Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2026

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

  • Σε κλοιό καύσωνα και σήμερα η χώρα, με υψηλή θερμοκρασία και αφρικανική σκόνη
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Δημήτρης Κατραβάς, ΜediaSaturn:Mια ελληνική εταιρία με γερμανικά κεφάλαια
Newsroom Newsroom
ΠΡΟΣΩΠΑ
18/02/2014 · 02:00

Δημήτρης Κατραβάς, ΜediaSaturn:Mια ελληνική εταιρία με γερμανικά κεφάλαια

Ο επικεφαλής της MEDIASATURN GREECE, Δημήτρης Κατραβάς μιλάει για τα σχέδια της εταιρίας.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

του Δημήτρη Τσουκαλά

Είστε ο επικεφαλής της MediaSaturn στην Ελλάδα, μιας εταιρίας με σημαντική και δυναμική παρουσία στο χώρο του λιανεμπορίου ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών. Μπορείτε να μας παρουσιάσετε το αποτύπωμα της εταιρίας στην εγχώρια οικονομία;

H ΜediaSaturn δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με το brand της MediaMarkt. Διαθέτουμε παρουσία στην εγχώρια αγορά από το 2005 και αυτή τη στιγμή το δίκτυό μας αριθμεί 10 μεγάλα φυσικά καταστήματα σε συνδυασμό με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Απασχολούμε περίπου 900 Έλληνες εργαζόμενους, στηρίζοντας ενεργά την ελληνική οικονομία, καταβάλλοντας εργοδοτικές εισφορές και φυσικά τους φόρους που μας αντιστοιχούν. Σε επίπεδο πωλήσεων, αυτή τη στιγμή αποτελούμε ένα ισχυρό νούμερο 2 στην ελληνική αγορά ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, ενώ θα πρέπει να τονίσω πως αυξάνουμε σταθερά τα μερίδιά μας την τελευταία τριετία.

Πώς έχει επηρεάσει η δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει τα τελευταία χρόνια η χώρα, αφενός τον κλάδο της λιανικής ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών και αφετέρου τη MediaSaturn και την παρουσία της στην Ελλάδα;

Η αγορά το 2013 έκλεισε με κάμψη στον κύκλο εργασιών που κυμαίνεται κοντά στο -10. Σωρευτικά δε από το 2008 η συνολική πτώση της αγοράς υπολογίζεται περίπου στο 55%, με το παραπάνω από το μισό της αξίας της συνολικής πίτας να έχει χαθεί. Το 2008 αποτελεί έτος αναφοράς, καθώς τότε καταγράφηκε το peak της εγχώριας αγοράς ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών. Πιο συγκεκριμένα, τότε η αγορά υπολογιζόταν σε περίπου 4 δισ. ευρώ. Σήμερα αγγίζει τα 1,7 δισ. ευρώ.

Σίγουρα η δύσκολη συγκυρία που βιώνει τόσο η ελληνική οικονομία συνολικά όσο και ο κλάδος μας τα τελευταία χρόνια έχει επηρεάσει και τη δική μας πορεία. Σε αυτό το πλαίσιο η σημαντικότερη κίνηση που πραγματοποιήσαμε για να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κατάσταση στη χώρα ήταν να επικεντρωθούμε σε μία από τις δύο μάρκες μας. Εστιάσαμε στη MediaMarkt και αποφασίσαμε στα τέλη του 2011 να ολοκληρώσουμε τη δραστηριοποίηση της μάρκας Saturn στην ελληνική αγορά, προχωρώντας βέβαια ταυτόχρονα εκείνη την εποχή στην ανάπτυξη του δικτύου της MediaMarkt.

Αυτή θα λέγατε πως ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που κληθήκατε να αντιμετωπίσετε ως επικεφαλής της εταιρίας τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο management;

Σίγουρα ναι. Η στροφή που πραγματοποιήσαμε στη μάρκα MediaMarkt ήταν η πιο σημαντική πρόκληση που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Ένας από τους στρατηγικούς στόχους που θέσαμε την περίοδο 2010-2011 ήταν να την καταστήσουμε ακόμα πιο ισχυρή, ώστε να μην αποδυναμωθεί η παρουσία μας σαν MediaSaturn στην Ελλάδα. Η προσπάθειά μας επικεντρώθηκε στο να διατηρήσουμε τα μερίδια που είχαν τότε συνδυαστικά τόσο η MediaMarkt όσο και η Saturn. Αυτό είναι κάτι το οποίο έχουμε καταφέρει. Σήμερα τα μερίδιά μας είναι υψηλότερα από εκείνα της εποχής που συνυπήρχαν τα δυο brands μας στην ελληνική αγορά.

Aυτός ήταν και ο βασικός τρόπος με τον οποίο κερδίσατε την εμπιστοσύνη και τη στήριξη της πολυεθνικής μητρικής, η οποία εκφράστηκε με τη σημαντική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποιήθηκε το 2013;

Με βάση τις συνθήκες που επικρατούν τα τελευταία χρόνια στην ελληνική αγορά, θα ήταν ουτοπικό να πιστεύαμε ότι θα γυρίσουμε από τις ζημιές που είχαμε τότε σε κερδοφορία τόσο σύντομα. Στόχος μας, λοιπόν, ήταν να περιορίσουμε σημαντικά τις ζημιές ώστε να έχουμε την απαιτούμενη ενίσχυση από τη Γερμανία και να έχουμε τη δυνατότητα να επανεπενδύσουμε όταν σταθεροποιηθεί η οικονομία. Αυτό το καταφέραμε. Ξεκάθαρη απόδειξη ως προς αυτό αποτελεί η εμπιστοσύνη της μητρικής, που καταδείχθηκε, όπως αναφέρατε, με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που έγινε πέρσι και φέτος και η οποία συνολικά αγγίζει τα 74 εκατομμύρια ευρώ. Πρέπει, μάλιστα, να υπογραμμίσω πως η συγκεκριμένη ΑΜΚ αποτελεί τη μεγαλύτερη γερμανική επένδυση τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, σε μια περίοδο που οι γερμανικές επιχειρήσεις γενικά παρουσιάζονται διστακτικές όσον αφορά την επενδυτική δραστηριότητα στη χώρα μας. Το τελευταίο μάλιστα διάστημα ανακοινώνονται επενδύσεις στην Ελλάδα κυρίως από εταιρίες εκτός Ευρώπης. Η εμπιστοσύνη, λοιπόν, της μητρικής μας έχει αυξημένο ειδικό βάρος. Το γεγονός πως ένας γερμανικός όμιλος επιλέγει να ενισχύσει την παρουσία του στην Ελλάδα μέσα στα χρόνια της κρίσης με ένα τέτοιο σημαντικό ποσό, σίγουρα μόνο αμελητέο δεν είναι. Επίσης, ας μην ξεχνάμε πως από την αρχή της παρουσίας μας στην Ελλάδα έχουμε πραγματοποιήσει επενδύσεις αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στη χώρα.

Οι επενδύσεις αυτές θα συνεχιστούν μετά και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου; Προγραμματίζετε νέες κινήσεις;

Προς το παρόν είμαστε στη φάση που αξιολογούμε την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας και της δικής μας αγοράς και σίγουρα εξετάζουμε τις δυνατότητες που ίσως να υπάρχουν για την επέκταση του δικτύου μας. Δεν υπάρχει ακόμα κάποια συγκεκριμένη απόφαση την οποία μπορούμε να ανακοινώσουμε. Μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα μπορούμε να τοποθετηθούμε πιο συγκεκριμένα. Αυτό που κυρίως εξετάζουμε τώρα είναι πού θα έπρεπε να τοποθετηθούμε εάν προχωρήσουμε σε επενδύσεις ανάπτυξης δικτύου, με βάση το υπάρχον δίκτυό μας και τα τυχόν blank spots. Eπίσης, όσον αφορά τα μεγέθη των καταστημάτων μας και αυτό αποτελεί αντικείμενο εξέτασης. Σε σχέση με την πρώτη μας εμφάνιση στην Ελλάδα, ο όμιλος έχει πλέον επεξεργαστεί και μικρότερα formats καταστημάτων σε άλλες χώρες, τα οποία κυμαίνονται στα 1.500-2.000 τ.μ.

Το online κατάστημά σας πώς επηρεάζει τις σκέψεις σας για το μέλλον όσον αφορά την ανάπτυξη των φυσικών καταστημάτων;

To οnline κατάστημά μας αντιστοιχεί αυτή τη στιγμή στο 6% των συνολικών μας πωλήσεων. Πέρα, όμως, από τη συμμετοχή του στον τζίρο αυτή καθεαυτή, δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του business μας, όπως εξελίσσεται. Θεωρώ πως είναι λάθος αυτή τη στιγμή να ξεχωρίζουμε τι γίνεται στα φυσικά καταστήματα και τι στο online. Οι καταναλωτές αγοράζουν και από τα δύο. Η εμπειρία αρχίζει να ομογενοποιείται. Έχουμε να κάνουμε πια με την εμπειρία του καταναλωτή από τη μάρκα συνολικά. Χαρακτηριστικό είναι πως παρατηρούμε όλο και περισσότερους καταναλωτές τη μία φορά να προτιμούν το φυσικό μας κατάστημα και την άλλη το online. Άλλωστε κι εμείς ακολουθούμε μια omnichannel στρατηγική. Ακόμη και τις αγορές που πραγματοποιούνται από το online κατάστημα οι καταναλωτές μπορούν να τις παραλάβουν από το κατάστημα της επιλογής τους. Βέβαια, πολύ σημαντικό είναι πως το online κατάστημά μας δίνει τη δυνατότητα να απευθυνθούμε σε όλους τους Έλληνες καταναλωτές, σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας. Ακόμη κι εκεί που δεν διαθέτουμε αυτή τη στιγμή φυσική παρουσία.

Η γερμανική «καταγωγή» της εταιρίας επηρεάζει τον τρόπο που σας αντιμετωπίζει το καταναλωτικό κοινό;

Μπορεί τα κεφάλαιά μας να προέρχονται από τη Γερμανία, αλλά στην πραγματικότητα είμαστε μια ελληνική εταιρία στην οποία δραστηριοποιούμαστε 900 Έλληνες. Ξεκινώντας από τον εργαζόμενο στην πρώτη γραμμή στη σάλα του καταστήματος μέχρι τα στελέχη της διοίκησης, όλοι είμαστε Έλληνες. Υπό αυτή την έννοια είμαστε μια ελληνική εταιρία της οποίας το concept και τα κεφάλαιαπροέρχονται από τη Γερμανία.

Όσον αφορά τους καταναλωτές, θεωρώ πως σήμερα είναι πολύ πιο ψαγμένοι και ενημερωμένοι από ό,τι παλαιότερα. Στηρίζουν τις αγοραστικές τους αποφάσεις, επιλέγουν μάρκες με κριτήρια όπως η εξυπηρέτηση, η καλύτερη τιμή, ο τρόπος και η συχνότητα παράδοσης. Είμαι σίγουρος πως αξιολογούν τη MediaMarkt με βάση τι μπορεί να τους προσφέρει και όχι με κριτήριο την προέλευση των κεφαλαίων της από τη Γερμανία.

Η MediaSaturn, όπως αναφέρατε, απασχολεί 900 ανθρώπους στην Ελλάδα. Ποιες είναι οι προκλήσεις όσον αφορά τη διαχείριση και το management αυτού του σημαντικού αριθμού εργαζομένων, που ανήκουν και σε πολλά διαφορετικά τμήματα και λειτουργίες;

Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι πώς θα τους κάνεις 950 και όχι 850. H βασική ευθύνη ενός manager στη θέση αυτή είναι να προσπαθήσει καταρχήν να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας που έχει η εταιρία του και στη συνέχεια να δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε αυτές να αυξηθούν. Αυτό, ευτυχώς, στη δική μας περίπτωση συμβαίνει. Σίγουρα, το να έχεις πολύ διαφορετικούς ανθρώπους μέσα στην οργάνωση δημιουργεί την ανάγκη να δημιουργήσεις μια κοινή γλώσσα για όλους. Από τους ανθρώπους που απευθύνονται στον καταναλωτή κάθε μέρα από την πρώτη γραμμή, που ουσιαστικά αποτελούν το πρόσωπό μας στην αγορά, μέχρι τα διοικητικά στελέχη και τους άμεσους συνεργάτες μας, μαζί με τους οποίους χαράσσουμε στρατηγική.

Πώς κατορθώνετε να δημιουργήσετε, λοιπόν, αυτή την κοινή γλώσσα;

Με το να φέρνουμε τους ανθρώπους μας κοντά. Τα πράγματα, άλλωστε, στην αγορά αλλάζουν πάρα πολύ γρήγορα και οι στρατηγικές για το μέλλον επανεξετάζονται σχεδόν καθημερινά. Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, ο βασικός πυρήνας των στελεχών μας, ο οποίος πρέπει να πάει την εταιρία μπροστά, πρέπει να είναι πολύ κοντά και να μοιράζεται εμπειρίες και στρατηγικές. Πρέπει να καταλαβαίνει ο ένας τη γλώσσα του άλλου. Παράλληλα, η όποια δυσκολία της πρώτης γραμμής πρέπει να περνά σε εμάς. Αυτό που ζουν, το αν καλύπτουν ή όχι και σε ποιο βαθμό τον καταναλωτή θα πρέπει να είναι γνωστά και στα στελέχη της διοίκησης για να μπορούμε να συνυπολογίζουμε τα στοιχεία αυτά στις αποφάσεις. Θεωρώ πως σε αυτό είμαστε πολύ καλοί. Από τα υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης μέχρι τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής στα καταστήματα, είμαστε πολύ κοντά μεταξύ μας. Μπορεί να είμαστε μια πολυεθνική εταιρία, αλλά ευτυχώς δεν έχουμε εκείνη την πολύ βαριά οργάνωση, που θα μας ανάγκαζε να έχουμε αργά αντανακλαστικά.

Ποια είναι η λογική της MediaSaturn όσον αφορά την επιλογή συνεργατών; Ποια στοιχεία αναζητάτε στους ανθρώπους σας;

Σίγουρα θα πρέπει να έχουν προσωπικότητα η οποία να ταιριάζει στην κουλτούρα της εταιρίας. Πρέπει να μπορούμε να μιλήσουμε την ίδια γλώσσα. Από κει και πέρα απαιτούνται συγκεκριμένες γνώσεις και εμπειρία για συγκεκριμένες θέσεις. Σημειώνω όμως πως το φάσμα των συνεργατών μας είναι ιδιαίτερα ευρύ. Απασχολούμε από πολύ νέους και άπειρους εργαζόμενους μέχρι πολύ έμπειρα και εξειδικευμένα στελέχη.

Αναφερθήκατε στην κουλτούρα της MediaSaturn. Πώς θα την περιγράφατε με λίγα λόγια; Ποιες είναι οι βασικές αξίες που χαρακτηρίζουν την εταιρία;

Βασική μας αξία είναι ο σεβασμός. Στον καταναλωτή, στο συνεργάτη, στο συνάδελφο. Επίσης, είμαστε μια αρκετά φιλελεύθερη εταιρία. Μια εταιρία που μέσα στη γερμανικότητά της δεν είναι τόσο γερμανική.Βλέπετε, έχω συνεργαστεί και στο παρελθόν με πολλές γερμανικές εταιρίες, είτε σαν στέλεχος είτε σαν συνεργάτης. Οι περισσότερες έχουν ένα συγκεκριμένο τρόπο σκέψης και λειτουργίας και σπανίως ξεφεύγουν από αυτό, που σε κάποιους ταιριάζει και σε κάποιους όχι. Σε μένα ταιριάζει. Το πιο γρήγορο και δημιουργικό που χαρακτηρίζει τη MediaMarkt, όμως, μου ταιριάζει ακόμη καλύτερα.

Ολοκληρώνοντας, ποια είναι η πρόβλεψή σας για την προσπάθεια ανάκαμψης της εγχώριας οικονομίας; Προσδοκάτε ανάπτυξη στο άμεσο μέλλον; Τι πιστεύετε πως πρέπει να γίνει για να αντιμετωπιστεί η κρίση;

Oι πιο αισιόδοξες προβλέψεις μιλάνε για σταθεροποίηση το 2014 και οι πιο απαισιόδοξες για μικρή επιδείνωση. Η χρονιά, πάντως, που σίγουρα περιμένουμε ανάκαμψη είναι το 2015. Αυτή τη στιγμή παίρνουμε κάποια αισιόδοξα μηνύματα αλλά χρειάζεται χρόνος μέχρι αυτά να μετουσιωθούν στη βελτίωση της ζωής του Έλληνα και συνακόλουθα στην επιστροφή της κατανάλωσης. Βέβαια, οι εποχές έχουν αλλάξει. Αν κρίνουμε από τη δική μας αγορά, τα μεγέθη που σας ανέφερα το 2008 «έκρυβαν» μέσα τους κάποιο υπερκαταναλωτισμό, με τη στήριξη της κατανάλωσης και την υπερβολική χρηματοδότηση από τις τράπεζες. Τα τελευταία χρόνια σίγουρα έχει γίνει ένας βίαιος εξορθολογισμός. Πιστεύω, όμως, ότι θα έρθει κάποια ισορροπία. Μπορεί να μην επιστρέψουμε στα μεγέθη εκείνης της εποχής, αλλά σίγουρα θα ζήσουμε πολύ καλύτερες μέρες από τις σημερινές. Από την άλλη, φυσικά θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και κάποια κακώς κείμενα που υπάρχουν, όπως η έντονη γραφειοκρατία ή τα εμπόδια που υπάρχουν για να επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα.

*Πρώτη δημοσίευση στο τεύχος #23 του περιοδικού manager.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΡΑΒΑΣ
  • ·
  • CEO MEDIASATURN GREECE
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

ΑΕΚ: SUNEL Arena μέχρι το 2075

All Content

Περιστέρι: Έθεσε σε κυκλοφορία τα εισιτήρια διαρκείας της σεζόν 2026/27

All Content - BusinessNews.gr

ΕΠΑ 2026-2030: Στα 23 δισ. ευρώ το νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης από εθνικούς πόρους

All Content - BusinessNews.gr

ΤΕΡΝΑ: Νέα σύμβαση 380 εκατ. ευρώ για σιδηροδρομικό έργο στη Ρουμανία

All Content - BusinessNews.gr

ΤτΕ: Στάσιμη η ζήτηση για δάνεια από επιχειρήσεις και νοικοκυριά το β' τρίμηνο

All Content

Η BAAS Digital επεκτείνει τη συνεργασία της με τη Galenica Α.Ε.

All Content

TMRW: Καμπάνια για τα Serkova RTD’S

FleetNews

Ιαπωνική «συσπείρωση» κατασκευαστών ζητά η Τoyota

FleetNews

Το Hyundai INSTER αποκτά νέα, πιο πλούσια έκδοση

FleetNews

Σε παγκόσμια στρατηγική ανάπτυξη η Geely

All Content

Πάει για «βόμβα» με Ντουέιν Κέισι η Ρόμα SPQR του Ντόντσιτς

All Content

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ σε τουρνουά στη Ρόδο

All Content - BusinessNews.gr

Η παγκόσμια καταναλωτική δαπάνη μέσω Agentic AI θα εκτιναχθεί στα 3,35 τρισ. δολάρια έως το 2030

All Content - BusinessNews.gr

Η EOS Capital Partners και το Latsco Family Office αποκτούν το 30% της Nova ICT

All Content - BusinessNews.gr

ΚΟΡΕ: Αύξηση 12,4% στον όγκο πωλήσεων ελαιόλαδου- Στα 90,4 εκατ. ευρώ ο τζίρος

FleetNews

Audi Q3: Με περισσότερο εξοπλισμό το ΜΥ2027

FleetNews

Toyota, BMW, Bosch και Repsol σε δοκιμές 100% ανανεώσιμης βενζίνης

CSRΝews.gr

ΟΛΠ: Διπλή διάκριση στα βραβεία «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2026»

CSRΝews.gr

Lidl League: Τα κορίτσια αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού

CSRΝews.gr

Ο ΔΕΣΦΑ παρέδωσε μια νέα παιδική χαρά στον Δήμο Μεγαρέων

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Ο Κωστής Παπαδημητρακόπουλος για την ελληνική παγκόσμια εταιρεία Globo
Ο Κωστής Παπαδημητρακόπουλος για την ελληνική παγκόσμια εταιρεία Globo 17/02/2014 - 02:00
Απεβίωσε ο Στέλιος Σταυρίδης 19/02/2014 - 02:00
Απεβίωσε ο Στέλιος Σταυρίδης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Η Bluegr Hotels & Resorts γιορτάζει την Κρήτη ως «Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026»
    21/07/2026 - 23:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Οδηγός γυναικείας ευεξίας από την ITF Hellas
    21/07/2026 - 23:00 ΥΓΕΙΑ
  • Η LG Electronics επαναπροσδιορίζει το gaming με τη σειρά οθονών UltraGear
    21/07/2026 - 21:20 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Η Boeing ζητά από τις ΗΠΑ να παρέμβουν για το δάνειο-ρεκόρ της ΕΕ προς την Airbus
    21/07/2026 - 21:00 ΚΟΣΜΟΣ
  • Πετρέλαιο: Στα 90,97 δολάρια το Brent λόγω της έντασης στη Μέση Ανατολή
    21/07/2026 - 20:33 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Τη Δευτέρα συνεχίζεται η δίκη για τα Τέμπη
    21/07/2026 - 20:00 ΕΛΛΑΔΑ
  • Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Ξεκίνησε η τρίτη φάση του οικιστικού προγράμματος
    21/07/2026 - 19:39 ΕΛΛΑΔΑ
  • Cool Routes: Συμμετοχικός χάρτης δροσιάς για το κέντρο της Αθήνας
    21/07/2026 - 19:12 ΕΛΛΑΔΑ
  • Θεσσαλονίκη: Από 1η Σεπτεμβρίου σε κυκλοφορία τα 50 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ
    21/07/2026 - 18:45 ΕΛΛΑΔΑ
  • ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Οι νέες ευρωπαϊκές Οδηγίες διευρύνουν τις επιλογές για την πολιτική ΦΠΑ
    21/07/2026 - 18:20 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • ΚΟΡΕ: Αύξηση 12,4% στον όγκο πωλήσεων ελαιόλαδου- Στα 90,4 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    21/07/2026 - 07:25 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Σε κλοιό καύσωνα και σήμερα η χώρα, με υψηλή θερμοκρασία και αφρικανική σκόνη
    21/07/2026 - 09:35 ΕΛΛΑΔΑ
  • Π. Μαρινάκης: Πακέτο ίσως και άνω του 1 δισ. ευρώ στη ΔΕΘ
    21/07/2026 - 10:32 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΠΑ 2026-2030: Στα 23 δισ. ευρώ το νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης από εθνικούς πόρους
    21/07/2026 - 12:22 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Η EOS Capital Partners και το Latsco Family Office αποκτούν το 30% της Nova ICT
    21/07/2026 - 10:38 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Στεφ Κάρι: Ο πρώτος εν ενεργεία παίκτης στο NBA με έκθεμα στο Hall of Fame

21/07/2026 - 20:32
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

ΑΕΚ: SUNEL Arena μέχρι το 2075

21/07/2026 - 19:21
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Βirthday Celebration – Royal Beach Vouliagmeni”

21/07/2026 - 15:25
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΟΛΠ: Διπλή διάκριση στα βραβεία «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2026»

21/07/2026 - 14:48
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΟΛΠ: Διπλή διάκριση στα βραβεία «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2026»

21/07/2026 - 14:27
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Lidl League: Τα κορίτσια αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού

21/07/2026 - 14:26
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Lidl League: Τα κορίτσια αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού

21/07/2026 - 14:23
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Νέα ghd sculpt

21/07/2026 - 10:02
FleetNews
fleetnews.gr

Ιαπωνική «συσπείρωση» κατασκευαστών ζητά η Τoyota

21/07/2026 - 06:44
FleetNews
fleetnews.gr

Το Hyundai INSTER αποκτά νέα, πιο πλούσια έκδοση

20/07/2026 - 05:09
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo