Refresh

This website www.businessnews.gr/oikonomia/item/305382-stiriksi-ton-mme-me-to-neo-tameio-mikropistoseon-ekdilosi-stin-trapeza-tis-ellados is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Σάββατο, 15 Μαρτίου 2025
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Στήριξη των ΜμΕ με το νέο Ταμείο Μικροπιστώσεων - Εκδήλωση στην Τράπεζα της Ελλάδος
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
12/02/2025 · 07:35

Στήριξη των ΜμΕ με το νέο Ταμείο Μικροπιστώσεων - Εκδήλωση στην Τράπεζα της Ελλάδος

Στόχος η στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και η γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση και με οικοδεσπότη τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, εγκαινιάστηκε επισήμως το νέο Ταμείο Μικροπιστώσεων που διαχειρίζεται η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΕΑΤ).

Στον χαιρετισμό του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας σημείωσε ότι το νέο Ταμείο αποτελεί «ένα εργαλείο που μπορεί να μετατρέψει τις προκλήσεις σε ευκαιρίες δίνοντας ελπίδα και δύναμη σε ανθρώπους που τη χρειάζονται περισσότερο». Κάλεσε επίσης τους συναρμόδιους φορείς να συνεργαστούν για να διασφαλίσουν ότι «οι μικροχρηματοδοτήσεις θα συνεχίσουν να αποτελούν μοχλό κοινωνικής και οικονομικής προόδου, προσφέροντας όχι μόνο κεφάλαιο, αλλά και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης επεσήμανε ότι «η στήριξη της επιχειρηματικότητας είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Έμπρακτη απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι κάθε διαθέσιμο ευρώ που εξασφαλίσαμε από το ΕΣΠΑ και από το Ταμείο Ανάκαμψης, κατευθύνεται στην ενίσχυση των επενδύσεων και της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Με αποτέλεσμα η Ελλάδα να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της Ε.Ε., όχι μόνο ως προς την απορρόφηση των πόρων, αλλά και ως προς την επίτευξη των οροσήμων και των μεταρρυθμίσεων.

Ειδικότερα, μέσα από το σύνολο των χρηματοδοτικών και επενδυτικών εργαλείων που υλοποιούμε, και ειδικότερα μέσα από τα προγράμματα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, όπως το Ταμείο Μικροπιστώσεων, στοχεύουμε στην περαιτέρω ενίσχυση των ΜμΕ και της γυναικείας επιχειρηματικότητας, αλλά και στη διεύρυνση της περιμέτρου των επιχειρήσεων που έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό.

Μόνον έτσι θα στηριχθεί η βιώσιμη ανάπτυξη και η ανεργία θα συνεχίσει να μειώνεται. Μόνον έτσι θα επιτευχθεί η διπλή σύγκλιση με την υπόλοιπη Ευρώπη σε επίπεδο εισοδημάτων και η ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή στο σύνολο της χώρας».

Το Ταμείο συνολικού προϋπολογισμού 80 εκατ. ευρώ παρουσίασε η διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Ισμήνη Παπακυρίλλου, η οποία τόνισε ότι «το Ταμείο Μικροπιστώσεων παρέχεται για πρώτη φορά από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, με άτοκη χρηματοδότηση σε ποσοστό 60% για τη γενική επιχειρηματικότητα και 75% για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα». Παράλληλα υπογράμμισε ότι «πρόκειται για μια πλήρως ψηφιοποιημένη διαδικασία χρηματοδότησης που επιτρέπει σε κάθε μικρή επιχείρηση της χώρας -οπουδήποτε και αν βρίσκεται- να προχωρήσει σε αίτηση δανείου με βάση το επιχειρηματικό της σχέδιο».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι τρεις αδειοδοτημένοι από την Τράπεζα της Ελλάδος φορείς μικροπιστώσεων, που εκπροσωπήθηκαν από τους Σταμάτη Βελεγράκη CEO AFI, Νεοκλή Στάμκο CEO Microsmart και Κωνσταντίνο Μακέδο πρόεδρο του ΤΜΕΔΕ.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε ειδική συζήτηση για την γυναικεία επιχειρηματικότητα, στην οποία συμμετείχαν η υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Ελλάδος Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, ο γενικός γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ταμείου Συνοχής και Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου Γιώργος Ζερβός, η αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ και πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Γυναικών Επιχειρηματιών Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, και η σιευθύντρια Ερευνών της διαΝΕΟσις Φαίη Μακαντάση.

Αναφερόμενη στη σημασία που έχει η μικροχρηματοδότηση για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα η υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Ελλάδος Χριστίνα Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι «σκοπός είναι να αυξάνεται η συμμετοχή των γυναικών στην έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας, όχι όμως ως "επιχειρηματικότητα ανάγκης", αλλά και να διασφαλίζεται η διαχρονική επιτυχία και ανάπτυξη των επιχειρήσεων αυτών».

Από τις συζητήσεις και τις παρουσιάσεις κατέστη φανερό ότι το νέο Ταμείο αποσκοπεί στη στήριξη της πολύ μικρής επιχειρηματικότητας, με ιδιαίτερη έμφαση στη γυναικεία επιχειρηματικότητα, προσφέροντας νέες δυνατότητες ανάπτυξης, χρηματοδότησης και κοινωνικής συνοχής.

Το νέο Ταμείο απευθύνεται σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν έως 10 άτομα προσωπικό με ετήσιο τζίρο έως 900.000 ευρώ.

Με τη στήριξη του Ταμείου Μικροπιστώσεων, από τη λειτουργία του οποίου προβλέπεται ότι θα ενισχυθούν 3.300 επιχειρήσεις, εκ των οποίων 1.100 επιχειρήσεις στο πλαίσιο της γυναικείας επιχειρηματικότητας, τα Ιδρύματα Μικροχρηματοδοτήσεων θα χορηγούν δάνεια κεφαλαίου κίνησης και δάνεια για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων ύψους 3.000 – 25.000 ευρώ και διάρκειας 12-96 μηνών, με δυνατότητα περιόδου χάριτος έως 6 μήνες. Για τη χορήγηση των δανείων δεν θα λαμβάνονται εμπράγματες εξασφαλίσεις.

  • ΤΑΜΕΙΟ ΜΙΚΡΟΠΙΣΤΩΣΕΩΝ
  • ·
  • ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Θεοδωρικάκος: Με 370 εκατ. ευρώ στηρίζουμε την έρευνα και την καινοτομία
Θεοδωρικάκος: Με 370 εκατ. ευρώ στηρίζουμε την έρευνα και την καινοτομία 11/02/2025 - 19:01
Ευρωαγορές: Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι συναλλαγές της Τρίτης 11/02/2025 - 20:45
Ευρωαγορές: Με  θετικό πρόσημο έκλεισαν οι συναλλαγές της Τρίτης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Μoody's: Αναβάθμισε την Ελλάδα στην επενδυτική βαθμίδα Baa3 με σταθερές προοπτικές
    14/03/2025 - 23:48 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές την Παρασκευή
    14/03/2025 - 21:48 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΑΔΕ: Δεσμεύτηκε παράνομο φρέον 8,2 τόνων από Τουρκία - Eπιβλήθηκε πρόστιμο 2,9 εκατ. ευρώ
    14/03/2025 - 21:26 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Real Consulting: Πώληση 600.000 μετοχών από την One Dealer του Ν. Βαρδινογιάννη
    14/03/2025 - 20:24 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Διεθνής Έκθεση IDEX 2025: Δυναμική παρουσία της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
    14/03/2025 - 19:54 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Το Ευρωκοινοβούλιο απαγορεύει στους λομπίστες της Huawei την είσοδο στα κτίρια του
    14/03/2025 - 19:31 ΚΟΣΜΟΣ
  • Σύνοδος Κορυφής 20 και 21 Μαρτίου στις Βρυξέλλες - Τι θα συζητηθεί
    14/03/2025 - 19:04 ΚΟΣΜΟΣ
  • Aktor: Με Enterprise Value 32,4 εκατ. η εξαγορά του 51% της Sun Force One
    14/03/2025 - 18:45 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Προνοιακές παροχές από ΔΥΠΑ - ΟΠΕΚΑ: Από 15 Μαρτίου με προπληρωμένη κάρτα - Χρήσιμος οδηγός
    14/03/2025 - 18:26 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χρηματιστήριο Αθηνών: Εβδομαδιαία άνοδος 4,07%, κέρδη 15,24% από αρχές του 2025
    14/03/2025 - 18:06 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Boυλή: Κατατέθηκε το “mystreet”, η εφαρμογή καταγγελιών για την αυθαίρετη χρήση κοινόχρηστων χώρων
    14/03/2025 - 07:21 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Σαράντης: Νέες επενδύσεις 40 εκατ. ευρώ το 2025, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης
    14/03/2025 - 08:30 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Στις 11:00 ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός - Φαβορί για το υπουργείο Οικονομικών ο Πιερρακάκης
    14/03/2025 - 08:48 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση - Τα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου - Ολες οι αλλαγές
    14/03/2025 - 11:03 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Eurobank: Έναρξη πληρωμής μερίσματος, από 9 Μαΐου
    14/03/2025 - 10:21 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
AllStar Basket
AllStar Basket

Βεζένκοφ: “Η ομάδα αυτή έχει χτιστεί για να πάει μέχρι το τέλος”

15/03/2025 - 00:25
AllStar Basket
AllStar Basket

Μπαρτζώκας: “Δεν θυμάμαι να έχουμε κερδίσει τον Παναθηναϊκό και να μην έχει παραπονεθεί ο Αταμάν”

15/03/2025 - 00:14
Advertising.gr
Advertising.gr

Star: Το Cash or Trash σήμερα 14 Μαρτίου με τη Δέσποινα Μοιραράκη

14/03/2025 - 17:56
Advertising.gr
Advertising.gr

Mega: Το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» την Τετάρτη 19 Μαρτίου με τον Λάκη Λαζόπουλο

14/03/2025 - 17:50
CSRΝews.gr
CSRΝews.gr

ADUS: Στηρίζει τη δράση “No Food Waste” σε συνεργασία με το ΜΠΟΡΟΥΜΕ

14/03/2025 - 15:14
CSRΝews.gr
CSRΝews.gr

Nέα συσκευασία για το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑρρένΑ με έμφαση στη βιωσιμότητα

14/03/2025 - 15:00
FleetNews
FleetNews

Alfa Romeo Junior Ibrida Q4: Με ολοκαίνουργιο σύστημα τετρακίνησης

14/03/2025 - 07:58
FleetNews
FleetNews

Alpine: Νέος Οικονομικός Διευθυντής

14/03/2025 - 07:48
Estetica Hellas
Estetica Hellas

ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΣΤΟ ΤΡΙΧΩΤΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ SCALP SOLUTIONS HYDRATING SCALP & HAIR MASQUE

13/03/2025 - 09:04
Estetica Hellas
Estetica Hellas

Paris Fashion Week – Irene Angelopoulos – “AVATON”

12/03/2025 - 13:43
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2025 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo