινή επετειακή Agrotica που έριξε αυλαία στις 4/2.

Στο πλαίσιο της φιλοπεριβαλλοντικής της πολιτικής, της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης και της διαδικασίας ενεργειακής μετάβασης, «Η Πίνδος» έχει ολοκληρώσει τις μελέτες και προχωράει στο στάδιο της αδειοδότησης, εντός του 2024, για την κατασκευή της μονάδας που θα είναι ισχύος 2 MW.

Όπως εξηγεί ο κ. Πατούνας, «η προοπτική είναι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ή Βιομεθανίου με χρήση αποβλήτων πτηνοτροφικών μονάδων αλλά και την εκμετάλλευση θερμικής ενέργειας που θα παραχθεί από τη λειτουργία αυτής για τη κάλυψη των αναγκών των εργοστασίων».

Διευκρινίζει δε, ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι «κάτι πολύ σύγχρονο και νέο» και προσθέτει ότι τέτοιου είδους μονάδες υπάρχουν εγκαταστημένες σήμερα μόνο στην Αμερική, ενώ κατασκευάζονται στην Ασία (Κίνα-Ιαπωνία) και «δεν υπάρχουν αντίστοιχες στην Ευρώπη».

Σε ερώτηση για το πότε θα ξεκινήσει η κατασκευή της προαναφερόμενης μονάδας, ο κ. Πατούνας απαντά ότι η έναρξη της κατασκευής θα γίνει αμέσως μετά την έκδοση όλων των απαραίτητων εγκρίσεων και αδειοδοτήσεων που υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθούν εντός του τρέχοντος έτους. «Με τις άδειες στα χέρια, εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν 18 μήνες για την κατασκευή της μονάδας», επισημαίνει ο ίδιος και προσθέτει ότι αυτή θα εγκατασταθεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο του συνεταιρισμού, δίπλα από το πτηνοσφαγείο του.

Αναφερόμενος στη χρηματοδότηση του προαναφερόμενου Project, ο ίδιος σημειώνει ότι θα γίνει με ίδια κεφάλαια του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων και τραπεζικό δανεισμό και «εφόσον είναι εφικτό και με τη χρήση άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων, μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων».

Πώς μειώνει «Η Πίνδος» τα ενεργειακά της κόστη κατά 45%

Η Πίνδος, όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ενεργειακός σύμβουλος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Αγροπτηνοτροφικού Συνεταιρισμού, Νικόλαος Τσακανίκας, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη βιώσιμη ανάπτυξη και στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζει και επενδύει συνεχώς σε νέες τεχνολογίες, που στόχο έχουν την ανάπτυξή της αλλά και τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αγροτοπτηνοτροφικός συνεταιρισμός ανέπτυξε μια στρατηγική μείωσης του ενεργειακού του κόστους. «Το περιβάλλον στην ενέργεια τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά ασταθές, με αποτέλεσμα τη διαρκή μεταβολή των τιμών και την αύξηση του ενεργειακού κόστους, και ως απόρροια οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται σημαντικά στον προγραμματισμό τους», επισημαίνει και προσθέτει: «ένα βασικό επίσης πρόβλημα είναι η νομοθεσία, που αλλάζει συνεχώς και πρέπει πάντα να είμαστε σε ετοιμότητα».

Έτσι, πριν από ενάμισι χρόνο, «Η Πίνδος» κατέγραψε τις ενεργειακές της ανάγκες, εστιάζοντας στις πέντε πιο ενεργοβόρες εκμεταλλεύσεις της που είναι τα εκκολαπτήρια, το φυραματοπείο, η βιομηχανία επεξεργασίας κρέατος, το πτηνοσφαγείο και οι καταψύξεις -σφαγείο. ΚΑτέγραψε επίσης τις ενεργειακές ανάγκες και στα έξι ιδιόκτητα υποκαταστήματά της σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Τρίκαλα, Αγρίνιο και Τρίπολη.

«Σκοπός μας είναι η εγκατάσταση Φ/Β παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις στέγες, για τον ενεργειακό συμψηφισμό της κατανάλωσης (Net metering)», αναφέρει ο κ. Τσακανίκας και γνωστοποιεί: «οι ετήσιες ενεργειακές ανάγκες του αγροτοπτηνοτροφικού συνεταιρισμού ανέρχονται σε περίπου 22.000 MW ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ στις στέγες των εκμεταλλεύσεων είχαμε την δυνατότητα να κατασκευάσουμε Φ/Β ισχύος έως 7,2 MW όπως και πράξαμε».

Εξηγεί ότι «το προαναφερόμενο έργο εκτιμάται ότι θα παράγει 10.000 MW ετησίως και με τη λειτουργία του η Πίνδος θα πετύχει αυτάρκεια στην κατανάλωση ρεύματος σε ποσοστό 45%». Παράλληλα αναφέρει ότι το συνολικό κόστος της επένδυσης θα ανέλθει περίπου στα 4 εκατ. ευρώ και η ετήσια εξοικονόμηση με βάση τις σημερινές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας θα ανέρχεται στα 1,2 εκατ ευρώ. «'Αρα υπολογίζουμε σε απόσβεση της συγκεκριμένης επένδυσης σε τριάμισι χρόνια», τονίζει χαρακτηριστικά.

Όμως, πέραν του προαναφερόμενου οικονομικού αποτελέσματος, μέσω της επένδυσης «η Πίνδος συνεχίζει να εκσυγχρονίζεται και σε συνδυασμό με το συνολικό πρόγραμμα κυκλικής οικονομίας που εφαρμόζει, ήδη οδηγείται στο να πετύχει να λειτουργεί στα πρότυπα μια πράσινης εταιρείας με συνεχή μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος».

Στο πλαίσιο της χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας «Η Πίνδος» έχει ήδη ολοκληρώσει την εγκατάσταση Φ/B τις στέγες ισχύος 3 MW από τη συνολική επένδυση των 7,2 MW, στα εκκολαπτήρια, το εργοστάσιο παραγωγής ζωοτροφών, καθώς και τα υποκαταστήματά της και «αναμένουμε την τελική σύνδεση με το δίκτυο», διευκρινίζει. Τα υπόλοιπα 4,2 ΜW, σύμφωνα με τον ίδιο, βρίσκονται σε διαδικασία αναμονής δικτύου από το ΔΕΔΔΗΕ και η Πίνδος διατηρεί την προτεραιότητά της σε αυτό.

Ομοίως, ο συνεταιρισμός, «ανέλαβε να εξηγήσει τα οφέλη της προαναφερόμενης κίνησης και στα μέλη - παραγωγούς της και ήδη πάρα πολλοί παραγωγοί έχουν προχωρήσει σε παρόμοια επένδυση στις στέγες των πτηνοτροφείων με ίδια κεφάλαια ή αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων, μέσω προγραμμάτων όπως τα σχέδια βελτίωσης, για τη μείωση του ενεργειακού κόστους».

«Η Πίνδος» σε αριθμούς - το 48% των παραγωγών της είναι γυναίκες

Η Πίνδος είναι ο μεγαλύτερος πρωτοβάθμιος Αγροτικός Συνεταιρισμός στην Ελλάδα και ένας από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη. Αποτελείται από 600 Έλληνες πτηνοτρόφους παραγωγούς (εκ των οποίων το 48% είναι γυναίκες) και πάνω από 1.200 εργαζόμενους (με το 55% αυτών να είναι γυναίκες).

Διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και καθημερινά συνδυάζει την τεχνογνωσία αιχμής με την αμιγώς ελληνική ταυτότητα και παράδοση, ενώ στόχος της παραμένει σταθερά η παροχή υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας προϊόντων κοτόπουλου και για αυτό εφαρμόζει τα αυστηρότερα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας και ποιότητας διαθέτοντας μια πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή.

Υπογραμμίζεται ότι στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης του αγροτοπτηνοτροφικού συνεταιρισμού αλλά και των μελών - παραγωγών του, «Η Πίνδος» από το 2016, πρώτη, εφάρμοσε ένα ολοκληρωμένο εταιρικό πρότυπο ευζωίας, διασφαλίζοντας την ομαλή και ισορροπημένη ανάπτυξη των πτηνών σε πλήρη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον. Η ορθή μεταχείριση των κοτόπουλων κρεατοπαραγωγής αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για τον συνεταιρισμό «όχι μόνο για λόγους ηθικής, αλλά και γιατί ταυτόχρονα διασφαλίζει την υγεία των πτηνών και κατά συνέπεια την ασφάλεια και την ποιότητα όλων των προϊόντων, ενώ έμμεσα και την υγεία των καταναλωτών», υπογραμμίζει ο κ. Πατούνας.

Επισημαίνεται δε, ότι «Η Πίνδος» λειτουργώντας σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον της Ηπείρου, εφαρμόζει μεθόδους κυκλικής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο ενός πρότυπου μοντέλου. «Είμαστε η μοναδική επιχείρηση στην Ελλάδα που σε πανευρωπαϊκό επίπεδο έχουμε ενσωματώσει όλες τις σύγχρονες διαδικασίες της ανακύκλωσης και έχουμε βραβευτεί πολλάκις τόσο σε εθνικό, όσο και διεθνές επίπεδο», σημειώνει.

O κ. Πατούνας, παρουσίασε τις επενδύσεις και ενέργειες της εταιρείας στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της 30ης Agrotica από την Τράπεζα Πειραιώς και της ΕΘΕΑΣ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ·
  • ΠΙΝΔΟΣ
  • ·
  • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Ομπράντοβιτς: «Μοιράσαμε τον χρόνο γιατί έχουμε και τον αγώνα με τη Μακάμπι» - Τι είπε ο Μαντζούκας

All Content

Τα highlights από τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Βιλερμπάν (vid)

All Content - BusinessNews.gr

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 5,2% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Ιούλιο φέτος

All Content - BusinessNews.gr

Space Hellas: Στα 77,9 εκατ. ευρώ ο ενοποιημένος τζίρος το α’ εξάμηνο - Διατήρηση EBITDA στα 9,3 εκ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Τέσσερις παρεμβάσεις Μητσοτάκη: 120 δόσεις, αυξημένη επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης και πλαφόν στο πετρέλαιο θέρμανσης

All Content

Πολιτική διαφήμιση: Νέο πλαίσιο ελέγχου, targeting και πρόστιμα έως 6%

All Content

Στη The Newtons Laboratory η Alterlife

All Content

«Καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, 102-79 τη Βιλερμπάν (vids)

All Content

Έτσι νίκησε ο ΠΑΟΚ τη Μανρέσα στην πρεμιέρα του EuroCup (vid)

All Content - BusinessNews.gr

UNIBIOS: Στα 7,67 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις το Α’ εξάμηνο του 2026

All Content - BusinessNews.gr

Henkel Ελλάς: Άγγιξε τα 100 εκατ. - Αύξηση 87,6% στα καθαρά κέρδη

All Content - BusinessNews.gr

Numil Hellas (Danone Νutricia): Τζίρος 45,6 εκατ. ευρώ και βελτιωμένη εικόνα – Το νέο στοίχημα με Actimel και Alpro Matcha

CSRΝews.gr

H HELLENiQ ENERGY επιβραβεύει για 18η χρονιά τη νέα γενιά

CSRΝews.gr

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Οδικός χάρτης για τις τεχνολογίες πράσινου υδρογόνου και τις αγορές του μέλλοντος

CSRΝews.gr

Mars, ΑΒ Βασιλόπουλος και Dogs’ Voice: Μεγάλη δράση υιοθεσίας για πυρόπληκτα και αδέσποτα ζώα στη Νέα Ερυθραία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Digihart: Αύξηση πωλήσεων και θέσεων εργασίας για το 2023 για την εταιρεία του ομίλου Softweb
Digihart: Αύξηση πωλήσεων και θέσεων εργασίας για το 2023 για την εταιρεία του ομίλου Softweb 08/02/2024 - 10:04
Randstad Workmonitor: Το 50% των εργαζομένων παραμένει σε μια καλή θέση εργασίας χωρίς ευκαιρίες εξέλιξης 08/02/2024 - 11:07
Randstad Workmonitor: Το 50% των εργαζομένων παραμένει σε μια καλή θέση εργασίας χωρίς ευκαιρίες εξέλιξης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Νέα εποχή για τον όμιλο ΟΠΤΙΜΑ – Ενοποιείται διοικητικά με την ΗΠΕΙΡΟΣ - Group CEO ο Γιώργος Καραμπέτσος
    30/09/2026 - 22:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΟΤ: Δράση για την προβολή της Καρπάθου στο βρετανικό κοινό
    30/09/2026 - 21:00 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Μακρόν: Η επιστροφή της Βρετανίας στην ΕΕ θα ήταν μια εξαιρετική είδηση
    30/09/2026 - 20:30 ΚΟΣΜΟΣ
  • Οι τουρίστες επιλέγουν Θεσσαλονίκη για το τριήμερο 26-28 Οκτωβρίου
    30/09/2026 - 20:02 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Στο 3% ο δομικός PCE τον Αύγουστο στις ΗΠΑ
    30/09/2026 - 19:31 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Olympia Forum VII: Διώρυγα, υδροπλάνα και λιμάνια στον ίδιο αναπτυξιακό χάρτη
    30/09/2026 - 19:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Η Βουλή της Βουλγαρίας ενέκρινε νομοθεσία κατά των αγωγών SLAPP
    30/09/2026 - 18:35 ΚΟΣΜΟΣ
  • ITC 2026: Ακτοπλοΐα υπό πίεση, κρουαζιέρα σε άνοδο - Κλειδί οι επενδύσεις στα λιμάνια
    30/09/2026 - 18:25 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Με 53 συμμετοχές η Freskon Greece στη Fruit Attraction 2026 στη Μαδρίτη
    30/09/2026 - 18:10 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Space Hellas: Στα 77,9 εκατ. ευρώ ο ενοποιημένος τζίρος το α’ εξάμηνο - Διατήρηση EBITDA στα 9,3 εκ. ευρώ
    30/09/2026 - 18:01 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Numil Hellas (Danone Νutricia): Τζίρος 45,6 εκατ. ευρώ και βελτιωμένη εικόνα – Το νέο στοίχημα με Actimel και Alpro Matcha
    30/09/2026 - 07:10 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Henkel Ελλάς: Άγγιξε τα 100 εκατ. - Αύξηση 87,6% στα καθαρά κέρδη
    30/09/2026 - 07:43 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 5,2% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Ιούλιο φέτος
    30/09/2026 - 12:39 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Διοικητικές αλλαγές ανακοίνωσε η Allianz - Νέα Chief Commercial Officer η Ισαβέλλα Βήτου
    30/09/2026 - 12:29 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • Η Lidl ανανεώνει τη σειρά Pet Care υπό τη νέα μάρκα Max & Mila’s World
    30/09/2026 - 11:34 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Τα highlights από τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Βιλερμπάν (vid)

30/09/2026 - 20:59
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

EuroCup 2026/27: Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της σεζόν

30/09/2026 - 20:45
CSRΝews.gr
csrnews.gr

H HELLENiQ ENERGY επιβραβεύει για 18η χρονιά τη νέα γενιά

30/09/2026 - 14:53
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Άδ. Γεωργιάδης: Μείωση 91% στις διαδικτυακές διαφημίσεις ιατρικών πράξεων - Τα ευρήματα του Medwatch

30/09/2026 - 14:47
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ERT COSMOS: Αφιέρωμα στον Νέο Ελληνικό Κινηματογράφο

30/09/2026 - 12:56
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Οδικός χάρτης για τις τεχνολογίες πράσινου υδρογόνου και τις αγορές του μέλλοντος

30/09/2026 - 12:40
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’Lux Stage Athens – Γιώργος Κακοσαίος”

25/09/2026 - 17:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

It’s time to switch everything: Wahl Professional Announces the Vapor Switch

25/09/2026 - 09:56
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo