Σάββατο, 27 Ιουνίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Semeli: Επενδύσεις άνω του 1,5 εκατ. ευρώ
Newsroom Newsroom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
03/07/2017 · 03:00

Semeli: Επενδύσεις άνω του 1,5 εκατ. ευρώ

Σε μία νέα επένδυση ύψους άνω του 1,5 εκατ. ευρώ, που αποσκοπεί στην αναβάθμιση της διαδικασίας παραγωγής και των χώρων υποδοχής και φιλοξενίας προχωρά η «Semeli». Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές κινήσεις στο χώρο της ελληνικής οινοποιίας, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί, ότι συνολικά, η εταιρία έχει υλοποιήσει επενδύσεις που ξεπερνούν τα 12 εκατ. ευρώ.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Σε μία νέα επένδυση ύψους άνω του 1,5 εκατ. ευρώ, που αποσκοπεί στην αναβάθμιση της διαδικασίας παραγωγής και των χώρων υποδοχής και φιλοξενίας προχωρά η «Semeli». Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές κινήσεις στο χώρο της ελληνικής οινοποιίας, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί, ότι συνολικά, η εταιρία έχει υλοποιήσει επενδύσεις που ξεπερνούν τα 12 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε σήμερα η Μυρτώ Σάλλα, μέτοχος και μέλος του δ.σ. της Semeli, «η επένδυση αναβαθμίζει το χώρο παραγωγής με state of the art εξοπλισμό και σύγχρονα συστήματα οινοποίησης, αναδεικνύοντας το Οινοποιείο σε σημείο αναφοράς, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για το εξωτερικό» τονίζοντας ότι το 2017 είναι μία ξεχωριστή από κάθε άποψη χρονιά για την εταιρία, αφού τα κρασιά της κυριολεκτικά σάρωσαν τα διεθνή βραβεία.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μεγέθη της επιχείρησης, ο κύκλος εργασιών, διαμορφώθηκε την περασμένη χρονιά σε περίπου 3,6 εκατ. ευρώ με στόχο να περάσει τα 4 εκατ. ευρώ το 2017, μέγεθος που θα προκύψει κυρίως από τη σημαντική αύξηση του μεριδίου των premium ετικετών στο μείγμα πωλήσεων. Υπογραμμίζεται ότι η διεύρυνση της συμμετοχής των οίνων αυτής της κατηγορίας, αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τα λειτουργικά κέρδη της εταιρίας, που ήδη το πρώτο εξάμηνο του 2017 "τρέχουν" με ρυθμό αύξησης που αγγίζει το 25%.

Σύμφωνα με την κ. Σάλλα, οι αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, θα γίνουν με σκοπό να δημιουργηθεί στο οινοποιείο ένα σύγχρονο εκθετήριο και πωλητήριο κρασιών, καθώς και ξεχωριστοί χώροι γευσιγνωσίας, εκπαίδευσης και παρουσίασης των προϊόντων. Συγχρόνως, η μεγάλη αίθουσα θα διατίθεται και για ιδιωτικές εκδηλώσεις, ενώ αναδιαμορφώνεται το κελάρι, όπου επεκτείνονται και εξελίσσονται οι σύγχρονες και ποιοτικές μέθοδοι παλαίωσης, ενώ δημιουργούνται οι υποδομές που θα φιλοξενήσουν μοναδικές οινικές εμπειρίες των φίλων του κρασιού.

Στις πτέρυγες δεξιά και αριστερά του οινοποιείου, θα διαμορφωθούν 10 πολυτελείς σουίτες για τη φιλοξενία επισκεπτών και οινόφιλων, καθώς και για τα μέλη του Semeli Wine Club. Πρόκειται για ένα club ειδικών προνομίων, τα μέλη του οποίου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάζουν πρώτοι τις νέες σοδειές, να συμμετέχουν σε κάθετες γευστικές δοκιμές και να ενημερώνονται για τις εξελίξεις στο οινοποιείο, ενώ θα απολαμβάνουν προνομίων τόσο στις τιμές των κρασιών, όσο και στις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Λιγότερα τα έσοδα από τον ΕΦΚ στο κρασί

Απαντώντας στο ερώτημα για τις επιπτώσεις από την επιβολή του ειδικού φόρου στο κρασί ύψος 20 λεπτών ανά λίτρο που εφαρμόστηκε από την 1/1/2016, η κ. Σάλλα υπογράμμισε ότι ούτε το δημόσιο εισέπραξε τα ποσά που προσδοκούσε, πολύ σε περισσότερο όμως αλλοίωσε τα δεδομένα της αγοράς, «εκπαιδεύοντας πολλούς στο παρεμπόριο».

Ειδικά για δημόσια έσοδα, επεσήμανε ότι το 2015 ανήλθαν στα 126 εκατ. ευρώ μόνο από το ΦΠΑ, ενώ το 2016 εισέρρευσαν στα ταμεία 95 εκατ. ευρώ από ΦΠΑ και 21 εκατ. ευρώ από τον ειδικό φόρο. Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση είχε προϋπολογίσει έσοδα της τάξης των 55 εκατ. από τον ειδικό φόρο στο κρασί.

Διπλασιασμός των εξαγωγών την επόμενη τριετία

Η Semeli συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο σημαντικά οινοποιεία της χώρας, δήλωσε ο Λεωνίδας Νασιάκος, οινολόγος και γενικός διευθυντής της, προσθέτοντας ότι στόχος της Εταιρίας είναι να διπλασιάσει το ποσοστό των εξαγωγών μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, οι οποίες στην παρούσα φάση ανέρχονται περίπου στο 15% του συνολικού της τζίρου. Σήμερα, τα προϊόντα της Semeli εξάγονται κυρίως στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Νορβηγία, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ελβετία, την Πολωνία, την Κύπρο, την Κίνα, τη Σιγκαπούρη κ.ά.

Σύμφωνα με τον κ. Νασιάκο, στους βασικούς στόχους της Semeli είναι η ανάδειξη του ποιοτικού δυναμικού του αμπελώνα της Νεμέας με όπλο τη χαρισματική ποικιλία του Αγιωργίτικου, καθώς και η στήριξη της τοπικής οικονομίας.

Σήμερα η εταιρία απασχολεί εργαζόμενους αποκλειστικά από τις κοινότητες των περιοχών στις οποίες εκτείνονται οι αμπελώνες και στηρίζει έμπρακτα το τοπικό αγροτικό στοιχείο, είτε συμβουλευτικά ως προς την καλλιέργεια των αμπελιών, είτε με οικονομικά κίνητρα επί του αποτελέσματος.

Η συνολική έκταση των αμπελώνων από τους οποίους η Semeli αντλεί την πρώτη ύλη υπερβαίνει τα 1.000 στρέμματα, συμπεριλαμβανομένων των ιδιόκτητων εκτάσεών της, αλλά και των εκμεταλλεύσεων των συνεργαζόμενων αμπελουργών, είτε από τις ζώνες Π.Ο.Π. Νεμέα και Μαντινεία, είτε από άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.

Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες αναδιαρθρώνονται, με σκοπό στο άμεσο μέλλον η καλλιέργεια να γίνει βιολογική στο σύνολό της, διαδικασία η οποία προσφέρει την καλύτερη δυνατή ποιότητα στην πρώτη ύλη.

Η έκταση των ιδιόκτητων αμπελώνων πρόκειται να διπλασιαστεί την προσεχή πενταετία, με στόχο να δημιουργηθούν ιδανικά terroir για την καλλιέργεια ελληνικών, ξένων και σπάνιων γηγενών ποικιλιών.

Αυτά τα terroir θα εξελιχθούν σε αμπελοτόπια, από τα οποία θα παράγονται ιδιαίτερες ετικέτες κρασιού (single vineyard- single cru).

Βραβεία

Το 2017 είναι η χρονιά της Semeli με 41 βραβεία και διακρίσεις διεθνούς επιπέδου. Τα παραπάνω αφορούν 9 ετικέτες σε 8 διεθνείς διαγωνισμούς.

Ο λευκός ξηρός SEMELI ΑETHERIA 2016 από τις ποικιλίες Μαλαγουζιά και Chardonnay, κατέκτησε μέσα στη φετινή χρονιά 6 μετάλλια σε διαγωνισμούς οίνου παγκοσμίου επιπέδου.

Την ανώτατη διάκριση ως "Ο Καλύτερος Λευκός Ξηρός Οίνος" κέρδισε ο ΟΡΕΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ ΛΕΥΚΟΣ 2016 (Μοσχοφίλερο και Sauvignon Blanc), o οποίος ξεχώρισε στο διεθνή διαγωνισμό Challenge International du Vin 2017 που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Γαλλία.

Το χρυσό μετάλλιο του κορυφαίου διαγωνισμού στον κόσμο Decanter 2017, απέσπασε το SEMELI THEA MANTINIA 2015 (Μοσχοφίλερο).

Στον ίδιο διαγωνισμό που διεξήχθη πρόσφατα στο Λονδίνο, τα κρασιά του κτήματος απέσπασαν άλλες 8 διακρίσεις.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι το SEMELI NEMEA GRANDE RESERVE ΤΟΥ 2012, φέτος, στην πρώτη εσοδεία μετά από αρκετά χρόνια, απέσπασε 5 σημαντικά μετάλλια.

Πηγή: euro2day

  • SEMELI
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Ατζέντης Παπανικολάου: Την ερχόμενη εβδομάδα οι συζητήσεις με Ολυμπιακό

All Content

Σορτς: Έτοιμος για Βαλένθια

All Content

McCann Greece: Κατέκτησε το πρώτο Grand Prix της Ελλάδας στα Cannes Lions

All Content

Antenna: Επέκταση στην Ιταλία με τη δημιουργία υπηρεσίας ενημέρωσης σε συνεργασία με τη DAZN

FleetNews

Η Porsche σε στρατηγική μικρότερης παραγωγής

FleetNews

Η ώρα έφτασε για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2026!

FleetNews

Η Nissan σε κρίση εμπιστοσύνης κατά τη γενική συνέλευση

All Content

Γαλλία: «Έφυγε» ο πρώην διαιτητής Πασκάλ Ντοριζόν

All Content

Πανελλήνιο Κορασίδων: Τι γράφτηκε στο φ.α. για το επεισόδιο στο Παναθλητικός-Παναθηναϊκός

FleetNews

Το Renault Megane E-Tech Electric ανανεώνεται

FleetNews

Το νέο Lynk & CO 08 πρωταγωνιστεί στην BEYOND Expo 2026

CSRΝews.gr

Η KRAFT Paints φέρνει τα «Cool Roofs» στην Ελλάδα

CSRΝews.gr

Ο Πρόεδρος της ΑΕΚ κ. Μάριος Ηλιόπουλος στηρίζει το έργο των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα

CSRΝews.gr

SchoolFan: Οι μαθητές νικούν τα fake news για το κλίμα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Προβολή και αύξηση πωλήσεων για το ελληνικό κρασί στην αγορά της Ιαπωνίας
Προβολή και αύξηση πωλήσεων για το ελληνικό κρασί στην αγορά της Ιαπωνίας 03/07/2017 - 03:00
«Game of Thrones VII»: Αντίστροφη μέτρηση για την έλευση του…χειμώνα μόνο στη Nova! 03/07/2017 - 03:00
«Game of Thrones VII»: Αντίστροφη μέτρηση για την έλευση του…χειμώνα μόνο στη Nova!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Οι επιχειρηματικές ειδήσεις της εβδομάδος
    27/06/2026 - 19:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Κυριακή – Ποιες περιοχές βρίσκονται σε «πορτοκαλί συναγερμό»
    27/06/2026 - 15:03 ΕΛΛΑΔΑ
  • Κεραμέως: Καλύτεροι μισθοί και όροι για 400.000 εργαζόμενους
    27/06/2026 - 14:33 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Αυξημένη έως 20% η φετινή παραγωγή κορινθιακής σταφίδας
    27/06/2026 - 14:02 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Πιερρακάκης: Οι αποταμιεύσεις μπορούν να χρηματοδοτήσουν το μέλλον της Ευρώπης
    27/06/2026 - 13:32 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Στην ΕΟΕ η Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ
    27/06/2026 - 13:07 ΕΛΛΑΔΑ
  • Peoplecert: Σχέδιο για παγκόσμιο πανεπιστήμιο και νέες εξαγορές στις ΗΠΑ
    27/06/2026 - 12:25 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Το πλοίο Κίσσαμος με 1.246 επιβάτες προσάραξε κοντά στη Μήλο μετά από μπλακ άουτ
    27/06/2026 - 11:55 ΕΛΛΑΔΑ
  • Cosco Shipping Ports: Στο +2,8% η διακίνηση τον Μάιο
    27/06/2026 - 11:39 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Στουρνάρας: Αναγκαία και χρήσιμη η νομοθετική ρύθμιση για το ν. Κατσέλη
    27/06/2026 - 11:10 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Πλαίσιο: Ανανέωση στο ΔΣ με Ζαρκαλή, Πουλίδα και Κυρκίνη
    27/06/2026 - 00:02 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Έκθεση FORMA: Μια ξεχωριστή καλλιτεχνική συνάντηση στη Uni.Versus Art Room
    26/06/2026 - 23:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Στουρνάρας: Αναγκαία και χρήσιμη η νομοθετική ρύθμιση για το ν. Κατσέλη
    27/06/2026 - 11:10 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    27/06/2026 - 09:00 MEDIA
  • Το πλοίο Κίσσαμος με 1.246 επιβάτες προσάραξε κοντά στη Μήλο μετά από μπλακ άουτ
    27/06/2026 - 11:55 ΕΛΛΑΔΑ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ατζέντης Παπανικολάου: Την ερχόμενη εβδομάδα οι συζητήσεις με Ολυμπιακό

27/06/2026 - 19:18
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Μπασκόνια: «Διαζύγιο» με πέντε παίκτες

27/06/2026 - 18:36
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η KRAFT Paints φέρνει τα «Cool Roofs» στην Ελλάδα

26/06/2026 - 13:49
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ο Πρόεδρος της ΑΕΚ κ. Μάριος Ηλιόπουλος στηρίζει το έργο των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα

26/06/2026 - 13:32
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

SchoolFan: Οι μαθητές νικούν τα fake news για το κλίμα

26/06/2026 - 13:05
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

MG Motor: Οργανωτικές αλλαγές στη δομή της εταιρείας

26/06/2026 - 10:59
FleetNews
fleetnews.gr

Η Porsche σε στρατηγική μικρότερης παραγωγής

25/06/2026 - 05:09
FleetNews
fleetnews.gr

Η ώρα έφτασε για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2026!

25/06/2026 - 05:00
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Amoa Skin”

10/06/2026 - 15:32
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

SUMMER LOOK 2026: Η “Artego Hellas” εντυπωσίασε beauty influencers & επώνυμους καλεσμένους στο “Summer Hair Color Trends” σεμινάριο της

10/06/2026 - 15:25
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo