Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Ν. Σαντορινιός: Σύσκεψη για την παρουσίαση της εφαρμογής "Optinet"
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
18/07/2018 · 03:00

Ν. Σαντορινιός: Σύσκεψη για την παρουσίαση της εφαρμογής "Optinet"

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με επικεφαλής τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και με αντικείμενο την πρώτη παρουσίαση του Εργαλείου Βελτιστοποίησης Ακτοπλοϊκών Δικτύων, “ΟPTINET”
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με επικεφαλής τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και με αντικείμενο την πρώτη παρουσίαση του Εργαλείου Βελτιστοποίησης Ακτοπλοϊκών Δικτύων, "ΟPTINET", ενώ πραγματοποιήθηκε και μια πρώτη παρουσίαση του έργου από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της SAROSIS, Αθανάσιο Παππά και από τον Αναπληρωτή Καθηγητή ΕΜΠ, Δημήτριο Λυρίδη.

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστος Λαμπρίδης, ο Β’ Υπαρχηγός Λ.Σ- ΕΛΑΚΤ, Αντιναυάρχος Αθανάσιος Ντούνης, η Διευθύντρια της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ ΥΝΑΝΠ, Αθηνά Φωκά, στελέχη της Διεύθυνσης Θαλασσίων Συγκοινωνιών, ο Πρόεδρος ΣΕΕΝ, Μιχάλης Σακέλλης καθώς και ο Γενικός Γραμματέας ΣΕΕΝ, Αδαμάντιος Κρασανάκης.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, τόνισε την, μεγάλης σημασίας, έρευνα που πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και της εταιρίας SAROSIS για τη βελτιστοποίηση του ακτοπλοϊκού δικτύου, η οποία αν και βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, εντούτοις αναμένεται να αποδειχθεί ένα χρήσιμο εργαλείο στη διαμόρφωσή του. Ιδιαίτερη μνεία, επίσης, έκανε στη συμβολή των υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και στην Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ που με τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει έγινε κατορθωτό να δρομολογηθεί η πραγματοποίηση της εν λόγω εφαρμογής.

Ο Υφυπουργός υπογράμμισε, ακόμη, πως είναι μια ιδέα που ξεκίνησε εδώ και ενάμιση χρόνο η οποία χρηματοδοτείται από το «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ» και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων στους τομείς Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Σκοπός της, συμπλήρωσε, είναι η εργαλειοποίηση και ψηφιοποίηση του τρόπου με τον οποίο θα έχουμε πιο αποτελεσματικές ακτοπλοϊκές μεταφορές με βάσεις δεδομένων που παρέχει το Υπουργείο μας στο σύστημα, προκειμένου να ελεγχθούν οι εναλλακτικές λύσεις.

Είναι σημαντικό, τόνισε, να διευκρινίσουμε ότι είναι ένα εργαλείο μελέτης το οποίο μπορεί να φανεί χρήσιμο στην λήψη αποφάσεων. Βρισκόμαστε σε μια πρώτη φάση της προόδου και είναι ευκαιρία να τοποθετηθούν όλοι οι φορείς με παρατηρήσεις για να υπάρξει μια θετική εξέλιξη του έργου και να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ενώ ο Υφυπουργός κατέληξε πως η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία είναι πολυσύνθετη με πολλές διαφορετικές παραμέτρους, όμως το χρονοδιάγραμμα των 3 χρόνων και η στενή συνεργασία των ερευνητών του Προγράμματος, της Διεύθυνσης Θαλασσίων Συγκοινωνιών και του ΣΕΕΝ, θα μας δώσει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε εκτενή δεδομένα ώστε να εξάγουμε ένα επιθυμητό και χρήσιμο αποτέλεσμα για όλους μας. Στόχος μας πρέπει να είναι να δημιουργήσουμε μια αποτελεσματική συγκοινωνία μεταξύ των νησιών μας καθώς και με την ηπειρωτική χώρα, ώστε να υπάρχει υψηλό επίπεδο ακτοπλοϊκής σύνδεσης, παρέχοντας έγκαιρες και αξιόπιστες μετακινήσεις σε κατοίκους και επισκέπτες των νησιών.

Ο καθηγητής κ. Λυρίδης ανέπτυξε το σκοπό του έργου αναφέροντας ότι τo OPTINET (με βάση τα δεδομένα εισόδου που θα του διατίθενται) θα είναι σε θέση να απαντάει σε ερωτήματα όπως: Ποια θα είναι η μορφή του δικτύου; Ποια δρομολόγια; Και ποια η συχνότητα των αφιξοαναχωρήσεών τους; Από ποιους τύπους πλοίων θα εκτελούνται; Και με αυτό τον τρόπο ευελπιστούμε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα θαλάσσιας διασύνδεσης και εξυπηρέτησης που αντιμετωπίζουν πολλά νησιά, ειδικά στις λεγόμενες «άγονες γραμμές».

Εκ μέρους της SAROSIS, ο κ. Παππάς ανέλυσε το έργο και συγκεκριμένα τους στόχους του που είναι η ικανοποίηση της ζήτησης στο σύνολό της αλλά και η ελαχιστοποίηση του χρόνου αναμονής των επιβατών καθώς και του χρόνου ταξιδιού τους. Ανέφερε επίσης πως προκλήσεις αποτελούν η αξιοπιστία της λύσης η οποία συναρτάται ευθέως αυτής των δεδομένων, η δυσκολία στην εξόρυξη και ταυτοποίηση των δεδομένων η οποία παρακάμπτεται με εκτενείς παραδοχές αλλά και οι πιθανοί εξωγενείς παράγοντες που δεν έχουν παραγοντοποιηθεί, όμως μεταβάλλουν το αποτέλεσμα.

Το OPTINET υποβλήθηκε στο πλαίσιο της παρέμβαση ΙΙ «Συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς», του ‘Α κύκλου δράσης «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ» που χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

  • ΕΦΑΡΜΟΓΗ
  • ·
  • ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ
  • ·
  • ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ
  • ·
  • OPTINET
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Παναθηναϊκός-Φενέρμπαχτσε: Η photo gallery από το T-Center

All Content

Παναθηναϊκός-Φενέρμπαχτσε: Το alley-oop κάρφωμα του Γιαμπουσέλε (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Αττικά Πολυκαταστήματα: Αύξηση 8% στις πωλήσεις στο 9μηνο - Πέντε νέα καταστήματα το 2027

All Content - BusinessNews.gr

ΠΣΕ: Εκτίναξη των εξαγωγών κατά 26,7% τον Αύγουστο – Στα 37,1 δισ. ευρώ στο 8μηνο

All Content - BusinessNews.gr

Σπανός ΑΕ: Αύξηση 15,40% στον κύκλο εργασιών του Ομίλου το 2025 στα 235,5 εκατ. ευρώ

All Content

Παναθηναϊκός-Φενέρμπαχτσε: Αποθεώθηκαν και αγκαλιάστηκαν Ζοτς-Σάρας - Παρών ο Μποντιρόγκα (vid & pics)

All Content

Ολυμπιακός: «Το μίσος επηρεάζει τη μνήμη σας – Ενημερώστε για την επέμβαση του Λεσόρ»

All Content - BusinessNews.gr

Ελληνικός Χρυσός: Σε λειτουργία η μεγαλύτερη ξένη βιομηχανική επένδυση στην Ελλάδα, με ορίζοντα δεκαετιών

All Content - BusinessNews.gr

Dior: Πάνω από 67 εκατ. ευρώ ο τζίρος στην Ελλάδα

All Content - BusinessNews.gr

ΔΕΗ Fiber: Έφτασε σε 1,5 εκατ. σπίτια σε όλη την Ελλάδα το FTTH ίντερνετ από τη ΔΕΗ με 100% οπτική ίνα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Εγκύκλιος προϋπολογισμού 2019: Κόβονται οι συντάξεις
Εγκύκλιος προϋπολογισμού 2019: Κόβονται οι συντάξεις 18/07/2018 - 03:00
Ο Ζάεφ δικαιώνει Σαββίδη 18/07/2018 - 03:00
Ο Ζάεφ δικαιώνει Σαββίδη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Samsung και Βρετανικό Μουσείο παρουσιάζουν την πολιτιστική κληρονομιά της Κορέας
    08/10/2026 - 23:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Πιερρακάκης: «Δύσκολη ισορροπία» η προστασία των πολιτών από το ενεργειακό σοκ και η διατήρηση της δημοσιονομικής αξιοπιστίας
    08/10/2026 - 22:20 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΑΔΕ: Εξάρθρωση κυκλώματος λαθρεμπορίας με καύσιμα, ποτά και παραποιημένα οχήματα - τέσσερισ συλλήψεις
    08/10/2026 - 21:33 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Συνεχίζονται οι αυτοψίες και καταγραφές των ζημιών από την πρόσφατη κακοκαιρία στην Κρήτη
    08/10/2026 - 20:58 ΕΛΛΑΔΑ
  • Τραμπ: Δεν θα επιτεθούμε στο Ιράν πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές - Συνεχίζονται οι συνομιλίες
    08/10/2026 - 20:31 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ευρωαγορές: Με απώλειες το κλείσιμο των συναλλαγών
    08/10/2026 - 20:05 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΑΔΕ: Αυτόματα η συμπλήρωση του ΚΑΕΚ στη δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9
    08/10/2026 - 19:34 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΗΠΑ: Η κυβέρνηση μπλοκάρει τις βίζες για ξένους εργαζομένους σε μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες
    08/10/2026 - 19:12 ΚΟΣΜΟΣ
  • Σκουριές: Εγκαινιάστηκε, παρουσία Μητσοτάκη, η επένδυση άνω των 2 δισ. δολαρίων σε χρυσό και χαλκό
    08/10/2026 - 18:54 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Γκράβα: Αναστέλλεται η λειτουργία του σχολικού συγκροτήματος την Παρασκευή
    08/10/2026 - 18:35 ΕΛΛΑΔΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Dior: Πάνω από 67 εκατ. ευρώ ο τζίρος στην Ελλάδα
    08/10/2026 - 07:14 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Τι φέρνει το νέο ν/σ του ΥΠΕΘΟΟ για χρέη, servicers, crypto, τράπεζες και πληρωμές
    08/10/2026 - 07:59 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Τέλος τα μετρητά στις παραδόσεις δεμάτων με courier, υποχρεωτικές οι ηλεκτρονικές πληρωμές
    08/10/2026 - 08:59 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Σπανός ΑΕ: Αύξηση 15,40% στον κύκλο εργασιών του Ομίλου το 2025 στα 235,5 εκατ. ευρώ
    08/10/2026 - 11:27 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Άνοδος στις τιμές του πετρελαίου - Πάνω από 103 δολάρια το βαρέλι το Brent
    08/10/2026 - 10:12 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo