Παρασκευή, 2 Ιανουαρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
ΤτΕ: Στα 14,2 δισ. οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στο εννεάμηνο
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20/11/2018 · 02:00

ΤτΕ: Στα 14,2 δισ. οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στο εννεάμηνο

Το Σεπτέμβριο του 2018, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών κατέγραψε πλεόνασμα 551 εκατ. ευρώ,μειωμένο κατά 428 εκατ. ευρώ σε σχέση με εκείνο του ίδιου μήνα του 2017 λόγω της επιδείνωσης του ισοζυγίου αγαθών. Το ισοζύγιο υπηρεσιών και τα ισοζύγια πρωτογενών και δευτερογενών εισοδημάτων παρουσίασαν βελτίωση.

Το Σεπτέμβριο του 2018, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών κατέγραψε πλεόνασμα 551 εκατ. ευρώ,μειωμένο κατά 428 εκατ. ευρώ σε σχέση με εκείνο του ίδιου μήνα του 2017 λόγω της επιδείνωσης του ισοζυγίου αγαθών. Το ισοζύγιο υπηρεσιών και τα ισοζύγια πρωτογενών και δευτερογενών εισοδημάτων παρουσίασαν βελτίωση.

Οπως αναφέρει η Τράπεζα της Ελλάδος, το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών αυξήθηκε κυρίως λόγω της επιδείνωσης του ισοζυγίου καυσίμων. Σημειώνεται ότι σε σταθερές τιμές οι συνολικές εξαγωγές αγαθών μειώθηκαν κατά 1,8% (οι εξαγωγές αγαθών χωρίς καύσιμα αυξήθηκαν κατά 3,2%) και οι συνολικές εισαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 11,3% (οι εισαγωγές αγαθών χωρίς καύσιμα αυξήθηκαν κατά 8%).

Το πλεόνασμα του ισοζυγίου υπηρεσιών παρουσίασε άνοδο λόγω πρωτίστως της βελτίωσης του ισοζυγίου μεταφορών, καθώς οι καθαρές εισπράξεις από θαλάσσιες μεταφορές αυξήθηκαν κατά 29%, και δευτερευόντως λόγω του ταξιδιωτικού ισοζυγίου. Όσον αφορά το τελευταίο, οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών, το Σεπτέμβριο του 2018, αυξήθηκαν κατά 4,9% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2017, ενώ οι αντίστοιχες εισπράξεις έμειναν σχεδόν αμετάβλητες.

Ειδικότερα, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το Σεπτέμβριο ανήλθαν στα 2,44 δισ. ευρώ έναντι 2,43 δισ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ στο εννεάμηνο, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις ανήλθαν στα 14,2 δισ. ευρώ, από 13 δισ. ευρώ πέρυσι.

Η βελτίωση των ισοζυγίων πρωτογενών και δευτερογενών εισοδημάτων οφείλεται αντίστοιχα στην αύξηση των καθαρών εισπράξεων από τα λοιπά πρωτογενή εισοδήματα και στη μείωση των καθαρών πληρωμών της γενικής κυβέρνησης.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2018, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών εμφάνισε έλλειμμα 1,3 δισεκ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 228 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο του 2017. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην επιδείνωση των ισοζυγίων αγαθών και πρωτογενών εισοδημάτων, η οποία όμως αντισταθμίστηκε μερικώς από τη βελτίωση κυρίως του ισοζυγίου υπηρεσιών και δευτερευόντως του ισοζυγίου δευτερογενών εισοδημάτων.

Η διεύρυνση του ελλείμματος του ισοζυγίου αγαθών κατά 1,8 δισεκ. ευρώ οφείλεται κυρίως στην αύξηση των καθαρών πληρωμών για εισαγωγές καυσίμων. Αυξημένο σε μικρότερο βαθμό ήταν και το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών χωρίς καύσιμα, αν και οι σχετικές εξαγωγές αυξήθηκαν με ρυθμό 11,9% (11,0% σε σταθερές τιμές), ο οποίος ήταν ταχύτερος από το ρυθμό αύξησης των αντίστοιχων εισαγωγών (9,3% και 9,2% σε τρέχουσες και σταθερές τιμές, αντίστοιχα). Ωστόσο, οι εισαγωγές ως απόλυτο μέγεθος αυξήθηκαν περισσότερο από τις εξαγωγές.

Το πλεόνασμα του ισοζυγίου υπηρεσιών αυξήθηκε κατά 776 εκατ. ευρώ λόγω της βελτίωσης του ταξιδιωτικού ισοζυγίου και του ισοζυγίου μεταφορών, ενώ το ισοζύγιο λοιπών υπηρεσιών επιδεινώθηκε σημαντικά. Ειδικότερα, οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών και οι αντίστοιχες εισπράξεις σημείωσαν άνοδο κατά 10,3% και 9,1% αντίστοιχα. Επίσης, άνοδο κατά 12,6% σημείωσαν και οι εισπράξεις από θαλάσσιες μεταφορές.

Τέλος, το ισοζύγιο πρωτογενών εισοδημάτων κατέγραψε έλλειμμα, μεγαλύτερο σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2017, κυρίως λόγω αύξησης των καθαρών πληρωμών για τόκους, μερίσματα και κέρδη, ενώ το έλλειμμα του ισοζυγίου δευτερογενών εισοδημάτων περιορίστηκε λόγω της βελτίωσης του ισοζυγίου της γενικής κυβέρνησης.

Ισοζύγιο Κεφαλαίων

Το Σεπτέμβριο του 2018, το ισοζύγιο κεφαλαίων κατέγραψε μεγαλύτερο έλλειμμα σε σύγκριση με εκείνο του Σεπτεμβρίου του 2017, λόγω αύξησης των καθαρών πληρωμών των εκτός γενικής κυβέρνησης τομέων. Την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2018, το πλεόνασμα ήταν μικρότερο από το αντίστοιχο του 2017.

Συνολικό Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών και Κεφαλαίων

Το Σεπτέμβριο του 2018, το συνολικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και κεφαλαίων (το οποίο αντιστοιχεί στις ανάγκες της οικονομίας για χρηματοδότηση από το εξωτερικό) κατέγραψε πλεόνασμα 434 εκατ. ευρώ, μικρότερο κατά 524 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο του Σεπτεμβρίου του 2017. Για την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2018, το συνολικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και κεφαλαίων παρουσίασε έλλειμμα 1,1 δισεκ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 581 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο του 2017.

Ισοζύγιο Χρηματοοικονομικών Συναλλαγών

Το Σεπτέμβριο του 2018, δεν παρατηρήθηκαν αξιόλογες μεταβολές στην κατηγορία των άμεσων επενδύσεων.

Στις επενδύσεις χαρτοφυλακίου, η καθαρή αύξηση των απαιτήσεων των κατοίκων έναντι του εξωτερικού οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στην αύξηση (κατά 705 εκατ. ευρώ) των τοποθετήσεών τους σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια του εξωτερικού. Η καθαρή αύξηση των υποχρεώσεών τους έναντι του εξωτερικού οφείλεται κυρίως στη αύξηση (κατά 1,2 δισεκ. ευρώ) των τοποθετήσεων μη κατοίκων σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου.

Στην κατηγορία των λοιπών επενδύσεων, η καθαρή αύξηση των απαιτήσεων των κατοίκων έναντι του εξωτερικού οφείλεται κυρίως στη στατιστική προσαρμογή που συνδέεται με τη διακράτηση τραπεζογραμματίων, η οποία αντιστάθμισε τη μείωση (κατά 553 εκατ. ευρώ) των τοποθετήσεων κατοίκων σε καταθέσεις και repos στο εξωτερικό. Η καθαρή μείωση των υποχρεώσεων έναντι του εξωτερικού αντανακλά κυρίως την καθαρή μείωση (κατά 778 εκατ. ευρώ) των τοποθετήσεων μη κατοίκων σε καταθέσεις και repos στην Ελλάδα (περιλαμβάνεται και ο λογαριασμός TARGET).

Την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2018, στην κατηγορία των άμεσων επενδύσεων, οι καθαρές απαιτήσεις και υποχρεώσεις των κατοίκων έναντι του εξωτερικού – οι τελευταίες αντιπροσωπεύουν ξένες άμεσες επενδύσεις – κατέγραψαν αύξηση κατά 517 εκατ. ευρώ και 2,8 δισεκ. ευρώ αντίστοιχα.

Στις επενδύσεις χαρτοφυλακίου, η καθαρή μείωση των απαιτήσεων των κατοίκων έναντι του εξωτερικού οφείλεται κυρίως στη μείωση των τοποθετήσεων κατοίκων σε μετοχές (κατά 545 εκατ. ευρώ) και σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια του εξωτερικού (κατά 346 εκατ. ευρώ). Η καθαρή αύξηση των υποχρεώσεών τους οφείλεται κυρίως στην αύξηση (κατά 3,4 δισεκ. ευρώ) των τοποθετήσεων μη κατοίκων σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου.

Στην κατηγορία των λοιπών επενδύσεων, η καθαρή μείωση των απαιτήσεων των κατοίκων έναντι του εξωτερικού οφείλεται στη μείωση (κατά 2,5 δισεκ. ευρώ) των τοποθετήσεων των κατοίκων σε καταθέσεις και repos στο εξωτερικό και στη στατιστική προσαρμογή που συνδέεται με τη διακράτηση τραπεζογραμματίων.

Η καθαρή μείωση των υποχρεώσεων έναντι του εξωτερικού αντανακλά κυρίως τη μείωση (κατά 25,4 δισεκ. ευρώ) των τοποθετήσεων μη κατοίκων σε καταθέσεις και repos στην Ελλάδα (περιλαμβάνεται και ο λογαριασμός TARGET), η οποία αντισταθμίστηκε σε μεγάλο βαθμό από την αύξηση (κατά 20,2 δισεκ. ευρώ) των δανειακών υποχρεώσεων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα προς μη κατοίκους.

Στο τέλος Σεπτεμβρίου 2018, τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της χώρας διαμορφώθηκαν σε 6,2 δισεκ. ευρώ, έναντι 6,6 δισεκ. ευρώ το Σεπτέμβριο του 2017.

  • ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Παναθηναϊκός AKTOR-Ολυμπιακός: Οι δωδεκάδες του ντέρμπι

All Content

«Πάρτι» του Ερυθρού Αστέρα στην Πόλη, 87-65 την Εφές

All Content - BusinessNews.gr

Θετικό κλείσιμο έτους για τη ελληνική μεταποίηση – Άνοδος του PMI τον Δεκέμβριο

All Content - BusinessNews.gr

Νέο φορολογικό πλαίσιο για τα ακίνητα το 2026 - Μειώσεις φόρων και κίνητρα για ιδιοκτήτες

All Content - BusinessNews.gr

Πιερρακάκης: «Το 2026 χρονιά ευκαιριών για την Ελλάδα – Ανάπτυξη με επίκεντρο τον πολίτη»

All Content

Data: Tι δείχνουν για την Ελλάδα του 2026

All Content

Sleed:TikTok premium awareness feature για τη νέα καμπάνια της ION Break

FleetNews

Toyota – Sumitomo: Συνεργασία για μπαταρίες

FleetNews

Stellantis: Παγκόσμιος Επικεφαλής Παραγωγής

FleetNews

Mercedes-Benz eIntouro: Στην Busworld Europe

All Content

ΑΕΚ: Τέλος ο Κλαβέλ, στην Πόλη για τη Φενέρ ο Σίλβα (pic)

All Content

«Η Φενέρμπαχτσε πιέζει τη Βιλερμπάν για την απόκτηση του Ντε Κολό»

All Content - BusinessNews.gr

Καρέλιας: Νέος γύρος γενναίων παροχών και 15ος μισθός στους εργαζομένους - τι περιλαμβάνουν

All Content - BusinessNews.gr

Η ενεργειακή στροφή της Ελλάδας - Τα μεγάλα στοιχήματα του 2026

All Content - BusinessNews.gr

ΔΑΑ: Ρεκόρ 34 εκατ. επιβατών το 2025 και νέος κύκλος ανάπτυξης - Το 2026 χρονιά υψηλών απαιτήσεων

FleetNews

Nissan: Αυτόνομη υπηρεσία μετακίνησης – Πιλοτικό πρόγραμμα στη Γιοκοχάμα

FleetNews

Στα σκαριά Κινεζική παραγωγή στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

ΕΑΤ: Δωρεάν ψηφιακό εργαλείο για τις ελληνικές ΜμΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων από το Youth Empowered

CSRΝews.gr

Stoiximan: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” με νέες δράσεις και συνεργασίες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Black Friday: Τι ισχύει για τις εκπτώσεις και τις τιμές των προϊόντων
Black Friday: Τι ισχύει για τις εκπτώσεις και τις τιμές των προϊόντων 20/11/2018 - 02:00
Η MED TUGS με στόλο άνω των 30 πλοίων εξαπλώνεται και στην Πάτρα 20/11/2018 - 02:00
Η MED TUGS με στόλο άνω των 30 πλοίων εξαπλώνεται και στην Πάτρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Tesla: Δεύτερη χρονιά πτώσης στις πωλήσεις και εντεινόμενος ανταγωνισμός
    02/01/2026 - 20:45 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • ΠΟΞ: Κοινωνική πρωτοβουλία «Διακοπές για όλη την οικογένεια» με δωρεάν πακέτα διακοπών
    02/01/2026 - 20:09 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Προκηρύχθηκε η νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου του Παναθηναϊκού, στα 17,5 εκατ. ευρώ
    02/01/2026 - 19:35 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • Aυξήθηκαν καταθέσεις και δάνεια τον Νοέμβριο -
    02/01/2026 - 19:05 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χατζηδάκης: Μέσα στο 2025 δόθηκαν 3,8 δισ. στους αγρότες - Πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες
    02/01/2026 - 18:31 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χρηματιστήριο: Ισχυρή άνοδος κατά 1,76%, σε νέα υψηλά 16 ετών η αγορά
    02/01/2026 - 18:03 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χωρίς εκπλήξεις οι χρεώσεις ρεύματος τον Ιανουάριο - Σταθεροποίηση στα πράσινα τιμολόγια
    02/01/2026 - 18:00 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Το ... ιπτάμενο πιάνο της Έλενας Ξυδιά «προσγειώθηκε» σε ένα μεσαιωνικό κάστρο της Κροατίας
    02/01/2026 - 17:15 LIFESTYLE
  • Τι θα πληρωθεί από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ το διάστημα από 5 έως 9 Ιανουαρίου
    02/01/2026 - 16:35 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΣΤΑΤ: Υποχώρησε στο 8,2% το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Νοέμβριο του 2025
    02/01/2026 - 15:50 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Νέο φορολογικό πλαίσιο για τα ακίνητα το 2026 - Μειώσεις φόρων και κίνητρα για ιδιοκτήτες
    02/01/2026 - 08:21 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ελβετία: Ταυτοποίηση θυμάτων από την πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά - Εχουν καταμετρηθεί πάνω από σαράντα νεκροί
    02/01/2026 - 08:33 ΚΟΣΜΟΣ
  • Επίδομα παιδιού ΟΠΕΚΑ Α21: Εως πότε θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις - Οι δικαιούχοι
    02/01/2026 - 08:50 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Νίκος Ταγαράς: Έτος ορόσημο για τη χωροταξία και την πολεοδομία το 2026 - Σε εφαρμογή κρίσιμες μεταρρυθμίσεις
    02/01/2026 - 09:50 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Η BYD ξεπερνά την Tesla - Στην πρώτη θέση παγκοσμίως στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων
    02/01/2026 - 10:25 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

EuroCup 2025/26: Πρόγραμμα-αποτελέσματα-βαθμολογίες

02/01/2026 - 18:59
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

EuroLeague 2025/26: Η βαθμολογία

02/01/2026 - 18:55
FleetNews
fleetnews.gr

Η Ayvens δοκιμάζει σύστημα παρακολούθησης των μπαταριών EV

02/01/2026 - 12:51
FleetNews
fleetnews.gr

Το 5% της Leapmotor απέκτησε η κρατική FAW της Κίνας – Επένδυση 460 εκατ. ευρώ

02/01/2026 - 09:51
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η 31 η Τελετή Απονομής των Critics’ Choice Awards αποκλειστικά στην COSMOTE TV

30/12/2025 - 11:18
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

COSMOTE eValue: Τέσσερις ευρωπαϊκές διακρίσεις για την Εξυπηρέτηση Πελατών της

29/12/2025 - 10:54
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Vodafone: Ημέρες εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς

29/12/2025 - 10:40
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Μαζί για το Παιδί: Στηρίζει περισσότερα από 2.000 παιδιά μέσα από τις δράσεις Secret Santa και Breakfast Boxes

29/12/2025 - 08:54
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’Charity Event – Artego Hellas – ΚΕΕΠΕΑ Ορίζοντες”

25/12/2025 - 19:31
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

18th Models’ Reunion

23/12/2025 - 14:00
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo