Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Οι νικήτριες ομάδες του 2ου κύκλου CapsuleT
Newsroom Newsroom
STARTUPS
18/06/2020 · 15:05

Οι νικήτριες ομάδες του 2ου κύκλου CapsuleT

Ιδιαίτερη βραδιά «κινηματογραφικής προβολής» στο θερινό κινηματογράφο Cine Ψυχικό Classique διοργάνωσε ο CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator χθες το βράδυ.

Σε αυτή, οι ομάδες του 2ου κύκλου του Προγράμματος Επιτάχυνσης παρουσίασαν με έναν ξεχωριστό τρόπο την εξέλιξή τους, τις σχετικές βελτιστοποιήσεις στις οποίες προχώρησαν αναφορικά με τις υπηρεσίες τους, αλλά και τη συνολική πρόοδο που σημείωσαν στη διάρκεια του 3μηνου προγράμματος, παρά τις αντίξοες συνθήκες που μεσολάβησαν λόγω Covid-19.

Ήταν 26 Φεβρουαρίου όταν οι ομάδες που εντάχθηκαν στο δεύτερο κύκλο του CapsuleT περνούσαν για πρώτη φορά το κατώφλι των εγκαταστάσεων του επιταχυντή στην Καλλιθέα και ξεκινούσαν επίσημα το «ταξίδι» τους εντός του Προγράμματος Επιτάχυνσης.

Ένα παγκόσμιο lockdown, πολλά εξειδικευμένα webinars και one-on-one online meetings των ομάδων με στελέχη ηγετικών εταιρειών της τουριστικής αγοράς μετά, η ομάδα του επιταχυντή ολοκλήρωσε το 2ο κύκλο του προγράμματος, υποδεχόμενη στο θερινό κινηματογράφο τις 9 startups που ολοκλήρωσαν επιτυχώς το πρόγραμμα, όπως επίσης κριτές, συνεργάτες, επενδυτές και εκλεκτούς προσκεκλημένους, μεταξύ των οποίων και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Δημήτρης Φραγκάκης.

Παράλληλα, η βραδιά κατέστη η ιδανική συνθήκη προκειμένου να αναδειχθούν και οι 3 νικήτριες ομάδες του 2ου κύκλου, όπως προέκυψαν από την τελική αξιολόγηση που κατέθεσε η Επιτροπή Αξιολόγησης και Καθοδήγησης του επιταχυντή. Σημειώνεται πως η σχετική αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε στη βάση τόσο των γενικών κριτηρίων του προγράμματος (η ιδέα της ομάδας ως προς την καινοτομία της, η επιχειρηματική ωριμότητα και προοπτική της προσφερόμενης υπηρεσίας και η ομάδα ως προς τα μέλη της σε σχέση με τα τυπικά τους χαρακτηριστικά), όσο και ειδικών κριτηρίων που αφορούν την πρόοδο των startup ομάδων στη διάρκεια του τρίμηνου προγράμματος.

Ειδικότερα, το 1ο βραβείο και το χρηματικό έπαθλο των 10.000 ευρώ έλαβε η Hotellisense, το 2ο βραβείο και το έπαθλο των 5.000 ευρώ έλαβε η Reveffect ενώ τέλος, το 3ο βραβείο και τα 3.000 ευρώ έλαβε η ομάδα της Narratologies.


Συγχρόνως, όσοι βρέθηκαν στο Cine Ψυχικό Classique είχαν την ευκαιρία να δώσουν το χειροκρότημά τους στους αυριανούς πρωταγωνιστές του τουρισμού, όπως επίσης να επιλέξουν τη δική τους αγαπημένη ομάδα (με βάση την παρουσίασή της) απονέμοντας έτσι ένα ξεχωριστό βραβείο, το «Βραβείο Κοινού». Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Inomo, η οποία κέρδισε ένα ταξίδι 4 διανυκτερεύσεων με διατροφή για 4 άτομα στο ξενοδοχείο Amada Colossos Resort στη Ρόδο.


Αξίζει να επισημανθεί πως ο 2ος κύκλος του CapsuleT θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη συνδρομή και υποστήριξη -για ακόμα μία φορά- του χορηγού και των στρατηγικών συνεργατών του προγράμματος. Υπενθυμίζεται πως το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Google έχουν προχωρήσει στη σύζευξη των δυνάμεών τους για τον CapsuleT. Ως μέρος της συνεργασίας αυτής, οι εκπρόσωποι της Google διέθεσαν στη διάρκεια του προγράμματος την τεχνογνωσία και την εξειδίκευσή τους στον ψηφιακό τομέα, την κοινή χρήση των καλύτερων πρακτικών, τη φιλοξενία ειδικών online webinars και την οργάνωση 1:1 συνεδριών με μέντορες.

Επιπροσθέτως, στρατηγικοί συνεργάτες του προγράμματος ήταν η Grant Thornton, η Nelios και η TÜV Austria Hellas. Eιδικός συνεργάτης ήταν το NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας ενώ, τέλος, υποστηρικτής ήταν η Douwe Egberts/Foodrinco.

Υπογραμμίζεται πως οι 9 ομάδες που ολοκλήρωσαν επιτυχώς το δεύτερο κύκλο του Προγράμματος Επιτάχυνσης είναι οι εξής: AccessLab, Alios Tours, Costa Nostrum, Events in Greece, Hotellisense, Inomo, Narratologies, Respoguide και Reveffect.

Σημαντικό κομμάτι των δράσεων του προγράμματος υπήρξαν, μεταξύ άλλων, οι επισκέψεις (on-site visits) των ομάδων στα ξενοδοχεία “Airotel Alexandros” και “The Alex, Monte Kastella” όπως επίσης και τα “virtual visits” που πραγματοποιήθηκαν online με στελέχη των εξής ηγετικών εταιρειών της τουριστικής αγοράς: Aldemar Hotels & Resorts, Athens International Airport, Brown Hotels, Grecotel Hotels & Resorts, Crowne Plaza, Expedia Group, Key Tours, XT Travel και Zante Park Hotel.

Μετά το πέρας της ξεχωριστής βραδιάς στο θερινό κινηματογράφο, ο Πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. κ. Αλέξανδρος Βασιλικός προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Ο CapsuleT αποτελεί ένα σημείο συνάντησης και δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των νέων ανθρώπων -που ξεχωρίζουν για τη δημιουργικότητα και την καινοτόμα σκέψη τους- και του ξενοδοχειακού κλάδου που χρειάζεται, περισσότερο από ποτέ, έξυπνες τεχνολογικές λύσεις και διόδους ανάπτυξης. Τώρα είναι η στιγμή να κοιτάξουμε το μέλλον, τώρα είναι η στιγμή να στηρίξουμε τη δημιουργικότητα και να πετύχουμε την τεχνολογική αναβάθμιση του ελληνικού ξενοδοχείου μέσα από πρωτοπόρες ιδέες και πρωτοβουλίες τις οποίες στηρίζουμε και θα εξακολουθήσουμε να το κάνουμε και στο μέλλον. Συγχαρητήρια στις ομάδες του 2ου κύκλου που σήμερα μας έδειξαν το δρόμο της δημιουργίας».

Από τη μεριά του ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης συνεχάρη τις ομάδες του επιταχυντή για την αξιόλογη πορεία και εξέλιξή τους παρά τις δυσμενείς συνθήκες υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι είναι πιο αναγκαίο από ποτέ ο Οργανισμός και το Ξ.Ε.Ε. να λειτουργούν συμπληρωματικά και να συμπράττουν σε πρωτοβουλίες όπως αυτή του CapsuleT, δημιουργώντας έτσι προστιθέμενη αξία για τη χώρα.

Τέλος, η Director του επιταχυντή, κα. Κατερίνα Σαριδάκη, σε δήλωσή της επεσήμανε σχετικά με τη λήξη του τρίμηνου προγράμματος: «Οι 9 ομάδες του 2ου κύκλου μας, χάρη στην υποστήριξη και την τεχνογνωσία που έλαβαν, τη συμβουλευτική καθοδήγηση από την επιτροπή μας και τους μέντορές τους, αλλά και τις επαφές που αναπτύχθηκαν στη διάρκεια του προγράμματος, απέδειξαν στην πράξη ότι πολλά μπορούν να γίνουν ακόμη και εν μέσω αντίξοων συνθηκών και αχαρτογράφητων νερών. Η δημιουργικότητα, η παραγωγική σκέψη, η δύναμη και η επιθυμία τους να ξεχωρίσουν μέσα από τη δουλεία τους ήταν χαρακτηριστικά που διακρίναμε ξεκάθαρα κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Θερμά συγχαρητήρια για τη δουλειά και τα αποτελέσματα που παρουσίασαν∙ συνεχίζουμε όλοι μαζί για ένα καλύτερο μέλλον στον τουρισμό».

  • CAPSULET TRAVEL HOSPITALITY ACCELERATOR
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Πού θα δείτε Καρδίτσα-Τόφας και Παρί-Ρεάλ Μαδρίτης

All Content

Καρδίτσα: Με την Τόφας για την πρώτη νίκη στη φάση των «16»

All Content - BusinessNews.gr

ESM: Στο κλαμπ των ισχυρών της Ευρωζώνης τα ελληνικά ομόλογα, σε ρεκόρ 15ετίας για το περιθώριο τους (spread)

All Content - BusinessNews.gr

«Βιολάντα»: Ανακοίνωσε μέτρα στήριξης στις οικογένειες των θυμάτων - Τι εξετάζουν οι Αρχές για την πυρκαγιά

All Content - BusinessNews.gr

Επικαιροποίηση ΚΑΔ: Λογιστές προειδοποιούν για προβλήματα, ενόψει φορολογικών δηλώσεων - Οι παγίδες

All Content

Σε Choose/ΟΤΕ «οδεύουν» τα 7,5 εκατ. για το Olympian Land

All Content

Διαφήµιση και Επικοινωνία το 2026: Η νέα συνταγή της δηµιουργικότητας

FleetNews

Toyota – Sumitomo: Συνεργασία για μπαταρίες

FleetNews

Stellantis: Παγκόσμιος Επικεφαλής Παραγωγής

FleetNews

Mercedes-Benz eIntouro: Στην Busworld Europe

All Content

Παρί-Ρεάλ Μαδρίτης απόψε για την 25η αγωνιστική της EuroLeague

All Content

BasketNews: «Ο Μάικ Τζέιμς μένει ελεύθερος από τη Μονακό το καλοκαίρι»

All Content - BusinessNews.gr

Νέα δέσμη μέτρων για το στεγαστικό: «Κατασκευάζω-Νοικιάζω» και στήριξη εργαζομένων εκτός έδρας

All Content - BusinessNews.gr

Ινδία και ΕΕ συνάπτουν εμπορική συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών

All Content - BusinessNews.gr

Ηλεκτρονικό εμπόριο και AI: H νέα εποχή είναι ήδη εδώ - Άρθρο του Α. Χ. Παπανδρόπουλου

FleetNews

Nissan: Αυτόνομη υπηρεσία μετακίνησης – Πιλοτικό πρόγραμμα στη Γιοκοχάμα

FleetNews

Στα σκαριά Κινεζική παραγωγή στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

ΕΑΤ: Δωρεάν ψηφιακό εργαλείο για τις ελληνικές ΜμΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων από το Youth Empowered

CSRΝews.gr

Stoiximan: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” με νέες δράσεις και συνεργασίες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Οι startups του EquiFund εναντίον του κορονοϊού
Οι startups του EquiFund εναντίον του κορονοϊού 09/06/2020 - 10:46
Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας 19/06/2020 - 13:41
Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ουγγαρία: Δύσκολοι καιροί για τον Βίκτορ Ορμπάν- Η αντιπολίτευση διατηρεί το προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου
    27/01/2026 - 13:39 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΕ: Εμπρός ολοταχώς για μέτρα καταπολέμησης του αντισημιτισμού
    27/01/2026 - 13:31 ΚΟΣΜΟΣ
  • Χρηματιστήριο: Στις 2.304,64 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με άνοδο 1,09%
    27/01/2026 - 13:28 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Διευρύνεται ο «Κόμβος Θερμοκηπίων» για την ανάπτυξη των καλλιεργειών
    27/01/2026 - 13:22 ESG
  • Intracom Telecom: Επεκτείνει τη στρατηγική συνεργασία με τη Nova για την αναβάθμιση της εταιρικής συνδεσιμότητας
    27/01/2026 - 13:19 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΣΕΓΑΣ: Διαγωνισμός για τη διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Αθήνας και του Μαραθωνίου Αθήνας
    27/01/2026 - 13:14 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Pirelli: Νέο Scorpion, η πιο πρόσφατη εξέλιξη του ελαστικού της για SUV
    27/01/2026 - 13:08 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • World Economic Forum: Η AI ο καταλύτης των αλλαγών στην κυβερνοασφάλεια για το 94% των στελεχών
    27/01/2026 - 13:07 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Τραμπ: Εκτιμά πως το Ιράν θέλει συμφωνία
    27/01/2026 - 13:03 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ελλάδα: Ζητά αναθεώρηση κόστους υποθαλάσσιας ηλεκτρικής διασύνδεσης για την προσέλκυση επενδυτών
    27/01/2026 - 13:03 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Φονική πυρκαγιά στη «Βιολάντα»: Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας
    26/01/2026 - 19:33 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς: Πρώτα αποτίμηση και λύσεις - Έπειτα ρύθμιση στα ωράρια τροφοδοσίας και κυκλοφορίας
    26/01/2026 - 14:24 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΕΤΤ: Η ΔΕΗ στο επίκεντρο για τις άδειες κινητής τηλεφωνίας
    26/01/2026 - 14:35 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Protergia: Νέο Picasso MyPlan στο app για έλεγχο κατανάλωσης και πακέτου
    26/01/2026 - 15:37 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Εθνική Τράπεζα: Αντλεί 600 εκατ. ευρώ από πράσινο ομόλογο με υπερκάλυψη 5,8 φορές
    26/01/2026 - 19:10 ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Διαφήµιση και Επικοινωνία το 2026: Η νέα συνταγή της δηµιουργικότητας

27/01/2026 - 11:16
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΕΜΑ ΑΕ: Τιμήθηκε με το Βραβείο «Ανδρέας Γιαννόπουλος», από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

27/01/2026 - 11:16
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Πανιώνιος: Απαγόρευση οργανωμένης και μεμονωμένης μετακίνησης στο Μαρούσι

27/01/2026 - 10:37
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Α2 Γυναικών: Πρόγραμμα και αποτελέσματα της περιόδου 2025/26

27/01/2026 - 10:29
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Σε Choose/ΟΤΕ «οδεύουν» τα 7,5 εκατ. για το Olympian Land

27/01/2026 - 10:25
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Food Drive ΠΕΦ: 8 χρόνια προσφοράς – Φετινή συγκέντρωση 5,5 τόνων αγαθών για ευάλωτες οικογένειες και παιδιά

27/01/2026 - 09:49
FleetNews
fleetnews.gr

Ο Καναδάς μείωσε τους δασμούς για την Κίνα στο 6,1%

27/01/2026 - 08:11
FleetNews
fleetnews.gr

Η Daimler Truck έκλεισε με ισχυρό Δ’ τρίμηνο το 2025

27/01/2026 - 08:04
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Beauty point επωνύμων το κορυφαίο κέντρο ομορφιάς “Hollywood Clinic” στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

26/01/2026 - 16:55
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

ΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΛΑΜΨΗ!

26/01/2026 - 16:48
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo