Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Ανοίγει τις πύλες του το Ελληνικό Απόσταγμα 2019
Newsroom Newsroom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
07/02/2019 · 02:00

Ανοίγει τις πύλες του το Ελληνικό Απόσταγμα 2019

Καθιερωμένη πια, η εκδήλωση γευστικής δοκιμής ελληνικών αποσταγμάτων και ηδύποτων «Ελληνικό Απόσταγμα» επαναλαμβάνεται φέτος για 5η φορά, την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 (13:00 – 20:00), στην Αίγλη Ζαππείου
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Καθιερωμένη πια, η εκδήλωση γευστικής δοκιμής ελληνικών αποσταγμάτων και ηδύποτων «Ελληνικό Απόσταγμα» επαναλαμβάνεται φέτος για 5η φορά, την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 (13:00 – 20:00), στην Αίγλη Ζαππείου

Στο «Ελληνικό Απόσταγμα» συμμετέχουν μόνο ελληνικές ποτοποιίες, τα επώνυμα προϊόντα των οποίων βρίσκονται σε φάση συνεχούς ποιοτικής και επικοινωνιακής αναβάθμισης, παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν καθημερινά στην αγορά, με την εξαιρετικά υψηλή φορολόγηση και τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίστανται από το χύμα τσίπουρο και το λαθραίο οινόπνευμα.

Αυτά, άλλωστε, τα εμπόδια και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο νόμιμος έλληνας αποσταγματοποιός καθιστούν το «Ελληνικό Απόσταγμα» μία ξεχωριστή εκδήλωση, που, εκτός από το να προβάλει μερικά από τα καλύτερα ελληνικά αποστάγματα, φωτίζει το έργο των ελλήνων επιχειρηματιών του χώρου. Που όχι μόνο συνεχίζουν να αποστάζουν στην Ελλάδα, αλλά επιπλέον βελτιώνουν τα προϊόντα τους γευστικά και επικοινωνιακά, κάτι πραγματικά αξιοθαύμαστο.

Οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μερικά από τα καλύτερα ελληνικά αλκοολούχα ποτά, ανάμεσά τους δυσεύρετα τσίπουρα από μικρούς παραγωγούς, premium ούζα διπλής και τριπλής απόσταξης, αποστάγματα φρούτων, ηδύποτα από βότανα και άλλες αρωματικές ουσίες της ελληνικής υπαίθρου και σπάνια παλαιωμένα τσίπουρα, τα οποία συνεχίζουν να αποτελούν τεράστια τάση στο χώρο.

Επίσης, επειδή το ούζο και το τσίπουρο είναι καθιερωμένοι συνοδοί παραδοσιακών και μη εδεσμάτων, το «Ελληνικό Απόσταγμα» 2019 εξασφάλισε την παρουσία σημαντικών εστιατορίων/μεζεδοπωλείων της Αθήνας με αξιόλογες λίστες τυποποιημένων αποσταγμάτων και ανάλογη εξειδίκευση στο μενού, που θα προσφέρουν δωρεάν στους επισκέπτες διάφορες δημιουργίες τους προς δοκιμή, ως «Χορηγοί Γευστικής Απόλαυσης». Τα εστιατόρια είναι τα «Άδολο | Ψαράδων Γεύσεις» (Ν. Κηφισιά) και «Ψαράδες» (Π. Φάληρο).Τα διάσημα ντολμαδάκια της θα δειγματίσει, επίσης, η εταιρεία «Παλίρροια» (no 1 σε παραγωγή ντολμάδων στον κόσμο).

Επιπλέον, το «Ελληνικό Απόσταγμα» 2019 φιλοξενεί και τις εξής παράλληλες εκδηλώσεις:

«Το ούζο στο προσκήνιο – Γνωρίζοντας την ιστορία μας: γεύση & πολιτισμός» (16:00 – 17:00): Δίπτυχη εκδήλωση με τα εξής θέματα: Α) Ουζερί και ουζομεζέδες: ένας ελληνικός θησαυρός και Β) Το ούζο στον ελληνικό κινηματογράφο, με ομιλητές τους Γιώργο Πίττα (greekgastronomyguide.gr) και Χάρη Βεκρή (tsou.gr – «τα πάντα για το ούζο»), αντίστοιχα, με προβολές σπάνιου και αρχειακού οπτικοακουστικού υλικού.
Τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του μεγάλου αποσταγματοποιού Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου, 1940-2018 (17:30 – 20:00). Σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ), διακεκριμένοι συνάδελφοι του εκλιπόντος θα μιλήσουν για τη ζωή και το έργο του. Θα ακολουθήσει μίνι συναυλία με τραγούδια της Μικράς Ασίας και της Κωνσταντινούπολης, απ’ όπου καταγόταν ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος (Σηλυβρία), με τους Βιβή Βουτσελά (φωνή), χοράρχη του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής, Κυριάκο Γκουβέντα (βιολί), Γιάννη Καραμάνη (κιθάρα) και Ιωάννα Ρήγα (σαντούρι). Την καλλιτεχνική διεύθυνση της παράλληλης αυτής εκδήλωσης έχει ο στιχουργός και μουσικός παραγωγός Πάρης Μήτσου, ο οποίος θα συνομιλήσει για τα τραγούδια με το δημοσιογράφο οίνου και καθηγητή μουσικής Αργύρη Καλλιανιώτη.

Η είσοδος στο «Ελληνικό Απόσταγμα» κοστίζει 10€ (5€ φοιτητικό) και είναι δωρεάν για επαγγελματίες HORECA και φοιτητές οινολογίας. Περιλαμβάνει κατάλογο συμμετεχόντων, με όλα τα στοιχεία και τα προϊόντα των συμμετεχόντων, ειδικό αναμνηστικό ποτήρι γευστικής δοκιμής αποσταγμάτων και δωρεάν είσοδο στις παράλληλες εκδηλώσεις και τις γευστικές δοκιμές εδεσμάτων των εστιατορίων. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΑΟΠ. Το νερό της εκδήλωσης είναι το «Θεόνη», με 16 διεθνή βραβεία ποιότητας.

Η έκθεση Ελληνικό Απόσταγμα τιμά τη μνήμη του αποσταγματοποιού Ανέστη Μπαμπαζιμόπουλου

Τιμητική εκδήλωση με μουσική παράσταση, στη μνήμη του σπουδαίου αποσταγματοποιού Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου που απεβίωσε πρόσφατα, διοργανώνει η έκθεση Ελληνικό Απόσταγμα, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ).

Διακεκριμένοι συνάδελφοι του εκλιπόντος θα μιλήσουν την Κυριακή 10/2/19, στις 17:30, στην Αίγλη Ζαππείου για τη ζωή και το έργο του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου. Ανάμεσα σε άλλους οι Νίκος Καλογιάννης και Κώστας Τσιλιλής (Πρόεδρος και Έφορος, αντίστοιχα, του Δ.Σ. του ΣΕΑΟΠ), Θανάσης Παρπαρούσης (Οινοποιός – Αποσταγματοποιός), Ρωξάνη Μάτσα (Οινοποιός), καθώς και εκπρόσωπος από την οικογένεια του εκλιπόντος. Συνεχής προβολή φωτογραφιών θα θυμίζουν στιγμιότυπα από τη ζωή και το έργο του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου, στο αμπέλι, στο οινοποιείο, στο αποσταγματοποιείο και αλλού.

Στη συνέχεια, στις 19:00, τραγούδια της Μικράς Ασίας και της Κωνσταντινούπολης, απ’ όπου καταγόταν ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος (Σηλυβρία), θα εκτελέσουν ζωντανά οι εξειδικευμένοι σε αυτού του είδους τη μουσική και καταξιωμένοι μουσικοί Βιβή Βουτσελά (φωνή), χοράρχης του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής, Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Γιάννης Καραμάνης (κιθάρα) και Ιωάννα Ρήγα (σαντούρι). Την καλλιτεχνική διεύθυνση της εκδήλωσης έχει ο στιχουργός και μουσικός παραγωγός Πάρης Μήτσου, ο οποίος θα συνομιλήσει για τα τραγούδια που θα ακουστούν και για τη μουσική και το τραγούδι της περιοχής γενικότερα, με το δημοσιογράφο οίνου και καθηγητή μουσικής Αργύρη Καλλιανιώτη. Άλλωστε, οι δύο τελευταίοι βρέθηκαν πέρυσι τέτοια εποχή στο ίδιο πάνελ με τον Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο, σε αντίστοιχη μουσική εκδήλωση στο πλαίσιο του περσινού Ελληνικού Αποστάγματος, ακριβώς στον ίδιο χώρο. Τότε, με αφορμή μουσική και τραγούδια για το ούζο και το τσίπουρο, ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος, σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του στην Αθήνα, συνεπήρε όλους τους παρευρισκόμενους της κατάμεστης αίθουσας της εκδήλωσης. Γιατί ο γλαφυρός λόγος και οι βιωματικές ιστορίες του για τα ελληνικά αποστάγματα και τη θέση τους στη ζωή και την καθημερινότητα του Έλληνα συγκίνησαν βαθιά όλους όσοι τον άκουσαν.

Το Ελληνικό Απόσταγμα διοργανώνεται φέτος για 5η φορά και όπως πάντα, σε αυτό συμμετέχουν μόνο ελληνικές ποτοποιίες. Οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μερικά από τα καλύτερα ελληνικά αλκοολούχα ποτά, ανάμεσά τους δυσεύρετα τσίπουρα από μικρούς παραγωγούς, premium ούζα διπλής και τριπλής απόσταξης, αποστάγματα φρούτων, ηδύποτα από βότανα και άλλες αρωματικές ουσίες της ελληνικής υπαίθρου και σπάνια παλαιωμένα τσίπουρα, που συνεχίζουν να αποτελούν τεράστια τάση στο χώρο.

Η έκθεση φιλοξενεί άλλη μία παράλληλη εκδήλωση, με τίτλο: «Το ούζο στο προσκήνιο – Γνωρίζοντας την ιστορία μας: γεύση & πολιτισμός» (16:00 – 17:00), με τα εξής θέματα: Α) Ουζερί και ουζομεζέδες: ένας ελληνικός θησαυρός και Β) Το ούζο στον ελληνικό κινηματογράφο. Ομιλητές: Γιώργος Πίττας (greekgastronomyguide.gr) και Χάρης Βεκρής (tsou.gr – «τα πάντα για το ούζο»).

  • ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Φιλική νίκη για τον Ηρακλή, 84-77 την Μπάλκαν Μπότεβγκραντ (gallery)

All Content

Με φοβερό Λαπροβίτολα η Μπανταλόνα, 101-87 την Μπαρτσελόνα και Supercopa μετά από 40 χρόνια!

All Content - BusinessNews.gr

Συνεχίζονται οι μειώσεις στο ράφι: Ανοίγει η δεύτερη φάση της Εθνικής Πρωτοβουλίας

All Content - BusinessNews.gr

Νέα μέτρα ενεργειακής στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις - Έρχεται η εξειδίκευση

All Content - BusinessNews.gr

Η ION μπαίνει στο Μεξικό

All Content

IPRA Grand Prix 2024: Όταν οι «άγνωστες chefs» του Περού μπήκαν στο σημαντικότερο γαστρονομικό ranking της χώρας

All Content

Ogilvy One & AEGEAN στο TikTok Day με case study για το Unified Lift Study

All Content

Σπανούλης: «Είδα αυτό που ήθελα για 30 λεπτά, είμαι ευχαριστημένος»

All Content

H Εφές νίκησε με 88-82 τη Λοκομοτίβ Κουμπάν και κατέκτησε το Super Cup της VTB League

All Content - BusinessNews.gr

Σημάδια αντιστροφής στον ρυθμό μείωσης των γεννήσεων - Προς νέο πακέτο στήριξης για οικογένειες με παιδιά

All Content - BusinessNews.gr

Κ. Μητσοτάκης: Οριζόντια αύξηση του επιδόματος θέρμανσης - Επέκταση επιδότησης στο diesel για όλο τον Οκτώβριο

All Content - BusinessNews.gr

Fact-checking: Οι Έλληνες στην τελευταία θέση της ΕΕ

CSRΝews.gr

ΔΕΗ: Απόκτηση χαρτοφυλακίου ΑΠΕ άνω των 2 GW από την ABO Energy στην Πολωνία

CSRΝews.gr

ΕΥΑΘ: Συμβουλευτική υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για βιώσιμες υποδομές νερού στη Θεσσαλονίκη

CSRΝews.gr

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δημιουργεί ένα πρόγραμμα στήριξης για νέους αθλητές

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Pizza Fan: Στο πλευρό των πελατών της σε μεγάλες εκδηλώσεις και πάρτι
Pizza Fan: Στο πλευρό των πελατών της σε μεγάλες εκδηλώσεις και πάρτι 07/02/2019 - 02:00
Trastor: Στα €113,25 εκατ. το χαρτοφυλάκιο ακινήτων 07/02/2019 - 02:00
Trastor: Στα €113,25 εκατ. το χαρτοφυλάκιο ακινήτων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Οι οικονομικές ειδήσεις της εβδομάδος
    20/09/2026 - 19:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Εγκαινιάστηκε το νέο βιοκλιματικό στέγαστρο στην Κεντρική Αγορά Τροφίμων του Πειραιά
    20/09/2026 - 15:07 ΕΛΛΑΔΑ
  • Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε στο Α’ Νεκροταφείο η πολιτική κηδεία της Μαργαρίτας Παπανδρέου
    20/09/2026 - 14:41 ΕΛΛΑΔΑ
  • Κ. Χατζηδάκης: Στηρίζουμε την κοινωνία χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τη σταθερότητα της οικονομίας
    20/09/2026 - 14:16 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Πολυτελή Ακίνητα: Η αναβάθμιση της Ελλάδας και το αυξανόμενο ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτών
    20/09/2026 - 13:48 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Δράμα: Ο Κ. Τασούλας στην ετήσια απονομή της ΚΥΚΛΩΨ
    20/09/2026 - 13:25 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας της ΔΥΠΑ: Στο επίκεντρο οι δεξιότητες του αύριο
    20/09/2026 - 13:03 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ειδικό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την αντιμετώπιση της μικροεγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας
    20/09/2026 - 12:40 ΕΛΛΑΔΑ
  • EU KIDS Act: Από την ελληνική πρωτοβουλία για τα παιδιά στο διαδίκτυο στην ευρωπαϊκή λύση
    20/09/2026 - 12:18 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Κ. Μητσοτάκης: Οριζόντια αύξηση του επιδόματος θέρμανσης - Επέκταση επιδότησης στο diesel για όλο τον Οκτώβριο
    20/09/2026 - 11:52 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Συνεχίζονται οι μειώσεις στο ράφι: Ανοίγει η δεύτερη φάση της Εθνικής Πρωτοβουλίας
    20/09/2026 - 10:20 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Σημάδια αντιστροφής στον ρυθμό μείωσης των γεννήσεων - Προς νέο πακέτο στήριξης για οικογένειες με παιδιά
    20/09/2026 - 11:09 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Νέα μέτρα ενεργειακής στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις - Έρχεται η εξειδίκευση
    20/09/2026 - 11:26 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    20/09/2026 - 09:00 MEDIA
  • Κ. Πιερρακάκης: «Η ενεργειακή κρίση απαιτεί στήριξη των πολιτών και επενδύσεις»
    20/09/2026 - 09:59 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Λιθουανία: Άνετα το 2/2 η Ζαλγκίρις, 93-69 στην έδρα της Νεπτούνας (vid)

20/09/2026 - 20:34
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Φιλική νίκη για τον Ηρακλή, 84-77 την Μπάλκαν Μπότεβγκραντ (gallery)

20/09/2026 - 19:47
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Ο «Τροχός της Τύχης» επιστρέφει στο Star για 13η χρονιά

18/09/2026 - 14:45
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΔΕΗ: Απόκτηση χαρτοφυλακίου ΑΠΕ άνω των 2 GW από την ABO Energy στην Πολωνία

18/09/2026 - 14:42
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΕΥΑΘ: Συμβουλευτική υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για βιώσιμες υποδομές νερού στη Θεσσαλονίκη

18/09/2026 - 13:59
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η CHANGAN και η Βελμάρ νέοι μεγάλοι χορηγοί της ΚΑΕ Περιστέρι Betsson

18/09/2026 - 11:13
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Romeo Club

16/09/2026 - 13:20
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

2nd Nail Awards

16/09/2026 - 09:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo