Σάββατο, 20 Ιουνίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Stevia Hellas: Για τους παραγωγούς μας η κρίση λειτούργησε αφυπνιστικά
Newsroom Newsroom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
02/04/2019 · 03:00

Stevia Hellas: Για τους παραγωγούς μας η κρίση λειτούργησε αφυπνιστικά

Η Stevia Hellas, ένας από τους πλέον εξωστρεφείς και καινοτόμους συνεταιρισμούς στην Ελλάδα, παράγει και διακινεί προϊόντα στέβιας τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά αποτελώντας το μοναδικό παραγωγό μεγάλης κλίμακας στην Ευρώπη.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Η Stevia Hellas, ένας από τους πλέον εξωστρεφείς και καινοτόμους συνεταιρισμούς στην Ελλάδα, παράγει και διακινεί προϊόντα στέβιας τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά αποτελώντας το μοναδικό παραγωγό μεγάλης κλίμακας στην Ευρώπη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Stevia Hellas Χρήστος Σταμάτης μίλησε στο businessnews.gr για τις δραστηριότητες και τα σχέδια της συνεταιριστικής οργάνωσης από τη Λαμία που περιλαμβάνουν νέα λανσαρίσματα, την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων αλλά και την αύξηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων.

Να μιλήσουμε με αριθμούς για την Stevia Hellas: πόσα μέλη έχει ο συνεταιρισμός, πόσα στρέμματα καλλιεργεί και τι ποσότητα τελικού προϊόντος παράγει;
Ο συνεταιρισμός Stevia Hellas, αποτελείται από 50 μέλη και τις οικογένειες τους, που ασχολούνται ενεργά με την καλλιέργεια και παραγωγή στέβιας.

Οι παραγωγοί, 30% των οποίων είναι γυναίκες, παράγουν πάνω από 100 όνους φύλλων στέβιας ετησίως, ποσότητα η οποία μπορεί να μεταβάλλεται ανάλογα με τη ζήτηση.
Εκτός από τα φύλλα στέβιας, παράγουμε και κορυφαίας ποιότητας κρυσταλλική στέβια για οικιακή χρήση, αλλά και καθαρή στέβια για βιομηχανική χρήση.

Η Stevia Hellas είχε εξαρχής ένα εξωστρεφές προφίλ. Θα μας μιλήσετε για την εξαγωγική σας δραστηριότητα;

Η εξαγωγική μας δραστηριότητα ξεκίνησε από τη στιγμή που έγινε γνωστή η ύπαρξη του συνεταιρισμού μας σε εταιρίες του εξωτερικού. Το ενδιαφέρον τους προς τα προϊόντα μας αρχικά το κίνησε η προέλευση τους κι αυτό γιατί σε όλη την Ευρώπη, είμαστε ο μοναδικός παραγωγός στέβιας σε μεγάλη κλίμακα.

Τα προϊόντα μας, είναι τα μοναδικά 100% ευρωπαϊκά και μάλιστα από ελληνικά φύλα στέβιας. Φυσικά, βλέποντας την ποιότητα και την γεύση των προϊόντων μας αλλά και την τεχνική βοήθεια και υποστήριξη που λαμβάνουν πριν και μετά την πώληση, έχουμε πλέον γίνει ο αποκλειστικός τους προμηθευτής.
Ήδη στο εξωτερικό συνεργαζόμαστε με πολλές ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως μέσω δικτύων διανομής, μέσω των οποίων τα προϊόντα μας φτάνουν στον καταναλωτή και στη βιομηχανία.

Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος όγκος παραγωγής διοχετεύεται στην Γαλλία και τη Γερμανία, έχοντας εκεί αναπτύξει εμπορικές σχέσεις με τη βιομηχανία.

Με ποιες εταιρείες συνεργάζεστε στην εγχώρια αγορά προμηθεύοντάς τις πρώτες ύλες;

Η πρώτη μας μεγάλη συνεργασία ήταν με την ελληνική Green Cola, την οποία ακόμη και σήμερα διατηρούμε.

Εν συνεχεία, κι όσο αυξανόταν η ανάγκη της αγοράς για στέβια, το πελατολόγιο μας διευρύνθηκε σημαντικά, έχοντας πολύτιμες συνεργασίες με βιομηχανίες κολοσσούς της Ελλάδας, όπως η Vivartia, Όλυμπος, Κρι-Κρι, Βιαπ Μεντελ, Oscar, Γεωδή, Aloe Vera Hellas, αλλά και πολλές άλλες βιομηχανίες και βιοτεχνίες που προτιμούν το προϊόν μας για την εξαιρετική του γεύση και τη σταθερά υψηλή ποιότητα του ανά παρτίδα.

Αυτή τη στιγμή η επεξεργασία των φύλλων στέβιας γίνεται σε εργοστάσιο της Γαλλίας. Πόσο κοντά βρίσκεστε στη δημιουργία μονάδας επεξεργασίας στην Ελλάδα;

Eξαρχής επενδύσαμε στο να βρούμε έναν σταθερό συνεργάτη εκτός Ελλάδας για τη μεταποίηση των προϊόντων μας. Θα μπορούσαμε όταν παράλληλα ξεκινούσαμε την καλλιέργεια, επενδύσουμε εμείς στην δημιουργία μονάδας εκχύλισης και παραγωγής.

Προτιμήσαμε ωστόσο να γίνουμε οι καλύτεροι στην αγορά στην παραγωγή φύλλων και να επενδύσουμε στην κορυφαία ποιότητα.
Αυτή τη στιγμή η μεταποίηση των φύλλων για την παραγωγή κρυσταλλικής και καθαρής στέβιας γίνεται στον αποκλειστικό μας συνεργάτη στη Γαλλία, που τυγχάνει να είναι και το μοναδικό εργοστάσιο επεξεργασίας στέβιας στην Ευρώπη.

Πλέον, με την τεχνογνωσία που έχουμε αποκτήσει από το συνεργάτη μας στη Γαλλία και αφού έχουμε συναντήσει την αγορά και τις ανάγκες της, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην επένδυση.

Φέτος ξεκινά και το πρώτο σκέλος της επένδυσης, που αφορά στη δημιουργία της μονάδας επεξεργασίας των φύλλων ενώ σε βάθος πενταετίας θα έχει ολοκληρωθεί το σύνολο της, το οποίο θα περιλαμβάνει κ τη δημιουργία μονάδας επεξεργασίας α’ ύλης και παραγωγής τελικού προϊόντος.

Υπάρχουν κάποιες καινοτομίες που ενσωματώνετε στα προϊόντα σας; Προγραμματίζετε κάποια νέα λανσαρίσματα;

Τα προϊόντα μας από μόνα τους είναι καινοτόμα για την ευρωπαϊκή αγορά. Ο ευρωπαίος καταναλωτής αναγνωρίζει στη La Mia Stevia τα πλεονεκτήματα του προϊόντος, που δεν είναι άλλα από το ότι η στέβια αποτελεί ένα φυσικό προϊόν, μια υγιεινή επιλογή διατροφής, χωρίς θερμίδες και απαλλαγμένη από τις επιβλαβείς παρενέργειες της ζάχαρης.

Όσον αφορά στην καινοτομία που ενσωματώνουμε εμείς, αυτή είναι να είμαστε οι πρώτοι που δημιουργούμε τις τάσεις στην ευρωπαϊκή αγορά με τα προϊόντα μας.

Ήδη, λανσάρουμε την πρώτη σειρά μας με τα «Πράσινα Προϊόντα», τα οποία είναι οργανικά προϊόντα, η οποία και θα αποτελείται από:
Βιολογικά αποξηραμένα φύλλα στέβιας
Πούδρα από βιολογικά φύλλα στέβιας

Η χρήση τους ενδείκνυται σε προϊόντα όπως τσάι, ροφήματα, καφέ, χυμούς, αλλά και smoothies, γλυκά, κέικ και όπου μπορεί να αντικατασταθεί η ζάχαρη.

Η σειρά αυτή αναμένεται να είναι στα σούπερ μάρκετ εντός της χρονιάς, ενώ η ζήτηση από το εξωτερικό έχει αυξηθεί κατακόρυφα, αφού πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη σειρά βιολογικών φύλλων στέβιας από ελληνικά φύλλα σε όλη την Ευρώπη.

Για τη βιομηχανία, είμαστε ήδη στη φάση ανάπτυξης ενός τελείως καινοτόμου βιολογικού προϊόντος, το οποίο μόλις ολοκληρωθούν οι πρώτες εφαρμογές, αναμένεται να έχει τεράστια χρήση σε προϊόντα όπως αναψυκτικά, χυμοί μέχρι και αρτοπαρασκευάσματα και ζαχαρώδη.

Η ζήτηση για στέβια αυξάνεται συνεχώς. Τι περιλαμβάνει ο στρατηγικός σχεδιασμός σας για να καλύψει τις ολοένα και μεγαλύτερες ανάγκες της αγοράς;

Από τη συμμετοχή μας στις εκθέσεις SIAL και Nordic, επιβεβαιώθηκε η αυξανόμενη ζήτηση από το εξωτερικό και είδαμε ότι η κάθε βιομηχανία πλέον έχει μια σειρά προϊόντων με στέβια.
Φυσικά, την προκειμένη στιγμή η παραγωγή μας επαρκεί να υπερκαλύψει τις ανάγκες των πελατών μας, βέβαια εμείς σχεδιάζουμε ήδη την ανάπτυξη μας ώστε να μπορούμε να καλύψουμε περισσότερους πελάτες, βιομηχανίες, διανομείς και τελικά σημεία.
Για το λόγο αυτό, στρατηγική μας είναι η αύξηση των στρεμμάτων καλλιέργειας σε βάθος χρόνου για την παραγωγή μεγαλύτερου τονάζ.

Για να το πετύχουμε αυτό, έχουμε ήδη ξεκινήσει να μιλάμε με παραγωγούς ώστε να διευρύνουμε τα μέλη μας επομένως και την παραγωγή μας.
Στρατηγικά λοιπόν, αυξάνουμε τα στρέμματα μας, επομένως και την παραγωγή μας, ανοίγουμε νέες θέσεις εργασίας για την υποστήριξη του δικτύου πωλήσεων μας, αλλά και προχωράμε με την Έρευνα και Ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων σε συνεργασία με φορείς και επιστημονικά ιδρύματα.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να μας μιλήσετε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένα συνεταιριστικό εγχείρημα και τον τρόπο που η Stevia Hellas κατάφερε να δημιουργήσει ένα επιτυχημένο συνεταιριστικό σχήμα.

Η επιτυχία μας ναι μεν οφείλεται στο ότι αντιληφθήκαμε νωρίς την τάση της αγοράς των επόμενων ετών, αλλά κυρίως στο ότι για να πετύχουμε ακολουθήσαμε συγκεκριμένη στρατηγική.

Η στρατηγική μας ήταν απλή και συμπεριελάμβανε τα: Συνέργεια, Τεχνολογία και Τελικό Προϊόν, ο παραγωγός πρέπει να συνεργαστεί, να φέρει την τεχνολογία στην καλλιέργειά του και να φθάσει στην παραγωγή τελικού προϊόντος, να προσεγγίσει δηλαδή το μέγιστο τον καταναλωτή.

Ο συνδυασμός των παραπάνω οδηγεί σε σταθερές και βιώσιμες επιχειρηματικά ενέργειες οι οποίες συντελούν στην κερδοφορία, ανάπτυξη και αύξηση των εσόδων από τον παραγωγό έως τον επιχειρηματία. Με τις τρεις αυτές έννοιες, και φυσικά με μια καλή μαγιά ανθρώπων και πρώτης ύλης, πορευτήκαμε και καταφέραμε σήμερα να είμαστε οι μοναδικοί στην Ευρώπη που καλλιεργούμε και παράγουμε τελικό προϊόν, από 100% ελληνική στέβια.

Σίγουρα το να ξεκινήσεις σαν συνεταιρισμός στην Ελλάδα είναι πολύ απαιτητικό, δεδομένης και της κρίσης που έχει κάνει τους ανθρώπους διστακτικούς.

Εμείς αποτελούμαστε από ανθρώπους που ήθελαν να δημιουργήσουν την ευκαιρία τους μέσα από την κρίση, να καινοτομήσουν και να μην σταθούν σε αυτή ως εμπόδιο. Για τους παραγωγούς μας η κρίση λειτούργησε αφυπνιστικά, όπως και για τις ελληνικές επιχειρήσεις που θέλουν να ξεχωρίσουν αλλά και δημιούργησε κίνητρα για να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες γύρω από τον τομέα που οι Έλληνες ξέρουν καλύτερα, αυτόν της παραγωγής.

  • ΣΤΕΒΙΑ
  • ·
  • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ
  • ·
  • STEVIA HELLAS
  • ·
  • ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Εθνική: Οι 15 που κλήθηκαν για το "παράθυρο" Ιουλίου

All Content

Μαρούσι: Πρώτη μεταγραφή ο Αντώνης Κόνιαρης

All Content

Ξένια Κούρτογλου, Ιδρύτρια Focus Bari: Η αξιοπιστία είναι το µεγαλύτερο κεφάλαιο των Μέσων Ενηµέρωσης

All Content

Από την Orange Advertising η καμπάνια του Regency Casino Mont Parnes στο μετρό της Αθήνας

FleetNews

Άνοδος +3,7% στις ταξινομήσεις Μαΐου

FleetNews

H Chery κλείνει 1 χρόνο στην Ελλάδα και το γιορτάζει 20-21 Ιουνίου

FleetNews

Το νέο Skoda Peaq δοκιμάστηκε σε ακραίες συνθήκες

All Content

Διαψεύδει για Σιλντς ο Άρης

All Content

"Ενδιαφέρον Παναθηναϊκού για τον Άιζακ Μπόνγκα"

FleetNews

Η Renault μετατρέπει το Twingo σε πλατφόρμα δεδομένων για δήμους

FleetNews

Ξεκίνησε η παραγωγή της νέας Mercedes VLE

CSRΝews.gr

TEKA Systems: Ανάμεσα στα Best Workplaces Hellas 2026

CSRΝews.gr

ΑVIN: Εκπληρώνει ευχές παιδιών του Make-A-Wish Ελλάδος

CSRΝews.gr

GIVMED 2025: Δωρεά 357 χιλιάδων κουτιών φαρμάκωνγια τη στήριξη ευάλωτων σε θέματα υγείας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Garnier: Νέα βιολογική σειρά προϊόντων
Garnier: Νέα βιολογική σειρά προϊόντων 01/04/2019 - 03:00
Η Global Sustain υποστήριξε την Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ 02/04/2019 - 03:00
Η Global Sustain υποστήριξε την Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Τουρνάς: «Να περιορίσουμε τις ενάρξεις πυρκαγιών και να μειώσουμε την καύσιμη ύλη»
    20/06/2026 - 15:10 ΕΛΛΑΔΑ
  • Κρήτη: Δύο ισχυροί σεισμοί 5,3 και 4,6 Ρίχτερ κοντά στη Γαύδο
    20/06/2026 - 14:35 ΕΛΛΑΔΑ
  • Δ. Μιχαηλίδου: Ο ψηφιακός εγγραμματισμός είναι εργαλείο ελευθερίας και αυτονομίας
    20/06/2026 - 14:07 ΕΛΛΑΔΑ
  • Η Τουρκία αυξάνει 15% τα τέλη διέλευσης πλοίων στο Βόσπορο
    20/06/2026 - 13:15 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΥΠΠΑΤ: Πιλοτικό πρόγραμμα εξαλίευσης λαγοκέφαλου με οικονομικό κίνητρο για αλιείς
    20/06/2026 - 12:51 ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΑΔΕ: Σαρωτικοί έλεγχοι για υποθέσεις που παραγράφονται στο τέλος του 2026
    20/06/2026 - 12:20 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Eurosatory 2026: Νέες βιομηχανικές συνεργασίες ανέδειξαν την ελληνική παρουσία
    20/06/2026 - 11:59 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Λήγει τη Δευτέρα 22 Ιουνίου η προθεσμία για τον καθαρισμό οικοπέδων – Από την Τρίτη ξεκινούν οι έλεγχοι
    20/06/2026 - 11:35 ΕΛΛΑΔΑ
  • Πετρέλαιο: Οι προβλέψεις της αγοράς και αναλυτών για την πορεία των τιμών μετά τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν
    20/06/2026 - 11:05 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Νέες επιχειρηματικές συμφωνίες αναδιαμορφώνουν τον κλάδο τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα
    20/06/2026 - 10:40 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Τράπεζα της Ελλάδος: Ανεβάζει τον στόχο για την ανάπτυξη μετά τη συμφωνία ειρήνης στη Μ. Ανατολή - Τα σενάρια
    19/06/2026 - 19:10 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Παρατηρητήριο Καυσίμων: Μείωση 15 λεπτών για την αμόλυβδη σε έναν μήνα
    19/06/2026 - 17:23 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΕ: Διαφωνίες στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2028-2034
    19/06/2026 - 19:38 ΚΟΣΜΟΣ
  • Lidl Ελλάς: Επένδυση 14,8 εκατ. ευρώ για το νέο της κατάστημα στη Σαντορίνη
    19/06/2026 - 15:46 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Χρηματιστήριο Αθηνών: Εβδομαδιαία άνοδος 2,24%, κέρδη 16,75 % από τις αρχές του έτους
    19/06/2026 - 18:53 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ζαλγκίρις Κάουνας: Κι επίσημη η επιστροφή του Μάριους Γκριγκόνις (vid & pic)

20/06/2026 - 11:40
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Εθνική: Οι 15 που κλήθηκαν για το "παράθυρο" Ιουλίου

20/06/2026 - 11:22
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Hyundai και Epic Games επεκτείνουν την καμπάνια του FIFA World Cup 2026 στον χώρο του gaming

19/06/2026 - 15:01
CSRΝews.gr
csrnews.gr

TEKA Systems: Ανάμεσα στα Best Workplaces Hellas 2026

19/06/2026 - 14:16
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΑVIN: Εκπληρώνει ευχές παιδιών του Make-A-Wish Ελλάδος

19/06/2026 - 13:33
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΑVIN: Εκπληρώνει ευχές παιδιών του Make-A-Wish Ελλάδος

19/06/2026 - 13:32
FleetNews
fleetnews.gr

Άνοδος +3,7% στις ταξινομήσεις Μαΐου

19/06/2026 - 06:54
FleetNews
fleetnews.gr

H Chery κλείνει 1 χρόνο στην Ελλάδα και το γιορτάζει 20-21 Ιουνίου

19/06/2026 - 05:00
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Amoa Skin”

10/06/2026 - 15:32
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

SUMMER LOOK 2026: Η “Artego Hellas” εντυπωσίασε beauty influencers & επώνυμους καλεσμένους στο “Summer Hair Color Trends” σεμινάριο της

10/06/2026 - 15:25
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo