Σε χαμηλό 2 εβδομάδων έπεσαν οι ευρωαγορές τη Δευτέρα, καθώς η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή έδειξε νέα σημάδια κλιμάκωσης, πυροδοτώντας ένα ευρύ κύμα ρευστοποιήσεων που άφησε τους περισσότερους κλάδους στο κόκκινο.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 απώλεσε 1,65% στις 623,36 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδό του από τα μέσα Φεβρουαρίου, στη χειρότερη ημέρα του εδώ και πάνω από επτά μήνες.
O Euro Stoxx 50 απώλεσε 2,44% στις 5.988 μονάδες. Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη διολίσθησε 2,42% στις 24.672 μονάδες σε χαμηλό άνω των τριών εβδομάδων, ο γαλλικός CAC 40 αποδυναμώθηκε 2,17% στις 8.394 μονάδες σε χαμηλό σχεδόν δύο εβδομάδων ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε πτώση 1,2% στις 10.780 μονάδες.
Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο απώλεσε 1,97% στις 46.280 μονάδες ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κατέπεσε 2,62% στις 17.878 μονάδες, στο πιο αδύναμο επίπεδό του σε περισσότερες από δύο εβδομάδες.
«Οι συντονισμένες επιθέσεις του Ισραήλ και των ΗΠΑ στο Ιράν στοχεύουν ρητά στην αλλαγή καθεστώτος και πιθανότατα θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο από την περιορισμένη δράση που παρατηρήθηκε το 2025,», τόνισε ο Πάολο Ζανγκιέρι, ανώτερος οικονομολόγος της Generali Investments.