Τετάρτη, 29 Απριλίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Ν. Ανδρουλάκης: «Πλήττεται ο πυρήνας του κράτους Δικαίου με την αρχειοθέτηση της υπόθεσης των υποκλοπών»
Newsroom Newsroom
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
29/04/2026 · 11:51

Ν. Ανδρουλάκης: «Πλήττεται ο πυρήνας του κράτους Δικαίου με την αρχειοθέτηση της υπόθεσης των υποκλοπών»

«Και σε εμένα φαίνονταν περίεργα πολλά πράγματα, τώρα πια δεν με εκπλήσσει τίποτα πια. Πέρσι είχα πει κάτι και δέχθηκα μεγάλη επίθεση, το ότι «έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη μου στη Δικαιοσύνη»

Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε αρχικά για την υπόθεση των υποκλοπών και για την απόφαση του Αρείου Πάγου να αρχειοθετήσει την υπόθεση.

«Και σε εμένα φαίνονταν περίεργα πολλά πράγματα, τώρα πια δεν με εκπλήσσει τίποτα πια. Πέρσι είχα πει κάτι και δέχθηκα μεγάλη επίθεση, το ότι «έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη μου στη Δικαιοσύνη». Το είπα αυτό γιατί έχω μια εμπειρία στην έκβαση αυτής της υπόθεσης και αν κάποιος διαβάσει την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών πριν από μερικές εβδομάδες και την απόφαση του κ. Τζαβέλλα να αφήσει στο αρχείο την υπόθεση, οποιοσδήποτε πολίτης θα καταλάβει ότι εδώ μιλάμε για μια επικίνδυνη κατάσταση η οποία πια πλήττει τον πυρήνα του κράτους Δίκαιου. Όλα ξεκινάνε από το Μαξίμου. Θα σας πω δύο απλά παραδείγματα: εσείς και όλοι μας γνωρίζουμε ότι στοχοποιήθηκαν οι 4 αρχηγοί των Ε.Δ. από το predator και ο κ. Τζαβέλλας λέει ότι δεν χρειάζεται να ερευνήσουμε «τι, πως, πού», δηλαδή ποιος, γιατί και που είναι το υλικό που κάποιοι υπέκλεψαν από τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό πια είναι θέμα Εθνικής Ασφάλειας», είπε αρχικά.

Και συνέχισε ο κ. Ανδρουλάκης: «Δεύτερο ζήτημα: Βγαίνει ένας απόστρατος αξιωματικός του Ισραήλ και λέει «Νίξον» τον κ. Μητσοτάκη, λέει ότι πουλάει αυτό το λογισμικό μόνο σε κράτη και κρατικές υπηρεσίες. «Φωτογραφίζει» την χώρα μας δηλαδή, το κράτος και την ΕΥΠ. Και ο κύριος Τζαβέλλας δεν τον καλεί να του πει «έλα εδώ, λες Νίξον τον πρωθυπουργό της Ελλάδας. Λες ότι έχεις στοιχεία ότι το πουλάς μόνο σε κράτη. Φέρε μας τα στοιχεία για να αποδείξεις τα λεγόμενά σου». Άρα ο κύριος Τζαβέλλας δεν ενδιαφέρεται να μάθει η ελληνική δικαιοσύνη στο ανώτατο επίπεδο, ποιοι έστησαν ένα παρακράτος εις βάρος των Ενόπλων Δυνάμεων και ποιοι εκβιάζουν τον Έλληνα πρωθυπουργό. Ωραία ηγεσία της Δικαιοσύνης. Η λογική είναι μία, ότι το 2019 ο ελληνικός λαός ψήφισε τον κύριο Μητσοτάκη γιατί είπε και δεσμεύτηκε ότι θα έρθει και θα αντιμετωπίσει την θεσμική παρακμή που δημιούργησε ο Τσίπρας με τον Καμμένο. Και αντί να την αντιμετωπίσει, έκανε τα ίδια και τα χειρότερα. Τι έκανε; Μαζί με τον ανιψιό του δημιούργησαν μια συμμορία στο Μαξίμου, η οποία επηρεάζει τη Δικαιοσύνη, ελέγχει τη ροή του χρήματος και δημιούργησε και έναν μηχανισμό προπαγάνδας από τα media και τα social media για να παραπληροφορεί συγκροτημένα τον ελληνικό λαό. Θέλετε παραδείγματα; Επηρεασμός δικαιοσύνης; Η υπόθεση των υποκλοπών ή συγκάλυψη. Ροή χρήματος; Για τον ΟΠΕΚΕΠΕ από το ‘20 το ξέρανε από τον κύριο Βάρα, δεν κάνανε τίποτα και χάσαμε δισεκατομμύρια ευρώ από την εγκληματική οργάνωση που περιγράφει η ευρωπαϊκή εισαγγελία και δεν επέτρεψαν μετά βάσει του άρθρου 86 να ερευνηθούν ούτε ο κύριος Αυγενάκης, ούτε ο κύριος Βορίδης. Υπάρχουν γνωστά τρολ στο διαδίκτυο που υπηρετούν τον γνωστό μηχανισμό προπαγάνδας της ΝΔ. Αυτούς λοιπόν ποιος τους μάζεψε; Ποιος έδωσε την εξουσία; Ποιος τους πληρώνει; Ποιος τους καλύπτει; Ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η παρέα του Μαξίμου. Άρα για ό,τι λέω έχω στοιχεία. Λένε ότι επιτίθεμαι στη δικαιοσύνη. Εγώ αξιολογώ τις αποφάσεις της δικαιοσύνης διότι και οι κρίνοντες κρίνονται. Εκβίασα εγώ κανέναν δικαστή; Επιτέθηκα προσωπικά σε κάποιον και οργάνωσα μέσω των media τη δολοφονία χαρακτήρα του; Η άποψή μου παραμένει σταθερή. Έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη στην ηγεσία της δικαιοσύνης. Γι’ αυτό και προτείνω ο τρόπος που επιλέγεται η ηγεσία της δικαιοσύνης να αλλάξει. Να μην την επιλέγει ο πρωθυπουργός ή η εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά ένα διευρυμένο σώμα».

«Ορφανά του ΛΑ.ΟΣ. και τύποι από τα «Παρατράγουδα» οι πραίτορες του Μητσοτάκη – Αγωνίζομαι για την πολιτική αλλαγή»

«Οι τελευταίοι πραίτορες του κυρίου Μητσοτάκη είναι τα ορφανά του ΛΑ.ΟΣ. και κάτι τύποι από τα παρατράγουδα της κυρίας Πάνια. Αυτοί του έχουν μείνει. Ακόμη και πέντε βουλευτές και ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ο προηγούμενος, αρθρογράφησαν χθες και τι είπαν; Ότι αυτό το επιτελικό κράτος, ο τρόπος που λειτουργεί, δημιουργεί τεράστια ζητήματα. Το λένε οι ίδιοι. Οι ίδιοι οι βουλευτές τους επιβεβαιώνουν αυτά που περιγράφουμε τόσο καιρό. Πρέπει να τελειώσει το επιτελικό κράτος. Πρέπει να έχουμε μια άλλη κυβέρνηση. Γι αυτό αγωνίζομαι για την πολιτική αλλαγή. Θα σας πω γιατί ασχολούμαι τόσο πολύ με το θέμα των υποκλοπών. Δεν είναι για μένα ένα προσωπικό θέμα. Η χώρα μας είναι σε μια κρίσιμη γεωγραφική θέση. Έχουμε απέναντί μας την Τουρκία, του αναθεωρητισμού. Εγώ δεν δέχομαι, ο κάθε απόστρατος Ισραηλινός, να έρχεται στην Ελλάδα και να στήνει τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και να τις παρακολουθεί και να εκβιάζει τον πρωθυπουργό. Εγώ δεν το δέχομαι. Αν το δέχεται ο κύριος Μητσοτάκης, δείχνει και το ποιόν του. Εγώ λοιπόν, δίνω ένα αγώνα για τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την πατρίδα και την εθνική ασφάλεια. Και θα τον δώσω μέχρι τέλους», σημείωσε σχετικά.

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τα μερίσματα, τράπεζες, υπερκέρδη, φορολόγηση

Στην συνέχεια ο κ. Ανδρουλάκης τοποθετήθηκε για την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα καθημερινά προβλήματα και έδωσε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για μείζονα ζητήματα.

Για τις τράπεζες και τα υπερκέρδη: «Λέτε για τα προβλήματα του κόσμου. Χωρίς ποιοτική δημοκρατία, χωρίς δικαιοσύνη που λειτουργεί, χωρίς ανεξάρτητες αρχές, χωρίς Κοινοβούλιο εύρυθμης λειτουργίας, δεν μπορεί να έχουμε ανάπτυξη στη χώρα. Θα έχουμε ένα σύστημα που κάνει πλάτες στην εγχώρια ολιγαρχία και δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Πάμε λοιπόν και στα πραγματικά προβλήματα. Οι τράπεζες είναι ένα πραγματικό πρόβλημα; Είναι ένα πρόβλημα ότι οι άνθρωποι στις καταθέσεις τους έχουν μηδενικά επιτόκια και όταν πάνε να πάρουν ένα δάνειο έχουν πολύ υψηλά επιτόκια ή προμήθειες ή υπερχρεώσεις; Εγώ λοιπόν έκανα μια νομοθετική πρόταση, την προηγούμενη εβδομάδα και είπα: για να πιέσουμε τις τράπεζες να δείξουν ένα άλλο πρόσωπο, πιο κοινωνικό, να φορολογήσουμε με 8% τα κέρδη τους, που έφτασαν παρακαλώ πέρυσι τα 4,6 δισεκατομμύρια ευρώ και να δώσουν 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ μερίσματα, που θα φορολογηθούν, από 15% που το είχε το ΠΑΣΟΚ, το έκανε 10% ο κύριος Τσίπρας και 5% ο κύριος Μητσοτάκης. Δηλαδή με 5% φορολόγηση θα πάρουν 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ μερίσματα οι μέτοχοι των τραπεζών. Πρέπει να έχουμε παραπάνω φορολόγηση στα μερίσματα αυτά. Λέμε οι τράπεζες να φορολογηθούν τα κέρδη τους για να πιεστούν, να αλλάξουν πολιτική με χρεώσεις, προμήθειες και επιτόκια και στις, στα μερίσματα ένα plus 8% όχι για να τα πάρουμε εμείς, για να μείνουν στις τράπεζες, είναι 230 εκατομμύρια τα δεύτερα, 370 τα πρώτα, ώστε να επιταχύνουμε την αποπληρωμή του αναβαλλόμενου φόρου. Τι είναι ο αναβαλλόμενος φόρος; Όταν οι τράπεζες ήταν σχεδόν χρεοκοπημένες, είπε το κράτος, ότι για να μην πληρώνετε φόρο σήμερα, για να μπορείτε να συμψηφίσετε ζημιές του χθες με φόρο του αύριο. Αυτό όμως έχει τελειώσει. Τώρα έχουμε πολύ μεγάλα κέρδη. Άρα πρέπει να επιταχύνουμε την αποπληρωμή του αναβαλλόμενου φόρου. Γιατί αν δεν τον πληρώσουν τώρα που έχουν υπερκέρδη, θα τον πληρώσει ο λαός, αν πάμε σε μια νέα κρίση».

Για τα μερίσματα: «Εμείς είχαμε πει κλιμακωτά να πάνε στο 15%. Κλιμακωτά να πάνε πάνω από 100.000 κλιμακωτά έως το 15%. Το έχουμε πει από το ΄23 αυτό. Η αύξηση φορολόγησης στα μερίσματα είναι μια αποχή που μου προτείνει ήδη. Αυτό που προτείνω τώρα είναι και κάτι άλλο. Επειδή τώρα έχουμε 5% και δεν το αλλάζει η Νέα Δημοκρατία. Σε αυτό το 5% εμείς βάζουμε συν 8% που θα μείνουν στις τράπεζες, για να επιταχύνουμε την αποπληρωμή. Δηλαδή ένας που έχει 1,5 εκ. ευρώ σε μετοχές και παίρνει ένα πολύ μεγάλο ποσό, 150.000 ευρώ από μερίσματα. Δεν μπορεί να είναι στο 5%. Πρέπει να υπάρχει μια κλίμακα».

Για ΦΠΑ και ΕΦΚ:

Για την φορολόγηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε: «Δίκαιη φορολόγηση για την κοινωνία σημαίνει ο μεγάλος πλούτος να πληρώνει περισσότερα και οι αδύναμοι λιγότερα. Ποιος είναι ο πιο άδικος φόρος; Είναι ο οριζόντιος φόρος του ΦΠΑ. Εμείς προτείναμε να μειωθεί ο ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και μας είπε όχι η Νέα Δημοκρατία. Και πάω στην Κύπρο πριν από ένα μήνα και μου λέει ο πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης ότι τον μείωσαν, τον μηδένισαν στα βασικά αγαθά. Πώς τα καταφέραν για να περάσουν την τιμή; Έκαναν ελέγχους πριν, κατέγραψαν τιμές προϊόντων, μηδένισαν το ΦΠΑ και μετά ξανά έκαναν ελέγχους και όσοι δεν το είχαν περάσει την τιμή τους έβαλαν πρόστιμα. Πώς το πέτυχε η Κυπριακή Δημοκρατία και δεν μπορεί να το πετύχει η ελληνική κυβέρνηση; Εγώ είπα να μειωθεί, δεν είπα μηδενικό φόρο. Είπαμε να μειωθεί ο ΦΠΑ στα βασικά αγαθά. Μέσω της ακρίβειας έχει υπεραπόδοση του ΦΠΑ και στον ειδικό φόρο κατανάλωσης. Γιατί όσο πιο υψηλές είναι οι τιμές λόγω του πληθωρισμού, τόσο περισσότερα έσοδα έχει από τον ΦΠΑ και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης. Άρα μας παίρνει μια τσέπη δισεκατομμύρια και όποτε έχει ανάγκη η δημοσιονομική ο κύριος Μητσοτάκης δίνει ένα κομμάτι πολύ μικρότερο των εσόδων στην κοινωνία και λέει «ορίστε, σας στηρίζω». Υπάρχουν άλλοι τρόποι να στηρίξουμε την κοινωνία θεσμικά: δηλαδή κάνοντας τη φορολόγηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στον μέσο ευρωπαϊκό όρο, κάνοντας παρεμβάσεις για τη στέγαση θεσμικές με κοινωνικές κατοικίες, με πλαφόν στα ενοίκια. Και όχι να λες «δίνω ένα ενοίκιο στον χρόνο» που ουσιαστικά το παίρνει η αγορά και αυξάνει περισσότερο τα ενοίκια».

«Πλαφόν στα ενοίκια και περιορισμός της βραχυχρόνιας μίσθωσης» – Τι είπε για το δημογραφικό

Για τα ενοίκια και την στεγαστική πολιτική: «Μπορούν να γίνουν ζώνες πίεσης, δηλαδή κάθε δήμος να κάνει μία μελέτη, να δούμε ποια είναι η κατάσταση στα ενοίκια και να κάνουμε δύο μεγάλες κινήσεις: Η μία είναι περιορισμός της βραχυχρόνιας μίσθωσης, δηλαδή λιγότερα Airbnb, άρα περισσότερη μακροχρόνια μίσθωση και το δεύτερο είναι το πλαφόν στα ενοίκια που θα έχει να κάνει και με κριτήρια. Δηλαδή ένα σπίτι που είναι πάρα πολύ παλιό και έχει σοβαρές αδυναμίες, πρέπει να υπάρχει ένα πλαφόν, δηλαδή με συγκεκριμένα κριτήρια να μπει το πλαφόν στην αύξηση των ενοικίων. Αυτά που λέω γίνονται σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Εμείς έχουμε 50% αύξηση των ενοικίων σε 4 χρόνια και φέτος είχαμε συν 10%. Δηλαδή μετά το ένα ενοίκιο το χρόνο που βάζαμε με κάποια κριτήρια, έχουμε περαιτέρω αύξηση 10%. Και μετά λέμε για δημογραφικό. Εάν δεν έχουμε μια πολιτική στη στέγαση, πώς θα λύσουμε το δημογραφικό; Αν ένα νέο ζευγάρι δεν μπορεί να βρει ένα σπίτι με αξιοπρέπεια, πώς θα αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό; Όταν μια οικογένεια δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της;».

Για τη Golden Visa

«Έχω πει πολλές φορές να καταργήσουμε την Golden Visa που ξεπουλάμε χιλιάδες ακίνητα κάθε χρόνο. Ακίνητα, διαμερίσματα, σπίτια σε κατοίκους τρίτων χωρών, από το Ισραήλ, από την Τουρκία, από αραβικές χώρες. Έχω μια πρόταση και την κατέθεσα στη Βουλή. Όταν στα πέντε χρόνια έρχεται κάποιος που έχει πάρει Golden Visa και θέλει να την επιμηκύνει, τότε να λέει το κράτος ότι «το ακίνητο που πήρες δεν μπορείς να το δώσεις σε βραχυχρόνια μίσθωση ή θα μένεις εσύ μέσα ή θα το δώσεις σε μακροχρόνια μίσθωση». Άρα χιλιάδες ακίνητα πάνω από 70.000 που έχουν πουληθεί να μην μπορούν να μπουν Airbnb όταν κάποιος ανανεώνει τη βίζα του».

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει απαξιώσει τους θεσμούς – Έρχεται πρόταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές»

Στην συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης τοποθετήθηκε για την πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή από πλευράς ΠΑΣΟΚ για τις υποκλοπές.

«Η εξεταστική θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου. Μπορεί και να είναι τις επόμενες μέρες και μετά την Πρωτομαγιά. Εμείς θα καταθέσουμε την πρόταση, το αίτημα και ελπίζω τα υπόλοιπα κόμματα να το στηρίξουν και να γίνει μια εξεταστική που θα καλέσει τον κύριο Ντίλιαν. Αφού λοιπόν ο κύριος Τζαβέλλας δεν είχε την αγωνία να μάθει γιατί εκβιάζει τον πρωθυπουργό ο κύριος Ντίλιαν, έχουμε εμείς το ΠΑΣΟΚ, και νομίζω και τα άλλα κόμματα, την αγωνία να μάθουμε. Θα καλέσουμε λοιπόν τον κύριο Ντίλιαν στην εξεταστική, να μας προσκομίσει τα στοιχεία τα οποία επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά του ότι πούλησε το predator κράτος. Θα μας φέρει λοιπόν τα στοιχεία. Θα τον καλέσουμε. Και θα δούμε. Θα αρνηθεί η Νέα Δημοκρατία την κλήση του; Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Για μένα εθνική ασφάλεια και ποιότητα δημοκρατίας δεν είναι επιμέρους, είναι ο πυρήνας εθνικής ισχύος του κράτους. Ένας πολίτης για να νιώθει ασφάλεια, πρέπει να νιώθει εμπιστοσύνη στους θεσμούς. Ο κύριος Μητσοτάκης δυστυχώς έχει απαξιώσει τους θεσμούς και τη διάθεση των εξουσιών. Γι’ αυτό πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε ως ΠΑΣΟΚ και δημοκρατική παράταξη, για να ανατάξουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού στους θεσμούς.», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Μακάρι να κάνει αύριο εκλογές ο Μητσοτάκης»

«Μακάρι να κάνει αύριο εκλογές, για να κάνουμε εξεταστική με άλλη κυβέρνηση. Και να δούμε θα είναι ο ίδιος πρωθυπουργός; Θα έχουμε κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ και πολιτική αλλαγή. Ο κόσμος κουράστηκε από την ακρίβεια, απ’ την περιφρόνηση, από τις παρακρατικές λειτουργίες, από την απαξίωση της δικαιοσύνης. Τέλος. Χρειάζεται νέος αέρας. Χρειάζεται πολιτική αλλαγή και ελπίζω οι πολίτες να μας εμπιστευτούν, να νικήσουμε και να γυρίσει η χώρα σελίδα», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

«Η άποψή μου είναι ότι η ΑΑΔΕ είναι μια πρόχειρη και προσωρινή λύση. Δηλαδή, αυτό θα μπορούσε να γίνει για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Εμείς πρέπει να πιστοποιήσουμε ένα νέο ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος θα έχει ηγεσία τετραετούς θητείας που δεν θα μπορεί κανείς να την αλλάξει. Άρα θα είναι αυτόνομος από το ρουσφέτι του υπουργείου και της εκάστοτε κυβέρνησης. Αυτό είναι το πρόγραμμά μας. Όλες αυτές οι θέσεις θα έχουν μία θητεία τέσσερα ή πέντε χρόνια, η οποία δεν θα ταυτίζεται με τον εκλογικό κύκλο. Θα γίνεται με έναν ανοιχτό διαγωνισμό και θα έχουν μια αυτόνομη. Όταν ο άλλος δεν είναι εξαρτημένος από σένα δεν ζητούνται και ρουσφέτια. Δεν θα τον διορίζει ο πρωθυπουργός, ούτε ο υπουργός τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Δεν θα μπορεί εύκολα ο οποιοσδήποτε να σηκώνει το τηλέφωνο. Θέλω να είμαι δίκαιος. Πιθανόν κάποιοι – εγώ δεν θα το κάνω ποτέ στη ζωή μου, όπως δεν το έχω κάνει και ποτέ – μπορεί να το κάνουν. Εγώ λοιπόν δεν μπορώ να το διαφυλάξω αυτό σήμερα. Τι μπορώ να διαφυλάξω; Την αυτονομία του οργανισμού, αυτόνομη διοίκηση».

«Ζητώ από τον λαό να με εμπιστευθεί γιατί η πορεία μου δεν έχει ρουσφέτια, παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη & τα media»

Και κλείνοντας δήλωσε: «Οι θεσμικές αλλαγές που προτείνουμε είναι πολύ συγκεκριμένες. Αλλαγή του άρθρου 86. Δεν μπορεί πια, ο κάθε πρωθυπουργός να καλύπτει τους υπουργούς του, όταν έρχονται δικογραφίες στη Βουλή. Αλλαγή τρόπου επιλογής ηγεσίας της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί ο κάθε πρωθυπουργός να επιλέγει τη ηγεσία της Δικαιοσύνης. Τετραετία από την αφυπηρέτηση των δικαστικών, για να μην μπορούν να πάρουν δημόσια θέση, άρα να μην γίνεται «ντιλάρισμα» κάτω από το τραπέζι. Και η επιλογή αυτή που είπα: Ανοιχτός διαγωνισμός. Όποιος Έλληνας θέλει καταθέτει βιογραφικό. Έχουμε αυτόνομους παίκτες, που θα μπορούν να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον, πέρα από την εκάστοτε κυβέρνηση. Ζητώ από τον ελληνικό λαό να με εμπιστευτεί γιατί έχω μια πορεία μέχρι σήμερα. Εμένα η πορεία μου δεν έχει ούτε ρουσφέτι, ούτε διαπλοκή, ούτε παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη, ούτε με τα media. Αυτοί που τα έκαναν ανήκουν στο κακό παρελθόν της χώρας και αυτό το παρελθόν κάνει ζημιά και σήμερα. Πρέπει να αλλάξουμε. Πρέπει οι αμετανόητοι να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».

  • ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ
  • ·
  • ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ
  • ·
  • ΕΚΛΟΓΕΣ
  • ·
  • ΟΠΕΚΕΠΕ
  • ·
  • ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Μπαρτζώκας: Άλλο παιχνίδι την Πέμπτη, όχι στις μεγαλεπήβολες δηλώσεις

All Content

Ολυμπιακός: Αύριο θα κριθεί η συμμετοχή των τραυματιών

All Content - BusinessNews.gr

Επένδυση 21,9 εκατ. ευρώ από την Arzybake του Μιχάλη Αραμπατζή

All Content - BusinessNews.gr

Coffee Island: Απαντά στις προκλήσεις με νέες προτάσεις και concepts

All Content - BusinessNews.gr

Alter Ego Media: Τζίρος 140,1 εκατ. το 2025 - Στα 19,7 εκατ. τα καθαρά κέρδη

All Content

ΑΑΔΕ: Ανάθεση 3,8 εκατ. ευρώ στην Next Com

All Content

Alter Ego Media: Τζίρος 140,1 εκατ. το 2025 - Στα 19,7 εκατ. τα καθαρά κέρδη

FleetNews

Η Skoda παραμένει στη 2η θέση ταξινομήσεων στην Ευρώπη

FleetNews

CHERY: Δυναμική παρουσία στην Auto China 2026

FleetNews

Στο +12,5% η αγορά της ΕΕ τον Μάρτιο

All Content

ΠΑΟΚ: Με "αέρα" έξι πόντων για τον τίτλο, απόψε στο Μπιλμπάο

All Content

Οι διαιτητές των δεύτερων αγώνων Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

All Content - BusinessNews.gr

AKTOR: Συμφωνίες για πώληση LNG και μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στην Αλβανία

All Content - BusinessNews.gr

Το δάνειο της Vivartia, το boost της Unilever και η επένδυση των 34 εκατ. από την Κοτρώνης

All Content - BusinessNews.gr

Βιολάντα: Φήμες εξαγοράς εν μέσω δικαστικών εξελίξεων - Διαψεύδει η επιχείρηση

FleetNews

Νέα BMW Σειρά 7: «Neue Klasse» πολυτέλεια

FleetNews

Volkswagen: Νέο full hybrid σύστημα για Golf και T-Roc

CSRΝews.gr

Τα Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας Στέλιος Χατζηιωάννου επιστρέφουν για 18η χρονιά

CSRΝews.gr

Μια ευχή για μια ζωή: Ένα μοναδικό διήμερο για τα 30 χρόνια του Make-A-Wish Ελλάδος στο ΚΠΣΙΝ

CSRΝews.gr

Γ. Στασινός: Το ΤΕΕ στρατηγικός ενορχηστρωτής για τον ολιστικό πράσινο μετασχηματισμό του τεχνικού κλάδου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο, υπό τον πρωθυπουργό - Η ατζέντα
Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο, υπό τον πρωθυπουργό - Η ατζέντα 29/04/2026 - 07:30
Με τον Εμίρη του Κατάρ συναντήθηκε ο Κ. Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα στάθηκε στο πλευρό όλων των χωρών του Κόλπου» 29/04/2026 - 12:59
Με τον Εμίρη του Κατάρ συναντήθηκε ο Κ. Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα στάθηκε στο πλευρό όλων των χωρών του Κόλπου»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Η έξοδος των ΗΑΕ μειώνει την δύναμη του ΟΠΕΚ+ στην αγορά πετρελαίου
    29/04/2026 - 14:19 ΚΟΣΜΟΣ
  • Στ. Παπασταύρου: «Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην ενεργειακή ασφάλεια της ΝΑ Ευρώπης και των Δ. Βαλκανίων»
    29/04/2026 - 14:17 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Η Wolt στους 10 κορυφαίους online grocers στην Ευρώπη
    29/04/2026 - 14:17 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Η ιδιωτική αντιαεροπορική άμυνα απογειώνεται στην Ουκρανία
    29/04/2026 - 14:10 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΕ: H Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ενεργειακή κρίση
    29/04/2026 - 14:01 ΚΟΣΜΟΣ
  • Πιερρακάκης σε Ντάισελμπλουμ: H Ελλάδα άφησε πίσω το παρελθόν και περνάει σε μια εποχή ανάπτυξης και καινοτομίας
    29/04/2026 - 13:59 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΥΠΠΟ: Έμφαση στην ανάδειξη της Θεσσαλίας- Έργα στην ακρόπολη της Αρχαίας Πέλιννας
    29/04/2026 - 13:56 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ιράκ: Η αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη συγχαίρει τον εντολοδόχο πρωθυπουργό Αλ Ζαΐντι
    29/04/2026 - 13:51 ΚΟΣΜΟΣ
  • OΠEKA: Αύριο Πέμπτη 30/4/2026 θα καταβληθούν τα επιδόματα για τον μήνα Απρίλιο
    29/04/2026 - 13:49 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΤτΕ: Αύξηση στα δάνεια αλλά και μείωση στις καταθέσεις τον Μάρτιο
    29/04/2026 - 13:41 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Ξεκίνησε η δίκη του Μασκ εναντίον OpenAI και Microsoft - Αποζημίωση 150 εκατ. δολαρίων, ζητά ο ιδρυτής της Tesla
    28/04/2026 - 22:00 ΚΟΣΜΟΣ
  • Καρέλιας: Αυξημένος 10,7% στα 1,67 δισ. ευρώ ο τζίρος για το 2025
    28/04/2026 - 18:10 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AKTOR: Συμφωνίες για πώληση LNG και μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στην Αλβανία
    28/04/2026 - 19:27 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Enterprise Greece: Η ενεργειακή κρίση αναθερμαίνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον για έργα ΑΠΕ
    28/04/2026 - 14:33 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Έναρξη έργων για νέο πάρκο αναψυχής στον Πειραιά – Επένδυση 3,25 εκατ. ευρώ από την ΟΛΠ Α.Ε.
    28/04/2026 - 19:50 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

ΠΑΟΚ: Οι οδηγίες για τους φιλάθλους του που βρίσκονται στο Μπιλμπάο

29/04/2026 - 10:59
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Μπαρτζώκας: Άλλο παιχνίδι την Πέμπτη, όχι στις μεγαλεπήβολες δηλώσεις

29/04/2026 - 10:47
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΣΚΑΪ: Avant premiere της νέας σειράς ντοκιμαντέρ «Στο χιλιοστό»

29/04/2026 - 10:17
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

COSMOTE TV: Μάιος με το «A Complete Unknown» με τον Τιμοτέ Σαλαμέ και το «Dutton Ranch» από τον κόσμο του «Yellowstone»

29/04/2026 - 10:11
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Τα Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας Στέλιος Χατζηιωάννου επιστρέφουν για 18η χρονιά

29/04/2026 - 09:47
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Μια ευχή για μια ζωή: Ένα μοναδικό διήμερο για τα 30 χρόνια του Make-A-Wish Ελλάδος στο ΚΠΣΙΝ

29/04/2026 - 09:34
FleetNews
fleetnews.gr

Η Skoda παραμένει στη 2η θέση ταξινομήσεων στην Ευρώπη

29/04/2026 - 07:59
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Με εξαιρετική επιτυχία διεξήχθησαν τα 3rd INFLUENCERS AWARDS

28/04/2026 - 16:52
FleetNews
fleetnews.gr

CHERY: Δυναμική παρουσία στην Auto China 2026

28/04/2026 - 07:27
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Tecnoskin® | Make My Day

23/04/2026 - 14:33
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo