Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Σκέρτσος: Εντός Ιουλίου αναμένουμε σημαντικές μειώσεις στα βασικά πακέτα των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων
Newsroom Newsroom
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12/07/2023 · 11:31

Σκέρτσος: Εντός Ιουλίου αναμένουμε σημαντικές μειώσεις στα βασικά πακέτα των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Τον Ιούλιο επιπλέον οδηγοί στο ΕΚΑΒ σε 50 περιοχές
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ήταν το βασικό θέμα της συνέντευξης, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, του υπουργού Επικρατείας 'Ακη Σκέρτσου, μετά και τις σχετικές συσκέψεις την Τρίτη.

Η εισαγωγική παρατήρηση, πάντως, του υπουργού Επικρατείας αφορούσε το θέμα της ακρίβειας εν γένει: «Εμείς ιεραρχούμε ως το σημαντικότερο πρόβλημα που απασχολεί σήμερα την ελληνική οικογένεια, το ελληνικό νοικοκυριό, το ζήτημα της ακρίβειας. Γνωρίζουμε ότι πιέζονται πάρα πολύ τα νοικοκυριά και τα εισοδήματα από τον εισαγόμενο πληθωρισμό, έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες, έχουν δοθεί παροχές και στηρίξεις», τόνισε, ενώ αναφέρθηκε και στις προβλέψεις του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών.

Στο θέμα της εν πλω ακρίβειας, ειδικότερα όμως, «διαπιστώσαμε ότι υπάρχει ένα σημαντικό ζήτημα στο ύψος των τιμών των εισιτηρίων στις ακτοπλοϊκές γραμμές», ανέφερε υπολογίζοντας ότι οι αυξήσεις είναι της τάξεως «κοντά στο 20%». Αρχικώς αναγνώρισε 3-4 παράγοντες που διαμορφώνουν τα κόστη των ακτοπλοϊκών γραμμών, που είναι: «τα κόστη των καυσίμων, όπου υπάρχει αποκλιμάκωση, παραμένουν ωστόσο υψηλότερα από τα ιστορικά τους επίπεδα κατά 20%». Επίσης, «έχουν αυξηθεί τα εργασιακά κόστη, οι μισθοί, τα ασφάλιστρα. Τα πλοία είναι παλιά, απαιτούνται όλο και υψηλότερα ασφάλιστρα…».

Στο «δια ταύτα», όμως, της σύσκεψης που έγινε με τους ακτοπλόους την Τρίτη, ο κ.Σκέρτσος δήλωσε: «Αυτό που είπαμε και συμφωνήθηκε, είναι ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για να δοθούν πολύ πιο ανταγωνιστικά πακέτα τιμών στις βασικές γραμμές κορμού». Με άλλα λόγια, «αναγνωρίσθηκε το πρόβλημα και αναμένουμε την αντίδραση της αγοράς».

Εξειδικεύοντας στη συνέχεια, «εντός του Ιουλίου και για το υπόλοιπο του καλοκαιριού αναμένουμε να υπάρξουν σημαντικές μειώσεις στα βασικά πακέτα», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας, με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι «πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στα κοινωνικά εισιτήρια, τους δικαιούχους του κοινωνικού τουρισμού, στις οικογένειες, τις οικογένειες που ταξιδεύουν με αυτοκίνητο».

Σε κάθε περίπτωση, συμπλήρωσε, «μετά και την αντίδραση της αγοράς θα δούμε πώς θα κινηθούμε». 'Αλλωστε, προσέθεσε, «έχουμε κάνει, ως κυβέρνηση, κινήσεις που έχουν στηρίξει την αγορά αυτή, η οποία πρέπει να δείξει αντίστοιχο αίσθημα ευθύνης στο βάρος που υφίσταται η ελληνική οικογένεια. Έχουμε μειώσει το ΦΠΑ μεταφορών από το 2020, έχουμε δώσει στήριξη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχουν αυξηθεί οι επιδοτήσεις για τις άγονες γραμμές». Ενώ αναγνώρισε, εξ άλλου, ότι «η τουριστική αγορά βγαίνει από μια περίοδο πανδημίας, που υπέστη σημαντικές μειώσεις στην κίνηση και τον τζίρο. Η ακτοπλοϊκή αγορά, πολύ περισσότερο, το 2020, το 2021, πέρυσι ήταν μια σχεδόν κανονική χρονιά».

Η απάντηση του υπουργού στο συγκεκριμένο θέμα έκλεισε με το μήνυμα, «γνωρίζουμε πολύ καλά τι συμβαίνει στη συγκεκριμένη αγορά και είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε όταν βλέπουμε ότι δεν λειτουργούν τα πράγματα όπως πρέπει». Διέψευσε δε, ότι υφίσταται θέμα …sea pass (αντίστοιχο του market pass κ.ο.κ.).

Αυξήσεις για τους συνταξιούχους

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, μέσω αυτού «υλοποιείται το 50% των προεκλογικών δεσμεύσεων», που είχε δώσει η κυβέρνηση, ανέφερε. Στο ερώτημα δε, εάν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει 13η σύνταξη, ο κ. Σκέρτσος απάντησε: «Δέκατη τρίτη σύνταξη έχει δοθεί ήδη μέσα από τις αυξήσεις που έγιναν στις αρχές του χρόνου. Όταν δίνεις αύξηση 7,5% - 8% στις συντάξεις, αυτό στην πλειονότητα των συνταξιούχων, που είναι πάνω από 1,5 εκατ., ισοδυναμεί με παραπάνω από μια πρόσθετη σύνταξη. Στην τσέπη έχει μπει αυτή η πρόσθετη σύνταξη».

Επιπροσθέτως, «δεσμευόμαστε ότι από 1/1/2024 θα υπάρξει και νέα αύξηση στις συντάξεις, 3% - 4% ανάλογα με την πορεία της ανάπτυξης και του πληθωρισμού. Αυτή θα είναι μια δυναμική πορεία ανάκαμψης των εισοδημάτων και των συντάξεων με βάση την καλύτερη πορεία της οικονομίας. Και, σταδιακά θα σβήνει η προσωπική διαφορά, ώστε όλοι πλέον οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν τις αυξήσεις ως το τέλος της τετραετίας». Ερωτηθείς, σε άλλο σημείο της συνέντευξης, για την κατάργηση της ποινής σε όσους συνταξιούχους εργάζονται παραλλήλως, ανέφερε πως «ο στόχος είναι μέσα στο 2023 να έχουμε τη ρύθμιση».

Η ΝΔ είναι μια λαϊκή κυβέρνηση

Και, στο ερώτημα, εάν τίθεται ζήτημα παρατάσεως των pass, επεσήμανε: «Έχουμε αποδείξει ότι με βάση την καλή πορεία της οικονομίας, το περίσσευμα μετατρέπεται σε πρόσθετη ενίσχυση ειδικά των ευάλωτων. Αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι ότι όλοι οι Έλληνες, όλοι οι πολίτες, να αισθάνονται ότι είναι μέρος της ανάκαμψης της οικονομίας». 'Αλλωστε, συμπλήρωσε, «η Νέα Δημοκρατία είναι μια λαϊκή κυβέρνηση, αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά τι προβλήματα αντιμετωπίζει το χαμηλό και το μέσο εισόδημα [...] είμαστε εδώ για να αναδιανείμουμε αυτήν την πρόσθετη ανάπτυξη».

Για τον χώρο της ενέργειας ειδικότερα, διεμήνυσε πως «έχουμε το περιθώριο να εποπτεύουμε την αγορά ενέργειας και να βλέπουμε ότι λειτουργεί ο ανταγωνισμός ώστε να έχουμε πιο ανταγωνιστικά τιμολόγια».

Κληθείς, εξ άλλου, να σχολιάσει την αύξηση του αφορολογήτου σε σχέση με τα παιδιά, ο υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για πράξη «στήριξης προς την ελληνική οικογένεια. Εντάσσεται στην πολιτική μας για το δημογραφικό, πρέπει να αισθανθεί η ελληνική οικογένεια αλλά και οι νέοι άνθρωποι που θέλουν να κάνουν οικογένεια, ότι η πολιτεία στέκεται δίπλα τους».

Τον Ιούλιο επιπλέον οδηγοί στο ΕΚΑΒ σε 50 περιοχές

Στο θέμα του ΕΚΑΒ, τέλος, παρατήρησε εν πρώτοις ότι «το ζήτημα της λειτουργίας του ΕΚΑΒ αποτελούσε κεντρικό μας προγραμματικό στόχο πριν παρουσιασθούν τα προβλήματα κατά την προεκλογική περίοδο. Γνωρίζαμε τις ελλείψεις, γνωρίζαμε τα παράπονα από την πλευρά των ασθενών, τις καθυστερήσεις».
Από εκεί και πέρα, «έχουμε αρχίσει να εφαρμόζουμε ένα πολυδιάστατο σχέδιο», με πρώτη παρέμβαση - «ορατή στην καθημερινότητα των πολιτών ήδη μέσα στο καλοκαίρι» - την ενίσχυση με οδηγούς από τις Ένοπλες Δυνάμεις, τη Πυροσβεστική, τους Δήμους. Το αποτέλεσμα είναι ότι «μέσα στον Ιούλιο σε περισσότερες από 50 περιοχές της χώρας, και με τουριστικό ενδιαφέρον και με ελλείψεις, θα στελεχωθούν τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ». Δεύτερη παρέμβαση, το Σώμα δικυκλιστών του ΕΚΑΒ, που θα λειτουργούν ως προπομποί των ασθενοφόρων. Εν προκειμένω, «τα κονδύλια έχουν εξασφαλισθεί, οι θέσεις θα προκηρυχθούν και πιστεύουμε ότι μέσα στο καλοκαίρι μπορούν να γίνουν οι προσλήψεις». Συγχρόνως, τέλος, το ΕΚΑΒ θα συμπληρωθεί και με άλλα μέσα, όπως η εναέρια έρευνα και διακομιδή, ανέφερε κλείνοντας ο υπουργός Επικρατείας.

  • ΑΚΗΣ ΣΚΕΡΤΣΟΣ
  • ·
  • ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
  • ·
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ·
  • ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Έρχεται την Τετάρτη το νέο τεύχος του AllStar Basket

All Content

Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια για το "Παύλος Γιαννακόπουλος" (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Private label: Στο 10,1% του ψηφιακού ραφιού στην Ελλάδα – Ποιοι λιανέμποροι προηγούνται και πώς μπορεί η ιδιωτική ετικέτα να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο

All Content - BusinessNews.gr

Πώς η Αθηναϊκή Ζυθοποιία σχεδιάζει να ξεπεράσει τις πιέσεις σε μπύρα και HoReCa

All Content - BusinessNews.gr

Φάρμα Κουκάκη: Αύξηση 16,2% του κύκλου εργασιών το 2025, στα 58,9 εκατ. ευρώ

All Content

ΙPRA Golden World Awards 2026: Η Αθήνα στο επίκεντρο της παγκόσµιας επικοινωνίας

All Content

Κυκλοφορεί σήμερα το νέο τεύχος του AllStar Basket

FleetNews

BYD: Διεθνής επέκταση με αύξηση κερδών 30%

FleetNews

BMW: Ορόσημο 2 εκατ. ΒEV με τη συμβολή της Neue Klasse

FleetNews

Αυτά είναι τα νέα 5αστερα του Euro NCAP

All Content

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η έπαυλη που φέρεται να αγόρασε στο Μαϊάμι (pic)

All Content

Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: Σήμερα τα δύο τελευταία "εισιτήρια" για τους "8"

All Content - BusinessNews.gr

THEON: Το στοίχημα για επενδύσεις $30 εκατ. στις ΗΠΑ και ο στόχος για τζίρο 600 εκατ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

«Συνέπεια»: Η πλατφόρμα που θα αποκαλύπτει ποιοι φορείς του Δημοσίου δεν πληρώνουν

All Content - BusinessNews.gr

Φθηνότερο ρεύμα κατά 30% σε τρία χρόνια – Το σχέδιο του ΥΠΕΝ με ΑΠΕ, μπαταρίες και αυτοκατανάλωση

FleetNews

Ένα στα 2 keyless αυτοκίνητα μπορεί να ξεκλειδωθεί παράνομα

FleetNews

Η XPENG επενδύει πάνω από 900 εκατ. δολάρια στη ρομποτική

CSRΝews.gr

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες στη Σίκινο για 6η φορά

CSRΝews.gr

Η DOTSOFT αναλαμβάνει έργο του Δήμου Δράμας για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας

CSRΝews.gr

Όμιλος Hellenic Healthcare: Έλαβε Platinum διάκριση απο την EcoVadis

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

ΣΥΡΙΖΑ: Η Έφη Αχτσιόγλου ανακοινώνει την υποψηφιότητά της για την ηγεσία
ΣΥΡΙΖΑ: Η Έφη Αχτσιόγλου ανακοινώνει την υποψηφιότητά της για την ηγεσία 12/07/2023 - 07:30
Την υποψηφιότητα της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανακοίνωσε η Έφη Αχτσιόγλου 12/07/2023 - 13:09
Την υποψηφιότητα της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανακοίνωσε η Έφη Αχτσιόγλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Έρευνα RCI 2026Α: Πτωτική τάση στον Δείκτη Τάσεων Αγοράς Εργασίας - Σημαντικό χάσμα ικανοποίησης ανάμεσα σε ζωή και εργασία
    09/09/2026 - 12:42 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΣΤΑΤ: Στο 3,8% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο φέτος
    09/09/2026 - 12:35 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Συστάθηκε κυβερνητική επιτροπή για την πυρηνική ενέργεια με πρόεδρο τον Νίκο Τσάφο
    09/09/2026 - 12:34 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Energean: Ισχυρό πρώτο εξάμηνο με αύξηση καθαρών κερδών κατά 45% στα 160 εκατ. δολάρια για το 2026
    09/09/2026 - 12:28 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Δίκη Σήφη Βαλυράκη: Την ενοχή των δύο ψαράδων πρότεινε ο εισαγγελέας
    09/09/2026 - 12:16 ΕΛΛΑΔΑ
  • Πετρέλαιο: Το Brent ξεπέρασε τα 100 δολάρια μετά τις επιθέσεις στο Ορμουζ
    09/09/2026 - 12:14 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Στ. Καλαφάτης από την 90ή ΔΕΘ: «Η Δυτική Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε αιχμή του δόρατος για τη νέα παραγωγική Ελλάδα»
    09/09/2026 - 12:13 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 3,8% του πληθωρισμού τον φετινό Αύγουστο
    09/09/2026 - 12:07 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Honda: Σημαντική διεθνής διάκριση για την οδική ασφάλεια
    09/09/2026 - 12:03 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Το instacar στην 90ή ΔΕΘ με σύγχρονες λύσεις απόκτησης οχημάτων
    09/09/2026 - 12:01 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Huawei: Πόσο έξυπνο είναι το δικό σας γραφείο;
    08/09/2026 - 13:42 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Hellenic Growth Agora: Οι λιμένες του μέλλοντος και το ESG ως επιχειρηματική αξία
    08/09/2026 - 16:20 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΤΑ: Το μεγαλύτερο δίκτυο της χώρας μετατρέπεται σε πολυκαναλική πλατφόρμα
    08/09/2026 - 13:25 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Star Bulk: Ξεκινά η Δημόσια Προσφορά – Τιμή διάθεσης 23 και 25,50 ευρώ, στόχος τα 112,2 εκατ.
    08/09/2026 - 19:10 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Fourlis: Αύξηση πωλήσεων 7,6% στο πρώτο εξάμηνο – Σε εξέλιξη πρόγραμμα μετασχηματισμού, επιβεβαιώνει το quidance
    08/09/2026 - 18:35 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

CSRΝews.gr
csrnews.gr

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες στη Σίκινο για 6η φορά

09/09/2026 - 09:34
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Έρευνα IWG: Η ψηφιακή εξοικείωση χαρίζει στη Gen Z στρατηγικό πλεονέκτημα στην καριέρα

09/09/2026 - 09:05
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Pepco: Η σχολική πραγματικότητα στο επίκεντρο της φετινής καμπάνιας Back to School

09/09/2026 - 08:51
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η DOTSOFT αναλαμβάνει έργο του Δήμου Δράμας για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας

09/09/2026 - 08:42
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια για το "Παύλος Γιαννακόπουλος" (vid)

09/09/2026 - 08:25
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: Σήμερα τα δύο τελευταία "εισιτήρια" για τους "8"

09/09/2026 - 08:20
FleetNews
fleetnews.gr

BYD: Διεθνής επέκταση με αύξηση κερδών 30%

09/09/2026 - 06:46
FleetNews
fleetnews.gr

BMW: Ορόσημο 2 εκατ. ΒEV με τη συμβολή της Neue Klasse

08/09/2026 - 09:20
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Το Zuma Athens έρχεται στη Riviera Galleria

08/09/2026 - 08:14
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Wella Professionals | Pure Perfection

05/09/2026 - 13:32
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo