Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Άκης Σκέρτσος: 4 πλεονάσματα που κατακτήσαμε και 8 ελλείμματα που πρέπει να θεραπεύσουμε
Newsroom Newsroom
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
28/12/2025 · 17:31

Άκης Σκέρτσος: 4 πλεονάσματα που κατακτήσαμε και 8 ελλείμματα που πρέπει να θεραπεύσουμε

«Τι αποτελεί πραγματική μεταρρύθμιση σε μια χώρα με χρόνιες παθογένειες; Τι συνιστά πραγματική πρόοδο για μια κοινωνία; Και πώς ορίζεται η ευημερία των πολιτών;», διερωτάται ο υπουργός Επικρατείας.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Από τρία ερωτήματα που τον απασχολούν καθημερινά στη δουλειά του, όπως αναφέρει, ξεκινά το πυκνό άρθρο του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου στην ιστοσελίδα liberal.gr. Αυτά είναι: «Τι αποτελεί πραγματική μεταρρύθμιση σε μια χώρα με χρόνιες παθογένειες; Τι συνιστά πραγματική πρόοδο για μια κοινωνία; Και πώς ορίζεται η ευημερία των πολιτών;».

Αρχίζοντας από το πρώτο ερώτημα, «μεταρρύθμιση είναι οποιαδήποτε πολιτική ξεριζώνει αναχρονισμούς του παρελθόντος, προσφέρει αξιοπρέπεια στην καθημερινότητα, ισονομία και περισσότερες ευκαιρίες. Ειδικά στους πιο ευάλωτους. Όπως η δωρεάν κατ' οίκον παράδοση φαρμάκων υψηλού κόστους από τον ΕΟΠΥΥ που βάζει τέλος στην ταλαιπωρία των ασθενών, η ψηφιακή κάρτα αναπηρίας, ο νέος δικαστικός χάρτης που ήδη μειώνει στο μισό την έκδοση αποφάσεων από τη δικαιοσύνη και η κτηματογράφηση της χώρας επιτέλους μετά από 2 αιώνες. Η υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ με στόχο να αποκτήσουμε επιτέλους έναν δίκαιο και διαφανή μηχανισμό αγροτικών ενισχύσεων».

Αντιθέτως, συνεχίζει, «πρόοδος δεν είναι οι πολιτικοί βερμπαλισμοί ούτε οι διχαστικοί αυτοπροσδιορισμοί και οι στείροι διαγκωνισμοί ποιος είναι πιο προοδευτικός από τον άλλο, στα λόγια. Ούτε βεβαίως μόνο οι ψυχροί δείκτες αύξησης του ΑΕΠ ή μείωσης του χρέους. Η πρόοδος τεκμηριώνεται μόνο με μετρήσιμο και συγκρίσιμο τρόπο όταν γίνεται βίωμα του κάθε πολίτη. Όπως οι 500.000 νέοι εργαζόμενοι που μετακινήθηκαν από την ανεργία στην εργασία τα τελευταία 6 χρόνια είναι πρόοδος. Η ψηφιακή κάρτα εργασίας που διασφαλίζει την πληρωμή των υπερωριών αλλά και η ιστορική συμφωνία εργοδοτών και εργαζομένων για επεκτάσεις των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και καλύτερους μισθούς».

Όσο για την ευημερία των πολλών, ο υπουργός Επικρατείας σημειώνει: «Ασφαλώς χρειάζεται οι θετικοί μακροοικονομικοί δείκτες - το πρωτογενές πλεόνασμα, η μείωση της φοροδιαφυγής, οι επενδύσεις - να μετουσιώνονται σε καλυτέρευση της καθημερινότητας των πολιτών, να δημιουργούν την αίσθηση ότι ζεις σε μια χώρα που το κράτος σε σέβεται, σε προστατεύει από εσωτερικούς και εξωγενείς κινδύνους και ταυτόχρονα σου εγγυάται ελευθερία και ευκαιρίες για πρόοδο σε κάθε σου βήμα.

Ευημερία σημαίνει λιγότερες ανισότητες - κοινωνικές και περιφερειακές - με περισσότερη ανάπτυξη. Ασφαλή, καθαρά και τακτικά μέσα μεταφοράς. Ανακαινισμένα δημόσια σχολεία, χωρίς κενά σε εκπαιδευτικούς, με δωρεάν ψηφιακά φροντιστήρια. Ευημερία είναι το δημόσιο πανεπιστήμιο που προάγει την έρευνα, την εξωστρέφεια, την καινοτομία, χωρίς καταληψίες και βανδαλισμούς. Είναι η ταχύτερη εξυπηρέτησης των ασθενών στα Κέντρα Υγείας και στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, η αύξηση της οδικής ασφάλειας και οι αξιοπρεπείς αμοιβές στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, ο εκσυγχρονισμός της άμυνας και πολλά πολλά άλλα.

Ευημερία με λίγα λόγια είναι να ανακτήσουμε ως χώρα την ικανότητα και το δικαίωμα κάθε νεότερη γενιά να ζει καλύτερα από την προηγούμενη. Αυτό που χάσαμε την περασμένη δεκαετία και ξανακερδίζουμε τώρα».

Ακολούθως, ο κ. Σκέρτσος επαναλαμβάνει ότι «όσα καταφέραμε όλοι μαζί από το 2019 δεν ήταν διόλου αυτονόητα» και «αυτά τα 6,5 χρόνια θεραπεύσαμε 4 μεγάλες πληγές. Το δημοσιονομικό και το φορολογικό έλλειμμα που ταυτίζεται με την κοινωνική αδικία και την καταδίκη των νεότερων γενεών σε μια χώρα χωρίς προοπτική. Το ψηφιακό έλλειμμα που διατηρούσε έως το 2019 μια καφκική δημόσια διοίκηση που ταλαιπωρούσε χωρίς λόγο πολίτες και επιχειρήσεις. Το ενεργειακό μας έλλειμμα που επιβάρυνε έως το 2023 το εμπορικό αλλά και το περιβαλλοντικό μας ισοζύγιο. Το γεωπολιτικό και αμυντικό μας έλλειμμα που στερούσε την ασφάλεια από τη χώρα μας σε μια περιοχή με πολλές και σύνθετες προκλήσεις. Τα 4 αυτά ελλείμματα τα μετατρέψαμε σε πλεονάσματα αυτά τα 6,5 χρόνια. Χωρίς αυτά δεν μπορεί να γίνει το άλμα προς την ευημερία».

Όμως, επισημαίνει, «χρειάζεται να θυμόμαστε διαρκώς από που ξεκινήσαμε. Από πόσο χαμηλά. Ποιοι και τι μας οδήγησε σχεδόν στην έξοδο από την Ευρωζώνη πριν 10 χρόνια για να φτάσουμε το 2025 να εκλέγεται πρώτη φορά Έλληνας υπουργός οικονομικών στην προεδρία του Eurogroup, μια από τις κορυφαίες στιγμές του 2025.

Τι άλλο πετύχαμε; Τη ραγδαία αποκλιμάκωση του δημόσιου χρέους συνδυαστικά με την πρόωρη αποπληρωμή μνημονιακών δανείων που εξοικονομούν 1,6 δισ. ευρώ. Τη βελτίωση της κατάταξης της χώρας στην επενδυτική βαθμίδα, ρεκόρ 17ετίας στη μείωση της ανεργίας, διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας από ΕΕ, τη μεγαλύτερη ιστορικά φορολογική μεταρρύθμιση υπέρ νέων και οικογενειών και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής χάρη στην ψηφιοποίηση των ελέγχων και των συναλλαγών που εξαφάνισε το κενό ΦΠΑ που χώριζε την Ελλάδα από την ΕΕ. Και το 2025 συνεχίστηκε η καλή πορεία της Ελλάδας στις εκταμιεύσεις του ΤΑΑ (23,5 δισ. ευρώ έως σήμερα όσο ένα ΕΣΠΑ σε 3,5 χρόνια και 4η χώρα στην ΕΕ στην υποβολή αιτημάτων εκταμίευσης). Ιδιαίτερα σημαντικές οι ενεργειακές συμφωνίες με Exxonmobil και Chevron που καταργούν στην πράξη το τουρκολυβικό μνημόνιο αλλά και η έναρξη ερευνητικών γεωτρήσεων για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια».

Ενώ στον απολογισμό της χρονιάς που φεύγει «θα πρέπει να προσθέσουμε μεταξύ άλλων τα πρώτα 4 μη κρατικά πανεπιστήμια, την παραλαβή της πρώτης φρεγάτας Μπελαρά, τη βελτίωση στους δείκτες κράτους δικαίου με βάση την ετήσια έκθεση της ΕΕ, τη συνεχιζόμενη ψηφιοποίηση κράτους που μειώνει γραφειοκρατία και βελτιώνει τις συνθήκες ζωής ευάλωτων ομάδων πληθυσμού όπως τα άτομα με αναπηρία, την παράδοση της Πατρών-Πύργου και τη νέα στρατηγική μας για την οδική ασφάλεια (νέος ΚΟΚ, κάμερες, αστυνόμευση) που πέτυχε φέτος τη μείωση θανάτων στους δρόμους κατά 30%, τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό και τα θαλάσσια πάρκα που ασκούν κυριαρχικά δικαιώματα στην πράξη ενώ ταυτόχρονα προστατεύουν το θαλάσσιο περιβάλλον».

Συμπερασματικά, «έχουμε κάνει πολλά βήματα μπροστά τα τελευταία χρόνια. Το αναγνωρίζει ο υπόλοιπος κόσμος εκτός Ελλάδος. Είμαστε όμως σήμερα εκεί που θα θέλαμε και δικαιούμαστε να βρισκόμαστε;», διερωτάται ο υπουργός Επικρατείας και απαντά:

«Σε ορισμένα πεδία ναι, σε αρκετά άλλα όμως όχι ακόμη. Βλέπουμε και ακούμε τα προβλήματα με τα οποία παλεύει κάθε πολίτης. Ξέρουμε τις πολλές όψεις της Ελλάδας που μας προσβάλλουν και μας θυμώνουν. Είμαστε εδώ για να συγκρουστούμε με τις πελατειακές σχέσεις που πληγώνουν την ισονομία και την ισοπολιτεία και καθηλώνουν την ελληνική πολιτεία σε ένα παραγωγικό υπόδειγμα το οποίο δεν υπηρετεί ούτε την πρόοδο ούτε τη συνοχή της κοινωνίας».

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, «βρισκόμαστε ακόμη στα μισά της διαδρομής. Στα μισά ενός ταξιδιού μετασχηματισμού της χώρας, της οικονομίας, του κράτους και της κοινωνίας. Για να το πετύχουμε χρειάζεται να θεραπεύσουμε και άλλα 8 επίμονα ελλείμματα, να τα μετατρέψουμε και αυτά σε πλεόνασμα, πλεόνασμα αξιοπρέπειας και σεβασμού για όλους.

* Το έλλειμμα στους μισθούς και την αγορά εργασίας που είναι ακόμη ορατό ειδικά στις γυναίκες, τους νέους, τα άτομα με αναπηρία.

* Το έλλειμμα παραγωγικότητας στην οικονομία και τον πρωτογενή τομέα.

* Το έλλειμμα στην περιφερειακή συνοχή και τις ανισότητες που βιώνουν ορεινές και νησιωτικές κοινότητες.

* Το έλλειμμα στις σχολικές επιδόσεις των παιδιών μας στους διεθνείς δείκτες κατανόησης, ανάλυσης και επίλυσης προβλημάτων.

* Το στεγαστικό έλλειμμα που στερεί από τους νέους ανθρώπους το δικαίωμα στην προσιτή κατοικία.

* Το έλλειμμα σε ασφαλή και σύγχρονα μέσα μαζικής μεταφοράς.

* Το έλλειμμα στην οργάνωση του δημόσιου χώρου και την άναρχη δόμηση.

* Το έλλειμμα εμπιστοσύνης στους θεσμούς που διαβρώνει την εμπιστοσύνη στην ίδια τη δημοκρατία».

Σε όλα αυτά, συμπληρώνει, «απαντά το Ενοποιημένο Σχέδιο Κυβερνητικής Πολιτικής για το 2026 με 60 σημαντικές μεταρρυθμίσεις και 40 εμβληματικά έργα και επενδύσεις.

Η θεραπεία αυτών των ελλειμμάτων αποτελεί τον πυρήνα του πολυετούς σχεδίου μας έως το 2030 προκειμένου η Ελλάδα να γίνει μια οικονομία κατηγορίας Α. Αυτός είναι ο επόμενος εθνικός στόχος τώρα που ανακτήσαμε την επενδυτική βαθμίδα μετά από πολλά χρόνια ανυποληψίας και διεθνούς απομόνωσης. Διότι όλες οι χώρες που έχουν κατακτήσει την ευημερία των πολλών σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται».

Εν κατακλείδι, «αποδείξαμε όλοι μας ότι η Ελλάδα μπορεί να πετύχει μεγάλα πράγματα. Αλλά πώς; Με σκληρή και μεθοδική δουλειά, με πλεονάσματα αντί για ελλείμματα, με πολιτικό πραγματισμό και με συνέπεια λόγων και πράξεων. Με επαγγελματισμό και στοχοθεσία, ατομική και συλλογική υπευθυνότητα, σοβαρότητα, μεταρρυθμίσεις, υγιή πατριωτισμό και ταυτόχρονα πίστη στη συλλογική δύναμη της Ευρώπης. Όχι με τη μέθοδο του δήθεν επιδέξιου "κατεργάρη" της Ευρώπης που ξοδεύει σαν να μην υπάρχει αύριο ή ζητά χωρίς να προσφέρει.

Αυτή είναι η μέθοδος και το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, δηλαδή η μέθοδος της πολιτικής διεύρυνσης χωρίς κομματικούς δογματισμούς, χωρίς ηλικιακές επετηρίδες και χωρίς τεχνητούς διαχωρισμούς μεταξύ πολιτικών και τεχνοκρατών. Η μέθοδος της φιλοαναπτυξιακής πολιτικής που μειώνει φόρους χωρίς να υπονομεύει τη δημοσιονομική υπευθυνότητα ενώ ταυτόχρονα ψηφιοποιεί κράτος και οικονομία».

«Αυτή η μέθοδος μας λέει ότι η πατρίδα μας μπορεί να πετύχει το καλύτερο αρκεί να πετάξουμε από το μυαλό μας τη σκουριά του παρελθόντος. Για μια Ελλάδα με όλους, για όλους. Μια Ελλάδα πιο ισχυρή με στρατηγική, αμυντική, παραγωγική αυτάρκεια. Που τη σέβονται σύμμαχοι και αντίπαλοι. Που θα μας κάνει να νιώθουμε περήφανοι, αξιοπρεπείς, ασφαλείς. Μα πάνω από όλα ελεύθεροι να πετύχουμε όσα ονειρευόμαστε για εμάς και τα παιδιά μας», καταλήγει το άρθρο του υπουργού Επικρατείας.

  • ΑΚΗΣ ΣΚΕΡΤΣΟΣ
  • ·
  • ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Με Τζέιμς, Νάναλι, Μπλόσομγκεϊμ και coach Στοτς στο "παράθυρο" οι ΗΠΑ

All Content

Η Σερβία 90-87 τη Γαλλία σε απολαυστικό φιλικό στο Βελιγράδι (pics & vids)

All Content - BusinessNews.gr

Diesel: Παράταση της επιδότησης των 10 λεπτών εξετάζει η κυβέρνηση - Πάνω από τα 2 ευρώ η τιμή

All Content - BusinessNews.gr

ΟΟΣΑ για τους νέους στην Ελλάδα: Χαμηλοί μισθοί, ακριβή στέγη και δύσκολη ανεξαρτητοποίηση

All Content - BusinessNews.gr

Τζίρος 20,17 δισ. ευρώ στο λιανεμπόριο το β' τρίμηνο - Ποιοι κλάδοι απογειώθηκαν και ποιοι κατέγραψαν πτώση

All Content

ΣΚΑΪ: Ολοκληρώθηκε η θητεία του Γρηγόρη Δημητριάδη - Ο Γιάννης Αλαφούζος επιστρέφει στη θέση του CEO

All Content

Media: Με ενίσχυση 8 εκατ. ευρώ σε 451 επιχειρήσεις ξεκίνησε το πρόγραμμα στήριξης- Κάλυψη εισφορών ΕΔΟΕΑΠ

FleetNews

H CEO της Dacia θέλει ανάπτυξη, προσιτές τιμές και ηλεκτροκίνηση σε ισορροπία

FleetNews

Η BMW εξετάζει την κατάργηση μοντέλων της

FleetNews

Αποκάλυψη για το νέο Hyundai Tucson

All Content

Ο Λαρεντζάκης είναι κοντά στην επιστροφή του στην ΑΕΚ

All Content

Ο Χάρντεν ανανέωσε για τρία χρόνια στους Καβαλίερς - Το ποσό που θα εισπράξει

All Content - BusinessNews.gr

Νέο πλαίσιο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας από το ΥΠΕΝ: «Φρένο» στους στρατηγικούς κακοπληρωτές

All Content - BusinessNews.gr

ΤτΕ: Καμπανάκι από τα έσοδα για τον τουρισμό – Ανεβαίνουν οι αφίξεις, «φρενάρουν» οι εισπράξεις

All Content - BusinessNews.gr

Φορολογικά κίνητρα για περισσότερα σπίτια στην αγορά – Τι αλλάζει στον ΦΠΑ, οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί

FleetNews

Πώς η τηλεματική μεταμόρφωσε έναν εταιρικό στόλο 600 οχημάτων

FleetNews

Η Sixt ξεπέρασε τα 2 δισ. ευρώ σε έσοδα το α΄ εξάμηνο – Αύξηση 11,3%

CSRΝews.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

CSRΝews.gr

18η συνεχόμενη χρονιά για τον ΟΤΕ στη διεθνή σειρά δεικτών FTSE4Good

CSRΝews.gr

Alpha Bank: Για πρώτη φορά το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου άνοιξε τις πύλες του σε όλους

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Παύλος Μαρινάκης για αγροτικές κινητοποιήσεις: «Ο ειλικρινής διάλογος θα φέρει τις λύσεις»
Παύλος Μαρινάκης για αγροτικές κινητοποιήσεις: «Ο ειλικρινής διάλογος θα φέρει τις λύσεις» 28/12/2025 - 16:50
Χριστοδουλίδης: Κανένας ανταγωνισμός με την Ελλάδα - Παραμένει ο πιο σταθερός και ανιδιοτελής μας σύμμαχος 28/12/2025 - 19:00
Χριστοδουλίδης: Κανένας ανταγωνισμός με την Ελλάδα - Παραμένει ο πιο σταθερός και ανιδιοτελής μας σύμμαχος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ευρωπαϊκές αγορές: Ανθεκτικές, παρά τις πιέσεις του πολέμου - Γιατί επιστρέφουν στο προσκήνιο των επενδυτών
    21/08/2026 - 09:47 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Οι ΗΠΑ απειλούν όποια χώρα αψηφήσει τον οικονομικό πόλεμό τους εναντίον του Ιράν
    21/08/2026 - 09:31 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΟΣΑ για τους νέους στην Ελλάδα: Χαμηλοί μισθοί, ακριβή στέγη και δύσκολη ανεξαρτητοποίηση
    21/08/2026 - 09:15 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Diesel: Παράταση της επιδότησης των 10 λεπτών εξετάζει η κυβέρνηση - Πάνω από τα 2 ευρώ η τιμή
    21/08/2026 - 09:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Νέα ώθηση στο ράλι του πετρελαίου – Το Brent αγγίζει τα 94 δολάρια μετά τις απειλές Τραμπ κατά του Ιράν
    20/08/2026 - 20:12 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για τις επιταγές βιβλίων - Από 21/8 οι ενστάσεις
    20/08/2026 - 19:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Θεοδωρικάκος: Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας η λίστα των προϊόντων με μείωση τιμής
    20/08/2026 - 18:31 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χρηματιστήριο-Κλείσιμο: Άνοδος κατά 0,23%, στα 200,33 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    20/08/2026 - 17:57 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Η Alaska Airlines ξεκινά πτήσεις Αθήνα-Σιάτλ από τον Μάιο του 2027 - Tρεις φορές την εβδομάδα
    20/08/2026 - 17:26 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • «Without Blood»: Νέο τρέιλερ για τo δράμα εκδίκησης της Αντζελίνα Τζολί με τη Σάλμα Χάγιεκ
    20/08/2026 - 17:17 LIFESTYLE
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • ΤτΕ: Καμπανάκι από τα έσοδα για τον τουρισμό – Ανεβαίνουν οι αφίξεις, «φρενάρουν» οι εισπράξεις
    20/08/2026 - 11:47 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Τζίρος 20,17 δισ. ευρώ στο λιανεμπόριο το β' τρίμηνο - Ποιοι κλάδοι απογειώθηκαν και ποιοι κατέγραψαν πτώση
    20/08/2026 - 12:41 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Χρηματιστήριο-Κλείσιμο: Άνοδος κατά 0,23%, στα 200,33 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    20/08/2026 - 17:57 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Θητεία εννέα μηνών για όσους καταταγούν χωρίς αναβολή για σπουδές - Ποιους αφορά
    20/08/2026 - 10:10 ΕΛΛΑΔΑ
  • Cenergy: Η Σωληνουργεία Κορίνθου συμμετέχουν σε project στη Μοζαμβίκη
    20/08/2026 - 11:17 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Λέικερς: Η πρώτη βραδιά στη Σλοβενία (pics)

21/08/2026 - 06:19
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Άντονι Έντουαρντς: Διατροφή για το -δεύτερο- παιδί του που δεν έχει δει ποτέ

21/08/2026 - 05:50
FleetNews
fleetnews.gr

H CEO της Dacia θέλει ανάπτυξη, προσιτές τιμές και ηλεκτροκίνηση σε ισορροπία

20/08/2026 - 05:12
FleetNews
fleetnews.gr

Η BMW εξετάζει την κατάργηση μοντέλων της

20/08/2026 - 05:02
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΣΚΑΪ: Ολοκληρώθηκε η θητεία του Γρηγόρη Δημητριάδη - Ο Γιάννης Αλαφούζος επιστρέφει στη θέση του CEO

08/08/2026 - 06:51
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

07/08/2026 - 08:52
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

07/08/2026 - 08:47
CSRΝews.gr
csrnews.gr

18η συνεχόμενη χρονιά για τον ΟΤΕ στη διεθνή σειρά δεικτών FTSE4Good

06/08/2026 - 11:42
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Kokoon Loutraki Coast”

28/07/2026 - 12:07
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Aveda I One for All Leave in Elixir

22/07/2026 - 13:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo