Κυριακή, 16 Αυγούστου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Νέος ΚΟΚ: Αφαίρεση άδειας-πινακίδων για κινητό, ζώνη, κράνος και ρίψη τσιγάρου
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
01/11/2017 · 02:00

Νέος ΚΟΚ: Αφαίρεση άδειας-πινακίδων για κινητό, ζώνη, κράνος και ρίψη τσιγάρου

Μεγάλες καμπάνες έρχονται για τις παραβάσεις που αποτελούν καθημερινές συνήθειες όπως η χρήση κινητού, η έλλειψη κράνους και ζώνης ασφαλείας, η στάθμευση σε ράμπες ή η παρεμπόδιση της διάβασης των ατόμων με αναπηρία και η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης στους αυτοκινητοδρόμους.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Μεγάλες καμπάνες έρχονται για τις παραβάσεις που αποτελούν καθημερινές συνήθειες όπως η χρήση κινητού, η έλλειψη κράνους και ζώνης ασφαλείας, η στάθμευση σε ράμπες ή η παρεμπόδιση της διάβασης των ατόμων με αναπηρία και η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης στους αυτοκινητοδρόμους. Επίσης για φορτηγά που προσπερνούν μέσω της δεξιάς λωρίδας προβλέπεται αφαίρεση οδήγησης για 30 ημέρες.

Αν υπάρχει υποτροπή τότε προβλέπεται αφαίρεση και επανεξέταση της άδειας οδήγησης.

Ο νέος νόμος ταξινομεί τις παραβάσεις του ΚΟΚ σε τρεις κατηγορίες: χαμηλής, μεσαίας και υψηλής επικινδυνότητας. Η διαβάθμιση θα γίνει μετά από εισήγηση της επιτροπής Οδικής Ασφάλειας. Προβλέπονται επίσης και δύο πρόσθετες κατηγορίες: της πολύ υψηλής συχνότητας και τις αντικοινωνικής συμπεριφοράς.

Και στις δύο θα αφαιρείται η άδεια οδήγησης για 60 ημέρες.

Σε όλες αυτές τις παραβάσεις (πλην προσπεράσεων φορτηγών που η ποινή είναι οι 30 μέρες χωρίς αφαίρεση πινακίδων την πρώτη φορά) προβλέπονται μηδενικά πρόστιμα αλλά διοικητικά μέτρα που είναι η αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων για 60 ημέρες.

«Δεν έχουμε ΚΟΚ που είναι μέσο είσπραξης, αλλά έχουμε έναν παιδευτικό κώδικα. Πρέπει αυτό να το περάσουμε στους οδηγούς και αυτή την προσπάθεια επιχειρούμε να την ετύχουμε με πολύ σημαντικές αλλαγές» δήλωσε χθες ο υπουργός Υποδομών Χρίστος Σπίρτζης.

Όπως ανέφερε σήμερα, έχουμε έναν κώδικα με χιλιάδες παραβάσεις, όπου κάθε μία έχει το δικό της πρόστιμο. Δεν είναι κατανοητό ποια παράβαση είναι επικίνδυνη και ποια κοστίζει περισσότερο στην κοινωνική συμπεριφορά. Για το λόγο αυτό θα αφιερωθούν διδακτικές ώρες σε όλες τις τάξεις του δημοτικού σχολείου για θέματα οδικής συμπεριφοράς.

«Θέλουμε να χτυπήσουμε την αρχή έχω λεφτά, παρανομώ και πληρώνω» δήλωσε ο κ. Σπίρτζης. «Οι ίδιοι κανόνες προβλέπονται στην Ελβετία, στην Φινλανδία σε χώρες που εφαρμόζουν τις αρχές της πραγματικής ίσης μεταχείρισης των πολιτών» ανέφερε.

Από την κατηγορία της επιβολής προστίμων με εισοδηματικά κριτήρια εξαιρούνται μία σειρά από σοβαρές παραβάσεις όπως η κατανάλωση αλκοόλ, η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, οι διατάξεις για τον τρόπο προσπέρασης οχημάτων, κλπ. Το υπουργείο σκοπεύει να θεσμοθετήσει ένα δεύτερο σχέδιο νόμου που θα εξετάζει όλο το καθεστώς των διαδικασιών για τις άδειες οδήγησης, τις εξετάσεις, κλπ.

Στα 150 χιλ. το όριο ταχύτητας

Στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του οδικού δικτύου, ο νέος νόμος δίνει την δυνατότητα αύξησης του ορίου ταχύτητας από τα 130 χιλιόμετρα στα 150 χιλιόμετρα μετά από μελέτη και έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Απαγορεύσεις τίθενται για τις τετράτροχες μοτοσυκλέτες (γουρούνες) όπου απαγορεύεται η χρήση τους στο οδικό δίκτυο της χώρας.

Τι αλλάζει για τα εισαγόμενα αυτοκίνητα

Για τα εισαγόμενα αυτοκίνητα, θεσπίζονται μηχανισμοί ελέγχου, με στόχο την καταπολέμηση των παράνομων κυκλωμάτων με συγκεκριμένες βεβαιώσεις που πλέον θα παρέχονται με ηλεκτρονικό τρόπο. Τέτοιες βεβαιώσεις είναι η έγκριση τύπου με την οποία ταξινομήθηκε ένα αυτοκίνητο, ημερομηνία ταξινόμησης, βεβαίωση από επίσημους αντιπροσώπους σχετικά με ποιες ανακλήσεις έχουν γίνει, βεβαίωση του ΚΤΕΟ της χώρας προέλευσης κ.α. Θα χρειάζεται ακόμη και υπεύθυνη δήλωση του αγοραστή πως έχει λάβει υπόψη τα προαναφερθέντα στοιχεία.

Σύμφωνα με τον υπουργό υπάρχουν πολίτες που έχουν αγοράσει πολύ ακριβά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που στη συνέχεια διαπιστώνεται πως δεν αντιστοιχούν τα χαρακτηριστικά τους, σε αυτά για τα οποία πλήρωσαν.

Στο νέο νόμο που περιλαμβάνεται μαζί με τα ταξί στο νομοσχέδιο για τις Μεταφορές, ο εισαγωγέας θα αποζημιώνει πλήρως τον αγοραστή αν διαπιστωθεί πως η άδεια κυκλοφορίας δεν αντιστοιχεί στα πραγματικά στοιχεία του αυτοκινήτου.

Ψηφιακό Μητρώο

Στο υπουργείο Υποδομών θα δημιουργηθεί το ψηφιακό μητρώο οδικών μεταφορών όπου θα καταγράφονται ψηφιακά ανά επιχείρηση, τα οχήματα, οι οδηγοί, οι σχέσεις εργασίας, κλπ.

Σήμερα για να γίνουν οι έλεγχοι απαιτούνται μικτά κλιμάκια από τρεις υπηρεσίες, χωρίς να υπάρχει η απαιτούμενη αποτελεσματικότητα.

ΚΤΕΟ

Στις νέες ρυθμίσεις θα περιληφθούν και διατάξεις για τα δημόσια ΚΤΕΟ. «Υπάρχουν διατάξεις για τα δημόσια ΚΤΕΟ που έχουν συγκεκριμένη ελάχιστη αμοιβή σε αντίθεση με τα ιδιωτικά, με αποτέλεσμα να βρεθούν εκτός ανταγωνισμού. Οι προβλέψεις έγιναν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με συγκεκριμένη στοχοθεσία και κατεύθυνση». Πλέον με απόφαση της Περιφέρειας που ανήκουν, τα ΚΤΕΟ θα μπορούν να αναπροσαρμόζουν τις τιμές σύμφωνα με τον ανταγωνισμό στην περιοχή που δραστηριοποιούνται. Επίσης θα μπορούν να λειτουργούν με τη μορφή της ανώνυμης εταιρείας.

Επανέρχονται τα ασυμβίβαστα σε σχέση με τους ιδιοκτήτες ΚΤΕΟ όπως πρώην γενικοί διευθυντές ή συγγενικά τους πρόσωπα.

Ρυθμίσεις στην κυκλοφορία ποδηλάτου

Ρυθμίσεις προβλέπονται και στην οδική συμπεριφορά των οδηγών ποδηλάτων, για τη σήμανση των οδών,τη φωτεινή σηματοδότηση για τους ποδηλάτες, κ.α.

Επιπλέον, γίνονται πιο αυστηρά τα κριτήρια για τους οδηγούς που μεταφέρουν μαθητές. Στο εξής μπαίνουν όρια ηλικίας τα 55 έτη για οδηγούς λεωφορείων που μπορεί να παραταθεί μέχρι τα 65, εφόσον κατά πενταετία υπάρχουν εξετάσεις για οδική συμπεριφορά και υγεία.

Οδηγοί που έχουν συμπληρώσει τα 75 έτη θα υποχρεώνονται, ανά πενταετία, σε δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς και δεν θα έχουμε μόνο τις ιατρικές βεβαιώσεις όπως σήμερα.

Τηλεφωνικό κέντρο στο υπουργείο

Στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δημιουργείται κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα, τηλεφωνικό κέντρο και υπηρεσία σύντομων γραπτών μηνυμάτων παραπόνων και καταγγελιών των επιβατών για παραβάσεις του Κανονισμού Λειτουργίας των Ε.Δ.Χ. Αυτοκινήτων. Με απόφαση του υπουργού καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες για την ανάπτυξη, τη λειτουργία και τη συντήρηση του κεντρικού ηλεκτρονικού συστήματος, του τηλεφωνικού κέντρου και της υπηρεσίας σύντομων γραπτών μηνυμάτων (sms).

Πινακίδες

Κάθε πινακίδα οχήματος που αφαιρείται καταχωρείται μηχανογραφικά στο αρχείο, στο οποίο τηρούνται τα στοιχεία όλων των οχημάτων της οικείας οργανικής μονάδας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Σε ότι αφορά τα οχήματα που είναι σε ακινησία μετά την πάροδο 2 ετών, η αρμόδια ΔΟΥ προβαίνει σε καταστροφή των πινακίδων κυκλοφορίας. Σε περίπτωση αφαίρεσης των
κρατικών πινακίδων οχήματος, η αρμόδια υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας προβαίνει σε καταστροφή των πινακίδων κυκλοφορίας του οχήματος, με την πάροδο 2 ετών από τη λήξη του διοικητικού μέτρου της αφαίρεσης. Οι αρμόδιες κατά περίπτωση υπηρεσίες χορηγούν βεβαίωση καταστροφής πινακίδων κυκλοφορίας, κατόπιν αίτησης εκ μέρους του ιδιοκτήτη – κατόχου του οχήματος.

Άδεια δόμησης στην ΕΡΓΟΣΕ

Όλες οι άδειες δόμησης που απαιτούνται για την κατασκευή τεχνικών έργων, κτηρίων και εγκαταστάσεων σιδηροδρομικού ενδιαφέροντος, εκδίδονται από την Διεύθυνση Έργων της ΕΡΓΟΣΕ και εγκρίνονται με απόφαση του υπουργού Υποδομών.

Πηγή: protothema.gr

  • ΠΡΟΣΤΙΜΑ
  • ·
  • ΚΟΚ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Εθνική Ανδρών: Συνέχεια στην προετοιμασία στο T-Center (pics)

All Content

Κεμ Μπιρτς: Προπόνηση στη Ναύπακτο πριν από τη Θεσσαλονίκη

All Content - BusinessNews.gr

Avramar: Άλμα σχεδόν 20% στον τζίρο και επιστροφή στην κερδοφορία το 2025

All Content - BusinessNews.gr

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εβδομαδιαία άνοδος 0,31%, κέρδη 23,70% από τις αρχές του έτους

All Content - BusinessNews.gr

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στην τελική ευθεία η Καλαμαριά – Στο επίκεντρο η επέκταση προς τα δυτικά

All Content

ΣΚΑΪ: Ολοκληρώθηκε η θητεία του Γρηγόρη Δημητριάδη - Ο Γιάννης Αλαφούζος επιστρέφει στη θέση του CEO

All Content

Media: Με ενίσχυση 8 εκατ. ευρώ σε 451 επιχειρήσεις ξεκίνησε το πρόγραμμα στήριξης- Κάλυψη εισφορών ΕΔΟΕΑΠ

FleetNews

Mercedes-Benz: Αποχωρεί ο επικεφαλής λογισμικού

FleetNews

Συμμαχία Porsche – Xpeng για τις εκπομπές ρύπων

FleetNews

Arval: Διψήφια ανάπτυξη, με πτώση στα κέρδη

All Content

Μαρούσι: "Έδειξε" Λούντζη ο Στασινόπουλος

All Content

Γιώργος Μοναμά: "Θα είμαι στην Εθνική όποτε με καλούν"

All Content - BusinessNews.gr

Aktor: Εξαγορά συγκροτήματος ακινήτων στην Παιανία από Ευρώπη Holding, έναντι 45,5 εκατ.

All Content - BusinessNews.gr

ΠΕΑΚ: «Απόλυτη δικαίωση» από την απόφαση του ΣτΕ για τα ΝΠΠΕ - «Το σκάνδαλο, δυστυχώς, θα έχει συνέχεια»

All Content - BusinessNews.gr

Ηλεκτρική διασύνδεση Δωδεκανήσων - Τα οφέλη για τους καταναλωτές από έργο 2 δισ. ευρώ

FleetNews

Kινεζική επέλαση (και) στη μεσαία κατηγορία της Ευρώπης

FleetNews

Στην Ελλάδα το Leapmotor B05 με τιμή από 22.790 ευρώ

CSRΝews.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

CSRΝews.gr

18η συνεχόμενη χρονιά για τον ΟΤΕ στη διεθνή σειρά δεικτών FTSE4Good

CSRΝews.gr

Alpha Bank: Για πρώτη φορά το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου άνοιξε τις πύλες του σε όλους

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Ομολόγησε ο δολοφόνος του Ζαφειρόπουλου
Ομολόγησε ο δολοφόνος του Ζαφειρόπουλου 01/11/2017 - 02:00
Παυλόπουλος: Καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στο Μανχάταν 01/11/2017 - 02:00
Παυλόπουλος: Καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στο Μανχάταν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Στα 2.480 στρέμματα η περίμετρος της καμένης εκτασης από την πυρκαγιά στη Σίβηρη Χαλκιδικής
    15/08/2026 - 19:22 ΕΛΛΑΔΑ
  • Μητσοτάκης για τον Δεκαπενταύγουστο: Η σκέψη μας σε όσους δίνουν τη μάχη με τις πυρκαγιές
    15/08/2026 - 15:31 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Στενά του Ορμούζ: Νέα επίθεση σε τάνκερ του Αμπου Ντάμπι
    15/08/2026 - 15:00 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 21 Αυγούστου
    15/08/2026 - 14:31 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Τραμπ: «Θα ανακηρύξω το Ορμούζ αμερικανικό έδαφος» – Σκληρή απάντηση από το Ιράν
    15/08/2026 - 14:02 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ινδονησία: Σεισμό 7,7 Ρίχτερ, πολλοί οι νεκροί – Μάχη για εγκλωβισμένους
    15/08/2026 - 13:26 ΚΟΣΜΟΣ
  • Το «παράθυρο» πριν από τον πλειστηριασμό: Έως 300 δόσεις και κούρεμα χρεών
    15/08/2026 - 13:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ογδόντα έξι χρόνια από τον τορπιλισμό της «Έλλης» στην Τήνο - Το χρονικό
    15/08/2026 - 12:24 ΕΛΛΑΔΑ
  • Μετρό Θεσσαλονίκης: Στην τελική ευθεία η Καλαμαριά – Στο επίκεντρο η επέκταση προς τα δυτικά
    15/08/2026 - 11:53 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ηλεκτρική διασύνδεση Δωδεκανήσων - Τα οφέλη για τους καταναλωτές από έργο 2 δισ. ευρώ
    15/08/2026 - 11:24 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Avramar: Άλμα σχεδόν 20% στον τζίρο και επιστροφή στην κερδοφορία το 2025
    15/08/2026 - 11:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Χρηματιστήριο Αθηνών: Εβδομαδιαία άνοδος 0,31%, κέρδη 23,70% από τις αρχές του έτους
    15/08/2026 - 10:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, λόγω ανέμων - Απαγορευτικό σε Ραφήνα και Λαύριο ως το μεσημέρι
    15/08/2026 - 09:28 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ογδόντα έξι χρόνια από τον τορπιλισμό της «Έλλης» στην Τήνο - Το χρονικό
    15/08/2026 - 12:24 ΕΛΛΑΔΑ
  • Πέθανε στα 87 του ο Στέφανος Μάνος, πρώην υπουργός και βουλευτής
    15/08/2026 - 10:36 ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Tα 71 σερί τρίποντα του Μαχμούτογλου (vid)

15/08/2026 - 20:36
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στους Παίδες η Λετονία 75-69 τη Γαλλία (pics)

15/08/2026 - 19:36
FleetNews
fleetnews.gr

Mercedes-Benz: Αποχωρεί ο επικεφαλής λογισμικού

14/08/2026 - 05:10
FleetNews
fleetnews.gr

Συμμαχία Porsche – Xpeng για τις εκπομπές ρύπων

14/08/2026 - 05:08
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΣΚΑΪ: Ολοκληρώθηκε η θητεία του Γρηγόρη Δημητριάδη - Ο Γιάννης Αλαφούζος επιστρέφει στη θέση του CEO

08/08/2026 - 06:51
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

07/08/2026 - 08:52
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

07/08/2026 - 08:47
CSRΝews.gr
csrnews.gr

18η συνεχόμενη χρονιά για τον ΟΤΕ στη διεθνή σειρά δεικτών FTSE4Good

06/08/2026 - 11:42
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Kokoon Loutraki Coast”

28/07/2026 - 12:07
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Aveda I One for All Leave in Elixir

22/07/2026 - 13:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo