Μ. Σχοινάς: Η Ε.Ε. καλωσορίζει την πρόταση Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
18 Ιανουαρίου 2021 | Επικαιρότητα
«Η Ε.Ε. καλωσόρισε την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για ένα αμοιβαία αναγνωρισμένο πιστοποιητικό εμβολιασμού», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας στην όγδοη συνάντηση της Επιτροπής Κρίσεων Παγκόσμιου Τουρισμού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών.  

 

 

 

Όπως είπε, η Επιτροπή με τα κράτη – μέλη εργάζονται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση. 

Ο κ. Σχοινάς εξέφρασε την ελπίδα να συμφωνηθεί μια κοινή προσέγγιση όσον αφορά στο πιστοποιητικό εμβολιασμού εντός των προσεχών εβδομάδων.

 

 

Ο επίτροπος για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, τόνισε πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποδείξει ότι κάποιος δεν ανήκει στις κατηγορίες υψηλού κινδύνου για να ταξιδέψει μετριάζοντας τα εναλλακτικά μέτρα όπως τα αρνητικά τεστ.

 

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα γίνει συζήτηση σε επίπεδο ηγετών με την ελπίδα να υπάρξει συλλογική προσέγγιση.

Ο κ. Μαργατίτης υπογράμμισε τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για να ελεγχθεί ο κίνδυνος τρίτου κύματος όπως επίσης και να προχωρήσουν γρήγορα οι εμβολιασμοί.

Σημείωσε, δε, ότι η Ε.Ε. εργάζεται έτσι ώστε να διατηρηθούν τα μέτρα στον ελάχιστο βαθμό που είναι απαραίτητο, καθώς και η αναγκαία κινητικότητα για να υπάρξει διευκόλυνση στο «άνοιγμα» των ταξιδιών και του τουρισμού το συντομότερο δυνατόν.

Κλείνοντας, επεσήμανε ότι στόχος είναι να προετοιμαστεί το έδαφος για γρήγορη και βιώσιμη ανάπτυξη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ