Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, μεσοσταθμικά, το πασχαλινό τραπέζι
newsroom newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
09/04/2024 · 16:06

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, μεσοσταθμικά, το πασχαλινό τραπέζι

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι η εκτίμηση που υπάρχει για τις τιμές των αμνοεριφίων είναι ότι θα διαμορφωθούν κάτω από 10 ευρώ το κιλό ενώ τόνισε, πως συνεχίζονται, με αμείωτη ένταση, οι έλεγχοι σε όλο το εύρος της αγοράς.

«Θα εφαρμοστεί και φέτος του καλάθι του Πάσχα», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας μιλώντας στο realfm 97,8 ενώ πρόσθεσε ότι οι τιμές στα αμνοερίφια θα είναι ίδιες ή χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι.

Ο υπουργός ανέφερε ότι η εκτίμηση που υπάρχει για τις τιμές των αμνοεριφίων είναι ότι θα διαμορφωθούν κάτω από 10 ευρώ το κιλό ενώ τόνισε, πως συνεχίζονται, με αμείωτη ένταση, οι έλεγχοι σε όλο το εύρος της αγοράς.

Στο μεταξύ, για τιμές των κρεάτων ρωτήθηκε και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8. Όπως είπε: «Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο φέτος είναι ότι επειδή το Πάσχα των Καθολικών προηγήθηκε κατά πολύ του Ορθόδοξου, δεν συμπίπτει η ζήτηση, όπως συνέβαινε άλλες χρονιές και δημιουργούσε αυξημένη ζήτηση. Ωστόσο, κάθε χρόνο γνωρίζουμε πότε θα πέσει το Πάσχα και άρα γίνεται προγραμματισμός με μεγάλη χρονική απόσταση οπότε, δεν υπάρχουν και ιδιαίτερα προβλήματα στην αντιμετώπιση της ζήτησης. Φέτος οι τιμές θα είναι κατά τι καλύτερες σε σχέση με πέρυσι. Βέβαια, αυτή είναι η εικόνα που βλέπουμε αυτή τη στιγμή, χωρίς να μπορεί να προβλέψει κανείς τι θα γίνει μέσα σε δυο τρεις εβδομάδες. Ωστόσο φαίνεται από τα στοιχεία της αγοράς, καταρχήν, ότι υπάρχει μια καλύτερη εικόνα. Δείχνει μια εικόνα ασφάλειας σε ό,τι αφορά στις ποσότητες, στην επάρκεια των αγαθών. Οπότε θεωρούμε ότι φέτος, παρότι είμαστε σε μια πληθωριστική πίεση διεθνή και μάλιστα υπερδιετή πλέον, θα έχουμε τιμές οι οποίες ήταν οι ίδιες ή καλύτερες σε σχέση με πέρσι».

Το καλάθι του Πάσχα και του νονού

Μεσοσταθμικά, το πασχαλινό τραπέζι αναμένεται να μείνει στα ίδια επίπεδα με πέρσι, σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο.

«Υπάρχουν κάποια προϊόντα που θα είναι λίγο ψηλότερα, κάποια άλλα που θα είναι λίγο χαμηλότερα. Μεσοσταθμικά όμως θα είμαστε περίπου στις ίδιες τιμές. Αυτό που πρέπει να δούμε προσεκτικά είναι ότι όπως και πέρυσι έτσι και φέτος θα υπάρξουν ενέργειες και του υπουργείου σε συνεργασία με την υπόλοιπη αγορά. Θα έχουμε το πασχαλινό καλάθι και θα δούμε και ποιες άλλες ενέργειες θα έχουμε μέχρι το Πάσχα, οι οποίες θα βοηθήσουν κυρίως τους πιο ευάλωτους καταναλωτές που πλήττονται από την ακρίβεια να κάνουν καλύτερες αγορές. Κι εκεί, μέσα στο Καλάθι θα δούμε τιμές σίγουρα καλύτερες» είπε ο γενικός γραμματέας.

Για το πασχαλινό καλάθι, ο κ. Αναγνωστόπουλος σημείωσε ότι θα ξεκινήσει την Τετάρτη πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα και συμπλήρωσε: «Τότε ξεκινούν αυτές οι ενέργειες, ακριβώς για να έχει χρόνο ο κόσμος να κάνει τις αγορές του, αρκετά νωρίτερα από τη Μεγάλη Εβδομάδα. Ένα ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές την Μεγάλη Εβδομάδα είναι ότι ψωνίζουν τις τελευταίες μέρες, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένη ζήτηση τις τελευταίες μέρες και οι τιμές να τσιμπάνε κατά τι. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό οι καταναλωτές να προγραμματίζουν όσο μπορούν τις αγορές τους, να μην τις αφήνουν για την τελευταία στιγμή, διότι πολλές φορές επωμίζονται σημαντικά κόστη, τα οποία δεν θα επωμίζονταν εάν έκαναν λίγο νωρίτερα τις αγορές τους».

Ερωτηθείς αν θα δημιουργηθεί και φέτος το καλάθι του νονού, ανέφερε: «Υπάρχει συζήτηση με την αγορά, γιατί σκοπός των καλαθιών είναι να καταδεικνύουν προϊόντα που υπάρχουν στην αγορά και να είναι πολύ φτηνά, φθηνότερα σε σχέση με αυτό που συμβαίνει κατά μέσο όρο. Όμως, φαίνεται - ειδικά στη συγκεκριμένη κατηγορία - ότι οι τιμές έχουν αρχίσει και αποκλιμακώνεται πιο έντονα από ό,τι στα τρόφιμα. Επομένως, μπορεί να έχουμε μια καλύτερη εικόνα, θα το δούμε όμως με την αγορά, αν μπορεί να στηριχθεί αυτό το μέτρο».

Κρεοπώλες

Από την πλευρά του ο Βασίλης Ντεληφιλιππίδης, εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αττικής «Οι Ταξιάρχες», μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 ανέφερε για τις τιμές: «Κυμαινόμαστε στα ίδια περσινά επίπεδα ως προς τα πασχαλιάτικα κρέατα, που είναι τα αρνιά και τα κατσίκια. Ευελπιστούμε να παραμείνουμε σε αυτή τη φάση των τιμών, αρκεί να υπάρχει επάρκεια». Αυτή τη στιγμή, έναν μήνα πριν το Πάσχα οι τιμές είναι ακριβώς ίδιες με τις περσινές, σημείωσε ο ίδιος.

Ερωτηθείς τι μπορεί να επηρεάσει τις τιμές στα κρέατα, ο κ. Ντεληφιλιππίδης εξήγησε πως είναι πολλοί οι παράγοντες. Όπως είπε: «Αν υπάρχουν ελλείψεις στα ντόπια αρνιά, βέβαια, η ζήτηση θα καλυφθεί με εισαγόμενα, αλλά ως ένα σημείο θα καλυφθεί η ζήτηση, γιατί είναι και μικρή φέτος».

Η ελληνική παραγωγή έγινε προγραμματισμένα και για τις εξαγωγές αλλά και για την ντόπια αγορά. Το θέμα είναι πόση αγοραστική δύναμη έχει ο καταναλωτής. Γιατί, αυτό που παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια μέσα στα καταστήματά μας είναι ότι, κατά οικογένεια ελαχιστοποιούνται τα κιλά. Αυτό το βλέπουμε γιατί εμείς μετράμε τη δουλειά μας μέσω κιλών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ντεληφιλιππίδης.

Όσο για το κόστος στα αμνοερίφια, υπάρχει ένα εύρος τιμών, σημείωσε, από 9 ευρώ μέχρι και 14, αναλόγως την ποιότητα, την προέλευση, το βάρος. «Είναι θέματα τεχνικά, τα οποία ο απλός καταναλωτής δεν μπορεί να τα ξέρει. Απλά να εμπιστευτεί τον πραγματικό επαγγελματία, τον κρεοπώλη του» είπε καταλήγοντας ο ίδιος.

Σε καθοδική πορεία ο πληθωρισμός στα τρόφιμα

Ο γενικός γραμματέας αναφερόμενος, γενικότερα, στην πορεία του πληθωρισμού στα τρόφιμα είπε: «Αν εξαιρέσει κανείς κάποια προϊόντα στα οποία υπάρχει πρόβλημα, όπως για παράδειγμα στο ελαιόλαδο που γνωρίζουμε όλοι ότι η ζήτηση παραμένει ίδια, αλλά δυστυχώς η προσφορά, δηλαδή η παραγωγή του ελαιόλαδου, είναι πολύ χαμηλότερη τα τελευταία δύο χρόνια, κυρίως στην Ισπανία, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, φαίνεται ότι ο πληθωρισμός έχει αρχίσει και σταθεροποιείται και στα τρόφιμα, έχει αρχίσει και δείχνει καθοδική πορεία - και διεθνώς και στην Ελλάδα - και η πορεία δείχνει ότι η σταθεροποίηση αυτή θα συνεχιστεί. 'Αρα γενικώς θα βλέπουμε τιμές οι οποίες δεν θα έχουν μεγάλη απόσταση από τις αντίστοιχες περσινές στα περισσότερα προϊόντα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι το θέμα της ακρίβειας και το θέμα των αυξήσεων τιμών έχει εκλείψει παντελώς. Όμως, είμαστε σε μια καλύτερη εικόνα σε σχέση με πέρσι» επισήμανε ο γενικός γραμματέας.

  • ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
  • ·
  • ΤΙΜΕΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

NBA All-Star Game 2026: Για 10η σερί χρονιά βασικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο! (vid)

All Content

Η ΑΓΕΧ 93-88 τον Κόροιβο, παρά το τριπλ-νταμπλ του Κένταλ Σμιθ (gallery)

All Content - BusinessNews.gr

Η άμυνα ως νέο επιχειρηματικό Eldorado - Οι επενδύσεις METLEN και THEON

All Content - BusinessNews.gr

ΑΑΔΕ: Αυτόματη προσυμπλήρωση δηλώσεων για 2 εκατ. φορολογούμενους το 2026

All Content - BusinessNews.gr

Στεγαστικό: 29 παρεμβάσεις διετίας 2025-2026 συνολικού ύψους 2,6 δισ. ευρώ

All Content

Lidl Ελλάς: Νέα καμπάνια αναδεικνύει επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ για τα παιδιά και την πολιτική προστασία

All Content

jetdrops: Social Media partner για την Visa στην Ελλάδα

FleetNews

Toyota – Sumitomo: Συνεργασία για μπαταρίες

FleetNews

Stellantis: Παγκόσμιος Επικεφαλής Παραγωγής

FleetNews

Mercedes-Benz eIntouro: Στην Busworld Europe

All Content

Η απάντηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

All Content

Αταμάν: «Eπικίνδυνη ομάδα η Μπασκόνια» - Ξανά εκτός Ναν-Μήτογλου, επιστρέφει ο Ρογκαβόπουλος

All Content - BusinessNews.gr

Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία - Τουλάχιστον 39 οι νεκροί, δεκάδες τραυματίες

All Content - BusinessNews.gr

ΕKT: Γιατί επιμένει ο πληθωρισμός τροφίμων στην Ευρώπη – Οι παράγοντες που οδηγούν σε αυξήσεις

All Content - BusinessNews.gr

Μαγνήτης επενδυτικών κεφαλαίων τα Αμοιβαία Κεφάλαια - Οι πρωταγωνιστές της αγοράς

FleetNews

Nissan: Αυτόνομη υπηρεσία μετακίνησης – Πιλοτικό πρόγραμμα στη Γιοκοχάμα

FleetNews

Στα σκαριά Κινεζική παραγωγή στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

ΕΑΤ: Δωρεάν ψηφιακό εργαλείο για τις ελληνικές ΜμΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων από το Youth Empowered

CSRΝews.gr

Stoiximan: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” με νέες δράσεις και συνεργασίες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Χρηματιστήριο: Στις 1.414,04 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με άνοδο 0,91%
Χρηματιστήριο: Στις 1.414,04 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με άνοδο 0,91% 09/04/2024 - 15:32
Παπαθανάσης: Είμαστε πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στην επίτευξη ορόσημων του Ταμείου Ανάκαμψης 09/04/2024 - 17:43
Παπαθανάσης: Είμαστε πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στην επίτευξη ορόσημων του Ταμείου Ανάκαμψης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Eurogroup - Πιερρακάκης: Πρέπει να επιστρέψουμε σε έναν δρόμο βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης και δυναμισμού
    19/01/2026 - 21:47 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Μητσοτάκης: Προτεραιότητα οι αυξήσεις μισθών αντί για μειώσεις έμμεσων φόρων
    19/01/2026 - 21:22 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • To γερμανικό «βραβείο Καρλομάγνου» στον Μάριο Ντράγκι
    19/01/2026 - 20:38 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ευρωαγορές: Με πτώση έκλεισαν οι συναλλαγές της Δευτέρας
    19/01/2026 - 20:01 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Συνάντηση Σταύρου Παπασταύρου με την ΠΟΜΙΔΑ - Τι συζητήθηκε
    19/01/2026 - 19:36 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Πέθανε ο κορυφαίος ιταλός σχεδιαστής μόδας Βαλεντίνο
    19/01/2026 - 19:13 LIFESTYLE
  • ΗΠΑ: Δεν κάνω πίσω στους δασμούς, λέει ο Τραμπ - Κρατά κλειστά τα χαρτιά του για τη Γροιλανδία
    19/01/2026 - 18:52 ΚΟΣΜΟΣ
  • Συμφωνία για την πώληση της σερβικής βιομηχανίας πετρελαίου (NIS) στην ουγγρική MOL
    19/01/2026 - 18:32 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Τετράωρη σύσκεψη Μητσοτάκη με αγρότες: Στο τραπέζι ρεύμα, καύσιμα και επιδοτήσεις
    19/01/2026 - 18:10 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΕΒ: Διοργάνωση ψηφιακής εκδήλωσης «Ελλάδα 2030: Μειώνοντας το Ψηφιακό Χάσμα, Χτίζοντας Ανταγωνιστικότητα»
    19/01/2026 - 17:55 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Η άμυνα ως νέο επιχειρηματικό Eldorado - Οι επενδύσεις METLEN και THEON
    19/01/2026 - 07:21 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΑΔΕ: Αυτόματη προσυμπλήρωση δηλώσεων για 2 εκατ. φορολογούμενους το 2026
    19/01/2026 - 08:15 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Alpha Bank: Εθελούσια έξοδος για ρόλους που επηρεάζονται από τον ψηφιακό μετασχηματισμό
    19/01/2026 - 11:27 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία - Τουλάχιστον 39 οι νεκροί, δεκάδες τραυματίες
    19/01/2026 - 07:58 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ελληνική καινοτομία από ΙΟΝ και PHEE: Υπολείμματα κακάο γίνονται υλικά και χρηστικά αντικείμενα
    19/01/2026 - 08:31 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

NBA All-Star Game 2026: Για 10η σερί χρονιά βασικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο! (vid)

19/01/2026 - 19:27
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

ΠΑΟΚ: Χωρίς Τίμι Άλεν στη Σλοβακία για τον αγώνα με την Πριέβιντζα

19/01/2026 - 19:10
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

OpenΑΙ: Δοκιμαστική προβολή διαφημίσεων στο ChatGPT

19/01/2026 - 15:47
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Νέα εποχή για τον ΟΠΑΠ: Ξεκίνησε επίσημα το rebranding σε Allwyn

19/01/2026 - 15:47
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Tριπλή πιστοποίηση ISO για την ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε

19/01/2026 - 15:14
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η Ιωάννα Καρέλια θα στηρίξει αθλητές μέσω προγράμματος της ΕΟΕ «Υιοθετήστε έναν Αθλητή στο Δρόμο για το Λος Αντζελες»

19/01/2026 - 14:19
FleetNews
fleetnews.gr

Άνοδος +5,2% στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου

19/01/2026 - 07:59
FleetNews
fleetnews.gr

Μείωση τιμής κατά 4.000 ευρώ για το Audi A3 S line TFSI 150ps

19/01/2026 - 06:18
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Η LE ROUGE FRANÇAIS – από την The White Tree -κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα

18/01/2026 - 16:22
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Best Hair International” στα Hair & Beauty Global Awards στην Ιταλία”

14/01/2026 - 15:08
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo