Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
ΕΕ: Στέλνει αστροναύτες στο διάστημα χωρίς τη NASA- Το σχέδιο των 10 δισ. ευρώ
newsroom newsroom
ΚΟΣΜΟΣ
26/10/2026 · 16:59

ΕΕ: Στέλνει αστροναύτες στο διάστημα χωρίς τη NASA- Το σχέδιο των 10 δισ. ευρώ

Στις 15 Δεκεμβρίου, στη Ρώμη, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα εξετάσουν τις επιλογές για μεγαλύτερη αυτονομία στο διάστημα
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Η Ευρώπη θέλει να πάψει να εξαρτάται από άλλους για να στέλνει τους δικούς της αστροναύτες στο διάστημα. Και το επόμενο ραντεβού για να αποφασίσει πώς θα το πετύχει έχει οριστεί στη Ρώμη, στις 15 Δεκεμβρίου, όταν τα κράτη μέλη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (Esa) θα συναντηθούν για να συζητήσουν το μέλλον της διαστημικής εξερεύνησης. Στο τραπέζι βρίσκονται επενδύσεις δισεκατομμυρίων, νέες τεχνολογίες και ένα στρατηγικό ζήτημα: να εξασφαλιστεί στην Ευρώπη η δυνατότητα να φτάνει στη γήινη τροχιά με δικά της μέσα, χωρίς να βασίζεται αποκλειστικά στις υπηρεσίες που προσφέρουν ξένες εταιρείες. Η σύνοδος, που φέρει την ονομασία Intermediate Ministerial Meeting 2026, έρχεται σε μια φάση μετασχηματισμού του κλάδου. Τα κράτη μέλη θα κληθούν να αξιολογήσουν τις προτάσεις για ενίσχυση του ευρωπαϊκού ρόλου στη χαμηλή γήινη τροχιά, για την προετοιμασία της εποχής μετά τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και για την εδραίωση της παρουσίας στη Σελήνη, με το βλέμμα στραμμένο και προς τον Άρη. Δεν πρόκειται να εγκαταλειφθεί η διεθνής συνεργασία, αλλά να γίνεται με μεγαλύτερη αυτονομία.

Το budget στα δέκα δισεκατομμύρια

Η πιο φιλόδοξη πρόκληση αφορά τη μεταφορά ανθρώπων. Σήμερα η Ευρώπη δεν διαθέτει ένα πλήρως αυτόνομο σύστημα για να εκτοξεύει αστροναύτες και να τους φέρνει πίσω στη Γη: για τις επανδρωμένες αποστολές προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό εξαρτάται από δυνατότητες που έχουν αναπτυχθεί εκτός της ηπείρου, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο γενικός διευθυντής της Esa, Josef Aschbacher, έχει προτείνει να επενδυθούν περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ σε διάστημα δέκα ετών για την ανάπτυξη ενός ευρωπαϊκού συστήματος ικανού να μεταφέρει αστροναύτες στο διάστημα και να τους επιστρέφει. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που παρουσίασε ο ίδιος, η συνέχιση της αγοράς υπηρεσιών από ξένους παρόχους θα μπορούσε να κοστίσει στους Ευρωπαίους φορολογούμενους περίπου 5 δισεκατομμύρια ευρώ την ίδια περίοδο.

Πρόκειται για εκτιμήσεις, όχι για ήδη δεσμευμένα κονδύλια: η πολιτική και χρηματοδοτική απόφαση ανήκει στα κράτη μέλη. Όπως το περιγράφει ο Aschbacher, το δίλημμα είναι ανάμεσα στο να δημιουργηθεί εγχώρια βιομηχανική τεχνογνωσία και στο να συνεχίσει η Ευρώπη να αγοράζει υπηρεσίες από άλλους φορείς, με κόστος και διαθεσιμότητα που εξαρτώνται επίσης από τις εμπορικές αποφάσεις των προμηθευτών.

Το διακύβευμα δεν περιορίζεται στη μεταφορά αστροναυτών. Μια αυτόνομη δυνατότητα θα επέτρεπε να παραμένει μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων στην ευρωπαϊκή βιομηχανία, να αναπτυχθούν επαναχρησιμοποιούμενες τεχνολογίες και να ενισχυθεί η διαπραγματευτική ισχύς της ηπείρου στα διεθνή προγράμματα.

Η ευρωπαϊκή πρόσβαση στο διάστημα ξεκινά ξανά από τους πυραύλους εκτόξευσης

Η αυτονομία περνά επίσης από τη διαθεσιμότητα αξιόπιστων πυραύλων, με συχνότητα εκτοξεύσεων που να ανταποκρίνεται στη ζήτηση. Σε αυτό το πεδίο η Ευρώπη μπορεί να βασιστεί στους Ariane 6, τον βαρύ πύραυλο φορέα που έχει αναπτυχθεί για θεσμικές και εμπορικές αποστολές, και στον Vega-C, που έχει σχεδιαστεί για να θέτει σε τροχιά ελαφρύτερους δορυφόρους. Οι δύο αυτοί φορείς εκτόξευσης αποτελούν βασικό στοιχείο της ανεξάρτητης πρόσβασης στο διάστημα. Ο Vega-C, για παράδειγμα, έθεσε σε τροχιά τον Σεπτέμβριο του 2026 τους δορυφόρους FLEX και Sentinel-3C, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων παρατήρησης της Γης. Στόχος είναι να εδραιωθούν οι δυνατότητες εκτόξευσης και να διευρυνθούν οι ευκαιρίες για δημόσιους και ιδιωτικούς πελάτες.

Ο ανταγωνισμός, ωστόσο, είναι παγκόσμιος. Η SpaceX έχει οικοδομήσει ένα μοντέλο βασισμένο σε συχνές εκτοξεύσεις και επαναχρησιμοποιούμενους πυραύλους**, κατακτώντας κεντρικό ρόλο στη διεθνή αγορά. Για την Ευρώπη, επομένως, δεν αρκεί να διαθέτει δικούς της φορείς εκτόξευσης: πρέπει επίσης να τους καταστήσει ανταγωνιστικούς ως προς το κόστος, τη διαθεσιμότητα και τους χρόνους.

Η πρόκληση αφορά επίσης τους νέους εμπορικούς φορείς. Η γερμανική Isar Aerospace έκανε ένα βήμα μπροστά στις 5 Σεπτεμβρίου 2026, όταν ο πύραυλός της Spectrum έφτασε για πρώτη φορά στο διάστημα και έθεσε σε τροχιά πέντε μικρούς δορυφόρους και ένα πείραμα. Η πρώτη δοκιμαστική πτήση, τον Μάρτιο του 2025, είχε διακοπεί έπειτα από περίπου 30 δευτερόλεπτα. Το αποτέλεσμα του 2026 δείχνει την πρόοδο ενός ευρωπαϊκού κλάδου στον οποίο νεοφυείς εταιρείες προσπαθούν να πλαισιώσουν τους ήδη εδραιωμένους φορείς.

Κάψουλες φορτίου και επαναχρησιμοποιούμενες τεχνολογίες
Ένα ακόμη κομμάτι του παζλ αφορά τη μεταφορά εμπορευμάτων προς τους διαστημικούς σταθμούς και την πιθανή επιστροφή τους στη Γη. Στις 10 Σεπτεμβρίου 2026 η Esa ανέθεσε στη The Exploration Company σύμβαση συνολικής αξίας 760 εκατομμυρίων ευρώ για την επόμενη φάση του προγράμματος ALADDIN, που είναι αφιερωμένο στην ανάπτυξη της κάψουλας Nyx. Η συμφωνία προβλέπει 310 εκατομμύρια ευρώ για μια αποστολή επίδειξης και περιλαμβάνει άλλα 450 εκατομμύρια για δύο επιπλέον αποστολές, που θα πρέπει να επιβεβαιωθούν. Στόχος είναι να αποδειχθεί η ευρωπαϊκή ικανότητα μεταφοράς φορτίων προς τη χαμηλή γήινη τροχιά και επιστροφής τους, αρχικά με μια αποστολή προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Το πρόγραμμα αποτελεί σημαντικό βήμα προς μια ευρωπαϊκή εμπορική υπηρεσία: η Esa δεν περιορίζεται στη χρηματοδότηση της τεχνολογικής ανάπτυξης, αλλά γίνεται και βασικός πελάτης μιας ιδιωτικής επιχείρησης.

Παράλληλα, η βιομηχανία εργάζεται πάνω σε επαναχρησιμοποιούμενους πυραύλους, μια τεχνολογία που μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κόστους πρόσβασης στο διάστημα. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται τα προγράμματα ευρωπαϊκών εταιρειών όπως η γαλλική MaiaSpace και η ιταλική Avio. Για τη δεύτερη, η πορεία ανάπτυξης νέων λύσεων προώθησης και ανάκτησης των φορέων εκτόξευσης παραμένει στοιχείο προς παρακολούθηση, αλλά τα αποτελέσματα των επιμέρους επιδείξεων και τα αντίστοιχα χρονοδιαγράμματα πρέπει να αξιολογούνται βάσει των επίσημων ενημερώσεων.

Η Ιταλία οργανώνει τη δική της διαστημική οικονομία

Για την Ιταλία, η σύνοδος της Ρώμης έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η χώρα προσπαθεί να ενισχύσει τον συντονισμό ανάμεσα σε επιχειρήσεις, έρευνα και θεσμούς. Ο διαστημικός κλάδος περιλαμβάνει μεγάλους βιομηχανικούς ομίλους, εξειδικευμένες εταιρείες, νεοφυείς επιχειρήσεις, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και χρηματοπιστωτικούς φορείς: μια σύνθετη αλυσίδα, όπου η ικανότητα συνεργασίας μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για την πρόσβαση στα ευρωπαϊκά προγράμματα και στις διεθνείς αγορές.

Τον Ιούνιο του 2026 παρουσιάστηκαν τα Stati Generali της Space Economy, που προωθούνται από το Intergruppo parlamentare per lo spazio υπό την προεδρία του Andrea Mascaretti. Το πρόγραμμα προβλέπει είκοσι εκδηλώσεις σε δεκαέξι ιταλικές περιφέρειες, με στόχο την ανάδειξη των αεροδιαστημικών συμπλεγμάτων και τη συλλογή προτάσεων από το εθνικό παραγωγικό σύστημα. Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στο να συμβάλει στον καθορισμό των στρατηγικών κατευθύνσεων για τον κλάδο. Το ζήτημα δεν αφορά μόνο τη δυνατότητα κατασκευής δορυφόρων ή πυραύλων εκτόξευσης, αλλά και τη σύνδεση της βιομηχανικής τεχνογνωσίας, την προσέλκυση επενδύσεων και τη μετατροπή της καινοτομίας σε υπηρεσίες και οικονομικές ευκαιρίες.

Η πρόκληση της Σελήνης

Το χρονοδιάγραμμα των ευρωπαϊκών αποφάσεων συνδέεται και με τις εξελίξεις στην επανδρωμένη εξερεύνηση. Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός αναμένεται, με βάση τα τρέχοντα σχέδια, να ολοκληρώσει τη λειτουργία του έως το 2030, ενώ αναπτύσσονται εμπορικά σχέδια για νέες υποδομές σε χαμηλή τροχιά. Για την Ευρώπη, η εξασφάλιση ρόλου σε αυτό το σκηνικό σημαίνει ότι θα μπορεί να συνεχίσει να πραγματοποιεί επιστημονικά πειράματα, να αναπτύσσει τεχνολογίες και να συμμετέχει στις μελλοντικές αποστολές χωρίς να εξαρτάται πλήρως από τις επιλογές εξωτερικών εταίρων.

Η Σελήνη είναι ο άλλος μεγάλος στόχος. Η Esa θέλει να ενισχύσει την ευρωπαϊκή παρουσία μέσω διεθνούς συνεργασίας και ανάπτυξης στοχευμένων δυνατοτήτων, αντιμετωπίζοντας τη γήινη τροχιά και τις αποστολές στη Σελήνη ως στάδια προς την εξερεύνηση του Άρη. Στις 15 Δεκεμβρίου, στη Ρώμη, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα κληθούν να συζητήσουν τις επιλογές που έχει ετοιμάσει η Διαστημική Υπηρεσία. Δεν αναμένεται μια και μόνη σύνοδος να επιλύσει όλες τις αδυναμίες του κλάδου· θα αποτελέσει όμως ένα χρήσιμο βήμα για να αποσαφηνιστεί ποιοι στόχοι τα κράτη είναι διατεθειμένα να χρηματοδοτήσουν και σε ποιο χρονικό ορίζοντα.

  • ΕΕ
  • ·
  • NASA
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Όσα είπε στην εκπομπή MEGA Live News ο Βαγγέλης Τσάπας (vids)

All Content

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες Κορομηλά, Τσαρούχα, Πηλοΐδη

All Content - BusinessNews.gr

Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα 7,55 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο – Πάνω από τον στόχο τα έσοδα

All Content - BusinessNews.gr

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 3,7% στο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών το 2025, στα 165,4 δισ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

ΤτΕ: Στα 60 δισ. ευρώ οι συναλλαγές με κάρτες το α' εξάμηνο του 2026

All Content

Super League: Deloitte και PwC αναλαμβάνουν μελέτη για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων

All Content

Growthfund: Νέο spec για καμπάνια repositioning

FleetNews

Οι τρεις κορυφαίες υποψηφιότητες για το Fleet Europe Hall of Fame 2026

FleetNews

Άνοιξε τις πύλες της η Auto Athina 2026

FleetNews

B03X – B05: Διπλή, ηλεκτρική επίθεση από τη Leapmotor

All Content

Παπανικολάου: Συμφωνία με τον υπουργό για εκλογές στην ΕΟΚ

All Content

MVP εβδομάδας στην GBL ο Λιντέλ του Άρη (video)

All Content - BusinessNews.gr

Ιωάννα Τούνη: Στα 2,07 εκατ. ευρώ ο τζίρος το 2025 – Μείωση 5,2% στα καθαρά κέρδη στα 1,46 εκατ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Decathlon Ελλάς: Τζίρος πάνω από 27 εκατ. ευρώ και σχέδια για νέο κατάστημα στην Αθήνα

All Content - BusinessNews.gr

ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ Α.Ε.: Στο «ραντάρ» της συνεργασίες με νέα διεθνή brands λιανεμπορίου – Το πλάνο για Hunkemöller και Claire’s

FleetNews

Η Ολυμπία Οδός περνά στην εποχή του υδρογόνου

FleetNews

Νέα BMW Σειρά 3 με «αέρα» Neue Klasse

CSRΝews.gr

WWF: Το 85% των Ελλήνων λέει «ναι» σε δράσεις αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης

CSRΝews.gr

Θ. Κοντογεώργης: Έργα και παρεμβάσεις για το νερό, την ενέργεια και τις υποδομές

CSRΝews.gr

Η Masdar ενισχύει τη θέση της στην Ελλάδα με μεγάλη εξαγορά φωτοβολταϊκού 550 MW και σχέδια για πράσινα data centers

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Η Κομισιόν ενέκρινε το σχέδιο συμμόρφωσης της Temu μετά το πρόστιμο των 200 εκατ. ευρώ
Η Κομισιόν ενέκρινε το σχέδιο συμμόρφωσης της Temu μετά το πρόστιμο των 200 εκατ. ευρώ 26/10/2026 - 16:10
Νέα επιδρομή ουκρανικών drone στη Ρωσία- 2 νεκροί, 17 τραυματίες 26/10/2026 - 17:08
Νέα επιδρομή ουκρανικών drone στη Ρωσία- 2 νεκροί, 17 τραυματίες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Συναγερμός για ύποπτη βαλίτσα στη Κερατέα - Στο σημείο κλιμάκιο του ΤΕΕΜ
    26/10/2026 - 17:54 ΕΛΛΑΔΑ
  • Αποχωρεί προσωρινά από τα καθήκοντά του ο Μιχάλης Μπεκίρης
    26/10/2026 - 17:53 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • O Κυριάκος Πιερρακάκης επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Sunlight Group στην Ξάνθη
    26/10/2026 - 17:46 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Lamda Development: Νέα CEO η Εύη Κωστάκη - Αποχωρεί ο Οδυσσέας Αθανασίου
    26/10/2026 - 17:37 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • Η Anthropic κατέθεσε επίσημα αίτηση για IPO - Ένα βήμα πριν την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο
    26/10/2026 - 17:33 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΑΔΕ: Έως 13/11 η υποβολή Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής
    26/10/2026 - 17:27 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Η Τεχεράνη ζητά «περιφερειακή ενότητα» κατά τη συνάντηση με αξιωματούχους Σαουδικής Αραβίας, Πακιστάν και Τουρκίας
    26/10/2026 - 17:24 ΚΟΣΜΟΣ
  • Διεθνείς αντιδράσεις και μηνύματα προς τη νέα πολιτική ηγεσία της Σερβίας
    26/10/2026 - 17:17 ΚΟΣΜΟΣ
  • Νέα επιδρομή ουκρανικών drone στη Ρωσία- 2 νεκροί, 17 τραυματίες
    26/10/2026 - 17:08 ΚΟΣΜΟΣ
  • Euronext Athens: Η Y/KNOT INVEST αντικαθιστά την Ευρώπη Holdings στον Γενικό Δείκτη
    26/10/2026 - 17:05 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • «Στημένοι αγώνες» στο μπάσκετ: Αρνείται τις κατηγορίες ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος
    25/10/2026 - 18:10 ΕΛΛΑΔΑ
  • Decathlon Ελλάς: Τζίρος πάνω από 27 εκατ. ευρώ και σχέδια για νέο κατάστημα στην Αθήνα
    26/10/2026 - 08:10 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Στο Ριάντ ο Μητσοτάκης: «Ναι» στην παραμονή των Patriot στη Σαουδική Αραβία – Τι συζήτησε με Μπιν Σαλμάν
    25/10/2026 - 19:45 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Οι οικονομικές ειδήσεις της εβδομάδος
    25/10/2026 - 19:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ευάγγελος Μαρινάκης: Το στοίχημα της Capital Maritime στο Χρηματιστήριο Αθηνών
    26/10/2026 - 10:21 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η Κομισιόν ενέκρινε το σχέδιο συμμόρφωσης της Temu μετά το πρόστιμο των 200 εκατ. ευρώ

26/10/2026 - 15:18
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Όσα είπε στην εκπομπή MEGA Live News ο Βαγγέλης Τσάπας (vids)

26/10/2026 - 15:15
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

"Σε λίγους μήνες θα σας τελειώσουμε" (video)

26/10/2026 - 15:01
CSRΝews.gr
csrnews.gr

WWF: Το 85% των Ελλήνων λέει «ναι» σε δράσεις αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης

26/10/2026 - 14:54
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Θ. Κοντογεώργης: Έργα και παρεμβάσεις για το νερό, την ενέργεια και τις υποδομές

26/10/2026 - 14:11
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

«Όλοι αγαπάνε να κερδίζουν με IRIS»: Κοινή καμπάνια από 7 τράπεζες και ΔΙΑΣ με δωροεπιταγές 1.300 ευρώ

26/10/2026 - 14:07
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Πρεσβεία Ισραήλ | Sukkot Days”

23/10/2026 - 13:09
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Paul Mitchell Retreat 2026

22/10/2026 - 09:14
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo