Παρασκευή, 17 Απριλίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Marine Tours: Διοργάνωσε το το Συνέδριο Ναυτιλίας 5th Maritime Trends Conference
Newsroom Newsroom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
08/05/2017 · 03:00

Marine Tours: Διοργάνωσε το το Συνέδριο Ναυτιλίας 5th Maritime Trends Conference

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 5th Maritime Trends Conference, το οποίο διοργανώθηκε στις 06 Μαΐου 2017, από τον κορυφαίο ταξιδιωτικό οργανισμό Marine Tours σε συνεργασία με την Etihad Airways και υπό την Ακαδημαϊκή Υποστήριξη του Deree – The American College of Greece και Alba Graduate Business School.

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 5th Maritime Trends Conference, το οποίο διοργανώθηκε στις 06 Μαΐου 2017, από τον κορυφαίο ταξιδιωτικό οργανισμό Marine Tours σε συνεργασία με την Etihad Airways και υπό την Ακαδημαϊκή Υποστήριξη του Deree – The American College of Greece και Alba Graduate Business School.

Το Συνέδριο είχε ως στόχο του την επιμόρφωση των στελεχών του κλάδου, σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις, αλλά και τις προοπτικές της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.

Το θεσμό τίμησαν με την παρουσία τους περισσότερα από 250 στελέχη από 110 ναυτιλιακές εταιρείες, καθώς και πλήθος διακεκριμένων εκπροσώπων της ευρύτερης ναυτιλιακής κοινότητας.

Οι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες εισηγήσεις των προσκεκλημένων ομιλητών οδήγησαν σε σημαντικά συμπεράσματα αλλά και σε γόνιμους προβληματισμούς για το παρόν και το μέλλον της ναυτιλίας.

H αυλαία του Συνεδρίου άνοιξε με την ομιλία του κ. George Logothetis, General Manager of Mare Management S.A., κατά την οποία αναλύθηκε εκτενώς το διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον της παγκόσμιας ναυτιλίας και επισημάνθηκε ότι μόνον όσοι οι οργανισμοί αφουγκράζονται και προσαρμόζονται στις εξελίξεις της σύγχρονης οικονομίας, της γεωπολιτικής και της τεχνολογίας θα μπορέσουν να επιβιώσουν μέσα σε αυτό το απαιτητικό περιβάλλον.

Στον πυρήνα της ομιλίας του κ. Theodore Chouliaras, President of the Shipping Finance Consultants UPMARITIME LONDON Ltd., βρέθηκε η επίδραση των γεωπολιτικών εξελίξεων και το ζήτημα της γεω-οικονομίας. Ο ομιλητής τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η εποχή όπου οι νόμοι της προσφοράς και της ζήτησης καθόριζαν ολοκληρωτικά την αγορά έχουν παρέλθει προ πολλού, ενώ τα geopolitics καταλαμβάνουν πλέον τη θέση τους, με την Κίνα, τη Ρωσία και την Αμερική να χαράσσουν τον νέο χάρτη του εμπορικού και οικονομικού ενδιαφέροντος.

Ο πρώτος κύκλος ομιλιών ολοκληρώθηκε με την ομιλία του κ. Costas Constantinou, Senior Partner of Moore Stephens Greece, ο οποίος ανέπτυξε τη σπουδαιότητα του κατάλληλου προτύπου διαχείρισης πληρωμάτων ως προς τη συνολική απόδοση της εταιρείας, από λογιστική σκοπιά. Τα έξοδα των πληρωμάτων αποτελούν σήμερα ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία στον ετήσιο ισολογισμό των ναυτιλιακών εταιρειών, γεγονός που θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη ο κάθε οργανισμός, κατά τη διαχείρισή του ανθρώπινου δυναμικού του.

Στο δεύτερο πάνελ, οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον κ. Dimitris Lyrakos, CEO of Filistos A.C.T, σχετικά με το μείζον θέμα των ψυχοκοινωνικών κινδύνων, και πως αυτοί μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση των πληρωμάτων. Σε αξιολόγηση που ο ίδιος και η ομάδα του διενήργησαν σε περισσότερους από 2.000 ναυτικούς, αναδείχθηκαν τα πλέον συνήθη ζητήματα που μειώνουν την παραγωγικότητα του πληρώματος και τα οποία κυρίως επικεντρώνονται στην επαγγελματική εξουθένωση, το εργασιακό άγχος, τις εντάσεις και τις συγκρούσεις εν πλω, καθώς και στις έντονες εργασιακές απαιτήσεις.

Τη σκυτάλη του συνεδρίου στη συνέχεια πήρε η κα Magda Pantelidu, Regional Director EMEA, Optimal HR Group, η οποία αναφέρθηκε στον σπουδαίο ρόλο της «διαχείρισης ταλέντων» στην προσέλκυση και διατήρηση του κατάλληλου πληρώματος. Όπως επεσήμανε η διακεκριμένη ομιλήτρια, το λεγόμενο «talent management» έρχεται να επαναπροσδιορίσει τον ορισμό της εργασίας στον Κλάδο και θα πρέπει να αποτελεί μία διαρκή και στρατηγικά οργανωμένη διαδικασία για την πιο αποδοτική διαχείριση των πληρωμάτων.

Στην τελευταία ομιλία αυτού του πάνελ ο κ. George Pitaoulis, Crewing Manager, ABCmaritime, κατέθεσε την πολύτιμη εμπειρία του σχετικά με τα επιτυχημένα πρότυπα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και υπερτόνισε τη σημασία της διαρκούς επιμόρφωσης και εξέλιξης του ναυτικού πληρώματος προς αυτή την κατεύθυνση.

Το τελευταίο πάνελ του συνεδρίου ανέπτυξε το ιδιαιτέρως ενδιαφέρον θέμα των νέων τεχνολογιών. Πιο συγκεκριμένα, στην ομιλία του Cpt. Dionysios Mourelatos, Chief Officer and Sales Executive of Global Navigation Solutions S.A., παρουσιάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της ηλεκτρονικής πλοήγησης, που κατά τον ομιλητή, «ήρθε για να μείνει». Η εξέλιξη αυτή απαιτεί από τα ίδια τα πληρώματα, την υιοθέτηση των κατάλληλων γνώσεων και δεξιοτήτων ώστε να μπορούν να διαχειριστούν αποτελεσματικά τόσο τον όγκο όσο και την ποιότητα των νέων πληροφοριών, ενώ την ίδια στιγμή θα πρέπει να διατηρούν τις παραδοσιακές τους γνώσεις ώστε να παραμένουν έτοιμοι, ακόμη και στην περίπτωση πτώσης του συστήματος.

Ακολούθησε η ομιλία του κ. Dimitris Theodosiou, Co-Founder & Managing Director of DANAOS Management Consultants S.A., κατά την οποία παρουσιάστηκαν τα σύγχρονα εργαλεία διαχείρισης προσωπικού όπως η βελτιστοποίηση της μεθοδολογίας καταμερισμού των πληρωμάτων και ο εύστοχος συσχετισμός των ρόλων και των δεξιοτήτων τους, ενώ αναδείχθηκαν και τα άμεσα, θετικά αποτελέσματα που συνεπάγεται η εφαρμογή των παραπάνω για κάθε ναυτιλιακή εταιρεία, όπως η αύξηση της παραγωγικότητας και η αξιοκρατική ανάδειξη των καλύτερων ανθρώπινων πόρων.

Το Συνέδριο έκλεισε τις εργασίες του με την ομιλία του Cpt. Alexandros Vassiliadis, Chief Officer, Nautical Instructor of COSMOS Nautical Training Center, o οποίος ανέδειξε τον διττό ρόλο της τεχνολογίας στο μείζον ζήτημα της πλοήγησης. Η τελευταία μπορεί να λειτουργήσει, είτε ως «πολύτιμος αρωγός» όταν αξιοποιείται με τις κατάλληλες γνώσεις, σύνεση και άρτια οργάνωση, είτε ως «θανατηφόρα παγίδα» όταν χρησιμοποιείται με την έλλειψη των παραπάνω, ιδιαιτέρως σημαντικών, παραμέτρων. Στον επίλογο της ομιλίας του, ο Cpt Vassiliadis υπερτόνισε τη σημασία του ανθρώπινου παράγοντα στην πλοήγηση, ακόμη και εν μέσω των ραγδαίων τεχνολογικών εξελίξεων, και έδωσε έμφαση στον αναντικατάστατο ρόλο του για το χθες, το σήμερα και το αύριο της Ναυτιλίας.

Συντονιστές των πάνελ του Συνεδρίου ήταν οι διακεκριμένοι εκπρόσωποι του Κλάδου, κ.κ. George Xiradakis, Katia Frantzoglou και Dr Maria Progoulaki, αντιστοίχως.

  • MARINE TOURS
  • ·
  • MARITIME TRENDS CONFERENCE
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Λιόλιος: «Συγχαρητήρια στον υπουργό Αθλητισμού που λειτούργησε ακαριαία και θεσμικά»

All Content

Παναθηναϊκός: «Ο κ. Ευάγγελος Λιόλιος δεν μπορεί να παραμείνει ούτε στιγμή στη θέση του προέδρου της ΕΟΚ»

All Content - BusinessNews.gr

Ελλάκτωρ: Καθαρά κέρδη 152,1 εκατ. ευρώ το 2025 - Στα 89,2 εκατ. ευρώ ο ετήσιος τζίρος

All Content - BusinessNews.gr

Profile: Τζίρος ρεκόρ 47,5 εκατ. ευρώ για το 2025 - Σε πλήρη εξέλιξη ο μετασχηματισμός του Ομίλου

All Content - BusinessNews.gr

Το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ για όλα τα εμπορικά πλοία όσο ισχύει η εκεχειρία

All Content

Ogilvy: Καμπάνια λανσαρίσματος για τη Superbet

All Content

Τρεις αναθέσεις από την Κοινωνία της Πληροφορίας

FleetNews

Η BYD φέρνει «Flash Chargers» 1.500 kW στην Ευρώπη

FleetNews

Stellantis: Άνοδος 12% στις παγκόσμιες παραδόσεις α’ τριμήνου

FleetNews

Tesla: Πρώτη άδεια για «πλήρως αυτόνομη οδήγηση» στην Ευρώπη

All Content

Τρεις αγωνιστικές στον Ταϊρίκ Τζόουνς για τη χειρονομία, πρόστιμα σε Παναθηναϊκό, Γιαννακόπουλο, Αταμάν

All Content

EuroLeague: Όλα τα σενάρια για όλες τις ομάδες στην τελευταία μέρα της κανονικής περιόδου

All Content - BusinessNews.gr

ΑΑΔΕ: Υποβλήθηκαν αυτοματοποιημένα οι προεκκαθαρισμένες δηλώσεις για 1 εκατ. φυσικά πρόσωπα

All Content - BusinessNews.gr

Εβροφάρμα: Αύξηση κερδών +55% το 2025, στα 3,5 εκατ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Άνοδος 15,7% στις ταξινομήσεις νέων οχημάτων τον Μάρτιο

FleetNews

Το Cupra Raval έρχεται με σπορ DNA και έως 400 χλμ. αυτονομία

FleetNews

DENZA: Ευρωπαϊκή πρεμιέρα με τα Z9GT και D9 DM-i

CSRΝews.gr

ΕΟΠΑΕ : Η Ελλάδα στο 2026 ECOSOC Youth Forum στη Νέα Υόρκη

CSRΝews.gr

Most Sustainable Prizes 2025 by Synesgy: Διάκριση τριάντα ελληνικών εταιρειών για τις επιδόσεις τους στη βιώσιμη ανάπτυξη

CSRΝews.gr

Το SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) πλησιάζει

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Θεόνη: Στήριξε το Lamia Night & Run 2017
Θεόνη: Στήριξε το Lamia Night & Run 2017 08/05/2017 - 03:00
ΙΚΕΑ: Γιόρτασε την Ημέρα Λίγο Σπίτι Ακόμα 08/05/2017 - 03:00
ΙΚΕΑ: Γιόρτασε την Ημέρα Λίγο Σπίτι Ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία άνοδος 3,75% - Mεγάλα κέρδη 15,06% από τα χαμηλά Μαρτίου
    17/04/2026 - 18:48 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Quality & Reliability: Σύμβαση 1,14 εκατ. ευρώ με το ΕΚΔΔΑ - Οι στόχοι του έργου
    17/04/2026 - 18:34 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Frontex: Ο αριθμός των παράτυπων διελεύσεων στα σύνορα της ΕΕ μειώθηκε σχεδόν 40%
    17/04/2026 - 18:15 ΚΟΣΜΟΣ
  • Χρηματιστήριο: Άνοδος 1,50%, στα 365,91 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    17/04/2026 - 17:55 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Εβροφάρμα: Αύξηση κερδών +55% το 2025, στα 3,5 εκατ. ευρώ
    17/04/2026 - 17:53 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ελλάκτωρ: Καθαρά κέρδη 152,1 εκατ. ευρώ το 2025 - Στα 89,2 εκατ. ευρώ ο ετήσιος τζίρος
    17/04/2026 - 17:34 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΣτΕ: Παγώνει προσωρινά ο διαγωνισμός για την ανάπλαση της Μαρίνας Αρετσούς
    17/04/2026 - 17:24 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Όλγα Κεφαλογιάννη: Συμμετοχή στην άτυπη συνάντηση των Υπουργών Τουρισμού της Ε.Ε. στη Λευκωσία
    17/04/2026 - 17:12 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Τραμπ: «Οι ΗΠΑ θα πάρουν όλα τα πυρηνικά αποθέματα του Ιράν - Tο Ισραήλ δεν θα βομβαρδίζει πλέον τον Λίβανο»
    17/04/2026 - 17:09 ΚΟΣΜΟΣ
  • Μεταλλεία Θράκης: Δημιουργία Κοινοτικού Κέντρου Ενημέρωσης στο Πέραμα Έβρου
    17/04/2026 - 16:54 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Crediabank: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέσω κεφαλαιοποίησης αποθεματικού
    16/04/2026 - 19:10 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Μητσοτάκης σε τηλεδιάσκεψη της ΕΕ για τα social media: Ανάγκη για κοινό όριο ηλικίας στα social media
    16/04/2026 - 21:07 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Με τη συμμετοχή 30 χωρών η τηλεδιάσκεψη στο Παρίσι για το Ορμούζ - Το «παρών» θα δώσει ο Κυρ. Μητσοτάκης
    16/04/2026 - 22:13 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΑΔΕ: Στην «πρώτη γραμμή» των ελέγχων η ομάδα ΔΕΟΣ - Έμφαση σε αδήλωτα ενοίκια, οφειλές και ενισχύσεις
    17/04/2026 - 08:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Γερμανία: Χαμηλότερη του αναμενόμενου η ανάπτυξη για το 2026 και το 2027, λόγω του πολέμου στο Ιράν
    16/04/2026 - 19:26 ΚΟΣΜΟΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Basketball Champions League 2025/26: Πρόγραμμα-αποτελέσματα-βαθμολογίες

17/04/2026 - 15:41
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Πανελλήνιο Εφήβων: Το πανόραμα του Final-8

17/04/2026 - 15:35
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΕΟΠΑΕ : Η Ελλάδα στο 2026 ECOSOC Youth Forum στη Νέα Υόρκη

17/04/2026 - 14:02
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Αναμονή…

17/04/2026 - 13:26
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Most Sustainable Prizes 2025 by Synesgy: Διάκριση τριάντα ελληνικών εταιρειών για τις επιδόσεις τους στη βιώσιμη ανάπτυξη

17/04/2026 - 12:35
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Amita Lemonades, Frulite BOOST και Tsakiris Sticks Cup αναδεικνύονται «Προϊόντα της Χρονιάς 2026»

17/04/2026 - 12:01
FleetNews
fleetnews.gr

Η BYD φέρνει «Flash Chargers» 1.500 kW στην Ευρώπη

17/04/2026 - 10:29
FleetNews
fleetnews.gr

Stellantis: Άνοδος 12% στις παγκόσμιες παραδόσεις α’ τριμήνου

17/04/2026 - 10:22
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Η OPI γιορτάζει 45 χρόνια χρώματος με τη συλλογή OPIcons για την Άνοιξη 2026

16/04/2026 - 11:14
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Η Wella Professionals βραβεύεται στα Beauty Stars 2026 by Madame Figaro με το Ultimate Repair Miracle Hair Rescue

16/04/2026 - 09:59
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo