Τρίτη, 16 Ιουνίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
ΕΦΚΑ: Πώς θα γίνει η επιστροφή εισφορών σε δημόσιους υπαλλήλους (εγκύκλιος)
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
31/08/2023 · 09:12

ΕΦΚΑ: Πώς θα γίνει η επιστροφή εισφορών σε δημόσιους υπαλλήλους (εγκύκλιος)

Τη διαδικασία επιστροφής εισφορών που δεν έπρεπε να έχουν κρατηθεί, σε δημόσιους υπαλλήλους ξεκαθαρίζει εγκύκλιος του ΕΦΚΑ.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Ως αχρεωστήτως καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές νοούνται τα χρηματικά ποσά που καταβάλλονται στον e-Ε.Φ.Κ.Α., για οποιαδήποτε αιτία, και για τα οποία, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, δεν προκύπτει υποχρέωση καταβολής τους.

Ενδεικτικά, περιπτώσεις για τις οποίες η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών χαρακτηρίζεται ως "αχρεώστητη" αποτελούν η καταβολή εισφορών πέραν του ανωτάτου ορίου ασφαλιστέων αποδοχών (πλαφόν), η καταβολή εισφορών για αποδοχές, τμήματα αποδοχών και για πρόσθετες αμοιβές-αποζημιώσεις, για τις οποίες ρητά προβλέπεται η μη καταβολή εισφορών, η καταβολή εισφορών πέραν της νόμιμης βάσης υπολογισμού, οι εισφορές που προκύπτουν ως υπερβάλλουσες των οφειλομένων από μεταβολή του χρόνου ασφάλισης, των πακέτων κάλυψης ή της ιδιότητας των ασφαλισμένων/ασφαλισθέντων πριν την 1/1/1993 (παλαιοί ασφαλισμένοι) ή μετά την 1/1/1993 (νέοι ασφαλισμένοι), κ.λ.π.

Κατ' εξαίρεση, δεν θεωρούνται αχρεωστήτως καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές χρηματικά ποσά που έχουν καταβληθεί σε περιπτώσεις που προκύπτει ακύρωση χρόνου λόγω δόλιας ή εικονικής ασφάλισης.

Ο συμψηφισμός με οφειλή και η επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών ασφαλιστικών εισφορών αφορούν σε χρηματικά ποσά που έχουν καταβληθεί υπέρ των κλάδων ασφάλισης του e-Ε.Φ.Κ.Α., καθώς και σε χρηματικά ποσά που έχουν εισπραχθεί αχρεωστήτως από τον e-Ε.Φ.Κ.Α. υπέρ του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., του τ. Ο.Α.Ε.Δ (νυν Δ.ΥΠ.Α.), καθώς και οποιουδήποτε άλλου φορέα, για τον οποίο ο e-Ε.Φ.Κ.Α. συνεισπράττει εισφορές.

Με την παρούσα εγκύκλιο παρέχονται οδηγίες για τη διαχείριση των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί από 01/01/2017 και εφεξής από δικαιούχους μόνιμους υπαλλήλους του Δημοσίου Τομέα ή για λογαριασμό αυτών, και από δικαιούχους φορείς απασχόλησής τους και καθορίζεται η διαδικασία συμψηφισμού και επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών στο Δημόσιο μέχρι 31/12/2016 και στον e-Ε.Φ.Κ.Α. από 01/01/2017 μέχρι 31/12/2019, του κλάδου Κύριας Σύνταξης.

Για την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών που αφορούν στους λοιπούς κλάδους (επικουρικής ασφάλισης, εφάπαξ παροχών και υγειονομικής περίθαλψης), όπως επίσης και για την επιστροφή εισφορών που καταβλήθηκαν από 01/01/2020 και εφεξής, θα ακολουθήσουν νεότερες οδηγίες, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων ελέγχων.

Συμψηφισμός και επιστροφή

Με την κοινοποιούμενη Απόφαση εντάσσονται στη διαδικασία συμψηφισμού και επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών και οι απαιτήσεις ασφαλισμένων που απασχολούνται στο Δημόσιο Τομέα με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου, καθώς και αυτές των εργοδοτών του Δημοσίου Τομέα, κατόπιν σχετικής αιτήσεώς τους, ενώ καθορίζεται η διαδικασία συμψηφισμού και επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθεισών στον ε-ΕΦΚΑ ασφαλιστικών εισφορών.

Πεδίο εφαρμογής

Τα προβλεπόμενα στις οικείες διατάξεις έχουν εφαρμογή:

- Σε περιπτώσεις που προκύπτει επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών σύμφωνα με τα προηγούμενα και η σχετική αξίωση έχει γεννηθεί ή θα γεννηθεί μετά την 1/1/2017.

- Σε εκκρεμείς αιτήσεις επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών οι οποίες έχουν υποβληθεί στους ενταχθέντες β-Ε.Φ.Κ.Α. ασφαλιστικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Δημοσίου, μέχρι 31/12/2016, ή στον e-Ε.Φ.Κ.Α. από 1/1/2017, και βρίσκονται σε οποιοδήποτε στάδιο της διοικητικής διαδικασίας.

Οι απαιτήσεις από αχρεωστήτως καταβληθείσες εισφορές δεν πρέπει να έχουν υποπέσει σε παραγραφή κατά την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αιτήσεως. Οι οι απαιτήσεις από αχρεωστήτως καταβληθείσες εισφορές υπόκεινται σε πενταετή παραγραφή. Επομένως είναι απαιτητό το ποσό των εισφορών που καταβλήθηκε αχρεώστητα κατά την τελευταία πενταετία πριν από την υποβολή της αιτήσεως για επιστροφή αυτών.

Επιπρόσθετα, οι αχρεωστήτως καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές κύριας σύνταξης έως 31/12/2016 στο Δημόσιο και από 1/1/2017 έως 31/12/2019 στον e-Ε.Φ.Κ.Α., επιστρέφονται από τον e-Ε.Φ.Κ.Α., σύμφωνα με τη διαδικασία των προηγουμένων άρθρων, κατόπιν σχετικής βεβαίωσης που εκδίδεται από τους οικείους εκκαθαριστές μισθοδοσίας.

Από 1.1.2017 οι τακτικοί και μετακλητοί υπάλληλοι και λειτουργοί του Δημοσίου, οι τακτικοί και μετακλητοί υπάλληλοι και λειτουργοί της Βουλής, των Ν.Π.Δ.Δ. και των ΟΤΑ α' και β' βαθμίδας, οι ιερείς και οι υπάλληλοι των εκκλησιαστικών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, καθώς και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος, από την έναρξη ισχύος του ανωτέρω νόμου υπάγονται για κύρια σύνταξη στο ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό καθεστώς του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.).

Διεκπεραίωση αιτήσεων επιστροφής

Με την παρούσα εγκύκλιο παρέχονται οδηγίες για τη διεκπεραίωση αιτήσεων επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών κύριας σύνταξης, μισθωτών ασφαλισμένων και εργοδοτών του Δημοσίου Τομέα, οι οποίες έχουν καταβληθεί στο Δημόσιο έως 31/12/2016 και στον e-Ε.Φ.Κ.Α. από 1/1/2017 και εφεξής, και αφορούν σε χρονικό διάστημα έως 31/12/2019.

Για απαιτήσεις μισθωτών ασφαλισμένων και εργοδοτών, κατά το μέρος που αφορούν στους λοιπούς κλάδους ασφάλισης (επικουρικής ασφάλισης, υγειονομικής περίθαλψης και εφάπαξ παροχών), καθώς επίσης και για τις αιτήσεις (ασφαλισμένων και εργοδοτών) που αφορούν στο χρονικό διάστημα από 1/1/2020 και εφεξής, κατά το οποίο έχει εφαρμογή η Α.Π.Δ. Δημοσίου, θα δοθούν οδηγίες όπως προαναφέρθηκε.

Οι ήδη υποβληθείσες αιτήσεις επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών θα διαβιβαστούν στις κατά τόπο αρμόδιες Τοπικές Διευθύνσεις του e-Ε.Φ.Κ.Α., στη χωρική αρμοδιότητα των οποίων εντάσσεται ο φορέας ή η Υπηρεσία απασχόλησης των δικαιούχων ασφαλισμένων και των εργοδοτών.

Η διαδικασία διεκπεραίωσης εκκρεμών αιτήσεων επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών κύριας σύνταξης, μισθωτών ασφαλισμένων και εργοδοτών του Δημοσίου Τομέα, που αφορούν στο χρονικό διάστημα έως 31/12/2019, καθώς και των αιτήσεων που θα υποβληθούν για το ίδιο χρονικό διάστημα από την κοινοποίηση της παρούσας και εφεξής, περιλαμβάνει κατά στάδιο την ακόλουθη ροή εργασιών:

Υποβολή αίτησης

Για την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών ασφαλιστικών εισφορών στις περιπτώσεις μισθωτών ασφαλισμένων, υποβάλλεται σχετική αίτηση από τον δικαιούχο των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών, ασφαλισμένο ή και εργοδότη. Στην αίτηση αυτή (επισυνάπτονται υποδείγματα) θα πρέπει, προκειμένου για ασφαλισμένο δικαιούχο, να αναφέρονται οι κλάδοι ασφάλισης, για τους οποίους χώρησε η αχρεώστητη καταβολή, το χρονικό διάστημα, καθώς και η αιτία με περιληπτική περιγραφή. Επίσης θα πρέπει να σημειώνεται η σχέση εργασίας του δικαιούχου (μόνιμος υπάλληλος, ΙΔΑΧ, ΙΔΟΧ κ.λ.π.).

Στην αίτηση που θα υποβάλλεται από δικαιούχους εργοδότες θα πρέπει να αναφέρεται η νομική μορφή (Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α. κ.λ.π.), καθώς και η Υπηρεσία και ο τόπος απασχόλησης του ασφαλισμένου, για τον οποίο εχώρησε η αχρεώστητη καταβολή, ειδικά όταν πρόκειται για αποκεντρωμένη περιφερειακή Υπηρεσία του Φορέα.

Αρμόδια Τοπική Δ/νση του e-Ε.Φ.Κ.Α. για την υποβολή της αίτησης για την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών και την έκδοση σχετικής απόφασης, ορίζεται η Τοπική Δ/νση στην ασφαλιστική - χωρική αρμοδιότητα της οποίας έχει την έδρα του ο εργοδότης - φορέας του δικαιούχου ασφαλισμένου.

Στις περιπτώσεις ωστόσο φορέων - εργοδοτών, οι οποίοι λειτουργούν αποκεντρωμένα και με μεγάλο αριθμό Περιφερειακών Υπηρεσιών - Παραρτημάτων, θα είναι δυνατή η παραλαβή των αιτήσεων και εν συνεχεία η έκδοση των σχετικών αποφάσεων από τις Τοπικές Δ/νσεις, στην ασφαλιστική περιοχή των οποίων παρασχέθηκε ή παρέχεται η απασχόληση του δικαιούχου.

Η μεταφορά της αρμοδιότητας εν προκειμένω θα αποφασίζεται και θα γνωστοποιείται από την Γενική Δ/νση Εισφορών.

  • ΕΦΚΑ
  • ·
  • ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
  • ·
  • ΕΙΣΦΟΡΕΣ
  • ·
  • ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Παναθηναϊκός: Κάνει «all in» για την επιστροφή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς

All Content

Γιαννακόπουλος για Αταμάν: «Σε ευχαριστώ που πίστεψες στο όνειρό μου»

All Content - BusinessNews.gr

Στην Ελλάδα (μέσω Μάλτας) η Poltronesofà – Πού άνοιξε το πρώτο κατάστημα της ιταλικής αλυσίδας επίπλων

All Content - BusinessNews.gr

Chevron: Αποκτά το 70% του Block 10 στον Κυπαρισσιακό Κόλπο και αναλαμβάνει ρόλο operator

All Content - BusinessNews.gr

Euronext Athens: «Πράσινο φως» για την εισαγωγή της Attica Πολυκαταστήματα στην Κύρια Αγορά

All Content

Unlimited Creativity: Νέα καμπάνια της GSK Ελλάδος για τον διά βίου εμβολιασμό

All Content

White Square 2026: Δυο βραβεία για την Ogilvy Greece

FleetNews

Νέος τιμοκατάλογος Audi – Δείτε τις τιμές για όλα τα μοντέλα

FleetNews

BMW Motorrad: Νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης

FleetNews

Βιοκαύσιμα: Η παγκόσμια ζήτηση θα αυξηθεί έως 70% το 2030

All Content

Στον ΠΑΟΚ ο Νικ Καλάθης! (pics)

All Content

Άρης: Στην κυκλοφορία τα εισιτήρια διαρκείας της σεζόν 2026-27

All Content - BusinessNews.gr

Metlen: Νέα φωτοβολταϊκά έργα στο Ηνωμένο Βασίλειο σε συνεργασία με την Elgin

All Content - BusinessNews.gr

Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,6 δισ. ευρώ στο πεντάμηνο - Πώς κινήθηκαν τα έσοδα

All Content - BusinessNews.gr

Έρχεται το ΜΙΔΑ: Με ένα κλικ η περιουσία των Ελλήνων στην οθόνη της ΑΑΔΕ - Ηλεκτρονικός φάκελος για κάθε ακίνητο

FleetNews

Νέα γενιά Toyota Hilux: Η «εξηλεκτρισμένη» εξέλιξη ενός θρύλου

FleetNews

Μέση ημερήσια απώλεια 1.350 ευρώ από την ακινητοποίηση van

CSRΝews.gr

Γρηγόρης: Great Place to Work για τέταρτη συνεχή χρονιά

CSRΝews.gr

Η Ευβοϊκή Ζύμη υποδέχθηκε τα παιδιά του Ιδρύματος Χατζηκώνστα σε μια ημέρα δημιουργίας και μάθησης

CSRΝews.gr

Metlen: Νέα φωτοβολταϊκά έργα στο Ηνωμένο Βασίλειο σε συνεργασία με την Elgin

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Τέλος χρόνου για την υποβολή τους
Φορολογικές δηλώσεις 2023: Τέλος χρόνου για την υποβολή τους 31/08/2023 - 08:16
Χρηματιστήριο: Ανοιγμα με άνοδο 0,40%, στις 1.322 μονάδες - Κέρδη για τράπεζες, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, Jumbo 31/08/2023 - 11:03
Χρηματιστήριο: Ανοιγμα με άνοδο 0,40%, στις 1.322 μονάδες - Κέρδη για τράπεζες, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, Jumbo

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • S&P: Αξιολόγηση "BBB+" έλαβε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών - Σταθερό το outlook
    16/06/2026 - 08:19 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΑΔΕ: Ελεγχοι σε φορολογικές δηλώσεις μισθωτών και συνταξιούχων - Τι ψάχνουν οι ελεγκτές της Εφορίας
    16/06/2026 - 07:58 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Τα Στενά του Ορμούζ θα είναι «εντελώς ανοικτά» την Παρασκευή, διαβεβαιώνει ο Ντόναλντ Τραμπ
    16/06/2026 - 07:41 ΚΟΣΜΟΣ
  • Στην Ελλάδα (μέσω Μάλτας) η Poltronesofà – Πού άνοιξε το πρώτο κατάστημα της ιταλικής αλυσίδας επίπλων
    16/06/2026 - 07:15 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • THEON και Safran Electronics & Defense προχωρούν στη δημιουργία κοινοπραξίας για ηλεκτρο-οπτικά συστήματα drones
    15/06/2026 - 21:54 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Δημήτρης Μαρκόπουλος: "Δεν προβλέπεται να δοθεί 13η σύνταξη και μισθός στους δημόσιους υπάλληλους "
    15/06/2026 - 21:29 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Αεροπορικά ταξίδια στην ΕΕ: Τι αλλάζει για καθυστερήσεις, αποζημιώσεις και χειραποσκευές
    15/06/2026 - 21:11 ΚΟΣΜΟΣ
  • Δημοσκόπηση ALCO: Άνοδος για τη ΝΔ, δεύτερο κόμμα η ΕΛΑΣ του Τσίπρα, απώλειες για το ΠΑΣΟΚ
    15/06/2026 - 20:16 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ευρωαγορές: Με κέρδη το κλείσιμο της Δευτέρας και φόντο τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν
    15/06/2026 - 19:49 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΗΠΑ-Ιράν: Ο πρόεδρος Τραμπ και ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου υπέγραψαν το μνημόνιο κατανόησης
    15/06/2026 - 19:19 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • «Ανακαινίζω-Νοικιάζω 2026»: Ανοίγει η πλατφόρμα - Πότε υποβάλλονται οι αιτήσεις, ποιες κατοικίες εντάσσονται
    15/06/2026 - 09:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Έρχεται το ΜΙΔΑ: Με ένα κλικ η περιουσία των Ελλήνων στην οθόνη της ΑΑΔΕ - Ηλεκτρονικός φάκελος για κάθε ακίνητο
    15/06/2026 - 08:53 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,6 δισ. ευρώ στο πεντάμηνο - Πώς κινήθηκαν τα έσοδα
    15/06/2026 - 10:13 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΟΤ: Υλοποιεί έρευνα αγοράς σε δέκα ευρωπαϊκές χώρες
    15/06/2026 - 10:59 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Τώρα ίσως είναι η καλύτερη στιγμή να αποκτήσετε το επόμενο μεταχειρισμένο αυτοκίνητό σας
    15/06/2026 - 09:00 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Σoρτς αντί Μοντέρο στη Βαλένθια

16/06/2026 - 05:05
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ελπίζει σε τουλάχιστον μία ακόμη σεζόν στο NBA

15/06/2026 - 20:37
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η Fox εξαγοράζει την Roku έναντι 22 δισ. δολαρίων

15/06/2026 - 14:29
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Γρηγόρης: Great Place to Work για τέταρτη συνεχή χρονιά

15/06/2026 - 14:29
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Γρηγόρης: Great Place to Work για τέταρτη συνεχή χρονιά

15/06/2026 - 14:23
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η Ευβοϊκή Ζύμη υποδέχθηκε τα παιδιά του Ιδρύματος Χατζηκώνστα σε μια ημέρα δημιουργίας και μάθησης

15/06/2026 - 12:43
FleetNews
fleetnews.gr

Νέος τιμοκατάλογος Audi – Δείτε τις τιμές για όλα τα μοντέλα

15/06/2026 - 05:08
FleetNews
fleetnews.gr

BMW Motorrad: Νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης

15/06/2026 - 05:02
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Amoa Skin”

10/06/2026 - 15:32
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

SUMMER LOOK 2026: Η “Artego Hellas” εντυπωσίασε beauty influencers & επώνυμους καλεσμένους στο “Summer Hair Color Trends” σεμινάριο της

10/06/2026 - 15:25
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo