Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
INTERAMERICAN: Ανανέωσε και για το 2020 τη σύνδεσή της με το «ΔΙΑΖΩΜΑ»
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
02/07/2020 · 12:40

INTERAMERICAN: Ανανέωσε και για το 2020 τη σύνδεσή της με το «ΔΙΑΖΩΜΑ»

Η INTERAMERICAN ανανέωσε και για το 2020 τη σύνδεσή της με το «ΔΙΑΖΩΜΑ» ως εταιρικό μέλος, που έχει ξεκινήσει το 2013.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Η εταιρεία συνδράμει στα λειτουργικά έξοδα και συνεργεί σε δράσεις του σωματείου. Η Κίνηση Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ» επιτελεί σημαντικής αξίας και διεθνούς αναγνώρισης έργο για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων, την εξεύρεση πόρων για την αποκατάστασή τους και την ένταξή τους στην καθημερινότητα. Επίσης, συμβάλλει στον σχεδιασμό καινοτόμων ολιστικών προγραμμάτων πολιτιστικού τουρισμού, όπως οι Πολιτιστικές - Περιβαλλοντικές Διαδρομές και τα Αρχαιολογικά Πάρκα, με σκοπό την ένταξη των Μνημείων της Φύσης και του Πολιτισμού στο κέντρο της ζωής, της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Στο σχέδιο Κοινωνικής Ευθύνης «Πράξεις Ζωής» που η INTERAMERICAN υλοποιεί από το 2003, ο Πολιτισμός κατέχει σημαντικό μερίδιο δράσεων, με την εταιρεία να αναλαμβάνει τακτικά πρωτοβουλίες και να συμμετέχει σε κινήσεις για την υποστήριξη των Γραμμάτων, των Τεχνών και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Σε ευρύτερο πλαίσιο, η INTERAMERICAN έχει πάρει θέση με δεσμεύσεις στην Ελλάδα και διεθνώς, για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Σύμφωνα μα τα στοιχεία μελέτης (Ernst & Young, 2019) για το κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμά της, ο οργανισμός συνεισφέρει πάνω από 350 εκατ. ευρώ ετησίως στο Α.Ε.Π. και υποστηρίζει άμεσα και έμμεσα σχεδόν 5.000 θέσεις εργασίας. Η INTERAMERICAN έχει υιοθετήσει και ενσωματώσει στη στρατηγική της και στις πρακτικές υπευθυνότητας τους Παγκόσμιους Στόχους του Ο.Η.Ε. (Sustainable Development Goals) και αποτελεί συμμέτοχο σημαντικών διεθνών και τοπικών θεσμικών πρωτοβουλιών για την κοινωνία και το περιβάλλον. Ο οργανισμός είναι μέλος της Περιβαλλοντικής Διακήρυξης (United Nations Environment Program Finance Initiative - UNEPFI) και του Οικουμενικού Συμφώνου (Global Compact Network Hellas), ενώ συμμετέχει στις ενέργειες της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας για την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής και σε άλλες πρωτοβουλίες μεγάλης επίδρασης, όπως πρόσφατα στο «A new deal for Europe».

Στο πλαίσιο της δημιουργικής σχέσης της με το «ΔΙΑΖΩΜΑ», η INTERAMERICAN έχει χρηματοδοτήσει τη «Μελέτη διαμόρφωσης και ανάπλασης διαδρομών περιήγησης στο φυσικό περιβάλλον του Ασκληπιείου της Επιδαύρου και του περιβάλλοντος χώρου του». Πρωτοβουλία, η οποία για την εταιρεία έχει αναγνωριστεί εντός της επιχειρηματικής κοινότητας με βραβεύσεις. Το έργο του αρχαιολογικού και περιβαλλοντικού πάρκου της Επιδαύρου έχει ως στόχο την ανάδειξη της αυθεντικής εικόνας του μνημειακού συγκροτήματος του Ασκληπιείου της Επιδαύρου και την προσφορά στους επισκέπτες μιας μοναδικής εμπειρίας: να γνωρίσουν τί ήταν και πώς λειτουργούσε το Ασκληπιείο κατά την αρχαιότητα. Βασικός σκοπός της μελέτης είναι η αποκατάσταση του ευρύτερου χώρου που περιβάλλει το μνημειακό συγκρότημα, έτσι ώστε να αναδειχθεί η αυθεντική υπόστασή του και να δημιουργηθεί ένας χώρος με αρχαιογνωστικό περιεχόμενο, σε ισορροπία με τη βίωση του φυσικού περιβάλλοντος σε όλες τις κλίμακες. Επιπλέον, η INTERAMERICAN έχει συνεργαστεί με άλλα τρία εταιρικά μέλη του σωματείου για την υποστήριξη της δημιουργίας ενός αφηγήματος-παραμυθιού με αρχαιολογικού περιεχομένου θέμα, για το περιβαλλοντικό και αρχαιολογικό πάρκο του Ασκληπιείου της Επιδαύρου. Το έργο αποτελεί μια πρωτότυπη ιστορία-μυθοπλασίας της αρχαιολόγου Δρος Εύης Παπαδοπούλου και βασίζεται στο μεγαλύτερό του μέρος σε αρχαιολογικά ευρήματα, μελέτες και βιβλιογραφία από τον ίδιο τον αρχαιολογικό χώρο. Παράλληλα, η εταιρεία ανανέωσε και φέτος την προσφορά της προς εργαζομένους της για τη συμμετοχή τους στο «ΔΙΑΖΩΜΑ», χρηματοδοτώντας τη συνδρομή φυσικών μελών. Μάλιστα για τους εργαζομένους, υλοποιείται από το 2013 και το εταιρικό πολιτιστικό πρόγραμμα «Γνωριμία με την Κληρονομιά μας», με οργάνωση επισκέψεων και ξεναγήσεων σε αρχαιολογικούς τόπους της χώρας μας.

Η Διακήρυξη για την προστασία των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς, που έχει προσυπογράψει η INTERAMERICAN, φυσικά περιλαμβάνει το αρχαιολογικό πάρκο της Επιδαύρου. Είναι πρωτοβουλία του UNEPFI – «Principles for Sustainable Insurance Initiative» (PSI) του Ο.Η.Ε., που αντικατοπτρίζει την ευρύτερη συνεργασία μεταξύ των Ηνωμένων Εθνών και του ασφαλιστικού κλάδου, σε σύμπραξη με το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση ( WWF) και το Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Τα τρία μέρη προχώρησαν τον Ιούλιο του 2018 στην πρώτη Διακήρυξη δέσμευσης του παγκόσμιου ασφαλιστικού κλάδου για την προστασία της ιδιαίτερης, παγκόσμιας αξίας των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Η εν λόγω Διακήρυξη καλύπτει τη διαχείριση κινδύνων, τις δραστηριότητες ασφάλισης και επενδύσεων και δεσμεύει τους υπογράφοντες να αναλάβουν ποικίλες δράσεις, ώστε να αποφευχθεί ή να ελαττωθεί ο κίνδυνος ασφάλισης και επένδυσης σε επιχειρήσεις ή έργα των οποίων οι δραστηριότητες θα μπορούσαν να βλάψουν τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Επισημαίνεται πως η εταιρεία είναι η μοναδική ασφαλιστική από την Ελλάδα που έχει συνδιαμορφώσει, ως ιδρυτικό μέλος, τις Αρχές Αειφόρου Ασφάλισης (PSI) του UNEPFI το 2012.

«Με την ισχυρή πεποίθηση ότι ο Πολιτισμός αποτελεί θεμέλιο λίθο για της βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και πάνω απ’ όλα για την ταυτότητα του Γένους και την εθνική οντότητά μας, θεωρούμε χρέος μας να συνεισφέρουμε σε κάθε οργανωμένη προσπάθεια για την ανάδειξη του πολιτισμού μας. Στην INTERAMERICAN, έχουμε ορίσει την Εταιρική Ευθύνη στη βάση του πνευματικού περιεχομένου που μπορεί να αναδεικνύει τη μοναδικότητα της Ελλάδος σε όλη την ιστορική διαδρομή της, αποτελώντας εθνικό πλούτο. Συνεπώς, η σύνδεσή μας με την Κίνηση Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ» υπηρετεί αυτόν τον ορισμό και ταυτίζεται με την εταιρική αποστολή να συμβάλλουμε στην ποιότητα ζωής για όλους τους Έλληνες, συμπληρωματικά ως προς την ασφαλιστική δραστηριότητά μας, όντας ένας επιχειρηματικός οργανισμός πέρα από τα ασφαλιστικά όρια» αναφέρει ο Γιάννης Ρούντος, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων και Υπευθυνότητας του ομίλου.

Εκ μέρους του σωματείου, τονίζεται πως «η INTERAMERICAN αποτελεί για το ΔΙΑΖΩΜΑ έναν σπουδαίο σύμμαχο και συνοδοιπόρο μέσα σε αυτά τα χρόνια. Είναι πάντα παρούσα σε όλες τις στιγμές του σωματείου, στηρίζοντας έμπρακτα όλες τις δράσεις του. Μεταξύ των ανθρώπων της εταιρείας και του σωματείου έχει αναπτυχθεί μια σχέση βαθειάς φιλίας και αγάπης, η οποία εξελίσσεται κάθε ημέρα με στόχο πάντα την ανάδειξη και προστασία των Μνημείων της Φύσης και του Πολιτισμού της χώρας μας».

  • INTERAMERICAN
  • ·
  • ΔΙΑΖΩΜΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης: Πού θα δείτε τον τελικό του EuroLeague Super Cup

All Content

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Πού θα δείτε τον τελικό στο 8ο Τουρνουά "Παύλος Γιαννακόπουλος"

All Content - BusinessNews.gr

Moody’s και Scope αναβάθμισαν την ελληνική οικονομία - Πιερρακάκης: Η Ελλάδα αναβαθμίζεται σε μια στιγμή που οι διεθνείς αγορές δοκιμάζονται

All Content - BusinessNews.gr

Τ. Θεοδωρικάκος: 928 επενδυτικά σχέδια ύψους 3,1 δισ. ευρώ χρηματοδοτούνται από τον νέο αναπτυξιακό νόμο

All Content - BusinessNews.gr

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 16,4% του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία τον Ιούλιο

All Content

IPRA Grand Prix 2024: Όταν οι «άγνωστες chefs» του Περού μπήκαν στο σημαντικότερο γαστρονομικό ranking της χώρας

All Content

Ogilvy One & AEGEAN στο TikTok Day με case study για το Unified Lift Study

All Content

Τα highlights του Παναθηναϊκός-Μπουργκ 90-69 (video)

All Content

Στην παράταση η Ρεάλ 98-95 την Ντουμπάι και παίζει ξανά τελικό με τον Ολυμπιακό (gallery & vid)

All Content - BusinessNews.gr

Star Bulk: Famatown και Danaos οι δύο ισχυρές συμμετοχές μετά την είσοδο στην Euronext Athens

All Content - BusinessNews.gr

ΔΕΗ και AWS βάζουν μπροστά επένδυση 3,5 δισ. ευρώ για Data Center στη Δυτική Μακεδονία

All Content - BusinessNews.gr

Σουρωτή: Η νέα μονάδα που έρχεται το 2028, οι επενδύσεις και η στροφή σε διευρυμένο multi-category χαρτοφυλάκιο

CSRΝews.gr

ΔΕΗ: Απόκτηση χαρτοφυλακίου ΑΠΕ άνω των 2 GW από την ABO Energy στην Πολωνία

CSRΝews.gr

ΕΥΑΘ: Συμβουλευτική υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για βιώσιμες υποδομές νερού στη Θεσσαλονίκη

CSRΝews.gr

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δημιουργεί ένα πρόγραμμα στήριξης για νέους αθλητές

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Κορoνοϊός: Αρνητικά τα πρώτα 250 τεστ στα αεροδρόμια
Κορoνοϊός: Αρνητικά τα πρώτα 250 τεστ στα αεροδρόμια 02/07/2020 - 12:19
Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατέθεσε ο πρώην σύζυγος της 33χρονης 02/07/2020 - 12:55
Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατέθεσε ο πρώην σύζυγος της 33χρονης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    19/09/2026 - 09:00 MEDIA
  • Moody’s και Scope αναβάθμισαν την ελληνική οικονομία - Πιερρακάκης: Η Ελλάδα αναβαθμίζεται σε μια στιγμή που οι διεθνείς αγορές δοκιμάζονται
    18/09/2026 - 23:55 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Volkswagen: Λειτουργικά κέρδη μόλις στο 1% αναμένει για το τρέχον έτος ο όμιλος - Πτώση της μετοχής
    18/09/2026 - 21:45 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Παπουτσάνης: Στο 25,96% αυξήθηκε το ποσοστό του CEO Μενέλαου Τασόπουλου
    18/09/2026 - 21:12 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Επιστροφή στο ρωσικό αέριο θέλει η AfD – Προετοιμάζεται συνάντηση με άνθρωπο του Πούτιν (Reuters)
    18/09/2026 - 20:45 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΤΕπ και ΕΥΑΘ: Επενδυτικό σχέδιο για υποδομές νερού σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική
    18/09/2026 - 20:14 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ευρωαγορές: Με πτώση το κλείσιμο των συναλλαγών της Παρασκευής
    18/09/2026 - 19:46 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Star Bulk: Famatown και Danaos οι δύο ισχυρές συμμετοχές μετά την είσοδο στην Euronext Athens
    18/09/2026 - 19:22 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Πιερρακάκης για επιστροφή του XA στις ανεπτυγμένες αγορές: «Η αξιοπιστία που κερδίσαμε είναι το κεφάλαιο για το επόμενο μεγάλο βήμα»
    18/09/2026 - 19:04 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Κέκροψ: Σημαντική υποχώρηση του τζίρου στο εξάμηνο, αλλά και αισθητό περιορισμό των ζημιών προ φόρων
    18/09/2026 - 18:59 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Πέθανε η Μαργαρίτα Παπανδρέου σε ηλικία 103 ετών
    18/09/2026 - 11:48 ΕΛΛΑΔΑ
  • Τ. Θεοδωρικάκος: 928 επενδυτικά σχέδια ύψους 3,1 δισ. ευρώ χρηματοδοτούνται από τον νέο αναπτυξιακό νόμο
    18/09/2026 - 10:57 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Μακρόν: Συγκαλεί σύνοδο κορυφής της G7 για την ενέργεια - «Οι ρωσικές υβριδικές επιθέσεις δεν θα μείνουν αναπάντητες»
    18/09/2026 - 16:26 ΚΟΣΜΟΣ
  • Πυρκαγιά σε οικόπεδο με παλέτες και λάστιχα στον Ρέντη - Μαύροι καπνοί στην περιοχή
    18/09/2026 - 15:02 ΕΛΛΑΔΑ
  • The Ellinikon: Η μεγαλύτερη ανάπλαση της Ευρώπης παίρνει ήδη ζωή
    18/09/2026 - 16:54 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Πού θα δείτε τον τελικό στο 8ο Τουρνουά "Παύλος Γιαννακόπουλος"

19/09/2026 - 05:38
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης: Πού θα δείτε τον τελικό του EuroLeague Super Cup

19/09/2026 - 05:19
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Ο «Τροχός της Τύχης» επιστρέφει στο Star για 13η χρονιά

18/09/2026 - 14:45
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΔΕΗ: Απόκτηση χαρτοφυλακίου ΑΠΕ άνω των 2 GW από την ABO Energy στην Πολωνία

18/09/2026 - 14:42
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΕΥΑΘ: Συμβουλευτική υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για βιώσιμες υποδομές νερού στη Θεσσαλονίκη

18/09/2026 - 13:59
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η CHANGAN και η Βελμάρ νέοι μεγάλοι χορηγοί της ΚΑΕ Περιστέρι Betsson

18/09/2026 - 11:13
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Romeo Club

16/09/2026 - 13:20
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

2nd Nail Awards

16/09/2026 - 09:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo