Τετάρτη, 27 Μαΐου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Η καινοτομία εργαλείο επέκτασης των επιχειρήσεων
Newsroom Newsroom
ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
02/07/2014 · 03:00

Η καινοτομία εργαλείο επέκτασης των επιχειρήσεων

Τα συμπεράσματα του συνεδρίου FOOD FOR SUCCESS CONFERENCE 2014.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Χρήσιμα συμπεράσματα για το μέλλον του κλάδου των τροφίμων στην Ελλάδα εξήχθησαν στο συνέδριο FOOD FOR SUCCESS, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.), του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (Σ.Β.Β.Ε.) και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (Σ.Ε.Β.Ε.). Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, επιβεβαιώθηκε η ανάγκη για ενίσχυση της καινοτομίας στις επιχειρήσεις των τροφίμων, ώστε να αποτελέσει εργαλείο για την επέκτασή τους στο εξωτερικό. Παράλληλα, τονίσθηκε η σημασία υιοθέτησης συνεργιών από τις μικρότερες εταιρείες του κλάδου, που θα τις διευκολύνει στο άνοιγμα τους στις αγορές του εξωτερικού.

Ο Ειδικός Γραμματέας Διοικητικού Τομέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δημήτρης Ιατρίδης στην τοποθέτησή του στάθηκε στη σημασία του αγροτικού τομέα στην ελληνική οικονομία και χαρακτηριστικά σημείωσε ότι 7 από τα 15 μεγαλύτερα σε εξαγωγική αξία προϊόντα είναι αγροτικά. Για το θέμα της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων υποστήριξε ότι αυτή θα επιτευχθεί μέσω της ιχνηλασιμότητας, τυποποίησης και πιστοποίησής τους και ότι η ισχυρή ταυτότητα των αγροτικών προϊόντων θα κερδίσει την μάχη της εξωστρέφειας. Αναφερόμενος στην αγροτική ανάπτυξη, επεσήμανε την ενεργοποίηση του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, το οποίο με συνολικό κεφάλαιο 253 εκατ. Ευρώ θα χορηγεί χαμηλότοκα δάνεια με επιτόκιο κάτω του 4% μέσω της αναδόχου Τράπεζας και θα δώσει ένεση ρευστότητας σε αγρότες και επενδυτές, επιταχύνοντας, κατά την πλήρη λειτουργία του, την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων βελτίωσης, των σχεδίων μεταποίησης, των επενδύσεων στον αγροτουρισμό και τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές.

Από τη μεριά του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αθανάσιος Σαββάκης, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών στη χώρα μας, καθώς ο κλάδος απασχολεί περίπου 20 χιλιάδες άτομα, ενώ συνεισφέρει κατά το ίδιο ποσοστό – δηλαδή κατά 20% περίπου - στην αξία παραγωγής της οικονομίας, η οποία διαμορφώνεται σε 11 δισεκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, σημείωσε ότι ο κλάδος, όπως και το σύνολο των μεταποιητικών επιχειρήσεων στην περιοχή βρίσκεται σε οριακό σημείο, καθώς η οικονομική κρίση έχει μειώσει κατακόρυφα την κατανάλωση τροφίμων στην εγχώρια αγορά, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις τροφίμων να έχουν στραφεί πολύ εντατικά στην ανάπτυξη δράσεων διεθνοποίησης και εξωστρέφειας για το άνοιγμα νέων αγορών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, Παναγιώτης Παπάζογλου σημείωσε ότι στην Ελλάδα το ζητούμενο για τις μικρές επιχειρήσεις της του κλάδου των τροφίμων, που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια, είναι να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα εύρεσης κατάλληλου στελεχιακού δυναμικού και των κατάλληλων δομών που θα τους επιτρέψουν να ενισχύσουν την εξωστρέφεια τους.

Από την μεριά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Factors Αλέξανδρος Κοντόπουλος αναφέρθηκε στην ανθεκτικότητα του κλάδου των τροφίμων και στη συνεισφορά του στον κύκλο εργασιών του factoring που ανέρχεται στο 20%, τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της 3A Νίκος Καραγεωργίου στάθηκε στην εγγύηση που προσφέρει ένα επώνυμο τρόφιμο στον καταναλωτή, επισημαίνοντας ότι γι αυτό ακριβώς τον λόγο, τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, και εν μέσω οικονομικής κρίσης, έχουν φτάσει μόλις το 15-17% μερίδιο αγοράς. Παράλληλα, επεσήμανε τη χρυσή ευκαιρία διάδοσης των ελληνικών τροφίμων μέσα από τους 20 εκατομμύρια τουρίστες που θα επισκεφτούν τη χώρα μας και στη συνέχεια θα τα αναζητήσουν στη δική τους, ενώ παράλληλα θα τα συστήσουν και σε ανθρώπους του κοινωνικού τους περίγυρου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DK CONSULTANTS, Δημήτρης Καραβασίλης επεσήμανε με τη σειρά του τη σπουδαιότητα των αγροτικών προϊόντων στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, καθώς η χώρα μας βρίσκεται στην 3η θέση παγκοσμίως στην παραγωγή ελιάς, ακτινιδίων και κρόκου, στην 5η θέση στις εξαγωγές σπαραγγιών και στις πρώτες δέκα χώρες παγκοσμίως στην παραγωγή και εξαγωγή βαμβακιού.

Ο Executive Director της AIQ INTERNATIONAL TRADE CO, Άρης Ξενόφος, σημείωσε ότι το προϊόν πρέπει να ενσωματώνει ποιοτική αξία και διαφοροποίηση για να είναι ανταγωνιστικό, ενώ η επιχείρηση πρέπει να βρει την ισορροπία μεταξύ της ποιότητας της συσκευασίας και της προβολής του προϊόντος.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ABC Factors Μαρία Ράικου χαρακτήρισε τη χρηματοδότηση προς τις επιχειρήσεις στο τέλος του χρόνου από μειωμένη έως ανύπαρκτη, ωστόσο διευκρίνισε ότι υπάρχει αισιοδοξία στον ορίζοντα μετά την εξυγίανση των τραπεζών και των χαρτοφυλακίων.

Ο Marketing Manager της DHL Forwarding, Κώστας Κιαπέκος ανέφερε ότι θεωρητικά όλες οι επιχειρήσεις μπορούν να προχωρήσουν σε εξαγωγές λόγω της τεχνολογικής ανάπτυξης.

Στην τοποθέτηση του ο Υπεύθυνος Ερευνών του ΙΕΛΚΑ, Λευτέρης Κιοσές σημείωσε ότι έπειτα από μία «μεγάλη κοιλιά» η ψυχολογία του καταναλωτή φαίνεται να ανακάμπτει. Ο καταναλωτής ψάχνει για προσφορές προϊόντων, ερευνά στο διαδίκτυο για πληροφορίες και εκπαιδεύεται για το μέλλον. Υπάρχει μια στροφή από το shopping therapy στο smart shopping. Επισημαίνει δε για την πολυσυζητημένη στροφή στα ελληνικά προϊόντα ότι ενώ 8 στους 10 καταναλωτές δηλώνουν ότι επιλέγουν ελληνικά προϊόντα, μόλις 1 στους 2 καταναλωτές είναι διατεθειμένος να γυρίσει σε αυτά, χωρίς κάποιο οικονομικό όφελος.

Ο Marketing Director της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Alexander Koch σημείωσε ότι πλέον ο καταναλωτής κινείται σε πιο γρήγορους ρυθμούς, ενώ όλο και περισσότερες εταιρείες γίνονται πιο καινοτόμες. Χαρακτήρισε δε την καλή τμηματοποίηση της αγοράς, το χτίσιμο νέων κατηγοριών προϊόντων, τη θερμή υιοθέτηση της καινοτομίας, αλλά και την θαρραλέα αντιμετώπιση του ρίσκου ως τα κλειδιά της επιτυχίας για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων.

Ο Founder & Owner της εταιρείας 4 Wise Monkeys, Mark Aris εκτίμησε ότι η καινοτομία είναι εργαλείο των μικρών επιχειρήσεων. Η αλλαγή στον τρόπο και τα κανάλια επικοινωνίας τις ευνοεί, αφού με μικρούς προϋπολογισμούς μπορούν να δημιουργήσουν περιεχόμενο και να πάρουν το ρίσκο στην επικοινωνία τους. Τόνισε δε ότι το να μην πάρεις ρίσκο αποτελεί από μόνο του ρίσκο.

  • FOOD FOR SUCCESS
  • ·
  • ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
  • ·
  • ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ·
  • ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Άρης: Φινάλε με αποχαιρετιστήριο γεύμα

All Content

Παναθηναϊκός: Τέλος η συνεργασία με την εταιρεία security

All Content - BusinessNews.gr

Motor Oil: Άλμα 293% για τα καθαρά κέρδη το α΄τρίμηνο του 2026 -Αύξηση 171% στα EBITDA

All Content - BusinessNews.gr

Ένταξη Bally’s Intralot και Ομίλου Qualco στο segment “Euronext Tech Leaders”

All Content - BusinessNews.gr

Cenergy: Αύξηση καθαρών κερδών 81% για το α΄τρίμηνο - Στα 100,4 εκατ. ευρώ τα EBITDA

All Content

Spec 1,9 εκατ. ευρώ για προβολή του προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός»

All Content

ΕΔΙΠΤ: «Media & Magazine Days 2026» στις 3-5 Ιουνίου

FleetNews

Στην παραγωγή το πρώτο robotaxi της XPeng

FleetNews

Το Citroën 2CV επιστρέφει ως ηλεκτρικό 15.000€

FleetNews

Στην Ευρώπη το σκληροτράχηλο Ford Ranger Super Duty

All Content

Ολυμπιακός: Στον «ουρανό» του ΣΕΦ το λάβαρο για την 4η EuroLeague

All Content

Τρίτη σερί νίκη ο Χολαργός 79-73 τον Αμύντα

All Content - BusinessNews.gr

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Αύξηση 35,4% του κύκλου εργασιών για το α' τρίμηνο του 2026 - Στα 19,73 εκατ. ευρώ τα EBITDA

All Content - BusinessNews.gr

Metro/MyMarket: Επενδύσεις 280 εκατ. ευρώ μέχρι το 2029 και 150 νέα καταστήματα – Η παγίδα του πλαφόν και τα «σταθερά βήματα».

All Content - BusinessNews.gr

Σε θετικό κλίμα η πρώτη συνάντηση Τ. Θεοδωρικάκου και του νέου προέδρου της ΕΣΕ Γ. Μασούτη

FleetNews

GAC AION / ESG Report 2025: Η ηλεκτροκίνηση σε νέο πολιτισμό κινητικότητας

FleetNews

BMW: Ξεκινά η σταδιακή εισαγωγή της αμφίδρομης φόρτισης

CSRΝews.gr

Lidl Ελλάς: Συνεχίζεται για 7η χρονιά η πρωτοβουλία Plastic Free Greece

CSRΝews.gr

Συνεχίζεται η συνεργασία Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου για παροχή υποτροφιών

CSRΝews.gr

Το ΔΕΗ 3×3 Street Basketball επιστρέφει για τέταρτη χρονιά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Σαράντης: Εξαγόρασε την Astrid
Σαράντης: Εξαγόρασε την Astrid 30/06/2014 - 03:00
Υπ. Ανάπτυξης: Στενή συνεργασία με εμπόρους για το ΕΣΠΑ 02/07/2014 - 03:00
Υπ. Ανάπτυξης: Στενή συνεργασία με εμπόρους για το ΕΣΠΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Alter Ego Media: Παρουσίασε το επικαιροποιημένο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης - Στόχος 67 εκατ.ευρώ για τα EBITDA
    27/05/2026 - 21:24 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ν. Ανδρουλάκης: «Πολιτική αλλαγή σημαίνει κυβέρνηση που δεν είναι εξαρτημένη από τα συμφέροντα»
    27/05/2026 - 20:52 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Επεισόδιο με πυροβολισμούς σε κατάστημα στα Πατήσια- Τρεις συλλήψεις και ένας τραυματίας
    27/05/2026 - 20:33 ΕΛΛΑΔΑ
  • Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Έγκριση του πληροφοριακού δελτίου της Alpha Bank για Alpha Trust
    27/05/2026 - 20:16 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΠΟΕΣΕ: Μείωση 1,9% στον τζίρο της εστίασης το α’ τρίμηνο του 2026 – Ανησυχεί ο κλάδος
    27/05/2026 - 19:54 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Cenergy: Αύξηση καθαρών κερδών 81% για το α΄τρίμηνο - Στα 100,4 εκατ. ευρώ τα EBITDA
    27/05/2026 - 19:36 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Παρουσιάστηκε το νέο ψηφιακό πρόσωπο του e-ΕΦΚΑ στην Αθήνα
    27/05/2026 - 19:18 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Δημοσκόπηση Real Polls: Πρώτη με 27,5 η ΝΔ - Στο 14,1% ο Τσίπρας, 11,4% για την Μ. Καρυστιανού
    27/05/2026 - 18:57 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Στ. Καλαφάτης: Αναβαθμίζουμε εγκαταστάσεις και υποδομές και ενισχύουμε την αποστολή των ερευνητικών κέντρων
    27/05/2026 - 18:40 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΡΙ-ΚΡΙ: Αύξηση 35,4% του κύκλου εργασιών για το α' τρίμηνο του 2026 - Στα 19,73 εκατ. ευρώ τα EBITDA
    27/05/2026 - 18:21 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Metro/MyMarket: Επενδύσεις 280 εκατ. ευρώ μέχρι το 2029 και 150 νέα καταστήματα – Η παγίδα του πλαφόν και τα «σταθερά βήματα».
    27/05/2026 - 07:17 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Η ΑΑΔΕ κατεβαίνει στα νησιά: Σαφάρι 50.000 ελέγχων με AI, drones και «τουρίστες» εφοριακούς
    27/05/2026 - 08:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΔΕΗ: Σε 3-6 μήνες η συμφωνία για το data center στην Κοζάνη - Επένδυση 3,5 δισ. ευρώ
    27/05/2026 - 09:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Παπαστράτος: Επενδύσεις άνω των 700 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία
    27/05/2026 - 09:45 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Η Ελλάδα υστερεί στην παγκόσμια ανταγωνιστικότητα - Brain drain και γραφειοκρατία φρενάρουν την οικονομία
    27/05/2026 - 08:50 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Εύκολα η Φενέρμπαχτσε 94-72 την Ερόκσπορ στην πρεμιέρα των playoffs

27/05/2026 - 19:32
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Τρίτη σερί νίκη ο Χολαργός 79-73 τον Αμύντα

27/05/2026 - 19:04
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Lidl Ελλάς: Συνεχίζεται για 7η χρονιά η πρωτοβουλία Plastic Free Greece

27/05/2026 - 15:01
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Lidl Ελλάς: Συνεχίζεται για 7η χρονιά η πρωτοβουλία Plastic Free Greece

27/05/2026 - 14:59
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Συνεχίζεται η συνεργασία Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου για παροχή υποτροφιών

27/05/2026 - 14:24
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΑΒ Βασιλόπουλος και WWF Ελλάς: Συνεργασία με ορίζοντα το 2030 για βιώσιμο αγροδιατροφικό σύστημα

27/05/2026 - 13:23
FleetNews
fleetnews.gr

Στην παραγωγή το πρώτο robotaxi της XPeng

26/05/2026 - 07:23
FleetNews
fleetnews.gr

Το Citroën 2CV επιστρέφει ως ηλεκτρικό 15.000€

26/05/2026 - 07:19
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Νέα Garnier Sorbet Cream με Βιταμίνη C

19/05/2026 - 10:01
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Wella Professionals/ All About Blonde: Ένα μοναδικό hair event στο Θέατρο Παλλάς με 650 επαγγελματίες κομμωτές

15/05/2026 - 06:42
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo