Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
ΤτΕ: Στα 14,2 δισ. οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στο εννεάμηνο
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20/11/2018 · 02:00

ΤτΕ: Στα 14,2 δισ. οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στο εννεάμηνο

Το Σεπτέμβριο του 2018, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών κατέγραψε πλεόνασμα 551 εκατ. ευρώ,μειωμένο κατά 428 εκατ. ευρώ σε σχέση με εκείνο του ίδιου μήνα του 2017 λόγω της επιδείνωσης του ισοζυγίου αγαθών. Το ισοζύγιο υπηρεσιών και τα ισοζύγια πρωτογενών και δευτερογενών εισοδημάτων παρουσίασαν βελτίωση.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Το Σεπτέμβριο του 2018, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών κατέγραψε πλεόνασμα 551 εκατ. ευρώ,μειωμένο κατά 428 εκατ. ευρώ σε σχέση με εκείνο του ίδιου μήνα του 2017 λόγω της επιδείνωσης του ισοζυγίου αγαθών. Το ισοζύγιο υπηρεσιών και τα ισοζύγια πρωτογενών και δευτερογενών εισοδημάτων παρουσίασαν βελτίωση.

Οπως αναφέρει η Τράπεζα της Ελλάδος, το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών αυξήθηκε κυρίως λόγω της επιδείνωσης του ισοζυγίου καυσίμων. Σημειώνεται ότι σε σταθερές τιμές οι συνολικές εξαγωγές αγαθών μειώθηκαν κατά 1,8% (οι εξαγωγές αγαθών χωρίς καύσιμα αυξήθηκαν κατά 3,2%) και οι συνολικές εισαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 11,3% (οι εισαγωγές αγαθών χωρίς καύσιμα αυξήθηκαν κατά 8%).

Το πλεόνασμα του ισοζυγίου υπηρεσιών παρουσίασε άνοδο λόγω πρωτίστως της βελτίωσης του ισοζυγίου μεταφορών, καθώς οι καθαρές εισπράξεις από θαλάσσιες μεταφορές αυξήθηκαν κατά 29%, και δευτερευόντως λόγω του ταξιδιωτικού ισοζυγίου. Όσον αφορά το τελευταίο, οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών, το Σεπτέμβριο του 2018, αυξήθηκαν κατά 4,9% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2017, ενώ οι αντίστοιχες εισπράξεις έμειναν σχεδόν αμετάβλητες.

Ειδικότερα, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το Σεπτέμβριο ανήλθαν στα 2,44 δισ. ευρώ έναντι 2,43 δισ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ στο εννεάμηνο, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις ανήλθαν στα 14,2 δισ. ευρώ, από 13 δισ. ευρώ πέρυσι.

Η βελτίωση των ισοζυγίων πρωτογενών και δευτερογενών εισοδημάτων οφείλεται αντίστοιχα στην αύξηση των καθαρών εισπράξεων από τα λοιπά πρωτογενή εισοδήματα και στη μείωση των καθαρών πληρωμών της γενικής κυβέρνησης.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2018, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών εμφάνισε έλλειμμα 1,3 δισεκ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 228 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο του 2017. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην επιδείνωση των ισοζυγίων αγαθών και πρωτογενών εισοδημάτων, η οποία όμως αντισταθμίστηκε μερικώς από τη βελτίωση κυρίως του ισοζυγίου υπηρεσιών και δευτερευόντως του ισοζυγίου δευτερογενών εισοδημάτων.

Η διεύρυνση του ελλείμματος του ισοζυγίου αγαθών κατά 1,8 δισεκ. ευρώ οφείλεται κυρίως στην αύξηση των καθαρών πληρωμών για εισαγωγές καυσίμων. Αυξημένο σε μικρότερο βαθμό ήταν και το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών χωρίς καύσιμα, αν και οι σχετικές εξαγωγές αυξήθηκαν με ρυθμό 11,9% (11,0% σε σταθερές τιμές), ο οποίος ήταν ταχύτερος από το ρυθμό αύξησης των αντίστοιχων εισαγωγών (9,3% και 9,2% σε τρέχουσες και σταθερές τιμές, αντίστοιχα). Ωστόσο, οι εισαγωγές ως απόλυτο μέγεθος αυξήθηκαν περισσότερο από τις εξαγωγές.

Το πλεόνασμα του ισοζυγίου υπηρεσιών αυξήθηκε κατά 776 εκατ. ευρώ λόγω της βελτίωσης του ταξιδιωτικού ισοζυγίου και του ισοζυγίου μεταφορών, ενώ το ισοζύγιο λοιπών υπηρεσιών επιδεινώθηκε σημαντικά. Ειδικότερα, οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών και οι αντίστοιχες εισπράξεις σημείωσαν άνοδο κατά 10,3% και 9,1% αντίστοιχα. Επίσης, άνοδο κατά 12,6% σημείωσαν και οι εισπράξεις από θαλάσσιες μεταφορές.

Τέλος, το ισοζύγιο πρωτογενών εισοδημάτων κατέγραψε έλλειμμα, μεγαλύτερο σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2017, κυρίως λόγω αύξησης των καθαρών πληρωμών για τόκους, μερίσματα και κέρδη, ενώ το έλλειμμα του ισοζυγίου δευτερογενών εισοδημάτων περιορίστηκε λόγω της βελτίωσης του ισοζυγίου της γενικής κυβέρνησης.

Ισοζύγιο Κεφαλαίων

Το Σεπτέμβριο του 2018, το ισοζύγιο κεφαλαίων κατέγραψε μεγαλύτερο έλλειμμα σε σύγκριση με εκείνο του Σεπτεμβρίου του 2017, λόγω αύξησης των καθαρών πληρωμών των εκτός γενικής κυβέρνησης τομέων. Την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2018, το πλεόνασμα ήταν μικρότερο από το αντίστοιχο του 2017.

Συνολικό Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών και Κεφαλαίων

Το Σεπτέμβριο του 2018, το συνολικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και κεφαλαίων (το οποίο αντιστοιχεί στις ανάγκες της οικονομίας για χρηματοδότηση από το εξωτερικό) κατέγραψε πλεόνασμα 434 εκατ. ευρώ, μικρότερο κατά 524 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο του Σεπτεμβρίου του 2017. Για την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2018, το συνολικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και κεφαλαίων παρουσίασε έλλειμμα 1,1 δισεκ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 581 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο του 2017.

Ισοζύγιο Χρηματοοικονομικών Συναλλαγών

Το Σεπτέμβριο του 2018, δεν παρατηρήθηκαν αξιόλογες μεταβολές στην κατηγορία των άμεσων επενδύσεων.

Στις επενδύσεις χαρτοφυλακίου, η καθαρή αύξηση των απαιτήσεων των κατοίκων έναντι του εξωτερικού οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στην αύξηση (κατά 705 εκατ. ευρώ) των τοποθετήσεών τους σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια του εξωτερικού. Η καθαρή αύξηση των υποχρεώσεών τους έναντι του εξωτερικού οφείλεται κυρίως στη αύξηση (κατά 1,2 δισεκ. ευρώ) των τοποθετήσεων μη κατοίκων σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου.

Στην κατηγορία των λοιπών επενδύσεων, η καθαρή αύξηση των απαιτήσεων των κατοίκων έναντι του εξωτερικού οφείλεται κυρίως στη στατιστική προσαρμογή που συνδέεται με τη διακράτηση τραπεζογραμματίων, η οποία αντιστάθμισε τη μείωση (κατά 553 εκατ. ευρώ) των τοποθετήσεων κατοίκων σε καταθέσεις και repos στο εξωτερικό. Η καθαρή μείωση των υποχρεώσεων έναντι του εξωτερικού αντανακλά κυρίως την καθαρή μείωση (κατά 778 εκατ. ευρώ) των τοποθετήσεων μη κατοίκων σε καταθέσεις και repos στην Ελλάδα (περιλαμβάνεται και ο λογαριασμός TARGET).

Την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2018, στην κατηγορία των άμεσων επενδύσεων, οι καθαρές απαιτήσεις και υποχρεώσεις των κατοίκων έναντι του εξωτερικού – οι τελευταίες αντιπροσωπεύουν ξένες άμεσες επενδύσεις – κατέγραψαν αύξηση κατά 517 εκατ. ευρώ και 2,8 δισεκ. ευρώ αντίστοιχα.

Στις επενδύσεις χαρτοφυλακίου, η καθαρή μείωση των απαιτήσεων των κατοίκων έναντι του εξωτερικού οφείλεται κυρίως στη μείωση των τοποθετήσεων κατοίκων σε μετοχές (κατά 545 εκατ. ευρώ) και σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια του εξωτερικού (κατά 346 εκατ. ευρώ). Η καθαρή αύξηση των υποχρεώσεών τους οφείλεται κυρίως στην αύξηση (κατά 3,4 δισεκ. ευρώ) των τοποθετήσεων μη κατοίκων σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου.

Στην κατηγορία των λοιπών επενδύσεων, η καθαρή μείωση των απαιτήσεων των κατοίκων έναντι του εξωτερικού οφείλεται στη μείωση (κατά 2,5 δισεκ. ευρώ) των τοποθετήσεων των κατοίκων σε καταθέσεις και repos στο εξωτερικό και στη στατιστική προσαρμογή που συνδέεται με τη διακράτηση τραπεζογραμματίων.

Η καθαρή μείωση των υποχρεώσεων έναντι του εξωτερικού αντανακλά κυρίως τη μείωση (κατά 25,4 δισεκ. ευρώ) των τοποθετήσεων μη κατοίκων σε καταθέσεις και repos στην Ελλάδα (περιλαμβάνεται και ο λογαριασμός TARGET), η οποία αντισταθμίστηκε σε μεγάλο βαθμό από την αύξηση (κατά 20,2 δισεκ. ευρώ) των δανειακών υποχρεώσεων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα προς μη κατοίκους.

Στο τέλος Σεπτεμβρίου 2018, τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της χώρας διαμορφώθηκαν σε 6,2 δισεκ. ευρώ, έναντι 6,6 δισεκ. ευρώ το Σεπτέμβριο του 2017.

  • ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Το video του Παναθηναϊκού για τον Ομπράντοβιτς - Τη Δευτέρα η παρουσίασή του μετά την υποδοχή από τον κόσμο!

All Content

Πήραν το Παγκόσμιο Σχολικό τα Εκπαιδευτήρια Αναγέννηση! (pics & video)

All Content - BusinessNews.gr

Η Amazon φέρνει το cloud πιο κοντά στην Ελλάδα: Τι σημαίνει το νέο AWS Local Zone για επιχειρήσεις και πολίτες

All Content - BusinessNews.gr

Υδρογονάνθρακες: Το χρονοδιάγραμμα των ερευνών - Γεώτρηση στην Κέρκυρα, ακολουθεί ο Κυπαρισσιακός

All Content - BusinessNews.gr

Μητσοτάκης: 36.000 ευρώ για το πρόγραμμα «Ανακαίνιση Κατοικίας» - Το PosoKanei ήρθε για να μείνει

All Content

Ξένια Κούρτογλου, Ιδρύτρια Focus Bari: Η αξιοπιστία είναι το µεγαλύτερο κεφάλαιο των Μέσων Ενηµέρωσης

All Content

Από την Orange Advertising η καμπάνια του Regency Casino Mont Parnes στο μετρό της Αθήνας

FleetNews

Άνοδος +3,7% στις ταξινομήσεις Μαΐου

FleetNews

H Chery κλείνει 1 χρόνο στην Ελλάδα και το γιορτάζει 20-21 Ιουνίου

FleetNews

Το νέο Skoda Peaq δοκιμάστηκε σε ακραίες συνθήκες

All Content

«Ζωντανή» με σούπερ Μίτσιτς η Χάποελ Τελ Αβίβ, 80-74 τη Μακάμπι

All Content

LNB: H Μονακό 96-84 την Παρί και ο τίτλος θα κριθεί στο Παρίσι

All Content - BusinessNews.gr

Ούτε χρυσός, ούτε τα κρατικά ομόλογα: Ο πόλεμος «χτύπησε» και τα ασφαλή επενδυτικά «καταφύγια»

All Content - BusinessNews.gr

ΑΔΜΗΕ: Ωθηση για επιτάχυνση του επενδυτικού προγράμματος 6 δισ. ευρώ με την ΑΜΚ

All Content - BusinessNews.gr

Το τρίπτυχο πολιτικών στο πεδίο της οικονομίας για την ενίσχυση του εισοδήματος των νοικοκυριών

FleetNews

Η Renault μετατρέπει το Twingo σε πλατφόρμα δεδομένων για δήμους

FleetNews

Ξεκίνησε η παραγωγή της νέας Mercedes VLE

CSRΝews.gr

TEKA Systems: Ανάμεσα στα Best Workplaces Hellas 2026

CSRΝews.gr

ΑVIN: Εκπληρώνει ευχές παιδιών του Make-A-Wish Ελλάδος

CSRΝews.gr

GIVMED 2025: Δωρεά 357 χιλιάδων κουτιών φαρμάκωνγια τη στήριξη ευάλωτων σε θέματα υγείας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Black Friday: Τι ισχύει για τις εκπτώσεις και τις τιμές των προϊόντων
Black Friday: Τι ισχύει για τις εκπτώσεις και τις τιμές των προϊόντων 20/11/2018 - 02:00
Η MED TUGS με στόλο άνω των 30 πλοίων εξαπλώνεται και στην Πάτρα 20/11/2018 - 02:00
Η MED TUGS με στόλο άνω των 30 πλοίων εξαπλώνεται και στην Πάτρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Οι οικονομικές ειδήσεις της εβδομάδος
    21/06/2026 - 19:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ισραήλ: Σύσσωμη η ισραηλινή κοινή γνώμη θεωρεί το Ιράν νικητή του πολέμου
    21/06/2026 - 17:59 ΚΟΣΜΟΣ
  • Σκέρτσος: Η σιωπηλή μεταρρύθμιση στο Κτηματολόγιο και η μάχη με τη διαφθορά των πολεοδομιών
    21/06/2026 - 17:01 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Κρίσιμη διαπραγμάτευση ΗΠΑ–Ιράν: Ορμούζ πυρηνικά και Λίβανος στο τραπέζι, με φόντο μια εύθραυστη συμφωνία
    21/06/2026 - 16:11 ΚΟΣΜΟΣ
  • Βρετανία: Ο Στάρμερ αναμένεται να παραιτηθεί τη Δευτέρα και να ορίσει μια συντεταγμένη αποχώρηση
    21/06/2026 - 15:42 ΚΟΣΜΟΣ
  • Οι τέσσερις άμεσες προτεραιότητες του νέου αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών Γ. Κώτσηρα
    21/06/2026 - 15:09 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ανακριτικά Κλιμάκια Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού - Πώς κατανέμονται και πώς στελεχώνονται
    21/06/2026 - 14:40 ΕΛΛΑΔΑ
  • PeopleCert: Επενδύει στη νέα γενιά διευρύνοντας τις προοπτικές των μαθητών της Ομογένειας
    21/06/2026 - 14:10 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΔΜΗΕ: Ωθηση για επιτάχυνση του επενδυτικού προγράμματος 6 δισ. ευρώ με την ΑΜΚ
    21/06/2026 - 13:25 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • PosoKanei: Πόσο μπορεί να βοηθήσει τους καταναλωτές η νέα πλατφόρμα σύγκρισης τιμών
    21/06/2026 - 12:41 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Η Amazon φέρνει το cloud πιο κοντά στην Ελλάδα: Τι σημαίνει το νέο AWS Local Zone για επιχειρήσεις και πολίτες
    21/06/2026 - 10:00 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Μητσοτάκης: 36.000 ευρώ για το πρόγραμμα «Ανακαίνιση Κατοικίας» - Το PosoKanei ήρθε για να μείνει
    21/06/2026 - 10:27 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Υδρογονάνθρακες: Το χρονοδιάγραμμα των ερευνών - Γεώτρηση στην Κέρκυρα, ακολουθεί ο Κυπαρισσιακός
    21/06/2026 - 11:00 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Το τρίπτυχο πολιτικών στο πεδίο της οικονομίας για την ενίσχυση του εισοδήματος των νοικοκυριών
    21/06/2026 - 11:40 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΔΜΗΕ: Ωθηση για επιτάχυνση του επενδυτικού προγράμματος 6 δισ. ευρώ με την ΑΜΚ
    21/06/2026 - 13:25 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ντόντσιτς: «Αγαπημένος μου αντίπαλος για 1vs1 ο Κάιρι Ίρβινγκ»

21/06/2026 - 20:42
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Πήραν το Παγκόσμιο Σχολικό τα Εκπαιδευτήρια Αναγέννηση! (pics & video)

21/06/2026 - 20:11
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Hyundai και Epic Games επεκτείνουν την καμπάνια του FIFA World Cup 2026 στον χώρο του gaming

19/06/2026 - 15:01
CSRΝews.gr
csrnews.gr

TEKA Systems: Ανάμεσα στα Best Workplaces Hellas 2026

19/06/2026 - 14:16
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΑVIN: Εκπληρώνει ευχές παιδιών του Make-A-Wish Ελλάδος

19/06/2026 - 13:33
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΑVIN: Εκπληρώνει ευχές παιδιών του Make-A-Wish Ελλάδος

19/06/2026 - 13:32
FleetNews
fleetnews.gr

Άνοδος +3,7% στις ταξινομήσεις Μαΐου

19/06/2026 - 06:54
FleetNews
fleetnews.gr

H Chery κλείνει 1 χρόνο στην Ελλάδα και το γιορτάζει 20-21 Ιουνίου

19/06/2026 - 05:00
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Amoa Skin”

10/06/2026 - 15:32
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

SUMMER LOOK 2026: Η “Artego Hellas” εντυπωσίασε beauty influencers & επώνυμους καλεσμένους στο “Summer Hair Color Trends” σεμινάριο της

10/06/2026 - 15:25
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo