Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Παραδόθηκε στον πρωθυπουργό η μελέτη για το νέο Εθνικό Σχέδιο για τη Δωρεά και Μεταμόσχευση Οργάνων
NewsRoom NewsRoom
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
06/07/2021 · 12:47

Παραδόθηκε στον πρωθυπουργό η μελέτη για το νέο Εθνικό Σχέδιο για τη Δωρεά και Μεταμόσχευση Οργάνων

Κυρ. Μητσοτάκης: Ελπίδα σε χιλιάδες συμπολίτες μας.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Τη μελέτη για την κατάρτιση του Εθνικού Σχεδίου για τη Δωρεά και Μεταμόσχευση Οργάνων, παρέδωσε σήμερα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Σ. Παπαδημητρίου.

Ο πρωθυπουργός εξήρε την πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση και παραλαμβάνοντας τη μελέτη, τόνισε ότι «αυτή η τομή, οι προτάσεις τις οποίες εισηγείστε, θα δώσουν ελπίδα σε χιλιάδες συμπολίτες μας που βρίσκονται στο τελικό στάδιο ηπατικών, καρδιολογικών και πνευμονολογικών νοσημάτων οι οποίοι ζουν καθημερινά με την αγωνία και την προσδοκία να βρεθεί ένα μόσχευμα».

Επίσης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «θα αλλάξει και την ποιότητα ζωής δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, νεφροπαθών, οι οποίοι σήμερα υποβάλλονται σε τακτική αιμοκάθαρση», ενώ υπογράμμισε ότι «ενισχύεται και η πρόληψη αλλά και η αντίληψη υπέρ της δωρεάς οργάνων ώστε η ενημέρωση αυτή να μειώσει τη δυσπιστία και να τονώσει την ευαισθησία των πολιτών».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός «πρόκειται λοιπόν για μία επείγουσα ανάγκη της κοινωνίας, ώστε αυτή η τόσο επώδυνη αναμονή των ασθενών να μετατραπεί σε ελπιδοφόρα προσμονή» και ευχαρίστησε το Ίδρυμα Ωνάση, αλλά και τους καθηγητές Ηλία Μόσιαλο και Βασίλη Παπαλόη, οι οποίοι ηγήθηκαν της ομάδας που εκπόνησε τη μελέτη.

«Πραγματικά δούλεψαν πολύ σκληρά για να έχουμε ως Πολιτεία στη διάθεσή μας αυτό το σπουδαίο πόνημα» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι η μελέτη αυτή έχει τη σφραγίδα της εγκυρότητας και της διεθνούς εμπειρίας, και εισηγείται μία σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις, όπως η αναμόρφωση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων. Πρόσθεσε, ακόμα, ότι η μελέτη αυτή «απαντά -όπως την έχω διατρέξει- σε μία σειρά από εξαιρετικά σύνθετα θέματα βιοηθικής, τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουμε να ενθαρρύνουμε τη δωρεάν των οργάνων ύστερα από μία απώλεια».

Ο κ.Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Υγείας, θα επεξεργαστεί τη μελέτη, ώστε πολύ σύντομα το Εθνικό Σχέδιο Δωρεάς και Μεταμόσχευσης συμπαγών οργάνων στην Ελλάδα, να πάρει τον δρόμο του προς τη Βουλή για κύρωση, ώστε να αρχίζει να εφαρμόζεται.

«Εξάλλου, το Ωνάσειο Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο που θα ανοίξει τις πύλες του, ελπίζουμε το 2024, θα βρεθεί στον πυρήνα αυτής της μεγάλης προσπάθειας με πολλές άλλες μονάδες να το πλαισιώνουν, κάτι που αποδεικνύει και πάλι πόσο χρήσιμη για το κοινό καλό είναι η συστράτευση των δημοσίων δυνάμεων, των ιδιωτικών δυνάμεων, των μεγάλων μας Ιδρυμάτων», σημείωσε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Σ. Παπαδημητρίου, τόνισε:

«Αξιότιμε κ.πρωθυπουργέ το Ίδρυμα Ωνάση σάς παραδίδει σήμερα τη μελέτη για το Εθνικό Σχέδιο για τη Δωρεά και Μεταμόσχευση Οργάνων στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια άρτια μελέτη, η οποία εκπονήθηκε από μία διακεκριμένη ομάδα Ελλήνων και ξένων επιστημόνων με επικεφαλής τους κ. Μόσιαλο και κ. Παπαλόη, για να αποτελέσει τον οδικό χάρτη στις μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια". Όπως είπε ο κ.Παπαδημητρίου "στόχος δεν είναι άλλος από το να δώσουμε όλα τα απαιτούμενα εργαλεία και εφόδια σε γιατρούς και νοσηλευτές ώστε να σώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ασθενείς, που σήμερα έχουν ανάγκη από μεταμόσχευση. Για αυτό και έχουμε αναλάβει αυτή την Εθνική Πρωτοβουλία, επίκεντρο της οποίας αποτελεί το Ωνάσειο Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο, που ευελπιστούμε να παραδώσουμε στην Πολιτεία το 2024».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Σ. Παπαδημητρίου, ο καθηγητής χειρουργικής μεταμοσχεύσεων στο Imperial College London και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων Βασίλειος Παπαλόης, ο καθηγητής της πολιτικής της Υγείας και Διευθυντής του LSE Health Ηλίας Μόσιαλος, ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Γεώργιος Παπαθεοδωρίδης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων και πρόεδρος του ΔΣ του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου Ιωάννης Μπολέτης, η εκτελεστική διευθύντρια Ιδρύματος Ωνάση Έφη Τσιότσιου και ο υπεύθυνος Τομέα Υγείας του Ιδρύματος Ωνάση Αλέξανδρος Μωρέλλας.

Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση του πρωθυπουργού:

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την σπουδαία δουλειά την οποία έχετε κάνει, διότι για πρώτη φορά η χώρα μας αποκτά μία πλήρη μελέτη για ένα Εθνικό Σχέδιο το οποίο θα αφορά τη δωρεά αλλά και τη μεταμόσχευση οργάνων.

Είναι ένα ολοκληρωμένο ρυθμιστικό πλαίσιο για αυτή τη σπουδαία κατάκτηση της Ιατρικής, η οποία υπηρετεί κυριολεκτικά την ίδια τη ζωή. Πιστεύω ότι με την εφαρμογή αυτής της μελέτης θα μπορέσουμε να λύσουμε μία εκκρεμότητα πολλών δεκαετιών για τη χώρα, είναι ένα πρόβλημα το οποίο απασχολεί χιλιάδες συμπολίτες μας. Τη σύνταξη αυτής της μελέτης την είχαμε ανακοινώσει πριν από ενάμιση χρόνο και παρά την πανδημία η οποία μεσολάβησε, γίνεται πραγματικότητα. Αυτή η τομή, οι προτάσεις τις οποίες εισηγείστε, θα δώσουν ελπίδα σε χιλιάδες συμπολίτες μας που βρίσκονται στο τελικό στάδιο ηπατικών, καρδιολογικών και πνευμονολογικών νοσημάτων οι οποίοι αναζητούν εναγωνίως, ζουν καθημερινά με την αγωνία και την προσδοκία να βρεθεί ένα μόσχευμα.

Θα αλλάξει όμως πιστεύω και την ποιότητα ζωής δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, νεφροπαθών, οι οποίοι σήμερα υποβάλλονται σε τακτική αιμοκάθαρση. Πρόκειται λοιπόν για μία επείγουσα ανάγκη της κοινωνίας, ώστε αυτή η τόσο επώδυνη αναμονή των ασθενών να μετατραπεί σε ελπιδοφόρα προσμονή.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους δύο κορυφαίους Έλληνες Καθηγητές οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτή την τηλεδιάσκεψη, τον κ. Ηλία Μόσιαλο, τον κ. Βασίλη Παπαλόη, οι οποίοι πραγματικά δούλεψαν πολύ σκληρά για να έχουμε ως Πολιτεία στη διάθεσή μας αυτό το σπουδαίο πόνημα. Έχει η μελέτη αυτή τη σφραγίδα της εγκυρότητας και της διεθνούς εμπειρίας, εισηγείται μία σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις, όπως η αναμόρφωση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, απαντά όπως την έχω διατρέξει σε μία σειρά από εξαιρετικά σύνθετα θέματα βιοηθικής, τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουμε να ενθαρρύνουμε τη δωρεάν των οργάνων ύστερα από μία απώλεια.

Και πιστεύω ότι προβλέπει και πολύ συγκεκριμένες διαδικασίες για το πώς θα αυξηθούν τελικά τα διαθέσιμα μοσχεύματα και καλύπτεται με αυτό τον τρόπο όλο το φάσμα των μεταμοσχεύσεων από τη χρηματοδότηση του συστήματος, τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων δομών, την ίδρυση νέων, μέχρι την ψηφιακή τήρηση δεδομένων και από την τόσο σημαντική επιμόρφωση των γιατρών ως τη διαρκή ανανέωση των πρωτοκόλλων, με βάση τη γνώση η οποία εξελίσσεται διαρκώς.

Και ακόμα ενισχύεται και η πρόληψη αλλά και η αντίληψη υπέρ της δωρεάς οργάνων ώστε η ενημέρωση αυτή να μειώσει τη δυσπιστία και να τονώσει την ευαισθησία των πολιτών. Συμπαραστάτες της πολιτείας σε αυτό το σπουδαίο έργο είναι το ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης στο οποίο αξίζουν ευχαριστίες και συγχαρητήρια, κ. Πρόεδρε. Εξάλλου το Ωνάσειο Μεταμοσχευτικό Κέντρο που θα ανοίξει τις πύλες του, ελπίζουμε το 2024, θα βρεθεί στον πυρήνα αυτής της μεγάλης προσπάθειας με πολλές άλλες μονάδες να το πλαισιώνουν, κάτι που αποδεικνύει και πάλι πόσο χρήσιμη για το κοινό καλό είναι η συστράτευση των δημοσίων δυνάμεων, των ιδιωτικών δυνάμεων, των μεγάλων μας Ιδρυμάτων.

Φάνηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, φαίνεται και τώρα. Η κυβέρνηση δια του Υπουργείου Υγείας θα επεξεργαστεί αυτή τη μελέτη, αυτό το Εθνικό Σχέδιο δωρεάς και μεταμόσχευσης συμπαγών οργάνων στην Ελλάδα, έτσι ώστε πολύ σύντομα να πάρει το δρόμο του προς τη Βουλή για να μπορέσει να κυρωθεί και φυσικά να αρχίσει να εφαρμόζεται, ελπίζω με την ίδια ευρεία αποδοχή που συνάντησε και στο ξεκίνημά της.

Έχουμε πια ένα σαφή οδικό χάρτη για το τι πρέπει να γίνει. Σειρά τώρα έχουν από μέρους μας, με τη δική σας υποστήριξη, τα έργα τα οποία θα κάνουν αυτούς τους πολύ συγκεκριμένους στόχους πραγματικότητα, στο όνομα δεκάδων χιλιάδων ασθενών και των οικογενειών τους, που δοκιμάζονται, αλλά στο όνομα και της Δημόσιας Υγείας η οποία μας αφορά όλους.

Ευχαριστώ, λοιπόν, και πάλι το Ίδρυμα Ωνάση για την πρωτοβουλία του. Ευχαριστώ τους διακεκριμένους καθηγητές μας οι οποίοι εργάστηκαν άοκνα για να μπορέσουμε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα και εύχομαι καλή συνέχεια, καλή επιτυχία με την Ελλάδα πια, όχι ουραγό, αλλά πρωταγωνίστρια στα διεθνή στατιστικά στοιχεία που αφορούν τις μεταμοσχεύσεις».

  • ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Όλα τα βλέμματα στο Κόμο για το μέλλον της EuroLeague

All Content

Η ασύλληπτη ασίστ του Γιόκιτς και το ντεμπούτο του Άλφα Ντιάλο (vids)

All Content

AWGMeta και Grafima Print ενώνουν δυνάμεις

All Content

ΕΟΣ Σάμου - ΕΑΣ Νάξου: Spec 2,29 εκατ. ευρώ για προώθηση ΠΟΠ και ΠΓΕ στην Ασία

All Content

Πρώτη νίκη των Βάλκιρις στους ημιτελικούς του WNBA 71-60 τις Έισις (vid)

All Content

ΠΑΟΚ: O Μοτιεγιούνας επέστρεψε στο PAOK Sports Arena μετά από 16 χρόνια (pics)

CSRΝews.gr

Kομισιόν για ενεργειακή κρίση: Στο τραπέζι συντονισμένη απελευθέρωση αποθεμάτων

CSRΝews.gr

Η Samsung Electronics Hellas Επίσημος Χορηγός στο επετειακό 20ό Ioannina Lake Run

CSRΝews.gr

Η Stoiximan ανανεώνει τη συνεργασία της ως Μεγάλος και Ονομαστικός Χορηγός της Stoiximan GBL μέχρι το 2028

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Δένδιας: Βασική αρχή για την ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας - Ουκρανίας η αυστηρή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο
Δένδιας: Βασική αρχή για την ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας - Ουκρανίας η αυστηρή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο 05/07/2021 - 19:50
ΥΠΠΟΑ: Αυτοψία της Λ. Μενδώνη σε μνημεία σε Λάρισα, Τύρναβο, Ελασσόνα, Κιλελέρ 06/07/2021 - 12:59
ΥΠΠΟΑ: Αυτοψία της Λ. Μενδώνη σε μνημεία σε Λάρισα, Τύρναβο, Ελασσόνα, Κιλελέρ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Παπαθανάσης: Πρόσκληση για ενεργειακές αναβαθμίσεις δημοσίων κτιρίων με χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ
    05/10/2026 - 09:45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • METLEN: Νέα συμφωνία για το γάλλιο – Έως 16% της παραγωγής σε ιαπωνική εταιρεία
    05/10/2026 - 09:35 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Σε επίπεδο ρεκόρ οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην ΕΕ το 2026
    05/10/2026 - 09:23 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Ethical banks: Ποια είναι η FEBEA με 30 τράπεζες και οργανισμούς, 79 δισ. ευρώ και έναν Έλληνα στην προεδρία
    05/10/2026 - 09:09 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    05/10/2026 - 09:00 MEDIA
  • ΙΟΒΕ: Μεγάλες αποκλίσεις στο λιανεμπόριο – Ποιοι κλάδοι ανεβαίνουν και ποιοι υποχωρούν
    05/10/2026 - 08:54 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Η Νέα Δημοκρατία γιορτάζει τα 52α γενέθλιά της
    05/10/2026 - 08:41 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Προϋπολογισμός: Οι κερδισμένοι του 2027 και το πακέτο 2,2 δισ. ευρώ με φόντο την ενεργειακή κρίση
    05/10/2026 - 08:26 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Οι εξαγωγές πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή πάνω από το προπολεμικό επίπεδο (Kpler)
    05/10/2026 - 08:16 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Eurobank: Ενισχύεται η συμβολή του τουρισμού στο εξωτερικό ισοζύγιο υπηρεσιών
    05/10/2026 - 08:04 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Playmobil: Τι πουλάει στην Ελλάδα η εταιρεία πίσω από το viral trend των ημερών - Το μεγάλο restart του γερμανικού ομίλου
    04/10/2026 - 12:02 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Η ελληνική ναυτιλία "ξαναδένει" στην Αθήνα – Euronext, νέα κεφάλαια και 1.003 πλοία στο βιβλίο παραγγελιών
    04/10/2026 - 12:58 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Κ. Μητσοτάκης: Να μην αφήσουμε μια παγκόσμια κρίση να μετατραπεί σε εθνικό αδιέξοδο για τα ελληνικά νοικοκυριά
    04/10/2026 - 12:31 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Π. Μαρινάκης: Στόχος η τιμή εκκίνησης στο πετρέλαιο θέρμανσης να είναι κάτω από 1,75 ευρώ
    04/10/2026 - 14:05 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • OPEC+: Αμετάβλητοι οι στόχοι παραγωγής πετρελαίου για τον Νοέμβριο
    04/10/2026 - 14:30 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Όλα τα βλέμματα στο Κόμο για το μέλλον της EuroLeague

05/10/2026 - 06:09
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Με Χατσιμούρα-Γκάρλαντ οι Κλίπερς 104-101 τους Γουόριορς

05/10/2026 - 05:47
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΣΠΟΡ FM TV: Νέα πλατφόρμα αθλητικού περιεχομένου

02/10/2026 - 15:17
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Super League: Ξεκίνησαν οι συζητήσεις της ομάδας εργασίας για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων

02/10/2026 - 14:20
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Kομισιόν για ενεργειακή κρίση: Στο τραπέζι συντονισμένη απελευθέρωση αποθεμάτων

02/10/2026 - 13:55
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η Samsung Electronics Hellas Επίσημος Χορηγός στο επετειακό 20ό Ioannina Lake Run

02/10/2026 - 13:00
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’Lux Stage Athens – Γιώργος Κακοσαίος”

25/09/2026 - 17:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

It’s time to switch everything: Wahl Professional Announces the Vapor Switch

25/09/2026 - 09:56
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo