Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
ΙΟΒΕ: Πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,2% το 2026, υψηλή αβεβαιότητα για τις γεωπολιτικές προκλήσεις
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
27/01/2026 · 15:56

ΙΟΒΕ: Πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,2% το 2026, υψηλή αβεβαιότητα για τις γεωπολιτικές προκλήσεις

Η ελληνική οικονομία μπορεί να διατηρήσει και να ενισχύσει τη σημερινή θετική τροχιά της, μόνο με την προϋπόθεση αύξησης των επενδύσεων σε φυσικό και ανθρώπινο κεφάλαιο.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Οριακή ανάπτυξη στο 2,2% για το 2026 προβλέπει το ΙΟΒΕ από 2,1% το 2025 στην τριμηνιαία έκθεση που παρουσίασε σήμερα. Παράλληλα ο πληθωρισμός προβλέπεται να είναι στο 2,4%, καθώς όπως τόνισε ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ κ. Νίκος Βέττας εξακολουθεί να υπάρχει η επίδραση του Ταμείου Ανάκαμψης. Επίσης για το 2026 αναμένεται ότι οι επενδύσεις θα τρέξουν με 9,2% από 6,2% το 2025. Το αρνητικό είναι η μείωση της ιδιωτικής κατανάλωσης στο 1,9%.

Στην έκθεση του ΙΟΒΕ για το δ' τρίμηνο του 2025 επισημαίνεται ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να διατηρήσει και να ενισχύσει τη σημερινή θετική τροχιά της, μόνο με την προϋπόθεση αύξησης των επενδύσεων σε φυσικό και ανθρώπινο κεφάλαιο. Προϋπόθεση για αυτό αποτελούν δομικές τομές στη λειτουργία του κράτους και των αγορών, όπως και ενίσχυση κρίσιμων υποδομών. Εάν αυτό δεν συμβεί, η αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας αναπόφευκτα θα εξασθενίσει.

  • Η παγκόσμια οικονομία παρουσιάζει ανθεκτικότητα εν μέσω εμπορικών και γεωπολιτικών τριγμών, καθώς συνέχισε να μεγεθύνεται το τρίτο τρίμηνο του 2025, με ήπιο ρυθμό. Οι οικονομίες των χωρών του ΟΟΣΑ αναπτύχθηκαν με ετήσιο ρυθμό 1,9% το τρίτο τρίμηνο, παρόμοιο με το προηγούμενο τρίμηνο και οριακά υψηλότερο από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2024 (1,8%). Ο πληθωρισμός διατηρείται σε υψηλότερα από τα επιθυμητά επίπεδα, πλην Ασίας και Ευρώπης, παρά τη σημαντική αποκλιμάκωση που έχει καταγραφεί, ενώ και ο δομικός πληθωρισμός αποδεικνύεται επίμονος σε πολλές οικονομίες. Οι κεντρικές τράπεζες των κυριότερων οικονομιών προχωρούν σε στοχευμένες προσαρμογές της νομισματικής τους πολιτικής, ισορροπώντας μεταξύ στόχων πληθωρισμού και στήριξης της οικονομικής δραστηριότητας. Παρότι οι επιδράσεις του εμπορικού προστατευτισμού μετριάστηκαν μέσω διμερών συμβιβασμών, ο κίνδυνος αναζωπυρώνεται στις αρχές του 2026, καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις επαναφέρουν το ενδεχόμενο δασμολογικών κλιμακώσεων.
  • Η οικονομία της Ευρωζώνης κατέγραψε ετήσια μεγέθυνση της τάξεως του +1,4% το τρίτο τρίμηνο του 2025, από +1,6% το προηγούμενο. Βάσει των πρόσφατων εκτιμήσεων (Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Νοέμβριος 2025), η οικονομία της Ευρωζώνης προβλέπεται να αναπτυχθεί με ρυθμό +1,2% το 2026 και +1,4% το 2027, ενώ αυτή της ΕΕ με ρυθμό +1,4% το 2026 και +1,5% το 2027. Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη αναμένεται να ανέλθει στο 1,9% το 2026 και να αυξηθεί στο 2,0% το 2027, ενώ στην ΕΕ αναμένεται να διαμορφωθεί σε 2,1% το 2026 και 2,2% το 2027. Η ΕΚΤ διατήρησε τα βασικά επιτόκια αμετάβλητα το δεύτερο εξάμηνο του 2025. Το εξωτερικό περιβάλλον παραμένει ασταθές με τις διεθνείς εμπορικές σχέσεις και τις γεωπολιτικές εντάσεις να αποτελούν τις κυριότερες πηγές κινδύνου για την Ευρωπαϊκή οικονομία.
  • Επιτάχυνση της μεγέθυνσης του ελληνικού ΑΕΠ στο +2,0% (y-o-y) το γ’ τρίμηνο του 2025, έναντι +1,6% το προηγούμενο τρίμηνο, με σταθερό τον ρυθμό αύξησης της ιδιωτικής κατανάλωσης (+2,4%), και με οριακή επιτάχυνση της δημόσιας κατανάλωσης (+1,0% y-o-y από +0,9% y-o-y). Οι πάγιες επενδύσεις επιτάχυναν την ανοδική τροχιά τους για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο (+12,8% από +7,6%), ενώ, αντίθετα, οι συνολικές επενδύσεις συνέχισαν να υποχωρούν (-9,0% από -10,3%), κυρίως λόγω της μείωσης των αποθεμάτων. Το εξωτερικό ισοζύγιο βελτιώθηκε εκ νέου καθώς τη συνέχιση της ισχυρής πορείας των συνολικών εξαγωγών (+1,7% έναντι +1,3% το β’ τρίμηνο του 2025) – αύξηση των εξαγωγών αγαθών (+1,7% από -0,7%) και υπηρεσιών (+1,1% από +2,7%) – συνέδραμε η περαιτέρω υποχώρηση των συνολικών εισαγωγών (-4,0% έναντι -3,3%) – πτώση των εισαγωγών αγαθών (-5,0% από -4,5%) και υπηρεσιών (-0,8% έναντι +1,1%).
  • Για το 2025, το ΙΟΒΕ διατηρεί αμετάβλητη την εκτίμηση για ανάπτυξη στο +2,1%. Σε ό,τι αφορά τις συνιστώσες, οι πάγιες επενδύσεις εκτιμάται ότι ενισχύθηκαν (+7,6%), κυρίως λόγω του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΣΑΑ) και του χαμηλότερου κόστους χρηματοδότησης. Η ιδιωτική κατανάλωση εκτιμάται ότι σημείωσε επιτάχυνση (+2,5%) σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ η δημόσια κατανάλωση διατηρήθηκε σε θετική τροχιά (+1,3%). Το έλλειμμα του εξωτερικού ισοζυγίου εκτιμάται ότι περιορίστηκε, με αύξηση των εξαγωγών (+1,5%) και μείωση των εισαγωγών (-1,5%).
  • Για το 2026, το ΙΟΒΕ διατηρεί αμετάβλητη την εκτίμηση για ανάπτυξη στο +2,2%, στο πλαίσιο ενισχυμένων επενδύσεων και ανθεκτικής κατανάλωσης. Ειδικότερα, αναμένεται συνέχιση της ανοδικής πορείας της συνολικής κατανάλωσης, με ηπιότερο όμως ρυθμό, τόσο για την ιδιωτική (+1,9%) όσο και τη δημόσια (+1,0%). Αντιθέτως, οι πάγιες επενδύσεις αναμένεται να επιταχυνθούν (+8,2%) από την υλοποίηση του ΣΑΑ και τη χρήση των πόρων του διευρυμένου Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Το εξωτερικό έλλειμμα αναμένεται να διευρυνθεί, κυρίως λόγω περιβάλλοντος υψηλότερου εμπορικού προστατευτισμού και ενισχυμένης ισοτιμίας του ευρώ.
  • Η εκτέλεση του προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση κινήθηκε καλύτερα από το στόχο για το πρώτο ενδεκάμηνο του 2025 αλλά η υπεραπόδοση οφείλεται κυρίως σε ετεροχρονισμούς εισπράξεων και πληρωμών. Καταγράφηκε ετήσια αύξηση στα δημόσια έσοδα (+3,1%), λόγω της καλύτερης απόδοσης των φόρων (εισοδήματος, ΦΠΑ, ΕΦΚ, κ.α.). Σε επίπεδο γενικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τον Προϋπολογισμό του 2026, εκτιμάται δημοσιονομικό πλεόνασμα 0,6% και έλλειμμα -0,2% για το 2025 και το 2026, αντίστοιχα, καθώς και πρωτογενές αποτέλεσμα 3,7% και 2,8% για αμφότερα τα έτη. Το δημόσιο χρέος εκτιμάται ότι θα μειωθεί περαιτέρω φέτος ως ποσοστό του ΑΕΠ, στο 138,2%. Σε ειδικά πλαίσια της Έκθεσης αναδεικνύονται η βελτίωση του κενού ΦΠΑ, αλλά και η αύξηση των φορολογικών δαπανών την τελευταία πενταετία.
  • Στο τρίτο τρίμηνο του 2025 το ποσοστό ανεργίας παρουσίασε μείωση στο 8,2% από 9,0% ένα έτος νωρίτερα. Τομείς υπηρεσιών κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο στην απασχόληση, όπως επαγγελματικές δραστηριότητες, εμπόριο, καταλύματα και εστίαση. Στα θετικά, το ποσοστό απασχόλησης του ηλικιακά ενεργού πληθυσμού αυξήθηκε σε ετήσια βάση, μειώνοντας την απόκλιση από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Αντίστοιχα, η συμμετοχή στην εργασία παρουσίασε άνοδο, ενώ ο δείκτης μισθολογικού κόστους συνέχισε την αυξητική του τάση ετησίως αλλά μειώθηκε συγκριτικά με το προηγούμενο τρίμηνο. Καθώς η οικονομία θα καταγράφει μονοψήφιο ποσοστό ανεργίας, περαιτέρω μειώσεις αναμένονται βραδύτερες. Η απασχόληση αναμένεται να ενισχυθεί το 2026, λόγω της ανοδικής τάσης σε κατανάλωση, επενδύσεις και σε επιμέρους τομείς της βιομηχανίας και των υπηρεσιών. Το ποσοστό ανεργίας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΙΟΒΕ, αναμένεται να διαμορφωθεί στην περιοχή του 8,9% το 2025 και 8,6% το 2026.
  • Ο ρυθμός μεταβολής του ΓΔΤΚ διαμορφώθηκε στο 2,5% το 2025 (2,9% για τον ΕνΔΤΚ), από άνοδο 2,7% (3,0% για τον ΕνΔΤΚ) ένα έτος πριν. Η ενίσχυση των τιμών οφείλεται κυρίως στη θετική επίδραση της εγχώριας ζήτησης, με αυξήσεις σε υπηρεσίες όπως στέγαση, διαμονή και εστίαση. Το ΙΟΒΕ εκτιμά ότι οι τιμές θα διατηρηθούν σε ηπιότερη ανοδική τροχιά, με ρυθμό πληθωρισμού στην περιοχή του 2,4% το 2026, λόγω κυρίως της καταναλωτικής ζήτησης. Η αβεβαιότητα για τις γεωπολιτικές εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο και την ισοτιμία του ευρώ δημιουργούν τόσο ανοδικούς όσο και καθοδικούς κινδύνους στην πρόβλεψη.
  • Στο τραπεζικό σύστημα, μεταξύ των θετικών τάσεων, καταγράφηκε πιστωτική επέκταση προς τα νοικοκυριά, με οριακή επέκταση και του στεγαστικού χαρτοφυλακίου για πρώτη φορά έπειτα από 16 έτη συρρίκνωσης, διευρύνθηκε η πρόσβαση των τραπεζών σε χρηματοδότηση από τις διεθνείς αγορές κεφαλαίων, ενώ σε σχετικά χαμηλά επίπεδα διατηρήθηκε το κόστος δημόσιου και ιδιωτικού δανεισμού. Οι ιδιωτικές καταθέσεις καταγράφουν ήπια αυξητική πορεία, ενώ το περιθώριο επιτοκίου μειώθηκε αλλά παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Μεταξύ των αρνητικών τάσεων και προκλήσεων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, παραμένει αδύναμη η ζήτηση για στεγαστική πίστη, υψηλή η έκθεση των τραπεζών σε κρατικά ομόλογα, καθώς και το ποσοστό των κόκκινων δανείων εκτός τραπεζικών ισολογισμών παραμένει υψηλό.

Screenshot_2026-01-27_153840_69c02.png

Κατά την παρουσίαση της Έκθεσης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΙΟΒΕ, κ. Γιάννης Ρέτσος, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στην παρουσίαση της Έκθεσης ανέλυσε τις ανησυχίες που απορρέουν από το διεθνές περιβάλλον λόγω του συνδυασμού γεωπολιτικών κινδύνων, έντασης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ, καθώς και κρίσης θεσμών κυρίως στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Για την Ελλάδα, ενώ αναγνώρισε ότι έχουν γίνει πολλά τα τελευταία χρόνια στην κατεύθυνση της ισχυροποίησης της οικονομίας, τόνισε ότι η χώρα πρέπει να θωρακισθεί περαιτέρω ενόψει των δυσκολιών που αναπόφευκτα θα έρθουν, ενώ αναφέρθηκε σε κόπωση και ανάγκη επιτάχυνσης των διαρθρωτικών αλλαγών, σε οικονομικό αλλά και θεσμικό επίπεδο.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, Καθηγητής Νίκος Βέττας, επεσήμανε την ανάγκη ενδυνάμωσης της οικονομίας για προσέλκυση επενδύσεων ενόψει νέων προκλήσεων. Μεταξύ άλλων, ανέδειξε τα παρακάτω:

  • Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε θετική τροχιά, με ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ που παραμένει υψηλότερος από την ευρωζώνη, μείωση της ανεργίας, αύξηση των επενδύσεων, θετική δημοσιονομική πορεία και εξομάλυνση του κόστους χρηματοδότησης.
  • Το παγκόσμιο περιβάλλον εμφανίζει υψηλή και εντεινόμενη αβεβαιότητα, με κέντρο γεωπολιτικές και τεχνολογικές εξελίξεις. Ενδεχόμενες κρίσεις δεν μπορούν να αποκλείονται κατά την τρέχουσα χρονιά, με σημαντική επίδραση και στη δική μας οικονομία.
  • Η ευρωπαϊκή οικονομία βρίσκεται μπροστά σε έντονες νέες προκλήσεις, χωρίς να είναι ακόμη σαφές εάν και πώς θα ανταποκριθεί. Το ευμετάβλητο παγκόσμιο και ευρωπαϊκό περιβάλλον δεν είναι ευρύτερα ευνοϊκό για επενδύσεις, οι οποίες αναμένεται προσεχώς να είναι περισσότερο επιλεκτικές.
  • Η ελληνική οικονομία μπορεί να διατηρήσει και να ενισχύσει τη σημερινή θετική τροχιά της, μόνο με την προϋπόθεση αύξησης των επενδύσεων σε φυσικό και ανθρώπινο κεφάλαιο. Προϋπόθεση για αυτό αποτελούν δομικές τομές στη λειτουργία του κράτους και των αγορών, όπως και ενίσχυση κρίσιμων υποδομών. Εάν αυτό δεν συμβεί, η αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας αναπόφευκτα θα εξασθενίσει.
  • Η ελληνική οικονομία είναι σήμερα πιο ανθεκτική από το παρελθόν και το Ταμείο Ανάκαμψης θα συνεχίσει να στηρίζει τη δυναμική και την επόμενη διετία, χωρίς όμως να αρκεί από μόνο του για το αναγκαίο επενδυτικό άλμα. Παραμένουν επίμονες διαρθρωτικές αδυναμίες, όπως η χαμηλή παραγωγικότητα και το υψηλό εξωτερικό έλλειμμα.
  • Τα νοικοκυριά πιέζονται, καθώς παρά τη βελτίωση σε απασχόληση και μισθούς, ο πληθωρισμός διατηρεί χαμηλά τα πραγματικά εισοδήματα και την αποταμίευση.
  • Προτεραιότητες πολιτικής αποτελούν η άμβλυνση γραφειοκρατικών και ρυθμιστικών εμποδίων που παραμένουν, η ταχύτερη επίλυση νομικών διαφορών, η προσαρμογή προτεραιοτήτων στη φορολογία, η ενίσχυση του εκπαιδευτικού και ερευνητικού συστήματος και η ενθάρρυνση της καινοτομίας.
  • ΙΟΒΕ
  • ·
  • ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Η νέα Μπαρτσελόνα των ελπιδοφόρων παικτών και των μεγάλων στοιχημάτων

All Content

NBA 2026-27: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της σεζόν, στις 28/1 η επιστροφή του Γιάννη στο Μιλγουόκι

All Content - BusinessNews.gr

Fraport Greece: «Απογειώθηκε» η επιβατική κίνηση – 20,58 εκατ. ταξιδιώτες στο επτάμηνο

All Content - BusinessNews.gr

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Qualco και Olympic Marine ενώνουν δυνάμεις για το πρώτο ελληνικό θαλάσσιο drone

All Content - BusinessNews.gr

Διπλό μήνυμα του ΣτΕ για μη κρατικά ΑΕΙ: "Ναι" στο θεσμικό πλαίσιο, "όχι" σε πλημμέλειες αδειοδότησης – Η απάντηση του υπ. Παιδείας

All Content

ΣΚΑΪ: Ολοκληρώθηκε η θητεία του Γρηγόρη Δημητριάδη - Ο Γιάννης Αλαφούζος επιστρέφει στη θέση του CEO

All Content

Media: Με ενίσχυση 8 εκατ. ευρώ σε 451 επιχειρήσεις ξεκίνησε το πρόγραμμα στήριξης- Κάλυψη εισφορών ΕΔΟΕΑΠ

FleetNews

Arval: Διψήφια ανάπτυξη, με πτώση στα κέρδη

FleetNews

Kινεζική επέλαση (και) στη μεσαία κατηγορία της Ευρώπης

FleetNews

Στην Ελλάδα το Leapmotor B05 με τιμή από 22.790 ευρώ

All Content

Μπαρτζώκας, Σπανούλης και Κάτας σε σεμινάριο προπονητικής στην Κύπρο

All Content

Την Κυριακή στην Ελλάδα ο Εντιάι για τον Ολυμπιακό – Η ανάρτησή του για τους «ερυθρόλευκους»

All Content - BusinessNews.gr

ΕΛΣΤΑΤ: Στα 247 δισ. ευρώ αυξήθηκε ο τζίρος των ελληνικών επιχειρήσεων στο εξάμηνο

All Content - BusinessNews.gr

Φθηνότερο ρεύμα στην Ελλάδα παρά την υψηλή ζήτηση – Οι ΑΠΕ καλύπτουν έως και 70% του φορτίου

All Content - BusinessNews.gr

Πώς μειώνονται τα πρόστιμα της εφορίας έως και 50% – Πότε συμφέρει η αποδοχή του ελέγχου

FleetNews

FIAT 500 Hybrid: Από 18.990 ευρώ με όφελος έως 1.800 ευρώ

FleetNews

Leapmotor T03 με €16.190: Η προσιτή πρόταση στην ηλεκτροκίνηση

CSRΝews.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

CSRΝews.gr

18η συνεχόμενη χρονιά για τον ΟΤΕ στη διεθνή σειρά δεικτών FTSE4Good

CSRΝews.gr

Alpha Bank: Για πρώτη φορά το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου άνοιξε τις πύλες του σε όλους

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Χρηματιστήριο: Στις 2.305,78 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με άνοδο 1,14%
Χρηματιστήριο: Στις 2.305,78 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με άνοδο 1,14% 27/01/2026 - 15:35
Οι τομείς που έχουν περισσότερα να κερδίσουν από την εμπορική συμφωνία ΕΕ-Ινδίας 27/01/2026 - 16:01
Οι τομείς που έχουν περισσότερα να κερδίσουν από την εμπορική συμφωνία ΕΕ-Ινδίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ηλεκτρικό ρεύμα: Από τις χαμηλότερες στην ΕΕ οι τιμές χονδρικής και την Παρασκευή στην Ελλάδα
    13/08/2026 - 20:31 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Ολλανδία: Ένας νεκρός και τραυματίες από έκρηξη σε διυλιστήριο στο λιμάνι του Ρότερνταμ
    13/08/2026 - 20:02 ΚΟΣΜΟΣ
  • Μουζάκης: Πώς διαμορφώνονται τα ποσοστά συμμετοχής βασικών μετόχων μετά την ΑΜΚ
    13/08/2026 - 20:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Περιφέρεια Αττικής: Στο επίκεντρο η πράσινη επιχειρηματικότητα - Τι δείχνει μελέτη
    13/08/2026 - 19:16 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Φωτιά στη Χαλκιδική: Απεγκλωβισμοί δια θαλάσσης από Σίβηρη και Φούρκα- Τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες
    13/08/2026 - 18:51 ΕΛΛΑΔΑ
  • Διπλό μήνυμα του ΣτΕ για μη κρατικά ΑΕΙ: "Ναι" στο θεσμικό πλαίσιο, "όχι" σε πλημμέλειες αδειοδότησης – Η απάντηση του υπ. Παιδείας
    13/08/2026 - 18:27 ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΑΔΕ: Διευκρινίσεις για τον φόρο σε χαρτζιλίκια, δωρεές και μεταφορές χρημάτων
    13/08/2026 - 18:15 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χρηματιστήριο - Κλείσιμο: Οριακή πτώση 0,02%, στα 212,134 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    13/08/2026 - 17:51 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Qualco και Olympic Marine ενώνουν δυνάμεις για το πρώτο ελληνικό θαλάσσιο drone
    13/08/2026 - 17:36 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Νέος εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ ο Παν. Γιαννακούλιας
    13/08/2026 - 16:47 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Πώς μειώνονται τα πρόστιμα της εφορίας έως και 50% – Πότε συμφέρει η αποδοχή του ελέγχου
    13/08/2026 - 08:50 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΣΤΑΤ: Στα 247 δισ. ευρώ αυξήθηκε ο τζίρος των ελληνικών επιχειρήσεων στο εξάμηνο
    13/08/2026 - 12:25 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Fraport Greece: «Απογειώθηκε» η επιβατική κίνηση – 20,58 εκατ. ταξιδιώτες στο επτάμηνο
    13/08/2026 - 12:05 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Χρηματιστήριο: Στις 2.617,07 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με άνοδο 0,13%
    13/08/2026 - 13:13 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ο ΑΔΜΗΕ «πατά γκάζι» για τη διασύνδεση Κύπρου-Ισραήλ - Υποβλήθηκε το αίτημα επένδυσης
    13/08/2026 - 09:17 ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Η νέα Μπαρτσελόνα των ελπιδοφόρων παικτών και των μεγάλων στοιχημάτων

13/08/2026 - 20:41
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Άρης: Ανακοίνωσε τη συνεργασία του με την εταιρεία Step Sport (pic)

13/08/2026 - 20:13
FleetNews
fleetnews.gr

Arval: Διψήφια ανάπτυξη, με πτώση στα κέρδη

13/08/2026 - 09:51
FleetNews
fleetnews.gr

Kινεζική επέλαση (και) στη μεσαία κατηγορία της Ευρώπης

13/08/2026 - 09:33
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΣΚΑΪ: Ολοκληρώθηκε η θητεία του Γρηγόρη Δημητριάδη - Ο Γιάννης Αλαφούζος επιστρέφει στη θέση του CEO

08/08/2026 - 06:51
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

07/08/2026 - 08:52
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

07/08/2026 - 08:47
CSRΝews.gr
csrnews.gr

18η συνεχόμενη χρονιά για τον ΟΤΕ στη διεθνή σειρά δεικτών FTSE4Good

06/08/2026 - 11:42
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Kokoon Loutraki Coast”

28/07/2026 - 12:07
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Aveda I One for All Leave in Elixir

22/07/2026 - 13:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo