Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό: Στρατηγικό εργαλείο για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη
Newsroom Newsroom
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
07/08/2026 · 10:43

Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό: Στρατηγικό εργαλείο για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρου Παπασταύρου και Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη θεσμοθετείται από σήμερα το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρου Παπασταύρου και Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη θεσμοθετείται από σήμερα το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό.

Την απόφαση συνυπογράφει η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Μαριλένα Σούκουλη. Όπως επισημαίνουν οι δύο υπουργοί το νέο πλαίσιο επιχειρεί να συνδυάσει την περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας και την προσέλκυση επενδύσεων με ταυτόχρονη προτεραιότητα την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην αποσυμφόρηση των ήδη επιβαρυμένων προορισμών, αλλά και στην ανάδειξη νέων περιοχών της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό (ΕΧΠ-Τ) αποτελεί ένα εθνικό σχέδιο που καθορίζει πού και με ποιους κανόνες μπορεί να αναπτύσσεται ο τουρισμός στη χώρα. Αποσκοπεί στον προσδιορισμό στρατηγικών κατευθύνσεων και μεσο-μακροπρόθεσμων στόχων σε εθνικό επίπεδο, για τη χωρική διάρθρωση του τομέα του τουρισμού, με όρους οικονομικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικής βιωσιμότητας και αειφορίας.

Στόχος είναι η τουριστική ανάπτυξη να γίνεται με πιο οργανωμένο και βιώσιμο τρόπο, προστατεύοντας παράλληλα το φυσικό περιβάλλον, τις τοπικές κοινωνίες και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα κάθε περιοχής. Συνοπτικά, το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό:

● θέτει σαφείς, ενιαίους και διαφανείς κανόνες για τις νέες τουριστικές επενδύσεις,

● οργανώνει καλύτερα την ανάπτυξη ξενοδοχείων και άλλων τουριστικών υποδομών,

● προστατεύει τις περιοχές που δέχονται αυξημένες τουριστικές πιέσεις,

● δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα νησιά και στις ευαίσθητες περιοχές,

● και καθοδηγεί τον πολεοδομικό σχεδιασμό για τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με το νέο ΕΧΠ-Τ, η βασική κατηγοριοποίηση των περιοχών γίνεται με βάση την ένταση του τουριστικού φαινομένου, λαμβάνοντας κυρίως υπόψη τον αριθμό των τουριστικών κλινών σε σχέση με την έκταση και τον μόνιμο πληθυσμό κάθε Δημοτικής Ενότητας. Η κατηγοριοποίηση των περιοχών σε ζώνες Α-Ε και των νησιών σε Ομάδες Ι-ΙΙΙ καθορίζει στην πράξη τους όρους με τους οποίους μπορεί να αναπτυχθεί ο τουρισμός σε κάθε περιοχή. Επηρεάζει το είδος των τουριστικών επενδύσεων που επιτρέπονται, τα ελάχιστα όρια αρτιότητας για νέα ξενοδοχεία, τη μέγιστη δυναμικότητα σε κλίνες, καθώς και τους όρους προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας κάθε περιοχής. Συγχρόνως, το ΕΧΠ-Τ προβλέπει αυστηρούς κανόνες προστασίας για την παράκτια ζώνη, με στόχο τη διατήρηση του φυσικού τοπίου και την προστασία του παράκτιου χώρου.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου δήλωσε: «Το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό αποτελεί στρατηγικό εργαλείο εθνικού σχεδιασμού, που θέτει τις προϋποθέσεις για μια οργανωμένη, ισόρροπη και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Με σαφείς κανόνες και στρατηγικές κατευθύνσεις, συνδυάζει την ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας με την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, τη διαφύλαξη της ταυτότητας των τοπικών κοινωνιών και τη μακροπρόθεσμη ανθεκτικότητα των προορισμών της χώρας. Ευχαριστώ θερμά την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, τους Γενικούς Γραμματείς και τα στελέχη των δύο Υπουργείων για την ουσιαστική και εποικοδομητική συνεργασία. Ο χωρικός σχεδιασμός δεν είναι απλώς ένα θεσμικό εργαλείο* είναι επιλογή ευθύνης για το μέλλον της χώρας. Βάζουμε κανόνες εκεί όπου υπήρχε ασάφεια, στρατηγική εκεί όπου κυριαρχούσε η αποσπασματικότητα και μακροπρόθεσμη προοπτική εκεί όπου συχνά επικρατούσε ο βραχυπρόθεσμος σχεδιασμός. Προστατεύουμε το περιβάλλον, ενισχύουμε την οικονομία και αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών. Ο τουρισμός, ως εθνικό κεφάλαιο και βαριά βιομηχανία της χώρας, αποκτά για πρώτη φορά ένα σύγχρονο και σταθερό χωρικό πλαίσιο που παρέχει ασφάλεια δικαίου, ενθαρρύνει τις υπεύθυνες επενδύσεις και διασφαλίζει ότι η ανάπτυξη θα συμβαδίζει με την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού μας πλούτου. Με σχέδιο, συνέπεια και συνεργασία, διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις για έναν τουρισμό που δημιουργεί μεγαλύτερη αξία για τη χώρα, τις τοπικές κοινωνίες και τις επόμενες γενιές.»

Απ΄ την πλευρά της η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε: «Το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό αποτελεί βασικό εργαλείο για την εφαρμογή της στρατηγικής μας για ποιοτική ανάπτυξη του τουρισμού, με μέτρο και ισορροπία, με σεβασμό στο φυσικό και το πολιτιστικό περιβάλλον, με βάση τις πραγματικές δυνατότητες κάθε περιοχής. Το νέο πλαίσιο προστατεύει τους προορισμούς που δέχονται αυξημένες πιέσεις και δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης για τις λιγότερο αναπτυγμένες περιοχές της χώρας. Επιδίωξή μας είναι η τουριστική δραστηριότητα να επεκταθεί σε περισσότερους προορισμούς και σε μεγαλύτερο μέρος του έτους, ώστε τα οφέλη της να φτάνουν σε περισσότερες τοπικές κοινωνίες. Με σαφείς κανόνες και συγκεκριμένες κατευθύνσεις, καθορίζεται πού και με ποιους όρους μπορεί να αναπτυχθεί ο τουρισμός, χωρίς να παραβλέπονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και οι ανάγκες κάθε τόπου. Παράλληλα, οι τοπικοί φορείς διατηρούν τον αναγκαίο χώρο για να σχεδιάσουν λύσεις προσαρμοσμένες στις συνθήκες της περιοχής τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταύρο Παπασταύρου για τη συνεργασία, καθώς και όλους τους φορείς για την ευρεία και ουσιαστική συμμετοχή τους στη διαβούλευση. Κοινός μας στόχος είναι να διαφυλάξουμε την αξία του ελληνικού τουρισμού και να την ενισχύσουμε με ποιοτικούς και βιώσιμους όρους, δημιουργώντας πραγματική υπεραξία για την οικονομία και την κοινωνία».

Όπως επισημαίνουν τα υπουργεία, μετά την ευρύτατη διαβούλευση με τη συμμετοχή πολλών φορέων, επιστημόνων, επιχειρηματιών του κλάδου και πολιτών, καθώς και κατόπιν διατύπωσης της γνώμης του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας και του Κεντρικού Συμβουλίου Χωροταξικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΧΩΘΑ) οριστικοποιήθηκαν με ευρεία αποδοχή κατευθύνσεις, ρυθμίσεις και λύσεις σε σειρά ζητημάτων. Ενώ παρέμεινε η αρχιτεκτονική, η κατηγοριοποίηση και οι θεμελιώδεις αρχές του ΕΧΠ-Τ, τρεις ήταν κυρίως οι σημειακές βελτιώσεις, σε συνέχεια ενσωμάτωσης σχολίων και παρατηρήσεων της διαβούλευσης: πρώτον, σχετικά τις Περιοχές Ελεγχόμενης Ανάπτυξης (Περιοχές Α) με έντονη τουριστική δραστηριότητα, δεύτερον, ως προς τις Περιοχές Ενίσχυσης Ειδικής Ανάπτυξης (Περιοχές Ε), όπως μεταξύ άλλων οι συνοριακές περιοχές, και τρίτον, σχετικά με την αξιοποίηση των ήδη χαρακτηρισμένων παραδοσιακών και διατηρητέων (νεοκλασικών) κτηρίων στις Περιοχές (Α). Παράλληλα, παρέμεινε η πρόβλεψη για την διατήρηση της «ήπιας ανάπτυξης» (ανώτατος συντελεστής δόμησης ίσος με το ½ του ισχύοντος στην περιοχή), μέσω εξειδικευμένων μελετών (γεωτεχνικών, οριοθέτηση ρεμάτων κ.ά.), ΣΜΠΕ, διαβούλευσης και έκδοσης ΠΔ, μετά από έγκριση του ΣτΕ.

Όπως υπογραμμίζεται στην επίσημη ανακοίνωση, με τη σημερινή υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η χώρα μας αποκτά έτσι, για πρώτη φορά επί της ουσίας, ένα στρατηγικό θεσμικό κείμενο για την χωρική ανάπτυξη του τουρισμού.

  • ΕΙΔΙΚΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
  • ·
  • ΒΙΩΣΙΜΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
  • ·
  • ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ
  • ·
  • ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

ΑΕΚ: Έφτασε στην Αθήνα ο Τομά Ερτέλ

All Content

Ομπράντοβιτς για Παναθηναϊκό, Γιαννακόπουλο, Γιόκιτς και Παρτιζάν (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Alter Ego Media: Στα 74 εκατ. ευρώ ο τζίρος για το α’ εξάμηνο – Εκτόξευση 378,3% στα καθαρά κέρδη, στα 6 εκατ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Sephora Greece: Με +11,7% έτρεξε το πρώτο εξάμηνο φέτος- Τζίρος πάνω από 115 εκατ. ευρώ το 2025

All Content - BusinessNews.gr

Shop & Trade: Νέα brands, άνοδος 60% στο wellness και «αυτονόμηση» του real estate

All Content

Στην Communication EFFECT η NN Hellas

All Content

Alter Ego Media: Στα 74 εκατ. ευρώ ο τζίρος για το α’ εξάμηνο – Εκτόξευση 378,3% στα καθαρά κέρδη, στα 6 εκατ. ευρώ

All Content

Κύπελλο: Πρόκριση για την ΑΓΕΧ, 66-57 τον Σπόρτιγκ στα Πατήσια (vid)

All Content

Ο Νικολά Μπατούμ αποσύρθηκε από την ενεργό δράση (vid)

All Content - BusinessNews.gr

ΤτΕ: Στα 9,3 δισ. το έλλειμμα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών στο 7μηνο - Αύξηση 12% στα έσοδα από τουρισμό

All Content - BusinessNews.gr

Εξωδικαστικός: Νέα «δεύτερη ευκαιρία» για οφειλέτες – Πώς προστατεύεται η κύρια κατοικία

All Content - BusinessNews.gr

Εν αναμονή των μέτρων για τις τιμές των καυσίμων - Τι θα γίνει με τον ΕΦΚ

CSRΝews.gr

ΗΠΕΙΡΟΣ: Υποδέχθηκε το ΚΔΗΦ «Αγκαλιά Ελπίδας» στην Ελασσόνα

CSRΝews.gr

ΔΕΗ: Χρυσός χορηγός του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

CSRΝews.gr

SKAG: Δίπλα στα παιδιά με χορηγίες σχολικών ειδών σε Χαλκιδική και Κ.Υ.Α.Δ.Α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Χρ. Δήμας: «Προχωρούν τα έργα σε όλο το μήκος του ΒΟΑΚ»
Χρ. Δήμας: «Προχωρούν τα έργα σε όλο το μήκος του ΒΟΑΚ» 07/08/2026 - 09:50
Κ. Χατζηδάκης: Σε ισχύ μόνο οι εγκύκλιοι που αναρτώνται στις ιστοσελίδες των φορέων 07/08/2026 - 11:20
Κ. Χατζηδάκης: Σε ισχύ μόνο οι εγκύκλιοι που αναρτώνται στις ιστοσελίδες των φορέων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα κεντρικά γραφεία της Nvidia και της Sequoia Capital στην Καλιφόρνια -
    21/09/2026 - 22:21 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ρωσία: Εκτός λειτουργίας το μεγαλύτερο διυλιστήριο της Μόσχας, μετά από ουκρανική επίθεση
    21/09/2026 - 21:52 ΚΟΣΜΟΣ
  • Με "φιλικό διακανονισμό" με τις ενάγουσες Πολιτείες ανοίγει ο δρόμος για την εξαγορά της WBD από την Paramount Skydance
    21/09/2026 - 21:01 MEDIA
  • Δημοσκόπηση Alco: H Νέα Δημοκρατία καταγράφεται στο 24,3%, o Τσίπρας στο 14,4%
    21/09/2026 - 20:22 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ευρωαγορές: Με κέρδη το κλείσιμο των συναλλαγών της Δευτέρας
    21/09/2026 - 19:53 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΑΔΕ: «Ευγενική υπενθύμιση» σε 344.536 παραγωγούς για την ΕΑΕ 2026
    21/09/2026 - 19:39 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Γερμανία: Φταίνε η πολιτική της κυβέρνησης κι εγώ προσωπικά για το εκλογικό αποτέλεσμα, δήλωσε ο καγκελάριος Μερτς
    21/09/2026 - 19:19 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στις 29 Σεπτεμβρίου η πληρωμή τόκων 8,09 εκατ. ευρώ στους ομολογιούχους
    21/09/2026 - 19:04 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Η κόντρα Τραμπ με τα ΜΜΕ στα άκρα: Τα μεγάλα δίκτυα αναστέλλουν την κοινή κάλυψη του προέδρου
    21/09/2026 - 18:45 ΚΟΣΜΟΣ
  • Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον βασιλιά Κάρολο σε ιδιαίτερα «εγκάρδιο κλίμα»
    21/09/2026 - 18:34 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Sephora Greece: Με +11,7% έτρεξε το πρώτο εξάμηνο φέτος- Τζίρος πάνω από 115 εκατ. ευρώ το 2025
    21/09/2026 - 07:49 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Shop & Trade: Νέα brands, άνοδος 60% στο wellness και «αυτονόμηση» του real estate
    21/09/2026 - 07:04 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Alter Ego Media: Στα 74 εκατ. ευρώ ο τζίρος για το α’ εξάμηνο – Εκτόξευση 378,3% στα καθαρά κέρδη, στα 6 εκατ. ευρώ
    21/09/2026 - 10:31 MEDIA
  • Εν αναμονή των μέτρων για τις τιμές των καυσίμων - Τι θα γίνει με τον ΕΦΚ
    21/09/2026 - 08:26 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Εξωδικαστικός: Νέα «δεύτερη ευκαιρία» για οφειλέτες – Πώς προστατεύεται η κύρια κατοικία
    21/09/2026 - 08:54 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

ΑΕΚ: Έφτασε στην Αθήνα ο Τομά Ερτέλ

21/09/2026 - 20:49
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

CyprusBasket: Σχεδόν «κλείδωσε» η Κύπρος ως έδρα της Μακάμπι Τελ Αβίβ στη EuroLeague!

21/09/2026 - 20:03
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Disney+ - ESPN: Η δράση του National Hockey League στην Ελλάδα από τις 29 Σεπτεμβρίου

21/09/2026 - 14:20
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΗΠΕΙΡΟΣ: Υποδέχθηκε το ΚΔΗΦ «Αγκαλιά Ελπίδας» στην Ελασσόνα

21/09/2026 - 13:51
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

FLASH Πρεμιέρα: Η «Περίπολος» επιστρέφει σήμερα στις 17:00

21/09/2026 - 12:34
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΔΕΗ: Χρυσός χορηγός του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

21/09/2026 - 11:34
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Επιτυχία εκ των έσω

21/09/2026 - 09:18
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Romeo Club

16/09/2026 - 13:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo