Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
«Μύλος» το Eurogroup για το ελληνικό χρέος
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
25/05/2017 · 03:00

«Μύλος» το Eurogroup για το ελληνικό χρέος

Παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις για το καλό κλίμα στο Eurogroup της Δευτέρας και για σημαντική πρόοδο, τα πρακτικά της συνεδρίασης που εξασφάλισε αποκλειστικά το Euro2day.gr αποκαλύπτουν ότι η συνεδρίαση ήταν θυελλώδης, ότι οι συζητήσεις για το χρέος κατέληξαν σε ναυάγιο, ότι ο κ. Τόμσεν αρνήθηκε όλες τις πιθανές λύσεις και έσπρωχνε τα πράγματα προς τον συνήθη αστερίσκο: ναι στην εκταμίευση αλλά όχι στη βιωσιμότητα του χρέους. Προκύπτει ότι ο κ. Σόιμπλε δεν θα κάνει υποχωρήσεις και δεν δέχεται τίποτα πέραν της απόφασης του 2016.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις για το καλό κλίμα στο Eurogroup της Δευτέρας και για σημαντική πρόοδο, τα πρακτικά της συνεδρίασης που εξασφάλισε αποκλειστικά το Euro2day.gr αποκαλύπτουν ότι η συνεδρίαση ήταν θυελλώδης, ότι οι συζητήσεις για το χρέος κατέληξαν σε ναυάγιο, ότι ο κ. Τόμσεν αρνήθηκε όλες τις πιθανές λύσεις και έσπρωχνε τα πράγματα προς τον συνήθη αστερίσκο: ναι στην εκταμίευση αλλά όχι στη βιωσιμότητα του χρέους. Προκύπτει ότι ο κ. Σόιμπλε δεν θα κάνει υποχωρήσεις και δεν δέχεται τίποτα πέραν της απόφασης του 2016.

Η ένταση ήταν εμφανής σε όλη τη συζήτηση, με τον Ιταλό, τον Γάλλο και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να είναι χειμαρρώδεις για το ναυάγιο. Τελικά η Ελλάδα, μετά από συνεννόηση του υπουργού Οικονομικών με τον Αλέξη Τσίπρα, αποφάσισε να βάλει βέτο στο δεύτερο draft και έτσι έληξε η συνεδρίαση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ενώ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος της συζήτησης, που ήταν το χρέος, όταν πήρε τον λόγο ο κ. Τόμσεν είπε τα εξής: «Αντιλαμβάνομαι ότι θέλετε να προχωρήσετε με αυτό τον τρόπο, όμως το έχουμε επίσης συμφωνήσει ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να καταλήξει πως αυτή η δέσμη μέτρων θα μας φέρει on board, αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί. Δεν θα μπορέσουμε σήμερα να πούμε στο ΔΣ μας ότι οι προδιαγραφές τηρούνται. Δεν συμφωνήσαμε στα πρωτογενή πλεονάσματα, ούτε στις προβλέψεις για την ανάπτυξη. Θα χρειαστούμε αρκετά πιο συγκεκριμένα μέτρα, διαφορετικά δεν θα μας πείσετε να συμφωνήσουμε μαζί σας».

Με αυτή την αρχική τοποθέτηση, ο κ. Τόμσεν ουσιαστικά τορπίλισε τη συνεδρίαση. Αμέσως έλαβε τον λόγο ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος υπογράμμισε ότι η λύση πρέπει να είναι καθαρή, αξιόπιστη, ώστε να δώσει το σήμα στις αγορές ότι η Ελλάδα γύρισε σελίδα. «Νομίζω ότι εάν δημοσιεύσουμε αυτή την πρόταση όπως είναι, τα ελληνικά ομόλογα θα ανέβουν και η ελληνική οικονομία θα υποφέρει. Είχα πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ, με βέτο από τη Γερμανία και την Ολλανδία, έτσι ήμουν σε αδύναμη θέση. Δεχθήκαμε τους όρους του ΔΝΤ, έτσι έχουμε ένα πρόγραμμα με το ΔΝΤ. Η μπάλα είναι στο γήπεδό σας» είπε ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών, που συμπλήρωσε ότι οι αγορές περιμένουν το QE και ότι η ΕΕ δεν πρέπει να δείξει ότι απλά μεταθέτει τις αποφάσεις για αργότερα.

Η στήριξη της Γαλλίας…

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών στήριξε πλήρως τις προσπάθειες της Ελλάδος λέγοντας ότι η πρόταση που υπήρχε στο τραπέζι δεν φανερώνει «καθαρή λύση», ότι είχε δυσκολία να καταλάβει τις προβλέψεις του ΔΝΤ για την ανάπτυξη και ότι η Γαλλία προτιμούσε 17 έτη επιμήκυνσης και πρωτογενή πλεονάσματα 2% (σ.σ. μετά το 2022).

«Ομως δεν έχουμε ξεκάθαρη απάντηση, εάν το ΔΝΤ παραμένει ή όχι -δεν μπορεί να είναι μισό-μισό. Εάν δεν είναι μαζί μας το ΔΝΤ, η ΕΚΤ δεν μπορεί να δώσει το QE» είπε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

… και η άρνηση του Σόιμπλε

Τον λόγο μετά πήρε ο κ. Σόιμπλε, που εξέπληξε τους πάντες γιατί άρχισε να διαβάζει την απόφαση του Μαΐου του 2016 και να δικαιολογείται λέγοντας ότι αυτό που συζητείτο στο Eurogroup ήταν ουσιαστικά μια νέα απόφαση, για την οποία δεν δικαιούται να διαπραγματευτεί χωρίς την εντολή από τη γερμανική Βουλή.

«Δεν μπορώ να διαπραγματευτώ μια καινούργια εντολή, άρα η βάση μας πρέπει να είναι αυτή (Μάιος 2016). Δεν δώσαμε βέτο στο ΔΝΤ, ούτε εμείς, ούτε η Ολλανδία. Να υπενθυμίσω ότι έχουμε ήδη εγκρίνει δυο προγράμματα από το Ταμείο».

Κάπου εδώ, με τον κύριο Τόμσεν να λέει ότι δεν θέλει να εγκρίνει τη βιωσιμότητα του χρέους και τον κ. Σόιμπλε να λέει ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα πέραν της απόφασης του 2016, το Eurogroup πήρε φωτιά...

«Δεν είναι αποδεκτό ότι ο ένας συμβιβασμός (2016) οδηγεί σε έναν άλλο (το νέο προσχέδιο). Δεν έχω εξουσιοδότηση. Εάν είναι αυτός ο δρόμος, τότε καλή τύχη! Δεν θα βρούμε λύση», είπε ξεκάθαρα ο κ. Σόιμπλε.

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών κ. Πάντοαν, βλέποντας το επερχόμενο ναυάγιο, έλαβε τον λόγο λέγοντας ότι η Ελλάδα έκανε σημαντικά βήματα και ότι οι αγορές περιμένουν ένα σημάδι.

«Το έγγραφο που παρουσιάστηκε μπορεί να βελτιωθεί, όμως είναι μια καλή πλατφόρμα. Εχω μια ερώτηση για τους θεσμούς: Γιατί δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε τεχνική βάση στα μέτρα; Ιδεολογία; Μετά από τόσους μήνες; Ολοι ξέρουμε τι χρειάζεται. Σας παρακαλώ, εξηγήστε γιατί δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε. Θέλω επίσης να ακούσω από το ΔΝΤ την αντίδρασή τους για την παράγραφο ως προς τον ρόλο που θα παίξει», είπε ο κ. Πάντοαν, που υπογράμμισε ότι δεν αποδέχεται ότι δεν υπάρχει χώρος για συζήτηση για αυτό το σημαντικό θέμα.

Ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών μάλιστα κ. Καζιμίρ παραδέχθηκε ότι «όλοι κάναμε λάθη, συμπεριλαμβανομένου και του ΔΝΤ, διαφορετικά δεν θα ήμαστε εδώ. Αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι τα μέτρα να μην έχουν αρνητική επίπτωση στον EFSF και τον ESM. Για την ανάπτυξη, λέμε πραγματικά ότι η ελληνική οικονομία δεν θα αναπτυχθεί περισσότερο από 1% για τόσα χρόνια; Αυτό είναι αλχημεία, αλλά δεν είναι δική μας αλχημεία» (φωτογραφίζοντας το ΔΝΤ).

Τότε ο κ. Τόμσεν υπεραμύνθηκε της αρνητικής του στάσης λέγοντας ότι «πρέπει να πάμε πέρα από τη δέσμη μέτρων που έχει προβλεφθεί. Αυτό (η πρόταση) τα βάζει σε πιο συγκρατημένο πλαίσιο», αναγνωρίζοντας ότι δεν θα υπάρξει κούρεμα ή δημοσιονομικές μεταφορές (transfers) για το χρέος.

Η παρέμβαση Ντάισελμπλουμ

Ο κ. Ντάισελμπλουμ παρενέβη αναφέροντας ότι η απόφαση του 2016 λέει τι μπορεί να γίνει και όχι τι δεν μπορεί να γίνει και ότι υπάρχουν όρια. «Δεν μπορούμε να πάμε πίσω στα κοινοβούλια και να ζητήσουμε επιπλέον εγγυήσεις από τον EFSF, σας στο λέω, η Ολλανδία θα πει όχι. Οσο για την ανάπτυξη, υπάρχουν διαφορετικές προβλέψεις. Το έχουμε ενσωματώσει εκεί που αναφέρεται ότι χρειάζεται νέα αξιολόγηση βάσει των προβλέψεων του ΔΝΤ».

Το στοίχημα

Εκεί διέκοψε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών λέγοντας: «Το ΔΝΤ μας είπε ότι το DSA δεν είναι αξιόπιστο. Τώρα λέει ότι ακόμα δεν είναι αξιόπιστο; 1% ανάπτυξη τα επόμενα 40 χρόνια; τότε ποιος ο λόγος να έχουμε πρόγραμμα; Το ΔΝΤ πρέπει να αποφασίσει είναι μέσα ή όχι; Δεν μπορούμε να συζητάμε μέτρα κάθε 4 εβδομάδες».

Γυρνώντας προς τον κ. Τομσεν ο Αυστριακός υπουργός του είπε «Πόλ θέλεις να βάλουμε ένα στοίχημα; Αν είναι σωστή η Κομισιόν (για τις προβλέψεις για την ανάπτυξη) να πληρώσετε διπλά από ότι πρέπει. Εαν είστε εσείς σωστοί να μην πληρώσετε τίποτα. Μπορούμε να βάλουμε αυτό το στοίχημα. Θα χάσετε» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι εάν κάποιος πει ότι δεν είναι αρκετό το επιπρόσθετο (10+ εως 15) μέχρι το 2037 τότε υποτιμά την επίπτωση αυτού του μέτρου.

Ο Ισπανός υπουργός οικονομικών Ντε Γκίντος αναρωτήθηκε «πώς θα τετραγωνίσουμε τον κύκλο;» « Αντιλαμβάνομαι ότι η Ελλάδα και το ΔΝΤ έχουν ένσταση με την πρόταση. Μήπως να εξετάσουμε τον ρόλο του ΔΝΤ ως σύμβουλος όπως στο Ισπανικό μοντέλο;»

«Δεν μπορείς να είσαι 50% έγκυος όπως φαίνεται να είναι το ΔΝΤ τώρα». πρόσθεσε.

Η πρόταση για ένταξη του ΔΝΤ χωρίς χρήμα

Σε αυτό το σημείο και αφού δεν υπήρχε σύγκλιση, ο πρόεδρος του Eurogroup αποφάσισε να διακόψει την συνεδρίαση για να έχει διαβουλεύσεις με τα εμπλεκόμενα μέρη. «Θα ζητήσω από το ΔΝΤ να μπει με πρόγραμμα ακόμα και εάν δεν δώσει χρήματα πριν κλείσει το θέμα με το χρέος».

«Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση που μπορούμε να συζητήσουμε. Να πάμε στο ΔΣ με πρόγραμμα και να δώσουμε χρήματα αργότερα» είπε ο κύριος Τόμσεν για να προσθέσει ότι θα έπρεπε το θέμα να κλείσει έτσι ώστε να καθοριστούν κάποιες παράμετροι και κάποιες άλλες όχι.

Η έκρηξη Τσακαλώτου

Ακολούθησε η «έκρηξη» του Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος είπε ότι δεν αντιλαμβάνεται αυτή την επιλογή.

«Εαν αυτή είναι μια επιλογή τότε είναι η χειρότερη των χειροτέρων για την Ελλάδα! Εχουμε διαπραγματευτεί ένα σκληρό πρόγραμμα με το ΔΝΤ με την προϋπόθεση ότι θα έρθει με πρόγραμμα και θα πει ότι το χρέος είναι βιώσιμο ώστε να γυρίσουμε σελίδα. Η συμμετοχή του ΔΝΤ πρέπει να είναι βασισμένη στο ότι πρέπει να πει ότι το χρέος είναι βιώσιμο» ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος.

Ο κ. Τόμσεν ανταπάντησε ότι αντιλαμβάνεται την απογοήτευση του κ. Τσακαλώτου όμως η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπάρχει σύγκλιση στο χρέος. Προσέθεσε δε ότι και στο παρελθόν το ΔΝΤ ενέκρινε προγράμματα επί της αρχής και ότι η χρηματοδότηση ήρθε μετά υπό όρους. Στην περίπτωση της Ελλάδας ο όρος είναι το χρέος.

Η εντολή Μακρόν

Ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι κάτι τέτοιο θα αφήσει αμφιβολίες στις αγορές γιατί δεν είναι ξεκάθαρος ο ρόλος του ΔΝΤ ενώ ο Γάλλος υπουργός είπε ότι αυτό μετακυλύει το θέμα πιο κάτω. «Εχω εξουσιοδότηση από τον Γάλλο πρόεδρο για «καθαρή λύση» και όχι μετακύληση» είπε ο κ. Λεμέρ.

Τετράωρη διακοπή και τηλεφώνημα σε Τσίπρα

Σε αυτό το σημείο η συνεδρίαση διεκόπη για 4 ώρες. Ο κ. Ντάισλεμπλουμ είχε ξεχωριστές επαφές με ΔΝΤ, Γερμανία, Γαλλία και Ελλάδα.

Οταν μπήκαν οι υπουργοί ξανά την αίθουσα, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι η δήλωση (statement) δεν βρίσκει σύμφωνη την Ελλαδα και ότι αποσύρει τα δύο προσχέδια των ανακοινώσεων που ήταν στο τραπέζι.

Ο κ. Τσακαλώτος πήρε τον λόγο λέγοντας ότι συνομίλησε με τον έλληνα πρωθυπουργό πολλές φορές, ότι εκτιμά τις προσπάθειες που έγιναν αλλά εξέφρασε την απογοήτευση του.

«Εχουμε κάνει τεράστιες προσπάθειες, αυτό το έγγραφο έχει αρκετά στοιχεία που μπορούν να δουλέψουν για την Ελλάδα όμως εάν ένας από τους θεσμούς πει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο τότε δεν υπάρχει η ξεκάθαρη λύση που θέλουν οι αγορές» είπε ο κ. Τσακαλωτος που πρόσθεσε ότι προσωπικά δεσμεύεται να τελειώσει τα prior actions και ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για το χρέος.

«Εάν υπέγραφα αυτό τώρα θα δημιουργούσα τεράστια πολιτική κρίση στην Ελλάδα και εάν γίνει αυτό χρειάζομαι περισσότερο χρόνο για να σκεφτώ» είπε ο έλληνας υπουργός.

«Τεράστια αποτυχία», λέει ο Σόιμπλε

Ο κ. Ντάιζελμπλουμ προσπάθησε να λήξει την συνεδρίαση λέγοντας ότι θα κάνει τα πάντα για να κλείσει το θέμα μέχρι το επόμενο Eurogroup για να πάρει απάντηση από τον κ. Σόιμπλε: «Ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις. Αυτό ήταν μια τεράστια αποτυχία» είπε και επιτέθηκε στους συναδέλφους του που μίλησαν στα μέσα ενημέρωσης και σήκωσαν ψηλά τον πήχη των προσδοκιών. Επέμεινε δε ότι η απόφαση του 2016 είναι πολύ ξεκάθαρη και δεν χρειάζεται κάτι άλλο.

«Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν και θα βρούμε καλύτερη λύση από τη σημερινή. Να μάθετε το μάθημα σας ότι πρέπει να παραμένουμε σε αυτά που έχουμε συμφωνήσει και να μην προσπαθούμε να αλλάξουμε την ρητορική με δημόσιες δηλώσεις. Είμαι πραγματικά απογοητευμένος γιατί μερικοί από μας μετακινήθηκαν περισσότερο από την εντολή (mandate) για να βρούμε λύση και τώρα αποτύχαμε. Λυπάμαι», είπε ο κ. Σόιμπλε.

«Να δουλέψουμε»

Οι υπουργοί της Γαλλίας και της Ιταλίας εξέφρασαν την κατανόηση τους στην θέση της Ελλάδας με τον κ. Πάντοαν να προσθέτει ότι «μια πολιτική κρίση στην Ελλάδα θα πυροδοτούσε χρηματοπιστωτική κρίση. Οταν ξεκινά τέτοια κρίση δεν ξέρουμε πως να την σταματήσουμε» είπε ο κ. Πάντοαν.

«Συμμερίζομαι την απογοήτευση σας. Πρέπει να δουλέψουμε για να γεφυρώσουμε το κενό τις επόμενες εβδομάδες με το να βρούμε επιλογές και όχι να παίζουμε με τις προσδοκίες» κατέληξε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Θέμα με τις συλλογικές συμβάσεις θέτει το ΔΝΤ

Όπως προκύπτει από το έγγραφο η πορεία για την υλοποίηση των υπόλοιπων προαπαιτούμενων κάθε άλλο παρά «ανέφελη» είναι. Και αυτό γιατί ο Πολ Τόμσεν δηλώνει ότι χρειάζονται «κάποιες διορθώσεις» στη νομοθεσία ενώ επισημαίνει ότι ζητείται «νομική γνώμη» για την συνταγματικότητα των περικοπών στις συντάξεις.

Θέμα ανοίγει και για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις επισημαίνοντας ότι στο νομοσχέδιο υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία αντιστροφής των ρυθμίσεων, κάτι το οποίο δεν έχει συμφωνηθεί με το ΔΝΤ.
Παράλληλα ο Μάριο Ντράγκι έθεσε θέμα με την ΕΛΣΤΑΤ ζητώντας ο υφιστάμενος και οι νυν πρόεδροι να αποζημιωθούν έναντι όλων των εξόδων από νομικές κινήσεις εναντίον τους, κάτι που θα πρέπει να καλύπτει και τα στελέχη.

Από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δέχτηκε το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ να είναι «βασικό παραδοτέο» πριν τον Ιούλιο και εκτίμησε ότι στα θέματα που τέθηκαν, όπως αυτό για τις συλλογικές συμβάσεις μπορούν να βρεθούν έντιμοι συμβιβασμοί.

Πηγή: Euro2day

  • EUROGROUP
  • ·
  • ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Γιαννακόπουλος: «Του χρόνου θα υπογράψω τον Γιόκιτς, ρωτήστε τον Ραζνάτοβιτς»! (vid)

All Content

Σλοβενία: Χωρίς Ντόντσιτς και Χέις στο «παράθυρο» του Αυγούστου

All Content - BusinessNews.gr

Κωτσόβολος: Τζίρος €753,6 εκατ. και καθαρά κέρδη μόλις €16 χιλ. στο πρώτο πλήρες έτος υπό τη ΔΕΗ

All Content - BusinessNews.gr

Από τον Ρήνο μέχρι τη Μεσόγειο: Η κλιματική κρίση παραλύει την ευρωπαϊκή οικονομία

All Content - BusinessNews.gr

Στουρνάρας στη Handelsblatt: Ευπρόσδεκτοι οι ξένοι επενδυτές στις ελληνικές τράπεζες

All Content

ΣΚΑΪ: Ολοκληρώθηκε η θητεία του Γρηγόρη Δημητριάδη - Ο Γιάννης Αλαφούζος επιστρέφει στη θέση του CEO

All Content

Media: Με ενίσχυση 8 εκατ. ευρώ σε 451 επιχειρήσεις ξεκίνησε το πρόγραμμα στήριξης- Κάλυψη εισφορών ΕΔΟΕΑΠ

FleetNews

Νέα Mercedes-Benz GLB: Hybrid και Electric, με όφελος 2.000 ευρώ

FleetNews

Η Toyota φέρνει νέα γενιά μπαταριών για τα υβριδικά της

FleetNews

Σε κινεζική… πολιορκία η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία

All Content

Κασελάκης: «Το όραμα του Αμαρουσίου με κέρδισε – Να δικαιώσω τη διοίκηση και τον προπονητή»

All Content

Καρδίτσα: Ολοκλήρωσε την εξάδα των ξένων με την απόκτηση του Τζόρνταν ΜακΡέι

All Content - BusinessNews.gr

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξημένη 1,1% η βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα τον Ιούνιο

All Content - BusinessNews.gr

ΚΑΛΑΣ: Αυξημένα κόστη «ροκάνισαν» την κερδοφορία - Στόχος για το 2026 η ανάπτυξη και νέα μονάδα στο Μεσολόγγι

All Content - BusinessNews.gr

ΑΑΔΕ: Φορολογικό «σαφάρι» στις τουριστικές περιοχές, με οδηγό τις καταγγελίες πολιτών

FleetNews

Νέο Audi A2 e-tron με στόχο την κορυφή της αποδοτικότητας

FleetNews

Η Chery επενδύει 75 εκατ. δολάρια στην KG Mobility

CSRΝews.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

CSRΝews.gr

18η συνεχόμενη χρονιά για τον ΟΤΕ στη διεθνή σειρά δεικτών FTSE4Good

CSRΝews.gr

Alpha Bank: Για πρώτη φορά το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου άνοιξε τις πύλες του σε όλους

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

ΕΒΕΠ: Αναλαμβάνει συντονιστής σχετικά με τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό
ΕΒΕΠ: Αναλαμβάνει συντονιστής σχετικά με τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό 25/05/2017 - 03:00
Πέθανε ο γνωστός εφοπλιστής Αλέξανδρος Γουλανδρής 25/05/2017 - 03:00
Πέθανε ο γνωστός εφοπλιστής Αλέξανδρος Γουλανδρής

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Κολομβία: Σεισμός 7,4 βαθμών - Καταρρεύσεις κτιρίων, νεκροί και εγκλωβισμένοι
    10/08/2026 - 18:31 ΚΟΣΜΟΣ
  • Χρηματιστήριο: Πτώση 0,31%, στα 194,17 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    10/08/2026 - 18:23 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Κωτσόβολος: Τζίρος €753,6 εκατ. και καθαρά κέρδη μόλις €16 χιλ. στο πρώτο πλήρες έτος υπό τη ΔΕΗ
    10/08/2026 - 18:05 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου: Οι τρεις ομάδες που ξεχώρισαν στο SkyImpact Challenge
    10/08/2026 - 17:45 ΕΛΛΑΔΑ
  • Πυρκαγιά στη Βοιωτία: Εισαγγελική εντολή για έρευνες σε σταθμούς αιολικής ενέργειας
    10/08/2026 - 17:21 ΕΛΛΑΔΑ
  • Εργασίες καθαρισμού και συντήρησης των μαρμάρων του Παναθηναϊκού Σταδίου
    10/08/2026 - 16:57 ΕΛΛΑΔΑ
  • Τροχαία Αττικής: 19.764 αλκοτέστ σε μία εβδομάδα
    10/08/2026 - 16:49 ΕΛΛΑΔΑ
  • Τζεφ Μπέζος: Έτοιμος να αποκτήσει το 1/3 της Λίβερπουλ
    10/08/2026 - 16:37 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Κυρ. Μητσοτάκης για την απώλεια του Στέλιου Ράμφου: «Η Ελλάδα χάνει έναν πιστό και ανυστερόβουλο υπηρέτη της»
    10/08/2026 - 16:26 ΕΛΛΑΔΑ
  • Από την ολοκλήρωση του Ταμείου Ανάκαμψης στους νέους πόρους του ΠΔΕ για το 2027
    10/08/2026 - 16:12 ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • ΚΑΛΑΣ: Αυξημένα κόστη «ροκάνισαν» την κερδοφορία - Στόχος για το 2026 η ανάπτυξη και νέα μονάδα στο Μεσολόγγι
    10/08/2026 - 10:10 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Voucher παιδικών σταθμών: Σήμερα αναρτώνται τα προσωρινά αποτελέσματα
    10/08/2026 - 11:45 ΕΛΛΑΔΑ
  • Από τη Σπάρτη στη διεθνή ελίτ της γεύσης: Νέες διακρίσεις για τις ελιές Σακελλαρόπουλου
    10/08/2026 - 10:42 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ταχύτερα και αυστηρότερα: Το νέο ψηφιακό καθεστώς της ΑΑΔΕ για τα ανασφάλιστα οχήματα
    10/08/2026 - 09:31 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Τουρισμός για Όλους: Kατάθεση αιτήσεων ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ
    10/08/2026 - 09:44 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Κολοσσός: Γνωστοποίησε τις τιμές των μεμονωμένων εισιτηρίων για τη νέα σεζόν

10/08/2026 - 14:42
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Κομνιανίδης: «Υπέρτατη πρόκληση για εμένα η ΝΕΜ»

10/08/2026 - 14:30
FleetNews
fleetnews.gr

Νέα Mercedes-Benz GLB: Hybrid και Electric, με όφελος 2.000 ευρώ

10/08/2026 - 07:50
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΣΚΑΪ: Ολοκληρώθηκε η θητεία του Γρηγόρη Δημητριάδη - Ο Γιάννης Αλαφούζος επιστρέφει στη θέση του CEO

08/08/2026 - 06:51
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

07/08/2026 - 08:52
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

07/08/2026 - 08:47
FleetNews
fleetnews.gr

Η Toyota φέρνει νέα γενιά μπαταριών για τα υβριδικά της

07/08/2026 - 05:22
CSRΝews.gr
csrnews.gr

18η συνεχόμενη χρονιά για τον ΟΤΕ στη διεθνή σειρά δεικτών FTSE4Good

06/08/2026 - 11:42
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Kokoon Loutraki Coast”

28/07/2026 - 12:07
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Aveda I One for All Leave in Elixir

22/07/2026 - 13:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo