Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2023
BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Θρησκευτική συνάντηση κορυφής στην Λέσβο
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
16/04/2016 · 03:00

Θρησκευτική συνάντηση κορυφής στην Λέσβο

Στη Λέσβο ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος

Ο Ρωμαιοκαθολικός ηγέτης Πάπας Φραγκίσκος έφθασε στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης στις 10 και 15. Τον υποδέχθηκε ο Πρωθυπουργός και αμέσως μετά ο Οικουμενικός πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών. Στο αεροδρόμιο επίσης βρισκόταν η ηγεσία στην Ελλάδα της Καθολικής Εκκλησίας, ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, η Περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Αμέσως μετά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων ο Πρωθυπουργός και οι Ιεράρχες κατευθύνθηκαν σε αίθουσα του αεροδρομίου κάτω από μια τοιχογραφία με το λιομάζωμα ζωγραφισμένο από το Θεόφιλο Χατζημιχαήλ προκειμένου να έχουν μια πρώτη συνάντηση.

Στη Λέσβο, το νησί «που σήκωσε στους ώμους του το βάρος ολόκληρης της Ευρώπης μπροστά σε μια πρωτοφανή προσφυγική κρίση, μια πρωτοφανή μετακίνηση πληθυσμών μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο», καλωσόρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον Πάπας Φραγκίσκο, κατά την κατ΄ ιδίαν συνάντηση τους. Ο Πάπας Φραγκίσκος εξήρε τον ρόλο της χώρας μας στην αντιμετώπιση του ζητήματος και σημείωσε ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να δίνει το παράδειγμα της ανθρωπιάς.

«Η επίσκεψη σας εδώ είναι μια πολύ σημαντική ευκαιρία να αναδείξουμε την ανάγκη να σταματήσει ο πόλεμος, η εκμετάλλευση ανθρώπων και να δοθεί η δυνατότητα μιας νόμιμης οδού γι' αυτούς τους ανθρώπους που φεύγουν από τις εστίες τους και ψάχνουν να βρουν ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη», σημείωσε ο κ. Τσίπρας. Επιπλέον, τόνισε ότι αποτελεί «μια ευκαιρία να αναδείξουμε ότι τόσο οι πολίτες των νησιών μας όσο και στο σύνολο του ο ελληνικός λαός, παρά τις μεγάλες δυσκολίες του, παρά το γεγονός ότι υπέφερε άδικα από σκληρά μέτρα λιτότητας όλα αυτά τα χρόνια που κάποιοι άλλοι επέβαλαν, έδειξε ανθρώπινο πρόσωπο και αλληλεγγύη».

«Και είμαι υπερήφανος γι' αυτό», υπογράμμισε, «τη στιγμή μάλιστα που κάποιοι εταίροι μας και μάλιστα στο όνομα της χριστιανικής Ευρώπης ύψωναν τείχη και φράχτες για να εμποδίσουν ανυπεράσπιστους ανθρώπους να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή». «Γι' αυτό θεωρώ ότι η επίσκεψη σας είναι ιστορική και σημαντική και σας ευχαριστώ θερμά για την πρωτοβουλία σας», είπε.

Αλ. Τσίπρας: Σημαντική πρωτοβουλία σε μια κρίσιμη στιγμή η επίσκεψη των θρησκευτικών ηγετών στη Λέσβο

«Σημαντική πρωτοβουλία σε μια κρίσιμη στιγμή», χαρακτήρισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την πρωτοβουλία της σημερινής επίσκεψης στη Λέσβο, κατά τη συνάντηση του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, προκειμένου, όπως είπε, «να αναδειχθεί το ανάστημα ανθρωπιάς που ιδιαίτερα η Λέσβος σήκωσε, σε μια δύσκολη συγκυρία».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι οι Έλληνες αναδεικνύουμε πανανθρώπινες αξίες αλληλεγγύης, όταν άλλοι, όπως επισήμανε, στο όνομα του Χριστιανισμού, αντιμετώπισαν τους πρόσφυγες με τείχη, φράχτες και βία.

Στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο πρωθυπουργός τόνισε πως το σημαντικό είναι ότι με αυτή την προσπάθεια σήμερα και την παρουσία τους, όπως και του Πάπα Φραγκίσκου, δίνουν ένα μήνυμα που ξεπερνά τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά σύνορα.

«Αυτό είναι πολύ σημαντικό και για την Ελλάδα και για την προσφυγική κρίση», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι η προσφυγική κρίση παραμένει. Ο Αλέξης Τσίπρας, αφού επισήμανε ότι στην Ελλάδα έχουμε γύρω στους 50.000 πρόσφυγες, υπογράμμισε ότι «προσπαθούμε παρά τις δυσκολίες να τους δημιουργήσουμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης». Είπε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στην άλλη πλευρά, στην Τουρκία είναι κοντά στα 2 εκ. «'Άρα», τόνισε, «το σημαντικό είναι να δοθεί κι ένα μήνυμα ειρήνης, πρέπει να σταματήσει αυτός ο πόλεμος, να σκεφτούμε από πού φεύγουν αυτοί οι άνθρωποι για να περάσουν αυτόν τον Γολγοθά...».

«Αν δεν τελειώσει ο πόλεμος τα κύματα των προσφύγων θα συνεχίσουν», σημείωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε και στην πρόταση που έχει γίνει ώστε να λάβουν το Νόμπελ Ειρήνης οι κάτοικοι της Μυτιλήνης που έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους δοκιμαζόμενους 500.000 πρόσφυγες που πέρασαν από το νησί, χαρακτηρίζοντας την άξια και δίκαιη και ευχόμενος να πραγματοποιηθεί. Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι αυτή την πρωτοβουλία την είχε αναλάβει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι τρεις θρησκευτικοί ηγέτες θα υπογράψουν Κοινή Διακήρυξη κατά την παρουσία τους στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Μόρια, όπου θα συνομιλήσουν με πρόσφυγες και θα έχουν γεύμα μαζί τους. Εν συνεχεία, από το λιμάνι της Μυτιλήνης, θα αναπέμψουν ο καθένας ξεχωριστή προσευχή για τα θύματα των μεταναστευτικών ροών και θα ρίξουν δάφνινα στεφάνια στη θάλασσα.

Ο Πάπας θα επιστρέψει στο Βατικανό με 10 πρόσφυγες

Με 10 πρόσφυγες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, μητέρες με παιδιά, ανθρώπους με κινητικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας, από διάφορες εθνικότητες, θα ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής, στις 3.15 μετά το μεσημέρι, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του στη Λέσβο, ο Πάπας Φραγκίσκος.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, νωρίς χθες το μεσημέρι ο Πάπας ζήτησε μέσω αξιωματούχων του, να υπάρξει μια έντονα συμβολική ενέργεια, να επιστρέψει στο Βατικανό μαζί με 10 πρόσφυγες, οι οποίοι ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα λόγω του κλεισίματος των συνόρων στα Βαλκάνια και στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Η ενέργεια αυτή του Ποντίφικα τη Ρώμης ερμηνεύεται ως εκδήλωση της δυσαρέσκειας του για την ακολουθουμένη πολιτική και πρακτική αλλά και ως μήνυμα προς τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Χθες το απόγευμα επιλέχθηκαν οι 10 αυτοί πρόσφυγες μεταξύ αυτών που διαμένουν στον καταυλισμό του Δήμου Λέσβου, στον Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης. Στο σύνολο τους έχουν φτάσει στην Ελλάδα και καταγράφηκαν στο χοτ σποτ της Μόριας πριν την 20η Μαρτίου, όταν ίσχυσε η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας.

Στη Λέσβο υπάρχουν συνολικά 417 πρόσφυγες που έφθασαν στην Ελλάδα πριν την 20η Μαρτίου, έχουν εγκλωβιστεί στη νησί και διαμένουν σε ανοικτές δομές όπως ο καταυλισμός του Καρά Τεπέ.

  • ΜΥΤΙΛΗΝΗ
  • ·
  • AΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
  • ·
  • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ
  • ·
  • ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ
  • ·
  • ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ
  • ·
  • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Βορίδης: Σε 6 μήνες θα βρεθούμε να συζητάμε για νέα χρηματοδότηση
Βορίδης: Σε 6 μήνες θα βρεθούμε να συζητάμε για νέα χρηματοδότηση 15/04/2016 - 03:00
Έρχεται φόρος στο Ίντερνετ; 16/04/2016 - 03:00
Έρχεται φόρος στο Ίντερνετ;
 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Theon Sensors: Αποχωρεί, καταγγέλοντας τον Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ)
    01/02/2023 - 17:03 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • MSCI ESG Ratings: Αναβάθμιση OTE
    01/02/2023 - 16:58 ESG
  • ΕΚΠΟΙΖΩ: Καταγγέλει υπουργείο Ανάπτυξης και τράπεζες για την αναποτελεσματική προστασία των καταναλωτών από τις ηλεκτρονικές απάτες
    01/02/2023 - 16:43 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Mondelez International Inc: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι οικονομικές επιδόσεις του δ΄τριμήνου 2022
    01/02/2023 - 16:31 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Αναγεννάται ο μεγαλύτερος βιολογικός αμπελώνας της Ελλάδας
    01/02/2023 - 16:24 ΕΛΛΑΔΑ
  • Zημιά σε Δήμο της Θεσσαλίας από παράλειψη ενεργειών του δημάρχου
    01/02/2023 - 16:18 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ομίλος Quest: Πρόγραμμα άτοκων δόσεων για αγορές από το ηλεκτρονικό κατάστημα you.gr
    01/02/2023 - 16:13 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Enterprise Greece: Μνημόνιο συνεργασίας με τον ιαπωνικό οργανισμό JETRO
    01/02/2023 - 16:09 ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΕΣΦΑ: Μεγάλο ενδιαφέρον για δέσμευση slots στη Ρεβυθούσα
    01/02/2023 - 16:04 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Αναπτυξιακή Τράπεζα: Ετοιμάζει πλατφόρμα «ικανών» επιχειρήσεων
    01/02/2023 - 15:44 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Ξεκινά η πλατφόρμα για τους ευάλωτους δανειολήπτες
    31/01/2023 - 19:22 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Περνούν στον εφοπλιστή Γ. Προκοπίου - Τι αναφέρει το σωματείο "Τρίαινα" για τους εργαζόμενους
    31/01/2023 - 18:31 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΤΑΙΠΕΔ: Μια προσφορά για το Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο, από Δ. Μελισσανίδη
    31/01/2023 - 18:24 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χρηματιστήριο Αθηνών: Κλείσιμο με μικρή πτώση - Στο +10% ο Ιανουάριος
    31/01/2023 - 18:19 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Reds: Ομολογιακό δάνειο € 71,4 εκατ. για τη θυγατρική ΓΥΑΛΟΥ, από την Εθνική Τράπεζα
    31/01/2023 - 18:48 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

Advertising.gr
Advertising.gr

Mega: Στην κορυφή της τηλεθέασης το «The Chase»

01/02/2023 - 17:10
Advertising.gr
Advertising.gr

Αlpha Bank: Χρηματοδότηση με 12,2 εκατ. του προγράμματος ψηφιακού μετασχηματισμού της Κωτσόβολος

01/02/2023 - 16:40
CSRΝews.gr
CSRΝews.gr

ΕΑΔ: Σημαντική βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς για το έτος 2022

01/02/2023 - 16:38
CSRΝews.gr
CSRΝews.gr

Οικολογικός σχεδιασμός για βιώσιμα υλικά: Διαβούλευση σχετικά με τις προτεραιότητες για τα νέα προϊόντα

01/02/2023 - 16:23
AllStar Basket
AllStar Basket

Α1 Γυναικών 2022-23: Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα

01/02/2023 - 15:50
AllStar Basket
AllStar Basket

“Ελλάδα και Κύπρος μαζί στον όμιλο του Ευρωμπάσκετ 2025”! (pics)

01/02/2023 - 15:24
FleetNews
FleetNews

Webfleet: Συνδεδεμένοι στόλοι μειώνουν τις εκπομπές

01/02/2023 - 07:47
FleetNews
FleetNews

Churchill Expert: Έως και έξι μήνες αναμονή για EV

01/02/2023 - 00:27
NEWS
Estetica Magazine

WELLA COMPANY X MUSÉE DES ARTS DÉCORATIFS « DES CHEVEUX ET DES POILS »

30/01/2023 - 16:13
NEWS
Estetica Magazine

ΑRTEGO SEMINAR

27/01/2023 - 13:55
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2023 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo