Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023
BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Γιώργος Τσουνάκης (Henkel Hellas): Καλλιεργούμε κουλτούρα βασισμένη στην εμπιστοσύνη
 Δημήτρης Τσουκαλάς Γράφει ο Δημήτρης Τσουκαλάς
BUSINESS NEWS MAGAZINE
29/03/2021 · 12:14

Γιώργος Τσουνάκης (Henkel Hellas): Καλλιεργούμε κουλτούρα βασισμένη στην εμπιστοσύνη

O Γιώργος Τσουνάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Henkel, μας αναφέρει πως στο εξής οι ηγέτες και οι CEOs θα πρέπει να καλλιεργήσουν μια κουλτούρα βασισμένη στην εμπιστοσύνη, στην ενδυνάμωση και στη δημιουργία οργανώσεων που εργάζονται με σαφείς και κοινούς στόχους.

Ποιες θεωρείτε πως είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις πλέον για το επιχειρείν μετά την εμφάνιση της πανδημίας; Ποιες είναι τώρα οι προτεραιότητες;

Προτεραιότητά μας είναι να συνεχίσουμε να προστατεύουμε τους ανθρώπους μας.

Από τις αρχές Μαρτίου, χάρη στην ετοιμότητα και στο σχέδιο κατά της πανδημίας της Henkel αλλά και τη στενή συνεργασία με τους συναδέλφους μας στη Henkel Ιταλίας, καταφέραμε να προβλέψουμε την εξέλιξη της έκτακτης ανάγκης της πανδημίας και εφαρμόσαμε γρήγορα όλα τα μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια των εργαζομένων μας και συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με αυτό καθημερινά.

Από επιχειρηματική σκοπιά, προμηθεύουμε την αγορά με πολλά απαραίτητα προϊόντα μας, αλλά -το πιο σημαντικό- συνεχίζουμε καθημερινά να κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα είμαστε κοντά στους πελάτες μας και θα παρέχουμε τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες μας στους τελικούς καταναλωτές. Εφαρμόσαμε ειδικά μέτρα στον κλάδο των επαγγελματικών καλλυντικών για να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας επαγγελματίες κομμωτές που υπέφεραν πολύ από τα lockdowns. Το πελατοκεντρικό επιχειρηματικό μας μοντέλο αποδείχθηκε αληθινό, ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας.

Στις αρχές του 2020 αναπτύξαμε διεθνώς το στρατηγικό μας πλαίσιο και εστιάσαμε σε τέσσερις βασικούς άξονες: το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας, τη βιωσιμότητα, τη καινοτομία και την ψηφιοποίηση.

Εργαζόμαστε για τη διαρκή προσαρμογή και βελτιστοποίηση του χαρτοφυλακίου μας σύμφωνα με την εξέλιξη της ζήτησης. Ανακοινώσαμε τη δέσμευσή μας να γίνουμε «Θετικοί για το Κλίμα» μέχρι το 2040, καθώς σκοπεύουμε να μειώσουμε το αποτύπωμα άνθρακα της παραγωγής μας κατά 65%. Μέχρι το 2025 όλες οι πλαστικές μας συσκευασίες θα είναι ανακυκλώσιμες. Θα επιταχύνουμε σημαντικές καινοτομίες, επεκτείνοντας τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και δεδομένων για ταχύτερες και καλύτερες πληροφορίες. Θα αξιοποιήσουμε επίσης τις δυνατότητες ανοιχτής καινοτομίας και συλλογής ιδεών από το ευρύ κοινό -crowdsourcing- και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε κέντρα καινοτομίας. Θα μετατρέψουμε την ψηφιοποίηση σε δημιουργό αξίας για τον πελάτη και για τον καταναλωτή.

Η Henkel θέλει να ενισχύσει την 1: 1 σύνδεση και τις ψηφιακές πωλήσεις στον καταναλωτικό τομέα, επεκτείνοντας τις υπάρχουσες και δημιουργώντας νέες ψηφιακές πλατφόρμες για άμεση επικοινωνία και σύνδεση με τους καταναλωτές. Η -endtoend- πελατοκεντρικήψηφιοποίηση με τις βιομηχανικές επιχειρήσεις, θα οδηγήσει στη δημιουργία νέων δραστηριοτήτων και στην περαιτέρω ψηφιοποίηση της εμπειρίας των πελατών σε όλα τα σημεία επαφής.

Ποια εκτιμάτε πως θα είναι η επόμενη ημέρα για την ελληνική οικονομία; Τι χρειάζεται για να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες;

Η Henkel έχει αποδείξει την εμπιστοσύνη της στην ελληνική οικονομία, αφού συνεχίζει να επενδύει, να παράγει και να εμπορεύεται τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της στην Ελλάδα και την Κύπρο, αδιάκοπα. Οι 220 εργαζόμενοί μας είναι όλοι αφοσιωμένοι να συμβάλουν στη μελλοντική μας θετική εξέλιξη και ανυπομονούμε να δούμε την ελληνική οικονομία να επιστρέφει στην ανάπτυξη μετά τη δύσκολη τελευταία δεκαετία.

Όταν περνάμε δύσκολες στιγμές, ανακαλύπτουμε τις αδυναμίες μας και έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε πάνω σε αυτές και να βελτιωθούμε. Για να το κάνουμε αυτό, χρειαζόμαστε μακροπρόθεσμο όραμα και στρατηγική. Η Henkel πέρασε από 144 χρόνια ιστορίας, εμπειρίας και κληρονομιάς. Αντιμετωπίσαμε πολλές κρίσιμες στιγμές και μάθαμε ότι οποιαδήποτε κρίσιμη στιγμή μπορεί να φέρει θετικό μετασχηματισμό. Πρέπει να εξετάσουμε σενάρια για την εξέλιξη και να προσαρμόσουμε τις προτεραιότητές μας, τις δομές μας, τον τρόπο εργασίας, τις επενδύσεις.

Κατά τη γνώμη σας, η κρίση αυτή και οι προκλήσεις που αναδύθηκαν εξαιτίας της έχουν ως αποτέλεσμα και νέες απαιτήσεις από τους CEOs και τους businessleaders; Επήλθαν αλλαγές στο ρόλο τους και στις δεξιότητες που πρέπει να διαθέτουν;

Αυτή η περίοδος επιτάχυνε ό,τι συνέβαινε ήδη. Δεν θα εργαζόμαστε πλέον όπως στο παρελθόν. Θα ξεκινήσει η νέα υβριδική λειτουργία και οι ηγέτες και οι CEOs πρέπει να καλλιεργήσουν μια κουλτούρα βασισμένη στην εμπιστοσύνη, την ενδυνάμωση και τη δημιουργία οργανώσεων που εργάζονται με σαφείς και κοινούς στόχους. Η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, η διαφορετικότητα θα είναι όλο και πιο σημαντική για την καλύτερη απόδοση και την προσέλκυση ταλέντων. Η ευελιξία θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο, επειδή ο νικητής στο μέλλον θα είναι αυτός που θα είναι έτοιμος να προσαρμόζεται στις μεταβαλλόμενες συνθήκες και δεδομένα… ταχύτερα από τους άλλους!

Οι εργαζόμενοι μας λένε ότι βλέπουν το χώρο εργασίας ως ένα μέρος όπου τους αρέσει να βρίσκονται και να συνδέονται, να μοιράζονται και να αισθάνονται μέλη της ομάδας, εκτιμούν όμως επίσης τη μεγαλύτερη ελευθερία να διαχειρίζονται το χρόνο εργασίας τους και την προσωπική τους ζωή, ώστε να επιτύχουν μια καλύτερη ισορροπία. Οι ηγέτες θα πρέπει να έχουν την ικανότητα να ακούν περισσότερο, να οργανώνουν και να καθοδηγούν ομάδες επίσης και από απόσταση και να αναπτύσσουν κουλτούρα ανατροφοδότησης μέσα στον οργανισμό.

Στη Henkel πραγματικά πιστεύουμε ότι η Ηγεσία και η Κουλτούρα είναι δουλειά όλων μας. Αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε τις Δεσμεύσεις Ηγεσίας στις αρχές του 2019. Έχουμε υψηλές προσδοκίες όσον αφορά την ηγεσία, την επιχειρηματικότητα, την ανάληψη ευθύνης και τη συνεργασία. Οι Δεσμεύσεις Ηγεσίας είναι η κατευθυντήρια αρχή για όλους στη Henkel - όχι μόνο για τους ηγέτες μας. Ο καθένας από εμάς στην εταιρεία είναι υπεύθυνος να καθορίσει τον τρόπο συνεργασίας μας και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε δεσμευμένοι να ενεργούμε σαν επιχειρηματίες, να συνεργαζόμαστε σαν ισχυρές ομάδες, να αναπτύσσουμε τους ανθρώπους μας με πάθος και να είμαστε υπεύθυνοι για τα αποτελέσματά μας. Είμαστε αποφασισμένοι και εστιασμένοι να διαμορφώσουμε ενεργά την κουλτούρα μας!

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ σύντομα να επανέλθουμε όλοι στη νέα κανονικότητα με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, υγιείς πιο δυνατοί και πιο ώριμοι μετά τη νέα αυτή παγκόσμια δοκιμασία.

*Δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο «Special Report: Οι CEOs για την επόμενη μέρα» του BusinessNews Magazine

  • HENKEL HELLAS
  • ·
  • SPECIAL REPORT
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Ιουλία Τσέτη (Φαρμακευτικές Επιχειρήσεις Τσέτη): Η πανδημία πρέπει να μας αφυπνίσει
Ιουλία Τσέτη (Φαρμακευτικές Επιχειρήσεις Τσέτη): Η πανδημία πρέπει να μας αφυπνίσει 26/03/2021 - 10:38
Γεώργιος Φιλιόπουλος, Enterprise Greece: Η Ελλάδα μπαίνει δυναμικά στον επενδυτικό χάρτη 08/04/2021 - 08:59
Γεώργιος Φιλιόπουλος, Enterprise Greece: Η Ελλάδα μπαίνει δυναμικά στον επενδυτικό χάρτη
 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Τουρκία: Δύο κοριτσάκια και έναν 50χρονο ανέσυραν ζωντανούς οι Έλληνες διασώστες
    07/02/2023 - 20:50 ΚΟΣΜΟΣ
  • Emirates: Ημερίδες προσλήψεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο
    07/02/2023 - 20:38 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Πάουελ: «Σήμα» για νέες αυξήσεις επιτοκίων - Αναμένει σημαντική πτώση του πληθωρισμού το 2023
    07/02/2023 - 20:20 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Τουρκία - Συρία: Πάνω από 6.370 οι νεκροί από τους σεισμούς
    07/02/2023 - 20:15 ΚΟΣΜΟΣ
  • Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, στο κλείσιμο της Τρίτης
    07/02/2023 - 20:03 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • BriQ: Eπιστροφή μετρητών στους μετόχους από τη θυγατρική Sarmed
    07/02/2023 - 19:47 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΣΥΡΙΖΑ: Σποτ για μικρομεσαίους επιχειρηματίες (vid)
    07/02/2023 - 19:40 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Κρούγκμαν: Η Fed μπορεί να προκαλέσει ύφεση, αν επιμείνει στα υψηλά επιτόκια
    07/02/2023 - 19:34 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Μητσοτάκης στο CNN: Δυνατή εικόνα Ελληνας και Τούρκος να σώζουν ένα 7χρονο παιδί
    07/02/2023 - 19:23 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Βουλή: Εξώδικο Κασιδιάρη από τις φυλακές περί "αντισυνταγματικότητας" της τροπολογίας
    07/02/2023 - 19:18 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Η μπουγάτσα των 100 ετών από το Ηράκλειο Κρήτης με το brand «Φυλλοσοφίες» κάνει σχέδια για Αθήνα και Ευρώπη
    07/02/2023 - 07:57 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Megas Yeeros: Ανοίγει το δρόμο για νέες τάσεις φαγητού στη βρετανική αγορά
    07/02/2023 - 09:18 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ανοιξε η Εθνική Οδός για τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων
    07/02/2023 - 13:46 ΕΛΛΑΔΑ
  • Κύκνος: Το 2023 θα είναι έτος καινοτομιών
    07/02/2023 - 07:50 ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε αμοιβαίο κεφάλαιο της Calamos Investments
    07/02/2023 - 10:03 ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Direction Business Network

FleetNews
FleetNews

ABB E-mobility: Ένα εκατομμύριο φορτιστές

08/02/2023 - 00:43
FleetNews
FleetNews

Dacia Spring, το πιο “πράσινο” αυτοκίνητο του 2022

08/02/2023 - 00:20
AllStar Basket
AllStar Basket

Εθνική Γυναικών: Αναχωρεί την Τετάρτη για Πορτογαλία

07/02/2023 - 23:34
AllStar Basket
AllStar Basket

Σιούτης: “Δεν υποτιμήσαμε τη Λιμόζ”

07/02/2023 - 23:32
Advertising.gr
Advertising.gr

Yamaha: Διοργάνωσε το συνέδριο «Move 2 Inspire»

07/02/2023 - 19:55
Advertising.gr
Advertising.gr

SOUNDIS: Νέο καθημερινό ειδησεογραφικό podcast SOUNDIS NEWS

07/02/2023 - 19:20
CSRΝews.gr
CSRΝews.gr

Όμιλος Vodafone: Στηρίζει τους πληγέντες από τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία

07/02/2023 - 18:58
CSRΝews.gr
CSRΝews.gr

GROHE: Διοργανώνει το GROHE X Summit «Caring for Water»

07/02/2023 - 17:48
NEWS
Estetica Magazine

H NEA INOA EINAI EΔΩ!

07/02/2023 - 11:06
NEWS
Estetica Magazine

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ 3 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ Η ALFAPARF MILANO PROFESSIONAL ΣΤΑ ΗΟΤ 100 HAIR AWARDS 2023!

07/02/2023 - 11:04
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2023 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo