Τρίτη, 10 Μαρτίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Δέσμευση Μητσοτάκη για ολοκλήρωση του Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
19/07/2018 · 03:00

Δέσμευση Μητσοτάκη για ολοκλήρωση του Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί σήμερα περιοδεία στην Κρήτη

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί σήμερα περιοδεία στην Κρήτη. Νωρίς το πρωί βρέθηκε στη Σητεία όπου και συναντήθηκε με τον τοπικό σύλλογο αλιέων. Στη συνέχεια μετέβη προς το Δημαρχείο Σητείας όπου είχε επαφές με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης και με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς.

Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Μητσοτάκης έκανε μεταξύ άλλων την εξής επισήμανση για το Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (BOAK): « Αποτελεί προσωπική μου δέσμευση ότι ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης, από την Σητεία μέχρι την Κίσσαμο, θα ολοκληρωθεί. Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν μπορώ να δεχτώ ότι ένα νησί του μεγέθους της Κρήτης και της οικονομικής σημασίας της Κρήτης, στερείται σήμερα μια βασική υποδομή την οποία διαθέτουν όλες οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Με την ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών έργων, των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, έχει εκσυγχρονιστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό το δίκτυο των αυτοκινητοδρόμων της ηπειρωτικής Ελλάδας. Υπάρχει μια μεγάλη μαύρη τρύπα στη χώρα και αυτή είναι ο ΒΟΑΚ. Ο ΒΟΑΚ, λοιπόν, είναι το πρώτο -το τονίζω- έργο πανελλήνιας εμβέλειας και είναι έργο προτεραιότητας για την επόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ.»

Σε σχέση με τις αλλαγές που επιχειρεί η Κυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σημείωσε ότι «ο Κλεισθένης θα οδηγήσει σε δημοτική ακυβερνησία. Διότι οι Δήμοι είναι το κύτταρο της Δημοκρατίας και παρέχουν μια σειρά από βασικές υπηρεσίες, από τις οποίες εξαρτάται η ποιότητα ζωής και τελικά η οικονομική και κοινωνική ευημερία. Η απλή αναλογική, όπως ψηφίστηκε από τον κ. Σκουρλέτη, ισοδυναμεί με ακυβερνησία ή οδηγεί σε ένα πλαίσιο συναλλαγής, το οποίο δεν θα ευνοήσει τελικά την καλή διακυβέρνηση στους Δήμους. Αποτελεί δική μου προσωπική δέσμευση ότι, σε περίπτωση που οι εθνικές εκλογές -όπως θα το θέλαμε- γίνουν πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο νόμος θα ξαναλλάξει. Και σε πρώτη φάση, για τις επόμενες εκλογές, θα επιστρέψουμε, για λόγους απλούστευσης και ταχύτητας, στο υφιστάμενο δοκιμασμένο σύστημα»

Αναφερόμενος στο αναπτυξιακό σχέδιο της περιοχής, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε: «Το δικό μου αναπτυξιακό όραμα είναι ένα τρίγωνο το οποίο συνδέει τον ποιοτικό τουρισμό με τον πολιτισμό και τον αγροτοδιατροφικό τομέα. Αυτό είναι το μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης για το μέλλον. Δεν είναι μόνον ο τουρισμός όπως τον γνωρίζαμε. Είναι ο τουρισμός ο οποίος σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον, αναδεικνύει τον μεγάλο πολιτιστικό πλούτο, ο οποίος υπάρχει εδώ στην περιοχή και αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο, όχι μόνο με τις νέες ανασκαφές, αλλά και με το λαογραφικό και το θρησκευτικό πλούτο τον οποίο διαθέτει η περιοχή».

Επιπλέον σημείωσε πως «είναι αστείο η σημερινή κυβέρνηση, της οποίας το μόνο μέλημα είναι το πως θα μεγαλώσει το κράτος για να σας βάλει περισσότερους φόρους, να πληρώνετε για το μεγάλο κράτος, να κόπτεται ξαφνικά για ιδιωτικές επενδύσεις, όταν τίποτα στον βίο της μέχρι σήμερα δεν μας έχει πείσει ότι ενδιαφέρεται πραγματικά για την ιδιωτική πρωτοβουλία και για τις ιδιωτικές επενδύσεις. Σύντομα θα μας δοθεί η ευκαιρία να κάνουμε πράξη το δικό μας σχέδιο και όραμα, το οποίο, αν έπρεπε να το συνοψίσω σε 15 λέξεις, θα έλεγα, πως είναι οι εξής: Λιγότεροι φόροι και εισφορές σε συνδυασμό με ένα αποτελεσματικότερο κράτος, περισσότερες επενδύσεις και δουλειές, ασφάλεια και σιγουριά για όλους. Αυτό μπορείτε να περιμένετε από τη Ν.Δ., από την επόμενη κυβέρνησή μας».

Τέλος σε σχέση με το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους ανέφερε: «Μιλάμε συχνά για τους ανθρώπους οι οποίοι είναι χρεωμένοι. Και πράγματι πρέπει να δώσουμε μια ρεαλιστική δεύτερη ευκαιρία σε αυτούς οι οποίοι μπορούν να επιβιώσουν. Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν θα έχω κάποιο τρόπο να επιβραβεύσω, έστω και λίγο, τους συνεπείς. Διότι σήμερα υπάρχουν πάρα πολλοί συνεπείς επιχειρηματίες, οι οποίοι αγωνιούν και πασχίζουν και κάθε μήνα είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους, στα ασφαλιστικά ταμεία, στην εφορία και οι οποίοι αισθάνονται πολύ συχνά σαν κορόιδο. Δεν πρέπει να αισθάνεστε κορόιδο. Ο συνεπής πρέπει με κάποιο τρόπο να επιβραβεύεται. Όπως πρέπει να δώσουμε - το τονίζω - μια ρεαλιστική δεύτερη ευκαιρία σε αυτόν που υπέφερε, δεν τα κατάφερε και βρίσκεται σήμερα χρεωμένος. Δεν μπορούμε να αισθανόμαστε ότι υπάρχουν άνθρωποι σήμερα οι οποίοι δεν βλέπουν πουθενά και κανένα μέλλον».

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στην Ιεράπετρα όπου αρχικά συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλο, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στο φράγμα Μπραμιανών. Το φράγμα το οποίο κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ‘70 επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή, καθώς από το νερό που συγκεντρώνεται αρδεύονται σημαντικές γεωργικές εκτάσεις. Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που επισήμαναν και οι κάτοικοι είναι η απουσία υποστηρικτικών έργων στο φράγμα. Ανέφεραν μάλιστα ότι τα τελευταία έργα έγιναν επί Κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, σημειώνοντας πως είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η συντήρηση του φράγματος. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα προχωρήσει στις εργασίες που χρειάζονται για τη διασφάλιση των απαιτούμενων υδάτινων πόρων για την περιοχή.

Κατόπιν, ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στην Ιεράπετρα και συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες της πόλης.

Ακόμη, σε σύσκεψη στο Λασίθι, στην οποία συμμετείχαν φορείς της Κρήτης ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι αρμόδιων φορέων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε θέματα διαχείρισης υδάτινων πόρων, ο πρόεδρος της ΝΔ, επεσήμανε την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρόβλημα της λειψυδρίας ήρθε για να μείνει, επισημαίνοντας πως «μέσα από αυτές τις ανοιχτές διαδικασίες διαβουλεύσεις ο προγραμματικός λόγος μας γίνεται καλύτερος. Δεν ερχόμαστε μόνο για να σας μιλήσουμε αλλά και για να σας ακούσουμε».

Στην εκδήλωση ο δήμαρχος Ιεράπετρας ανακοίνωσε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την ονοματοδοσία κεντρικής οδού της πόλης σε «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» με τον πρόεδρο της ΝΔ να μην κρύβει τη συγκίνησή του.

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ένας άνθρωπος που έβλεπε μακριά, που πόνεσε τον τόπο του, που είχε αντιληφθεί την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος. Σήμερα μετά θάνατον όλοι αναγνωρίζουν την προσφορά του ακόμα και αυτοί που τον πολέμησαν» επεσήμανε χαρακτηριστικά. Το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Κρήτης.

  • ΑΝΑΠΤΥΞΗ
  • ·
  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
  • ·
  • ΧΡΕΟΣ
  • ·
  • ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ
  • ·
  • ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Μονακό: Χωρίς Σπανούλη και την Τρίτη κόντρα στη Ναντέρ!

All Content

Προμηθέας Πάτρας: Τέλος ο Κούρο Σεγκούρα

All Content - BusinessNews.gr

Ξεπέρασε τα 90 εκατ. σε τζίρο η Κωνσταντόπουλος – Olymp

All Content - BusinessNews.gr

Πιερρακάκης από Eurogroup: Προτεραιότητα η προστασία επιχειρήσεων και νοικοκυριών από την ενεργειακή κρίση

All Content - BusinessNews.gr

DIMAND: Άλμα επενδυτικού χαρτοφυλακίου στα €1,36 δισ. – Ενισχυμένη κερδοφορία το 2025

All Content

brandsmirror: Η έρευνα αγοράς αναβαθµίζεται

All Content

Στην Yuzu Communications η Playmobil

FleetNews

Suzuki: Νέες εκδόσεις για τα δημοφιλή Vitara και S-Cross

FleetNews

Νέο “σκληροπυρηνικό” πακέτο για την BMW M2

FleetNews

Ford: Νέες εκδόσεις BlueCruise για Kuga και Puma με αυτόνομη τεχνολογία

All Content

Νιλικίνα: «Να δώσουμε μια καλή μάχη στο Παρίσι»

All Content

«Καθάρισε» στο β' ημίχρονο ο Βίκος, 82-70 την ΑΓΕΧ στα Γιάννινα (vid & gallery)

All Content - BusinessNews.gr

Τα κανάλια ζητούν διαφορετικού τύπου επιδοτήσεις, η Σκλαβενίτης κοιτάζει τις λεπτομέρειες στον Ρέντη και η Viva ετοιμάζει το επόμενο κεφάλαιο της

All Content - BusinessNews.gr

Νίκος Εμμανουηλίδης (Nestlé Ελλάς): H αβεβαιότητα είναι το κίνητρο για να χτίσουμε αντοχές, ωριμότητα και αντανακλαστικά

All Content - BusinessNews.gr

CrediaBank: Στόχος για κέρδη 325 εκατ. ευρώ - Το νέο στρατηγικό σχέδιο και οι πυλώνες ανάπτυξης

FleetNews

Alfa Romeo: Παγκόσμια ανάπτυξη άνω του 20% το 2025

FleetNews

Ποιες εταιρείες ηγούνται στις «καθαρές» αλυσίδες εφοδιασμού των EV

CSRΝews.gr

Principia: Αποχώρηση του CEO Αριστοτέλη Χαντάβα

CSRΝews.gr

Κομισιόν: Επενδύει πάνω από 103 εκατ. ευρώ σε ευρωπαϊκά στρατηγικά έργα για το περιβάλλον και το κλίμα

CSRΝews.gr

COSMOTE TELEKOM: Μεγάλος Χορηγός στον 14ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Διπλωματικές πηγές: Ο κ. Λαβρόφ είναι καλοδεχούμενος στην Αθήνα
Διπλωματικές πηγές: Ο κ. Λαβρόφ είναι καλοδεχούμενος στην Αθήνα 19/07/2018 - 03:00
Δραγασάκης: Συνάντηση με τον Πρέσβη της Βραζιλίας στην Αθήνα 19/07/2018 - 03:00
Δραγασάκης: Συνάντηση με τον Πρέσβη της Βραζιλίας στην Αθήνα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Μουσείο Μαρία Κάλλας Δήμου Αθηναίων: «Εκτός σκηνής: Η φροντίδα του θεατρικού κοστουμιού»
    09/03/2026 - 23:00 ΕΛΛΑΔΑ
  • Δημοσκοπήσεις ALCO – Opinion Poll: Ανοδική πορεία για τη ΝΔ - μειώνονται οι αναποφάσιστοι, λόγω Ιράν
    09/03/2026 - 21:45 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Εντός της εβδομάδας θα οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης
    09/03/2026 - 21:20 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Κεραμέως στο EPSCO: Τρεις άξονες για την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης υπέρ των εργαζομένων
    09/03/2026 - 20:55 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ευρωαγορές: Με πτώση έκλεισαν οι συναλλαγές της Δευτέρας
    09/03/2026 - 20:29 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • MSC: Τριπλή ναυπηγική τελετή στη Γένοβα για τα νέα υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια του Ομίλου
    09/03/2026 - 19:59 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • To Ιράν είναι έτοιμο για «μακρύ πόλεμο» και προειδοποιεί τις ΗΠΑ με «οικονομικό πόνο»
    09/03/2026 - 19:36 ΚΟΣΜΟΣ
  • NextGen Innovators: Ανοιχτές οι αιτήσεις για τον 6ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας
    09/03/2026 - 19:12 ΕΛΛΑΔΑ
  • Μήνυμα Πούτιν προς την Ευρώπη: Έτοιμη η Ρωσία για νέα ενεργειακή συνεργασία
    09/03/2026 - 19:01 ΚΟΣΜΟΣ
  • Η G7 δεν έλαβε απόφαση για αποδέσμεσυη πετρελαϊκών αποθεμάτων
    09/03/2026 - 18:42 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Ξεπέρασε τα 90 εκατ. σε τζίρο η Κωνσταντόπουλος – Olymp
    09/03/2026 - 07:23 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΝΦΙΑ 2026: Ερχεται ο νέος λογαριασμός - Πότε θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά
    09/03/2026 - 08:59 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • DIMAND: Άλμα επενδυτικού χαρτοφυλακίου στα €1,36 δισ. – Ενισχυμένη κερδοφορία το 2025
    09/03/2026 - 09:24 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Νίκος Εμμανουηλίδης (Nestlé Ελλάς): H αβεβαιότητα είναι το κίνητρο για να χτίσουμε αντοχές, ωριμότητα και αντανακλαστικά
    09/03/2026 - 10:53 CEO INSIGHTS
  • Goldman Sachs: Η ελληνική οικονομία αντέχει τα ενεργειακά σοκ - Ανθεκτική ανάπτυξη
    09/03/2026 - 09:10 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ο Έρικ Γκριν αστόχησε σε τρίποντο και η Αρμάνι νίκησε με 88-86 την Καντού

09/03/2026 - 21:00
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Με Λόιντ και Λι η Εφές, 85-76 στην έδρα της Μανίσα

09/03/2026 - 19:19
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Principia: Αποχώρηση του CEO Αριστοτέλη Χαντάβα

09/03/2026 - 16:02
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Κομισιόν: Επενδύει πάνω από 103 εκατ. ευρώ σε ευρωπαϊκά στρατηγικά έργα για το περιβάλλον και το κλίμα

09/03/2026 - 15:58
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

MWC Barcelona 2026: Η Ελλάδα δυναμικά στο διεθνές ραντεβού Καινοτομίας και Ψηφιακής Τεχνολογίας

09/03/2026 - 14:58
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

COSMOTE TELEKOM: Μεγάλος Χορηγός στον 14ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

09/03/2026 - 14:49
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Η Μάργκο Ρόμπι εντυπωσιάζει με ένα φόρεμα από μαλλιά στην πρεμιέρα του Λονδίνου

09/03/2026 - 08:45
FleetNews
fleetnews.gr

Suzuki: Νέες εκδόσεις για τα δημοφιλή Vitara και S-Cross

09/03/2026 - 06:12
FleetNews
fleetnews.gr

Νέο “σκληροπυρηνικό” πακέτο για την BMW M2

09/03/2026 - 06:12
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“NUVIA Medical Aesthetics”

04/03/2026 - 15:39
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo