Πέμπτη, 28 Μαΐου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
ΣΕΒ: Ανάκαμψη με αναταράξεις και αυξημένη αβεβαιότητα
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
12/06/2017 · 03:00

ΣΕΒ: Ανάκαμψη με αναταράξεις και αυξημένη αβεβαιότητα

Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας φαίνεται να ισχυροποιούνται, μετά την αναθεώρηση των στοιχείων του ΑΕΠ για το 1ο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με τα οποία προκύπτει ανάπτυξη +0,4% σε ετήσια βάση, έναντι ύφεσης -0,5% που είχε εκτιμηθεί αρχικά από την ΕΛΣΤΑΤ, σημειώνει ο ΣΕΒ στη μηνιαία ανάλυσή του.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας φαίνεται να ισχυροποιούνται, μετά την αναθεώρηση των στοιχείων του ΑΕΠ για το 1ο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με τα οποία προκύπτει ανάπτυξη +0,4% σε ετήσια βάση, έναντι ύφεσης -0,5% που είχε εκτιμηθεί αρχικά από την ΕΛΣΤΑΤ, σημειώνει ο ΣΕΒ στη μηνιαία ανάλυσή του.

Οπως τονίζει, η διαφορά αυτή οφείλεται στην ενσωμάτωση στοιχείων που δεν ήταν διαθέσιμα κατά την πρώτη εκτίμηση, όπως στοιχεία από το ισοζύγιο πληρωμών του Μαρτίου, τους δείκτες κύκλου εργασιών στις υπηρεσίες και την έρευνα εργατικού δυναμικού. Πράγματι, η οικονομική δραστηριότητα κατά το 1ο τρίμηνο του 2017 παρουσίασε αξιόλογες επιδόσεις, με την παραγωγή, τις εξαγωγές και τις λιανικές πωλήσεις να κινούνται ανοδικά. Ωστόσο, η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης του προγράμματος προσαρμογής φαίνεται ότι επηρέασε αρνητικά το κλίμα τους επόμενους μήνες, με τις εξαγωγές και τη βιομηχανική παραγωγή να χάνουν μέρος της δυναμικής τους τον Απρίλιο και τις επιχειρηματικές προσδοκίες να εξασθενούν τον Μάιο, παρά τη μικρή βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Αυτό σημειώνεται, μεταξύ άλλων, και στην τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ (Global Economic Outlook, Ιούνιος 2017), ο οποίος, αν και αναπροσάρμοσε προς τα κάτω τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας στο +1,1% το 2017 και στο +2,5% το 2018, εκτιμά ότι η ανάκαμψη σταδιακά εδραιώνεται, τονίζοντας την ανάγκη επίσπευσης των μεταρρυθμίσεων και ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους.

Πιο αναλυτικά:

- Το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά +0,4% κατά το 1ο τρίμηνο του 2017 σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, κυρίως ως αποτέλεσμα της αυξημένης ιδιωτικής κατανάλωσης και της τόνωσης των επενδύσεων, ενώ η αύξηση των εισαγωγών επέδρασε αρνητικά.

Ειδικότερα, η ιδιωτική κατανάλωση ενισχύθηκε κατά +1,7% και οι επενδύσεις κατά +13,6%, συμβάλλοντας κατά +1,2 π.μ. και κατά +1,1 π.μ. αντίστοιχα στην αύξηση του ΑΕΠ. Πάντως, η αύξηση των επενδύσεων οφείλεται κυρίως στις επενδύσεις σε μεταφορές και οπλικά συστήματα (+155%), καθώς στις υπόλοιπες μεγάλες κατηγορίες σημειώθηκε πτώση, ιδίως στις κατασκευές πλην κατοικιών (-10,2%) και στον μηχανολογικό εξοπλισμό (-0,7%). Αντίθετα, η συμβολή του ισοζυγίου αγαθών και υπηρεσιών στη μεταβολή του ΑΕΠ ήταν αρνητική κατά -2,1 π.μ., καθώς η αύξηση των εξαγωγών κατά +4,8% (+4,4% οι εξαγωγές αγαθών και +8% οι εξαγωγές υπηρεσιών) υπεραντισταθμίστηκε από την άνοδο των εισαγωγών κατά +10,9%.

- Τον Μάρτιο του 2017, το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 22,5%, από 22,9% τον προηγούμενο μήνα και 23,8% τον Μάρτιο του 2016. Επιπλέον, τον Μάιο του 2017 συνεχίστηκε η καλή πορεία των καθαρών προσλήψεων (+89.534, έναντι +76.591 τον Μάιο του 2016). Επίσης, κατά το 12μηνο Ιουνίου 2016 – Μαΐου 2017 η καθαρή δημιουργία θέσεων εργασίας ανήλθε σε +150,5 χιλ. θέσεις, έναντι 106,3 χιλ. το 12μηνο Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016.

- Παράλληλα, τον Απρίλιο του 2017 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι μειώθηκαν σημαντικά (-98 χιλ. περίπου σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα). Η μείωση που παρατηρείται στον αριθμό των ανέργων, τόσο αυτών που αναζητούν εργασία (865,2 χιλ. έναντι 918,2 χιλ. τον προηγούμενο μήνα), όσο και αυτών που δεν αναζητούν εργασία (105,1 χιλ. έναντι 150,1 χιλ. τον προηγούμενο μήνα), ακολουθεί την εποχικότητα των προηγούμενων ετών και αποδίδεται κυρίως στις θετικές προσδοκίες για τον τουρισμό καθώς επίσης και στην υλοποίηση των προγραμμάτων κοινωφελούς απασχόλησης, στα οποία έχουν ενταχθεί περίπου 43 χιλ. άτομα.

Από την άλλη πλευρά:

- Η βελτίωση του οικονομικού κλίματος ανακόπηκε τον Μάιο του 2017, με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί στις 93,2 μονάδες, από 94,9 τον προηγούμενο μήνα, και να επιστρέφει στο επίπεδο του Μαρτίου του ίδιου έτους (93,4 μονάδες). Η επιδείνωση αυτή οφείλεται στις ιδιαίτερα αρνητικές προσδοκίες των επιχειρήσεων στον κλάδο των κατασκευών και στην υποχώρηση των προσδοκιών στη βιομηχανία. Αντίθετα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη βελτιώθηκε, για 2ο συνεχόμενο μήνα, έπειτα από το χαμηλό 42 μηνών που σημείωσε τον Μάρτιο του 2017.

Τα νοικοκυριά εμφανίζονται ελαφρά πιο αισιόδοξα αναφορικά με τη γενική κατάσταση της χώρας τους επόμενους 12 μήνες, καθώς και με την εξέλιξη της ανεργίας, ενώ αμετάβλητες σε χαμηλό επίπεδο παρέμειναν οι προσδοκίες τους για την οικονομική τους κατάσταση και την αποταμίευση.

- Ο όγκος των λιανικών πωλήσεων πλην καυσίμων υποχώρησε κατά -1,3% τον Μάρτιο του 2017, ως αποτέλεσμα κυρίως της πτώσης των πωλήσεων στα τρόφιμα-ποτά-καπνό (-12,5%). Ωστόσο, ο μέσος δείκτης όγκου πωλήσεων πλην καυσίμων του 1ου τριμήνου 2017 εμφανίζει αξιόλογη άνοδο (+2,4%, έναντι μείωσης -2% το 1ο τρίμηνο του 2016), με τις περισσότερες κατηγορίες καταστημάτων να καταγράφουν θετικές μεταβολές, περιλαμβανομένων των καταστημάτων ειδών διατροφής (+1,8%), αλλά ταυτόχρονα με τις πωλήσεις σε εξειδικευμένα καταστήματα τροφίμων, ποτών και καπνού (κρεοπωλεία, καταστήματα ειδών μαναβικής, ιχθυοπωλεία, αρτοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, καπνοπωλεία κλπ), να μειώνονται κατά -6,3%, καθώς η εμπορική κίνηση μετακινείται προς τα μεγάλα καταστήματα τροφίμων (super markets), τα οποία σημείωσαν άνοδο +3,3%.

- Η άνοδος της παραγωγής στη μεταποίηση πλην πετρελαιοειδών ανακόπηκε τον Απρίλιο του 2017 (-1,6% έπειτα από άνοδο +4,9% το 1ο τρίμηνο του 2017), κυρίως λόγω της πτώσης που σημειώθηκε στα ποτά, τα μη μεταλλικά ορυκτά και τα χημικά (-14,6%, -47% και -2,6% αντίστοιχα). Επιπλέον, ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) στη μεταποίηση τον Μάιο του 2017 διαμορφώθηκε για ένατο συνεχόμενο μήνα κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων (μηδενική μεταβολή), κυρίως λόγω της περιορισμένης ζήτησης. Παρόλα αυτά, ο δείκτης παρουσίασε οριακή βελτίωση σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ η υποχώρηση της παραγωγής, των νέων εργασιών και των παραγγελιών παρουσιάζει σταδιακή επιβράδυνση και η απασχόληση κινείται ανοδικά.

- Οι εξαγωγές αγαθών πλην καυσίμων και πλοίων μειώθηκαν τον Απρίλιο του 2017 κατά -4% (-8,5% σε σταθερές τιμές), έπειτα από άνοδο +6,2% το 1ο τρίμηνο του 2017 (+1,6% σε σταθερές τιμές). Η πτώση αυτή αναμένεται να είναι πρόσκαιρη, δεδομένης της ανόδου των αντίστοιχων εισαγωγών και της παραγωγής στη μεταποίηση χωρίς καύσιμα το προηγούμενο διάστημα (+7,4% και +4,9% αντίστοιχα σε όρους όγκου το 1ο τρίμηνο του 2017).

- Ο δείκτης μισθών σε σταθερές τιμές εμφάνισε πτώση το 1ο τρίμηνο του 2017 (-0,4%) για πρώτη φορά από το 2ο τρίμηνο του 2014. Η μείωση αυτή όμως οφείλεται στην άνοδο των τιμών (+1,4% το 1ο τρίμηνο του 2017), κυρίως λόγω της αύξησης των έμμεσων φόρων, ενώ σε τρέχουσες τιμές οι μισθοί παρουσίασαν άνοδο (+1%) για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο.

Γενικότερα, η αναμενόμενη ανοδική πορεία του τουρισμού και των εξαγωγών, σε συνδυασμό με τη βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών, θα ενισχύσει την οικονομική δραστηριότητα τα επόμενα τρίμηνα. Για να επιβεβαιωθούν όμως οι προβλέψεις ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια απαιτείται ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων και απρόσκοπτη και εντατική υλοποίηση ιδιωτικοποιήσεων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

  • ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Απέσυρε τη συμμετοχή του στο draft ο Στογιάκοβιτς

All Content

Άλμα Μπασκόνια με "διπλό" στη Μαδρίτη 88-83 τη Ρεάλ!

All Content - BusinessNews.gr

Motor Oil: Άλμα 293% για τα καθαρά κέρδη το α΄τρίμηνο του 2026 -Αύξηση 171% στα EBITDA

All Content - BusinessNews.gr

Ένταξη Bally’s Intralot και Ομίλου Qualco στο segment “Euronext Tech Leaders”

All Content - BusinessNews.gr

Cenergy: Αύξηση καθαρών κερδών 81% για το α΄τρίμηνο - Στα 100,4 εκατ. ευρώ τα EBITDA

All Content

Spec 1,9 εκατ. ευρώ για προβολή του προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός»

All Content

ΕΔΙΠΤ: «Media & Magazine Days 2026» στις 3-5 Ιουνίου

FleetNews

Στην παραγωγή το πρώτο robotaxi της XPeng

FleetNews

Το Citroën 2CV επιστρέφει ως ηλεκτρικό 15.000€

FleetNews

Στην Ευρώπη το σκληροτράχηλο Ford Ranger Super Duty

All Content

Άρης: Φινάλε με αποχαιρετιστήριο γεύμα

All Content

Ολυμπιακός: Στον «ουρανό» του ΣΕΦ το λάβαρο για την 4η EuroLeague

All Content - BusinessNews.gr

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Αύξηση 35,4% του κύκλου εργασιών για το α' τρίμηνο του 2026 - Στα 19,73 εκατ. ευρώ τα EBITDA

All Content - BusinessNews.gr

Metro/MyMarket: Επενδύσεις 280 εκατ. ευρώ μέχρι το 2029 και 150 νέα καταστήματα – Η παγίδα του πλαφόν και τα «σταθερά βήματα».

All Content - BusinessNews.gr

Σε θετικό κλίμα η πρώτη συνάντηση Τ. Θεοδωρικάκου και του νέου προέδρου της ΕΣΕ Γ. Μασούτη

FleetNews

GAC AION / ESG Report 2025: Η ηλεκτροκίνηση σε νέο πολιτισμό κινητικότητας

FleetNews

BMW: Ξεκινά η σταδιακή εισαγωγή της αμφίδρομης φόρτισης

CSRΝews.gr

Lidl Ελλάς: Συνεχίζεται για 7η χρονιά η πρωτοβουλία Plastic Free Greece

CSRΝews.gr

Συνεχίζεται η συνεργασία Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου για παροχή υποτροφιών

CSRΝews.gr

Το ΔΕΗ 3×3 Street Basketball επιστρέφει για τέταρτη χρονιά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Επίθεση Τόσκα σε Χρυσόγονο για την ασφάλεια στη Δυτική Αττική
Επίθεση Τόσκα σε Χρυσόγονο για την ασφάλεια στη Δυτική Αττική 12/06/2017 - 03:00
EΛ.ΑΣ.: Πιθανότατα θα είχαμε συλλάβει τον δράστη, εάν οι γιατροί μας είχαν πει ότι ο 11χρονος είχε πυροβοληθεί 12/06/2017 - 03:00
EΛ.ΑΣ.: Πιθανότατα θα είχαμε συλλάβει τον δράστη, εάν οι γιατροί μας είχαν πει ότι ο 11χρονος είχε πυροβοληθεί

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Η ΑΒ Βασιλόπουλος «ζυγίζει» νέα deals και επεκτείνεται στα νησιά - Το «κυνήγι» νέων καταστημάτων
    28/05/2026 - 08:38 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Premia Properties: Νέο επενδυτικό άνοιγμα στον ξενοδοχειακό κλάδο με εξαγορές έως 300 εκατ. ευρώ
    28/05/2026 - 08:22 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Οι ΗΠΑ πλήττουν το Ιράν, που ανταποδίδει στοχοποιώντας αμερικανική βάση
    28/05/2026 - 08:15 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΑΔΕ: Ταχύτερες τελωνειακές διατυπώσεις από 1η Ιουνίου με τα ψηφιακά Δελτία ATA
    28/05/2026 - 08:02 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Πιλοτική εκκίνηση για το Εθνικό Μητρώο Επιδομάτων - Τι αλλάζει για τους δικαιούχους
    28/05/2026 - 07:50 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Alter Ego Media: Το νέο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης - Στόχος 67 εκατ. ευρώ για τα EBITDA
    27/05/2026 - 21:24 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ν. Ανδρουλάκης: «Πολιτική αλλαγή σημαίνει κυβέρνηση που δεν είναι εξαρτημένη από τα συμφέροντα»
    27/05/2026 - 20:52 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Επεισόδιο με πυροβολισμούς σε κατάστημα στα Πατήσια- Τρεις συλλήψεις και ένας τραυματίας
    27/05/2026 - 20:33 ΕΛΛΑΔΑ
  • Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Έγκριση του πληροφοριακού δελτίου της Alpha Bank για Alpha Trust
    27/05/2026 - 20:16 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΠΟΕΣΕ: Μείωση 1,9% στον τζίρο της εστίασης το α’ τρίμηνο του 2026 – Ανησυχεί ο κλάδος
    27/05/2026 - 19:54 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • ΔΕΗ: Σε 3-6 μήνες η συμφωνία για το data center στην Κοζάνη - Επένδυση 3,5 δισ. ευρώ
    27/05/2026 - 09:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Παπαστράτος: Επενδύσεις άνω των 700 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία
    27/05/2026 - 09:45 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΠΕΚΑ: Oι ημερομηνίες για τις πληρωμές επιδομάτων
    27/05/2026 - 17:12 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Δημητριάδης για Βαγγέλη Μαρινάκη: «Το θράσος του δεν έχει όρια, εγώ δεν κρύβομαι στο Λονδίνο όπως αυτός»
    27/05/2026 - 11:41 ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΔΔΗΧ: Στο 2,21% το επιτόκιο των εξάμηνων εντόκων γραμματίων
    27/05/2026 - 13:12 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Στους "4" της Γαλλίας η Μονακό 114-103 και 2-0 την Μπουργκ χωρίς Τζέιμς

27/05/2026 - 21:18
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Άλμα Μπασκόνια με "διπλό" στη Μαδρίτη 88-83 τη Ρεάλ!

27/05/2026 - 20:57
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Lidl Ελλάς: Συνεχίζεται για 7η χρονιά η πρωτοβουλία Plastic Free Greece

27/05/2026 - 15:01
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Lidl Ελλάς: Συνεχίζεται για 7η χρονιά η πρωτοβουλία Plastic Free Greece

27/05/2026 - 14:59
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Συνεχίζεται η συνεργασία Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου για παροχή υποτροφιών

27/05/2026 - 14:24
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΑΒ Βασιλόπουλος και WWF Ελλάς: Συνεργασία με ορίζοντα το 2030 για βιώσιμο αγροδιατροφικό σύστημα

27/05/2026 - 13:23
FleetNews
fleetnews.gr

Στην παραγωγή το πρώτο robotaxi της XPeng

26/05/2026 - 07:23
FleetNews
fleetnews.gr

Το Citroën 2CV επιστρέφει ως ηλεκτρικό 15.000€

26/05/2026 - 07:19
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Νέα Garnier Sorbet Cream με Βιταμίνη C

19/05/2026 - 10:01
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Wella Professionals/ All About Blonde: Ένα μοναδικό hair event στο Θέατρο Παλλάς με 650 επαγγελματίες κομμωτές

15/05/2026 - 06:42
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo