Η πώληση της Μπάρμπα Στάθης ολοκληρώθηκε επίσημα πριν λίγο καιρό και τα νούμερα -όπως πάντα- λένε την αλήθεια για το τι άφησε πίσω της. Το deal με την Ideal Holdings έκλεισε στα τέλη Μαρτίου με τίμημα 130 εκατ. ευρώ — αλλά το πραγματικό ζουμί κρύβεται αλλού.
Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της Frozen Holdings (ο τομέας των κατεψυγμένων της Vivartia), που βγήκαν χθες, η CVC μέτρησε καθαρό λογιστικό κέρδος 36,9 εκατ. ευρώ από την αποεπένδυση. Πιο απλά: μπήκαν, «έτρεξαν» την εταιρεία, συμψήφισαν ενδοομιλικά 101,8 εκατ. ευρώ με αποθεματικά και μερίσματα και αποχώρησαν με σχεδόν 37 εκατ. στο καθαρό ταμείο.
Ποιος είπε ότι το παιχνίδι στα κατεψυγμένα είναι... παγωμένο; Για το CVC, ήταν μια ζεστή έξοδος με πολύ καλή απόδοση –και ένα εξαιρετικό success story.