Παρασκευή, 17 Απριλίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Φορολογικές δηλώσεις 2017: Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν;
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
21/03/2017 · 02:00

Φορολογικές δηλώσεις 2017: Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν;

Σημαντικά αυξημένα ποσά φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης θα κληθούν να καταβάλουν φέτος εκατομμύρια μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες και ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων.

Σημαντικά αυξημένα ποσά φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης θα κληθούν να καταβάλουν φέτος εκατομμύρια μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες και ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων.

Αιτία το νέο σύστημα υπολογισμού των φορολογικών επιβαρύνσεων στα εισοδήματα των φυσικών προσώπων, το οποίο θα εφαρμοστεί κατά την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Ωφελημένοι από την εφαρμογή του νέου αυτού συστήματος θα είναι μόνο οι πολιτικοί, για τους οποίους η ειδική εισφορά αλληλεγγύης μειώνεται έως 1.999 ευρώ και ταυτόχρονα προβλέπεται για πρώτη φορά έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα ολόκληρης της δαπάνης που κατέβαλαν το 2016 για την οικονομική ενίσχυση των κομμάτων στα οποία ανήκουν!

Κι αυτό τη στιγμή που ένα πολύ μεγάλο μέρος των εισοδημάτων των βουλευτών απαλλάσσεται ήδη εδώ και πολλά χρόνια από το φόρο εισοδήματος.

Φέτος, κατά την ηλεκτρονική υποβολή και εκκαθάριση των δηλώσεων για τη φορολογία των εισοδημάτων του έτους 2016, θα τεθούν σε πλήρη εφαρμογή οι διατάξεις του άρθρου 112 του «μνημονιακού» νόμου 4387/2016 με τις οποίες επήλθαν ριζικές αλλαγές στις κλίμακες υπολογισμού του φόρου εισοδήματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με τις αλλαγές αυτές, τα αφορολόγητα όρια εισοδήματος για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους χωρίς παιδιά και με 1 ή 2 παιδιά μειώνονται από τα 9.545 ευρώ στα 8.636-9.090 ευρώ, ενώ οι συντελεστές φορολόγησης των μισθών και των συντάξεων που υπερβαίνουν τις 20.000 ευρώ αυξάνονται από τα επίπεδα του 22%-42% στα επίπεδα του 29%-45%. Για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους με 3 ή περισσότερα παιδιά το αφορολόγητο παραμένει στα 9.545 ευρώ. Επίσης, τα εισοδήματα από αγροτικές δραστηριότητες θα φορολογούνται πλέον με συντελεστές φόρου αυξημένους από το 13% στα επίπεδα του 22%-45%, ενώ οι συντελεστές φορολόγησης των εισοδημάτων από ακίνητα αυξάνονται από 11%-33% σε 15%-45%. Για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες προβλέπεται αφορολόγητο όριο κλιμακούμενο από 8.636 έως 9.545 ευρώ, ενώ για τα εισοδήματα από ατομικές επιχειρήσεις θα εφαρμόζεται συντελεστής φόρου μειωμένος από το 26% στο 22% για ποσά μέχρι 20.000 ευρώ και συντελεστές φόρου αυξημένοι από 26%-33% σε 29%-45% για τα κλιμάκια ετήσιου εισοδήματος πάνω από τις 20.000 ευρώ.

» Τι ίσχυε το 2016 (για τα εισοδήματα του 2015)

Μέχρι πέρυσι, το ισχύον νομοθετικό καθεστώς προέβλεπε ξεχωριστή κλίμακα φορολογίας εισοδήματος για κάθε κατηγορία εισοδήματος. Συγκεκριμένα:

α) Για τους μισθούς και τις συντάξεις ίσχυε φορολογική κλίμακα στην οποία εφαρμόζονταν συντελεστές φόρου 22% μέχρι το επίπεδο ετήσιου εισοδήματος 25.000 ευρώ, 32% πάνω από τα 25.000 και μέχρι τα 42.000 ευρώ και 42% πάνω από τα 42.000 ευρώ. Προβλεπόταν επίσης για ποσά ετήσιου εισοδήματος μέχρι 21.000 ευρώ η παροχή έκπτωσης φόρου 2.100 ευρώ. Για ποσά εισοδήματος από μισθούς και συντάξεις μεγαλύτερα των 21.000 ευρώ η έκπτωση των 2.100 ευρώ μειωνόταν κατά το 10% της εκάστοτε διαφοράς του εισοδήματος από το ποσό των 21.000 ευρώ. Η έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ στην κλίμακα φορολόγησης των μισθών και των συντάξεων ισοδυναμούσε με αφορολόγητο όριο 9.545 ευρώ διότι μέχρι το επίπεδο αυτό ο φόρος που προέκυπτε από την εφαρμογή του συντελεστή 22% μηδενιζόταν με την αφαίρεση της έκπτωσης φόρου των 2.100 ευρώ.

β) Για τα εισοδήματα από ατομικές επιχειρήσεις και από ελευθέρια επαγγέλματα προβλεπόταν άλλη, ξεχωριστή κλίμακα φορολόγησης, με την οποία επιβαλλόταν φόρος 26% από το πρώτο ευρώ του ετήσιου καθαρού εισοδήματος και μέχρι το επίπεδο των 50.000 ευρώ. Για όσους δηλώνουν ετήσιο εισόδημα από επιχειρηματικές δραστηριότητες πάνω από 50.000 ευρώ, προβλεπόταν η επιβολή φόρου 26% μέχρι το επίπεδο των 50.000 ευρώ και 33% πάνω από το επίπεδο των 50.000 ευρώ.

γ) Για τα εισοδήματα από αγροτικές δραστηριότητες προβλεπόταν η επιβολή αυτοτελούς φόρου 13%.

δ) Για τα εισοδήματα από ακίνητα ίσχυε ξεχωριστή κλίμακα με την οποία επιβαλλόταν φόρος 11% από πρώτο ευρώ του ετήσιου εισοδήματος από ακίνητα και μέχρι το επίπεδο των 12.000 ευρώ. Για όσους δηλώνουν ετήσιο εισόδημα από ακίνητα μεγαλύτερο των 12.000 ευρώ προβλεπόταν η επιβολή φόρου 11% μέχρι το επίπεδο των 12.000 ευρώ και 33% πάνω από το επίπεδο των 12.000 ευρώ.

ε) Για κάθε φορολογούμενο με ετήσιο ατομικό εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ προβλεπόταν και η επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης με κλίμακα συντελεστών από 0,7% έως και 8%. Η εισφορά επιβαλλόταν στο μεγαλύτερο ποσό μεταξύ του συνολικού δηλωθέντος εισοδήματος του φορολογούμενου και του τεκμαρτού εισοδήματός του, όπως αυτό προσδιοριζόταν μόνο από τα τεκμήρια διαβίωσης (και όχι και από τα τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων) και χωρίς συνυπολογισμό της μείωσης κατά 30% στις περιπτώσεις των συνταξιούχων ηλικίας άνω των 65 ετών. Ως βάση υπολογισμού λαμβανόταν υπόψη το τεκμαρτό εισόδημα, ακόμη κι αν ο φορολογούμενος κάλυπτε τη διαφορά μεταξύ του εισοδήματος αυτού και του μικρότερου δηλωθέντος εισοδήματος, επικαλούμενος ανάλωση εισοδημάτων παρελθόντων ετών που είχαν νομίμως αποκτηθεί και φορολογηθεί.

Με την κλίμακα υπολογισμού της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που ίσχυε μέχρι πέρυσι, η εισφορά επιβαλλόταν από το πρώτο ευρώ σε όλο το ατομικό ετήσιο εισόδημα του φορολογούμενου (φορολογούμενο και απαλλασσόμενο από όλες τις πηγές ή τεκμαρτό) με έναν συντελεστή που διαμορφωνόταν ως εξής:

● 0% εφόσον το εισόδημα ανερχόταν μέχρι τα 12.000 ευρώ.

● 0,7% εφόσον το εισόδημα ανερχόταν από 12.001 έως 20.000 ευρώ.

● 1,4% εφόσον το εισόδημα ανερχόταν από 20.001 έως 30.000 ευρώ.

● 2% εφόσον το εισόδημα ανερχόταν από 30.001 έως 50.000 ευρώ.

● 4% εφόσον το εισόδημα ανερχόταν από 50.001 έως 100.000 ευρώ.

● 6% εφόσον το εισόδημα ανερχόταν από 100.001 έως 500.000 ευρώ.

● 8% εφόσον το εισόδημα ανερχόταν από 500.001 ευρώ και άνω.

Ειδικά για τα πολιτικά εκτιθέμενα πρόσωπα, όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι της Βουλής, οι βουλευτές, ο πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, οι υπουργοί, οι αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς υπουργείων, οι γενικοί γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, οι περιφερειάρχες, οι ευρωβουλευτές, οι δήμαρχοι, οι διοικητές των Ανεξάρτητων Αρχών και των ΝΠΔΔ, προβλεπόταν η επιβολή ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης 8% στο σύνολο των εισοδημάτων τους από όλες τις πηγές.

Τι αλλάζει φέτος για τα εισοδήματα του 2016

Με το νέο σύστημα φορολόγησης, το οποίο καθιερώθηκε με το άρθρο 112 του ν. 4387/2016 και με το οποίο θα εκκαθαριστούν φέτος οι φόροι στα αποκτηθέντα εντός του έτους 2016 εισοδήματα των φυσικών προσώπων, προβλέπονται τα εξής:

1 Η εφαρμογή μιας νέας φορολογικής κλίμακας ίδιας για τα εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις, ατομικές επιχειρήσεις και αγροτικές δραστηριότητες: Τα εισοδήματα από μισθωτή εργασία και συντάξεις και τα εισοδήματα από ατομικές επιχειρήσεις παύουν να φορολογούνται ξεχωριστά με διαφορετικές κλίμακες, αλλά θα φορολογούνται πλέον με μια ενιαία κλίμακα, αφού προηγουμένως αθροιστούν.

Στη νέα αυτή κλίμακα, ο κατώτατος συντελεστής φόρου ανέρχεται στο 22% και επιβάλλεται μέχρι το επίπεδο ετήσιου εισοδήματος 20.000 ευρώ. Πάνω από το επίπεδο ετήσιου εισοδήματος 20.000 ευρώ και μέχρι τα 30.000 ευρώ επιβάλλεται συντελεστής φόρου 29%, ενώ πάνω από τα 30.000 και μέχρι τα 40.000 ευρώ εφαρμόζεται συντελεστής φόρου 37%. Για το τμήμα του ετήσιου εισοδήματος άνω των 40.000 ευρώ προβλέπεται συντελεστής φόρου 45%.

Η ίδια κλίμακα που περιγράψαμε στην προηγούμενη παράγραφο θα εφαρμόζεται και για τον υπολογισμό του φόρου στα εισοδήματα από αγροτικές δραστηριότητες. Η φορολόγηση όμως των αγροτικών εισοδημάτων με την κλίμακα αυτή θα γίνεται αυτοτελώς, δηλαδή τα αγροτικά εισοδήματα δεν θα αθροίζονται με τα εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις, επιχειρήσεις και ελευθέρια επαγγέλματα για να φορολογηθούν κατόπιν με την κλίμακα.

Ειδικά για τα εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις καθώς επίσης και για τα εισοδήματα από αγροτικές δραστηριότητες που αποκτούν οι κατ’ επάγγελμα αγρότες προβλέπεται έκπτωση φόρου:

● 2.100 ευρώ για φορολογούμενους με 3 ή περισσότερα προστατευόμενα τέκνα και ετήσιο εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ. Η έκπτωση φόρου για τους έχοντες 3 ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και ετήσιο εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ ισοδυναμεί με αφορολόγητο όριο 9.545 ευρώ.

● 2.000 ευρώ για φορολογούμενους με 2 ή περισσότερα προστατευόμενα τέκνα και ετήσιο εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ. Η έκπτωση φόρου για τους έχοντες 2 εξαρτώμενα τέκνα και εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ ισοδυναμεί με αφορολόγητο όριο 9.090 ευρώ.

● 1.950 ευρώ για φορολογούμενους με 1 προστατευόμενο τέκνο και ετήσια εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ. Η έκπτωση φόρου για τους έχοντες 1 εξαρτώμενο τέκνο και εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ ισοδυναμεί με αφορολόγητο όριο 8.863 ευρώ.

● 1.900 ευρώ για φορολογούμενους χωρίς προστατευόμενα τέκνα και ετήσιο εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ. Η έκπτωση φόρου για τους μη έχοντες εξαρτώμενα τέκνα και έχοντες ετήσιο εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ ισοδυναμεί με αφορολόγητο όριο 8.636 ευρώ.

Οσοι από τους μισθωτούς, συνταξιούχους και κατ’ επάγγελμα αγρότες έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ, η ισχύουσα κατά περίπτωση έκπτωση φόρου μειώνεται κατά το 1% του πέραν των 20.000 ευρώ τμήματος του ετήσιου εισοδήματος.

2 Αυξήσεις συντελεστών φόρου στην κλίμακα φορολογίας των εισοδημάτων από ακίνητα: Στην κλίμακα υπολογισμού του φόρου για τα εισοδήματα από ακίνητα επέρχονται οι ακόλουθες αλλαγές:

α) Αύξηση από το 11% στο 15% του συντελεστή φορολόγησης που επιβάλλεται στο ετήσιο εισόδημα μέχρι το επίπεδο των 12.000 ευρώ.

β) Αύξηση από το 33% στο 35% του συντελεστή φορολόγησης που επιβαρύνει το κλιμάκιο ετήσιου εισοδήματος από τα 12.001 έως τα 35.000 ευρώ.

γ) Αύξηση από το 33% στο 45% του συντελεστή φορολόγησης για το τμήμα του ετήσιου εισοδήματος πάνω από τα 35.000 ευρώ.

3 Αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και διόρθωση αδικιών.
Φέτος επέρχονται οι ακόλουθες 5 σημαντικές αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που επιβάλλεται στους έχοντες ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ. Με τις 3 από τις αλλαγές αυτές διορθώνονται ισάριθμες αδικίες στην εφαρμογή της εισφοράς, τις οποίες είχε επισημάνει με παλαιότερα δημοσιεύματά του ο «Ελεύθερος Τύπος». Ειδικότερα:

α) Καθιερώνεται νέα κλίμακα υπολογισμού της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Με την κλίμακα αυτή οι συντελεστές θα επιβάλλονται πλέον κλιμακωτά, ως εξής:

● 0% στο τμήμα του ετήσιου εισοδήματος μέχρι τα 12.000 ευρώ,

● 2,2% στο τμήμα του ετήσιου εισοδήματος από τα 12.001 έως τα 20.000 ευρώ,

● 5% στο τμήμα του ετήσιου εισοδήματος από 20.001 ως 30.000 ευρώ,

● 6,5% στο τμήμα του ετήσιου εισοδήματος από 30.001 ως 40.000 ευρώ,

● 7,5% στο τμήμα του ετήσιου εισοδήματος από 40.001 ως και 65.000 ευρώ,

● 9% στο τμήμα του ετήσιου εισοδήματος από 65.001 ως και 220.000 ευρώ και

● 10% στο τμήμα του ετήσιου εισοδήματος από 220.001 ευρώ και πάνω.

β) Καταργείται το ειδικό καθεστώς επιβολής αυξημένης ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης με συντελεστή 8% για τα συνολικά εισοδήματα των πολιτικών προσώπων.

γ) Το τεκμαρτό εισόδημα το οποίο λαμβάνεται υπόψη για την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης προσδιορίζεται όχι μόνο με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης (τις αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης του άρθρου 31 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος), όπως γινόταν μέχρι πέρυσι, αλλά και με βάση τα τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων (τις δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων του άρθρου 32 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος).

δ) Σε κάθε περίπτωση συνταξιούχου ηλικίας άνω των 65 ετών, το τεκμαρτό εισόδημα που προκύπτει από την εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης θα μειώνεται κατά 30% και για τον υπολογισμό της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

ε) Σε κάθε περίπτωση κατά την οποία το τεκμαρτό εισόδημα του φορολογούμενου είναι μεγαλύτερο από το δηλωθέν, αλλά ο φορολογούμενος καλύπτει τη διαφορά αναγράφοντας στη δήλωσή του -και συγκεκριμένα στους κωδικούς 787-788 του Πίνακα 6- ποσό κεφαλαίου προερχόμενου από εισοδήματα παρελθόντων ετών το οποίο αναλώθηκε εντός του 2016 για αγορές περιουσιακών στοιχείων κ.λπ., τότε ως βάση υπολογισμού της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης θα λαμβάνεται υπόψη το δηλωθέν εισόδημα κι όχι το τεκμαρτό.

4 Αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος έναντι του επόμενου έτους από το 75% στο 100% του κύριου φόρου εισοδήματος.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Όλα τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό μετά την ήττα του Ερυθρού Αστέρα

All Content

Μπαρτζώκας: «Πρέπει να μείνουμε στη φιλοσοφία μας»

All Content - BusinessNews.gr

Tο ΙΟΒΕ προβλέπει ανάπτυξη 1,8% το 2026 - Τα πιθανά σενάρια για την οικονομία

All Content - BusinessNews.gr

Dimand: Επενδύσεις σε αναπλάσεις, τουρισμό, προσιτή κατοικία και Skyline για την επόμενη 5ετία

All Content - BusinessNews.gr

Η ΑΑΔΕ «χτενίζει» το ηλεκτρονικό εμπόριο – Κλοιός στα e-shops, εντατικοί έλεγχοι για ΦΠΑ

All Content

Oι «μνηστήρες» για τα spec του Υπουργείου Οικονομικών

All Content

ΟΣΔΕΛ: Δεκτή η εισαγγελική παραγγελία κατά της ΕΕΤΤ

FleetNews

Το Cupra Raval έρχεται με σπορ DNA και έως 400 χλμ. αυτονομία

FleetNews

DENZA: Ευρωπαϊκή πρεμιέρα με τα Z9GT και D9 DM-i

FleetNews

Το νέο, καινοτόμο ρεζερβουάρ υδρογόνου της BMW iX5 Hydrogen

All Content

Έτσι νίκησε ο Ολυμπιακός την Αρμάνι και τερμάτισε πρώτος στην κανονική περίοδο (vid)

All Content

Πρώτος και καλύτερος ο Ολυμπιακός, 85-76 την Αρμάνι Μιλάνο (vids)

All Content - BusinessNews.gr

ΔΑΑ: Χωρίς σημαντικές επιπτώσεις από τη Μέση Ανατολή - Ανθεκτικότητα και σταθερές προοπτικές

All Content - BusinessNews.gr

Έρευνες υδρογονανθράκων: Η «ακτινογραφία» του στόχου στο μπλοκ 2 του Ιονίου

All Content - BusinessNews.gr

ΔΟΕ: Η Ευρώπη έχει αεροπορικά καύσιμα για έξι εβδομάδες

FleetNews

Επεκτείνεται το εργοστάσιο της VW Eπαγγελματικά Οχήματα στη Βζέσνια

FleetNews

Έτοιμη η νέα BMW iX3 40 με 635 χλμ. αυτονομία

CSRΝews.gr

Στρατηγική συνεργασία της Cosmos Sport με την Ελληνική Ομοσπονδία Ηλεκτρονικού Αθλητισμού

CSRΝews.gr

Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος: Επίσημος χορηγός ονοματοδοσίας του Κυπέλλου Ελλάδος Αντισφαίρισης

CSRΝews.gr

RSM Board Diversity Survey 2025: Παρουσίαση των 30 εισηγμένων ελληνικών εταιρειών που προωθούν την συμπερίληψη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Kυβ. πηγές: Η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί μέχρι την Πέμπτη
Kυβ. πηγές: Η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί μέχρι την Πέμπτη 21/03/2017 - 02:00
Ομόφωνη απόφαση ΓΣΕΕ-εργοδοτικών οργανώσεων για νέα εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας το 2017 21/03/2017 - 02:00
Ομόφωνη απόφαση ΓΣΕΕ-εργοδοτικών οργανώσεων για νέα εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας το 2017

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Με τη συμμετοχή 30 χωρών η τηλεδιάσκεψη στο Παρίσι για το Ορμούζ - Το «παρών» θα δώσει ο Κυρ. Μητσοτάκης
    16/04/2026 - 22:13 ΚΟΣΜΟΣ
  • Μητσοτάκης σε τηλεδιάσκεψη της ΕΕ για τα social media: Ανάγκη για κοινό όριο ηλικίας στα social media
    16/04/2026 - 21:07 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ευρωαγορές: Με μικρές μεταβολές το κλείσιμο των συναλλαγών της Πέμπτης
    16/04/2026 - 20:46 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Πιερρακάκης στη G7: Ανθεκτικότητα, ενεργειακή ασφάλεια και AI οι βασικές προκλήσεις
    16/04/2026 - 20:30 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Eκτακτο πρόγραμμα αποζημιώσεων ύψους 8 εκατ. ευρώ για τυροκομικές επιχειρήσεις της Λέσβου
    16/04/2026 - 20:10 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Γερμανία: Χαμηλότερη του αναμενόμενου η ανάπτυξη για το 2026 και το 2027, λόγω του πολέμου στο Ιράν
    16/04/2026 - 19:26 ΚΟΣΜΟΣ
  • Crediabank: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέσω κεφαλαιοποίησης αποθεματικού
    16/04/2026 - 19:10 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Ντόναλντ Τραμπ: Λίβανος και Ισραήλ συμφώνησαν 10ήμερη εκεχειρία
    16/04/2026 - 19:03 ΚΟΣΜΟΣ
  • Tο ΙΟΒΕ προβλέπει ανάπτυξη 1,8% το 2026 - Τα πιθανά σενάρια για την οικονομία
    16/04/2026 - 18:15 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Τράπεζα Ηπείρου: Διευκρινίσεις για το διοικητικό πρόστιμο 140.000 ευρώ
    16/04/2026 - 17:57 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Dimand: Επενδύσεις σε αναπλάσεις, τουρισμό, προσιτή κατοικία και Skyline για την επόμενη 5ετία
    16/04/2026 - 08:49 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Η ΑΑΔΕ «χτενίζει» το ηλεκτρονικό εμπόριο – Κλοιός στα e-shops, εντατικοί έλεγχοι για ΦΠΑ
    16/04/2026 - 08:33 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΔΑΑ: Χωρίς σημαντικές επιπτώσεις από τη Μέση Ανατολή - Ανθεκτικότητα και σταθερές προοπτικές
    16/04/2026 - 08:19 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Το Elikonos 3 στρέφεται στον δυναμικό κλάδο των healthy snacks - Επενδύει στη Vamvalis Foods
    16/04/2026 - 09:14 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Έρευνες υδρογονανθράκων: Η «ακτινογραφία» του στόχου στο μπλοκ 2 του Ιονίου
    16/04/2026 - 08:00 ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Μπαρτζώκας: «Πρέπει να μείνουμε στη φιλοσοφία μας»

16/04/2026 - 21:36
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Όλα τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό μετά την ήττα του Ερυθρού Αστέρα

16/04/2026 - 20:58
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Στρατηγική συνεργασία της Cosmos Sport με την Ελληνική Ομοσπονδία Ηλεκτρονικού Αθλητισμού

16/04/2026 - 14:10
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Κομισιόν: Προτείνει στην Google να μοιράζεται δεδομένα αναζήτησης με ανταγωνιστές

16/04/2026 - 13:46
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος: Επίσημος χορηγός ονοματοδοσίας του Κυπέλλου Ελλάδος Αντισφαίρισης

16/04/2026 - 11:48
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Η OPI γιορτάζει 45 χρόνια χρώματος με τη συλλογή OPIcons για την Άνοιξη 2026

16/04/2026 - 11:14
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Οι επικρατέστερες τάσεις στα social media το 2026: λιγότερος θόρυβος, περισσότερη στρατηγική

16/04/2026 - 10:47
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Η Wella Professionals βραβεύεται στα Beauty Stars 2026 by Madame Figaro με το Ultimate Repair Miracle Hair Rescue

16/04/2026 - 09:59
FleetNews
fleetnews.gr

Το Cupra Raval έρχεται με σπορ DNA και έως 400 χλμ. αυτονομία

16/04/2026 - 05:12
FleetNews
fleetnews.gr

DENZA: Ευρωπαϊκή πρεμιέρα με τα Z9GT και D9 DM-i

16/04/2026 - 05:00
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo