Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Teva: Oλοκληρώθηκε η εξαγορά της Actavis Generics
Newsroom Newsroom
ΥΓΕΙΑ
03/08/2016 · 03:00

Teva: Oλοκληρώθηκε η εξαγορά της Actavis Generics

Η εξαγορά ενισχύει τη στρατηγική της Teva, και ανοίγει νέες δυνατότητες για την εταιρεία στα γενόσημα και στα εξειδικευμένα φάρμακα
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Η Teva Pharmaceutical Industries Ltd., (TEVA) και η Allergan plc (AGN) ανακοίνωσαν ότι ολοκληρώθηκε η εξαγορά της επιχειρησιακής μονάδας γενοσήμων της Allergan, (Actavis Generics) από την Teva.

Αυτή η στρατηγικής σημασίας εξαγορά ενώνει δύο κορυφαίες επιχειρήσεις στον κλάδο των γενοσήμων με συμπληρωματικές δυνάμεις, δυνατότητες Έρευνας και Ανάπτυξης, γραμμές μελλοντικών προϊόντων και χαρτοφυλάκια, γεωγραφικό εύρος, επιχειρησιακό δίκτυο και εταιρικές κουλτούρες. Το αποτέλεσμα είναι μια ισχυρότερη, πιο ανταγωνιστική Teva, σε θέση να αναπτυχθεί σε μια εξελισσόμενη παγκόσμια αγορά, να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες που προσφέρει η αγορά των γενοσήμων στις ΗΠΑ, καθώς και παγκοσμίως, και να διαθέσει τα υψηλότερης ποιότητας γενόσημα στις πλέον ανταγωνιστικές τιμές, προσφέροντας σε όλο τον κόσμο αξία στους ασθενείς, τα συστήματα υγείας και τους επενδυτές.

«Η εξαγορά της Actavis Generics υλοποιείται σε μια χρονική στιγμή στην οποία η Teva είναι ισχυρότερη από ποτέ, τόσο στον τομέα των γενοσήμων, όσο και στα εξειδικευμένα φάρμακα», δήλωσε ο Erez Vigodman, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Teva. «Μέσω της εξαγοράς της Actavis Generics, δημιουργούμε μία νέα Teva με ισχυρά θεμέλια, βελτιώνοντας σημαντικά το οικονομικό μας προφίλ και διευρύνοντας τις πηγές εισοδήματος και ροές κέρδους μας, στηριζόμενοι σε ισχυρά συστήματα ανάπτυξης προϊόντων στους τομείς των γενοσήμων και των ειδικών φαρμάκων. Αυτή είναι η βάση, πάνω στην οποία αναμένεται να επιτευχθεί ανάπτυξη πωλήσεων και κερδοφορία αλλά και σημαντική ρευστότητα για πολλά χρόνια».

Ο κύριος Vigodman συνέχισε, «Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να υλοποιήσουμε τις προβλεπόμενες συνέργειες και την προστιθέμενη αξία αυτής της εξαγοράς για τους μετόχους μας και να επιτύχουμε τη γρήγορη ενσωμάτωση της Actavis Generics στην Teva. Επιπλέον, ως αποτέλεσμα του ισχυροποιημένου χρηματοοικονομικού προφίλ μας, μετά από αυτή τη συναλλαγή, θα είμαστε σε ακόμη καλύτερη θέση να αξιοποιήσουμε τα οφέλη που προέρχονται από τις δυνατότητες Έρευνας και Ανάπτυξης της Teva, στηρίζοντας την αύξηση των πωλήσεων και τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου μας σε όλους τους τομείς του επιχειρείν. Η ισχυρή, συνδυασμένη εταιρική ρευστότητα θα μας επιτρέψει τη γρήγορη απομόχλευση και θα μας δώσει τη δυνατότητα καλύτερης διαχειριστικής κατανομής κεφαλαίου, εστιάζοντας στην ενίσχυση της γραμμής μελλοντικών προϊόντων και του υπάρχοντος χαρτοφυλακίου μας αυξάνοντας παράλληλα τα κέρδη των μετόχων μας».

Μετά την εξαγορά, η Teva έχει πλέον περίπου 338 εγγραφές προϊόντων εν αναμονή έγκρισης του FDA και κατέχει ηγετική θέση σε ευκαιρίες να είναι η πρώτη εταιρεία που καταθέτει γενόσημα προς έγκριση μετά τη λήξη της πατέντας (first-to-file) με 123 εν αναμονή ANDA* στις ΗΠΑ. Στην Ευρώπη, μετά τις μεταβιβάσεις σε τρίτους, η Teva θα είναι σε θέση να λανσάρει πάνω από 5000 προϊόντα. Στις αναπτυσσόμενες για την Teva περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Ασίας, Αφρικής, Λατινικής Αμερικής, Μέσης Ανατολής, Ρωσίας και ΚΑΚ (Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών), αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 600 εγκρίσεις προϊόντων σε αναμονή. Συνολικά, η Teva σχεδιάζει την εισαγωγή στην αγορά 1500 γενοσήμων παγκοσμίως, το 2017. Τα προϊόντα της Teva εξασφάλισαν την εξοικονόμηση σχεδόν 215 δις δολαρίων την τελευταία δεκαετία στο σύστημα υγείας των ΗΠΑ και αυτά τα οφέλη θα συνεχίσουν να αυξάνονται και θα επιταχυνθούν ως αποτέλεσμα της εξαγοράς.

O Μάκης Οικονόμου, Διευθύνων σύμβουλος της Specifar, δήλωσε: «Για μας σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα, καθώς υποδεχόμαστε μία νέα εποχή για τη Specifar (η οποία εκπροσωπεί την Actavis στην Ελλάδα), μία εταιρεία με ιστορία, παράδοση, τεχνογνωσία και σεβασμό στην ελληνική αγορά. Είναι ιδιαίτερη η χαρά και η τιμή να είμαστε μέλος του δυναμικού και συνεχώς εξελισσόμενου δικτύου της Teva. Με οδηγό τις νέες προοπτικές που μας ανοίγονται και μέσω της πρόσβασής μας στο ευρύ χαρτοφυλάκιό της, ενισχύεται ακόμα περισσότερο το όραμά μας να παρέχουμε υψηλής ποιότητας φάρμακα, σε ακόμα περισσότερες θεραπευτικές κατηγορίες. Είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε όλες τις νέες δυνατότητες που θα προέλθουν από τη συγχώνευση, ώστε να επιτύχουμε περαιτέρω ανάπτυξη και να διευρύνουμε την παρουσία μας στην αγορά, προς όφελος των ασθενών αλλά και της επιστημονικής κοινότητας».

* ANDA (Συντετμημένη Αίτηση Κυκλοφορίας Νέου Προϊόντος).Το σύνολο των δεδομένων που υποβάλλονται στο τμήμα γενοσήμων προϊόντων του FDA, προς ανασκόπηση και τελική έγκριση ενός γενοσήμου

Αυξημένο παγκόσμιο εμπορικό εύρος

Η εξαγορά της Actavis από την Teva βελτιώνει τις διεθνείς εμπορικές ευκαιρίες και ενισχύει σημαντικά την παγκόσμια κλίμακα των πωλήσεών της και τις υποδομές Έρευνας και Ανάπτυξής της. Προσφέροντας πρόσβαση στο μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο φαρμάκων παγκοσμίως - με περισσότερα από 1800 φάρμακα και 16000 προϊόντα - η Teva έχει σήμερα εμπορική παρουσία σε 80 αγορές, κατέχοντας θέση ανάμεσα στις τρεις κορυφαίες εταιρείες σε περισσότερες από 40 αγορές καθώς και παγκόσμια ηγετική θέση στις κορυφαίες αγορές του κόσμου.

Κύρια οικονομικά στοιχεία

Η Teva αναμένεται να επιτύχει συνέργειες σε θέματα κόστους και οφέλη από φορολογία περίπου $1,4 δις ετησίως, μέχρι το τέλος του 2019, από την κατάργηση αναποτελεσματικών και περιττών διεργασιών και επιτυγχάνοντας οικονομίες κλίμακας.

Η Allergan plc εισέπραξε $33,43 δις σε μετρητά και περίπου 100 εκατομμύρια σε μετοχές της Teva.

Ισχυρή παγκόσμια ηγετική ομάδα και εργαζόμενοι με μεγάλη εμπειρία σε κάθε τομέα του επιχειρείν.

Οι δύο εταιρείες μοιραζονται τις ίδιες αξίες από πλευράς κουλτούρας και στρατηγικής και η Teva επικεντρώνεται στην αξιοποίηση των ικανοτήτων των δύο οργανισμών. Η διευθυντική ομάδα της εταιρείας αποτελείται από ηγέτες τόσο της Teva, όσο και της Actavis Generics. Είναι δομημένη έτσι ώστε να συνδυάσει τα ταλέντα των δύο εταιρειών, με σκοπό να εξασφαλίσει ότι η νέα αυτή εταιρεία αξιοποιεί τόσο την εκτεταμένη παγκόσμια εμπορική της παρουσία, όσο και την ολοένα και αυξανόμενη ισχύ της Teva ως παγκόσμιου ηγέτη στην αγορά των γενοσήμων. Με αυτή τη δομή, η οποία θα εφαρμοστεί από την πρώτη κιόλας μέρα, η εταιρεία βρίσκεται άμεσα σε θέση να επιτύχει τη μεγιστοποίηση της ανάπτυξης της στις παγκόσμιες αγορές.

Επιχειρησιακή ένταξη και ετοιμότητα

Δεδομένου ότι η συμφωνία εξαγοράς είχε ανακοινωθεί από τον Ιούλιο του 2015, οι ομάδες ενοποίησης στην Teva και την Actavis Generics εργάστηκαν μεθοδικά για να προγραμματίσουν την ομαλή ένταξη των δύο εταιρειών, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η νέα αυτή εταιρεία θα είναι πλήρως λειτουργική, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Ως αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών, η Teva θα αρχίσει να αξιοποιεί άμεσα τα οφέλη που προκύπτουν από την εξαγορά της Actavis Generics.

«Ο πρωταρχικός στόχος μας καθ’ όλη τη διαδικασία ενοποίησης, ήταν να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία όλων των τομέων της εταιρείας, με τη μέγιστη απόδοση από την πρώτη μόλις μέρα. Είμαστε πανέτοιμοι να ανταποκριθούμε στην πρόκληση», δήλωσε ο Μάκης Οικονόμου, Διευθύνων σύμβουλος της Specifar.

  • ALLERGAN
  • ·
  • TEVA PHARMACEUTICAL INDUSTRIES LTD
  • ·
  • ACTAVIS
  • ·
  • ΜΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
  • ·
  • SPECIFAR
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Παναθηναϊκός: Μπήκε και ο Φαλ για τη Φενέρμπαχτσε

All Content

Έτσι νίκησε ο Πανιώνιος τον Κρόνο (video)

All Content

Η Εθνική Ασφαλιστική συνεργάστηκε με την The Newtons Laboratory και η υγεία μπήκε στο επίκεντρο

All Content

Παραιτείται από την ΕΡΤ ο Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου - Σε νέο τηλεοπτικό οργανισμό το επόμενο βήμα

All Content

Προμηθέας: "Η ΕΕΑ δεν σέβεται τη νομιμότητα"!

All Content

Κυρίαρχος στο β' μισό ο Πανιώνιος 70-51 τον Κρόνο στο Μπραχάμι

CSRΝews.gr

WindEnergy Hamburg 2026: Ισχυρό διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον για την ελληνική αιολική ενέργεια

CSRΝews.gr

Η Choose στηρίζει το «Άλμα Ζωής» στο Greece Race for the Cure

CSRΝews.gr

DIMAND: Ροζ φωταγώγηση για τον καρκίνο του μαστού

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

ΕΚΑΒ: Με 11 καινούργια ασθενοφόρα ενισχύθηκε ο στόλος του στην Ήπειρο
ΕΚΑΒ: Με 11 καινούργια ασθενοφόρα ενισχύθηκε ο στόλος του στην Ήπειρο 29/07/2016 - 03:00
Synolic- nlpingreece: Ολοκληρώθηκε το τρίτο μέρος εργασιών του COMDENT project 29/08/2016 - 03:00
Synolic- nlpingreece: Ολοκληρώθηκε το τρίτο μέρος εργασιών του COMDENT project

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες για την «πυραμίδα» επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα – Στη φυλακή οι δύο στρατιωτικοί
    05/10/2026 - 22:23 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ρούμπιο πριν από την επίσκεψη στην Αθήνα: «Πολύ σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ η Ελλάδα»
    05/10/2026 - 21:45 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Τραμπ: Η Ουκρανία και οι... Δημοκρατικοί φταίνε για τις υψηλές τιμές της βενζίνης
    05/10/2026 - 21:24 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΔΕΣΦΑ: Προς υλοποίηση ο αγωγός φυσικού αερίου προς την Πάτρα
    05/10/2026 - 20:51 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Μέσα στον Οκτώβριο η ενίσχυση ύψους 53.773.000 ευρώ για το κόστος των ζωοτροφών
    05/10/2026 - 20:35 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ευρωαγορές: Με κέρδη το κλείσιμο των συναλλαγών της Δευτέρας
    05/10/2026 - 20:17 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Μακρόν και Μερτς θέλουν «νέο εμπορικό όπλο» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αντιμετώπιση της Κίνας
    05/10/2026 - 20:00 ΚΟΣΜΟΣ
  • Μητσοτάκης στην εκδήλωση για τα 52α γενέθλια της ΝΔ: Σε ταραγμένα νερά κρατάμε γερά το σκάφος της πατρίδας
    05/10/2026 - 19:45 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ελληνικά ομόλογα: Υποχώρηση της απόδοσης, αλλά το spread παραμένει άνω των 100 μονάδων
    05/10/2026 - 19:27 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Στην υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως το πόρισμα για τους εργαζόμενους σε πλατφόρμες
    05/10/2026 - 19:03 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Vero group: Πού ετοιμάζει νέα καταστήματα στα Βαλκάνια - Aύξηση τζίρου +5,3% στα 182,6 εκατ. ευρώ
    05/10/2026 - 07:36 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Ethical banks: Ποια είναι η FEBEA με 30 τράπεζες και οργανισμούς, 79 δισ. ευρώ και έναν Έλληνα στην προεδρία
    05/10/2026 - 09:09 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • METLEN: Νέα συμφωνία για το γάλλιο – Έως 16% της παραγωγής σε ιαπωνική εταιρεία
    05/10/2026 - 09:35 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΙΟΒΕ: Μεγάλες αποκλίσεις στο λιανεμπόριο – Ποιοι κλάδοι ανεβαίνουν και ποιοι υποχωρούν
    05/10/2026 - 08:54 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Sunlight Group: Εμπορικό «άνοιγμα» στη ναυπηγική βιομηχανία της Κίνας
    05/10/2026 - 11:30 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Έτσι νίκησε ο Πανιώνιος τον Κρόνο (video)

05/10/2026 - 19:01
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Η βαθμολογία της Elite League

05/10/2026 - 19:00
CSRΝews.gr
csrnews.gr

WindEnergy Hamburg 2026: Ισχυρό διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον για την ελληνική αιολική ενέργεια

05/10/2026 - 14:21
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η Choose στηρίζει το «Άλμα Ζωής» στο Greece Race for the Cure

05/10/2026 - 13:57
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η Choose στηρίζει το «Άλμα Ζωής» στο Greece Race for the Cure

05/10/2026 - 13:54
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η Παπαστράτος υποδέχεται τους πρώτους ασκούμενους του FutuReady Greece

05/10/2026 - 13:19
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’Lux Stage Athens – Γιώργος Κακοσαίος”

25/09/2026 - 17:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

It’s time to switch everything: Wahl Professional Announces the Vapor Switch

25/09/2026 - 09:56
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo