Πέμπτη, 30 Απριλίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Έναρξη για το τριήμερο βουλευτικών εκλογών στη Ρωσία
Newsroom Newsroom
ΚΟΣΜΟΣ
17/09/2021 · 14:15

Έναρξη για το τριήμερο βουλευτικών εκλογών στη Ρωσία

Βουλευτικές εκλογές στη Ρωσία από σήμερα έως και την Κυριακή. Οι εκλογές για πρώτη φορά θα είναι τριήμερες λόγω κορωνοϊού. Η προεκλογική περίοδος έκλεισε την Πέμπτη, με τον πρόεδρο Πούτιν να υποχρεώνεται λόγω καραντίνας σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα, και την αντιπολίτευση να αναζητεί σπασμωδικά αντίδραση.  

Βουλευτικές εκλογές στη Ρωσία από σήμερα έως και την Κυριακή. Οι εκλογές για πρώτη φορά θα είναι τριήμερες λόγω κορωνοϊού. Η προεκλογική περίοδος έκλεισε την Πέμπτη, με τον πρόεδρο Πούτιν να υποχρεώνεται λόγω καραντίνας σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα, και την αντιπολίτευση να αναζητεί σπασμωδικά αντίδραση.

Οι εκλογές για τη Δούμα θα κορυφωθούν την Κυριακή, και οι κάθε είδους περιορισμοί που υφίστανται οι υποψήφιοι της αντιπολίτευσης δεν αφήνουν περιθώρια για κάτι άλλο από μια επικράτηση -έστω και με απώλειες- του κόμματος Πούτιν, που αποκαλείται «Ενωμένη Ρωσία». Ελάχιστοι άλλωστε εντός Ρωσίας έχουν ακόμη την εικόνα ότι οι εκλογές διεξάγονται με ίσους όρους.
Ένας από τους «περιορισμούς» πάντως επηρέασε την Apple και την Google καθώς υπέκυψαν στις πιέσεις της ρωσικής Κυβέρνησης και αφαίρεσαν ψηφιακή εφαρμογή των υποστηρικτών του Αλεξέι Ναβάλνι, με την οποία δίνονταν οδηγίες για τακτικιστικές ψήφους.

Ο Ρώσος πρόεδρος, που συνέβαλε στη δημιουργία του κόμματος αλλά δεν είναι τυπικά μέλος του, κάλεσε τους Ρώσους πολίτες να συμμετάσχουν στη διαδικασία και να επιλέξουν όποιον τρόπο ψηφοφορίας επιθυμούν και να συμμετάσχουν στις εκλογές, που φέτος για πρώτη φορά θα διαρκέσουν τρεις ημέρες. «Ύψιστο νόημα των εκλογών είναι πρωτίστως η έκφραση της βούλησης του λαού της Ρωσίας ως κύρια πηγή εξουσίας, η υλοποίηση του συνταγματικού δικαιώματος των πολιτών να προσδιορίσουν την περαιτέρω ανάπτυξη της χώρας, την οποία όλοι μας θέλουμε να δούμε κυρίαρχη και ευημερούσα», σημειώνει στο μήνυμά του ο Ρώσος ηγέτης, ο οποίος από την Τετάρτη βρίσκεται κατά σύσταση των γιατρών του σε καθεστώς αυτοαπομόνωσης στην κατοικία του, λόγω της στενής επαφής με συνεργάτες του θετικούς στον κορωνοϊό.

Αντικυβερνητικό μέτωπο Κομμουνιστών-Ναβάλνι

Από την απέναντι πλευρά οι σύμμαχοι του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι κάλεσαν την Τετάρτη τους Ρώσους να ψηφίσουν το Κομμουνιστικό Κόμμα στις βουλευτικές εκλογές αυτής της εβδομάδας, στο πλαίσιο της εκστρατείας για μια τακτική ψήφου που στόχο έχει να πλήξει το κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας.

Η εκστρατεία του Ναβάλνι για «έξυπνη ψήφο» έχει σχεδιαστεί για να συσπειρώσει τις ψήφους αυτών που είναι αντίθετοι προς την Ενωμένη Ρωσία, η οποία αυτή τη στιγμή κατέχει τα τρία τέταρτα των εδρών στην κάτω βουλή του Κοινοβουλίου και κυριαρχεί στη ρωσική πολιτική ζωή.

Η πρωτοβουλία είναι ένας από τους λίγους εναπομείναντες μοχλούς πίεσης για τον Ναβάλνι, ο οποίος εκτίει ποινή δυόμισι ετών φυλάκισης με την κατηγορία της παραβίασης όρων αποφυλάκισής του.

Το κίνημά του χαρακτηρίστηκε «εξτρεμιστικό» ενόψει των εκλογών και νόμος που υπεγράφη από τον πρόεδρο Πούτιν τον Ιούνιο απαγορεύει στα μέλη τέτοιων οργανώσεων να κατεβαίνουν ως υποψήφιοι.

«Εκατομμύρια άνθρωποι στη Ρωσία σιχαίνονται την Ενωμένη Ρωσία», δήλωσε ο Λεονίντ Βολκόβ, σύμμαχος του Ναβάλνι, σε βίντεο που συνοδεύει τη λίστα των υποψηφίων, που σύμφωνα με τους συμμάχους του Ναβάλνι έχουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα να κερδίσουν την Ενωμένη Ρωσία σε ξεχωριστές εκλογικές περιφέρειες. «Εξηγήστε σε όποιον δεν είναι ικανοποιημένος με το τι γίνεται στη χώρα ότι χρειάζεται να πάνε και να ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές».

Το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων που στηρίζουν οι σύμμαχοι του Ναβάλνι προέρχονται από το Κομμουνιστικό Κόμμα, το δεύτερο δημοφιλέστερο κόμμα της Ρωσίας. Αυτή τη στιγμή κατέχει 43 από τις 450 έδρες του κοινοβουλίου. Οι σύμμαχοι του Ναβάλνι έχουν προτείνει υποψηφίους του Κομμουνιστικού Κόμματος σε 11 από τις 15 περιφέρειες της πρωτεύουσας.

Περιθωριοποιώντας την αντιπολίτευση

Το πλέον εξέχον στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος, ο 60χρονος Πάβελ Γκρουντίνιν, που ήταν δεύτερος στις προεδρικές εκλογές του 2018 πίσω από τον κ. Πούτιν, δεν έχει δικαίωμα να συμμετάσχει στις εκλογές.
Η εκλογική επιτροπή απαγόρευσε τον Ιούλιο τη συμμετοχή του υποψήφιου προέδρου που μέτρησε πριν τρία χρόνια 8,5 εκατομμύρια ψήφους και θεωρείται ο επόμενος ηγέτης των Κομμουνιστών.

Η αφορμή που βρήκε η επιτροπή ήταν η τέως σύζυγος του κ. Γκρουντίνιν, η οποία κατήγγειλε κάποια ιδιοκτησία του Ρώσου επιχειρηματία στο εξωτερικό, την οποία διαψεύδουν τόσο ο ίδιος όσο και το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Επιπλέον ο γιος του εντάχθηκε στο κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας, με τον επιχειρηματία να κάνει λόγο για πισώπλατο μαχαίρωμα από το ίδιο του το αίμα, καταγγέλλοντας «βρώμικη τακτική γιατί δεν πρέπει να ανακατεύουμε γυναίκες και παιδιά σε κανέναν πόλεμο».

Κόμματα με ταμπέλα «ξένου πράκτορα»

Άλλη μέθοδος είναι η δυσφήμηση των αντιπολιτευομένων με την κατηγορία ότι δρουν υπέρ ξένων δυνάμεων. Πολλά μέσα ενημέρωσης και υποψήφιοι έχουν υποστεί τέτοια δυσφήμηση, που δεν περιορίζεται μόνο στις κατηγορίες από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ αλλά αποτελεί θεσμοθετημένη επισήμανση πλάι στο επίσημο όνομα κάθε κόμματος.

Έτσι, όπως κατήγγειλε στο BBC την Τετάρτη ο πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου κόμματος Γιάμπλοκο, Γκριγκόρι Γιαβλίνσκι, το ενιαίο ψηφοδέλτιο με τη λίστα των κομμάτων που θα πάρουν στα χέρια τους οι ψηφοφόροι θα γράφει για την παράταξή του: «Γιάμπλοκο (ξένος πράκτορας)».

Προβλέψεις και δημοσκοπήσεις

Στις εκλογές συμμετέχουν συνολικά 14 κόμματα. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση του κέντρου VTSIOM η συμμετοχή στις εκλογές αναμένεται να κινηθεί μεταξύ 48-51% και να εξασφαλίσει σε πέντε κόμματα την υπέρβαση του εκλογικού ορίου του 5% για την είσοδο στη Δούμα.

Η «Ενωμένη Ρωσία» αναμένεται να κινηθεί αισθητά πτωτικά και να χάσει την απόλυτη πλειοψηφία (54,2% στις εκλογές του 2016), συγκεντρώνοντας 41-44%, ενώ αισθητή άνοδος καταγράφεται για το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, 18-22% (έναντι 13,34% το 2016).

Το υπερεθνικιστικό Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα με τον γραφικό ηγέτη Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι κινείται στο 10-13% (13,14% το 2016) και ακολουθείται από τον κεντροαριστερό συνασπισμό «Δίκαιη Ρωσία-Πατριώτες-Για την Αλήθεια» (που επίσης στηρίζει τον κ. Πούτιν) με 7-9% (έναντι 6,22%), και το νεοσύστατο κόμμα «Νέοι Άνθρωποι» με 4-6%.

  • ΡΩΣΙΑ
  • ·
  • ΕΚΛΟΓΕΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Γιάννης: Το 2027 ξανά στην Εθνική -Ανυπομονώ να ξαναπάω στο Αλεξάνδρειο (video)

All Content

Ο Μιλουτίνοβ MVP των πρώτων αγώνων στα playoffs της EuroLeague (vid)

All Content - BusinessNews.gr

O Βίκτωρας Ρέστης στην εστίαση- Φέρνει στην Ελλάδα την Jollibee, τον γίγαντα τού fast-food από τις Φιλιππίνες

All Content - BusinessNews.gr

Τράπεζα Πειραιώς: Ισχυρή κερδοφορία στα 281 εκατ. ευρώ για το α' τρίμηνο του 2026

All Content - BusinessNews.gr

Conrad Athens The Ilisian: Ένα σύγχρονο Urban Resort στην καρδιά της Αθήνας

All Content

EΔΕΕ: Θεσμική παρέμβαση για τους διαγωνισμούς από ΟΑΣΑ και ΟΣΕΘ

All Content

Σε spec η NN Hellas

FleetNews

«Έφυγε» η Ελένη Καρύδη, ιδρύτρια και πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ

FleetNews

80 χρόνια Vespa με νέα Primavera και GTS

FleetNews

Το Audi Q4 e-tron αναβαθμίζεται και αποκτά αμφίδρομη φόρτιση

All Content

Παναθηναϊκός AKTOR: Με τον "αέρα" του break στο Game 2 της Βαλένθια

All Content

Ολυμπιακός: Με την ίδια "συνταγή" για το 2-0 επί της Μονακό

All Content - BusinessNews.gr

Ο Βακάκης για τα σχέδια της Jumbo: Επιλέγω τη στρατηγική της κότας -Δεν σκοπεύω να αποσυρθώ

All Content - BusinessNews.gr

AKTOR: Πώς κλείστηκαν τα ενεργειακά deal δισεκατομμυρίων για LNG σε Αλβανία και Βοσνία

All Content - BusinessNews.gr

Αποτελέσματα ΟΔΔΗΧ 2025: Η Ελλάδα μειώνει το χρέος της και το καθιστά βιώσιμο

FleetNews

VW ID. Buzz: Νέα αναβαθμισμένη έκδοση 4MOTION

FleetNews

Στην Ελλάδα το Cupra Formentor VZ5 – Ποια η τιμή του

CSRΝews.gr

Η Lidl Ελλάς Μεγάλος Χορηγός στο 10ο No Finish Line Athens

CSRΝews.gr

Νέο σχέδιο δράσης του ΕΚΚΟΜΕΔ «Αυτισμός και Δημιουργικότητα»

CSRΝews.gr

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Συμπληρώθηκαν οι 100 αιτήσεις για το Σήμα Διαφορετικότητας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Μπάιντεν: Συγκαλεί τους παγκόσμιους ηγέτες σε διαδικτυακή συζήτηση για την κλιματική αλλαγή
Μπάιντεν: Συγκαλεί τους παγκόσμιους ηγέτες σε διαδικτυακή συζήτηση για την κλιματική αλλαγή 17/09/2021 - 12:50
Ρωσία: Άρχισε η παραγωγή του εμβολίου της AstraZeneca 17/09/2021 - 16:51
Ρωσία: Άρχισε η παραγωγή του εμβολίου της AstraZeneca

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Β. Κικίλιας για ναυτιλία και ενεργειακή μετάβαση: «Χρειάζονται ρεαλιστικές λύσεις που να μην επιβαρύνουν τους Ευρωπαίους πολίτες»
    30/04/2026 - 14:20 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Μαρίνα Ερμιόνη: Νέα επένδυση 250 θέσεων ελλιμενισμού φέρνει την Ερμιονίδα στον χάρτη του διεθνούς yachting
    30/04/2026 - 14:19 ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  • Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς: Θετική η τμηματική εφαρμογή του myDATA
    30/04/2026 - 14:15 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Reporters Without Borders: Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 25 ετών η ελευθερία του Τύπου
    30/04/2026 - 14:15 MEDIA
  • Η Lidl Ελλάς Μεγάλος Χορηγός στο 10ο No Finish Line Athens
    30/04/2026 - 14:09 ESG
  • Samsung: Υπερτριπλασίασε τα καθαρά κέρδη στα 31,79 δισ. δολάρια για το α΄ τρίμηνο του 2026
    30/04/2026 - 14:00 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • H Search Magic συμμετείχε στο Retail Technology Show 2026 του Λονδίνου
    30/04/2026 - 13:59 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • DEF 2026 - KG LAW Firm: Ταχύτητα, προβλεψιμότητα και ασφάλεια δικαίου τα ζητούμενα για τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα
    30/04/2026 - 13:56 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Aγορά smartphones: Πτώση 6% το 1ο τρίμηνο του 2026
    30/04/2026 - 13:52 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: Ο Περσικός Κόλπος θα έχει λαμπρό μέλλον χωρίς την παρουσία των ΗΠΑ
    30/04/2026 - 13:50 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • “Εσύ έχεις Σήμα στην επιχείρησή σου;”
    29/04/2026 - 15:30 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Αποτελέσματα ΟΔΔΗΧ 2025: Η Ελλάδα μειώνει το χρέος της και το καθιστά βιώσιμο
    29/04/2026 - 20:31 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Aktor: Μετά την Αλβανία, νέα συμφωνία για πώληση αμερικανικού LNG με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη
    29/04/2026 - 21:10 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Intertech: Στα 12,4 εκατ. ευρώ ο τζίρος για το 2025 - Ζημιές 1,6 εκατ. ευρώ
    29/04/2026 - 17:41 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Τέμπη: Το Δημόσιο δεν θα ασκεί ένδικα μέσα για αποζημιώσεις και παραιτείται από όσα έχουν ήδη ασκηθεί
    29/04/2026 - 22:21 ΕΛΛΑΔΑ

Direction Business Network

CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η Lidl Ελλάς Μεγάλος Χορηγός στο 10ο No Finish Line Athens

30/04/2026 - 11:11
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Νέο σχέδιο δράσης του ΕΚΚΟΜΕΔ «Αυτισμός και Δημιουργικότητα»

30/04/2026 - 10:52
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

EΔΕΕ: Θεσμική παρέμβαση για τους διαγωνισμούς από ΟΑΣΑ και ΟΣΕΘ

30/04/2026 - 10:37
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Social media spec από την ΕΡΤ

30/04/2026 - 10:34
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ο Μιλουτίνοβ MVP των πρώτων αγώνων στα playoffs της EuroLeague (vid)

30/04/2026 - 10:09
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Γιάννης: Το 2027 ξανά στην Εθνική -Ανυπομονώ να ξαναπάω στο Αλεξάνδρειο (video)

30/04/2026 - 09:53
FleetNews
fleetnews.gr

«Έφυγε» η Ελένη Καρύδη, ιδρύτρια και πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ

30/04/2026 - 05:12
FleetNews
fleetnews.gr

80 χρόνια Vespa με νέα Primavera και GTS

30/04/2026 - 05:00
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Με εξαιρετική επιτυχία διεξήχθησαν τα 3rd INFLUENCERS AWARDS

28/04/2026 - 16:52
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Tecnoskin® | Make My Day

23/04/2026 - 14:33
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo