Τρίτη, 25 Αυγούστου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Η Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
18/04/2018 · 03:00

Η Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018

Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018 είναι από τη Δευτέρα 23 Απριλίου η Αθήνα και ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης παρουσίασε τους άξονες και τη φιλοσοφία της διοργάνωσης, που με περισσότερες από 250 εκδηλώσεις θα φέρει την Αθήνα για ένα χρόνο στο παγκόσμιο επίκεντρο του χώρου του βιβλίου.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018 είναι από τη Δευτέρα 23 Απριλίου η Αθήνα και ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης παρουσίασε τους άξονες και τη φιλοσοφία της διοργάνωσης, που με περισσότερες από 250 εκδηλώσεις θα φέρει την Αθήνα για ένα χρόνο στο παγκόσμιο επίκεντρο του χώρου του βιβλίου.

Σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας, ο κ. Καμίνης έκανε λόγο για μία πολύ μεγάλη διάκριση για την Αθήνα, που επελέγη από την UNESCO σε ένα θεσμό που ξεκίνησε το 2001 και τα εγκαίνια θα γίνουν τη Δευτέρα 23 Απριλίου στο Μουσείο της Ακρόπολης, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ.Προκόπη Παυλόπουλου.

Μέγας δωρητής της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης τόνισε ότι «η διοργάνωση Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου είναι μια ακόμη ευκαιρία διεθνούς διάκρισης για την πόλη της Αθήνας και ανάδειξής της σε προορισμό πολιτισμού». Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων «σκοπός της διοργάνωσης είναι να εμπνεύσει, να δημιουργήσει, να δώσει κίνητρα για ανάγνωση, να αφήσει πολιτιστικό αποτύπωμα στην πόλη και να υπενθυμίσει ότι βιβλίο σημαίνει ιστορίες, αφήγηση, σημαίνει φαντασία, πρωτοπορία και δημιουργικότητα, τέχνες, επιστήμες, ακόμη και νέες τεχνολογίες. Σημαίνει περιπέτεια και απόλαυση». Εξειδικεύοντας ακόμη περισσότερο τον στόχο της διοργάνωσης, ο κ. Καμίνης είπε: «θέλουμε να φτάσει το βιβλίο σε κάθε γειτονιά, στους πολλούς, σε όλους τους πολίτες, με περισσότερες από 250 δράσεις και εκδηλώσεις μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες».

Η πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO κυρία Αικατερίνη Τζιτζικώστα σημείωσε ότι “είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς, που η συνεργασία μας με το δήμο Αθηναίων για την υποβολή στην UNESCO της υποψηφιότητας της Αθήνας ως «Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου για το έτος 2018» καρποφόρησε. Πρόκειται για μια σημαντική εθνική επιτυχία, που μας κάνει υπερήφανους ως Έλληνες πολίτες και αξίζει να την γιορτάσουμε, αλλά και να την στηρίξουμε με τη συμμετοχή μας. Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες του δήμου για την υλοποίηση του πολύπλευρου προγράμματός του».

«Η συνεργασία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με τον δήμο Αθηναίων είναι πολυεπίπεδη, καθώς η δωρεά του ΙΣΝ στηρίζει πληθώρα προγραμμάτων του δήμου σε διάφορους τομείς, όπως μεταξύ άλλων τα Ανοιχτά Σχολεία, το Athens Culture Net και άλλα» δήλωσε εκ μέρους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος η κυρία Ελίνα Κλαριδοπούλου και σημείωσε: «Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της ευρύτερης συνεργασίας εντάσσεται η στήριξη από το ΙΣΝ του προγραμματικού σκέλους της διοργάνωσης Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018. Το ΙΣΝ έχει υποστηρίξει έμπρακτα το χώρο του βιβλίου με σειρά δωρεών που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη στήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος με τη μεταστέγασή της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τη δημιουργία του δικτύου δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών σε όλη τη χώρα μέσω του Future Library, την υποστήριξη πανεπιστημιακών βιβλιοθηκών και σειρά ευρύτερων εκπαιδευτικών δράσεων με άξονα το βιβλίο. Προσβλέπουμε ότι το πρόγραμμα θα συντελέσει στο να αναδειχθεί τόσο η πόλη της Αθήνας ως προορισμός όσο και άγνωστες πτυχές, υπάρχουσες υποδομές και μαζί με αυτές και οι δημιουργικοί άνθρωποι που κρύβονται πίσω από ένα βιβλίο».

Τη μεγάλη διοργάνωση στηρίζουν ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων, ηΤεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, το ΣυνΑθηνά και τα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων.

Η διοργάνωση ενισχύεται από δωρεές ιδρυμάτων, από μορφωτικά ινστιτούτα, πρεσβείες και πολλούς ακόμα φορείς. Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Χρυσοί δωρητές το Ίδρυμα Ι. Λάτση και Core Α.Ε., Θεσμικοί δωρητές το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο ΟΣΔΕΛ (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου). Πολύτιμοι υποστηρικτές επίσης είναι ηAegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και οι Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ήδη περισσότερες από 250 εκδηλώσεις και δράσεις.

Διακεκριμένοι συγγραφείς, όπως η νομπελίστα Herta Mueller, ο Ian McEwan, ο George Saunders, ο John Connolly και πολλοί άλλοι επισκέπτονται την Αθήνα.

Μία Κινητή Βιβλιοθήκη θα περιδιαβαίνει από τον Μάιο όλες τις γειτονιές της Αθήνας προκειμένου, όταν είναι δύσκολο να φτάσει ο κάτοικος στο βιβλίο, να φτάσει το βιβλίο στον κάτοικο.

Καλλιτεχνικά δρώμενα, όπως θέατρο, χορός, performances, εικαστικά εμπνέονται από το βιβλίο και απλώνονται σε διάφορα μέρη της πόλης. Δημόσιες αναγνώσεις με ερμηνείες νέων καλλιτεχνών, σε απρόσμενα σημεία της καθημερινότητας, προσφέρουν ένα ευχάριστο δημιουργικό διάλειμμα.

Δεκάδες μεγάλοι πολιτιστικοί οργανισμοί και φορείς, όπως το Εθνικό Θέατρο, η Εθνική Λυρική Σκηνή και το Μουσείο Μπενάκη αλλά και μικρότερες δημιουργικές ομάδες, όπως ο Κινητήρας, οργανώσεις με κοινωνικό έργο όπως το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και το Διαβάζω για τους άλλους, ξένα Ινστιτούτα, όπως το Ινστιτούτο Γκαίτε, το Βρετανικό Συμβούλιο, το Γαλλικό Ινστιτούτο, πρεσβείες, όπως αυτές των βορείων χωρών, των ΗΠΑ και πολλές ακόμα, τα προγράμματα και οι οργανισμοί του δήμου Αθηναίων, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος αλλά και η Γεννάδειος, οι Πανεπιστημιακές Βιβλιοθήκες και οι Βιβλιοθήκες του δήμου Αθηναίων, τα Πανεπιστήμια, με πρωταγωνιστές τους εκδότες και τους συγγραφείς, τους θεσμικούς φορείς του βιβλίου καθώς κι όλους τους επαγγελματίες του βιβλίου – δουλεύουν πυρετωδώς για τη διοργάνωση.

«Ενώ μιλάμε για τη δύναμη της φιλαναγνωσίας, ζούμε σε ένα περιβάλλον που εχθρεύεται τη σχέση του ανθρώπου με το βιβλίο» σημείωσε ο πρόεδρος της Εταιρίας Συγγραφέων κ. Γιώργος Χουλιάρας, ο οποίος συνεχάρη τον δήμο Αθηναίων για τη μεγάλη διοργάνωση. Ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Συνεργασίας για τις Βιβλιοθήκες κ. Βασίλης Τσιμπούκης αναφέρθηκε στις δράσεις της πρωτοβουλίας με αιχμή τα αμερικανικά λαϊκά παραμύθια, ενώ από το Δίκτυο Δικαιωμάτων για το Παιδί, κ. Πάνος Χριστοδούλου τόνισε τη σημασία της διάδοσης του βιβλίου στις παιδικές ηλικίες και σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Ξεχωριστή σημασία προσλαμβάνει η συμμετοχή των 75 βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου Αθηναίων στη μεγάλη διοργάνωση.

Στρογγυλά τραπέζια σε συνδιοργάνωση με πρεσβείες και ινστιτούτα θα πραγματοποιηθούν μέσα στη χρονιά, όπως οι διαγενεακοί διάλογοι της ισραηλινής λογοτεχνίας με μεταξύ άλλων τους A.B. Yehoshua και Eshkol Nevo, στα μέσα Μαΐου.

Παράλληλα μέσα από το μοναδικό project, τις «Ανοικτές Συλλογές», περίπου 30 ιδρύματα, ινστιτούτα, βιβλιοθήκες και μουσεία, θα ανοίξουν τις πόρτες τους στο κοινό για εκδηλώσεις και συνέργειες και θα αποκαλύψουν ένα αθέατο τμήμα από τις σημαντικές συλλογές τους, που θα είναι δωρεάν προσβάσιμο στο κοινό, σε μια «σκυταλοδρομία μοναδικών θησαυρών» που θα διαρκέσει 12 μήνες, με στόχο να αποτελέσει θεσμό για την πόλη.

Από το δημαρχείο ξεκινά τον Μάιο και η Σκυταλοδρομία Λόγου- μία από τις συνεργασίες της διοργάνωσης με τους Έλληνες εκδότες με πρώτο τον ποιητή Τίτο Πατρίκιο που θα παραδώσει τη «σκυτάλη» στον συγγραφέα Παντελή Μπουκάλα. Ειδικό αφιέρωμα θα υπάρχει για τους τιμημένους με Νόμπελ Έλληνες ποιητέςΓιώργο Σεφέρη και Οδυσσέα Ελύτη. Αγαπημένοι Έλληνες συγγραφείς μας ξεναγούν σε γειτονιές και περιοχές της πόλης, που αποτέλεσαν σκηνικό των μυθιστορημάτων τους, έμπνευσή τους ή συνδέονται με το βιβλίο.

Τα μικρά βιβλιοπωλεία σε κάθε γωνιά της Ελλάδας θα γιορτάσουν μέσα από την Ημέρα των μικρών Βιβλιοπωλείων (28 Απριλίου), που φέτος διοργανώνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Ένα αστικό πικνικ ‘book edition’ στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Πλ. Κοτζιά), θα χαλαρώσει μικρούς και μεγάλους στις 5 Μαΐου. Η έκθεση «Νίκος Χατζηκυριάκος Γκίκας – Ζωγραφίζοντας για τα βιβλία» που μόλις ξεκίνησε στο Μουσείο Μπενάκη θα συνεχίζεται μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Μέχρι τον Μάιο διαρκεί η έκθεση «Έργα πέρα από τις γραφές του Καβάφη” στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη, ενώ η έκθεση ‘Ισλαμική καλλιγραφία – η τέχνη της γραφής’ θα φιλοξενείται από τον Απρίλιο ως τον Ιούνιο στο μουσείο Μπενάκη. Το Φεστιβάλ Αθηνών συμμετέχει στη διοργάνωση με εκδηλώσεις στο πλαίσιο της δράσης «Άνοιγμα στην πόλη», καθώς και με παραστάσεις όπως το Φαρενάιτ 451 του Θωμά Μοσχόπουλου και παραστάσεις εμπνευσμένες από εμβληματικούς συγγραφείς όπως Τζόις, Μπέκετ, Πόε.

Το Εθνικό Θέατρο θα κάνει τον Ιούνιο «θεατρικά δρομολόγια» με το «Λεωφορείο ο Πόθος» στις γειτονιές της Αθήνας. Τα μεγάλα φεστιβάλ της πόλης, όπως το Jazz Festival, το Athens Open air Film Festival, το Athens Science Festival, το Refugee food festival έχουν φέτος μια γεύση από βιβλίο. Στη δημοτική Πινακοθήκη από τέλη Ιουνίου και για ένα περίπου μήνα θα φιλοξενηθούν εκθέσεις για το βιβλίο ως έργο τέχνης. Έργα 60 περίπου καλλιτεχνών εμπνευσμένα από το βιβλίο θα βρίσκονται σε αναπάντεχα μέρη της πόλης στη δράση «The City reads» του The Art Foundation από τέλος Απριλίου μέχρι τέλος Μαΐου. Η πρωτοφανής βιβλιοθήκη της ATOPOS γίνεται εργαστήρι αντισυμβατικών παραμυθιών και ποίησης.

Ο ιστορικός ραδιοφωνικός σταθμός της πρωτεύουσας «Αθήνα 9.84», συμμετέχει με έναν ξεχωριστό τρόπο στην Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, με την έκδοση ενός μοναδικού βιβλίου, στο οποίο 30 συγγραφείς εμπνέονται από τις λέξεις «Αθήνα» και «984». Το βιβλίο θα παρουσιαστεί στις 31 Μαϊου, ημέρα των 31ων γενεθλίων του σταθμού της πόλης.

Ο συντονιστής της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου κ. Γιάννης Τροχόπουλος δήλωσε ότι «η διοργάνωση φιλοδοξεί να αγγίξει ολόκληρη την πόλη, κάθε ηλικιακή ομάδα, κάθε γεωγραφικό διαμέρισμα, κάθε κοινωνική κατηγορία ― τους νέους αλλά και τους μεγαλύτερους, τους κατοίκους του κέντρου αλλά και των περιχώρων, ανθρώπους με υψηλό αλλά κι ανθρώπους με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, την πνευματική πρωτοπορία, αλλά κι εκείνα τα κοινωνικά στρώματα που αισθάνονται απομονωμένα, τους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης, τους τουρίστες, τους μετανάστες ή τους πρόσφυγες».

Η συντονίστρια του προγράμματος της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου κυρία Εριφύλη Μαρωνίτη σημείωσε ότι «το στοίχημα ήταν να διαμορφωθεί ένα πρόγραμμα ενός έτους, όσο το δυνατόν πιο πολυσυλλεκτικό και αντιπροσωπευτικό και να αναδειχθεί ο κεντρικός ρόλος που έχουν οι αφηγήσεις στη ζωή μας, ακόμη και στις καινούργιες και ενίοτε μη αποδεκτές από όλους μορφές και εκδοχές τους».

Στο Μουσείο της Ακρόπολης τα εγκαίνια

Στις 23 Απριλίου η Αθήνα υποδέχεται τις επίσημες αντιπροσωπείες της UNESCO και των εταίρων της – των διεθνών οργανισμών εκδοτών και βιβλιοθηκών, τις αντιπροσωπείες του Κόνακρυ (Γουινέα) Παγκόσμια Πρωτεύουσα 2017 και της Σάρζα (Αραβικά Εμιράτα), επόμενη Πρωτεύουσα 2019.

Σύμφωνα με τη διαχειρίστρια έργου Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου κυρία Σταυρούλα Βαβαλέα, «εκείνη την ημέρα, μετά την επίσημη τελετή έναρξης στο μουσείο της Ακρόπολης, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, η Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα γεμίσει στις 19.45 με μουσικές από την μπάντα του Δήμου, θα υπάρχουν αναγνώσεις και θεατρικά δρώμενα εμπνευσμένα από το βιβλίο, όπου καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι Αθηναίοι, αλλά και χορός σε ρυθμούς Swing και Jazz από τη Big Band του δήμου Αθηναίων».

Τέλος, στις 22:00 ανοίγουν οι πύλες του Ωδείου Ηρώδου Αττικού για μια μοναδική εκδήλωση αφιερωμένη στο βιβλίο και την ποίηση με την ελεύθερη συμμετοχή του κοινού.

Πηγή: athensvoice.gr

  • ΑΘΗΝΑ
  • ·
  • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΒΙΒΛΙΟΥ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Πήραν το ντέρμπι κορυφής οι Βάλκιρις, 80-66 τους Μινεσότα Λινξ - «Διπλό» της Ατλάντα στο LA (vids)

All Content

Καντέρ: «Η Κλάουντ μου είπε ότι η Κάνινγκχαμ δεν θα κοιμηθεί μαζί μου» (vids)

All Content - BusinessNews.gr

L’Oréal Hellas: Κυρίαρχη στην ομορφιά με τζίρο 274 εκατ. και κέρδη 32,8 εκατ. -Πάνω από 107 εκατ. σε μερίσματα τα τελευταία χρόνια

All Content - BusinessNews.gr

ΔΕΘ: Στην τελική ευθεία το πακέτο των 1,7 δισ. ευρώ – Φόροι, τεκμήρια, συντάξεις, μισθοί και στεγαστικό

All Content - BusinessNews.gr

Metlen: Στήνει νέο πυλώνα στις υποδομές – Η κίνηση των 105 εκατ. ευρώ σε Παραχωρήσεις και ΣΔΙΤ

All Content

ΚτΠ: Διαγωνισμός 225 χιλ. ευρώ για τη δημοσιότητα του «Τουρισμός για Όλους 2026-2027»

All Content

Nova: Σέντρα και φέτος στο αθλητικό υπερθέαμα στα κανάλια Novasports και Cosmote Sport

FleetNews

Volkswagen: Κλιμακώνεται η σύγκρουση με τα συνδικάτα

FleetNews

Το Dacia Sandero στην κορυφή της ευρωπαϊκής αγοράς

FleetNews

Οι Κινέζοι ξεπέρασαν σε επτά μήνες τις πωλήσεις όλου του 2025 στην Ευρώπη

All Content

Οι πέντε παίκτες που θα μπορούσαν να αποκτήσουν οι Μαϊάμι Χιτ

All Content

Σοκ στους Μπλέιζερς, εκτός για 6 μήνες ο Σέιντον Σαρπ

All Content - BusinessNews.gr

Μητσοτάκης στο Υπουργικό: 36 δισ. ευρώ στην Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης – Το σχέδιο έως το 2030

All Content - BusinessNews.gr

Εκπτώσεις 2026: Κοντά στα 7 δισ. ευρώ ο τζίρος – «Αντοχή, όχι αύξηση» στην αγορά, λέει ο Βασ. Κορκίδης

All Content - BusinessNews.gr

Το επενδυτικό αποτύπωμα του Ταμείου Ανάκαμψης στην Ελλάδα και το στοίχημα της επόμενης ημέρας

FleetNews

Leapmotor: Ορόσημο 100.000 παραδόσεων σε ένα μήνα

FleetNews

Η Geely επενδύει στην ασφάλεια με το μεγαλύτερο κέντρο δοκιμών στον κόσμο

CSRΝews.gr

Lidl: Νέα συνεργασία με το PAW Patrol στη διαφήμιση παιδικών προϊόντων

CSRΝews.gr

Stoiximan & Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή: Μαζί για το LA 2028 με τη στήριξη 20 νέων αθλητών

CSRΝews.gr

ΔΕΗ: Πέντε χρόνια δράσεων για την προστασία των ελληνικών ακτών με νέο σταθμό τη Ρόδο

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

293 εκατ. ευρώ χρηματοδότηση για το νέο αυτοκινητόδρομο Πάτρας-Πύργου
293 εκατ. ευρώ χρηματοδότηση για το νέο αυτοκινητόδρομο Πάτρας-Πύργου 18/04/2018 - 03:00
Αύριο θα ξεκινήσει η επιχείρηση ανέλκυσης του Mirage 2000-5 18/04/2018 - 03:00
Αύριο θα ξεκινήσει η επιχείρηση ανέλκυσης του Mirage 2000-5

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Σούπερ μάρκετ: 1.150 προϊόντα με μειωμένες τιμές έως το τέλος Αυγούστου - 300 κωδικοί σχολικών ειδών
    25/08/2026 - 09:24 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Ο εφιάλτης των πλοίων στα Στενά του Ορμούζ: 20 νεκροί σε 68 «συμβάντα» στο Ορμούζ (ΔΝΟ)
    25/08/2026 - 09:05 ΚΟΣΜΟΣ
  • Κρυπτονομίσματα: Σε φορολογικό κενό οι επενδυτές – Τι αλλάζει με το νέο πλαίσιο
    25/08/2026 - 08:45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • L’Oréal Hellas: Κυρίαρχη στην ομορφιά με τζίρο 274 εκατ. και κέρδη 32,8 εκατ. -Πάνω από 107 εκατ. σε μερίσματα τα τελευταία χρόνια
    25/08/2026 - 07:11 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUSTRIACARD: Στο 96,29% ανεβάζει τη συμμετοχή της η Dai Nippon Printing, μετά τη δημόσια πρόταση
    24/08/2026 - 22:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΗΠΑ: Κυρώσεις χωρίς εξαιρέσεις για το Ιράν – Στο επίκεντρο πετρέλαιο, τράπεζες και «σκιώδης στόλος»
    24/08/2026 - 21:23 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ευρωαγορές: Σταθεροποιητικές τάσεις και μικρές μεταβολές στο κλείσιμο των συναλλαγών
    24/08/2026 - 20:47 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Παπουτσάνης: Στις 2 Νοεμβρίου η καταβολή καθαρού προμερίσματος €0,047
    24/08/2026 - 20:28 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Τραμπ κατά Καναδά: Δασμοί 50% σε αυτοκίνητα, ανταλλακτικά και χάλυβα
    24/08/2026 - 20:01 ΚΟΣΜΟΣ
  • Metlen: Στήνει νέο πυλώνα στις υποδομές – Η κίνηση των 105 εκατ. ευρώ σε Παραχωρήσεις και ΣΔΙΤ
    24/08/2026 - 19:39 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Οι ευχές του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μαντόνα για τα γενέθλιά της
    31/08/2026 - 12:15 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Μητσοτάκης στο Υπουργικό: 36 δισ. ευρώ στην Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης – Το σχέδιο έως το 2030
    24/08/2026 - 12:29 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ολλανδία: Αρχίζει σειρά μποϊκοτάζ στη Eurovision του 2027
    24/08/2026 - 14:30 ΚΟΣΜΟΣ
  • Alibaba: Αντληση 10,2 δισ. δολαρίων για την Τεχνητή Νοημοσύνη - Βουτιά 9,8% στη μετοχή
    24/08/2026 - 11:22 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Ν. Χαρδαλιάς: Στηρίζουμε τις επιχειρήσεις της Αττικής προκειμένου να αποκτήσουν πιο σταθερή και οργανωμένη παρουσία στις διεθνείς αγορές
    24/08/2026 - 11:49 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Πήραν το ντέρμπι κορυφής οι Βάλκιρις, 80-66 τους Μινεσότα Λινξ - «Διπλό» της Ατλάντα στο LA (vids)

25/08/2026 - 05:38
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Σοκ στους Μπλέιζερς, εκτός για 6 μήνες ο Σέιντον Σαρπ

25/08/2026 - 05:13
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Lidl Ελλάς: «Back to School» με Lidl Plus διαγωνισμό

24/08/2026 - 13:48
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Στο Star ο «Πρώτος καφές με τη Ζήνα» από τη νέα τηλεοπτική σεζόν

24/08/2026 - 12:53
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Lidl: Νέα συνεργασία με το PAW Patrol στη διαφήμιση παιδικών προϊόντων

24/08/2026 - 09:55
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Stoiximan & Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή: Μαζί για το LA 2028 με τη στήριξη 20 νέων αθλητών

24/08/2026 - 09:43
FleetNews
fleetnews.gr

Volkswagen: Κλιμακώνεται η σύγκρουση με τα συνδικάτα

24/08/2026 - 08:23
FleetNews
fleetnews.gr

Το Dacia Sandero στην κορυφή της ευρωπαϊκής αγοράς

24/08/2026 - 08:01
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Kokoon Loutraki Coast”

28/07/2026 - 12:07
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Aveda I One for All Leave in Elixir

22/07/2026 - 13:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo