Κυριακή, 17 Μαΐου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Η Chiquita υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών
Newsroom Newsroom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
10/06/2019 · 03:00

Η Chiquita υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών

Η ισότητα των φύλων αποτελεί σημαντική πρόκληση για τις φυτείες μπανάνας στη Λατινική Αμερική
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Η ισότητα των φύλων αποτελεί σημαντική πρόκληση για τις φυτείες μπανάνας στη Λατινική Αμερική. Σε αυτή την απαιτητική και σκληρή εργασία, που παραδοσιακά κυριαρχείται από άνδρες, οι γυναίκες συχνά υπόκεινται βία, διακρίσεις, εκφοβισμό και σεξουαλική παρενόχληση. Για την Chiquita είναι ιδιαίτερα σημαντικό όλοι οι υπάλληλοι να αισθάνονται ασφαλείς και να απολαμβάνουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εργασίας, σε ασφαλές περιβάλλον, χωρίς φόβο παρενόχλησης. Στο πλαίσιο της επίτευξης του στόχου της για την ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση του γυναικείου εργατικού δυναμικού της, η εταιρεία δημιούργησε μία σειρά σημαντικών εργαλείων που διασφαλίζουν τα δικαιώματα των γυναικών και προωθούν τις ίσες ευκαιρίες, υιοθετώντας μηδενική ανοχή σε ανάλογα φαινόμενα.

Τα εργαλεία προστασίας της Chiquita

Ένα βασικό εργαλείο είναι το σύστημα τηλεφωνικής επικοινωνίας που παρέχεται σε όλους τους υπαλλήλους, καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς και μέσω του οποίου μπορούν ανώνυμα να καταγγείλουν περιπτώσεις διάκρισης ή παρενόχλησης. Το σύστημα προωθείται ενεργά από εκπροσώπους της εταιρείας και παρέχει την ευκαιρία σε όλους τους εργαζόμενους να εκφράσουν με ασφάλεια οποιοδήποτε ζήτημα τους απασχολεί και να αναζητήσουν άμεσα βοήθεια, σε περίπτωση ανάγκης.

Ακόμη ένα εργαλείο για τη διασφάλιση της ισότητας των φύλων και την ενίσχυση της θέσης των γυναικών είναι η συμφωνία IUF-COLSIBA-Chiquita που η εταιρεία εφαρμόζει από το 2001. Πρόκειται για μία μοναδική στον κλάδο της μπανάνας συμφωνία, που προωθεί τα δικαιώματα των εργατών και η οποία από το 2013 επικεντρώνεται στις γυναίκες. Πιο συγκεκριμένα, στοχεύει στην αύξηση των ευκαιριών απασχόλησης γι’ αυτές και αποτελεί τη βάση της ενημερωτικής εκστρατείας που υλοποιεί η εταιρεία για την προώθηση των τεχνικών δεξιοτήτων, των δικαιωμάτων, της υγείας και της ασφάλειας των γυναικών στην εργασία. Μια ελεγκτική επιτροπή συνεδριάζει τακτικά για την επίβλεψη της εφαρμογής των όρων της συμφωνίας.

Το 2013, η εταιρεία συνέταξε και ενέκρινε ένα παράρτημα της συμφωνίας, την «κοινή συμφωνία για τη σεξουαλική παρενόχληση». Αυτό το ισχυρό πρόσθετο μέτρο έχει ήδη συμπεριληφθεί στη συλλογική σύμβαση εργασίας της εταιρείας σε Παναμά, Κόστα Ρίκα, Ονδούρα και Γουατεμάλα.

Πιλοτικό πρόγραμμα στον Παναμά

Η παροχή ίσων ευκαιριών στους εργαζομένους βρίσκεται στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της Chiquita και η αμφισβήτηση των κοινωνικών προτύπων και η διασφάλιση ίσων ευκαιριών για τις γυναίκες είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η ισότητα στις χώρες παραγωγής αποτελεί σίγουρα πρόκληση και για να αυξηθεί το ποσοστό των γυναικών που εργάζονται στην εταιρεία, η Chiquita δημιουργεί και παρέχει ευκαιρίες απασχόλησης, ενώ παράλληλα ενισχύει την επικοινωνία μαζί τους, προκειμένου να τις παρακινήσει να υποβάλουν αιτήσεις για εργασία.

Χαρακτηριστικό είναι το πιλοτικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε στον Παναμά το 2014 με τη συνεργασία τοπικής επιτροπής γυναικών και την οργάνωση Sitraibana. Η δράση, που ενισχύει τα γυναικεία πρότυπα, έχει αυξήσει τη συμμετοχή των γυναικών στην εργασία από 8% σε 13% και έχει βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας, ενώ παράλληλα ενημερώνει και εκπαιδεύει τους εργαζομένους σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση και τα δικαιώματα των γυναικών.

Παράλληλα, η εταιρεία έχει διαπιστώσει ότι σε πολλές περιπτώσεις εργασιών η απόδοση γυναικών και ανδρών είναι ίδια, και ότι ενώ οι βαριές εργασίες παραμένουν κυρίως ανδρική υπόθεση, υπάρχουν τομείς στους οποίους οι γυναίκες υπερέχουν, όπως για παράδειγμα στις καλλιέργειες θερμοκηπίου.

Οι διαρκείς προσπάθειες της Chiquita για την ενίσχυση των γυναικών

Στο στόχαστρο της εταιρείας αυτή τη στιγμή είναι οι μισθολογικές ανισότητες μεταξύ των δύο φύλων, αλλά και στις διαθέσιμες ευκαιρίες στο εσωτερικό του οργανισμού και στόχος είναι αυτές να έχουν εξομαλυνθεί το αργότερο μέχρι την έκδοση της επόμενης έκθεσης το 2020.

Οι προσπάθειες της Chiquita έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία, με την εταιρεία να έχει αποκτήσει μία ωφέλιμη εμπειρία από την όλη διαδικασία. Χάρη στις προσπάθειες αυτές, ο αριθμός των γυναικών που εργάζονται στην εταιρεία έχει αυξηθεί και πλέον καταλαμβάνουν το 17% του εργατικού δυναμικού και το 21% των διοικητικών θέσεων της εταιρείας, ενώ σημαντική αύξηση της τάξης του 8% έχει καταγραφεί στο γυναικείο εργατικό δυναμικό του Παναμά. Η εταιρεία επίσης επαναξιολογεί συστηματικά τις διαδικασίες της, για την εύρεση του αποτελεσματικότερου τρόπου ενίσχυσης του ρόλου των γυναικών σε ολόκληρη την εταιρεία.

Οι προσπάθειες της εταιρείας σε αυτόν τον τομέα υποστηρίχθηκαν ένθερμα από μία μελέτη του 2017 για τα δικαιώματα των παιδιών, στην οποία συμμετείχαν διεθνείς αξιολογητές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που μελέτησαν 14 αγροκτήματα της Chiquita σε Κόστα Ρίκα και Παναμά και επαίνεσαν την «καλή και ανοιχτή κουλτούρα» της εταιρείας. Η μελέτη κατέδειξε επίσης ότι «οι γυναίκες εργαζόμενες δήλωσαν ότι λαμβάνουν μία συστηματικά δίκαιη αντιμετώπιση και δεν υπόκεινται σε παρενοχλήσεις ή διακρίσεις από συναδέλφους ή ανωτέρους», τονίζοντας παράλληλα ότι «η Chiquita υιοθετεί μία ισχυρή πολιτική προστασίας για τις έγκυες γυναίκες στο χώρο εργασίας».

Οι γυναίκες εργαζόμενες της Chiquita: τρεις ιστορίες επιτυχίας

Elizabeth Vargas Hidalgo

Η Elizabeth Vargas Hidalgo είναι επόπτρια στο τμήμα συσκευασίας φυτών στο Triple Tres Farm στην Κόστα Ρίκα. Ξεκίνησε να εργάζεται στις καλλιέργειες της Chiquita το 1989. Το 2006 μετακινήθηκε στο τμήμα διάγνωσης των καρπών, μία θέση που προσέφερε στην οικογένειά της έναν άνετο και ασφαλή τρόπο ζωής. Το 2016 προήχθη σε βοηθό συσκευασίας και έχοντας στο μεταξύ λάβει αρκετά βραβεία αριστείας, το 2017 ανέλαβε τη θέση της προϊσταμένης στο εργοστάσιο συσκευασίας, την οποία διατηρεί μέχρι σήμερα. Η ίδια δηλώνει: «Είχα την ευκαιρία να διακριθώ με επιτυχία σε μία θέση που συνήθως καταλάμβαναν άνδρες. Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων προς την εταιρεία για την εμπιστοσύνη της».

Faustina Madrid

Η Faustina Madrid σπούδασε αγρονομία και ξεκίνησε να εργάζεται στην Chiquita το 2005 ως προϊσταμένη συσκευασίας. Γρήγορα προήχθη σε Τεχνικό Έρευνας & Ανάπτυξης και το 2017 ανέλαβε τη θέση της Υπεύθυνης Διαχείρισης της Φυτείας. Η εργασία της στην Chiquita τής επέτρεψε να ενισχύσει τις γνώσεις και τις ικανότητές της και μέσω των καλών σχέσεων με τους συναδέλφους της κατάφερε να ηγηθεί μίας ανδοκρατούμενης ομάδας. Περιγράφει τη φιλοσοφία της ως «δύναμη και επιμονή για την επίτευξη του στόχου και διατήρηση της ελπίδας μέχρι την τελευταία στιγμή».

Nives De Luca

Η Nives De Luca ξεκίνησε να εργάζεται στην Chiquita το 2003, στο πλαίσιο του προγράμματος Global Management Development Program (GMDP) και το 2017 έγινε επικεφαλής του ναυπηγείου στο San Pedro Sula της Ονδούρας. Ένα χρόνο αργότερα προήχθη στη θέση της Senior Planner Transportation της Chiquita σε Ονδούρα και Νικαράγουα, ενώ στην πορεία κάλυψε μία σειρά θέσεων στο περιφερειακό γραφείο της Chiquita στην Κόστα Ρίκα. Από τον Αύγουστο του 2018 είναι Διευθύντρια του Λιμένα Oxnard της Καλιφόρνια, έχοντας υπό την ευθύνη της, ολόκληρη την Δυτική Ακτή των ΗΠΑ.

Η Nives δηλώνει: «Με πτυχίο στην επιστήμη των φυτών, πάντα με ενδιέφερε ο κλάδος της γεωργίας. Όταν πριν από 15 χρόνια ολοκλήρωνα το MBA μου, είχα την τύχη να επιλεγώ στο πρόγραμμα GMDP που υλοποιούσε τότε η Chiquita και έκτοτε δεν σταμάτησα να εξελίσσομαι. Τα τελευταία δύο χρόνια, έχω αναλάβει διευθυντικές θέσεις με μεγάλες προκλήσεις και πολύ περισσότερες ευθύνες και μετακινήσεις απ’ ότι είχα ποτέ φανταστεί. Ήταν δύσκολο, αλλά η ανταμοιβή και η εμπειρία είναι τεράστια».

  • CHIQUITA
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Live: Άρης Betsson-ΑΕΚ 25-23 (10')

All Content

Αταμάν: «Θα προετοιμάσουμε τη σειρά με τον ΠΑΟΚ σωματικά και πνευματικά» (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Mασούτης: «Πράσινο φως» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στο deal με την Κρητικός

All Content - BusinessNews.gr

Τράπεζες: Υψηλά ο πήχης της πιστωτικής επέκτασης - Στόχος για νέα δάνεια πάνω από 15 δισ. ευρώ το 2026

All Content - BusinessNews.gr

Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ 3,2 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές

All Content

DOPE: Νέα συνεργασία με το Milko

All Content

Στην CONCEPT PR η στρατηγική επικοινωνία της Miele Hellas

FleetNews

Με αναβαθμισμένη γκάμα η Alfa Romeo Junior Ibrida

FleetNews

Η BYD θέσπισε βραβείο για νέους δημιουργούς στο Φεστιβάλ Καννών

FleetNews

ΠΣΕΟ: Πρόταση θέσπισης «Διπλώματος Κινητικότητας»

All Content

Ο Παναθηναϊκός 90-76 και 2-0 στη Μύκονο - Με ΠΑΟΚ στα ημιτελικά (vids & gallery)

All Content

Back-to-back MVP στο ΝΒΑ ο Σέι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ!

All Content - BusinessNews.gr

Σε δημογραφικό «κατήφορο» η Ελλάδα: Μόλις ένα στα 4 νοικοκυριά έχουν παιδιά

All Content - BusinessNews.gr

Elbisco: Τι απαντά για τις εξελίξεις στη δικαστική διαμάχη για την Εlite

All Content - BusinessNews.gr

YALCO: Σε τροχιά σταθερότητας και ανάπτυξης η εταιρεία - Επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης

FleetNews

ΣΕΑΑ: Με «γυρισμένα χιλιόμετρα» ένα στα δύο εισαγόμενα μεταχειρισμένα στην ΕΕ

FleetNews

BMW Group: Ισχυρό ξεκίνημα το Α’ τρίμηνο του 2026

CSRΝews.gr

ΠΑΕ ΟΦΗ & MINOAN LINES: Κοινή δράση για την υιοθέτηση αδέσποτων ζώων

CSRΝews.gr

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Θαλάσσιου Τουρισμού άνοιξε τον θεσμικό διάλογο για τα θαλάσσια πάρκα και τα αγκυροβόλια

CSRΝews.gr

624 ελληνικές ακτές πήραν Γαλάζια Σημαία – Η Ελλάδα 2η παγκοσμίως

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη το α' τρίμηνο
ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη το α' τρίμηνο 10/06/2019 - 03:00
ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ: Ενίσχυση πωλήσεων και κερδών το 2018 11/06/2019 - 03:00
ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ: Ενίσχυση πωλήσεων και κερδών το 2018

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • ΠΟΥ: Κήρυξε επιδημία έμπολα σε Κονγκό και Ουγκάντα
    17/05/2026 - 16:05 ΥΓΕΙΑ
  • Νότια Κορέα: Ο πρωθυπουργός θέλει να αποτρέψει την απεργία στην Samsung «με κάθε δυνατό τρόπο»
    17/05/2026 - 15:47 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Οι παγκόσμιες ανισορροπίες απασχολούν τη G7 στον απόηχο της συνάντησης Τραμπ με την Κίνα
    17/05/2026 - 15:16 ΚΟΣΜΟΣ
  • Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΝΔ: Εκλογές το 2027 – Πάμε να κερδίσουμε τρεις τετραετίες
    17/05/2026 - 14:40 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΑΑΔΕ: Εντόπισε δίκτυο με 34.000 μη εγκεκριμένα συμπληρώματα διατροφής και μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή
    17/05/2026 - 14:13 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Πάνω από 100 drones στη διάθεση Πυροσβεστικής και Πολιτικής Προστασίας για την αντιπυρική περίοδο
    17/05/2026 - 13:38 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ξεκινούν τη Δευτέρα οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα λύκεια
    17/05/2026 - 13:07 ΕΛΛΑΔΑ
  • Βιολογική παραγωγή: Υψηλά ποσοστά μη συμμόρφωσης σε ελέγχους για μελισσοκομία και κτηνοτροφία
    17/05/2026 - 12:47 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ολοκληρώνεται το 16ο Συνέδριο της ΝΔ με ομιλία Μητσοτάκη
    17/05/2026 - 12:33 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Έργο - ανάσα για το κυκλοφοριακό η "τριπλή παρέμβαση" στον Σκαραμαγκά
    17/05/2026 - 12:25 ΕΛΛΑΔΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Οι επιχειρηματικές ειδήσεις της εβδομάδος
    16/05/2026 - 19:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Eurovision 2026: Η Βουλγαρία μεγάλη νικήτρια με το «Bangaranga» - Στην 10η θέση η Ελλάδα με τον Akyla
    17/05/2026 - 10:45 LIFESTYLE
  • Τράπεζες: Υψηλά ο πήχης της πιστωτικής επέκτασης - Στόχος για νέα δάνεια πάνω από 15 δισ. ευρώ το 2026
    17/05/2026 - 11:10 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Φθηνότερο ρεύμα υπόσχονται οι ΑΠΕ σε συνδυασμό με μπαταρίες έναντι των συμβατικών πηγών παραγωγής
    17/05/2026 - 11:53 ESG
  • Έργο - ανάσα για το κυκλοφοριακό η "τριπλή παρέμβαση" στον Σκαραμαγκά
    17/05/2026 - 12:25 ΕΛΛΑΔΑ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Άρης Betsson-ΑΕΚ: Ο Χαραλαμπόπουλος πέτυχε 16 πόντους στο 1ο δεκάλεπτο!

17/05/2026 - 15:06
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Άρης-ΑΕΚ: Η photo gallery της αναμέτρησης

17/05/2026 - 15:05
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΠΑΕ ΟΦΗ & MINOAN LINES: Κοινή δράση για την υιοθέτηση αδέσποτων ζώων

15/05/2026 - 14:37
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Θαλάσσιου Τουρισμού άνοιξε τον θεσμικό διάλογο για τα θαλάσσια πάρκα και τα αγκυροβόλια

15/05/2026 - 14:04
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Media & Magazine Days 2026: Η ΕΔΙΠΤ εγκαινιάζει έναν νέο θεσμό για την αξία του έντυπου Τύπου

15/05/2026 - 12:00
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Kevin+Marshall Athens: Νέα επικοινωνία για την σειρά φρουτοσαλατών Αγρόκηπος Χαλβατζή

15/05/2026 - 11:05
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Wella Professionals/ All About Blonde: Ένα μοναδικό hair event στο Θέατρο Παλλάς με 650 επαγγελματίες κομμωτές

15/05/2026 - 06:42
FleetNews
fleetnews.gr

Με αναβαθμισμένη γκάμα η Alfa Romeo Junior Ibrida

14/05/2026 - 05:09
FleetNews
fleetnews.gr

Η BYD θέσπισε βραβείο για νέους δημιουργούς στο Φεστιβάλ Καννών

14/05/2026 - 05:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Influencers Awards 2026”

08/05/2026 - 16:50
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo