Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Τι βρήκε στην Καβάλα μια ελβετική εταιρεία πληροφορικής και αποφάσισε να επενδύσει
Newsroom Newsroom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
20/11/2023 · 09:02

Τι βρήκε στην Καβάλα μια ελβετική εταιρεία πληροφορικής και αποφάσισε να επενδύσει

Ο λόγος για την εταιρεία Boss Info, που ειδικεύεται στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών ψηφιακής υποστήριξης και μηχανογράφησης για εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η περιοχή της ανατολικής Μακεδονίας και ειδικότερα η πόλη της Καβάλας αποτέλεσε την καλύτερη επιλογή για μια ελβετική εταιρεία που θέλησε για πρώτη φορά μετά το 1998 (έτος ίδρυσής της) να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στο εξωτερικό.

Ο λόγος για την εταιρεία Boss Info, με έδρα την μικρή αγροτική πόλη Φάρνερν, στο καντόνι της Βέρνης στην Ελβετία, που ειδικεύεται στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών ψηφιακής υποστήριξης και μηχανογράφησης για εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το 2018, ακολουθώντας μια νέα πολιτική εξωστρέφειας ξεκίνησε την αναζήτηση της χώρας που θα φιλοξενούσε την πρώτη θυγατρική εταιρεία εκτός Ελβετίας. Πολύ γρήγορα κατέληξε στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Καβάλα. Εναλλακτικές επιλογές ήταν χώρες όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Τσεχία.

Μπορεί,δε, η Καβάλα να ήταν άγνωστη στη διοίκηση της Boss Ιnfo -και συγκεκριμένα στον ιδιοκτήτη και μεγαλομέτοχο Simon Boss, ήταν όμως πολύ γνωστή στον Ελληνοελβετό οικονομικό διευθυντή της, τον Παναγιώτη Φλωριά, με καταγωγή από την Καβάλα.

Έτσι, πριν από έξι χρόνια μπήκαν οι βάσεις για τη δημιουργία μιας νέας ανώνυμης εταιρείας, της Boss Info Hellas, με έδρα την Καβάλα και αντικείμενο ίδιο μ' αυτό της μητρική εταιρείας, την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και ψηφιακών προγραμμάτων με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών για την ηλεκτρονική υποστήριξη κάθε είδους επιχειρήσεων. Ο Λευτέρης Μαγιόπουλος ήταν ο άνθρωπος που επωμίστηκε την ευθύνη για τη σύσταση και την οργάνωση της νέας εταιρείας.

Τι βρήκαν οι Ελβετοί στην Καβάλα

Σήμερα, έξι χρόνια μετά, η Boss Info Hellas, εταιρεία ελβετικών συμφερόντων, απασχολεί συνολικά 60 άτομα από τα 330 που αριθμεί ολόκληρος ο όμιλος.

«Η αλήθεια είναι πως οι Ελβετοί βρήκαν στην Ελλάδα -και εν προκειμένου στην Καβάλα, ό,τι δυσκολεύονται να βρουν στην Ελβετία: εξειδικευμένο και αξιόλογο προσωπικό» υπογραμμίζε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γιάννης Καραδημητρίου, υπεύθυνος της εταιρείας στην Καβάλα. «Όταν ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την αναζήτηση περιοχής που θα φιλοξενούσε τη νέα εταιρεία», σημειώνει, «ο στόχος ήταν να βρεθεί μια μικρή κοινότητα και όχι ένα μεγάλο αστικό κέντρο, αφού και η φιλοσοφία της εταιρείας είναι η αποκέντρωση».

Οι δυσκολίες και το ίντερνετ από δορυφόρο

Οι δυσκολίες που έπρεπε να αντιμετωπίσουν στη σύσταση της νέας εταιρείας ήταν πολλές και χρονοβόρες, λόγω του ισχύοντος νομικού πλαισίου, δεδομένου ότι η Ελβετία δεν είναι χώρα - μέλος της ΕΕ. Η γραφειοκρατία και η εξεύρεση εγκαταστάσεων για επαγγελματική χρήση, ήταν δυο ακόμη εμπόδια.

Το μεγαλύτερο και σημαντικότερο όμως πρόβλημα που έπρεπε να επιλυθεί ήταν η παροχή ίντερνετ. Ένα απαραίτητο εργαλείο για μια εταιρεία δημιουργίας πληροφοριακών συστημάτων με άμεση επικοινωνία με την Ελβετία. Τελικά και αυτό το πρόβλημα επιλύθηκε με την παροχή γρήγορου και αξιόπιστου ιντερνέτ απευθείας από δορυφόρο, ανεβάζοντας ωστόσο το συνολικό κόστος της συγκεκριμένης επένδυσης.

Ευρωπαϊκές συνθήκες εργασίας

Για τη στελέχωση της ελβετικής εταιρείας με έδρα την Καβάλα, η διεύθυνση αναζήτησε προσωπικό αρχικά από την πόλη εγκατάστασης και στη συνέχεια από τις όμορες περιοχές: Δράμα, Ξάνθη, Σέρρες. Σε ορισμένες περιπτώσεις το προσωπικό που χρειάστηκε βρέθηκε σε πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη και η Κρήτη, ενώ σε μια περίπτωση ένα στέλεχος επέστρεψε από τη Γερμανία όπου είχε φύγει προς αναζήτηση εργασίας, καθώς η νέα εταιρεία τού πρόσφερε μιας θέση ακριβώς πάνω στο αντικείμενο των σπουδών του. Το ηλικιακό όριο του προσωπικού κυμαίνεται από 22 μέχρι 41 ετών και απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μιλούν άριστα την αγγλική γλώσσα. Οι ειδικότητες που απασχολεί σήμερα η εταιρεία είναι προγραμματιστές, οικονομολόγοι και σύμβουλοι επιχειρήσεων.

«Βασική πολιτική της εταιρείας είναι να επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καραδημητρίου και συνεχίζει: «αυτό σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού που προσλήφθηκε δεν είχε καμία πρότερη εργασιακή εμπειρία. Όλα τα άτομα χρειάστηκε μα περάσουν μια δίμηνη εκπαίδευση στην Ελβετία και στη συνέχεια, σταδιακά, εφάρμοσαν τα πρότυπα εργασίας της εταιρείας».

«Στόχος είναι», συνεχίζει, «ο εργαζόμενος να αποκτήσει εμπειρία, γνώσεις και να γίνεται κάθε μέρα όσο καλύτερος μπορεί πάνω στον τομέα του. Θα σας έλεγα ότι οι Έλληνες που εργάζονται σήμερα σε αυτή την ελβετική εταιρεία βρήκαν ευρωπαϊκές συνθήκες δουλειάς μέσα σε ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον εργασίας».

Ομαδικό πνεύμα και εργασία εξ αποστάσεως

Η Boss Info Hellas είναι μια σύγχρονη εταιρεία πληροφορικής, αποκεντρωμένη από τους πελάτες της, οι οποίοι βρίσκονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Όχι όμως και στην Ελλάδα, καθώς η μητρική εταιρεία δεν έχει κάνει ακόμα άνοιγμα για την εμπορική προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών της στην ελληνική αγορά.

Η πανδημία του κορονοϊού, όπως ήταν αναμενόμενο, έφερε την εργασία εξ αποστάσεως χωρίς ωστόσο να επηρεάσει ιδιαίτερα την εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας, η οποία έχει επιλέξει πλέον και την τηλεργασία. «Σήμερα, ένας εργαζόμενος», σημειώνει ο κ. Καραδημητρίου, «μπορεί να επιλέξει κάποιες μέρες να εργάζεται από το σπίτι και κάποιες με φυσική παρουσία στους χώρους της εταιρείας. Αυτό είναι ένα μοντέλο που το έχουμε υιοθετήσει και αποδίδει απόλυτα».

«Η ομαδικότητα», υπογραμμίζει, «αποτελεί ένα πολύ σημαντικό συστατικό για μια επιτυχημένη συνεργασία. Για τον λόγο αυτό, όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να διακατέχονται από ομαδικό πνεύμα. Επίσης, στην πλειονότητά τους, οι ομάδες εργασίας στα πρότζεκτ που δουλεύουμε είναι μικτές, δηλαδή αποτελούνται από εργαζόμενους από την Ελλάδα και την Ελβετία».

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, σε μια προσπάθεια να συνδέσει την παραγωγή με την εκπαίδευση, ξεκίνησε να δέχεται φοιτητές από το ΔΙΠΑΕ, το ΔΠΘ και το ΑΠΘ για πρακτική εξάσκηση στις εγκαταστάσεις της στην Καβάλα, ενώ στελέχη της πραγματοποιούν και διαλέξεις σε τμήματά φοιτητών του ΔΙΠΑΕ.

Η μέχρι σήμερα ιδιαίτερα πετυχημένη πορεία της ελβετικής εταιρείας στηρίζεται σε τέσσερεις βασικούς πυλώνες: 1. Δικαιοσύνη. 2. Διαχρονικότητα στις σχέσεις. 3. Εξειδίκευση και 4. Συνέπεια λόγων και έργων. Αυτά είναι τα βασικά γνωρίσματα, τα οποία καλλιεργούνται σε όλους του εργαζόμενους και μέσα από τα οποία επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή ανάπτυξη της εταιρείας σε όλους τους τομείς, όπως αναφέρουν τα στελέχη της.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι λίγα χρόνια μετά την Καβάλα η εταιρεία επέκτεινε τις δραστηριότητές της στην Μάλαγα της Ισπανίας, στη Γερμανία και στις Φιλιππίνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ·
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ·
  • ΚΑΒΑΛΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα: Η photo gallery από το sold out ΣΕΦ

All Content

Η Σεντόνα Πρινς κορυφαία παίκτρια του Ιανουαρίου στο EuroCup Γυναικών

All Content - BusinessNews.gr

Metlen: Στο κλαμπ των διεκδικητών για την Aluminium Dunkerque, το μεγαλύτερο χυτήριο αλουμινίου της Ευρώπης

All Content - BusinessNews.gr

Alter Ego Media: Ενας χρόνος στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Άνοδος, μέρισμα και νέα φάση ανάπτυξης

All Content - BusinessNews.gr

Έκθεση ΙΟΒΕ για ΦΠΑ: Κερδίζει τη μάχη στη συμμόρφωση αλλά χάνει στα έσοδα

All Content

Δηµήτρης Κιρµικίρογλου, ΓΓΕΕ: Σαφής προτεραιότητά µας η βελτίωση της απορρόφησης της κρατικής διαφήµισης

All Content

VML: Το trend report ''The Future 100: 2026'' θέτει ένα νέο πλαίσιο για τις μάρκες

FleetNews

Toyota – Sumitomo: Συνεργασία για μπαταρίες

FleetNews

Stellantis: Παγκόσμιος Επικεφαλής Παραγωγής

FleetNews

Mercedes-Benz eIntouro: Στην Busworld Europe

All Content

Σαράνια: «Αυτοί είναι οι τέσσερις πιο πιθανοί προορισμοί για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο»

All Content

Η Στέλλα Καλτσίδου αποχώρησε από τον πάγκο της Μεγάλης Βρετανίας

All Content - BusinessNews.gr

Μπρατάκος (ΕΒΕΑ): Δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας αξιολόγησης επιχειρηματικών σχεδίων

All Content - BusinessNews.gr

«Πράσινο φως» από την Κομισιόν για το GREGY – 9,56 εκατ. ευρώ για τη διασύνδεση Αιγύπτου–Ελλάδας

All Content - BusinessNews.gr

Αφέθηκαν ελεύθεροι ο ιδιοκτήτης, ο τεχνικός ασφαλείας και ο τεχνικός βάρδιας της «Βιολάντα»

FleetNews

Nissan: Αυτόνομη υπηρεσία μετακίνησης – Πιλοτικό πρόγραμμα στη Γιοκοχάμα

FleetNews

Στα σκαριά Κινεζική παραγωγή στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

ΕΑΤ: Δωρεάν ψηφιακό εργαλείο για τις ελληνικές ΜμΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων από το Youth Empowered

CSRΝews.gr

Stoiximan: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” με νέες δράσεις και συνεργασίες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Εζα: Νέο business plan με στόχο την ανάκαμψη- Βελτιωμένη κερδοφορία το 2023
Εζα: Νέο business plan με στόχο την ανάκαμψη- Βελτιωμένη κερδοφορία το 2023 20/11/2023 - 06:52
Gulf Air: Ενισχύει το πτητικό της προγραμμα προς την Ελλάδα 20/11/2023 - 10:48
Gulf Air: Ενισχύει το πτητικό της προγραμμα προς την Ελλάδα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Συνάντηση Πιερρακάκη-Λαγκάρντ -Στο επίκεντρο οι προτεραιότητες του Eurogroup
    29/01/2026 - 21:32 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Νέο «Εξοικονομώ» για ευάλωτα νοικοκυριά στο τέλος του 2026
    29/01/2026 - 21:05 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Τραμπ: Την επόμενη εβδομάδα η ανακοίνωση του υποψηφίου διαδόχου του Πάουελ στη Fed
    29/01/2026 - 20:37 ΚΟΣΜΟΣ
  • Μυτιληναίος: Ισχυρό ευρώ και ενεργειακό κόστος βαραίνουν την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης
    29/01/2026 - 20:16 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • Ευρωαγορές: Με μικτά πρόσημα το κλείσιμο των συναλλαγών της Πέμπτης
    29/01/2026 - 19:54 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Πλήρης ψηφιοποίηση της υποβολής αιτήσεων για παραχώρηση απλής χρήσης τμήματος αιγιαλού ή παραλίας
    29/01/2026 - 19:29 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Performance Technologies: Πράσινο φως από ΔΣ για την εξαγορά της Ascentum, έναντι ποσού 1,5 εκατ.ευρώ
    29/01/2026 - 19:10 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Λάμψα: Αποφάσισε τη συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Regency
    29/01/2026 - 18:47 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ισπανία: Η κυβέρνηση υπερασπίζεται τις επενδύσεις στις σιδηροδρομικές μεταφορές μετά τα δυστυχήματα
    29/01/2026 - 18:30 ΚΟΣΜΟΣ
  • Στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας η γαλλίδα υπουργός Άμυνας Κατρίν Βοτρέν για το πρόγραμμα φρεγατών FDI Ελλάδας–Γαλλίας
    29/01/2026 - 18:29 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 13,7 μονάδων η ΝΔ - Μείωση ποσοστών για τα περισσότερα κόμματα
    28/01/2026 - 22:43 ΚΟΣΜΟΣ
  • Metlen: Στο κλαμπ των διεκδικητών για την Aluminium Dunkerque, το μεγαλύτερο χυτήριο αλουμινίου της Ευρώπης
    29/01/2026 - 09:35 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Alter Ego Media: Ενας χρόνος στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Άνοδος, μέρισμα και νέα φάση ανάπτυξης
    29/01/2026 - 09:41 MEDIA
  • Έκθεση ΙΟΒΕ για ΦΠΑ: Κερδίζει τη μάχη στη συμμόρφωση αλλά χάνει στα έσοδα
    29/01/2026 - 08:28 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • «Πράσινο φως» από την Κομισιόν για το GREGY – 9,56 εκατ. ευρώ για τη διασύνδεση Αιγύπτου–Ελλάδας
    29/01/2026 - 09:00 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ολυμπιακός: Με Τζόσεφ η δωδεκάδα για τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα

29/01/2026 - 18:17
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Η Σεντόνα Πρινς κορυφαία παίκτρια του Ιανουαρίου στο EuroCup Γυναικών

29/01/2026 - 18:02
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Ο EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 2026 ΤΗΣ L’ORÉAL PROFESSIONAL PRODUCTS ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

29/01/2026 - 15:59
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Κι άλλη;

29/01/2026 - 15:29
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Όμιλος Antenna: Συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο

29/01/2026 - 14:35
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΜΑΚΒΕΛ – EURIMAC: Προσφορά 32.000 κιλών ζυμαρικών για ευπαθείς ομάδες το 2025

29/01/2026 - 13:30
CSRΝews.gr
csrnews.gr

TÜV NORD Hellas: Επαλήθευσε το Ανθρακικό Αποτύπωμα της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας

29/01/2026 - 11:09
FleetNews
fleetnews.gr

Συνεργασία Caroo και Surprice Car Rental για την ανάπτυξη του Mobility

29/01/2026 - 07:45
FleetNews
fleetnews.gr

Freenow by Lyft: Ρεκόρ διαδρομών και πανελλαδική ανάπτυξη το 2025

29/01/2026 - 07:27
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Λαμπερό Launch Fashion Event για το νέο brand του Γιάννη Σπαλιάρα “BRAHAM” clothing στο “Pasaji Athens Restaurant”!

28/01/2026 - 15:59
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo