Τρίτη, 10 Μαρτίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
ΣΕΒ: Η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση
BusinessNews.gr BusinessNews.gr
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
05/05/2022 · 16:01

ΣΕΒ: Η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση

Το Παρατηρητήριο Ψηφιακού Μετασχηματισμού του ΣΕΒ παρουσιάζει ένα πλαίσιο προτάσεων για την περαιτέρω επιτάχυνση της τεχνολογικής προσαρμογής των επιχειρήσεων και την άμβλυνση του τεχνολογικού χάσματος της Ελλάδας.

Η προσαρμογή στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση παραμένει εξαιρετικά επίκαιρη και αποτελεί σημαντικό παράγοντα ανταγωνιστικότητας. Σε μια περίοδο ανατροπών στις διεθνείς παραγωγικές αλυσίδες μπορεί να δημιουργήσει νέες επενδυτικές ευκαιρίες.

Ο ρόλος του ψηφιακού μετασχηματισμού παραμένει καθοριστικός στην αύξηση της συνεισφοράς της βιομηχανίας στο 15% του ΑΕΠ, μέσα από τη βελτίωση της αποδοτικότητας των γραμμών παραγωγής και των δικτύων εφοδιασμού. Οι τεχνολογίες αιχμής αποτελούν παράγοντα επιβίωσης σε συνθήκες έντασης του ανταγωνισμού στο μετά-Covid περιβάλλον, ενώ σε επίπεδο χώρας μπορεί να συμβάλλει σε ένα νέο παραγωγικό πρότυπο. Σε αντίθεση με τις εξωγενείς εξελίξεις που επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα (όπως πχ στην ενέργεια), ο βηματισμός προς την 4η βιομηχανική εποχή εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τη χώρα και τις επιχειρήσεις της.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός οικονομίας και επιχειρήσεων στη χώρα κινείται ταχύτερα σε σχέση με το παρελθόν αλλά όχι ακόμα αρκετά ώστε να κλείσει η ψαλίδα με την ΕΕ. Παρότι οι μεγάλοι βιομηχανικοί όμιλοι επιταχύνουν τις τεχνολογικές επενδύσεις, η συνολική πορεία της Ελλάδας προς την 4η βιομηχανική εποχή πρέπει να αποκτήσει πυξίδα και ταχύτερο βηματισμό σύγκλισης με τις επιδόσεις της υπόλοιπης ΕΕ. Για παράδειγμα, οι πετυχημένες παρεμβάσεις ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που άλλαξαν το τοπίο για τους πολίτες, τώρα πρέπει να εστιάσουν εξίσου και στις ανάγκες των επιχειρήσεων.

Το Παρατηρητήριο Ψηφιακού Μετασχηματισμού του ΣΕΒ παρουσιάζει ένα πλαίσιο προτάσεων για την περαιτέρω επιτάχυνση της τεχνολογικής προσαρμογής των επιχειρήσεων και την άμβλυνση του τεχνολογικού χάσματος της χώρας με την υπόλοιπη Ε.Ε.

Προτάσεις για την ταχύτερη προσαρμογή της Ελλάδας στη Βιομηχανία 4.0

  1. Ολοκλήρωση & συμφωνία εθνικής στρατηγικής. Στην Ε.Ε., 22 χώρες έχουν ήδη ολοκληρώσει το σχεδιασμό και πλέον υλοποιούν σχετικές πρωτοβουλίες. Στην Ελλάδα, πρόσφατα ανακοινώθηκε ένα πρώτο περίγραμμα του σχεδίου ανάπτυξης της βιομηχανίας, το οποίο όταν ολοκληρωθεί αναμένεται να εξειδικεύει τα θέματα «έξυπνου εργοστασίου». Η σημαντικότερη πρόκληση του εθνικού σχεδίου παραμένει ο δι-υπουργικός συντονισμός σε θέματα εργαλείων χρηματοδότησης, φορολογικών κινήτρων, μηχανισμών καινοτομίας, αναβάθμισης των δεξιοτήτων, μείωσης της γραφειοκρατίας στη δημόσια διοίκηση, κτλ.
  2. Οι επιχειρήσεις να εστιάσουν σε τεχνολογίες αιχμής. Η πλειονότητα των επιχειρήσεων εξακολουθεί να μην επενδύει σε σύγχρονες τεχνολογίες και να εστιάζει σε συστήματα ξεπερασμένων δυνατοτήτων (εδώ). Η πανδημία έχει μεν αναβάλει πολλές επενδύσεις, αλλά η υστέρηση σε σχέση με χώρες όπως η Δανία, το Βέλγιο και η Πορτογαλία (2η, 7η, 16η θέση αντίστοιχα) ήταν εμφανής από το 2020-2021. Η αλλαγή επιχειρηματικής φιλοσοφίας στην αξιοποίηση τεχνολογιών αιχμής είναι πλέον επιβεβλημένη ώστε να διατηρηθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Η επίδοση αναμένεται να βελτιωθεί μερικώς μόλις οι επενδύσεις των τεχνολογικών κολοσσών στην χώρα ωθήσουν στην αναβάθμιση των τοπικών επιχειρήσεων.
  3. Προσαρμογή διοικητικών πρακτικών για να αξιοποιηθούν οι τεχνολογίες αιχμής. Στην προσπάθεια επανεκκίνησης στη μετά-Covid εποχή, οι επιχειρήσεις πρέπει να προσαρμόσουν ταχύτερα τα μοντέλα λειτουργίας και λήψης αποφάσεων στις ευκολίες που δίνουν οι τεχνολογίες Industry 4.0 (π.χ. IoT, τεχνητή νοημοσύνη, μηχανική μάθηση, επαυξημένη πραγματικότητα, κτλ). Μέχρι σήμερα, η πλειονότητα των επιχειρήσεων μετασχηματίζει τη λειτουργία τους με αργούς ρυθμούς με συνέπεια τις ιδιαίτερα χαμηλές επιδόσεις στο δείκτη πραγματικής διείσδυσης των τεχνολογιών αιχμής. Συγκρίσιμες χώρες όπως η Δανία, το Βέλγιο και η Πορτογαλία έχουν πολύ υψηλότερες επιδόσεις, ακόμα και μέσα στην πανδημία.
  4. Ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής συστημάτων αιχμής. Η πρόοδος σε θέματα καινοτομίας είναι ιδιαίτερα εμφανής τα τελευταία χρόνια. Όμως, η 20η θέση στο δείκτη Innovation Scoreboard δείχνει ότι οι δυνατότητες μας να αναπτύσσουμε τεχνολογίες αιχμής μπορούν να βελτιωθούν περαιτέρω ώστε να είναι συγκρίσιμες με την ΕΕ. Αντίστοιχες επιδόσεις έχει η Πορτογαλία (19η θέση), αλλά η απόσταση παραμένει σημαντική από χώρες όπως η Δανία ή το Βέλγιο (3η και 4η θέση). Η δυνατότητα ανάπτυξης τεχνολογιών αιχμής είναι πολλαπλά σημαντική. Τεχνολογίες διττής χρήσης όπως, Ιnternet οf Τhings (IoT), αυτόνομες μηχανές, τεχνητή νοημοσύνη, συστήματα επιτήρησης χώρων, λύσεις κυβερνο-ασφάλειας, κτλ., μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας υψηλών προσόντων και αποδοχών για τους νέους, να αξιοποιηθούν άμεσα στη βιομηχανία και να ενισχύσουν την ασφάλεια / άμυνα της χώρας.
  5. Μεταστροφή της σημαντικής ψηφιακής υστέρησης των ΜμΕ. Ανάλογο εύρημα καταγράφεται σε πολλές χώρες της ΕΕ. Όμως, τα πολύ μικρά μεγέθη και η χαμηλή παραγωγικότητα των ΜμΕ στην Ελλάδα, θα έπρεπε να λειτουργούν επιταχυντικά ως προς την ενσωμάτωση τεχνολογιών Industry 4.0 για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς. Ο σχεδιασμός του νέου ΕΣΠΑ είναι στη σωστή κατεύθευνση συνδυάζοντας τη ψηφιακή αναβάθμιση με την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας διοχετεύοντας πόρους με κριτήρια τόσο τις διαφορετικές ανάγκες των ΜμΕ όσο και την τεχνολογική ένταση της κάθε επένδυσης.
  6. Αναδιάταξη των προτεραιοτήτων της Βίβλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού (ΒΨΜ) με κριτήριο τις ανάγκες της Βιομηχανίας 4.0. Παρότι η ΒΨΜ αποτελεί τομή στον τεχνολογικό σχεδιασμό της χώρας, δεν έχει ακόμα υλοποιήσει κρίσιμα έργα για τη Βιομηχανία 4.0. Η μεγάλη πλειοψηφία των έργων της εστιάζει στην ψηφιακή μετάβαση του δημοσίου τομέα. Περίπου 20 από τα 450 έργα της εστιάζουν εμφανώς στη Βιομηχανία 4.0, και μόνο λίγα από αυτά είναι σε εξέλιξη (πχ το Digitometer, το Εθνικό Δίκτυο Κόμβων Ψηφιακής Καινοτομίας, η Εθνική Πλατφόρμα για την Ψηφιακή Βιομηχανία και η εργαλειοθήκη κυβερνο-ασφάλειας). Η ταχύτητα υλοποίησης των έργων της ΒΨΜ που αφορούν (και) επιχειρήσεις είναι πλέον κρίσιμος παράγοντας συνεισφοράς της ΒΨΜ στην οικονομική ανάπτυξη.
  7. Ταχύτερη διάθεση πόρων της ΕΕ σε έργα για τη Βιομηχανία 4.0. Ο σχεδιασμός του Ταμείου Ανάκαμψης (ΤΑΑ) ανακοινώθηκε πριν από ένα χρόνο. Περιλαμβάνει επιχορηγήσεις άνω των €500εκ. για το γενικότερο ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων αλλά και σημαντικούς πόρους για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων. Ένα χρόνο μετά, είναι απαραίτητο να ξεκινήσει η υλοποίηση των σχετικών δράσεων του ΤΑΑ μέσα από την εξειδίκευση συγκεκριμένων επιλέξιμων δαπανών και διαδικασιών ένταξης, ώστε οι επιχειρήσεις να γνωρίζουν πως / πότε θα αξιοποιήσουν τα σχετικά κίνητρα. Επιπλέον, σημειώνεται ότι η πολύ μεγάλη εστίαση του επιχορηγούμενου σκέλους του ΤΑΑ σε μικρότερες επιχειρήσεις αποτελεί μια εθνική επιλογή, παρότι οι κανόνες της ΕΕ επιτρέπουν τη λελογισμένη συμμετοχή των μεγαλύτερων επιχειρήσεων. Συνεπώς, μια λελογισμένη αναμόρφωση του ΤΑΑ στην κατεύθυνση της παροχής επενδυτικών κινήτρων σε μεσαίες ή μεγαλύτερες επιχειρήσεις θα συνεισφέρει στην ταχύτερη διάθεση των πόρων, στην επίτευξη μεγαλύτερου αναπτυξιακού αποτυπώματος και στη μεγαλύτερη συμπληρωματικότητα με το ΕΣΠΑ (που παραδοσιακά απευθύνεται σε ΜμΕ). Η επιτυχία του ΤΑΑ (όπως και του νέου αναπτυξιακού νόμου) πλέον εξαρτάται από την ταχύτητα διάθεσης των πόρων σε επενδύσεις με μεγαλύτερα πολλαπλασιαστικά οφέλη.

Συνοψίζοντας, η Ελλάδα μπορεί να κάνει άμεσα πολύ σαφή βήματα για τη μετάβαση στη Βιομηχανία 4.0. Οι προτάσεις που παρουσίασε ο ΣΕΒ στο βιομηχανικό συνέδριο του το Δεκέμβριο 2019 (εδώ) παραμένουν επίκαιρες και συνεχίζουν να είναι μια ολοκληρωμένη βάση για να συγκλίνει η χώρα με τις επιδόσεις της ΕΕ. Οι 12 από τις 21 αυτές προτάσεις έχουν μεν ξεκινήσει, αλλά με τις περισσότερες σε αρχικό στάδιο. Μόλις μία έχει ολοκληρωθεί (τα ενισχυμένα κίνητρα R&D) ενώ 8 δράσεις παραμένουν χωρίς εξέλιξη.

  • 4Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
  • ·
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ·
  • ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
  • ·
  • ΣΕΒ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Μονακό: Χωρίς Σπανούλη και την Τρίτη κόντρα στη Ναντέρ!

All Content

Προμηθέας Πάτρας: Τέλος ο Κούρο Σεγκούρα

All Content - BusinessNews.gr

Ξεπέρασε τα 90 εκατ. σε τζίρο η Κωνσταντόπουλος – Olymp

All Content - BusinessNews.gr

Πιερρακάκης από Eurogroup: Προτεραιότητα η προστασία επιχειρήσεων και νοικοκυριών από την ενεργειακή κρίση

All Content - BusinessNews.gr

DIMAND: Άλμα επενδυτικού χαρτοφυλακίου στα €1,36 δισ. – Ενισχυμένη κερδοφορία το 2025

All Content

brandsmirror: Η έρευνα αγοράς αναβαθµίζεται

All Content

Στην Yuzu Communications η Playmobil

FleetNews

Suzuki: Νέες εκδόσεις για τα δημοφιλή Vitara και S-Cross

FleetNews

Νέο “σκληροπυρηνικό” πακέτο για την BMW M2

FleetNews

Ford: Νέες εκδόσεις BlueCruise για Kuga και Puma με αυτόνομη τεχνολογία

All Content

Νιλικίνα: «Να δώσουμε μια καλή μάχη στο Παρίσι»

All Content

«Καθάρισε» στο β' ημίχρονο ο Βίκος, 82-70 την ΑΓΕΧ στα Γιάννινα (vid & gallery)

All Content - BusinessNews.gr

Τα κανάλια ζητούν διαφορετικού τύπου επιδοτήσεις, η Σκλαβενίτης κοιτάζει τις λεπτομέρειες στον Ρέντη και η Viva ετοιμάζει το επόμενο κεφάλαιο της

All Content - BusinessNews.gr

Νίκος Εμμανουηλίδης (Nestlé Ελλάς): H αβεβαιότητα είναι το κίνητρο για να χτίσουμε αντοχές, ωριμότητα και αντανακλαστικά

All Content - BusinessNews.gr

CrediaBank: Στόχος για κέρδη 325 εκατ. ευρώ - Το νέο στρατηγικό σχέδιο και οι πυλώνες ανάπτυξης

FleetNews

Alfa Romeo: Παγκόσμια ανάπτυξη άνω του 20% το 2025

FleetNews

Ποιες εταιρείες ηγούνται στις «καθαρές» αλυσίδες εφοδιασμού των EV

CSRΝews.gr

Principia: Αποχώρηση του CEO Αριστοτέλη Χαντάβα

CSRΝews.gr

Κομισιόν: Επενδύει πάνω από 103 εκατ. ευρώ σε ευρωπαϊκά στρατηγικά έργα για το περιβάλλον και το κλίμα

CSRΝews.gr

COSMOTE TELEKOM: Μεγάλος Χορηγός στον 14ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Exp Realty: Έκανε το ντεμπούτο της στην Ελλάδα
Exp Realty: Έκανε το ντεμπούτο της στην Ελλάδα 05/05/2022 - 15:17
Έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος στα Γρεβενά 05/05/2022 - 16:11
Έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος στα Γρεβενά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Μουσείο Μαρία Κάλλας Δήμου Αθηναίων: «Εκτός σκηνής: Η φροντίδα του θεατρικού κοστουμιού»
    09/03/2026 - 23:00 ΕΛΛΑΔΑ
  • Δημοσκοπήσεις ALCO – Opinion Poll: Ανοδική πορεία για τη ΝΔ - μειώνονται οι αναποφάσιστοι, λόγω Ιράν
    09/03/2026 - 21:45 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Εντός της εβδομάδας θα οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης
    09/03/2026 - 21:20 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Κεραμέως στο EPSCO: Τρεις άξονες για την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης υπέρ των εργαζομένων
    09/03/2026 - 20:55 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ευρωαγορές: Με πτώση έκλεισαν οι συναλλαγές της Δευτέρας
    09/03/2026 - 20:29 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • MSC: Τριπλή ναυπηγική τελετή στη Γένοβα για τα νέα υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια του Ομίλου
    09/03/2026 - 19:59 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • To Ιράν είναι έτοιμο για «μακρύ πόλεμο» και προειδοποιεί τις ΗΠΑ με «οικονομικό πόνο»
    09/03/2026 - 19:36 ΚΟΣΜΟΣ
  • NextGen Innovators: Ανοιχτές οι αιτήσεις για τον 6ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας
    09/03/2026 - 19:12 ΕΛΛΑΔΑ
  • Μήνυμα Πούτιν προς την Ευρώπη: Έτοιμη η Ρωσία για νέα ενεργειακή συνεργασία
    09/03/2026 - 19:01 ΚΟΣΜΟΣ
  • Η G7 δεν έλαβε απόφαση για αποδέσμεσυη πετρελαϊκών αποθεμάτων
    09/03/2026 - 18:42 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Ξεπέρασε τα 90 εκατ. σε τζίρο η Κωνσταντόπουλος – Olymp
    09/03/2026 - 07:23 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΝΦΙΑ 2026: Ερχεται ο νέος λογαριασμός - Πότε θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά
    09/03/2026 - 08:59 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • DIMAND: Άλμα επενδυτικού χαρτοφυλακίου στα €1,36 δισ. – Ενισχυμένη κερδοφορία το 2025
    09/03/2026 - 09:24 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Εκτόξευση σχεδόν 30% στις τιμές πετρελαίου και αερίου - Κραδασμοί στις παγκόσμιες αγορές
    09/03/2026 - 08:45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Goldman Sachs: Η ελληνική οικονομία αντέχει τα ενεργειακά σοκ - Ανθεκτική ανάπτυξη
    09/03/2026 - 09:10 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ο Έρικ Γκριν αστόχησε σε τρίποντο και η Αρμάνι νίκησε με 88-86 την Καντού

09/03/2026 - 21:00
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Με Λόιντ και Λι η Εφές, 85-76 στην έδρα της Μανίσα

09/03/2026 - 19:19
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Principia: Αποχώρηση του CEO Αριστοτέλη Χαντάβα

09/03/2026 - 16:02
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Κομισιόν: Επενδύει πάνω από 103 εκατ. ευρώ σε ευρωπαϊκά στρατηγικά έργα για το περιβάλλον και το κλίμα

09/03/2026 - 15:58
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

MWC Barcelona 2026: Η Ελλάδα δυναμικά στο διεθνές ραντεβού Καινοτομίας και Ψηφιακής Τεχνολογίας

09/03/2026 - 14:58
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

COSMOTE TELEKOM: Μεγάλος Χορηγός στον 14ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

09/03/2026 - 14:49
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Η Μάργκο Ρόμπι εντυπωσιάζει με ένα φόρεμα από μαλλιά στην πρεμιέρα του Λονδίνου

09/03/2026 - 08:45
FleetNews
fleetnews.gr

Suzuki: Νέες εκδόσεις για τα δημοφιλή Vitara και S-Cross

09/03/2026 - 06:12
FleetNews
fleetnews.gr

Νέο “σκληροπυρηνικό” πακέτο για την BMW M2

09/03/2026 - 06:12
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“NUVIA Medical Aesthetics”

04/03/2026 - 15:39
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo