Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Δέσμευση Μητσοτάκη για ολοκλήρωση του Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
19/07/2018 · 03:00

Δέσμευση Μητσοτάκη για ολοκλήρωση του Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί σήμερα περιοδεία στην Κρήτη
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί σήμερα περιοδεία στην Κρήτη. Νωρίς το πρωί βρέθηκε στη Σητεία όπου και συναντήθηκε με τον τοπικό σύλλογο αλιέων. Στη συνέχεια μετέβη προς το Δημαρχείο Σητείας όπου είχε επαφές με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης και με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς.

Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Μητσοτάκης έκανε μεταξύ άλλων την εξής επισήμανση για το Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (BOAK): « Αποτελεί προσωπική μου δέσμευση ότι ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης, από την Σητεία μέχρι την Κίσσαμο, θα ολοκληρωθεί. Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν μπορώ να δεχτώ ότι ένα νησί του μεγέθους της Κρήτης και της οικονομικής σημασίας της Κρήτης, στερείται σήμερα μια βασική υποδομή την οποία διαθέτουν όλες οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Με την ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών έργων, των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, έχει εκσυγχρονιστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό το δίκτυο των αυτοκινητοδρόμων της ηπειρωτικής Ελλάδας. Υπάρχει μια μεγάλη μαύρη τρύπα στη χώρα και αυτή είναι ο ΒΟΑΚ. Ο ΒΟΑΚ, λοιπόν, είναι το πρώτο -το τονίζω- έργο πανελλήνιας εμβέλειας και είναι έργο προτεραιότητας για την επόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ.»

Σε σχέση με τις αλλαγές που επιχειρεί η Κυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σημείωσε ότι «ο Κλεισθένης θα οδηγήσει σε δημοτική ακυβερνησία. Διότι οι Δήμοι είναι το κύτταρο της Δημοκρατίας και παρέχουν μια σειρά από βασικές υπηρεσίες, από τις οποίες εξαρτάται η ποιότητα ζωής και τελικά η οικονομική και κοινωνική ευημερία. Η απλή αναλογική, όπως ψηφίστηκε από τον κ. Σκουρλέτη, ισοδυναμεί με ακυβερνησία ή οδηγεί σε ένα πλαίσιο συναλλαγής, το οποίο δεν θα ευνοήσει τελικά την καλή διακυβέρνηση στους Δήμους. Αποτελεί δική μου προσωπική δέσμευση ότι, σε περίπτωση που οι εθνικές εκλογές -όπως θα το θέλαμε- γίνουν πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο νόμος θα ξαναλλάξει. Και σε πρώτη φάση, για τις επόμενες εκλογές, θα επιστρέψουμε, για λόγους απλούστευσης και ταχύτητας, στο υφιστάμενο δοκιμασμένο σύστημα»

Αναφερόμενος στο αναπτυξιακό σχέδιο της περιοχής, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε: «Το δικό μου αναπτυξιακό όραμα είναι ένα τρίγωνο το οποίο συνδέει τον ποιοτικό τουρισμό με τον πολιτισμό και τον αγροτοδιατροφικό τομέα. Αυτό είναι το μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης για το μέλλον. Δεν είναι μόνον ο τουρισμός όπως τον γνωρίζαμε. Είναι ο τουρισμός ο οποίος σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον, αναδεικνύει τον μεγάλο πολιτιστικό πλούτο, ο οποίος υπάρχει εδώ στην περιοχή και αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο, όχι μόνο με τις νέες ανασκαφές, αλλά και με το λαογραφικό και το θρησκευτικό πλούτο τον οποίο διαθέτει η περιοχή».

Επιπλέον σημείωσε πως «είναι αστείο η σημερινή κυβέρνηση, της οποίας το μόνο μέλημα είναι το πως θα μεγαλώσει το κράτος για να σας βάλει περισσότερους φόρους, να πληρώνετε για το μεγάλο κράτος, να κόπτεται ξαφνικά για ιδιωτικές επενδύσεις, όταν τίποτα στον βίο της μέχρι σήμερα δεν μας έχει πείσει ότι ενδιαφέρεται πραγματικά για την ιδιωτική πρωτοβουλία και για τις ιδιωτικές επενδύσεις. Σύντομα θα μας δοθεί η ευκαιρία να κάνουμε πράξη το δικό μας σχέδιο και όραμα, το οποίο, αν έπρεπε να το συνοψίσω σε 15 λέξεις, θα έλεγα, πως είναι οι εξής: Λιγότεροι φόροι και εισφορές σε συνδυασμό με ένα αποτελεσματικότερο κράτος, περισσότερες επενδύσεις και δουλειές, ασφάλεια και σιγουριά για όλους. Αυτό μπορείτε να περιμένετε από τη Ν.Δ., από την επόμενη κυβέρνησή μας».

Τέλος σε σχέση με το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους ανέφερε: «Μιλάμε συχνά για τους ανθρώπους οι οποίοι είναι χρεωμένοι. Και πράγματι πρέπει να δώσουμε μια ρεαλιστική δεύτερη ευκαιρία σε αυτούς οι οποίοι μπορούν να επιβιώσουν. Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν θα έχω κάποιο τρόπο να επιβραβεύσω, έστω και λίγο, τους συνεπείς. Διότι σήμερα υπάρχουν πάρα πολλοί συνεπείς επιχειρηματίες, οι οποίοι αγωνιούν και πασχίζουν και κάθε μήνα είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους, στα ασφαλιστικά ταμεία, στην εφορία και οι οποίοι αισθάνονται πολύ συχνά σαν κορόιδο. Δεν πρέπει να αισθάνεστε κορόιδο. Ο συνεπής πρέπει με κάποιο τρόπο να επιβραβεύεται. Όπως πρέπει να δώσουμε - το τονίζω - μια ρεαλιστική δεύτερη ευκαιρία σε αυτόν που υπέφερε, δεν τα κατάφερε και βρίσκεται σήμερα χρεωμένος. Δεν μπορούμε να αισθανόμαστε ότι υπάρχουν άνθρωποι σήμερα οι οποίοι δεν βλέπουν πουθενά και κανένα μέλλον».

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στην Ιεράπετρα όπου αρχικά συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλο, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στο φράγμα Μπραμιανών. Το φράγμα το οποίο κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ‘70 επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή, καθώς από το νερό που συγκεντρώνεται αρδεύονται σημαντικές γεωργικές εκτάσεις. Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που επισήμαναν και οι κάτοικοι είναι η απουσία υποστηρικτικών έργων στο φράγμα. Ανέφεραν μάλιστα ότι τα τελευταία έργα έγιναν επί Κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, σημειώνοντας πως είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η συντήρηση του φράγματος. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα προχωρήσει στις εργασίες που χρειάζονται για τη διασφάλιση των απαιτούμενων υδάτινων πόρων για την περιοχή.

Κατόπιν, ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στην Ιεράπετρα και συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες της πόλης.

Ακόμη, σε σύσκεψη στο Λασίθι, στην οποία συμμετείχαν φορείς της Κρήτης ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι αρμόδιων φορέων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε θέματα διαχείρισης υδάτινων πόρων, ο πρόεδρος της ΝΔ, επεσήμανε την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρόβλημα της λειψυδρίας ήρθε για να μείνει, επισημαίνοντας πως «μέσα από αυτές τις ανοιχτές διαδικασίες διαβουλεύσεις ο προγραμματικός λόγος μας γίνεται καλύτερος. Δεν ερχόμαστε μόνο για να σας μιλήσουμε αλλά και για να σας ακούσουμε».

Στην εκδήλωση ο δήμαρχος Ιεράπετρας ανακοίνωσε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την ονοματοδοσία κεντρικής οδού της πόλης σε «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» με τον πρόεδρο της ΝΔ να μην κρύβει τη συγκίνησή του.

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ένας άνθρωπος που έβλεπε μακριά, που πόνεσε τον τόπο του, που είχε αντιληφθεί την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος. Σήμερα μετά θάνατον όλοι αναγνωρίζουν την προσφορά του ακόμα και αυτοί που τον πολέμησαν» επεσήμανε χαρακτηριστικά. Το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Κρήτης.

  • ΑΝΑΠΤΥΞΗ
  • ·
  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
  • ·
  • ΧΡΕΟΣ
  • ·
  • ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ
  • ·
  • ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Με buzzer τρίποντο Έβανς ο Προμηθέας, 94-93 την Κορφέζ! (video)

All Content

Ολυμπιακός: Το video από την προπόνηση στην Etihad Arena

All Content - BusinessNews.gr

Jackaroo: Εκτίναξη τζίρου στα 31,4 εκατ. ευρώ το 2025 στην πρώτη χρήση υπό την Vivartia

All Content - BusinessNews.gr

Μητσοτάκης: Θα υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση για πετρέλαιο θέρμανσης κάτω από 1,75 ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Aktor: Επένδυση 370 εκατ. ευρώ στη ΔΕΠΑ Εμπορίας - Συμφωνία για απόκτηση του 51% του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ

All Content

VML: Νέα καμπάνια για την bp

All Content

Ermis Awards: Πρόεδρος της Επιτροπής Branding & Design ο Μενέλαος Κουρούδης

All Content

Και επίσημα στο Περιστέρι το Stoiximan Super Cup 2026 - Το πρόγραμμα

All Content

Γιαννακόπουλος: «Ο Παύλος μαζί με τον Θανάση βλέπουν όλα τα παιχνίδια από ψηλά» (vid)

All Content - BusinessNews.gr

ΔΕΗ και Amazon δρομολογούν Data Center 300 MW στη Δυτική Μακεδονία

All Content - BusinessNews.gr

Αύξηση 5,2% στις πωλήσεις του οργανωμένου λιανεμπορίου το καλοκαίρι

All Content - BusinessNews.gr

ΙΟΒΕ: Άνοδος των επιχειρηματικών προσδοκιών στην ελληνική βιομηχανία τον Αύγουστο

CSRΝews.gr

Διεθνής διάκριση για την D-Marin στα Innovation Route Awards 2026 του Καννών

CSRΝews.gr

ΔΥΠΑ & «Ελληνικός Χρυσός» δημιουργούν νέο παράρτημα ΕΠΑΣ Μαθητείας στο Στρατώνι

CSRΝews.gr

Η Polyplast LTD μεγάλος χορηγός αθλητικού υλικού της «Προοδευτικής Περάματος»  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Διπλωματικές πηγές: Ο κ. Λαβρόφ είναι καλοδεχούμενος στην Αθήνα
Διπλωματικές πηγές: Ο κ. Λαβρόφ είναι καλοδεχούμενος στην Αθήνα 19/07/2018 - 03:00
Δραγασάκης: Συνάντηση με τον Πρέσβη της Βραζιλίας στην Αθήνα 19/07/2018 - 03:00
Δραγασάκης: Συνάντηση με τον Πρέσβη της Βραζιλίας στην Αθήνα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • O Κυρ. Μητσοτάκης στα εγκαίνια The Ellinikon Sports Park: «Η σταθερότητα προϋπόθεση για τα μεγάλα έργα»
    17/09/2026 - 22:31 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Δημοσκοπήσεις MARC-MRB: Σταθερή πρωτιά της ΝΔ, μικρή άνοδο του ΠΑΣΟΚ, αισθητή υποχώρηση της Ελπίδας
    17/09/2026 - 22:06 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Capital Tankers: Ισχυρή πορεία της μετοχής μετά την είσοδο στο Euronext Growth Oslo
    17/09/2026 - 21:10 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Aktor: Επένδυση 370 εκατ. ευρώ στη ΔΕΠΑ Εμπορίας - Συμφωνία για απόκτηση του 51% του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ
    17/09/2026 - 20:45 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ευρωαγορές: Με άνοδο έκλεισαν οι συναλλαγές της Πέμπτης
    17/09/2026 - 20:23 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ρεκόρ ξηρασίας σε 10 ευρωπαϊκές χώρες
    17/09/2026 - 19:46 ΚΟΣΜΟΣ
  • Xρηματιστήριο - Κλείσιμο: Με πτώση 0,40% στις 2.687,91 μονάδες ο Γενικός Δείκτη
    17/09/2026 - 19:15 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Interwood Ξυλεμπορία: Ολοκληρώθηκε η πώληση ακινήτου έναντι €3 εκατ. - Που θα διατεθούν τα κεφάλαια
    17/09/2026 - 18:54 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Μητσοτάκης: Θα υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση για πετρέλαιο θέρμανσης κάτω από 1,75 ευρώ
    17/09/2026 - 18:34 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον Αναπτυξιακό Νόμο: Το «ταμείο» των 3,1 δισ. ευρώ – 928 σχέδια και 15.000 θέσεις εργασίας
    17/09/2026 - 18:24 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Ελληνικά Οινοποιεία: «Μεθυστική» άνοδος 33,7% στον τζίρο και επιστροφή στην κερδοφορία
    17/09/2026 - 07:07 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Colgate-Palmolive: Στα 113,6 εκατ. ευρώ το αποτύπωμα στην Ελλάδα
    17/09/2026 - 07:42 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Jackaroo: Εκτίναξη τζίρου στα 31,4 εκατ. ευρώ το 2025 στην πρώτη χρήση υπό την Vivartia
    17/09/2026 - 14:29 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Νέα φάση ανάπτυξης «από θέση ισχύος» – Τι ανέφερε ο Γιώργος Περιστέρης
    17/09/2026 - 09:12 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • CrediaBank: Η επόμενη φάση ανάπτυξης με έμφαση στις χορηγήσεις και την αξιοποίηση του κεφαλαίου
    17/09/2026 - 10:05 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

To πανόραμα των προκριματικών του BCL

17/09/2026 - 20:30
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Η Μακάμπι νίκησε με 101-83 τη Χάποελ και κατέκτησε το Super Cup Ισραήλ - Απίθανο buzzer του Μαντάρ (vid)

17/09/2026 - 19:59
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Ανανεωμένα πακέτα συνδρομών από το Vodafone TV

17/09/2026 - 15:06
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Διεθνής διάκριση για την D-Marin στα Innovation Route Awards 2026 του Καννών

17/09/2026 - 14:56
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

V+O Greece | SEC Newgate: Workshop Partner στο πρόγραμμα IPOready της Euronext Athens

17/09/2026 - 13:40
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΔΥΠΑ & «Ελληνικός Χρυσός» δημιουργούν νέο παράρτημα ΕΠΑΣ Μαθητείας στο Στρατώνι

17/09/2026 - 13:09
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Romeo Club

16/09/2026 - 13:20
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

2nd Nail Awards

16/09/2026 - 09:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo